Találatok a következő kifejezésre: Hogy és lehet (25908 db)

14 éves vagyok és ( bizsu ) fülest szeretnék hordani ilyen kristályosat vagy valami ilyesmit. Lehet-e valami gond belõle? És ha lehet azok mik? És kérem azt is indokolni hogy ha lehet gond belõle hogyan lehet orvosolni? :/

Legjobb válasz: Mégis milyen gond lehet abból, hogy egy diszkrét ékszert hordasz??? Nekem is ovis korom óta van fülbevalóm, mindig volt valamilyen kis dísze.

Mégis milyen gond lehet abból, hogy egy diszkrét ékszert hordasz??? Nekem is ovis korom óta van fülbevalóm, mindig volt valamilyen kis dísze.
Hát ha a füled nem bírja a bizsut, akkor azt észreveszed, de akkor egyszerûen nem hordasz majd olyat. Begyulladhat a füled meg érzékeny lehet, de ha nem vagy különösebben allergiás a bizsura, akkor semmi komoly, nekem is picit érzékeny most a fülem, mert a kedvenc fülbevalóm sajna bizsu :D
2-4-es koromig fülbevaló függõ voltam, 95%-ban csak bizsut hordtam. semmi bajom nem lett. Már a kérdést sem értem. milyen gondokra gondoltál? 13L

Lehet, hogy furcsa kérdés, de ti hogyan és mivel (milyen eszközökkel, milyen módon) takarítjátok ki a wc-t, zuhanyzót és az egész fürdőszobát?

Tényleg érdekel a dolog, mert én nem tudom, hogyan fogjak hozzá!

Legjobb válasz: rossz hírem van, bele kell nyúlnod a wcbe mosószert a szivacsra meg a csészébe osztán dörzsikézz! a perem alatt is zuhanyzó ugyanez mosószeres szivacs dörzsis felével neki a csempének meg a kabin ajtajának körbe szépen.. dörzs-dörzs-dörzs mindent! ha nem elég, akkor körömkefével! csempénél simítsd végig az ujjadat rajta.. a vízkõ miatt érdes lehet... ha jól dörzsölöd, akkor sima lesz utána:) miután a kabin minden falát ledörzsölted, és habos minden, fogd a zuhanyrózsát, és öblítsd le.. aztán jöhet a zuhanytálca ugyanígy érdemes fehérnemûre vetkõzve megejteni a dolgot, de akár meztelenül is csinálhatod, végülis nem divatbemutató, praktikus, hogy ne vizezd össze a ruhádat:D wc ugyanígy dörzsi, aztán öblít kézmosó dettó a fürdõszoba többi területén csak gõz csapódik le, úgyhogy figyelj a penésszel, sarkakban megbújhat.. fürdés után hagyd nyitva a fürdõszoba ajtaját, hogy kiszellõzzön a pára! a földet simán felseperni és felmosni kell fontos szabály! hipót sósavval ne keverd össze, mert a felszabaduló klórgáz belélegezve akár halálos is lehet! jah, sav... a wc-t idõnként savazd ki (mm a lefolyót) mert a vízkõtõl szûkül a csõ.. ennek nézz utána, mert nem vagyok biztos, de szerintem csak beleöntesz jó sok sósavat:D lehetõleg viselj egy vastagabb gumikesztyût ilyenkor

rossz hírem van, bele kell nyúlnod a wcbe mosószert a szivacsra meg a csészébe osztán dörzsikézz! a perem alatt is zuhanyzó ugyanez mosószeres szivacs dörzsis felével neki a csempének meg a kabin ajtajának körbe szépen.. dörzs-dörzs-dörzs mindent! ha nem elég, akkor körömkefével! csempénél simítsd végig az ujjadat rajta.. a vízkõ miatt érdes lehet... ha jól dörzsölöd, akkor sima lesz utána:) miután a kabin minden falát ledörzsölted, és habos minden, fogd a zuhanyrózsát, és öblítsd le.. aztán jöhet a zuhanytálca ugyanígy érdemes fehérnemûre vetkõzve megejteni a dolgot, de akár meztelenül is csinálhatod, végülis nem divatbemutató, praktikus, hogy ne vizezd össze a ruhádat:D wc ugyanígy dörzsi, aztán öblít kézmosó dettó a fürdõszoba többi területén csak gõz csapódik le, úgyhogy figyelj a penésszel, sarkakban megbújhat.. fürdés után hagyd nyitva a fürdõszoba ajtaját, hogy kiszellõzzön a pára! a földet simán felseperni és felmosni kell fontos szabály! hipót sósavval ne keverd össze, mert a felszabaduló klórgáz belélegezve akár halálos is lehet! jah, sav... a wc-t idõnként savazd ki (mm a lefolyót) mert a vízkõtõl szûkül a csõ.. ennek nézz utána, mert nem vagyok biztos, de szerintem csak beleöntesz jó sok sósavat:D lehetõleg viselj egy vastagabb gumikesztyût ilyenkor

Az van hogy az egyik barátomnak a telefonján (xperia x8) nemtudom hogy hogy lehet neki küldeni és letölteni játékokat (nem találom a médiaalbumot vagy valami ilyesmit). és hogy mi lehet, vagy hogy lehet ezt megcsinálni?

Legjobb válasz: Kell az apk fájl meg egy fájlkezelõ és akkor el is lehet küldeni neki bt-n. Letölteni meg a legegyszerûbb, mert csak a Playen (Market) kikeresed ami kell és ráböksz a Telepít gomba.

Kell az apk fájl meg egy fájlkezelõ és akkor el is lehet küldeni neki bt-n. Letölteni meg a legegyszerûbb, mert csak a Playen (Market) kikeresed ami kell és ráböksz a Telepít gomba.
A kérdező hozzászólása: és az apk fájl..vagy fájlkezelõt le kell tölteni vgy alapból rajtavan a telefonon??

Hogyan és hol lehet érettebb (kb 30-tól. ) nőket megfűzni egy fiatalabb fiúnak?

Legjobb válasz: Én 29 vagyok, volt már kétszer dolgom fiatalabb srácokkal. Persze ez csak kaland lehet, pár hónap, általában nem tartós dolog, mert ki fognak jönni a különbségek. Konfliktust eredményezhet az is, hogy hiába érzi jól magát Veled a csaj kettesben, esetleg cikinek gondolhatja nyilvánosan felvállalni a kapcsolatot. (Fõleg, ha sok a korkülönbség, mondjuk 18 éves fiú 25 éves nõvel) Márpedig ha Te szerelmes vagy belé, ez bizony fájhat Neked. Általában akkor jöhet be a dolog, ha a csajnak épp elege van a (korabeli) férfiakból, mert valami oknál fogva csalódott bennük illetve egyben. Egy fiatalabb srác varázsa az lehet, hogy még nem bunkó, nem machó, hanem egész lényével rajong. Persze ezt ügyesen kell kombinálni korodat meghazudtoló önbizalommal (normálisan, nem tapló dicsekvéssel!) és egy csipetnyi (mondom egy csipetnyi!!) nyomulással, "szemtelenséggel." Keresd, hívd, vedd le a lábáról. De az alap az legyen, hogy tiszteled, odavagy érte, el vagy tõle ájulva! Ez csak ÕSZINTÉN mûködhet, lehetõleg úgy, hogy szerelmes vagy a nõbe - ha Rád van írva, hogy csak dugni akarsz, majd dicsekedni vele, erõsen lecsökkennek az esélyeid, a nõk nem hülyék, hiába jönne ez jól a férfiaknak. :P És még egy jótanács: ha már összejött a dolog, ne mutass bizonyos életkori sajátosságokat, amik kiábrándíthatják. (idétlen poénok, meg jaj 10re haza kell mennem, stb.) És ne dicsekedj vele a haverjaidnak.

Én 29 vagyok, volt már kétszer dolgom fiatalabb srácokkal. Persze ez csak kaland lehet, pár hónap, általában nem tartós dolog, mert ki fognak jönni a különbségek. Konfliktust eredményezhet az is, hogy hiába érzi jól magát Veled a csaj kettesben, esetleg cikinek gondolhatja nyilvánosan felvállalni a kapcsolatot. (Fõleg, ha sok a korkülönbség, mondjuk 18 éves fiú 25 éves nõvel) Márpedig ha Te szerelmes vagy belé, ez bizony fájhat Neked. Általában akkor jöhet be a dolog, ha a csajnak épp elege van a (korabeli) férfiakból, mert valami oknál fogva csalódott bennük illetve egyben. Egy fiatalabb srác varázsa az lehet, hogy még nem bunkó, nem machó, hanem egész lényével rajong. Persze ezt ügyesen kell kombinálni korodat meghazudtoló önbizalommal (normálisan, nem tapló dicsekvéssel!) és egy csipetnyi (mondom egy csipetnyi!!) nyomulással, "szemtelenséggel." Keresd, hívd, vedd le a lábáról. De az alap az legyen, hogy tiszteled, odavagy érte, el vagy tõle ájulva! Ez csak ÕSZINTÉN mûködhet, lehetõleg úgy, hogy szerelmes vagy a nõbe - ha Rád van írva, hogy csak dugni akarsz, majd dicsekedni vele, erõsen lecsökkennek az esélyeid, a nõk nem hülyék, hiába jönne ez jól a férfiaknak. :P És még egy jótanács: ha már összejött a dolog, ne mutass bizonyos életkori sajátosságokat, amik kiábrándíthatják. (idétlen poénok, meg jaj 10re haza kell mennem, stb.) És ne dicsekedj vele a haverjaidnak.
újságokból, na meg ha fizetsz értük :D
az idõsebb nõ téged fog megfûzni......vagy nem :)
Öööö mégis mennyivel fiatalabb? Én spec 33 vagyok, de fogalmam sincs mit kezdhetnék mondjuk egy 22 évessel...
A kérdező hozzászólása: Kösz a válaszokat, a harmadikat pedig különösen :D
szépen megfogalmazott és igaz válasz az utolsó elõtti kommentálótól .. :) 18/F Bazsi

Az elso ket fogamon feher foltok vannak NAGYON reg ota mindig kereste m hogy mi lehet az oka es hogy mit lehet tenni hogy elttunjon, de meg mimdig semmi, lehet ezellen tenni?

Mar nagyon nsgyon zavar es tenyleg mindig mosdtam fogat es megis itt van. Mar mosolyogni se merek kerlek segitsetek. Egyebkent most elkezdtem szedni ilyen kalcium pezsgotablettat ha esetleg kalcium hiany hatha segit, de ha igen kb mennyi ido? Koszonom elore is!

Legjobb válasz: Sok oka lehet, egy fogorvosi vizsgálattal ki lehet deríteni. Persze ne az sztk-ban várd a csodát... Egészségtelen életmód, belsõ rendellenességek, fluorózis, valami gyógyszer, savas ételek... sok dolog okozhatja. Sajnos van, ami nem is visszafordítható, de az biztos, hogy midnenképp rendellenes, és fogászati kezelést igényel.

Sok oka lehet, egy fogorvosi vizsgálattal ki lehet deríteni. Persze ne az sztk-ban várd a csodát... Egészségtelen életmód, belsõ rendellenességek, fluorózis, valami gyógyszer, savas ételek... sok dolog okozhatja. Sajnos van, ami nem is visszafordítható, de az biztos, hogy midnenképp rendellenes, és fogászati kezelést igényel.
Nem lerakódás?
A kérdező hozzászólása: biztos hogy nem lerakodas!:/ mar nagyon regota megvan de a fogorvos sem mondott ra semmit akkor lehet hogy vissz se fordithato?
Nem is olyan régen azt hitték, hogyha valami tablettát (nem tudom pontosan, mit) rendszeresen adnak a gyereknek, akkor az a fogait erõsebbé teszi. Csak aztán amellett megjelentek ezek a fehérebb részek. Aztán rájöttek erre, és már nem ajánlják az orvosok az anyukáknak. Nekem is van ilyen folt a fogamon. Ui: Csak mértékkel a Ca tablettákkal, az nem jó ha túl sokat eszel/iszol belõle.
A kérdező hozzászólása: es neked hogy tuntek el a foltok?
Sehogyan, sajnos. De nekem annyira nem feltûnõ. Ha téged nagyon zavar akkor szerintem meg kéne kérdezned egy fogorvost, hogy mit lehet vele tenni.
A kérdező hozzászólása: okes koszonom, vegulis akkor lehet tenni ellene hogy eltunjon igazz?:)

Szerintem az idegességtõl lehet. Sokszorányok, már egy ideje, érettségi elõtt állok, továbbtanulás, sok stressz és így jön ki rajtam, hogy hányok. Lehet e rá valami gyógyszert szedni, vagy mi lehet erre a megoldás, esetleg lehet hogy mástól hányok?

Legjobb válasz: Biztos, hogy a stressztõl van, ne akarj erre semmilyen gyógyszert szedni. Sok ismerõsöm is stresszes, megy a hasuk, hánynak, erre ész nélkül szedik a széntablettát és a Dedalont, már teljesen függõk lettek tõle. A gyógyszer nem jó megoldás, max a tüneteket enyhíti, de az okot nem szünteti meg. Esetleg vegyél a gyógyszertárban Sedatif PC-t, az egy homeopátiás stresszoldó készítmény, de gyógyszert ilyen helyzetben semmiképp ne szedj. Volt egy barátom aki olyan környezetben lakott, ahol nem érezte jól magát lelkileg, neki folyamatosan hányingere volt, de persze nem tudtuk hogy ettõl van. Az orvos azt mondta, a mandulájával van a baj, már ki is akarta venni, de a barátom ezt azért nem akarta. Amikor elköltözött arról a helyrõl, megszûntek a tünetei, szóval eleve hülyeség lett volna kivenni a manduláját, mert nem testi baja volt, hanem a stressz okozta az egészet.

Biztos, hogy a stressztõl van, ne akarj erre semmilyen gyógyszert szedni. Sok ismerõsöm is stresszes, megy a hasuk, hánynak, erre ész nélkül szedik a széntablettát és a Dedalont, már teljesen függõk lettek tõle. A gyógyszer nem jó megoldás, max a tüneteket enyhíti, de az okot nem szünteti meg. Esetleg vegyél a gyógyszertárban Sedatif PC-t, az egy homeopátiás stresszoldó készítmény, de gyógyszert ilyen helyzetben semmiképp ne szedj. Volt egy barátom aki olyan környezetben lakott, ahol nem érezte jól magát lelkileg, neki folyamatosan hányingere volt, de persze nem tudtuk hogy ettõl van. Az orvos azt mondta, a mandulájával van a baj, már ki is akarta venni, de a barátom ezt azért nem akarta. Amikor elköltözött arról a helyrõl, megszûntek a tünetei, szóval eleve hülyeség lett volna kivenni a manduláját, mert nem testi baja volt, hanem a stressz okozta az egészet.

Állítható futóműn mit lehet állítani és hogyan és miért jobb mint a fix?

Legjobb válasz: Aztán van a teherautóknál is ilyen technika. Ez azért jó mert a teherautó a súlyhoz megfelelõen tudja szintezni magát. Ugynevezett légrugókkal oldják meg ezt. A légrugó nem más mint egy levegõvel teli matrac ,vagy labda. -Marha egyszerû. Ha több levegõt pumpálnak bele keményebb és nagyobb lesz. Ezáltal több súlytól kevésbé nyomódik össze. Ez azért jó a teherautóknál mert ha ráraknak 25 tonnát nem fogja a hátulját az aszfalton húzni hanem pont olyan marad a magassága mint üresen. Szintezi magát és nagyon puhán finoman nyeli el az úthibákat. Így az árú is épségben odaér. Ezeket a légrugókat lehet kézileg is állítani ,azaz gombnyomásra. Így rakodásnál a rámpa magasságához egyszerûen be lehet állítani a teherautó vagy pótkocsi magasságát. Kényelmes és praktikus. De van akik kombinálják a légrugókat és a spirálrugókat is utcai célra. Kisteherautóknál lehet ilyeneket látni legtöbb utólagos beszerelés. Na meg persze a tuningõrülteknél Lowridereknél.

Aztán van a teherautóknál is ilyen technika. Ez azért jó mert a teherautó a súlyhoz megfelelõen tudja szintezni magát. Ugynevezett légrugókkal oldják meg ezt. A légrugó nem más mint egy levegõvel teli matrac , vagy labda. -Marha egyszerû. Ha több levegõt pumpálnak bele keményebb és nagyobb lesz. Ezáltal több súlytól kevésbé nyomódik össze. Ez azért jó a teherautóknál mert ha ráraknak 25 tonnát nem fogja a hátulját az aszfalton húzni hanem pont olyan marad a magassága mint üresen. Szintezi magát és nagyon puhán finoman nyeli el az úthibákat. Így az árú is épségben odaér. Ezeket a légrugókat lehet kézileg is állítani , azaz gombnyomásra. Így rakodásnál a rámpa magasságához egyszerûen be lehet állítani a teherautó vagy pótkocsi magasságát. Kényelmes és praktikus. De van akik kombinálják a légrugókat és a spirálrugókat is utcai célra. Kisteherautóknál lehet ilyeneket látni legtöbb utólagos beszerelés. Na meg persze a tuningõrülteknél Lowridereknél.
A légrugó mûködése ennyi. Ez egy lowrider vagyis annak egy butább azaz airrid technika mûködése. A teherautók is ugyanígy szintezik ki maguk csaklassaban persze. Ez nem versenytechnika inkább látványt és praktikusságot tükrözi. Levegõ megy a 2 gumizsákba és megemelkedik. http://www.youtube.com/watch?v=r6KuDNtyL6Q
A versenytechnikákba a csavarral állítható verzió. http://www.youtube.com/watch?v=uKD0s8QH9wc Azt a sárga anyát tekeri a rugó alatt és az anya ahogy lejjebb feljebb megy úgy állítható a kocsi magassága is ezáltal. Hogy állítani lehessen ilyen rugóstagot szerelnek a kocsiba amin van egy ilyen menet. Vannak komolyabbak is persze azoknak a rugó ahol a kasznit tartja ott síkba el is csúsztatható. http://www.youtube.com/watch?v=7KWCDDBbpNc Igy lesz állítható.
És van aki csak a látványra hajt. :) :) :) És tud élni. http://www.youtube.com/watch?v=Gs8_YSrI2bg
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos válaszokat!

Már több mint 1 éve sexelek a barátommal és nem védekezünk és eddig még mindig megjött. Az lehet hogy nem lehet gyerekem?

Legjobb válasz: "Az lehet hogy nem lehet gyerekem?" Úgy hogy csak kamuzol. (Ha igaz lenne nyilván védekeznél mivel tudod hogy kell és te se akarsz 17 évesen anya lenni) Lelki szemeim elõtt látom ahogy várod a sok felháborodott kommentet. Sajnos amilyen kevesen gyanakszanak meg is fogod kapni...

"Az lehet hogy nem lehet gyerekem?" Úgy hogy csak kamuzol. (Ha igaz lenne nyilván védekeznél mivel tudod hogy kell és te se akarsz 17 évesen anya lenni) Lelki szemeim elõtt látom ahogy várod a sok felháborodott kommentet. Sajnos amilyen kevesen gyanakszanak meg is fogod kapni...
Homároknak nem lehet gyermeke A válasz! B:válasz IGEn
aki sexel, annak nem is lesz, mert ilyen magyar szó nincs. szexel. szerintem is kamu, vagy te vagy az évezred legostobább libája de inkább elõbbi
Ha nem élvez beléd, akkor elképzelhetõ, hogy nem estél teherbe, hiszen a megszakítás 100 esetbõl 35-ben eredményez terhességet. Ha beléd is élvez, amit ebben a korban erõsen kétlek (szóval szerintem is kamu a kérdés), akkor igen, el lehet gondolkodni, hogy lehet-e gyereketek. De az is lehet, hogy a pasi lõ vaktölténnyel.

8 hónapos kisbabám náthás, köhög és sajnos nagyon nyűgös. Kérném a tapasztaltabb Anyukák segítségét, hogy mit lehet tenni, hogy jobban tudjon pihenni éjszaka? Köszönöm!

Legjobb válasz: Függetlenül attól, hogy lázas vagy sem mehet neki a lázcsillapító. Én a nurofent szeretem, de ha neketek más vált be akkor mehet más is. Ezek láz és fájdalom csillapítók, szóval nem fog ártani, és általában azért kiüti a gyerköcöket, ami szintén nem baj mert akkor gyógyul a legjobban ha alszik. C-vitamin is mehet. Már nem tudom, mikortól lehet használni, de nekünk a mentolos krém is nagyon jól bevált (ha még nem lehet mellkasra kenni akkor elég az is ha a párnára vagy a kiságyra, esetleg csak egy textil pelenkára kensz egy keveset) Orrszívó porszívó szintén nagyon jó (de szerintem az én gyerekem az egyetlen aki végig röhögi az orrszívózást, általában nem szeretik a gyerekek, de szerintem nagyon jó) sós orr spray-t is lehet használni vagy van aki anyatejet szokott helyette (ezt nem próbáltam nem tudom)

Függetlenül attól, hogy lázas vagy sem mehet neki a lázcsillapító. Én a nurofent szeretem, de ha neketek más vált be akkor mehet más is. Ezek láz és fájdalom csillapítók, szóval nem fog ártani, és általában azért kiüti a gyerköcöket, ami szintén nem baj mert akkor gyógyul a legjobban ha alszik. C-vitamin is mehet. Már nem tudom, mikortól lehet használni, de nekünk a mentolos krém is nagyon jól bevált (ha még nem lehet mellkasra kenni akkor elég az is ha a párnára vagy a kiságyra, esetleg csak egy textil pelenkára kensz egy keveset) Orrszívó porszívó szintén nagyon jó (de szerintem az én gyerekem az egyetlen aki végig röhögi az orrszívózást, általában nem szeretik a gyerekek, de szerintem nagyon jó) sós orr spray-t is lehet használni vagy van aki anyatejet szokott helyette (ezt nem próbáltam nem tudom)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítségedet! Nagyon hasznos tanácsokat adtál :)

Nem tudom, hogy mi van mert nem lehet nevezni fehérfolyásnak, mert nem a hüvelykemnél folyik hanem a csiklómnál ilyen fehér nyálkás folyadék minden nap van és nem tudom, hogy mi lehet ez! (12 éves vagyok, de az is lehet, hogy csak egy pati van ott? )

Legjobb válasz: Az helyesen leírva és kiejtve: hüvely (k-betû nélkül) Ha a csiklódnál folyik (amit nem nagyon tudok elképzelni), akkor jobb, ha felkeresel anyukáddal egy nõgyógyászt. Ha mégis a hüvelyedbõl folyik, az teljesen normális, lehet, hogy hamarosan menstruálni fogsz.

Az helyesen leírva és kiejtve: hüvely (k-betû nélkül) Ha a csiklódnál folyik (amit nem nagyon tudok elképzelni), akkor jobb, ha felkeresel anyukáddal egy nõgyógyászt. Ha mégis a hüvelyedbõl folyik, az teljesen normális, lehet, hogy hamarosan menstruálni fogsz.
Egész biztos, hogy fehérfolyás ez, ne izgulj. A csiklódnál veszed észre, mert elõfordul, hogy arrafelé sûrüsödik be.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!