Találatok a következő kifejezésre: Hogy és kell (16726 db)

Ha még nem jött meg akkor honnan tudom hogy mikor van pém? Szoptatok és nem volt mensim. A hőt hogyan és mikor kell mérni? Mennyinek kell lennie?

Legjobb válasz: Szia! Bár én is kezdõ vagyok, de azt mondják, hogy reggel, mikor felkelsz és kikelnél az ágyból kell megmérni a hõdet és a ciklus.hu-n tudod magadnak vezetni. hogy mennyinek kell lenni, ez mindenkinél egyénileg változó! állítólag akkor van pé, ha felmegy a hõd, és pár napig fent is marad..Ha "ciklus2 végéhez érsz és nem vagy terhes meg leesik és akkor megjön. Röviden tömören talán ennyi. De hogy még nem volt mensid így nem tudom...A ciklus.hu beírt adatok alapján következtet és kalkulálja ki, hogy mikor kell(ene) megjönnie. Ehhez viszont kell pár hónap adata. Ja, mérni lázmérõvel vagy hüvelyben (5 percig higanyossal/ sípolásig digitálissal) vagy ugyan ezen technikával a nyelv alatt. Csak fontos mindig ugyan abban az idõben, és ugyan ott mérd...

Szia! Bár én is kezdõ vagyok, de azt mondják, hogy reggel, mikor felkelsz és kikelnél az ágyból kell megmérni a hõdet és a ciklus.hu-n tudod magadnak vezetni. hogy mennyinek kell lenni, ez mindenkinél egyénileg változó! állítólag akkor van pé, ha felmegy a hõd, és pár napig fent is marad..Ha "ciklus2 végéhez érsz és nem vagy terhes meg leesik és akkor megjön. Röviden tömören talán ennyi. De hogy még nem volt mensid így nem tudom...A ciklus.hu beírt adatok alapján következtet és kalkulálja ki, hogy mikor kell(ene) megjönnie. Ehhez viszont kell pár hónap adata. Ja, mérni lázmérõvel vagy hüvelyben (5 percig higanyossal/ sípolásig digitálissal) vagy ugyan ezen technikával a nyelv alatt. Csak fontos mindig ugyan abban az idõben, és ugyan ott mérd...
Szia! ha szoptatsz és nincs mensid, akkor nem is eshetsz teherbe.. Vagy arra gondolsz, hogy most nem jött meg véletlen? és hátha terhes lehetsz????

A kiadott albérletemből származó jövedelmem hogyan és mikor kell bevallani? Annak hány százalékát kell befizetnem adóként?

Legjobb válasz: Elõször is magányszemélyes adószámot kell kérni az APEH-tól, ha jól tudom idén a 07T101-es adatlapon és ha szeretnéd tájékoztatást is adnak, hogyan kell adóznod. Az szja-ban az van, hogy ingatlabérbeadásból származó összes jövedelem után 25%-ot kell fizetni. Az nem tudom, hogy elõlegeket kell-e fizetni, mert bevallani az éves szja-ban kell. Az áfa nem vonatkozik rá.

Elõször is magányszemélyes adószámot kell kérni az APEH-tól, ha jól tudom idén a 07T101-es adatlapon és ha szeretnéd tájékoztatást is adnak, hogyan kell adóznod. Az szja-ban az van, hogy ingatlabérbeadásból származó összes jövedelem után 25%-ot kell fizetni. Az nem tudom, hogy elõlegeket kell-e fizetni, mert bevallani az éves szja-ban kell. Az áfa nem vonatkozik rá.
Addig rendben, hogy az APEH-nál bejeleted ezt a tevékenységet, és kapsz hozzá adószámot. kezelheted külön adózó jövedelemként, akkor az szja elõleg valóban 25%, és kezelheted összevonandó jövedelemként is, de az csak akkor éri meg, ha az egyéb összevonás alá esõ jövedelmed kevés, és az alsó (18%)-os adósávban maradsz. a lakóingatlan bérbeadásához kapcsolódik esetleg még 14%-os EHO fizetési kötelezettség is, ahol az EHO fizetési kötelezettség alól mentesség is lehetséges, de annak feltételei vannak. Adóelõleg fizetési kötelezettség minden negyedévet követõ hó 12-ig van.

Ez kész rémálom. A pasim megkérte a kezem és igent mondtam, erre közli velem hogy választanom kell közte és a bulizás között. Tehát a házasság azt jelenti, hogy láncravert kutyaként kell élnem ezután? O. o"

Legjobb válasz: Most attól, hogy összeházasodtok, nyilván nem kell otthon ülni. De azért teljesen jogos, ha valaki elég érettnek érzi magát egy házassághoz és igent mond, akkor annak onnantól fogva nyilván a közös élet, közös együttélés alapjaira kell koncentrálnia. Vagyis ha eddig minden héten buli volt és odament el a pénz, akkor lehet úgy gondolja, annak a pénznek jobb helye lenne félrerakva, mondjuk esküvõre, közös házra, stb.-re. Illetve hát ha még ráadásul minden hétvégén jól fel is öntöttél a garatra, akkor az is inkább a nagyon fiatalok szokása és nem azoké, akik házasságot, közös életet terveznek a párjukkal. Szerintem, ha te így fogod fel a dolgokat, akkor még nem vagy érett egy ilyen komoly kapcsolatra. És jobb, ha most élsz, mint hozzámész, netán babát vállaltok és utána jön majd rád, hogy még élni akarsz.

Most attól, hogy összeházasodtok, nyilván nem kell otthon ülni. De azért teljesen jogos, ha valaki elég érettnek érzi magát egy házassághoz és igent mond, akkor annak onnantól fogva nyilván a közös élet, közös együttélés alapjaira kell koncentrálnia. Vagyis ha eddig minden héten buli volt és odament el a pénz, akkor lehet úgy gondolja, annak a pénznek jobb helye lenne félrerakva, mondjuk esküvõre, közös házra, stb.-re. Illetve hát ha még ráadásul minden hétvégén jól fel is öntöttél a garatra, akkor az is inkább a nagyon fiatalok szokása és nem azoké, akik házasságot, közös életet terveznek a párjukkal. Szerintem, ha te így fogod fel a dolgokat, akkor még nem vagy érett egy ilyen komoly kapcsolatra. És jobb, ha most élsz, mint hozzámész, netán babát vállaltok és utána jön majd rád, hogy még élni akarsz.
Nem kell ezt túlparázni. Szerintem ha összeházasodok, akkor is simán benne lehet a kétheti 1 buli, nem fog láncra verni. Csak gondolom már nem nagyon mehetsz majd el egyedül a barátnõiddel bulizni, hogy õ vagy a haverjai ne lennének ott, hogy figyeljenek téged. Tudod, Sentinel az õrszem. Bár az a kapcsolat régen rossz, amit beárnyékol a féltékenység.
Nem azt mondta, hogy ne csinálj semmit, csak azért egy felnõtt nõhöz nem illik az, hogy minden hétvégén valami buliban rázza magát. Meg ha úgy döntöttetek, hogy családot akartok alapítani, akkor már bocsi, de szerintem valamennyire jogos a kérése.
Szerintem ez teljesen jogos kérés ahogy elõttem mondták illene kicsit megkomolyodnod feleség létedre. Én mindent megtennék, hogy eljegyezzenek de nem teszik. Becsüld meg, ha csak ennyit kér!
dobd vissza neki a gyûrût. szvsz
Igaza van a barátodnak, ha nem állsz készen, nem kellett volna igent mondj.
Ez a szomorú asszonysors:DD
A kérdező hozzászólása: De annyira mély a szerelmünk és sok mindent éltünk már meg együtt, nem szeretném ezt eldobni, de a szórakozás is fontos számomra, nem értem ez miért baj neki.úgy gondolom akkor kéne véget érnie ha már gyerekeink lesznek, de addig még van idõ...
Most itt csupa pasi írt, meg tényleg olyan lányok akiknek béna pasijuk van sajna, aki nem akar még elkötelezõdni és irkálják hogy örülj inkább... :) Szóval Te nem mehetsz bulizni, de a pasid tuti elfog járni sörözni a haverokkal. Na az miben más?!?! (ha meg nem eljárkálós féle, akkor is mások az igényei az embereknek) Önzõ dögök ezek a pasik. :) (az ilyenek, de nem mind :P) Köztudott hogy a csajok szeretnek pl táncolni (én nem, de egyedi eset vagyok :D) Elmegy veled táncolni? Ha nem akkor mért nem mehetsz a barátnõkkel? Egy kapcsolat nem arról szól, hogy nem mehetsz sehova. Vannak mindig problémás emberek, túl féltékenyek vagy irányításmániásak, de ez nem azt jelenti hogy az normális ám. :) Ha gyerekeid lesznek se gondolom, hogy bezárva otthon kéne élned csak akkor még inkább visszafogottabban kell majd bulizni, nehogy megszólhassanak, de akkor sem tilos. Itt mindenki csak úgy tudja értelmezni a bulizást hogy félmeztelenül tökrészegen táncolnak a csajok egy asztalon, és elmennek az elsõ pasival egyéjszakázni? pfff :P
Ezért most biztos le fognak pontozni , de nem érdekel. Szerintem nincs joga a pasidnak választás elé állítani, így, ilyen formában. Ha a férjem ilyet mondott volna, hát biztos hogy kétszer is meggondolom, hogy hozzámenjek e. Bár én nem vagyok eljárkálós, bulizós típus. Ha a pasid szeretne téged, akkor elfogadná, hogy szeretsz eljárni szórakozni. Esetleg azt tartom elfogadhatónak, ha megkér, hogy kicsit kevesebbet járj el. Pl nem minden hétvégén hanem mondjuk havonta 1x. De ha szó szerint azt mondta amit leírtál, hogy válassz közte és a bulizás között... hát, én nem biztos, hogy így hozzámennék. Mert ez azt tükrözi, hogy irányítani akar, és ha hozzámész ilyen feltételekkel, késõbb már azt is megszabja majd, hogy mikor mehetsz ki az utcára...mit vehetsz fel, kikkel barátkozhatsz, kikkel nem...stb Már az a tény, hogy választás elé állít, elégnek kéne lennie ahhoz, hogy elgondolkodj, szeret e egyáltalán. 27/N
Elõbb komolyodj meg, majd utána törd a fejed házasságon. 26F
Mondj igent, aztán említsd meg, hogy szex csak buli után lesz, de a kedvéért lemondasz a bulizásról :)
Hány éves vagy?:DDD Nem tudom miért nagy kérés ez? Nem azt mondta, hogy soha többé nem mehetsz sehova. Ne haragudj, de a komoly kapcsolatban lévõ emberek, akik már közös életet terveznek, netalántán már jegyesek is, nem bulizgatni járnak. El lehet menni szórakozni kettesben is, vagy baráti körrel együtt. Mit jelent nálad a bulizás, mit csinálsz olyankor? Van aki azt is bulinak hívja, ha beül a haverokkal egy kocsmába vagy akárhova isznak egy picit ( nem részegre) és dumálnak egymással, másnak meg az a buli, ha valami szórakozóhelyen, bevedelve, esetleg egyéb dolgokat benyomva rázza magát. Ne haragudj, de a barátodnak az ilyen szószerinti partykkal kapcsolatosan igaza van. Szerintem te sem örülnél neki, ha õ rendszeresen eljárna a haverokkal partyzni, sok csaj közé, ahol inna is. Nem kell féltékenynek lenni, de azért nemár ilyen jövõbeli tervek mellett. Lehet ezt csinálni tiniként, de eljön az idõ, amikor meg kell komolyodni.
Nézd... 1. Az, hogy eljegyeztétek egymást, még nem kötelez arra, hogy összeházasodjatok. Ez csak a házasság elõszobája, ahonnan még van visszaút, pont az olyan esetekben, ha úgymond az utolsó pillanatban kiderül, hogy mégsem mûködik minden olyan jól. 2. Mondjuk ha már tényleg komoly a kapcsolat, illett volna elõbb elõállni az igényei ismertetésével, nem csak azután, hogy igent mondtál. 3. Egy valamire való kapcsolatban az ilyesmiket meg lehet beszélni. Érdekes, mi még az eljegyzés közelében sem vagyunk, de mégis már nem egy ennél nagyobb problémát megoldottunk.
Nem tudom, hány éves vagy, de 28-30 év körül automatikusan csökken, lehet, hogy meg is szûnik majd a bulizás utáni vágyad. Furcsa, de ezt is hormonok szabályozzák :)
ha neked ez remalom, add vissza a gyurut...
tényleg, micsoda rémálom :) szerintem biztos nem azt mondta, hogy máról holnapra soha többé ne mosolyogj ... Kezdetnek kevesebbet buliztok és új szórakozásokat is kipróbáltok, aztán szépen lassan csak normális szórakozásaitok lesznek, és mire gyereked lesz, már nem fogsz vágyni arra, hogy részeg idegenekhez dörgölõzz. Szerintem sokkal rosszabbul viselnéd, ha teherbe esnél és onnantól hirtelen szakadna meg a nagy bulizás.
nem tudom mi rémálom ebbe szerintem teljesen normális kérés ha már megkéri a kezed és vele vagy akkor ne mások bámuljanak már minden hétvégén és verd magadat nekik és ne másokkal legyél már elfoglalva legyél vele :) ha ez neked ilyen tragédia akkor igencsak el kéne gondolkoznod rajta hogy te szereted e mert ha igen akkor szerintem ezen gondolkodni se kéne vagy csak szimplán túl gyerekes vagy
A kérdező hozzászólása: Na ez mondjuk igaz :P És köszönöm mindenkinek a komikat :)

1 éve vagyok regisztrált munkanélküli, pályakezdő; aktív korúak ellátását intéztem el 1 hete. A levélben írták, hogy regisztrálnom kell a munkanélküliben 15 napon belül. Most akkor be kell mennem, és kérni személyesen közmunkát, vagy kiértesítenek?

Ugye 30 napot kell(ene) 1 évben ledolgoznom, de mivel dec. 1-én állapították meg az egészet, id?m nem lenne a 30 napra ebben az évben. Akkor most mi az isten van?

Legjobb válasz: Ne "slattyogj"! Az önkormányzatis megállapító határozat azt írja, hogy ha nem vagy regisztrálva, akkor 15 napon belül ezt meg kell tenned, de te regisztrálva vagy, tehát maradj otthon! Nem kell semmilyen igazolást kérni, mivel te már bevitted az önkormányzathoz(hatósági bizonyítvány). Munkaügyibe neked abba az idõpontban kell menned, ami be van írva a jelentkezési könyvedbe. Egy évben 30 nap munkaviszonyt kell igazolnod, a te esetedben jövõ év dec.1-ig. Ha behívnak dolgozni, akkor levélben kapsz egy közvetítõ lapot, és meg kell jelenned a foglalkoztatónál. Ha nem vállalod a munkát, akkor egy évre megvonják a segélyt. AZ is lehet, hogy egy év alatt nem hívnak be dolgozni, de ebben az esetben is meg kell legyen a 30 napodnak.

Ne "slattyogj"! Az önkormányzatis megállapító határozat azt írja, hogy ha nem vagy regisztrálva, akkor 15 napon belül ezt meg kell tenned, de te regisztrálva vagy, tehát maradj otthon! Nem kell semmilyen igazolást kérni, mivel te már bevitted az önkormányzathoz(hatósági bizonyítvány). Munkaügyibe neked abba az idõpontban kell menned, ami be van írva a jelentkezési könyvedbe. Egy évben 30 nap munkaviszonyt kell igazolnod, a te esetedben jövõ év dec.1-ig. Ha behívnak dolgozni, akkor levélben kapsz egy közvetítõ lapot, és meg kell jelenned a foglalkoztatónál. Ha nem vállalod a munkát, akkor egy évre megvonják a segélyt. AZ is lehet, hogy egy év alatt nem hívnak be dolgozni, de ebben az esetben is meg kell legyen a 30 napodnak.
A kérdező hozzászólása: Kieg.: Mindenhol azt írják, hogy menjek be regisztrálni (? már 1 éve nincs melóm regisztráltan, hülyék ezek?) és, hogy mûködjek együtt velük. Ez most akkor azt takarja, hogy személyesen nekem kell kérnem a közmunkát, vagy kiértesítenek majd, és annyi, hogy muszáj elfogadni?
Ha mar regisztrált munkanélküli vagy, nem kell, nem is lehet ujra regisztrálni. Egy igazolást kell kérned, miszerint nem vagy jogosult semmi segélyre a munkaugyitol.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ, slattyogok is akkor befele kérni :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, már késõ voltam bent, meg is mondták, hogy semmi dolgom nincs már :) . Mivel 1 éve vagyok munkanélküli, így nem igazán volt semmilyen melóm az elmúlt 1 évben, nem hogy még 30 nap, és azóta semmilyen behívó levél nem jött. Van egy olyan érzésem, hogy ebben az évben már nem kapok ilyesmit.
5/5.értem a problémádat, nincs munka de igazából közmunka sincs, hát Novemberben Decemberben nem hívnak be nagyon senkit, pláne hogy ha kistelepülésen laksz. Már csak 2013 február 10-e tõl indulnak új nagy közmunka programok, ha tényleg dolgozni akarsz, érdeklõdj az ökinél, /munkaügyi kp. helyett/, vagy/és a vízügynél, már ha felétek van ilyen cég, ott is vesznek fel 25-28ezer embert, Ráadásul a vízügynél nem kell 3havonta szaladgálni, újra regelni, a munkaügyön, ott folyamatos a munka szerzõdés, év végéig, igaz a pénz kevés itt is. Érdeklõdhetsz tehát az öki menedzsereknél, vagy a legközelebbi gátõrnél, de a víztársulásoknál is lesz munka, igaz csak május jun.tól.
Ja a 30nap miatt, ne aggódjál, mert a f.h.t. mint segély meg fog szûnni jövõre, 22800ft- egyébként sem lehet megélni.
Nem regisztrálnod kellett bemenni, hanem bemutatni a határozatot. Szóval Verde válasza hibás, igenis be kell azzal a papírral slattyogni a kirendeltségre.
NEM KELL! Ahogy megállapították az FHT-t, egy közös munkaügyis-önkormányzatos adatbázisban már át is küldték, hogy meg van állapítva. Ezen a rendszeren küldik a megszüntetést is, illetve minden értesítés, pl. behívtak közmunkára) Amíg nem volt adatbázis kellett menni megállapítás után is, de most már NEM KELL SLATTYOGNI!

Tetoválni szeretnék, szépen rajzolok stb, és jó lenne ha valaki leírná, hogy mik kellenek ahhoz, hogy tetováljak? Alapvető felszerelések stb. És ha valaki tud olcsó eladó tetoválógépet az írhat!

Legjobb válasz: Szerintem pont a kezdetben nem mindegy, milyen gepet hasznalsz, az olcso gagyi kinai csak elveszi a kedvedet mindentol. Ezen kivul sterilizalo berendezes nelkul csakis egyszerhasznalatos muanyag markolatot hasznalj, ami markolat es csor egyben. Amugy a tetovalo felszereles ugy mindenestol, ha normalis (!) cuccokat veszel, legalabb 80-100ezer. Google-zz ra erre a ket kereskedore: Kisfonok Sebitattoosupplies Mindketten ellatnak mindennel, ami kell az elindulashoz. Olvasgass es kerdezz tattoo forumokon, az is sokat segit. Meg valami, az, hogy valaki jol rajzol, meg nem garancia arra, hogy jol is megy majd a tetovalas. Ez egy olyan szakma, ami rengeteg turelmet es kitartast igenyel, kell sok ismeros, aki bevallalja az elejen a kezdetlegesebb munkakat is es persze penz is kell az elindulashoz. Alazat es folyamatos tanulas - kb errol szol a szakma. Sok sikert! Egy tetovalo

Szerintem pont a kezdetben nem mindegy, milyen gepet hasznalsz, az olcso gagyi kinai csak elveszi a kedvedet mindentol. Ezen kivul sterilizalo berendezes nelkul csakis egyszerhasznalatos muanyag markolatot hasznalj, ami markolat es csor egyben. Amugy a tetovalo felszereles ugy mindenestol, ha normalis (!) cuccokat veszel, legalabb 80-100ezer. Google-zz ra erre a ket kereskedore: Kisfonok Sebitattoosupplies Mindketten ellatnak mindennel, ami kell az elindulashoz. Olvasgass es kerdezz tattoo forumokon, az is sokat segit. Meg valami, az, hogy valaki jol rajzol, meg nem garancia arra, hogy jol is megy majd a tetovalas. Ez egy olyan szakma, ami rengeteg turelmet es kitartast igenyel, kell sok ismeros, aki bevallalja az elejen a kezdetlegesebb munkakat is es persze penz is kell az elindulashoz. Alazat es folyamatos tanulas - kb errol szol a szakma. Sok sikert! Egy tetovalo

Két vetélés után vagyok. Mikor vállalhatok szerintetek babát? Iszom a cickafark és palástfű teát és méhpempőt is szedek. Ha teherbe esek biztos, hogy feküdnöm kell majd veszélyeztetett terhesként?

Legjobb válasz: Sajnálom.:( Nekem 1 vetélésem volt, rá 7 hónapra sikerült a baba. Most vagyunk 6 hetesek. Nekem mûtéttel kellett befejezni, így 3 hónap pihenõt javasolt a doki, de mi kettõt tartottunk be. Persze, nem jött a baba, de a szervezet úgyis tudja, hogy mikor jó neki... Én C vitamint szedtem, méhpempõt, meg kezdetben terhesvitamint 1-2 hónapig. Utrogestant kell szednem a 12. hétig, és sokat pihennem. Persze mozoghatok ám, de kímélnem kell magam. Ha dolgozol, tutira táppénzre vesz a doki. Én még tanulok, úgyhogy nekem ilyen gondom nincs. Hála Istennek most semmi barnázás nincs...nagyon reménykedem... Kivizsgáltatod magad a köv baba elõtt? Mert 2 vetélés már nem biztos, hogy véletlen!! Nekem kiderült, hogy a vetélésem magas TSH miatt volt, nem volt elég pajzsmirigyhormonom, hogy a baba idegrendszere kialalkuljon. Azóta jó az érték, csak havonta ellenõrizni kell, és variálni a gyógyszeradagot.

Sajnálom.:( Nekem 1 vetélésem volt, rá 7 hónapra sikerült a baba. Most vagyunk 6 hetesek. Nekem mûtéttel kellett befejezni, így 3 hónap pihenõt javasolt a doki, de mi kettõt tartottunk be. Persze, nem jött a baba, de a szervezet úgyis tudja, hogy mikor jó neki... Én C vitamint szedtem, méhpempõt, meg kezdetben terhesvitamint 1-2 hónapig. Utrogestant kell szednem a 12. hétig, és sokat pihennem. Persze mozoghatok ám, de kímélnem kell magam. Ha dolgozol, tutira táppénzre vesz a doki. Én még tanulok, úgyhogy nekem ilyen gondom nincs. Hála Istennek most semmi barnázás nincs...nagyon reménykedem... Kivizsgáltatod magad a köv baba elõtt? Mert 2 vetélés már nem biztos, hogy véletlen!! Nekem kiderült, hogy a vetélésem magas TSH miatt volt, nem volt elég pajzsmirigyhormonom, hogy a baba idegrendszere kialalkuljon. Azóta jó az érték, csak havonta ellenõrizni kell, és variálni a gyógyszeradagot.

Jézus mondta valahol, hogy imádni kell, és, hogy a kereszthalálával másokat váltott meg, vagy honnan veszik a keresztények ezeket?

Legjobb válasz: Szia. a kérdésed elsõ felére nem a válasz. Jézus nem mondta, hogy Õt kell imádni, mert erre kizárólag az Atya jogosult, viszont Jézus halálában hitet kell gyakorolni, vagy is el kell ismerni, hogy Jézus váltság halála az emberiség egyedüli reménysége arra, hogy az utódok vissza kapják az örök élet lehetõségét. Honnan veszik a keresztények? Mivel a biblia Isten gondolatait, és üzeneteit tartalmazza az emberek felé, ebben a könyvben tudatja velünk ezt. aki nem fogadja el Isten elrendezését, hogy Jézus halt meg mindenkiért arra nem vonatkozik ez. Katy Weaver

Szia. a kérdésed elsõ felére nem a válasz. Jézus nem mondta, hogy Õt kell imádni, mert erre kizárólag az Atya jogosult, viszont Jézus halálában hitet kell gyakorolni, vagy is el kell ismerni, hogy Jézus váltság halála az emberiség egyedüli reménysége arra, hogy az utódok vissza kapják az örök élet lehetõségét. Honnan veszik a keresztények? Mivel a biblia Isten gondolatait, és üzeneteit tartalmazza az emberek felé, ebben a könyvben tudatja velünk ezt. aki nem fogadja el Isten elrendezését, hogy Jézus halt meg mindenkiért arra nem vonatkozik ez. Katy Weaver
Te összekötsz valamit, aminek semmi köze egymáshoz... Hol látsz magad körül állandóságot? A csillagok is ettek az almából? Csak azért, mert azok is a megsemmisülés és átalakulás felé haladnak az idõben, csak nem évek, hanem évmilliárdok alatt. De ennek csak elvi jelentõsége van...mondjál egy örökkévalót, azon kívül, hogy az ember megalkotta a szó elvi jelentését tartalom nélkül.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); :( Jaj de nehéz megérteni... Az agynak nincsenek korlátai.” Ezek az elsöprõ erejû tények nem egyeznek az evolúciós modellel. Miért „teremtett” volna az evolúció az egyszerû barlanglakóknak vagy egyáltalán napjaink igen mûvelt embereinek is egy szervet azzal a képességgel, hogy egymillió vagy még egymilliárd életidõn keresztül is szolgálatban álljon? A Csillagoknak is van egy szerepük, és mindennek amit létrehozott a Teremtõ, persze van hogy nem tudjuk hogy melyiknek mi a dolga és miért, de kutatással rálehet jönni. Ha Isten csak néhány évre szánta volna az embert, akkor az agy kapacitása is kisebb lenne, s azt Te is tudod, hogy sokszor nem használjuk ki teljesen ezt a lehetõséget, az idõhiány és az öregedés, és a halál miatt. Ne keverjük már ide más dolgok létezését, egy csillag nem gondolkodik, és nincs agya. Egy forrásmû szerint az emberi agy hosszú távú memóriája „gyakorlatilag korlátlan” (The Encyclopedia of the Brain and Brain Disorders). A tudósoknak csupán sejtésük van arról, hogy mi mindenre képes az emberi agy. Ezeknek a képességeknek a nagy részét az öregedéssel sem veszítjük el. Az idegkutatók nemrég rájöttek, hogy a legtöbb agyi funkció sértetlen marad az öregedés során. A Franklin Intézet tudományos felfedezésekkel foglalkozó központja ezt nyilatkozta: „Az emberi agy képes arra, hogy folyamatosan alkalmazkodjon és megújítsa önmagát. Még idõskorban is képes új idegsejteket termelni. Az elme súlyos leépülését általában valamilyen betegség okozza, de a legtöbb, korral összefüggõ memória- vagy mozgásképesség-romlás egyszerûen azért következik be, mert az idõsek nem mozognak eleget, és nem serkentik gondolkodásra az elméjüket.” Más szavakkal, ha az agyunkat folyamatosan gondolkodásra tudnánk ösztönözni és meg tudnánk óvni a betegségektõl, korlátlan ideig képes lenne mûködni. Logikusnak tûnik, hogy ilyen képességekkel megáldva csupán néhány évtizedet éljünk? Ez éppolyan ésszerûtlen lenne, mint az, ha egy hosszú tehervonatot erõs mozdonnyal és sok-sok vagonnal arra használnának, hogy egy homokszemet néhány centiméterrel arrébb szállítsanak. Az evolúcióelmélet — mely szerint a legrátermettebb élõlények maradnak fenn — nem ad logikus választ a kérdésre; a gondolkodó emberek ugyanis nem értik, hogy ebben az esetben miért fejlõdött ilyen magas szintre az emberi agy kapacitása. Szemléltetésként: minek az embernek egy hatalmas teherautó, ha egy lapát homoknál többet soha nem fog szállítani vele? Egy tudós úgy becsülte meg, hogy az agyunk annyi információt képes tárolni, hogy az „körülbelül húszmillió kötetet töltene meg, ahány kötet a világ legnagyobb könyvtáraiban található”. Az agy mintegy 1, 5 kilogrammot nyom, és 10—100 milliárd idegsejtet tartalmaz, melyekrõl azt mondják, hogy közülük kettõ sem pontosan egyforma. Minden egyes idegsejt közel 200 000 más idegsejttel képes kapcsolatot létesíteni, s ezzel az agyban lévõ körök, vagyis pályák száma csillagászati számértéket ér el. És ha még ez sem volna elég, önmagában véve „minden egyes idegsejt igen bonyolult számítógép” — állítja a Scientific American. Katy Weaver
Kedves Katy! Azért a kérdésemre nem válaszoltál. Ha Te lettél volna Pilátus helyében, halálra ítélted volna Jézust?
Mindez írva vagyon. A Bibliában benne van, hogy angyalok imádják, és Jézus nem utasítja vissza az imádatukat, hogy az csak az Atyát illeti. (Jelenések könyve). Jézus mondta: Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem mehet az Atyához, csak énáltalam. Vagy olvasd el az utolsó vacsorát, hogy mit mondott Jézus.
20-as válaszolónak Erre nem tudok válaszolni, mert ahhoz ott kellett volna lennem. Tudod, sokan mondják, hogy ha Ádám helyébe lettek volna, ezt meg azt nem tették volna.... Vagy Péter helyébe Te megtagadtad volna, vagy sem... Honnan tudja? ezt akkor és ott ha az ember benne van lehet tudni, Katy Weaver
21-es válaszolónak. Jézusnak nem az Istennek járó imádatot mutatják be, mert az csak az atyát illeti, és ezt maga Jézus is kijelentette. Biztosan nagyon jól tudod, hogy Jézust Jehova magán kívül, mindenki más fölé való címmel ajándékozta meg egy idõre, tehát engedelmeskedéssel tartoznak az emberek is és az angyalok is neki De ez nem egyenlõ az Istennek járó imádattal. Katy Weaver
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Mivel az utódok , vagy is mi nem tehetünk errõl, ezért kellett valaki aki a Bûnbe esése elõtti Ádám életével egyenértékû embernek kellett meghalnia, úgy hogy nem vét semmilyen hibát addig, s ez az utódokra vonatkozóan váltság, De Ádámnak és Évának nem mert Õk a tökéletességüket vesztették el, mi pedig tökéletlenséget örököltünk. ez jogilag más kép nem lehetett megoldani." Jogilag.... Szóval, ha mi nem tehetünk róla, miért vagyunk bûnösnek címkézve? "(Róma 5:12) 12 Ezért van, hogy amiképpen e g y ember által jött be a világba a bûn, és a bûn által a halál, s így a halál minden emberre átterjedt, mivel mindnyájan vétkeztek . . . 18 Így hát, amint e g y vétség következménye mindenfajta ember számára elítélés volt, ugyanúgy e g y megigazulást hozó cselekedet eredménye is mindenfajta ember számára az õ igazságossá nyilvánításuk az életre. (Róma 5:19) 19 Mert mint ahogy az egy ember engedetlensége által sokan bûnösökké lettek, ugyanúgy az egynek engedelmessége által is sokan igazságossá fognak válni." Ez nekem nem egészen tiszta.A "bûn" nem egy, hanem két ember által jött be.Akkor "jogilag" miért egy ember váltja ki a kettõt? "(János 3:16) 16 Mert az Isten annyira szerette a világot, hogy az õ egyszülött Fiát adta, hogy mindaz, aki hitet gyakorol benne, el ne pusztuljon, hanem örök élete legyen." Ha hitet gyakorolsz benne, akkor te váltod meg saját magad. "A hited megmentett"
A kérdező hozzászólása: "Mindez írva vagyon. A Bibliában benne van, hogy angyalok imádják, és Jézus nem utasítja vissza az imádatukat, hogy az csak az Atyát illeti. (Jelenések könyve)." A jelenések könyve 22;8-ál azt olvashatjuk, hogy János leborul egy angyal elõtt, aki figyelmezteti, hogy ne õt imádja hanem Istent, mert õ csak szolgatársa Jánosnak, testvéreinek, a prófétáknak(Jézus is próféta volt)és mindazoknak, akik megtartják a könyv igéit.Tehát, ha az angyalok is szolgatársak, akkor ugyanúgy õk sem imádhatják Jézust, csak az Atyát. "Jézus mondta: Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem mehet az Atyához, csak énáltalam." Ez nem foglalja magában, hogy õt kellene imádni, sem azt, hogy a kereszthalála megváltott minket konkrétan, hanem csak azt, hogy az õ útja az, ami az Atyához visz.Mivel a szeretet, békesség vezet az Atyához.Nincs más út. Az utolsó vacsoránál szavai a közvetlen tanítványainak szólnak, akik akkor mellette voltak mindvégig.És ez is leginkább példamutatás, hogy nem a halálé az utolsó szó, és, hogy átlássák, mi volt az õ életének útja.Jézus tudta, hogy a porhüvelye bevégezte feladatát, már nincs rá szüksége itt a földön.Ezért felajánlotta nekik tanításul(ezt is)mivel tanító volt."ti érettetek ontatik ki"(hogy megértsétek.Hogy tudjátok, hogy ti is képesek vagytok rá.Hogy nincs mitõl félnetek, mert bebizonyítom nektek)ezt jelenti az új szövetség.Persze ezt egyúttal nekünk is bebizonyította.
A kérdező hozzászólása: "Miért hiszik el? Had kérdezzem meg tõled, hogy Neked a halál fogalma milyen érzést vált ki belõled?" Általában nem jót.Természetesen mindenki úgy segít magán ahogy tud, csak nem látom túl értelmes dolognak ebben hinni, hogy másvalaki hal meg értünk.Ha beteg vagyok, a szomszéd nem fog tudni meggyógyulni helyettem.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); # 21 «A Bibliában benne van, hogy angyalok imádják, és Jézus nem utasítja vissza az imádatukat, hogy az csak az Atyát illeti. (Jelenések könyve).» A Biblia nagyon türelmes könyv, sok olyan dolgot írtak bele ami nem úgy történt ahogy ott írva van, és mégis máig a könyvek könyve. A Jelenések könyve a mai embernek alig érthetõ, érthetjük a szavakat, a mondatokat, de jelentõségük nem éri el tudatunkat. Nagyképûség lenne azt bárhogyan is értelmezni. Egy nagyszerû példa erre az, mikor Jézust a sátán megkísérti a sivatagban. Nem voltak ott angyalok se sátán, se más emberek akik tanúskodhattak volna, de Jézus belátta hogy képességeivel akár az egész világot uralma alá hajthatja, de belátta azt is hogy azzal az emberiséget a teljes, végleges pusztulásba, kárhozatba vinné. Jézus ezt, hogy tanítványai megérthessék, valószínû úgy mondta el, ahogy mi még most is olvashatjuk. Ez nem félrevezetés, de mi a mai ismereteinkkel lehetnénk egy kissé józanabbak. «Jézus mondta: Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem mehet az Atyához, csak énáltalam.» Ezzel Jézus az ember isteni kilétérõl beszélt, nem saját személérõl, az Én Vagyok -ról, az Isten egyszülött Fiáról, Leányáról, a Krisztusról minden emberben. Saját személyérõl beszélve Jézus az „ember fia” kifejezést használta. A keresztények egyik súlyos tévedése az, hogy imádják Jézust mint egy bálványt, ez nem az õ szándéka volt. Ugyanis mi más lenne mint bálványimádás imádni azok személyiségét akik a legszentebb eszményeinket hozzák kifejezésre.
Meglep, hogy milyen bátran nyilatkoznak egyesek a bibliáról biztosat úgy, hogy csak részeket ismernek belõle, mondjuk inkább, hogy töredékeket, más ismeretük hallomásból van és még több mendemondából. Ennyi erõvel a Koránról is nyilatkozhatnátok biztosat. A Bibliát ne keverjük össze mondjuk a Gyûrûk Urával. A Bibliát lehet tudományosan vizsgálni és biztosat megállapítani róla. A Jelenések könyvét is lehet értelmezni. Vannak tudósok, akik értik a nyelvezetet, ismerik a kulturális milliõjét, társadalmi, történelmi hátterét, szimbolikáját és még sorolhatnám. Nyelvészek, jogászok, teológusok, történészek.. Az egyiptomi hieroglifákat is értelmezik és a levéltárak anyagait is. Szerintem hagyatkozzunk a Biblia esetén is arra, amit a hozzáértõk mondanak és megállapítanak róla... A kérdéshez: Jézus a Szentháromság tana szerint egylényegû az Atyával. Sõt: az Isten: Atya és Fiú és Szentlélek. Az utolsó vacsorán pedig elhangzott: ez az én testem/vérem, mely értetek adatik. A Bibliát laikusként annyiféle módon lehetne értelmezni, ahány ember él a földön. A keresztény felekezetek azt a értelmezést követik, amit a felekezetük hirdet. A bibliával kapcsolatos összeesküvés elmélet már magában is egy vicc.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "„Ez az én szeretett Fiam, akiben kedvem telik, õt hallgassátok!"Ez Isten akarata. Jézus a megváltó s eljött hogy benne bízzunk : " 20Atyáink ezen a hegyen imádták az Istent, ti meg azt mondjátok, hogy Jeruzsálemben kell imádni.” 21„Hidd el nekem, asszony – mondta Jézus –, elérkezik az óra, amikor sem ezen a hegyen, sem Jeruzsálemben nem fogják imádni az Atyát. 22Ti azt imádjátok, akit nem ismertek, mi azt, akit ismerünk, mert az üdvösség a zsidóktól ered. 23De elérkezik az óra, s már itt is van, amikor igazi imádói lélekben és igazságban imádják az Atyát. Mert az Atya ilyen imádókat akar. 24Az ISTEN LÉLEK ezért akik imádják, azoknak lélekben és igazságban kell imádniuk.” " "Én és az Atyám egyek vagyunk"Ján 10, 30 Nem választhatóak külön.A farizeusok ezért feszíttették keresztre mert Istennel egyenrangúvá tette magát.
"A farizeusok ezért feszíttették keresztre mert Istennel egyenrangúvá tette magát." Akkor megcsókolhatod a fatizeusok lábnyomát, mert különben nem lenne megváltás, már ugye ha nem feszíttetik keresztre a Jézusod.
Akkor te is, mert a megváltás egyetemes, mindenkire kiterjed. Másrészrõl az emberek kiabálták Pilátusnak, hogy "keresztre", tehát az Ember nem fogadta el õt. Ha a tömeg nem kiabálja, akkor Pilátus megkegyelmez neki, hiszen mondta, hogy semmi rosszat nem lát ebben az emberben. És milyen az Ember? Isten Jézusban eljött, Isten csodákat tett, Isten adta nekünk a keresztséget, békét kötött. Mi volt az Ember válasza? Nekünk Isten (Jézus) nem kell, keresztre vele. Magára ismer itt valaki? Nem csodálom, hogy Isten egy "rejtõzködõ" Isten, ahogy mondani szokták.
Szia Filoszmen Barátom Az emberi agyat örök életre tervezte, és hozta létre, nem 70-80 évre, ahogy a test többi részét sem. A Tervében a teremtéskor eszébe sem volt a halál, így a DNS-es be ez az információ nincs is belekódolva a génjeink sem tuják a halált megemészteni, vagy természetesnek venni, Mert akkor nem gyászolnánk, és érzenénk ûrt magunk körül amikor meghal valaki akit szerettünk. Katy Weaver Katy Weaver
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia Jézusnak ezért kellett Ádámmal egyenértékû emberként megszületnie, s jó lehet nem emberi ondóból származott, mert tökéletlen ember nem tud tökéletes ember nemzeni, ezért Isten szelleme Fizikai, emberi testtel ajándékozta meg. s amikor meghalt emberként halt meg, mert egy ember nem halhatatlan, még ha tökéletes is. Viszont feltámadni már abban a testben támadt fel amivel az elõtt rendelkezett amivel a földre jövetele elõtt volt. S ahhoz, hogy a Tanítványival még az égbe menetele elõtt tudjon beszélni, néha fizikai testet öltött, hogy láthassák Õt és tudjanak beszélni vele, s még adott némi útmutatást nekik. Mivel egy ember vétkezett, embernek kellett meghalnia, "istenként" semmiféle képen nem halhatott volna meg, és angyalként sem, mert ember követett el bûnt, ezért a megváltónak is ugyan olyan rendeltetésûnek kellett lennie mint Ádám volt. Katy Weaver
A kérdező hozzászólása: De akkor honnan veszik? és miért hiszik el? A kérdés második részére pedig hol van leírva a válasz a biblián belül?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia. az egész biblia errõl szól ezért íródott. Mert ha Ádám nem tett volna butaságot, ez a könyv sem íródott volna meg. Nem szeretnék liturgiát írni, javaslom, hogy olvasd el a szent írást az elejétõl, mert ott képet kapsz, hogy mi miért van és történt. Persze írok neked idézeteket, hogy kapj egy kis képet errõl (1Mózes 2:16, 17) . . .„A kert minden fájáról ehetsz megelégedésig. 17 De ami a jó és rossz tudásának a fáját illeti, arról ne egyél, mert azon a napon, amelyen eszel róla, bizony meghalsz.” (1Mózes 3:6) 6 Az asszony pedig látta, hogy a fa termése evésre jó, olyan, ami vonzó a szemnek, igen, a fa ránézésre kívánatos volt. Így hát szakított a gyümölcsébõl, és evett belõle. Majd adott belõle a férjének is, amikor az vele volt, és õ is evett. 17 Ádámhoz pedig így szólt: „Mivel hallgattál feleséged szavára, és ettél a fáról, amelyrõl azt parancsoltam: »arról ne egyél«, átkozott legyen a föld miattad. Gyötrelmes fáradozással fogod enni termését életed minden napján. 18 Tövist és bogáncskórót fog neked teremni, és mezei növényeket kell enned. 19 Arcod verítékével eszed a kenyered, míg vissza nem térsz a földbe, mert abból vétettél. Mert por vagy, és a porba térsz vissza.” Mivel az utódok , vagy is mi nem tehetünk errõl, ezért kellett valaki aki a Bûnbe esése elõtti Ádám életével egyenértékû embernek kellett meghalnia, úgy hogy nem vét semmilyen hibát addig, s ez az utódokra vonatkozóan váltság, De Ádámnak és Évának nem mert Õk a tökéletességüket vesztették el, mi pedig tökéletlenséget örököltünk. ez jogilag más kép nem lehetett megoldani. (Róma 5:12) 12 Ezért van, hogy amiképpen e g y ember által jött be a világba a bûn, és a bûn által a halál, s így a halál minden emberre átterjedt, mivel mindnyájan vétkeztek . . . 18 Így hát, amint e g y vétség következménye mindenfajta ember számára elítélés volt, ugyanúgy e g y megigazulást hozó cselekedet eredménye is mindenfajta ember számára az õ igazságossá nyilvánításuk az életre. (Róma 5:19) 19 Mert mint ahogy az egy ember engedetlensége által sokan bûnösökké lettek, ugyanúgy az egynek engedelmessége által is sokan igazságossá fognak válni. (János 3:16) 16 Mert az Isten annyira szerette a világot, hogy az õ egyszülött Fiát adta, hogy mindaz, aki hitet gyakorol benne, el ne pusztuljon, hanem örök élete legyen. Katy Weaver
Miért hiszik el? Had kérdezzem meg tõled, hogy Neked a halál fogalma milyen érzést vált ki belõled? Ezen felül az agy olyan hatalmas információ tárolására alkalmas, hogy érthetetlen, miért csak 70, 80 évig él az ember, és nem tudja kihasználnia az agyának a teljes kapacitását. s miért kell meghalni, amikor az embernek a halál bánatot okoz, és félelmet? Mert amikor eljön az idõ, nehezen dolgozzuk fel, viszont ha természetes volna, miért nem tudunk beletörõdni? Miért fáj az ami "természetes"? Vagy még sincsenek a génjeinkbe ezek beleprogramozva? Ha pedig nincsenek belénk programozva, az azt jelenti, hogy hosszabb életre terveztek minket. Katy Weaver
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gondolkodj el ezeken az ígéken alul! Nem kellett volna soha lemészárolni Jézust. Nem a halála volt a lényeg, hanem a tanítása és viselkedése. Az életét adta nekünk (nekünk szentelte a szeretetével), (istennek való engedelmességével). Akkor is, ha tudta, hogy lesznek akik megkínozzák, megalázzák, megölik. Nem tagadott meg bennünket, nem élt vissza a hatalmával! Egy dolgot tanított, hogy önzetlenül szeressük egymást, ahogy õ szeretett bennünket. Hogy ne érdekbõl szeressük egymást, hanem testvérként (egyenrangú felekként). János Evangéliuma:15:13 "Nincsen senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja az õ barátaiért." A Máté írása szerint való Szent Evangéliom » 21. fejezet 33 Más példázatot halljatok: Vala egy házigazda, aki szõlõt plántála, és azt gyepûvel körülvevé, sajtót ása le benne, és tornyot építe, és kiadá azt munkásoknak, és elutazék. 34 Mikor pedig a gyümölcs ideje elérkezett vala, elküldé szolgáit a munkásokhoz, hogy vegyék át az õ gyümölcsét. 35 És a munkások megfogván az õ szolgáit, az egyiket megverék, a másikat megölék, a harmadikat pedig megkövezék. 36 Ismét külde más szolgákat, többet mint elõbb; és azokkal is úgy cselekedének. 37 Utoljára pedig elküldé azokhoz a maga fiát, ezt mondván: A fiamat meg fogják becsülni. 38 De a munkások, meglátván a fiút, mondának magok közt: Ez az örökös; jertek, öljük meg õt, és foglaljuk el az õ örökségét. 39 És megfogván õt, kiveték a szõlõn kívül és megölék. 40 Mikor azért megjõ a szõlõnek ura, mit cselekszik ezekkel a munkásokkal? 41 Mondának néki: Mint gonoszokat gonoszul elveszti õket; a szõlõt pedig kiadja más munkásoknak, akik beadják majd néki a gyümölcsöt annak idejében. 42 Monda nékik Jézus: Sohasem olvastátok-é az írásokban: amely követ az építõk megvetettek, az lett a szegletnek feje; az Úrtól lett ez, és csodálatos a mi szemeink elõtt. 43 Annakokáért mondom néktek, hogy elvétetik tõletek az Istennek országa, és oly népnek adatik, amely megtermi annak gyümölcsét. A János írása szerint való Szent Evangéliom » 15. fejezet 22 Ha nem jöttem volna és nem beszéltem volna nékik, nem volna bûnük: de most nincs mivel menteniök az õ bûnöket. 23 Aki engem gyûlöl, gyûlöli az én Atyámat is. 24 Ha ama cselekedeteket nem cselekedtem volna közöttük, amelyeket senki más nem cselekedett, nem volna bûnük; de most láttak is, gyûlöltek is, mind engem, mind az én Atyámat. 25 De azért lõn így, hogy beteljesedjék a mondás, amely megiratott az õ törvényökben: Ok nélkül gyûlöltek engem. 26 Mikor pedig eljõ majd a Vígasztaló, akit én küldök néktek az Atyától, az igazságnak Lelke, aki az Atyától származik, az tesz majd én rólam bizonyságot. János Apostolnak közönséges elsõ levele » 4. fejezet 20 Ha azt mondja valaki, hogy: Szeretem az Istent, és gyûlöli a maga atyjafiát, hazug az: mert aki nem szereti a maga atyjafiát, akit lát, hogyan szeretheti az Istent, akit nem lát? 21 Az a parancsolatunk is van õ tõle, hogy aki szereti az Istent, szeresse a maga atyjafiát is. Pál Apostolnak Korinthusbeliekhez írt elsõ levele » 2. fejezet 8 Melyet e világ fejedelmei közül senki sem ismert, mert ha megismerték volna, nem feszítették volna meg a dicsõség Urát
Dehogy váltotta meg más bûneit! A saját bûnei miatt feszítették keresztre. Jézus nem olyan volt, ahogy azt a kiszínezett története mutatja a bibliában. Az egy máz, amit ha leveszel, akkor ismered meg az igazi Jézust, aki ördögûzéssel foglakozott és téves jövendöléseket hirdetett, mint pl isten országa, ami sosem jött el. Ahogy maga Jézus sem jött el újra, és nem is fog, hiszen halott. Nem, nem támadt fel. Ez is a mese részre. Az igaz történetében meghalt, végleg, véglegesen, ahogy mindenki más is.
ezt írták oda a könyvben, csak azt kifelejtik, hogy kb a felét kivették a bibliából, mert az az újonnann alakult egyháznak nem tetszett, amiben egy kicsit más kép van ám lefestve, mint amit a sok pap tanít. ezen kéne elgondolkodni.
#7: Elgondolkodtam, de ma sem azt tanítják ami benne van a könyvben, sõt... Azt miért nem vették ki? #6: Ugye te nem vagy zsidó?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Melyet e világ fejedelmei közül senki sem ismert, mert ha megismerték volna, nem feszítették volna meg a dicsõség Urát" Dehogyis, éppen ellenkezõleg. Valójában véletlenül lett megfeszítve, vagy az is lehet, hogy Jézus öngyilkos lett, hiszen szándékosan megölette magát. Mindent elõre tudott, azt is, hogy Júdás elárulja, azt is, hogy Péter háromszor megtagadja, vagyis Õ intézte úgy, hogy minden meglegyen, a szenvedést sem kivéve. Ha tudták volna róla, valójában kicsoda, akkor muszáj lett volna megfeszíteni, hogy ne maradjon el a megváltás. Jézusnak egyébként is smafu az egész, hiszen ha akar, feltámad és különben sem halt meg tõle, hiszen akkor nem lehetne késõbb király belõle, úgyhogy aki megfeszítette, csak neki tett jót, azzal, hogy nem akadályozta a terveit. Az mondjuk már kitolás lett volna, ha nem feszítik meg, akkor törhette volna a fejét, hogyan adja az életét az emberekért, akiket mindenképpen meg akart váltani, hiszen ez volt a feladata, amelyet maga Isten bízott rá. Ha mondjuk Pilátus szabadon engedi, amint azt szerette is volna, akkor almás a menyország, prolongálva a bûnbeesés, minden marad a régiben, nincs kereszténység, el van az egész baltázva.
Pont ez az, hogy a halála nem lett volna megváltás. Egyáltalán nem kellett volna feláldozni. Nem törölt el semmit a halála.
Na most gondolj bele, de õszintén. Ott állsz abban a pillanatban és Neked kell döntened Jézus életérõl, vagy haláláról. Ha nem feszítteted meg, akkor nincs megváltás, nincs miben higgyenek az emberek, nem alakul ki a keresztény hit, elbukott ez egész. Nincs mit tenned, ítélned kell!
Kedves 6-os válaszoló. Javaslom, hogy vedd kezedbe a szentírást, és imával kísérve gondolkodj el a Dániel könyvén. Ugyan is ott van leírva, hogy a messiási király mikor foglalja el a trónját. ez pedig a nemzetek meghatározott ideje végén, más fordítás szerint a pogányok idejének lejártakor, ami i.e 607-ben kezdõdött és 1914-ben ért véget, és Dániel azt is megmondta, Isten által, hogy ezt a vég idején fogják megérteni, Õ maga sem értette. Mindennek rendelt ideje van, sorban teljesednek a próféciák, s egyik sem elõzi meg a másikat. Isten királysága az égben már létre jött, a földre pedig hamarosan várható, a jelek szerint már csak 4-5 prófécia van ami még nem történt meg. Katy Weaver
Kedves Katy! Elmagyaráznád ezt a megváltást? Ha ugye Jézus halála kell hozzá valamiért, akkor hogyan támadhatott fel? Nem sztornózta vele az egészet? Azt sem értem, ha eleve halhatatlan, akkor miképpen halhatott meg, ha meg mégiscsak sikerült neki, akkor hogyan uralkodhat majd abban a mennyei királyságban ezer évig, ami nem túl nagy idõ, legalább is az örökkévalósághoz képest. Szerintem úgy néhány billió év múlva már nem is fog rá emlékezni senki. Szóval most meghalt, vagy nem? Vagyis lesz megváltás, vagy mégsem, ha Jézus valójában él? Aztán szerinted õngyilkos lett e, vagy csak legyilkoltatta magát, illetve mi lett volna, ha nem feszítik keresztre?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem voltam jelen, nem tudhatom, de nem is hiszem hogy valaha mondta volna, hogy õt kell imádni. Azt azonban elhiszem hogy értünk halt meg, és ha jól emlékszem az evangélium szövegére, az utolsó vacsora alkalmával mondott is ilyet (Mt 26.28; Mk 14.24; Lk 22.19-20;). De a kereszthalálával nem váltott meg senkit a bûneitõl, hanem annál inkább az (ön-)tudat szánalmas állapotából azokat akik hajlandók tanítását komolyan venni. Õ ugyanis az emberiség tudatának javítását, felemelését látta feladatának, és feladata sikerének érdekében hajlandó volt a legnagyobb áldozatot hozni amit egy ember végbevihet. Képzeljük csak el a tanítványok lelkiállapotát, mikor az elsõ alkalommal találkoztak a Mesterrel, akit néhány nappal korábban a kereszten láttak meghalni ! (Ön-)tudatuk akkor a 'magasba szökkent' egy ember lehetõségeinek láttára, aki isteni kilétére ébredve a Krisztust hozta kifejezésre.
Kedves Katy! "Ezen felül az agy olyan hatalmas információ tárolására alkalmas, hogy érthetetlen, miért csak 70, 80 évig él az ember, és nem tudja kihasználnia az agyának a teljes kapacitását. " Elmagyaráznád, az információ tárolásának mi köze van az életkorhoz?
Talán ezért kezdenek el sokan csak a bajban Istenre gondolni, mert nekik a tanító, a jámbor Isten (Jézus) nem Isten. Talán ha egy kegyetlenkedõ, erõszakos Isten jelenne meg, csak annak hinnék el, hogy õ valóban Isten lehet. Érdemes ezen elgondolkodni.

A kérdésem hogy hogy legyünk pl GTA samp-ban egy Role Play szerón hogy legyünk jó adminok és leaderek? Azt tudom hogy érteni kell hozzá az megvan. RP-ésnek kell lenni, helyesen írni hát bőven ez is megvan. És még mi kell?

Legjobb válasz: tudni az rp fogalmakat...Sok ember PG-zik mivel olyanokat tesz amit a valo életbe nem tenni...vagyis neki esik a rablonak ha kirabolják...beszol a Yakuzásoknak...elhanyagolja a /ME-t és sorolhatnám...figyelj oda minden részletre és kezeld a helyzetet...ne huzd fel magad ha vki ic vagy ooc kötekedik mivel nincs értelme mert olyan irsz akkor meg megy nyafizni az adminhoz és téged büntetnek meg...de ha irsz privit akkor adok egy skype nevet és elmagyarázom még a dolgokat ha akarod :)

tudni az rp fogalmakat...Sok ember PG-zik mivel olyanokat tesz amit a valo életbe nem tenni...vagyis neki esik a rablonak ha kirabolják...beszol a Yakuzásoknak...elhanyagolja a /ME-t és sorolhatnám...figyelj oda minden részletre és kezeld a helyzetet...ne huzd fel magad ha vki ic vagy ooc kötekedik mivel nincs értelme mert olyan irsz akkor meg megy nyafizni az adminhoz és téged büntetnek meg...de ha irsz privit akkor adok egy skype nevet és elmagyarázom még a dolgokat ha akarod :)

Orvos szeretnék lenni de nem nagyon tudom hogy is kell és hogyan bővebben lent?

Orvos szeretnék lenni milyen tantárgyak kellenek és azokból hányas jegy? Most általános 8adikba járok elmegyek szakközépbe és le érettségizik kell valamib?l emeletszinten érettségit tenni? De azt hol kell letenni? és ha ezeket teljesítem bekerülök orvosira?

Legjobb válasz: Nulláig le leszek húzva, de ilyen rengeteg helyesírási hibával, sikerületlen mondatokkal mégis miben reménykedsz? Minden tárgyból kitûnõnek kell lenned, biológia, kémia pedig a kisujjadban legyen. Mindennapi érdeklõdési köröd is az orvoslás körül forog? Szereted az embereket, állatokat? Szakközépiskolai érettségi nem biztos, hogy elegendõ. Esetleg egészségügyi. Arra, hogy bekerülj orvosira, a kitûnõ bizonyítvány kevés. És hogy orvos legyél, ahhoz még nagyon sok egyéb feltétel kell. Ha megvan a diplomád, még akkor sem vagy kész orvos. És egészen nyugdíjazásodig majd állandóan tanulnod kell, továbbképzésre járnod stb.

Nulláig le leszek húzva, de ilyen rengeteg helyesírási hibával, sikerületlen mondatokkal mégis miben reménykedsz? Minden tárgyból kitûnõnek kell lenned, biológia, kémia pedig a kisujjadban legyen. Mindennapi érdeklõdési köröd is az orvoslás körül forog? Szereted az embereket, állatokat? Szakközépiskolai érettségi nem biztos, hogy elegendõ. Esetleg egészségügyi. Arra, hogy bekerülj orvosira, a kitûnõ bizonyítvány kevés. És hogy orvos legyél, ahhoz még nagyon sok egyéb feltétel kell. Ha megvan a diplomád, még akkor sem vagy kész orvos. És egészen nyugdíjazásodig majd állandóan tanulnod kell, továbbképzésre járnod stb.
A kérdező hozzászólása: és milyen feltételek kellenek hogy orvos lehessek ?
Hm, leírtam, nem?
Ha bekerültél, végig is kell csinálnod a hat évet. Túljelentkezés van, sokan kihullanak. Ha végeztél, akkor kell egy hely, ahol gyakornokként fogadnak. Késõbb kell státus, ahová felvesznek. Nagyobb valószínûsége, hogy egy porfészekben leszel családorvos, mint annak, hogy jól menõ praxist alakíts ki egy gazdag helyen.
A kérdező hozzászólása: úgy értem hogy mi kell hozzá nyelv vizsga ? és milyen fokon milyen nyelvekbõl? valami emelt szinten tanulni kell ?
Szia! Ajánlom neked, h nézd meg felvi.hu nevû oldalt, ott megtalálod h melyik egyetemeken van orvosi képzés. Az elõttem szóló leírta, h biosz-kémia nagyon kell. Én amúgy azt javasolnám h gimnáziumba menj, ne szakközépbe, mert nekem minden orvostanhallgató ismerõsöm gimis volt. Ennek ellenére lehet h szakközép elvégzésével is alkalmas vagy az orvosi pályára, de én ilyen embert nem ismerek. Emellett érdemes lenne errõl elbeszélgetned a szüleiddel, osztályfõnökkel, és ha lehet ak egy hallgatóval is, h mégis milyen ott az élet... Amúgy az észbeli adottságok mellett kiemelkedõen fontos a SZORGALOM. Ha nem szeretsz tanulni, egyszerûen csak okoska vagy akkor nem ajánlom. És szerintem úgy érdemes ezt a szakot elvégezni, ha teljes szívedbõl-lelkedbõl ezt akarod, vagyis van elhivatottságod.
Nem valamit kell emelt szinten, hanem bioszt + kémiát v fizikát. Nyelvvizsga nélkül pedig ha olyanok lesznek a törvények ti már nem is mehettek felsõoktatásba. Ne a gykn akard megtudni, h h mennek ezek a dolgok, érdeklõdj az osztályfõnöködnél!

Ha szex közben a partnerem ujjaz eléggé keményen, akkor nagyon jól esik, de mindig úgy érzem, hogy pisilnem kell és ilyenkor elkezdek feszengeni. Mi lehet a baj? Mit csináljak?

17/L

Legjobb válasz: http://neon.hu/paros/5-dolog-amit-nem-tudtal-a-testedrol-270.. Nem, nem is tudnál bepisilni szex közben! "Elõfordulhat, hogy az orgazmus közeli másodpercekben megijedsz, mert hirtelen úgy érzed, hogy pisilned kell, és attól tartasz, hogy esetleg az aktus csúcspontján dobsz egy kis sárgát. Nos, ennek oka az, hogy a húgycsõhöz rendkívül közeli területek is ingerlésre kerülnek, ezért az agyad azt hiheti, a vécére kell menned. A jó hír azonban az, hogy a természet úgy alkotta meg az embert, hogy vagy szexelünk, vagy pisilünk: a kettõre egyidejûleg nincs lehetõség. Ezt könnyen tesztelheted, hogy önkielégítés után azonnal megpróbálsz elmenni a vécére: nem fog menni, pár percet elõtte várnod kell." ;)

http://neon.hu/paros/5-dolog-amit-nem-tudtal-a-testedrol-270.. Nem, nem is tudnál bepisilni szex közben! "Elõfordulhat, hogy az orgazmus közeli másodpercekben megijedsz, mert hirtelen úgy érzed, hogy pisilned kell, és attól tartasz, hogy esetleg az aktus csúcspontján dobsz egy kis sárgát. Nos, ennek oka az, hogy a húgycsõhöz rendkívül közeli területek is ingerlésre kerülnek, ezért az agyad azt hiheti, a vécére kell menned. A jó hír azonban az, hogy a természet úgy alkotta meg az embert, hogy vagy szexelünk, vagy pisilünk: a kettõre egyidejûleg nincs lehetõség. Ezt könnyen tesztelheted, hogy önkielégítés után azonnal megpróbálsz elmenni a vécére: nem fog menni, pár percet elõtte várnod kell." ;)
Nem fogsz bepisilni.Csinálja csak tovább.Ingerel csak.
Hát elsõsorban ülj le a pasival és mondd el neki, hogy ezt érzed! Aztán tudd meg, hogy õt zavarná-e, ha elélvezel és lefröcsölöd. Ha nem akkor nincs gond.
nyugi. próbálj meg ellazulni, mert ez a "mindjárt bepisilek" érzés, az orgazmus elõtti állapot. elõször nekem is fura volt és utána azthittem hogy tényleg odacsurrantottam, de nyugi. az nem pisi :-) 28/N

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!