Találatok a következő kifejezésre: Hogy és évesen lehet (903 db)

30 évesen elvált nõként, 2 gyerekkel hogyan és hol lehet ismerkedni?

Legjobb válasz: Ugyanott mint a gyermektelen sosem házasodott nõk. Igen, 30 évesen is el lehet járni szórakozni. És a gyerekeke is kibírnak néhanapján egy estét a mamánál, míg anyunak doga akad. Én is így ismertem meg az egyik exemet neki is két gyerkõce volt, csak õ kicsit több volt 30-nál... ;)

Ugyanott mint a gyermektelen sosem házasodott nõk. Igen, 30 évesen is el lehet járni szórakozni. És a gyerekeke is kibírnak néhanapján egy estét a mamánál, míg anyunak doga akad. Én is így ismertem meg az egyik exemet neki is két gyerkõce volt, csak õ kicsit több volt 30-nál... ;)
Komoly kapcsolatot keresel vagy csak szexet?:) a neten próbálkozz, a nõknél a gond többnyire sosem azzal van, hogy nincs férfi, hanem, hogy olyan extra nincs mit amit megálmodott :)
Mi ez a baromság már megint, hogy ha normális a pasi akkor nem zavarja a két gyerek?! Ha nekem nincs kedvem más kölykeit felnevelni meg esetleg szeretnék sajátot akkor már normálatlan vagyok? Egyébként pont a nõk pofáznak szokás szerint, akik messze elkerülik a gyerekes férfiakat, mert "nehogy már felneveljék más nõnek a gyerekeit"
Én semmiképp nem nevelnék kakukktojásokat. Normális saját családdal akarom leélni az életemet
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.
Kedves Kérdezõ! Ismerkedni bárhol lehet, a nagyobb kérdés kivel! Egy normális pasit nem zavar majd a két gyerek. És nem feltétlenül a tini lányok lesz az ideája. De hol találsz ilyet? Próbálkozni kell! Az 1000. talán jó lesz. Felteszem, ezt a kérdést sem merõ véletlenbõl írtad ki. :)
Nem attól lesz egy férfi normális, hogy a nyakába lehet sózni "ha szeretsz" alapon más kölykeit. Biztos van olyan, aki velük együtt elfogad, de azért arra ne számíts, hogy ugyanúgy válogathatsz mint a gyermektelenek. A helyedben az egyedülálló apukák között néznék szét elsõsorban, de a független férfiak 90%-ának te már nem érsz annyit, hogy vállalja más kölykét is veled együtt.
Neten próbálkoznék (próbálkozom) a nagy számok törvénye alapján, mert pár jól irányzott kérdéssel hamar el lehet dönteni, hogy egymást keresitek-e. Nem feltétlenül társkeresõn... szerintem a cset alkalmasabb, ha jól kommunikálsz, és tudsz "olvasni a sorok között". Persze nagyon sokat kell szelektálni, mert nagyon sok a szeretõt keresõ pasi, sok a személyiségzavaros, kötõdési problémás, sokan maguk sem tudják, mit akarnak. Személyes tapasztalatom, hogy a férfiak nagy többsége az embert nézi, és nem a körülményeit. A "nem akarom más kölykét nevelni" típusú pasiknak nyilván mások a szempontjaik, de hát õk nem téged keresnek, ezt tudomásul kell venni és kész. Azért a többség nem ilyen. A többség meg akar ismerni, mint embert, és az csak egy "tulajdonság" a sok közül, hogy van gyermeked, de nem elsõdleges szempont. Õk inkább azt nézik, hogy legyél nyitott, érett, értelmes, a magas szexkultúra kimondottan elõny általában... Egyáltalán nem reménytelen, a net tele van szingli, vagy frissen elvált pasikkal. Én is ismerek jópárat, akikkel baráti kapcsolat alakult ki, pl. épp zajlik a válásuk, és már tervezgetik a jövõjüket, ismerkednek másokkal. (Az épp zajlik a válást ne úgy értsd, hogy "majd elválok", hanem már beadták a válópert, külön költöztek, stb.) Szóval szerintem a neten jól lehet érvényesülni, ha tudod, hogy kit keresel, milyen szempontok alapján, és tudsz nemet is mondani. Mert bizony sokszor kell nemet mondani, ha nem "bárki jó", hanem tényleg hozzád illõ partnert keresel.

50cm3 is robogóra azt tudom, hogy 15-évesen lehet letenni a vizsgát! A 300-400cm3 ra mikor lehet? Utána 800-1000cm3 es re is kell külön vizsgára mennem? Mostanában mennyi a kresz vizsga nagyobb motorra?

Legjobb válasz: Bocs lemaradtak a kategóriák meghatározásai: „M” kategória – segédmotoros kerékpár (a négykerekû segédmotoros kerékpár kivételével) – állati erõvel vont jármû hajtására – kerti traktor (16. életév betöltése után) Nemzetközi kategóriák a 2006/126/EK irányelvnek megfelelõen 2013. január 19-tõl „AM” kategória Segédmotoros kerékpárok (robogók), azaz kétkerekû segédmotoros kerékpárok (L1e kategória) vagy háromkerekû segédmotoros kerékpárok (L2e kategória), amelyek legnagyobb tervezési sebessége 45 km/h (kivéve azokat, amelyek legnagyobb tervezési sebessége 25 km/h-nál kisebb vagy azzal megegyezik), és az alábbi jellemzõkkel rendelkeznek: a) kétkerekû típusnál a motor: – hengerûrtartalma nem nagyobb 50 cm3-nél a belsõégésû motorok esetében, vagy – folyamatosan leadott legnagyobb névleges teljesítménye nem több 4 kW-nál elektromos motor esetében; b) háromkerekû típusnál a motor: – hengerûrtartalma nem nagyobb 50 cm3-nél a külsõ gyújtású motorok esetében, – legnagyobb hasznos teljesítménye nem több 4 kW-nál egyéb belsõégésû motorok esetében, vagy – folyamatosan leadott legnagyobb névleges teljesítménye nem több 4 kW-nál elektromos motorok esetében; Könnyû négykerekû motorkerékpárok, amelyek terheletlen tömege kevesebb 350 kg-nál (L6e kategória), a 45 km/h-t meg nem haladó legnagyobb tervezési sebességû elektromos jármûvek esetében az akkumulátorok tömegét nem számítva, és amelyek – hengerûrtartalma nem nagyobb 50 cm3?-nél a külsõ gyújtású motorok esetében; – legnagyobb hasznos teljesítménye nem több 4 kW-nál egyéb belsõégésû motorok esetében, vagy folyamatosan leadott legnagyobb névleges teljesítménye nem több 4 kW-nál elektromos motorok esetében. „A1” alkategória – olyan motorkerékpár, amelyek hengerûrtartalma a 125 cm3-t, teljesítménye a 11 kW-ot, teljesítmény/ tömeg aránya pedig a 0,1 kW/kg-ot nem haladja meg, továbbá olyan motoros triciklik, amelyek teljesítménye a 15 kW-ot nem haladja meg „A2” alkategória – olyan motorkerékpár, amelyek teljesítménye a 35 kW-ot, teljesítmény/ tömeg aránya pedig a 0,2 kW/kg-ot nem haladja meg, és amelyet nem kétszer akkora teljesítményû jármûbõl alakítottak át „A” korlátozott kategória – legfeljebb 25 kW teljesítményû és 0,16 kW/kg teljesítmény/saját tömeg arányt meg nem haladó motorkerékpár „A” kategória – olyan motorkerékpár, amely nem tartozik az „A1” és „A2” alkategóriába, az „A” korlátozott kategóriába, továbbá motoros triciklik, amelyek teljesítménye a 15 kW-ot meghaladja

Bocs lemaradtak a kategóriák meghatározásai: „M” kategória – segédmotoros kerékpár (a négykerekû segédmotoros kerékpár kivételével) – állati erõvel vont jármû hajtására – kerti traktor (16. életév betöltése után) Nemzetközi kategóriák a 2006/126/EK irányelvnek megfelelõen 2013. január 19-tõl „AM” kategória Segédmotoros kerékpárok (robogók), azaz kétkerekû segédmotoros kerékpárok (L1e kategória) vagy háromkerekû segédmotoros kerékpárok (L2e kategória), amelyek legnagyobb tervezési sebessége 45 km/h (kivéve azokat, amelyek legnagyobb tervezési sebessége 25 km/h-nál kisebb vagy azzal megegyezik), és az alábbi jellemzõkkel rendelkeznek: a) kétkerekû típusnál a motor: – hengerûrtartalma nem nagyobb 50 cm3-nél a belsõégésû motorok esetében, vagy – folyamatosan leadott legnagyobb névleges teljesítménye nem több 4 kW-nál elektromos motor esetében; b) háromkerekû típusnál a motor: – hengerûrtartalma nem nagyobb 50 cm3-nél a külsõ gyújtású motorok esetében, – legnagyobb hasznos teljesítménye nem több 4 kW-nál egyéb belsõégésû motorok esetében, vagy – folyamatosan leadott legnagyobb névleges teljesítménye nem több 4 kW-nál elektromos motorok esetében; Könnyû négykerekû motorkerékpárok, amelyek terheletlen tömege kevesebb 350 kg-nál (L6e kategória), a 45 km/h-t meg nem haladó legnagyobb tervezési sebességû elektromos jármûvek esetében az akkumulátorok tömegét nem számítva, és amelyek – hengerûrtartalma nem nagyobb 50 cm3?-nél a külsõ gyújtású motorok esetében; – legnagyobb hasznos teljesítménye nem több 4 kW-nál egyéb belsõégésû motorok esetében, vagy folyamatosan leadott legnagyobb névleges teljesítménye nem több 4 kW-nál elektromos motorok esetében. „A1” alkategória – olyan motorkerékpár, amelyek hengerûrtartalma a 125 cm3-t, teljesítménye a 11 kW-ot, teljesítmény/ tömeg aránya pedig a 0, 1 kW/kg-ot nem haladja meg, továbbá olyan motoros triciklik, amelyek teljesítménye a 15 kW-ot nem haladja meg „A2” alkategória – olyan motorkerékpár, amelyek teljesítménye a 35 kW-ot, teljesítmény/ tömeg aránya pedig a 0, 2 kW/kg-ot nem haladja meg, és amelyet nem kétszer akkora teljesítményû jármûbõl alakítottak át „A” korlátozott kategória – legfeljebb 25 kW teljesítményû és 0, 16 kW/kg teljesítmény/saját tömeg arányt meg nem haladó motorkerékpár „A” kategória – olyan motorkerékpár, amely nem tartozik az „A1” és „A2” alkategóriába, az „A” korlátozott kategóriába, továbbá motoros triciklik, amelyek teljesítménye a 15 kW-ot meghaladja

Valaki meg tudná nekem mondani, hogy 12 évesen lehet hordani kontaklencsét? (rendszeresen járok sportolni és olyankor le kell vennem a szemüvegem, de amúgy sem szeretem) Elõre is köki a válaszokat!

Legjobb válasz: igen lehet egyik ismerösöm pont ennyi idösen kezdte szintén sport miatt, 1-2 évig csak akkor hordta késöbb már mindig.

igen lehet egyik ismerösöm pont ennyi idösen kezdte szintén sport miatt, 1-2 évig csak akkor hordta késöbb már mindig.
Igen lehet :) nekem is az van nyar ota
A kérdező hozzászólása: Köszia a válaszokat örülök neki, hogy lehet ilyen fiatalon is hordani.

Hogyan és mit lehet, "kell" játszani a szülőnek 2-4 éves gyerkőccel?

nem tudok játszani

Legjobb válasz: Nézz körül a játékboltban. Egyébként az ilyen korúak már tudják élvezni a táncos-kiszámolós versikéket, énekeket. Az az egyik legjobb fejlesztõ is.

Nézz körül a játékboltban. Egyébként az ilyen korúak már tudják élvezni a táncos-kiszámolós versikéket, énekeket. Az az egyik legjobb fejlesztõ is.
mi fogócskázni szoktunk, bújócskázni, legózni ilyenek és sokat sétálni, azt szereti a legjobban 2 éves lesz
mesét olvas, mondokázni, sétálni , motorozni, legozni.
4 évesem van, játszani én sem tudok, illetve hamar "belefárdok". De természetesen ráveszem magam. Fogócskázni, bújócskázni sokat szoktunk. Szerep játékozni is, bár nekem ez szokott a legnehezebben menni. :( Legózunk, vonat pályát építünk. A nyáron vettem neki pókemberes kártyát, igaz nem a játék hanem a pókember miatt de megkért hogy tanítsam meg vele játszani, úgyhogy így már kártyázunk is.Van hogy a szabályok szerint, de gyakran elõfurdúl hogy csak pakolgatjuk egymásra a lapokat. :) Karácsonyra kap társasokat, úgyhogy remélem hogy ezentúl az lesz a sláger mert társasozni imádok .

Aki most lesz első éves hogy és meddig lehet koliba jelentkezni Debrecenbe?

Legjobb válasz: ha felvesznek kapsz majd egy levelet, abban benne lesz minden.

ha felvesznek kapsz majd egy levelet, abban benne lesz minden.
A kérdező hozzászólása: köszi
Milyen szakra jelentkeztél?
A kérdező hozzászólása: biológia
A kérdező hozzászólása: TTK

Hogyan lehet megnevettetni egy 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 éves gyereket? És mivel lehet szórakoztatni egy 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 éves gyereket?

Ez a kérdés nagyon fontos számomra. Ha Ön kedves olvasó szül? , és úgy érzi ,hogy élvezetét lelné abban ,hogy visszagondoljon csemetéje ezen id?szakaira és arra ,hogy mit?l NEVETETT és mit?l volt BOLDOG és ELÉGEDETT, az kérem segítsen nekem. Ha hajlandó id?t fordítani erre a kérdésre kérem külön kezelje a két kérdést , mert nyilván szórakozás közben is nevet a gyerek, de én arra is kíváncsi vagyok ,hogy milyen humor jön be nekik. A válaszokat el?re is hálásan köszönöm.

Legjobb válasz: Nem szülõ vagyok, de sokat foglalkozom gyerekekkel. :) Az unokaöcsém egy-két éves korában teljesen odavolt azért, ha egy nagy plüssmacival áltüsszentéseket kreáltam. (szegény medve neve azóta is Hapcimaci.) Óriásiakat nevetett rajta. (És persze a kukucska játék. Jégkorszak stílusban elõadva - Hoooool a baaabaaaa? Itt a baba! Ezt is élvezte sokáig. :) ) Õ is, és az unokahúgaim is teljesen le voltak nyûgözve, amikor nagyobb buborékfújóval - kb. tollasütõ méretû fújóka -, naaaagy gömböket készítettem. Azokat vitte a szél, õk nevettek rajta, ha kipukkadt még jobban. A lufiállatok készítése pedig szintén a lenyûgözõ kategóriába sorolandó. Odavannak érte. Szerették, ha eljátszottam, hogy fel akarom venni a labdát, de mindig elrúgtam "véletlenül". Azon is sokat nevettek. Remélem valamennyire tudtam segíteni így, nem szülõként is. :)

Nem szülõ vagyok, de sokat foglalkozom gyerekekkel. :) Az unokaöcsém egy-két éves korában teljesen odavolt azért, ha egy nagy plüssmacival áltüsszentéseket kreáltam. (szegény medve neve azóta is Hapcimaci.) Óriásiakat nevetett rajta. (És persze a kukucska játék. Jégkorszak stílusban elõadva - Hoooool a baaabaaaa? Itt a baba! Ezt is élvezte sokáig. :) ) Õ is, és az unokahúgaim is teljesen le voltak nyûgözve, amikor nagyobb buborékfújóval - kb. tollasütõ méretû fújóka -, naaaagy gömböket készítettem. Azokat vitte a szél, õk nevettek rajta, ha kipukkadt még jobban. A lufiállatok készítése pedig szintén a lenyûgözõ kategóriába sorolandó. Odavannak érte. Szerették, ha eljátszottam, hogy fel akarom venni a labdát, de mindig elrúgtam "véletlenül". Azon is sokat nevettek. Remélem valamennyire tudtam segíteni így, nem szülõként is. :)
nevettetni: 1 éves: kukucsgálás 2 éves: fogócskázás térdelésben, bábozás 3 évesen: a fentiek, fürdõcsata 4 évesen: eljátszod, h te vagy a világ legbénábbja, nekmész a falnak, elesel, megcsúszol, részeget játszol...utánzások 5 évesen: elõzõk, vicces videók állatokról, párnacsata szórakoztatni: 1 éves: fények- árnyak játéka, bébikompozás, mondóka kézi mutogatással (ez elment vadászni...) 2 éves: tánc fejlesztése, hangszalagok kiélezése 3 éves: rajzolás, vizipisztojozás, homokozás, építõkocka, közös fõzés-takarítás 4 éves: elõzõek, gyurma, számítógépen vicces mesék és filmek, csúszda 5 évesen önállóság fejlesztése( imád segíteni mindenben, én hagyom még akkor is, ha utána 6-szor annyi ideig tart elpakolni.) motorozni viszi apa, olvasás, feladatlapozás ( utánozza a lerajzolt betûket, jeleket, folytassa a sort pl: O- *O-*O-* sorolhatnám a végtelenségig nekem jelenleg 3 éves a fiam, 5 a lányom. Legjobban egymással tudnak szórakozni. Sokszor összevesznek, de sokszor elég ha egymásra néznek, már dõl is belõlük a röhögés
A kérdező hozzászólása: óh köszönöm az eddigi válaszokat , fõleg az utolsó részletest. Várom a további válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Hogyan fogok rájönni , hogy melyik korban milyen szintû játékokat kell vennem?
Ez minden gyereknél más és más. Az örök kedvenc kezdetektõl a kismotor, rajz (pici kortól nyáron festõecsettel vizes vödörbõl is rajzolhat a gyerkõc.) Nem érdemes elhalmozni drága játékokkal. a gyerekek szeretik megnézni, mit hogyan lhet szétszedni, sok esetben kidobásra ítélnek több ezer ft-ot érõ játékot) Nálunk rengeteg játék van, de a ház körül talált dolgokkal játszanak szívesen. Kavicsok, homok, növények, állatok, más gyerekek, és a szülõk. Derítsd ki, milyen stílusú a gyerek. Nyugis, zajos, izgõ- mozgó, igazi rosszaság, vagy jóság. ezalapján tudod leginkább kiválasztani a nekivalót.
A kérdező hozzászólása: Nem konkrét gyerekrõl van szó.
Bármi lehet a neveden, csecsemõnek is akár. Csak a szülõ aláírása kell a szerzõdésre.
A kérdező hozzászólása: És a biztosítás, hogy megy az is lehet a nevemen?
A neveden lehet csak eladáskor a gyámhatóság engedélye kell. Biztosítást viszont nem köthetsz hiszen nem lehet jogsid 17 évesen, azt az üzembentartó köthet rá csak.
elõzõnek: hogy ne lehetne 17évesen jogsija? nekem már 15évesen megvolt az "M" kategoria, most (17évesen) megvan a "B" és van autóm is, rajta biztosítás, és már lassan 1 éve vezetek... apám az üzembentartó és így az õ nevén van a boztosítás. ennyi...
te legyél a tulaj és akinek régóta van jogosítványa az az üzembentartó, mert így nagyon sokat lehet spórolni mert nálunk anyám az üzembentartó én a tulaj és így amikor vettük az autót évente neki 40e volt nekem + kijött a legolcsóbb 120eFt ra nem is volt kérdés ki lesz az üzembentartó :) ( és ha gyors hajtasz , vagy rossz helyen parkolsz akkor az üzembentartó kapja a csekket ) úgyhogy csak óvatosan

Mi lehet az oka, hogy 14 éves vagyok és még nem jött meg a menstruációm?

14 éves vagyok..az vajon befoj?soplja hogy nem eszek semmiféle húst??és hogy 42-43-44 kg vagyok?

Legjobb válasz: Egyrészt, nincs abban semmi rendkívüli, hogy 14 évesen még nem menstruálsz. Másrészt ha mindenképpen okot keresünk, az lehet hormonális- kivizsgálásra akkor lesz szükséged, ha 16-18 évesen sem jött meg. Viszont mindenképpen híznod kell! 45kg alatt nem felkészült a test a menstruációra.

Egyrészt, nincs abban semmi rendkívüli, hogy 14 évesen még nem menstruálsz. Másrészt ha mindenképpen okot keresünk, az lehet hormonális- kivizsgálásra akkor lesz szükséged, ha 16-18 évesen sem jött meg. Viszont mindenképpen híznod kell! 45kg alatt nem felkészült a test a menstruációra.
A kérdező hozzászólása: Jah..köszi a felvilûgositást..de az osztalytarsaimnak már mind megjött kivéve egynek...
Egyszerûen késõn érõ típus vagy. Nyugodj meg, nincs semmi baj, akkor menj csak dokihoz, ha 17-18 éves korodig nem jön meg. 24/L
A kérdező hozzászólása: Köszi..még várom a válaszokat
fogalmam sincs viszont én tegnap lettem 14 és még nekem se jött meg...

19 eves leszek! A menstuaciom mar 6 napja kesik es nem tudom hogy mire gondoljak? Lehet terhesseg is es ha az nem tudom elvetesseme? 4 eves kapcsolatom van!

Legjobb válasz: Szia! Lehet baba, de lehet csak a hormonok játszanak veled. Szerintem minél hamarabb csinálj egy tesztet, aztán elgondolkodhatsz a lehetõségeidrõl.

Szia! Lehet baba, de lehet csak a hormonok játszanak veled. Szerintem minél hamarabb csinálj egy tesztet, aztán elgondolkodhatsz a lehetõségeidrõl.
Nem tudhatjuk hogy hogy védekeztek, nem tudjuk hogy terhes vagy e. A Rossmanban 400 ft-os Facelle terhességi teszt, az már biztos hogy kimutatja. De ha 4 éves kapcsolatod van, és a párodnak munkája, vagy esetleg van valami anyagi segítség, akkor semmi kép nem öld meg a babádat, márha van! Sok sikert kívánok! 20hkm
Teszt lenne az elso lépés hogy megtudd.Ha jol mukodik a kapcsolatotok és bíztok-szeretitek egymást akkor ne vatesd el:(
A kérdező hozzászólása: kosziii mindenkinek:)
Mi történt? Megjött végül? :)
A kérdező hozzászólása: megjott orvoshoz voltam es valami gyogyszert irt fel hogy tobbe ne jatszadozzon:) egyebkent orulok mert meg annyira nem vagyok felkeszulve az anyasagra
hány éves vagy, hogy ennyire álmodozol errõl? már bocs hogy kérdezem...
nem lehet, a büdös életben nem adnának engedélyt AK-47esre hogy otthon tartsd.
A kérdező hozzászólása: 0 de lehet e olyan hogy az embernek egyszerre van pisztolyra és félautomatára engedélye vagy elõbb a pisztoly kell és csak utána lehet félautomatára vagy teljesen mindegy hogy melyiket akarjuk elöbb
A kérdező hozzászólása: elõbb
nem értem már mit akarsz kihozni ezzel a pisztoly meg fél automata gondolat menettel. ha veszel egy öntöltõ pisztolyt pl. beretta m92-õt az is félautomata.
Meg lehet oldani hivatalosan. Egyes lövés leadására legyen csak képes illetve sportlövõi múlt golyós puskával, mivel 7, 62 lõszer megy bele. Van ilyen FÉG típus, dew hogy otthon tarthatod e azt nem tudom, de asszem nem, csak kimész lõtérre aztán kész.
Hogy te mekkora tizenéves önjelölt hõs vagy. sose adnék fegyvert az ilyenek kezébe, csak felvágásra kell, és egyáltalán nincs biztonságban az, aki elõtt hadonászni akarsz vele. Kész szerencse, hogy a hatóság sem hülye, és nemhogy fegyvert nem fog engedélyezni neked, de ilyen típusra a pénzt össze nem gyûjtöd soha. A kalasnyikovot amúgy se szobapisztojnak találták ki. Inkább játssz szépen tovább a COD-dal vagy bármelyik agresszív vacakkal, és ne álmodozz.
mennyi hozzá nem értõ okostojás van ha van fegyvertartási engedélyed, és sportlövõ vagy, akkor igen is tarthatsz otthon FÉLAUTOMATA Ak-47-est ugyan úgy kell tárolni mint a többi sportfegyvert, és sportlövõ címen használhatsz ilyet, kizárólag sport célra!
ma 17:57 ez egy tavalyi kérdés, tavalyi válaszokkal. nem tudom idén mennyit módosultak ez ügyben a dolgok de mikor írtam a válaszaimat akkor igen is úgy volt a torvény hogy nem lehet tartani sportlövõk nem sem csak abban az esetben ha 3éve sportlövõ már. addig nem viheti haza a fegyvert csak a klubban tárolhatja. ezt nem a kis ujjamból szoptam ki mert jelentkeztem fegyver jártassági vizsgára és ehhez adtak könyvet amibõl készülni lehetett abban is le volt írva és pesten a vizsga elõtt volt egy pár órás oktatás is amit velemi pesti alezredes tartott és õ is elmondta ezt. azért egy rendõr alezredes csak nem félre informált. de mondom az idei fegyverügyben való törvény módosítást nem tudom.
nincs itt szó törvénymódosításról, mindig is így volt mi különbség lenne egy félautomata ak47-es és egy félautomata más típusú fegyver között? semmi a lényeg az hogy automata fegyvereket nem lehet használni és a fegyvereket sosem kellett a klubban tárolni, akár sportlövõ, akár vadász az illetõ ez csak egy tervezett volt, hogy majd ott kell tárolni, de nem lett belõle semmi tudom mirõl beszélek, a családomban többen is sportlövõk, illetve vadászok, és olyan is van köztük aki már vagy 30 éve otthon tárolja a fegyvereket az elõírt módon
/mi különbség lenne egy félautomata ak47-es és egy félautomata más típusú fegyver között? semmi / ja hát én nem is írtam hogy lenne bármi különbség, össze keversz akkor egy másik válaszolóval.
Te jó ég a 9mm est is nehéz kibulizni hogy tarthass az AK ki van zárva azt most megmondom már az AMD-ket is (régebbi magyar ak változat) is eldobozolták mert akkora lõereje van hogy félõ hogy a vétlen személyt úgy lövöd el hogy nem is látod....esélytelen és ha találnak nálad 1et az nem 2év börtön lessz...
minekaz1990 ülj le, egyes
Hát kisöreg.. Én hivatásos katona vagyok, de félautomata AK 47-esrõl még soha nem hallottam. Azon több állás van. A biztosítót mozgatva változtathatsz rajta, automata és félautomata. Akkor hordhatsz magadnál, ha hivatalos, testõri, vagy vagyonõri képzésed van, és indokolt a munkád során, és elmúltál 21 éves, a pszichológia teszten átmész, és érvényes fegyvervizsgával rendelkezel.
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy nagyon csekély az esélyem nagyjából
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hosszas válaszokat
Ez nem Amerika kis ember.
A kérdező hozzászólása: Nem álmodozok mert tudom hogy lehet utána jártam. Csak annyi érdekelt volna hogy milyen típusú engedély kell hozzá.
és mégis milyen indokkal indokolnád hogy neked szükséged van egy AK-47re, mert ha utána jártál akkor remélem azt is olvastad hogy meg kell indokolni a fegyvertartás okát. az meg hogy önvédelem felejtsd el mert a fegyvervizsgán mondta a pesti rendõr alezredes hogy erre az okra kb.sosem adnak ki engedélyt mert mire be bizonyosodik hogy tényleg életveszélyben volt és szüksége lett volna a fegyverre már fekete zsákban van az illetõ. ezt nem én találtam ki, õ mondta ha beiratkozol a fegyverjártassági vizsgára és elmész majd rájössz hogy mi van addig meg álmodozz csak kalasnyikovról. vegyél inkább gáz-riasztót, azt adnak és azzal játszhatsz.
A kérdező hozzászólása: És akkor milyen indokokat tudtok?
le van írva hogy mik lehetnek az indokok. ha azok közül egyiknek sem felelsz meg akkor nem adnak engedélyt rá hogy otthon tartsd.
A kérdező hozzászólása: Ja és tételezzük fel hogy megvan az engedély azzal lehet félautomata ak-át Amerikába? Mert ott csak 500 dollár itthon meg 240 ezer forint.
A kérdező hozzászólása: vagyis venni
azt én nem tudom, de itthon attól még nem fogsz engedélyt kapni rá és hiába ott vennéd az itthoni törvény nem engedné hogy behozd az országba.
A kérdező hozzászólása: Értem köszönöm a válaszokat
A kérdező hozzászólása: Ja és még egy kérdés olvastam róla hogy van nemzetközi fegyvertársi engedély amit Magyarországon is meglehet szerezné ezért érdekelt hogy mivel van ilyen hátha lehet külföldön venni fegyvert.De viszont akinek fegyver boltja van az viszont hozhat be fegyvert eladásra. Csak innen gondoltam
a boltos persze hogy hozhat hiszen kereskedõ és mivel nem a szomszéd bácsi gyártja a fegyvereket ezért valakinek be kell hozni hogy eltudja adni. mivel neked nincs fegyver boltod ezért te ne is nézd hogy õk mit tehetnek meg mert te azt nem teheted meg amit õk igen.
Bõvebben itt:http://www.trofeakft.hu/fegyverviselesi-engedely-2011.html
sportvadászat céljából; szolgálati célból; sportlövészet céljából; lövészeti oktatás céljából; önvédelmi célból na ezek azok amikrõl beszéltem, és ezekre nem tudsz majd elfogadható indokot adni hogy neked AK-47-es kell otthonra.
Fegyver, lõszer, lõszerelem megszerzése és tartása 21. § (1)52 E rendelet alapján a 6. §-ban meghatározott követelményeknek megfelelõ lõfegyver, lõfegyverfõdarab tartása engedélyezhetõ. (2)53 Külsõ formájában automata szerkezetû lõfegyverre hasonlító félautomata lõfegyver csak sportlövészetre és filmgyártási célra engedélyezhetõ. 22. § Lõfegyver, lõszer tartása munkavégzési célra54 a) lõfegyver-kereskedõ egyéni vállalkozónak, lõszerpróbára; A jogszabály mai napon (2013.III.13.) hatályos állapota A jel a legutoljára megváltozott bekezdéseket jelöli. http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0400253.KOR..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!