Találatok a következő kifejezésre: Hogy és évesen lehet (951 db)

30 évesen elvált nõként, 2 gyerekkel hogyan és hol lehet ismerkedni?

Legjobb válasz: Ugyanott mint a gyermektelen sosem házasodott nõk. Igen, 30 évesen is el lehet járni szórakozni. És a gyerekeke is kibírnak néhanapján egy estét a mamánál, míg anyunak doga akad. Én is így ismertem meg az egyik exemet neki is két gyerkõce volt, csak õ kicsit több volt 30-nál... ;)

Ugyanott mint a gyermektelen sosem házasodott nõk. Igen, 30 évesen is el lehet járni szórakozni. És a gyerekeke is kibírnak néhanapján egy estét a mamánál, míg anyunak doga akad. Én is így ismertem meg az egyik exemet neki is két gyerkõce volt, csak õ kicsit több volt 30-nál... ;)
Komoly kapcsolatot keresel vagy csak szexet?:) a neten próbálkozz, a nõknél a gond többnyire sosem azzal van, hogy nincs férfi, hanem, hogy olyan extra nincs mit amit megálmodott :)
Mi ez a baromság már megint, hogy ha normális a pasi akkor nem zavarja a két gyerek?! Ha nekem nincs kedvem más kölykeit felnevelni meg esetleg szeretnék sajátot akkor már normálatlan vagyok? Egyébként pont a nõk pofáznak szokás szerint, akik messze elkerülik a gyerekes férfiakat, mert "nehogy már felneveljék más nõnek a gyerekeit"
Én semmiképp nem nevelnék kakukktojásokat. Normális saját családdal akarom leélni az életemet
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.
Kedves Kérdezõ! Ismerkedni bárhol lehet, a nagyobb kérdés kivel! Egy normális pasit nem zavar majd a két gyerek. És nem feltétlenül a tini lányok lesz az ideája. De hol találsz ilyet? Próbálkozni kell! Az 1000. talán jó lesz. Felteszem, ezt a kérdést sem merõ véletlenbõl írtad ki. :)
Nem attól lesz egy férfi normális, hogy a nyakába lehet sózni "ha szeretsz" alapon más kölykeit. Biztos van olyan, aki velük együtt elfogad, de azért arra ne számíts, hogy ugyanúgy válogathatsz mint a gyermektelenek. A helyedben az egyedülálló apukák között néznék szét elsõsorban, de a független férfiak 90%-ának te már nem érsz annyit, hogy vállalja más kölykét is veled együtt.
Neten próbálkoznék (próbálkozom) a nagy számok törvénye alapján, mert pár jól irányzott kérdéssel hamar el lehet dönteni, hogy egymást keresitek-e. Nem feltétlenül társkeresõn... szerintem a cset alkalmasabb, ha jól kommunikálsz, és tudsz "olvasni a sorok között". Persze nagyon sokat kell szelektálni, mert nagyon sok a szeretõt keresõ pasi, sok a személyiségzavaros, kötõdési problémás, sokan maguk sem tudják, mit akarnak. Személyes tapasztalatom, hogy a férfiak nagy többsége az embert nézi, és nem a körülményeit. A "nem akarom más kölykét nevelni" típusú pasiknak nyilván mások a szempontjaik, de hát õk nem téged keresnek, ezt tudomásul kell venni és kész. Azért a többség nem ilyen. A többség meg akar ismerni, mint embert, és az csak egy "tulajdonság" a sok közül, hogy van gyermeked, de nem elsõdleges szempont. Õk inkább azt nézik, hogy legyél nyitott, érett, értelmes, a magas szexkultúra kimondottan elõny általában... Egyáltalán nem reménytelen, a net tele van szingli, vagy frissen elvált pasikkal. Én is ismerek jópárat, akikkel baráti kapcsolat alakult ki, pl. épp zajlik a válásuk, és már tervezgetik a jövõjüket, ismerkednek másokkal. (Az épp zajlik a válást ne úgy értsd, hogy "majd elválok", hanem már beadták a válópert, külön költöztek, stb.) Szóval szerintem a neten jól lehet érvényesülni, ha tudod, hogy kit keresel, milyen szempontok alapján, és tudsz nemet is mondani. Mert bizony sokszor kell nemet mondani, ha nem "bárki jó", hanem tényleg hozzád illõ partnert keresel.

50cm3 is robogóra azt tudom, hogy 15-évesen lehet letenni a vizsgát! A 300-400cm3 ra mikor lehet? Utána 800-1000cm3 es re is kell külön vizsgára mennem? Mostanában mennyi a kresz vizsga nagyobb motorra?

Legjobb válasz: Bocs lemaradtak a kategóriák meghatározásai: „M” kategória – segédmotoros kerékpár (a négykerekû segédmotoros kerékpár kivételével) – állati erõvel vont jármû hajtására – kerti traktor (16. életév betöltése után) Nemzetközi kategóriák a 2006/126/EK irányelvnek megfelelõen 2013. január 19-tõl „AM” kategória Segédmotoros kerékpárok (robogók), azaz kétkerekû segédmotoros kerékpárok (L1e kategória) vagy háromkerekû segédmotoros kerékpárok (L2e kategória), amelyek legnagyobb tervezési sebessége 45 km/h (kivéve azokat, amelyek legnagyobb tervezési sebessége 25 km/h-nál kisebb vagy azzal megegyezik), és az alábbi jellemzõkkel rendelkeznek: a) kétkerekû típusnál a motor: – hengerûrtartalma nem nagyobb 50 cm3-nél a belsõégésû motorok esetében, vagy – folyamatosan leadott legnagyobb névleges teljesítménye nem több 4 kW-nál elektromos motor esetében; b) háromkerekû típusnál a motor: – hengerûrtartalma nem nagyobb 50 cm3-nél a külsõ gyújtású motorok esetében, – legnagyobb hasznos teljesítménye nem több 4 kW-nál egyéb belsõégésû motorok esetében, vagy – folyamatosan leadott legnagyobb névleges teljesítménye nem több 4 kW-nál elektromos motorok esetében; Könnyû négykerekû motorkerékpárok, amelyek terheletlen tömege kevesebb 350 kg-nál (L6e kategória), a 45 km/h-t meg nem haladó legnagyobb tervezési sebességû elektromos jármûvek esetében az akkumulátorok tömegét nem számítva, és amelyek – hengerûrtartalma nem nagyobb 50 cm3?-nél a külsõ gyújtású motorok esetében; – legnagyobb hasznos teljesítménye nem több 4 kW-nál egyéb belsõégésû motorok esetében, vagy folyamatosan leadott legnagyobb névleges teljesítménye nem több 4 kW-nál elektromos motorok esetében. „A1” alkategória – olyan motorkerékpár, amelyek hengerûrtartalma a 125 cm3-t, teljesítménye a 11 kW-ot, teljesítmény/ tömeg aránya pedig a 0,1 kW/kg-ot nem haladja meg, továbbá olyan motoros triciklik, amelyek teljesítménye a 15 kW-ot nem haladja meg „A2” alkategória – olyan motorkerékpár, amelyek teljesítménye a 35 kW-ot, teljesítmény/ tömeg aránya pedig a 0,2 kW/kg-ot nem haladja meg, és amelyet nem kétszer akkora teljesítményû jármûbõl alakítottak át „A” korlátozott kategória – legfeljebb 25 kW teljesítményû és 0,16 kW/kg teljesítmény/saját tömeg arányt meg nem haladó motorkerékpár „A” kategória – olyan motorkerékpár, amely nem tartozik az „A1” és „A2” alkategóriába, az „A” korlátozott kategóriába, továbbá motoros triciklik, amelyek teljesítménye a 15 kW-ot meghaladja

Bocs lemaradtak a kategóriák meghatározásai: „M” kategória – segédmotoros kerékpár (a négykerekû segédmotoros kerékpár kivételével) – állati erõvel vont jármû hajtására – kerti traktor (16. életév betöltése után) Nemzetközi kategóriák a 2006/126/EK irányelvnek megfelelõen 2013. január 19-tõl „AM” kategória Segédmotoros kerékpárok (robogók), azaz kétkerekû segédmotoros kerékpárok (L1e kategória) vagy háromkerekû segédmotoros kerékpárok (L2e kategória), amelyek legnagyobb tervezési sebessége 45 km/h (kivéve azokat, amelyek legnagyobb tervezési sebessége 25 km/h-nál kisebb vagy azzal megegyezik), és az alábbi jellemzõkkel rendelkeznek: a) kétkerekû típusnál a motor: – hengerûrtartalma nem nagyobb 50 cm3-nél a belsõégésû motorok esetében, vagy – folyamatosan leadott legnagyobb névleges teljesítménye nem több 4 kW-nál elektromos motor esetében; b) háromkerekû típusnál a motor: – hengerûrtartalma nem nagyobb 50 cm3-nél a külsõ gyújtású motorok esetében, – legnagyobb hasznos teljesítménye nem több 4 kW-nál egyéb belsõégésû motorok esetében, vagy – folyamatosan leadott legnagyobb névleges teljesítménye nem több 4 kW-nál elektromos motorok esetében; Könnyû négykerekû motorkerékpárok, amelyek terheletlen tömege kevesebb 350 kg-nál (L6e kategória), a 45 km/h-t meg nem haladó legnagyobb tervezési sebességû elektromos jármûvek esetében az akkumulátorok tömegét nem számítva, és amelyek – hengerûrtartalma nem nagyobb 50 cm3?-nél a külsõ gyújtású motorok esetében; – legnagyobb hasznos teljesítménye nem több 4 kW-nál egyéb belsõégésû motorok esetében, vagy folyamatosan leadott legnagyobb névleges teljesítménye nem több 4 kW-nál elektromos motorok esetében. „A1” alkategória – olyan motorkerékpár, amelyek hengerûrtartalma a 125 cm3-t, teljesítménye a 11 kW-ot, teljesítmény/ tömeg aránya pedig a 0, 1 kW/kg-ot nem haladja meg, továbbá olyan motoros triciklik, amelyek teljesítménye a 15 kW-ot nem haladja meg „A2” alkategória – olyan motorkerékpár, amelyek teljesítménye a 35 kW-ot, teljesítmény/ tömeg aránya pedig a 0, 2 kW/kg-ot nem haladja meg, és amelyet nem kétszer akkora teljesítményû jármûbõl alakítottak át „A” korlátozott kategória – legfeljebb 25 kW teljesítményû és 0, 16 kW/kg teljesítmény/saját tömeg arányt meg nem haladó motorkerékpár „A” kategória – olyan motorkerékpár, amely nem tartozik az „A1” és „A2” alkategóriába, az „A” korlátozott kategóriába, továbbá motoros triciklik, amelyek teljesítménye a 15 kW-ot meghaladja

Valaki meg tudná nekem mondani, hogy 12 évesen lehet hordani kontaklencsét? (rendszeresen járok sportolni és olyankor le kell vennem a szemüvegem, de amúgy sem szeretem) Elõre is köki a válaszokat!

Legjobb válasz: igen lehet egyik ismerösöm pont ennyi idösen kezdte szintén sport miatt, 1-2 évig csak akkor hordta késöbb már mindig.

igen lehet egyik ismerösöm pont ennyi idösen kezdte szintén sport miatt, 1-2 évig csak akkor hordta késöbb már mindig.
Igen lehet :) nekem is az van nyar ota
A kérdező hozzászólása: Köszia a válaszokat örülök neki, hogy lehet ilyen fiatalon is hordani.

Hogyan és mit lehet, "kell" játszani a szülőnek 2-4 éves gyerkőccel?

nem tudok játszani

Legjobb válasz: Nézz körül a játékboltban. Egyébként az ilyen korúak már tudják élvezni a táncos-kiszámolós versikéket, énekeket. Az az egyik legjobb fejlesztõ is.

Nézz körül a játékboltban. Egyébként az ilyen korúak már tudják élvezni a táncos-kiszámolós versikéket, énekeket. Az az egyik legjobb fejlesztõ is.
mi fogócskázni szoktunk, bújócskázni, legózni ilyenek és sokat sétálni, azt szereti a legjobban 2 éves lesz
mesét olvas, mondokázni, sétálni , motorozni, legozni.
4 évesem van, játszani én sem tudok, illetve hamar "belefárdok". De természetesen ráveszem magam. Fogócskázni, bújócskázni sokat szoktunk. Szerep játékozni is, bár nekem ez szokott a legnehezebben menni. :( Legózunk, vonat pályát építünk. A nyáron vettem neki pókemberes kártyát, igaz nem a játék hanem a pókember miatt de megkért hogy tanítsam meg vele játszani, úgyhogy így már kártyázunk is.Van hogy a szabályok szerint, de gyakran elõfurdúl hogy csak pakolgatjuk egymásra a lapokat. :) Karácsonyra kap társasokat, úgyhogy remélem hogy ezentúl az lesz a sláger mert társasozni imádok .

Aki most lesz első éves hogy és meddig lehet koliba jelentkezni Debrecenbe?

Legjobb válasz: ha felvesznek kapsz majd egy levelet, abban benne lesz minden.

ha felvesznek kapsz majd egy levelet, abban benne lesz minden.
A kérdező hozzászólása: köszi
Milyen szakra jelentkeztél?
A kérdező hozzászólása: biológia
A kérdező hozzászólása: TTK

Kisfiamnál pervazív fejlõdési zavart állapítottak meg, valószínûleg autista. Honnan lehet majd tudni, hogy ez mennyire súlyos? Hogy késõbb hogyan funkcionál majd? Lehet erre bármibõl most következtetni? 3 és fél éves.

Legjobb válasz: Az, hogy vannak autisztikus tünetei, nem jelenti, hogy autista! Pláne három és fél évesen. Lehet, hogy az, lehet, hogy nem - majd ha idõsebb lesz, úgyis kiderül, ezt elõre nem lehet megmondani (legjobb tudomásom szerint). Vannak autisták (és nemcsak az aspergeresek közt!), akik tök jól funkcionálnak, képesek az önálló életre, és csak annyi látszik rajtuk, hogy furák. Vannak, akiknek 24 órás felügyelet kell. Ez sokmindentõl függ, pl az autizmus súlyosságától, az esetlegesen társuló értelmi visszamaradottságtól is. A környezet hatása a dologban vitatott (senki se tudja, mitõl lesz autista valaki), én egy esettanulmányban olyat is olvastam, hogy az autista ikerpár egyik tagja kiskorában sokat volt kórházban, míg a másik otthon a családdal, és késõbb a kórházi gyereknek speciális oktatás kellett, az otthoni meg többségi iskolába járt.

Az, hogy vannak autisztikus tünetei, nem jelenti, hogy autista! Pláne három és fél évesen. Lehet, hogy az, lehet, hogy nem - majd ha idõsebb lesz, úgyis kiderül, ezt elõre nem lehet megmondani (legjobb tudomásom szerint). Vannak autisták (és nemcsak az aspergeresek közt!), akik tök jól funkcionálnak, képesek az önálló életre, és csak annyi látszik rajtuk, hogy furák. Vannak, akiknek 24 órás felügyelet kell. Ez sokmindentõl függ, pl az autizmus súlyosságától, az esetlegesen társuló értelmi visszamaradottságtól is. A környezet hatása a dologban vitatott (senki se tudja, mitõl lesz autista valaki), én egy esettanulmányban olyat is olvastam, hogy az autista ikerpár egyik tagja kiskorában sokat volt kórházban, míg a másik otthon a családdal, és késõbb a kórházi gyereknek speciális oktatás kellett, az otthoni meg többségi iskolába járt.
Az auti.hu oldalon mindent megtalálsz errõl a kép cserés kommunikációról. Olyan gyógypedagógust keressetek, aki az autizmus terapiajahoz ért. Ez speciális terület.
A kérdező hozzászólása: Hol olvashatok részletesen a PECS-rõl? Õszintén megmondom, fogalmam sincs, mi az...
Vannak non verbális IQ tesztek. A PECS-szel pedig a kölcsönös kommunikációt meg lehet tanítani neki. Nagyon magas óraszámban próbáljátok fejleszteni, minden aktív percet ki kell használni. Ez nagyon nehéz mindenkinek, de muszáj! A prognózist csak a gyógypedagógus és a pszichiáter tudja megjósolni, aki vizsgálta. Most az a legfontosabb, hogy beszéljen és kommunikáljon. Erre van a PECS ugye, amit írtam. Auti specifikus fejlesztés kell. Nem szabad feladni a reményt, meg kell találni azt a képességét, amiben jó, több, mint az átlag.
A kérdező hozzászólása: Igen, számomra ez a legnagyobb kérdés! Mit jelent, hogy értelmi fogyatékosság? Annyira szeretném, ha jól funkcionálna késõbb... Most kezdjük a tmst-t. Azzal kapcsolatban mire lehet számítani? Mikor látható az eredmény és miben segít pontosan?
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3 éves korában egy nem beszélõ 2 éves szintjén volt, aztán fél év alatt rengeteget fejlõdött az ovi kezdete óta. Egy sima oviba jár, ahol pszichológus az óvónõ (szerintem azonnal látta, hogy mi a helyzet) és külön foglalkoztak vele rengeteget, hogy megtanulja a dolgokat és hogy beilleszkedjen. AZóta sokkal szociálisabb, tudunk vele már közlekedni vagy barátokat, szülõket látogatni. Megindult a beszéde is, "dumál", de borzasztóan repetitív, nem kölcsönös (minimálisan), a hanglejtése, kiejtése nagyon rossz, szavakat, rövid mondatokat használ, de képtelen ragozni. "kérsz csokit?" erre vagy "nem" a válasz, vagy az, hogy "kérsz csokit?" Egyik napról a másikra szobatiszta lett, ez nagyon meglepõ volt. Érzelmileg biztos, hogy nem sérült, ebben nagyon-nagyon biztos vagyok! Bújik, puszilkodik, azonnal elfogadta a kistestvérét, mosolygós. azt nem tudom, mennyire intelligens... hiszen nem kommunikál, utasítást nem teljesít, néha a nevére sem hallgat.
1. Ennyi idõs korban szinte sehogy nem lehet jósolni. Ami most súlyosnak tûnik, késõbb enyhülhet nagyban. 2. Beszél a kisfiad? Ha igen, az már jó nagyon! 3. Mennyire kommunikál? 4. Értelmileg rendben van? Autinál ez nagyon fontos a prognózis szempontjából. Magas IQ-val könnyebb kompenzálni. 5. Mennyire tud beilleszkedni? Vannak komoly viselkedés gondok? 6. Érzelmileg mennyire ép? Kötõdik?
Az én kisfiam 2 évesen kapott pervazív fejlõdési zavar diagnózist, de már akkor megmondták (kb.5 perc alatt), hogy ez autizmus (bár tévedtek volna). Számunkra is az volt a nagy kérdés, hogy késõbb mi lesz, mennyire súlyos. 2 éves kora óta folyamatosan kap fejlesztést (korai fejlesztést), TMST-t, vizi terápiát, lovas terápiát stb. Most 9 éves lesz, még nem beszél, 6 évesen lett szobatiszta, és még egyetlen IQ tesztet sem tudtak vele megcsinálni. Azonban integrált oviba jár asszisztenssel, és remekül elvan a társaival. Õsztõl megy spec. auti iskolába.
Ebben a korban még nem lehet megbízható, intelligenciára vonatkozó teszteket felvenni. És a késõbbi viselkedése, beilleszkedése, képességei egyéb külsõ tényezõktõl is függnek. Még az sem biztos, hogy késõbb kap bármilyen diagnózist. Viszont: Nagyon úgy fest, hogy az autizmus egy genetikai eredetû eltérés - az, hogy valaki kórházban van, még nem okoz autizmust.
Leírnád azt, hogyan viselkedik?
gondolom most is látod azt, hogy miben tér el a többi gyerektõl. ha fejlesztitek akkor nem fognak (annyira) súlyosbodni a tünetek, hisz ebben a korban jól fejleszthetõek és ha nincs az autizmus (?) mellé értelmi fogyatékosság akkor remekül tud majd kompenzálni
A kérdező hozzászólása: Szinte biztos, hogy az, sorra elvérzik a teszteken, szinte minden tünetet produkál. Nem is ez a kérdés. Hanem az, hogy most mibõl lehet (ha lehet egyáltalán) következtetni arra, hogy milyen szinten funkcionál majd, ha nagyobb lesz.
Kérdezõ, hol tartotok, mi van most veletek?

Hogyan lehet megnevettetni egy 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 éves gyereket? És mivel lehet szórakoztatni egy 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 éves gyereket?

Ez a kérdés nagyon fontos számomra. Ha Ön kedves olvasó szül? , és úgy érzi ,hogy élvezetét lelné abban ,hogy visszagondoljon csemetéje ezen id?szakaira és arra ,hogy mit?l NEVETETT és mit?l volt BOLDOG és ELÉGEDETT, az kérem segítsen nekem. Ha hajlandó id?t fordítani erre a kérdésre kérem külön kezelje a két kérdést , mert nyilván szórakozás közben is nevet a gyerek, de én arra is kíváncsi vagyok ,hogy milyen humor jön be nekik. A válaszokat el?re is hálásan köszönöm.

Legjobb válasz: Nem szülõ vagyok, de sokat foglalkozom gyerekekkel. :) Az unokaöcsém egy-két éves korában teljesen odavolt azért, ha egy nagy plüssmacival áltüsszentéseket kreáltam. (szegény medve neve azóta is Hapcimaci.) Óriásiakat nevetett rajta. (És persze a kukucska játék. Jégkorszak stílusban elõadva - Hoooool a baaabaaaa? Itt a baba! Ezt is élvezte sokáig. :) ) Õ is, és az unokahúgaim is teljesen le voltak nyûgözve, amikor nagyobb buborékfújóval - kb. tollasütõ méretû fújóka -, naaaagy gömböket készítettem. Azokat vitte a szél, õk nevettek rajta, ha kipukkadt még jobban. A lufiállatok készítése pedig szintén a lenyûgözõ kategóriába sorolandó. Odavannak érte. Szerették, ha eljátszottam, hogy fel akarom venni a labdát, de mindig elrúgtam "véletlenül". Azon is sokat nevettek. Remélem valamennyire tudtam segíteni így, nem szülõként is. :)

Nem szülõ vagyok, de sokat foglalkozom gyerekekkel. :) Az unokaöcsém egy-két éves korában teljesen odavolt azért, ha egy nagy plüssmacival áltüsszentéseket kreáltam. (szegény medve neve azóta is Hapcimaci.) Óriásiakat nevetett rajta. (És persze a kukucska játék. Jégkorszak stílusban elõadva - Hoooool a baaabaaaa? Itt a baba! Ezt is élvezte sokáig. :) ) Õ is, és az unokahúgaim is teljesen le voltak nyûgözve, amikor nagyobb buborékfújóval - kb. tollasütõ méretû fújóka -, naaaagy gömböket készítettem. Azokat vitte a szél, õk nevettek rajta, ha kipukkadt még jobban. A lufiállatok készítése pedig szintén a lenyûgözõ kategóriába sorolandó. Odavannak érte. Szerették, ha eljátszottam, hogy fel akarom venni a labdát, de mindig elrúgtam "véletlenül". Azon is sokat nevettek. Remélem valamennyire tudtam segíteni így, nem szülõként is. :)
nevettetni: 1 éves: kukucsgálás 2 éves: fogócskázás térdelésben, bábozás 3 évesen: a fentiek, fürdõcsata 4 évesen: eljátszod, h te vagy a világ legbénábbja, nekmész a falnak, elesel, megcsúszol, részeget játszol...utánzások 5 évesen: elõzõk, vicces videók állatokról, párnacsata szórakoztatni: 1 éves: fények- árnyak játéka, bébikompozás, mondóka kézi mutogatással (ez elment vadászni...) 2 éves: tánc fejlesztése, hangszalagok kiélezése 3 éves: rajzolás, vizipisztojozás, homokozás, építõkocka, közös fõzés-takarítás 4 éves: elõzõek, gyurma, számítógépen vicces mesék és filmek, csúszda 5 évesen önállóság fejlesztése( imád segíteni mindenben, én hagyom még akkor is, ha utána 6-szor annyi ideig tart elpakolni.) motorozni viszi apa, olvasás, feladatlapozás ( utánozza a lerajzolt betûket, jeleket, folytassa a sort pl: O- *O-*O-* sorolhatnám a végtelenségig nekem jelenleg 3 éves a fiam, 5 a lányom. Legjobban egymással tudnak szórakozni. Sokszor összevesznek, de sokszor elég ha egymásra néznek, már dõl is belõlük a röhögés
A kérdező hozzászólása: óh köszönöm az eddigi válaszokat , fõleg az utolsó részletest. Várom a további válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Hogyan fogok rájönni , hogy melyik korban milyen szintû játékokat kell vennem?
Ez minden gyereknél más és más. Az örök kedvenc kezdetektõl a kismotor, rajz (pici kortól nyáron festõecsettel vizes vödörbõl is rajzolhat a gyerkõc.) Nem érdemes elhalmozni drága játékokkal. a gyerekek szeretik megnézni, mit hogyan lhet szétszedni, sok esetben kidobásra ítélnek több ezer ft-ot érõ játékot) Nálunk rengeteg játék van, de a ház körül talált dolgokkal játszanak szívesen. Kavicsok, homok, növények, állatok, más gyerekek, és a szülõk. Derítsd ki, milyen stílusú a gyerek. Nyugis, zajos, izgõ- mozgó, igazi rosszaság, vagy jóság. ezalapján tudod leginkább kiválasztani a nekivalót.
A kérdező hozzászólása: Nem konkrét gyerekrõl van szó.
Bármi lehet a neveden, csecsemõnek is akár. Csak a szülõ aláírása kell a szerzõdésre.
A kérdező hozzászólása: És a biztosítás, hogy megy az is lehet a nevemen?
A neveden lehet csak eladáskor a gyámhatóság engedélye kell. Biztosítást viszont nem köthetsz hiszen nem lehet jogsid 17 évesen, azt az üzembentartó köthet rá csak.
elõzõnek: hogy ne lehetne 17évesen jogsija? nekem már 15évesen megvolt az "M" kategoria, most (17évesen) megvan a "B" és van autóm is, rajta biztosítás, és már lassan 1 éve vezetek... apám az üzembentartó és így az õ nevén van a boztosítás. ennyi...
te legyél a tulaj és akinek régóta van jogosítványa az az üzembentartó, mert így nagyon sokat lehet spórolni mert nálunk anyám az üzembentartó én a tulaj és így amikor vettük az autót évente neki 40e volt nekem + kijött a legolcsóbb 120eFt ra nem is volt kérdés ki lesz az üzembentartó :) ( és ha gyors hajtasz , vagy rossz helyen parkolsz akkor az üzembentartó kapja a csekket ) úgyhogy csak óvatosan

Mi lehet az oka, hogy 14 éves vagyok és még nem jött meg a menstruációm?

14 éves vagyok..az vajon befoj?soplja hogy nem eszek semmiféle húst??és hogy 42-43-44 kg vagyok?

Legjobb válasz: Egyrészt, nincs abban semmi rendkívüli, hogy 14 évesen még nem menstruálsz. Másrészt ha mindenképpen okot keresünk, az lehet hormonális- kivizsgálásra akkor lesz szükséged, ha 16-18 évesen sem jött meg. Viszont mindenképpen híznod kell! 45kg alatt nem felkészült a test a menstruációra.

Egyrészt, nincs abban semmi rendkívüli, hogy 14 évesen még nem menstruálsz. Másrészt ha mindenképpen okot keresünk, az lehet hormonális- kivizsgálásra akkor lesz szükséged, ha 16-18 évesen sem jött meg. Viszont mindenképpen híznod kell! 45kg alatt nem felkészült a test a menstruációra.
A kérdező hozzászólása: Jah..köszi a felvilûgositást..de az osztalytarsaimnak már mind megjött kivéve egynek...
Egyszerûen késõn érõ típus vagy. Nyugodj meg, nincs semmi baj, akkor menj csak dokihoz, ha 17-18 éves korodig nem jön meg. 24/L
A kérdező hozzászólása: Köszi..még várom a válaszokat
fogalmam sincs viszont én tegnap lettem 14 és még nekem se jött meg...

19 eves leszek! A menstuaciom mar 6 napja kesik es nem tudom hogy mire gondoljak? Lehet terhesseg is es ha az nem tudom elvetesseme? 4 eves kapcsolatom van!

Legjobb válasz: Szia! Lehet baba, de lehet csak a hormonok játszanak veled. Szerintem minél hamarabb csinálj egy tesztet, aztán elgondolkodhatsz a lehetõségeidrõl.

Szia! Lehet baba, de lehet csak a hormonok játszanak veled. Szerintem minél hamarabb csinálj egy tesztet, aztán elgondolkodhatsz a lehetõségeidrõl.
Nem tudhatjuk hogy hogy védekeztek, nem tudjuk hogy terhes vagy e. A Rossmanban 400 ft-os Facelle terhességi teszt, az már biztos hogy kimutatja. De ha 4 éves kapcsolatod van, és a párodnak munkája, vagy esetleg van valami anyagi segítség, akkor semmi kép nem öld meg a babádat, márha van! Sok sikert kívánok! 20hkm
Teszt lenne az elso lépés hogy megtudd.Ha jol mukodik a kapcsolatotok és bíztok-szeretitek egymást akkor ne vatesd el:(
A kérdező hozzászólása: kosziii mindenkinek:)
Mi történt? Megjött végül? :)
A kérdező hozzászólása: megjott orvoshoz voltam es valami gyogyszert irt fel hogy tobbe ne jatszadozzon:) egyebkent orulok mert meg annyira nem vagyok felkeszulve az anyasagra

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!