Találatok a következő kifejezésre: Hogy érdemes ha ugy (43 db)

Ha a laptopomban nemhasználom az akkumlátort akkor azt kikell venni a gépből? Hogy érdemes használni úgy, hogy ne romoljon az akkumlátor állapota?

Legjobb válasz: Ha szinte mindig tápról használod a laptopot, akkor érdemes kivenni. Azonban havonta egyszer le kell meríteni, és újratölteni.

Ha szinte mindig tápról használod a laptopot, akkor érdemes kivenni. Azonban havonta egyszer le kell meríteni, és újratölteni.
A kérdező hozzászólása: értem, de az állástól nem fog tönkremenni az akkumlátor?
Az én Fujitsu laptopon aksija 3 órát kibírt, de egyszer elromlott a számítógépem és ezt kellett használnom.Folyamatosan be volt dugva a hálózatba, 1 hét alatt teljesen meghalt az akkumulátor. Be sem kapcsol. Az állástól ennél jobban nem mehet tönkre...

Ha 12. -ére nem várom, tesztelhetek holnap? Már úgy értem, hogy érdemes-e?

Ha igen melyikkel?

Legjobb válasz: Szia! Ha az érdemességét kérdezed, akkor úgy 15-e környékén legelõször.

Szia! Ha az érdemességét kérdezed, akkor úgy 15-e környékén legelõször.
A nemvart napjan negvativ lett, ra 4napra ujra teszteltem akkor viszont halvany pozi, hogy megnyugtassam magam csinaltam 3ik tesztet is, ami viszont mar eros pozitiv lett:)
A kérdező hozzászólása: A 15.-ét mindenképpe megvárom, köszi. Gabrielre gondolta én is.... Köszi a válaszokat!
Erre nincs válasz, minden szervezet más. Van akinek kimutatja nemvárt elõtt 4 nappal, van akinek csak utána 1 héttel. Teszt - mindegyikrõl olvastam már jót is és olyat is hogy becsapta az illetõt szóval erre sincs recept. LÉgy nagylány, menj le a bortba és vegyél le egy egyet a polcról, vagy kérd a gyógyszertárban a legjobbat.
Ja, és mondjuk Gabriel.
Legalább 15-ig várj!! De ha bírod, még 1-2 nappal késõbb.
szia!nekem anno a nemvárt utáni 4.nap lett csak pozitív, elõtte végig negatív volt.teljesen elkenõdtem, aztán már 10 hónapos múlt:) nem érdemes, várj még
Nem érdemes. Én egy bõ hetet várnék a nemvárt nap után.
A kérdező hozzászólása: Oké!:) Köszi, hogy írtál.:)
Én se várom 12-re :) nagyon reménykedem hogy nem fog jelenkezni. Ma reggel a hõm felugrott a tegnapihoz visz. 36, 9-rõl 37, 2 lehet hogy baba? majd kiderul drukolok neked is.

Későn jöttem rá hogy szeretem. Érdemes várnom rá, ha úgy érzem, hogy csak ő kell?

Hosszú ideig Õ volt az, aki szerelmes volt belém. Én akkor nem foglalkoztam vele annyira, csak szimpatikus volt nekem. Valószínűleg lemondott róla, hogy mi még összejövünk és most megpróbál mással boldog lenni, és úgy látom, hogy most nagyon komolyan elhatározta, mert mintha ki akarna törölni az életéből. A baj az, hogy én mostanában jöttem csak rá, hogy mennyire fontos Õ nekem, és mennyire hiányzik. Talán az, hogy kapcsolata van döbbentett rá erre. Annyira szeretném visszacsinálni a dolgokat. Az új kapcsolata még csak egy hónapja tart. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Elõsször is hülye vagy... Másodszor pedig semmikép se rontsd el a mostani kapcsolatát, várd meg míg szakítanak és utána próbálkozz. Ha még akkor is szereted.

Elõsször is hülye vagy... Másodszor pedig semmikép se rontsd el a mostani kapcsolatát, várd meg míg szakítanak és utána próbálkozz. Ha még akkor is szereted.
Hagyd, hogy boldog legyen. Ha szereted és ennyire fontos neked, hagyni fogod. Nem, nem érdemes várnod.
Elszúrtad, vállald a következményeket. Ha hosszú ideig loholt utánad de mégis elutasítottad akkor most már hagyd békén.
Hagyd, h boldog legyen mással, õ tepert te elutasítottad ez mély sebet hagy az emberben. Próbáld elfelejteni ha nem megy max akkor lépj ha szakít a barátnõjével mellette ne. Amikor elveszítünk vkit akkor jövünk rá mennyit is jelentette nekünk, de ha elveszítettük már vissza csak nagy nehezen v nem is kaphatjuk vissza. Késõ bánat, és mi lesz ha pl rámászol szakít és rájössz, h mégsem kellett volna na ezt ne?!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! Várom a továbbiakat!
Sajnos mi is éppen egy hasonló helyzetben vagyunk, tudnék mesélni. Ha gondolod, írj privát üzit!


Hogy érdemes szoptatni ha ugy érzem hogy kevés a tejem a manómnak?

Folyton bealszik szopizás közbe aztán meg felébred pár perc vagy egy ora mulva és látom hogy éhes még!Mindkét mellböl szoptassak talán!

Legjobb válasz: Szia! Nézd meg ezt, hasznos! :D http://www.babanet.hu/publ/szoptatas.htm S.

Szia! Nézd meg ezt, hasznos! :D http://www.babanet.hu/publ/szoptatas.htm S.
Attól nem kevés, nálunk is így volt. Szoptass igény szerint és kizárólagosan akkor sosem apad el. http://www.lll.hu/main
Én mindenhol a 2. variációt hallom, h. +1 réteg ruhát adjunk rá.
Én is, ahogy az elsõ!
Én is +1 réteg párti vagyok, hiszen a babák csak fekszenek, tehát a mozgással nem tudják melegíteni magukat, mint mi.
Amíg csak fekszik +1 réteg, ha már mászik/jár, akkor úgy mint mi.
kintre egyel többet adok rá, mert alszik a babakocsiban, mozdulatlan.Bent a szobában ugyanúgy mint mi, mert rengeteget mozog.
+1 réteg, nekem mindig ezt mondta a védõnõ!
Babakocsiban, kézben +1 réteg. Ha valamilyen hordozóban hordozod (pl. kendõ), akkor úgy öltöztesd, ahogy te vagy, és nyáron, melegben sem kell a +1 réteg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)
Szerintem, mivel középiskolában nem sokan tanulnak közgazdaságtant, a legtöbben így futnak neki, aztán valahogy túlélik.
A gazdaságinformatikus az tömény matek és programozás, közgáz csak úgy mutatóban van benne.
A kérdező hozzászólása: Hm...Szóval ezek szerint nem hátrány semennyire sem, ha nem rendelkezem közgaz. ismeretekkel, és a matek, programozás mennyire nehéz? PL. azt tudom, hogy programtervezõin nagyon húzós a matek(persze ezek mind nézõpont kérdései de úgy átlagban).
Saját tapasztalatom nincs, de én is ide akarok/akartam menni ezért utánaolvastam és tanterveket nézegettem. Gyakorlatilag csak az utolsó 1-2 félévben vannak gazdasági tárgyak. Amúgy azt mondják, hogy a matek, programozás része van olyan nehéz mint a mérnökinfónak, bár azért ezt nem igazán hinném, de húzós lehet annak aki nem tanulta.

Mi az élet értelme? Hogy úgy átlagosan, minden embernek miért érdemes élni, akkor is ha a legszörnyűbb, legnyomorékabb élete van. Miért maradjon mégis életbe?

van egyáltalán?Mi az?mert én már nem tudom élvezni, nap mint nap szenvedek és már nem bírom tovább.Mi az élet értelme?szeretnék élni de egyszer?en már az életem eljutott egy olyan pontig ahol már csak a halál lenne a kiút.De értelmes vagyok és tudom, hogy nem az lenne a megoldás

Legjobb válasz: az én életem eléggé jó, de értelme akkor sincs. Nem változtat semmin se úgy összességében. A pillanat öröme számodra, amiért érdemes élni, minden más szar, ahogy van

az én életem eléggé jó, de értelme akkor sincs. Nem változtat semmin se úgy összességében. A pillanat öröme számodra, amiért érdemes élni, minden más szar, ahogy van
A kérdező hozzászólása: kösz
Érdekes kérdés.Akkor szoktam felvetni, mikor rossz történik, hogy mi az élet értelme ha szenved az ember.
Az eletnek valoban nincs ertelme, egyszer csak kialakultunk a vilagon, mint egy fuszal, vagy virag, vagy akarmi. Ez egy ugyan olyan orok kerdes marad, mint a vegtelenseg felfogasa. Mert az ember mindenben a logikat keresi, az ertelmet. Egy paradicsomnak mi ertelme van? Semmi. A megfelelo korlumenyek hatasara a szervetlen anyagokbol szervesse valtunk, majd idaig fajultunk. De ha spiritualisan kozelitem a kerdest, mindjart mas a helyzet. Az elet ertelme. Nos... Mindenki betegen szuletik a vilagra. Amiert itt vagyunk, es szenvedunk az az, hogy gyogyuljunk meg. Az, hogy te igy erzel, az eppen az, hogy baromira rossz iranyba indultal. Keresd az eletben a szep dolgokat. Ne feledd, az elet minden eggyes pillanataban ugyanannyi jo van, mint rossz. Igy vagyunk egyensulyban. Ying yang.Csak azt kell eldontened, hogy melyikre akarsz koncentralni. HA a rosszra , akkor azt fogok kapni. Sokan voltunk, vagyunk olyan allapotban, amilyenben most te vagy. Tul kell elni, meg kell allni megszagolni a rozsat! Ne hagyd magad befolyasolni a media altal. En pl. nem nezek se tv-t, nem hallgatok radiot, nem olvasok ujsagot. Igaz internetet igen, minden nap, de csak azt, ami engem erdekel, nem azt, amivel befolyasolni akarjak a tudatomat. Keress magadnak valami hobbit, szallj el benne, ird ki a faladra az ajto melle, hogy mindennek igy kell lennie, ahogyan van.Igy is jo, ugy is jo. Minden megoldas jo. Szeresd magad, es az embertasaidat, megha esetleg bantanak is. Tudd meg, hogy ok a szegenyebbek, hiszen aki bant masokat az fel, es buta. Valoszinuleg egy eleg erzekeny, de ertekes ember vagy, aki nem talalja helyet a vilagban. Meglepodsz, de egyre tobben vagyunk ezzel igy. Nem veled van a baj, hanem a vilaggal. Keresd meg, kutatsd fel, hogy miert! Nyilj ki! Hajra!
"a válasz: 42!":D (bocsi nem hagyhattam ki:D)
semmi, nincs értelme
Tavasz van, sétálok a Margitszigeten a lemenõ Nap fényében. Mellettem a Duna, körülöttem fák. A nyírfák apró, pelyhes virágai mint hópelyhek, úgy szállnak a levegõben, majd a sima vízre hullanak, messzire viszi õket a sodrás. Minden ragyog és én ott vagyok és láthatom ezt és kiélvezhetem minden pillanatát. És akkor érzem, hogy már megérte élni. Az élet értelme nem valami nagy titok, aminek egyetlen mondat a kulcsa. Az élet értelme a szépség, hogy meglássuk, hogy értékeljük, hogy átérezzük. Ezt érezni kell.

A laptopot érdemes úgy használni, hogy mindig mikor bekapcsolom akkor töltőre rakom? Vagy inkább lemeríteni érdemes minden alkalommal? Nem gond neki, ha töltés közben használjuk?

Legjobb válasz: Millió+1 X elhangzott kérdés itt! Igen! Nyugudtan használd a töltõvel. Havonta 1x merítsd le a laptoppal, majd utána azonnal töltsd fel teljesen. Amennyiben hosszú ideig, hónapokig nem használod, félig töltött állapotban (kb. 3.85V cellánként) vedd ki a gépbõl és tedd 10°C körüli, száraz helyre. Persze, ha nincs mûszered, amivel ellenõrizheted a töltöttséget, ez utóbbi kívánalmat elég nehéz lesz teljesíteni. Egyébként akár hogyan is vigyázol rá, a leggondosabb bánásmód mellett is max. 2-3 évre számíts. Ennyi a Li-ion akksik élettartama. :(

Millió+1 X elhangzott kérdés itt! Igen! Nyugudtan használd a töltõvel. Havonta 1x merítsd le a laptoppal, majd utána azonnal töltsd fel teljesen. Amennyiben hosszú ideig, hónapokig nem használod, félig töltött állapotban (kb. 3.85V cellánként) vedd ki a gépbõl és tedd 10°C körüli, száraz helyre. Persze, ha nincs mûszered, amivel ellenõrizheted a töltöttséget, ez utóbbi kívánalmat elég nehéz lesz teljesíteni. Egyébként akár hogyan is vigyázol rá, a leggondosabb bánásmód mellett is max. 2-3 évre számíts. Ennyi a Li-ion akksik élettartama. :(
jól írták elõttem . -akárhogy is használod, egy akku élettartama kb 3 év , 3 év után meg kuka, bárhogy is pátyolgattad abban a három évben ,
Csak annyit, hogy nem KUKA, hanem veszélyes anyag hulladék gyûjtõ. :)

Ha szoptatás után fejek, tényleg több lesz a tejem? Úgy értem, hogy ha szite üresre szopizza a cicimet a picúr, de utána még fejek és kb.5 ml-t tudok kinyüstölni belőle, akkor is érdemes?

Legjobb válasz: Szerintem akkor nem erdemes. En nem tapasztaltam olyat, hogy tok ures mell. Amig a baba szopik, vagy fejsz, addig a tejleado reflex mindig fog adni egy kis tejet. Nekem legalabbis igy mukodik a mellem.

Szerintem akkor nem erdemes. En nem tapasztaltam olyat, hogy tok ures mell. Amig a baba szopik, vagy fejsz, addig a tejleado reflex mindig fog adni egy kis tejet. Nekem legalabbis igy mukodik a mellem.
De érdemes, mert akkor legközelebb meg még több termelõdik. Én is mind az utolsó cseppig kifejem és most 8 hós a fiam és még mindíg van tejem és már a fagyó is tele.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!