Találatok a következő kifejezésre: Hogy érdemes a (1989 db)

Hogy érdemes a baba ruhákat felrakni a tezveszre csomagba vagy db ra hogy meg is vegyék? Mennyit kérjek értük hogy elvigyék? érdemes 1ft aukciot indítani?

Legjobb válasz: Tapasztalatom szerint csomagban jobban elviszik és az 1 forintról induló aukciók a nyerõk!Te tudod milyen minõségûek a ruhák.

Tapasztalatom szerint csomagban jobban elviszik és az 1 forintról induló aukciók a nyerõk!Te tudod milyen minõségûek a ruhák.
Ha van idõd, a darabra feltett ruhákért többet kaphatsz.Csomagban, 1Ft-ért nagyon szép, nagyon márkás dolgokat érdemes feltenni.
Fényképezd le, és darabonként 1 ft-ért hirdesd meg. Akkor tuti elviszik, és ha szép akkor jó áron el lehet adni. Csomagban olyan 200 ft/db áron megy el, de ha darabonként adod lehet lesz ami elmegy 50ft-ért, de lehet lesz amiért 1000ft-ot is adnak. Csinálhatsz szetteket is, nadrág + felsõ.
Én szeretek csomagokat venni. Ha úgy teszed föl arra figyelj, hogy 1 méretbõl ne legyen benne téli is meg nyári is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat ezek nagyon szép márkás ruhák 90db van összesen minden van benne nyári téli csomagba már meg probáltam 21000ft ért de nem sikerült
Ennyi pénzt kevesen tudnak kiadni egy összegben, bontsd szét sztem.

Radiátoraim 50 fokra lettek méretezve. Hogy érdemes a használatuk? (Lent)

1.verzió:Ha lejjebb veszem a h?fokot?(bár akkor veszti a hatásfokát,mert 80/60-on tudja a 91 %-ot,és félek a kondenzáció miatt)

Legjobb válasz: "Radiátoraim 50 fokra lettek méretezve." Ez mit jelent?

"Radiátoraim 50 fokra lettek méretezve." Ez mit jelent?
Legközelebb inkább hívd fel a szerelõdet, mert itt javarészt csak az ilyen terápiás debil kibicekkel futhatsz össze, akik kapásból rávágják hogy "puffertartály", akármi a kérdés.
A kérdező hozzászólása: És csak biztosra akartam menni, és gondoltam itt könnyebb, mintha állandóan fölhívnám a szerelõt!De még egyszer köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Má megint te??? Fárasztó vagy már vagy a 10.-ik kazános kérdéseddel.... Lecserélted a radiátorokat??? Mert eddig nem 50-re voltak méretezve... Vedd le nyugodtan 50-re az elõremenõdet, nem lesz semmi kondenzáció, a hatásfok meg nem fog akkorát romlani. Ha melegebbel fûtesz, akkor meg akkora túllendüléseid lesznek, hogy nulla lesz a komfortérzet. Ha van kedved belepiszkálni a rendszerbe, akkor csinálhatod keverõszeleppel is, ami a padlófûtésed miatt eleve van.
Nyugodtan tekerd le vízhõmérsékletet. Alapból tud modulálni a kazán, nem fog neki ártani.
A kérdező hozzászólása: Saunier duval 30 klz
Milyen kazánod van?
A kérdező hozzászólása: Ha mondjuk "nem érdekelne" a kondenzáció!
A kérdező hozzászólása: És a 2.verzió gazdaságosabb, mint az elsõ?
Keverõszelep. Kazán csere még ilyen árak mellett is sok-sok éve.
A kérdező hozzászólása: Már mint 50 fokos elõremenõvel!
A kérdező hozzászólása: Hogy a helyiségekben akkorára lettek méretezve a radiátorok, hogy 50 fokosan tudják a megfelelõ teljesítményt.
Ha termosztatikusak a radiátorszelepek akkor nem kell variálni semmit a kazánnal! Ez a legolcsóbb!


4.1-gyel pont, hogy gyorsnak kéne lennie... Nem lehet, hogy feltettél valami appet, ami bekavar? Esetleg Task Killer, cleaner, stb?
4.1-el valóban valamivel gyorsabbnak kellene lennie, de nem egy erõgép, az egyszer biztos. A lassulás a gyenge hardvernek tudható be, ezzel sajnos nem tudsz mit kezdeni. 512MB ramnál alap, hogy ne használj live wallpapert, ne rakj ki semmilyen widget-et az asztalra stb. Nézd át mi foglal le viszonylag sokat a ramból s ha lehetõség van a mellõzésére, akkor mellõzd.

Hogy érdemes a lány tudtára adni, hogy komoly kapcsolatot szeretnék és hogy szerelmes vagyok belé?

Thx all!!

Legjobb válasz: Csokival, virággal, ékszerekkel. A nõknek csak az ilyen anyagiak jelentik a szerelmet.

Csokival, virággal, ékszerekkel. A nõknek csak az ilyen anyagiak jelentik a szerelmet.
Pont ilyen szavakkal, de neki címezve! :D
Nem tudom.. én értékelném :D persze minden lány más.
A kérdező hozzászólása: Csak úgy vettem észre, hogy sok lány nem igényli ezt és nem akarok nyálasnak tûnni.Remélem értékelni fogja.
Ne siess el semmit. Még a csókot se! Szánj sok idõt az udvarlásra. Melyik férfi tenné ezt, aki csak le akarja fektetni a lányt? :D
A kérdező hozzászólása: Nem sajnálok, szó se róla...még többet se :)
Beszélgetés nélkül nem lehet kideríteni.Mond el, hogy érzel iránta, ennyi és lepd meg egy ajándékkal!Ne sajnálj tõle egy szál virágot könyörgöm!
A kérdező hozzászólása: Mit javasolsz?Nem szeretném, hogy azt higgye, csak azért akarok vele járni, hogy lefektessem.Igazából nem tudom, hogy hogyan érez irántam...Ki lehet ezt deríteni valahogy szavak nélkül, mert a jeleiben nem vagyok biztos?
3. Akkor én kivétel vagyok? Nem várom el a fiútól, de legalább tudom hogy milyen a személyisége. nem szeretem az ajándékokat, mert zavarba hoz ha adnak nekem, de kedves dolog. Nem ismerem a lányt. Egyszer-kétszer vehetsz neki csokit, de ne ez legyen a legnagyobb dolog. Mert ez számít a legkevésbé.
Mondd meg a lánynak, hogy valósak az érzéseid, szereted õt, és nem szeretnél vele játszani. Valamelyik lány elhiszi, másik nem. Sok fiú hitegeti a csajokat. Szóval úgy mond, hogy tényleg elhiggye. Ne rohanj a kapcsolatban, nem kell rögtön lesmárolni, fõleg nem ágyba vinni. Azzal is várjatok. Az ilyen lépések mutatják hogy semmit sem akarsz elsietni, komolyabb a szándékod.
elhívtad már randizni? Én randiznék vele, és addig tartana amíg össze nem jövünk, nem kezdünk el járni. Randi alatt persze megismertetném magamat, én is jobban megismerném és akkor megtudná, hogy nem akarom egybõl megdönteni, hanem tetszik és komolyat szeretnék.

Hogyan érdemes a szavakat tanulni az idegennyelvekhez?

Legjobb válasz: kiszótárazod a szavakat és kimondod õket(akár hangosan,és akár leírás szerint)csak majd ne úgy ejtsd ki! és amelyiket nagyon nem tudod megtanulni azt megpróbálod valamihez hasonlítani,vagy keresel valami olyat amirõl eszedbe juthatnak

kiszótárazod a szavakat és kimondod õket(akár hangosan, és akár leírás szerint)csak majd ne úgy ejtsd ki! és amelyiket nagyon nem tudod megtanulni azt megpróbálod valamihez hasonlítani, vagy keresel valami olyat amirõl eszedbe juthatnak
Kiszótárazod és olyan szövegeket olvasol vagy írsz, amikben elõfordulnak az adott szavak.
Nekem az jutott eszembe, hogy jó módszer lehet, ha minden egyes szóhoz kimásolod angolul a meghatározását is egy szótárból(pl. Longman, Cambridge, stb.).
Rengeteget kell olvasni. Az új szavakat kiírni, szókártyákra felvezetni és gyakorolni. Vannak szókártya-programok, pl. az anki.
Nekem van egy jól bevált módszerem: csinálsz sok apró cetlit, egyik oldalra felírod az adott nyelven, a másikra magyarul. Zsebre rakod és egész nap olvasgatod!
Ki kell szótárazni a szavakat külön erre a célra fenntartott füzetbe. E1-2 mondattal kifejezéssel együtt.

Hogy érdemes a WOK tésztát elkészíteni? Kicsi olajban megsütni/megpirítani? Vagy inkább vízben főzni?

Legjobb válasz: elõször pirícsd meg mint a lebbencs-t, utána fõzd meg

elõször pirícsd meg mint a lebbencs-t, utána fõzd meg
Szerintem elõször fõzöd a tésztát külön. A Wokba megpirítod azt amit éppen szeretnél a tésztához tenni, és a végén teszed bele a tésztát, és pirítod össze az egészet.

Hogy érdemes a felsőbb vezetőségek tudtára adni hogy egy tanító tanár nem tartja meg az óráinkat, valamint sosincs a megbeszélt helyen?

Van egy tanárunk, aki mind a diákoknak, mind a tanároknak az agyára megy azzal, hogy se az órákat nem tartja meg, se a feletteseit nem tiszteli. azt hallottam, hogy ha elég panasz érkezik rá, akkor tesznek valamit vele.

Legjobb válasz: Ha nagyon súlyos, írhatsz levelet a rektornak, õ majd intézkedik.

Ha nagyon súlyos, írhatsz levelet a rektornak, õ majd intézkedik.

Hogyan tudnám meggyőzni a páromat hogy érdemes a kutya fölé helyezni magát? és hogyan tudnám rávilágítani arra hogy a kutya őt semmibe veszi?

az a helyzet hogy egy év múlva magyarországra kell majd mennem. ez kb. 4 naptól 2 hétig is terjedhet. van egy domináns pitem. sokat gondolkodtam ezen de lehetőleg őt nem vinném magammal pusztán azért hogy ne szakítsam ki a jól megszokott kis környezetéből a családból. ráadásul pesten kissé kellemetlenebb helyzetek elé lenne állítva, mint pl. közlekedési eszközökön szájkosár, szokotthoz mérten többszöri pórázon lét és talán még kutyafuttató vagy arra alkalmas hely sem lenne ahhoz hogy igazán jól érezhesse magát. tehát konkrétan magamat leszámítva semmi pozitívum nem áll amellett hogy velem jöjjön. a bajom viszont azzal van hogy ugye a kutya egyes egyedül csak rám hallgat. a többiekkel elvan de abszolút nem hallgat rájuk. a páromra se. séta egyebek egyenesen borzalom. egyszerűen a kutya a párom kezében egy gusztustalanul neveletlen kezelhetetlen kutyává válik. ezek után bele se merek gondolni hogy távozásomkor ugye a kutya evidens átvenné a vezetői poziciót maximálisan, mi minden történne. főleg hogy a páromra se hallgat a legminimálisabb mértékben sem. retteg attól is, lévén páromnak egy porszemnyi tekintélye sincs hogy a kutya esetleg elvadul agresszívvá válik más kutyákkal szemben stb stb mert a párom képtelen lenne ugye ezeket a helyzeteket kezelni. ha visszajövök simán rendbe szedem a kutyát, de addig viszont bármi komoly baj is történhet és ezt egyáltalán nem akarom. pár napja elkezdtem rávilágítani a páromat arra hogy ha elmegyek akkor nem ilyen rendes lesz a kutya mint ahogy azt ő gondolja, illetve hogy mit fog tenni ha a kutya abszolút nem hallgat rá? nem tudom milyen csoda folytán, de ő azt hiszi hogy minden rendben lesz (lehetséges hogy maxi két hét tényleg nem a világ vége?) holott tudja nagyon jól hogy a kutya még lakáson belül sem hallgat rá nemhogy ingerdúsabb környezetben. arra gondoltam hogy talán úgy tudnám szembesíteni ha közös sétakor én automatikusan nem irányítok és próbálja meg ő kordában tartani a kutyát. (szabályos séta, undi dolgok békén hagyása, behívás, más állatok békén hagyása, más kutyák stb stb). és így a saját bőrén tapasztalva talán észhez térne és hajlandó lenne változtatni a dolgon. hogyan tudnám megszólaltatni benne az igényt arra hogy ne fogadja el azt hogy a kutya egyértelműen főlé helyezi magát és tiszteletlenül minden létező parancsot akármit megtagad ha épp a kutyának ahhoz marhára nincsen kedve? sajnos még az sem járható út hogy pórázon sétáltassa mert volt már rá példa hogy azt is kitépte a kezéből amikor a kutya macskát látott és megindult utánna. illetve ettől függetlenül lakáson belül is adódhatnak dominancia problémák. az a baj hogy ő -és mindenki más teljesen nyugodt, mivel semmilyen munkát nem feccöltek a kutyába azt gondolják hogy ez a kutya egy tünemény holott észre se veszik a háttérben micsoda kemény szabályok között nevelgettem/nevelgetem hogy a lehető legjobb kutya legyen. és nyilván ha senki más nincs a kutya felett csak én akkor távozásomkor a kutya már nem lesz olyan tünemény. tehát az kell hogy a páromat feltornázzam -erre van egy évem- de lehetetlenség ha erre a legkissebb igénye sincs mert valamiért abban a tévképzetben él hogy a kutya tökéletesen hallgat rá. holott soha sehol sem tudta ezt bizonyítani. komolyan mondom ketten vannak a szobában a kutya ki akar engedély nélkül menni és csak annyit hallani hogy a párom kántál a kutya meg xarik rá. úgy kell utánna mennie de még akkor sem tudja bezavarni még a szobába se nemhogy a helyére ötmilliószor mondja neki a kutyát meg nem érdekli, áll oszt xarik bele. ha én cüncögök egyet már mert unalmas ezt is nézni akkor teljesíti a kutya a parancsot, ellenkező esetben egyáltalán nem. tehát nélkülem szó szerint egy brutálisan neveletlen kutya lesz más kezében. mindenféle tanácsot, észrevételt, gondolatot nagyon szívesen fogadnék!

Legjobb válasz: Van egy olyan benyomásom, hogy azt gondolod, hogy a kutyád egy idõzített bomba, és a távollétedben minimum megharapja a párodat. Attól, hogy domináns, még nem feltétlenül agresszív. Én jobban bíznék a kutyádban a helyedben. Én nem izgulnék ennyire két hét miatt.

Van egy olyan benyomásom, hogy azt gondolod, hogy a kutyád egy idõzített bomba, és a távollétedben minimum megharapja a párodat. Attól, hogy domináns, még nem feltétlenül agresszív. Én jobban bíznék a kutyádban a helyedben. Én nem izgulnék ennyire két hét miatt.
A jó kutyának ott a legjobb ahol a gazdája van és nem éli meg rosszul ha "kiszakítják otthonról". Senki sem fog belehalni abba, hogy kicsit pórázon meg szájkosárban kell lenni. Másokra úgysem tudod rákényszeríteni a nézeteid, ha õk ezt nem kívánják. A párod veled jár, nem a kutyáddal. Amúgy meg azt hittem te mindenre tudod a tutit. Vagy csak addig amíg másokról van szó?
A kérdező hozzászólása: és ezt kifelejtettem bár lehet hogy valahol egyértelmû volt. hogy itthon is vannak alapvetõ szabályok amiket nem is tartatnának be vagy nem is tudnának betartatni. és ha nincsenek szabályok...
A kérdező hozzászólása: elsõ, nem arra gondoltam hogy harapna hanem lakásban: elkezdene jelölgetni ami nem mellesleg kétszer már megtörtént igaz nem a lakást hanem egyértelmûen a párom lába elé, akkor ott azt lerendeztem és nem fordult elõ. felborulnának a szabályok, mindenki szobájába bemenne, vendégeket zaklatna, mások dolgait rongálná esetleg, mások ételébe akármilyébe beleenne stb. szabadban: ha pórázon van meglát egy macskát kirántja a pórázt. párom nem tud neki szólni. és itt hajnalokig folyamatosan járkálnak kocsik. vagy meglát egy kutyát, oda akar menni, szintén kirántja a pórázt, kutyát gazdáját megijeszti tudom is én, vagy pl. erre fele elég sok kóbor kutya is szokott lenni. nem balhésak ha megfelelõen megérteted velük hogy nem kívánt társaság. de a párom ezt sem úgy kezelné, hanem úgy ahogyan mások (miközben tuti képtelen lenne megfogni a kutyát) hogy hadonászva meg kutya számára értetlen módon próbálná elriasztani ami egyes kutyákból könnyen agresszivitást válthat ki, mivelhogy ezzel azt a képzetet ébresszük a kutyában hogy támadni akarunk. egyszer találkoztunk régen egy igen antiszoc kutyával, akkor az enyém ki is billent egy kissé. másnap elkezdett full agresszívan reagálni más kutyákra, amit a párom -mivel szinte semmit nem tud a kutyák testbeszédérõl- észre se vett volna. csak akkor ha már neki is esik a mienk egy másiknak, azt meg már le sem írom hogy mennyire nem tudná kezelni azt a helyzetet sem. hasonló dolgokra gondoltam. tudom mirõl beszélek, mert hiába rendszeresen többségében hárman vagyunk, kutya nevelése szempontjából csak én létezek. bármi van mindig én oldom meg, én fegyelmezem a kutyát, én küldöm el az idegen kutyát, én felügyelem a két kutya játékát stb stb õ nem tudja. egy hete találkoztunk egy keverék kutyával. akkor kérte a pórázt hogy õ vihesse (gondoltam oké lássuk mi lesz), a másik ember nem akarta elengedni a kutyáját mondván nem visszahívható. a két kutya majd megfulladt úgy húzták a pórázt, a párom (sem a másik gazda) képtelen volt lenyugtatni a kutyát. az enyém már a sok fulladástól el is hányta magát, egyszerûen nézni is rossz volt amit a két kutya mûvelt. ekkor fogtam meg mindkettõt az enyémet rendre utasítottam a másikat is leültettem. rendesen hangzavar volt a két fulladozó kutyától. majd megkérdeztem maradunk vagy mi lesz és így elmentünk. én azonnal leszedtem a pórázt az enyémrõl, szóltam neki hogy hagyja a kutyát és mentünk szépen... második. ez a kutya a család összes tagját nagyon szereti, sõt imádja. ezért gondoltam hogy velem szemben van kapásból 7 ember akiktõl elszakítanám, így feltételezem itt hagyni azért mégiscsak jobb. arról nem is beszélve hogy eléggé magas az energiaszintje és a pesti utcákban pórázon lófrálgatva szerintem két nap alatt megõrülne szerencsétlen. egyszerûen nincs rá lehetõség hogy normálisan lemozgathassam. ráadásul még melegben hova menjek vele? úgy értem kora reggel meg késõ estén kívûl mint mozgási lehetõség? itt mindenhol van tengerpart szóval még melegben is van rá lehetõség hogy jól kimozogja magát. itt aztán van neki minden ami szem szájnak ingere. sokkal sokkal jobb lenne a kutyának ha itt maradna. a másik. az hogy emberképzéshez nem értek, és itt próbálok kérni tanácsot azzal kapcsolatban hogyan vezethetném rá arra hogy akarjon már õ is a kutya vezére lenni (szokták mondani a gazdán is múlik) nem hinném hogy egyenlõ azzal hogy esetleg nem tudom mit kell kezdeni egy kutyával adott helyzetben. itt is ha valaki tanácsra szorul leírom amit tudok, amit vagy megfogad vagy nem az már nem az én dolgom. de még ez is teljesen más, mert egy kérdezõ segítséget akar, tehát változtatni akar a kutyával való kapcsolatán. de az én párom (akivel mellesleg megjegyzem nem járunk hanem együtt élünk már pár éve) egyszerûen valamiért azt gondolja hogy nincsen szüksége segítségre (már már hogy tökéletesen ért a kutyákhoz) és hogy tökéletesen hallgat rá a kutya. és nem szeretném hogy ahhoz hogy észhez térjen mondjuk az kelljen hogy a tõle elrohanó kutya ami nem hallgat rá egy kocsi elé rohanjon pl.
Helló! A kutyákhoz nem értek, de másvalakit meggyõzni arról hogy fel kell készülnie erre a helyzetre, szerintem csak élesben tudsz. Tehát olyan helyzetet kell létrehozni, ahol kiderül hogy mi merre hány méter. Lehet hogy nem olvastam elég figyelmesen, de mindig csak azt írtad, hogy párom, úgyhogy nem tudom, hogy a párod pasi vagy csaj. Ezt is közkinccsé tehetnéd, szerintem ettõl is függ a megoldás. Férfiak pl. nehezebben tudják elismerni hogy valamivel nem boldogulnak, viszont ha elé állítasz kitûzendõ célt, arra valszeg jól reagál.
Nem azzal van a baj ha segítesz hanem azzal, amikor belszólszt olyanba ahol nem kérték és minõüsíthetetlneül kezeled õket, mert esetleg nem a te elveid szerint gondolkoznak Másrészt: a kutya élete nem mindig fenékig tejfel. Egy kis kellemetlenségtõl semmi baja nem lesz. A kutyatartás nem arról szól, hogy 15 évig azon stresszelünk, hogy a kutyának minden egyes perce tökéletes legyen. Ha nincs más lehetõség, igenis vidd magaddal. A kutya egy élõlény, és ha veszélyessé válik a párod miatt akkor fegyver is. Nem felelõsségteljes dolog élesben próbálgatni, hogy hátha akkor a párod észbekap.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!