Találatok a következő kifejezésre: Hogy érdemes a (2094 db)

Metin2 Hogy érdemes a Céh készségeket rakni? Melyiket érdemes?

Legjobb válasz: Sárkányisten dühe az kritet és áthatót ad, elõször azt érdemes maxra. A krit mindig fontos. Utána a Sárkányisten vértje, mivel az TP-t ad. Ha ezek megvannak maxon, akkor jöhet a Varázssegítség, ami varázs sebességet ad. A többit hanyagold. Se az MP, se a védelem, se a mozgási sebesség nem jó, haszontalan warba mindegyik.

Sárkányisten dühe az kritet és áthatót ad, elõször azt érdemes maxra. A krit mindig fontos. Utána a Sárkányisten vértje, mivel az TP-t ad. Ha ezek megvannak maxon, akkor jöhet a Varázssegítség, ami varázs sebességet ad. A többit hanyagold. Se az MP, se a védelem, se a mozgási sebesség nem jó, haszontalan warba mindegyik.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!:)

Elsõ út elõtt állok. 1. , Hogyan érdemes a csomagokat feladni (a csomag biztonsága, cimkézése stb)? 2. , Mit érdemes a kézi poggyászba magunknál tartani?

Legjobb válasz:
Talán mit nem érdemes a kézi poggyászban tartani? Semmit ami szúr, semmit ami nehéz és ütlegnek használható semmit ami folyékony és 100 ml-töl több. Kés, villa, olló, nem a kézi poggyászba való. Zsebkést vettek el töllem, mert 2-3 mm-rel Volt hosszabb a megengedetnél. Néhany gyermek-evöezköz-készletböl kiszedték a késeket. Nem tégy bele 0.5 l Unicumot még originál zárattal sem, de még 100 ml-töl kevesebb folyadékot se, ha azon a gyullékonyság jele van. 150 ml napolajat is eldobatják. Whisky-t akartam lezártan felvinni, nem megy. Azt modták, vegyen egy neki megfelelö nagyságú poggyászt és adja fel. De ezzel jönnek a további költségek. Nem! mi ezt most megisszuk. Persze! ketten. még felét sem. A többit kiöntöttem a WC-be. Na de mikor bejutottam a Duty Free térségbe, százával az üvegek. Csak ezeket nem én vittem be, ezeket már nem lehet áttölteni veszélyes folyadékkal. Még egy jó példa: Kamerunban akartam földimogyoró darálót felvinni, a kézi poggyászban, azt már nem! Nehéz mit egy húsdaráló, ütlegnek is lehet használni, ahogyan a csaj magyarázta kézzel-lábbal, mert nem érem a franziát meg az evondot sem. Nagyon vigyázz a feladandó poggyászok sulyára. Eszeveszetten drága a túlsúly.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Talán mit nem érdemes a kézi poggyászban tartani? Semmit ami szúr, semmit ami nehéz és ütlegnek használható semmit ami folyékony és 100 ml-töl több. Kés, villa, olló, nem a kézi poggyászba való. Zsebkést vettek el töllem, mert 2-3 mm-rel Volt hosszabb a megengedetnél. Néhany gyermek-evöezköz-készletböl kiszedték a késeket. Nem tégy bele 0.5 l Unicumot még originál zárattal sem, de még 100 ml-töl kevesebb folyadékot se, ha azon a gyullékonyság jele van. 150 ml napolajat is eldobatják. Whisky-t akartam lezártan felvinni, nem megy. Azt modták, vegyen egy neki megfelelö nagyságú poggyászt és adja fel. De ezzel jönnek a további költségek. Nem! mi ezt most megisszuk. Persze! ketten. még felét sem. A többit kiöntöttem a WC-be. Na de mikor bejutottam a Duty Free térségbe, százával az üvegek. Csak ezeket nem én vittem be, ezeket már nem lehet áttölteni veszélyes folyadékkal. Még egy jó példa: Kamerunban akartam földimogyoró darálót felvinni, a kézi poggyászban, azt már nem! Nehéz mit egy húsdaráló, ütlegnek is lehet használni, ahogyan a csaj magyarázta kézzel-lábbal, mert nem érem a franziát meg az evondot sem. Nagyon vigyázz a feladandó poggyászok sulyára. Eszeveszetten drága a túlsúly.
A kérdező hozzászólása: Nagyon kedves vagy! jegyzetelek.... Köszi! Van még v/mi jó tanács
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ja igen, a kézipoggyászba élelmiszer sem megy, legyen az csomagolt szendvics vagy gyümölcs, még hermetikussan zárt bármilyen üzleti árú sem. Azokat a olgokat amit vinni akarsz tedd a feladandó poggyászba, abba rakhatod a Csabait is meg a Gyulait is ne meg Tokajit is üvegszámra. De ne lakatol/zárd le mert ha éppen muszájnak tartják, mert a röntgen valami gyanússat mutat felszakitják. Amennyiben, az a valami csak gyanús volt de nem veszik ki mert nem veszélyes, akkor csak hijába csináltál nekik munkát magadnak meg kárt. Mielött elutaznál kérj a vámtol egy vámlistát, amelyen felvan tüntetve mivel és mennyivel jöhetsz vissza az országba. Az is meg van adva mi vámköteles és mi vámmentes. Az unios országok között nincs határ, de a levegöben igen, csak az ellenörzés történik majd leszálás után. Még egy jótanács: keményfedeles koffert, nagyon ajánlok. A kontainereket megtömik és ha a tiéd is legalul van, akkor csak függölegesen számitva van rajta huszon- ennyihány.

Hogy érdemes a baba ruhákat felrakni a tezveszre csomagba vagy db ra hogy meg is vegyék? Mennyit kérjek értük hogy elvigyék? érdemes 1ft aukciot indítani?

Legjobb válasz: Tapasztalatom szerint csomagban jobban elviszik és az 1 forintról induló aukciók a nyerõk!Te tudod milyen minõségûek a ruhák.

Tapasztalatom szerint csomagban jobban elviszik és az 1 forintról induló aukciók a nyerõk!Te tudod milyen minõségûek a ruhák.
Ha van idõd, a darabra feltett ruhákért többet kaphatsz.Csomagban, 1Ft-ért nagyon szép, nagyon márkás dolgokat érdemes feltenni.
Fényképezd le, és darabonként 1 ft-ért hirdesd meg. Akkor tuti elviszik, és ha szép akkor jó áron el lehet adni. Csomagban olyan 200 ft/db áron megy el, de ha darabonként adod lehet lesz ami elmegy 50ft-ért, de lehet lesz amiért 1000ft-ot is adnak. Csinálhatsz szetteket is, nadrág + felsõ.
Én szeretek csomagokat venni. Ha úgy teszed föl arra figyelj, hogy 1 méretbõl ne legyen benne téli is meg nyári is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat ezek nagyon szép márkás ruhák 90db van összesen minden van benne nyári téli csomagba már meg probáltam 21000ft ért de nem sikerült
Ennyi pénzt kevesen tudnak kiadni egy összegben, bontsd szét sztem.


Hogyan érdemes a kettõ kiegészítõt szedni?

Megyei futóverseny lesz, edzés alatt Isotec Endurance-t innék, illetve elõtte, plusz elõtte egy Energy Shot-ot. Ez így megfelelõ lenne? Mekkorát dobna a teljesítményemen?

Hogyan érdemes a Bitlockert használni?

Adott egy win7 gép 2 hdd-val, ugy tervezem, hogy az adat hdd-t titkosítom Bitlockerrel és kulcsnak a gépet adom meg (van egy lehetõség hogy nem jelszot kér hanem eleve csak ezen a gépen megy)majd a BIOS-ban állítok be jelszót. Jól gondolkozom -e és okozhat e problémát egy windows ujratelepítés? (?mihez köti hozzá amikor a "gép" szot használja a windowsomhoz vagy mac adress?)

Legjobb válasz: EncFS4Win ezerszer inkább.

EncFS4Win ezerszer inkább.
FolderLock? Amúgy pedig ki elõl titkosítasz? Biztosan az egész HDD-t titkosítanád? BitLocker startup key (USB flash drive) nem lenne százszor jobb ötlet?
Szerintem a jó kérdés nem az, hogy hogyan, hanem hogy mikor érdemes titkolózni.

Tartós külföldi (EU tagország) munka esetén, hogy érdemes a szükséges gyógyszermennyiséget megoldani?

Régóta gondolkodok rajta, hogy külföldön vállaljak munkát. Eddig az egyetlen visszatartó pont az volt, hogy bizonytalan vagyok a gyógyszerellátással kapcsolatban. Akinek volt ilyesmivel tapasztalata mit tanácsol, vigyek magammal itthonról fél - 1 éves adagot vagy külföldön oldjam meg, ha rendesen be vagyok jelentve és az ottani TB-t fizetem?

Legjobb válasz: Külföldön ugyan ugy mint magyarban vanak patikák ( apotheke) és ugyanugy meg lehet venni. Még vénny nélkül is. Na meg ha már van külföldön bejelentett munkahelyed akkor egyértelmûen van (E card) .od. europai betegbiztositási kártyád. Akkor visszont ugyan ugy vehetsz gyogyszertárban gyógyssszert( medicant) de visszont van olyan amit csak orvos irhat fel. Ha még van kérdésed irj.remélem tudtam segiteni.

Külföldön ugyan ugy mint magyarban vanak patikák ( apotheke) és ugyanugy meg lehet venni. Még vénny nélkül is. Na meg ha már van külföldön bejelentett munkahelyed akkor egyértelmûen van (E card) .od. europai betegbiztositási kártyád. Akkor visszont ugyan ugy vehetsz gyogyszertárban gyógyssszert( medicant) de visszont van olyan amit csak orvos irhat fel. Ha még van kérdésed irj.remélem tudtam segiteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Igazából én olyan gyógyszerek esetében lennék érintett, amiket szakorvos írhat fel. Kérdésemben nem írtam, de arra is kíváncsi lennék, hogy a külföldi átlagbérekhez képest drága dolog-e pl. egy reflux-gyógyszer vagy egy fájdalomcsillapító. (Arányosan hasonlítva az itthoni árak-bérek viszonyához)

Radiátoraim 50 fokra lettek méretezve. Hogy érdemes a használatuk? (Lent)

1.verzió:Ha lejjebb veszem a h?fokot?(bár akkor veszti a hatásfokát,mert 80/60-on tudja a 91 %-ot,és félek a kondenzáció miatt)

Legjobb válasz: "Radiátoraim 50 fokra lettek méretezve." Ez mit jelent?

"Radiátoraim 50 fokra lettek méretezve." Ez mit jelent?
Legközelebb inkább hívd fel a szerelõdet, mert itt javarészt csak az ilyen terápiás debil kibicekkel futhatsz össze, akik kapásból rávágják hogy "puffertartály", akármi a kérdés.
A kérdező hozzászólása: És csak biztosra akartam menni, és gondoltam itt könnyebb, mintha állandóan fölhívnám a szerelõt!De még egyszer köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Má megint te??? Fárasztó vagy már vagy a 10.-ik kazános kérdéseddel.... Lecserélted a radiátorokat??? Mert eddig nem 50-re voltak méretezve... Vedd le nyugodtan 50-re az elõremenõdet, nem lesz semmi kondenzáció, a hatásfok meg nem fog akkorát romlani. Ha melegebbel fûtesz, akkor meg akkora túllendüléseid lesznek, hogy nulla lesz a komfortérzet. Ha van kedved belepiszkálni a rendszerbe, akkor csinálhatod keverõszeleppel is, ami a padlófûtésed miatt eleve van.
Nyugodtan tekerd le vízhõmérsékletet. Alapból tud modulálni a kazán, nem fog neki ártani.
A kérdező hozzászólása: Saunier duval 30 klz
Milyen kazánod van?
A kérdező hozzászólása: Ha mondjuk "nem érdekelne" a kondenzáció!
A kérdező hozzászólása: És a 2.verzió gazdaságosabb, mint az elsõ?
Keverõszelep. Kazán csere még ilyen árak mellett is sok-sok éve.
A kérdező hozzászólása: Már mint 50 fokos elõremenõvel!
A kérdező hozzászólása: Hogy a helyiségekben akkorára lettek méretezve a radiátorok, hogy 50 fokosan tudják a megfelelõ teljesítményt.
Ha termosztatikusak a radiátorszelepek akkor nem kell variálni semmit a kazánnal! Ez a legolcsóbb!
4.1-gyel pont, hogy gyorsnak kéne lennie... Nem lehet, hogy feltettél valami appet, ami bekavar? Esetleg Task Killer, cleaner, stb?
4.1-el valóban valamivel gyorsabbnak kellene lennie, de nem egy erõgép, az egyszer biztos. A lassulás a gyenge hardvernek tudható be, ezzel sajnos nem tudsz mit kezdeni. 512MB ramnál alap, hogy ne használj live wallpapert, ne rakj ki semmilyen widget-et az asztalra stb. Nézd át mi foglal le viszonylag sokat a ramból s ha lehetõség van a mellõzésére, akkor mellõzd.

Hogy érdemes a lány tudtára adni, hogy komoly kapcsolatot szeretnék és hogy szerelmes vagyok belé?

Thx all!!

Legjobb válasz: Csokival, virággal, ékszerekkel. A nõknek csak az ilyen anyagiak jelentik a szerelmet.

Csokival, virággal, ékszerekkel. A nõknek csak az ilyen anyagiak jelentik a szerelmet.
Pont ilyen szavakkal, de neki címezve! :D
Nem tudom.. én értékelném :D persze minden lány más.
A kérdező hozzászólása: Csak úgy vettem észre, hogy sok lány nem igényli ezt és nem akarok nyálasnak tûnni.Remélem értékelni fogja.
Ne siess el semmit. Még a csókot se! Szánj sok idõt az udvarlásra. Melyik férfi tenné ezt, aki csak le akarja fektetni a lányt? :D
A kérdező hozzászólása: Nem sajnálok, szó se róla...még többet se :)
Beszélgetés nélkül nem lehet kideríteni.Mond el, hogy érzel iránta, ennyi és lepd meg egy ajándékkal!Ne sajnálj tõle egy szál virágot könyörgöm!
A kérdező hozzászólása: Mit javasolsz?Nem szeretném, hogy azt higgye, csak azért akarok vele járni, hogy lefektessem.Igazából nem tudom, hogy hogyan érez irántam...Ki lehet ezt deríteni valahogy szavak nélkül, mert a jeleiben nem vagyok biztos?
3. Akkor én kivétel vagyok? Nem várom el a fiútól, de legalább tudom hogy milyen a személyisége. nem szeretem az ajándékokat, mert zavarba hoz ha adnak nekem, de kedves dolog. Nem ismerem a lányt. Egyszer-kétszer vehetsz neki csokit, de ne ez legyen a legnagyobb dolog. Mert ez számít a legkevésbé.
Mondd meg a lánynak, hogy valósak az érzéseid, szereted õt, és nem szeretnél vele játszani. Valamelyik lány elhiszi, másik nem. Sok fiú hitegeti a csajokat. Szóval úgy mond, hogy tényleg elhiggye. Ne rohanj a kapcsolatban, nem kell rögtön lesmárolni, fõleg nem ágyba vinni. Azzal is várjatok. Az ilyen lépések mutatják hogy semmit sem akarsz elsietni, komolyabb a szándékod.
elhívtad már randizni? Én randiznék vele, és addig tartana amíg össze nem jövünk, nem kezdünk el járni. Randi alatt persze megismertetném magamat, én is jobban megismerném és akkor megtudná, hogy nem akarom egybõl megdönteni, hanem tetszik és komolyat szeretnék.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!