Találatok a következő kifejezésre: Hogy érdemes Mármint (9 db)

Hogy érdemes KRESZ vizsgára menni? Mármint van valami trükk, amivel jobban sikerülhet? Pár nappal a vizsga elött gyakoroljak vagy a könyvet olvassam inkább?

Legjobb válasz: Könyvet sztem fölösleges olvasni. Szerezd be a programot és teszteket csinálj a gépen orrbaszájba :) A végén már csalk elolvasod az elsõ 2 szót és tudod, hogy a, b, c vagy d a megoldás :D De komolyan. Nekem bejött. AMúgy általában mindig az a jó válasz amelyik a leghosszabb!

Könyvet sztem fölösleges olvasni. Szerezd be a programot és teszteket csinálj a gépen orrbaszájba :) A végén már csalk elolvasod az elsõ 2 szót és tudod, hogy a, b, c vagy d a megoldás :D De komolyan. Nekem bejött. AMúgy általában mindig az a jó válasz amelyik a leghosszabb!
Mi kimentünk elõtte az utcár, és néztük hogy ki mit csinál rosszul, jól, mit kéne csinálni. Egyébként a vizsgán a lényeg, hogy tudd az alapokat, a többit meg logikusan ki lehet következtetni. Az is jó, ha nme izgulsz vizsga elõtt, mi pl lenyomtunk pár ulti partit feszültségoldásként:)
Jobban jársz ha teszteket csinálsz, csak figyelj h a sorrend nem mindig ugyan az......együtt érzek veled én okt. 27-én vizsgázok kresszbõl......Amugy az álltalában igaz h a leghosszabb mindig igaz......de figyelj vannak becsapósak......Nekem szerencsém van mert a rendõr jelzéseket, meg elsöbbségadás meg ugy alapba mindent ami kresz azt az egyik rendõr ismerõsöm segít meg tanulni:) De sok sikert......Sikerülni fogh nem olyan bonyolult szerintem vagy nem tom, de mindig vigyelmesen olvasd el a feladatot, ja meg ha vmit nem tudsz akkor nézz utána önyvben mert az a biztos és tuti megjegyzed......VELED VOK......;)
ha a könyvet betanultad volna...nem kéne gondolkodni...de ...nyugodtan kell elmenni a vizsgára...mivel az idegeskedés blokkolja az agyad egy részét és az sem jut eszedbe, hogy jobb vagy balkézszabály van!Olvasd végig lassan a kérdést értelmezd..egy perc hosszú idõ!Egyet nem szabad csinálni....továbbléptetni..
A kérdező hozzászólása: Nem olvastam végig a könyvet, mert az oktató szerint is felesleges, többet értem vele hogy tesztet csináltam.Köszönöm a válaszokat
Hát nem tudom...én megtanultam a könyvet a teszt könyvet egyszer néztem meg de nem végig és hibátlannal mentem át
Én elolvastam az egész könyvet, csináltam csomó tesztet és mégis megbuktam, itthon meg a tanfolyamon folyamat 65 felett teljesítettem sõt 70pár is lett és megbuktam 61ponttal mert izgultam, ennyit a tanulásról, tanulj, ha szerencséd van átmész ;) Én most megyek 20án, mindenkinek sok sikert!
Ne trükközzetek, hanem tanuljatok.
megtanulni és elolvasni egészen mást jelent......

Hogy érdemes aludni? Mármint melyik oldalon? 27hetes vagyok.

Legjobb válasz: Én azt olvastam, hogy a bal oldalon, de én általában a jobb oldalamon fekszem, mert úgy kényelmesebb. 26 hetes kismama

Én azt olvastam, hogy a bal oldalon, de én általában a jobb oldalamon fekszem, mert úgy kényelmesebb. 26 hetes kismama
Hason már ugye nem nagyon lehet, hanyat meg nem javasolják, mert elnyomódnak az erek és a baba nem kaphat elég vért, -de ez esetben úgyis jelzi, tehát ne igzulj, ha hanyatt ébredsz.-) Hogy jobb vagy bal oldalt, én hallottam ezt is, azt is, én sem tudom melyik jobb, vagy hogy van-e különbség egyáltalán. Én mivel nem lehet hason, forgolódok a jobb és bal oldalam között, 32 hetesek és egészségesek vagyunk. Szerintem ami neked jó, az jó a babának is, ha meg nem, akkor úgyis kalimpál:-) Tehát feküdj úgy, ahogy jólesik:-)
én világéletemben a jobb oldalamon aludtam.most 25hetes terhes vagyok, egy-két hete csak a bal oldalon kényelmes. szerintem feküdj ahogy kényelmes. boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors válaszokat, mindenkinek boldog babázást!
szia, 29 hetes vagyok, es mar az oldalt fekves sem a legkenyelmesebb, mindig ugy ebredem hogy a hátamon fekszem. szerintem a baba ugyis elkezd rugdosni, ha neki nem kenyelmes! mintahogy nálam is rugdos mostanaban, ha valamelyik oldalamon fekszem. szerintem megerzed, neked hogy is a legkenyelmesebb! A.

Mit tud pl : YAMAHA TZR 50 mármint az ugy hogy milyet gyorsul mennyit megy? Érdemes beszerezni egyet vagy nemtud többet egy robogónál?

Legjobb válasz: Egy jó robogónál nem tud többet se végsebességben se gyorsulásban. Nagyon egyszerû az oka: A blokk ugyan az, mint egy vele pariban lévõ robogóban (ergo ugyan olyan erõs), a variátor pedig sokkal alkalmasabb gyorsulásra, mert mindig optimális fordulaton pörög a motor - ellentétben a kéziváltóval. A gyári állapotú tzr 50 valószínûleg 80-85-öt megy. Megpiszkálva meg 100-at. Ennyit pl.: egy Aprilia SR is tud gond nélkül. Ilyet maximum az élmény kedvéért érdemes venni. Anno én is vettem egy 50-es kéziváltós sportmotort, hogy az majd olyan lesz, mintha motoroznál. Hát, marha gyorsan át is ültem róla egy Kawasaki ZZR-re, amint megtanultam nagyjából kezelni.

Egy jó robogónál nem tud többet se végsebességben se gyorsulásban. Nagyon egyszerû az oka: A blokk ugyan az, mint egy vele pariban lévõ robogóban (ergo ugyan olyan erõs), a variátor pedig sokkal alkalmasabb gyorsulásra, mert mindig optimális fordulaton pörög a motor - ellentétben a kéziváltóval. A gyári állapotú tzr 50 valószínûleg 80-85-öt megy. Megpiszkálva meg 100-at. Ennyit pl.: egy Aprilia SR is tud gond nélkül. Ilyet maximum az élmény kedvéért érdemes venni. Anno én is vettem egy 50-es kéziváltós sportmotort, hogy az majd olyan lesz, mintha motoroznál. Hát, marha gyorsan át is ültem róla egy Kawasaki ZZR-re, amint megtanultam nagyjából kezelni.


Megírnátok, hogy hogy működik egy inszemináció, mármint hogy mi a menete? Ajánlanátok helyet Budapesten, hogy hol érdemes megcsináltatni?

Mi kell hozzá? Milyen várakozási id? van, miel?tt sorra kerülnék? Mennyibe kerül? Stb, stb, minden érdekelne. Köszi

Legjobb válasz: Szia! Nekem meg regen Debrecenben volt a klinikan, ingyen van, es nem kellett varni, nem volt peteeresem, uh elotte peteerlelo injekciot, meg tuszorepesztot kaptam, talan masfel napra da volt az ovulacio, az inszeminacio napja. Reggel a ferjem adott mintat, azt kicentrifugaztak, elkeszitettek, kb delre meg volt az anyag, nekem meg az orvos befecskendezte melyre, fekudtem egy fel orat, es mar mehettem is. Utana meg utrogestan huvelykapszulat hasznaltam. Ennyi! Sok sikert hozza!!

Szia! Nekem meg regen Debrecenben volt a klinikan, ingyen van, es nem kellett varni, nem volt peteeresem, uh elotte peteerlelo injekciot, meg tuszorepesztot kaptam, talan masfel napra da volt az ovulacio, az inszeminacio napja. Reggel a ferjem adott mintat, azt kicentrifugaztak, elkeszitettek, kb delre meg volt az anyag, nekem meg az orvos befecskendezte melyre, fekudtem egy fel orat, es mar mehettem is. Utana meg utrogestan huvelykapszulat hasznaltam. Ennyi! Sok sikert hozza!!
Úgy tudom, hogy Closty után mindenképp 3 hónap szünet kell. De lehet, hogy tévedek. Leggyakrabban egyébként inszemhez Clostyval történik a stimuláció (nekem így volt 2x). A HSG-t csináltasd meg, mert anélkül szerintem nem fogják megcsinálni az inszemet.
Kaáli Intézet, Istenhegyi Géndiagnosztika, G1 Intézet
Szia én a Versys -be járok, és szerintem õk nagyon profik rengetegen jönnek külföldrõl is kezelésekre illetve inszemre meg lombikra is, szerintem feltételen menj el hozzájuk ! http://www.versysclinics.com/bemutatkozunk/12-teny-a-versys-..
A kérdező hozzászólása: Clostyt szedtem, ez az elsõ clostymentes ciklusom. Most 3 hónapig nem lehet újra clostyt szednem, dokim ezt mondta. Tuti volt peteérésem nélküle is, mert néztem lh teszttel, és éreztem is. Ettõl még stimulálnának? Tudnátok ajánlani egyet, hogy hova foduljak?
A kérdező hozzászólása: És átjárhatóságit muszáj elõtte csinálni? Gratulálok Neked a két babához. Nekünk az elsõ spontán, nagyon könnyen összejött, álmomban nem gondoltam, hogy a második babára ennyit kell majd várnunk.
Nem, akkor már nem fogják megcsinálni, szerintem. Azért próbáld meg, hívd fel valamelyik intézetet. Amúgy annyira nem hosszú folyamat, szerintem ha ehónapban elkezded, jövõ hónapban meg is csinálják. Egyébként a stimulálás szerintem itt is lényeges, bár nyilván nem olyan mértékben, mint a lombiknál, de valószínûleg itt is jobban szeretik ha van legalább 2-3 normális méretû petesejt, úgy biztosabb lehet a megtermékenyülés.
Szia! En az 1. vagyok! Nem tudom, h azoknak akiknek van peteeresuk, kell-e egyaltalan stimulalni, mert ha jarsz ultrahangokra, es latjak, h h erik, akkor nem biztos, csak azt nem tudom megmondani, h vajon tudjak- e pontosan mikor van a tuszorepedes... Ha nem kell stimulalni, szerintem ebben a ciklusban is meg lehet. Nekem Debrecenben van jo dokim, vele barmit meg lehet beszelni, de sajnos Pesten nem tudok. Amugy nekunk se jott ossze, 2-n voltam, aztan spontan sikerult, most meg megint spontan sikerult!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Ha nekem ma megjött, akkor ebben a ciklusban már nincs rá esély, hogy valahol megcsinálják? Ez egy hosszabb folyamat?
Szia! Mi két helyen is voltunk, az egyik a G1 intézet, a másik pedig a Istenhegyi Géndiagnosztikai Központ. A Istenhegyivel kezdtük, kértem idõpontot konzultációra, Dr. Gasztonyihoz mentem. Vittem az addigi eredményeimet (vérvételek, hormonvizsgálat), õ még elküldött HSG-re (hozzá mentem arra is a Szent Istvánba), nézetett inzulint. Ezután a következõ ciklusban elkezdte a stimulálást, injekciókat kellett adnom magamnak, plusz kaptam egy tapaszt, ami a nyálkahártya vastagítására szolgált. Ezek az gyógyszerek kb. 60ezer Ft körül voltak összesen. Voltam ultrahangon, amikor közeledett a tüszõrepedés napja, akkor már 2 naponta mentem. Megkaptam az idõpontot az inszemre, elõtte beadtam magamnak a tüszõrepesztõt. A beavatkozás napján odamentünk, férjem leadta a spermát, õk azt feldolgozták, majd kb. két óra múlva a doki feltette õket. Ez olyan, mint egy egyszerû nõgyógyászati vizsgálat, egyáltalán nem éreztem semmit, nem volt gond. Feküdnöm sem kellett igazán, max. 5 percig, nem is folyt ki utána semmi. A G1 intézetben másképp ment, ott belementek abban, hogy ne õk stimuláljanak és az ellenõrzést és végezhette más doki (vidéki vagyok és egyszerûbb volt a lakhelyem közelébe intézni ezeket), szóval oda már csak az inszemre mentünk. Addig telefonon tartottuk a kapcsolatot, mindig hívtam õket, hogy most milyen eredmények voltak az ultrahangon stb. Ott a beavatkozás 45 ezer Forint volt (viszont clostyval stimulált a dokim, ami jelentõsen olcsóbb - pár ezer forint, nem kellett annyit autózgatnom, a stimulálás jóval kevesebbe került). Az inszem ugyanúgy mûködött, annyi különbséggel, hogy itt feküdnöm kellett több mint fél órát utána. Vannak persze nem fizetõs helyek is, ott nem tudom, hogy mi hogyan történik, én a munkám miatt nem tehettem meg, hogy várakozzak, fél napokat töltsek el a kórházakban. Ja, és nekünk nem sikerült egyik inszem sem. Utána voltunk egy lombikon (a Kaáliban), az sem jött össze, de szerencsére ezután félévvel spontán teherbe estem - ja, egyébként egyikünknél sem volt semmi gond.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

8. os vagyok és majd egyetemre az Állatorvosira (Szent István) akarok menni, és hogy hova lenne érdemes jelentkeznem mármint melyik gimnáziumba, hogy aztán sikeresebb legyen a felvételi az egyetemre?

Úgy értem hogy melyik az amelyik biosz szakos és er?s abból?

Legjobb válasz: Budapest - Szent László Gimnázium - biológia, kémia, környezetvédelem tagozat. emelt biológia, kémia és fizika tantárgyakkal. kiváló gimnázium.

Budapest - Szent László Gimnázium - biológia, kémia, környezetvédelem tagozat. emelt biológia, kémia és fizika tantárgyakkal. kiváló gimnázium.
Azt nem írtad le, hogy hol laksz. A Radnóti Szegeden erõs gimi.
Apáczaiban van biosz tagozat, meg komplex természettudományi. mindkettõ jó lenne neked
A kérdező hozzászólása: Köszi, amúgy bp-i vagyok, szóval lehetõleg itt vagy a közelben kéne. Ezt a Szent Lászlót majd megnézem. Köszi.

Közeleg a rendszer váltás szerintetek ez mennyire érinti a vállalkozásokat és mennyire befolyásolja, hogy mit érdemes nyitni mármint vállalkozást?

Szerintetek Magyarország rosszabb helyzetbe fog kerülni mint most? Ki mire számít ?

Legjobb válasz: Miféle rendszerváltás közeleg? Lemaradtam valamirõl?

Miféle rendszerváltás közeleg? Lemaradtam valamirõl?
?

Honnan érdemes xbox 360-at venni? Mármint az sem baj a arcade vagy elite vagy jasper vagy slim. A lények ag hogy működjön és ne legyen nagyon sok pénz.

A válaszokat előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Mindenképpen a Slim-et javasolnám de minimum a Jasper a többi típusnál fenn áll a meghibásodás lehetõsége. A "konzolok szervize" oldalán szoktak lenni használt gépek garanciával.

Mindenképpen a Slim-et javasolnám de minimum a Jasper a többi típusnál fenn áll a meghibásodás lehetõsége. A "konzolok szervize" oldalán szoktak lenni használt gépek garanciával.
A kérdező hozzászólása: okés megy a zöld kis kéz
A kérdező hozzászólása: jöhet még válasz.
ha használt érdekel: vatera, hardverapro.hu, jofogás, apród, és hasonló hirdetési oldalakon keresgélj. ha új: konzolstudio.hu ha új és módosított (hogy tudjál letöltött játékokkal játszani): http://xmedia360.hu/page.php?30 érdemes a legutóbbit választani: nem kell játékokat venni, sõt még üres dvd-t sem, garancia is van. Ja és ne a 4GB-os verziót válaszd (késõbb úgyis rájössz hogy jó lenne a hdd hozzá)
A kérdező hozzászólása: okés ment a zöld kis kéz. :D
ha nem akarsz liveozni, akkor RGH-s garanciásat vinyóval, merthogy arra mennek majd fel a játékok. mondjuk én garancia nélkül vettem külön lett bele rgh rakva a 20GB kicseréltem egy 160-as vinyóra kapott egy szerverház ventillárort a tetejére 2008 óta hibátlanul mûködik
A kérdező hozzászólása: okés ment a zöld kis kéz

Mennyit számít, ha az ember bevallja, amivel gyanúsítják? Mármint, ha a kihallgatáson elismeri, hogy elkövette a dolgot? Vagy csak az ügyésznek érdemes később elismerni?

Legjobb válasz: Ha valaki bevallja, akkor az enyhitö körülménynek számit, adott esetben valamivel kisebb büntetést kap. Az ügyésznek beismerni ugyanez az eset, de valószinüleg az ügyvédre gondoltál. Az ügyvéd nem közölheti mással a beismerést, ezért az ilyen esetben nem jelent semmi kedvezményt.

Ha valaki bevallja, akkor az enyhitö körülménynek számit, adott esetben valamivel kisebb büntetést kap. Az ügyésznek beismerni ugyanez az eset, de valószinüleg az ügyvédre gondoltál. Az ügyvéd nem közölheti mással a beismerést, ezért az ilyen esetben nem jelent semmi kedvezményt.
Addig, amíg az ügyvéded nem erõsít meg abban, hogy tegyél beismerõ vallomást, ne tegyél. Elõbb beszéld meg vele, hogy mi hátrányod vagy elõnyöd származik belõle. Persze ez most "szemét dolog", de ha az ügyben látható, hogy a vád nem fog tudni bizonyítani megfelelõen, akkor bizonyítékok hiányában a per megszûnhet. Ekkor az általad tett beismerõ vallomás eléggé ront a helyzeteden... Szóval beszélj az ügyvédeddel, õ átlátja a helyzetet. Van olyan eset, amikor azt fogja mondani, hogy ne tegyél tanúvallomást.
Jaj, amikor azt fogja mondani, hogy ne tegyél beismerõ vallomást :) Magadra nem tanúvallomást teszel, elnézést, rohantam.
Olvastam valahol, (talán Moldova..) hogy bizonos körökben, van egy mondás: "Makacs tagadás, 3 hónap, õszinte beismerés 3 év!" Ügyvéddel mindenképpen konzultálj. Mi a gyanúsítás tárgya?
Az ügytõl és a bírótól nagyban függ, illetve voltál-e büntetve korábban. Btk.: 36. § (1) Nem büntethetõ, aki a személy elleni (XII. fejezet I. és III. cím), közlekedési (XIII. fejezet) vagy vagyon elleni (XVIII. fejezet) vétség vagy háromévi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendõ bûntett elkövetését a vádemelésig beismerte, és közvetítõi eljárás keretében a sértett által elfogadott módon és mértékben a bûncselekménnyel okozott sérelmet jóvátette. (2) A büntetés korlátlanul enyhíthetõ, ha az elkövetõ az (1) bekezdésben meghatározott bûncselekmények esetében az ötévi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendõ bûntett elkövetését a vádemelésig beismerte, és közvetítõi eljárás keretében a sértett által elfogadott módon és mértékben a bûncselekménnyel okozott sérelmet jóvátette.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi az eddigi válaszokat! Várom a továbbiakat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!