Találatok a következő kifejezésre: Hogy álljak dokimhoz ezután (1 db)

Hogy álljak a dokimhoz ezután?

8napja szültem császárral,a khban meg voltam elégedve az orvosommal.nem egy babusgatós doki ,igazából csak azokat az infóka közli amiket kellenek,meg válaszol a kérdéseimre.Tehát nemegy beszélget?s orvos.Nem is ez a gondom,mert az alatt a pár nap alatt amíg bennt voltam minden nap felhívott vagy bejött,de mikor bementem hozzá varrat szedésre-távozás után 2nappal,meg sem kérdezte,hogy vagyunk a hasamat meg sem nézte szinte,hogy a méhem mennyire húzódott vissza-amíg a bennt lév? ügyeletes dokik mindig megnézték..s ? telefonon keresztül hagyta jóvá,hogy hazamehetek.Kikapta a varratot válaszolt 3 kérdésemre,de onnantól azt éreztem azalatt a kb 1 perc alatt amíg ez lezajlott,hogy add már ide a pénzt és menjél.Odaadtam egy üveg bor kíséretében és már kint is voltam.Ez kb 3perc volt mindennel együtt.a férjem is csak pislogott,hogy ennyi..úgy érzetem magamat mint egy a sok közül ,pedig fogadott orvosom.ráadásul mikor kijött a vizsgálóból(én pont wc-n voltam)elment a férjem mellett(pedig ismeri együtt jártunk hozzá vizsgáléatra és a szülésnél is ott volt)és utánna fordult vissza megköszönni neki a juttatást-pedig annyit kapott amennyit kért...szóval ez is olyan furi volt azt mondja a párom..Nem tudom,hogy álljak hozzá,mert úgy gondolom egy fogadott dokinak szerintem nem így kéne viselkednie,hanem arra kéne igyekeznie,hogy megtartsa a betegeit,mert még én is akarok majd másik babát de nem tudom ezek után nála fog e világra jönni majd...Nem tudom ,hogy álljak hozzá pl. a 6hetes kontrollon is.?Mit tegyek,azóta ez jár a fejemben állandóan...mióta a varratszedés volt,hogy miért is történt ez így..segítsetek ha van tippetek.Köszi

Legjobb válasz: akkor ez egy idiota. válasz másik dokit. nekem a doki a korházba nemkért soha pénzt aztmondta majd találkozunk még. de mikor meg magánrendelõjébe mentem soha nemkérte azt a pénzt. elég rendes de hozzám nemjárt nagyon be énmeg ezt hiányoltam. szerintem semiképp ne szülj nála.

akkor ez egy idiota. válasz másik dokit. nekem a doki a korházba nemkért soha pénzt aztmondta majd találkozunk még. de mikor meg magánrendelõjébe mentem soha nemkérte azt a pénzt. elég rendes de hozzám nemjárt nagyon be énmeg ezt hiányoltam. szerintem semiképp ne szülj nála.
Na! Ennyit a "dugjunk sok pénzt a doki zsebébe, attól minden jobb lesz" dologról. Sajnálom. Mennyi ilyet hallani! Biztos a babó hálásabb lett volna, ha ráköltöd azt a rengeteg pénzt. Mi az, hogy "annyit kapott, amennyit kért?" Szörnyûûû..
hát ez tényleg felháborító! de ezek szerint kell néhány ilyen eset, hogy az anyukák rájöjjenek, attól, mert fizetnek a dokinak, nem lesz jobb. ébresztõ! fizetünk TB-t! miért kell pénzelni a dokikat! utána meg csodálkozunk, hogy le sem sz*rnak bennünket! gondolom, nem 2 ezret kért..., inkább költötted volna a családodra és szültél volna az ügyeletesnél!
Sajnos, amikor mindenki fizet, nem te vagy: "a betegem, aki fizet és ezért megkülönböztetett figyelembe részesítem" páciensem. Csak egy vagy a sok tejelõ közül.
a hat hetes kontrollra menj el hozzá de te is légy olyan mint õ vled is a probláéma hogy félsz a dokidtól, mi is féltünk de aztán addig mentünk amíg nem találtunk egy olyan orvost akitõl nem kell félnünk, nem is szó szerintei félelem nem igazán lehet elmodani de tudom hogy mit érzel nekünk 5 orvvosunk volt és a hatodik felet meg de õ tökéletes, legalábbis eddig az volt majd aztán meglátjuk hidd le hogy nem te vagy az orvosért hanem õ van érted és ezt igy is kell kezelni GRATULÁLIK A BABÁHOZ, SOK ÖRÖMET ÉS MÉGTÖBB BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK NEKTEK üdv: két kicvi lány anyukája
Én két gyereket szültem ugyanannál a dokinál. Ahogy írtad, õ is olyan aki elmondja amit kell, de többet nem, csak még a kérdéseimre felel. Ennek ellenére nagyon szimpi volt. Azért választottam, mert õ nem kért fix összeget. Sõt, azt mondta õ szülésért nem kér pénzt, de ránk bízza. Mi mindkettõnél adtunk (2év volt közte). A második után a varratszedésnél rákérdezett hogy nem akarom rendezni a szülést? Pedig a férjem már odaadta kórházban. Jó mi? Azt se tudtam mi van hirtelen. Kevesli vagy feledékeny? Kiderült, mert hazafelé már hívott is, hogy összekevert egy másikkal és elnézést kért. Még kontrollra visszamentem, de többet oda én nem megyek az biztos. Magánrendelõjébe jártam, fogadott orvos volt alkalmanként nem kis összegért. Mivel gyereket nem akarok többet, jó lesz mostantól az SZTKs rutinvizsgálat is.
A kérdező hozzászólása: Én úgy mentem szülni, hogy azért választottam ezt a khzat, hogy jó élményekkel távozzak.Szerencsére ez így is lett.Nem akartam csak azért a saját khba menni, hogy megszüljek és ha kijövök azt monjam kibírtam valahogy.így biztos, hogy lesz kedvem szülni legközelebb is, pedig elég kemény a császár utáni pár nap, de ezek a szenek felettetik..de amúgy meg nem is ez volt a kérdésem....nem más orvost ítélek el, de nincs ideje sztem nagyon az embernek kísérletezni sem azalatt a 9hónap alatt, pláne ha végig melózik....na mindegy.
Bocsi: "Ha meg nem, akkor nem pénzért nem!"
De miért feltételezed, hogy alapból rád sem bagóznak? Nem kell ezt megoldani. Hallani olyat, hogy nem fizet valaki, mégis 100%-ban el van látva. Ha meg nem, akkor legalább pénzért nem! De nem tehetik meg, hogy nem látnak el, õk orvosok, felesküdtek arra, amit tesznek, hosszú éveket tanultak érte. Ez a dolguk és bizalmat érdemelnek. Utólag, ha elégedett az ember adhat valami ajándékot.
A kérdező hozzászólása: Már megszültem, ot nem volt semmi gond, most már a 6hetes kontrollra kellene mennem majd..., denem tudom, hogykezeljem a dolgot...furi , mert a khban nem volt rossz tapasztalatom vele, csak a varratszedéskor érzetem azt, hogy le vagyok ejtve....
Válts. Az én orvosom sem támogatott mikor baj lett a terhesség alatt, majd mivel meg kellett szakítani a terhességet SOTE-re mentem, majd hazajöttem hozzá egy nyamvadt papíré a táppénzemhez, mivel meg sem kellett vizsgálnia elfogadta a 6000.-Ft-ot, a vizitdíjat és még utánna tudtam meg, hogy tõle szivárgott ki a hír rólam, hogy mi történt, tehát megszegte az orvosi titoktartást és ez egy elismert fõorvos itt. Ha nem érzel törõdést gyere el onnan.
A kérdező hozzászólása: Lehet igazad van, de akkor , hogyold meg, hogy olyan khban szülj ahol elis látnak, mert én olyanban szültem.Egy szavam sem lehet az o9ttani ellátásra, nagyon jól éreztem magamat bennt, amíg nem vagyok biztos, hogy a sajátomban is ugyan ez lett volna..
A kérdező hozzászólása: Az utolsó hozzá szólónak.Látod kicsit ezt érzem én is akkor te is át tudod érezni mi a bajom..Detto ugyan ez.Szimpi volt, de azt érzem csak a pénzért csinált mindent.Nekem ennyi nem elég.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Félek a császártól, kapok egy kis bátorítást?

Pedig már ez lesz a 3., az elsőnél altattak, mert sürgősségi volt, megijedni sem volt időm, a 2. érzéstelenítéssel kezdődött, altatás lett belőle, mert nem találták el azt a pontot, de még éber állapotomban megkezdték a műtétet, mindent éreztem. Most új dokim van, aki megígérte, csak akkor kezdi el, ha tuti nem érzek semmit, de maga a tudat, hogy észnél vagyok, de felvágva, szerintem tuti szívrohamot kapok. Már nagyon közeledik az idő. Próbálom győzködni magam, hogy a babáért mindent, de nem sok sikerrel. Ami utána van, az engem nem érdekel, maga a műtét, amitől félek nagyon.

11

Friss információkra lenne szükségem a debreceni klinikáról? !

A babának adnak-e ruhát? Hány ágyas szobák vannak? Ki fürdeti a babát? Pelenkát vinni kell e? Minden ilyen jellegű információ érdekel! KÖszönöm

1

Próbálta már valaki Dr. Czeizel Endre tanácsát, és bevált?

Mi is szeretnénk egy kislányt,mert van már itthon 2 kisfiú,de jó lenne biztosra is menni,mert mindkét szülésem császármetszéssel volt,így a 3. is tutira az lesz majd,ezt az orvos mondta.

Lépések

A tüszőrepedés napjához igazítsuk a megtermékenyítést! Dr. Czeizel Endre szerint bár tudományosan nem teljesen megalapozott ez a fajta befolyásolás, azonban működhet. A lényege, hogy az Y kromoszómát tartalmazó ondósejtek gyorsabbak, mint az X kromoszómát tartalmazóak. Ezért ha kislányt szeretnénk, akkor korábban, 72 órával a tüszőrepedés előtt kell szeretkeznünk.
A hüvely vegyhatásának befolyásolásával is hatással lehetünk a születendő gyermek nemére. Dr. Czeizel Endre szerint kísérletekkel is bizonyították, hogy nagyjából 75%-os valószínűséggel lehet befolyásolni ez alapján a nemet. A hüvely savasabb kémhatás mellett inkább az X-es, lúgosabb kémhatás mellett az Y-os kromoszómákat fogadja be. Vagyis a gyakorlatban:
Szerezzünk be egy hüvelyirrigáló (öblítő) eszközt.
Ha kislányt szeretnénk, akkor 1 liter langyos vízzel keverjünk össze 1 evőkanál 10%-os konyhai ecetet.
Ha kisfiút szeretnénk, akkor 1 liter langyos vízzel keverjünk össze 1 evőkanál szódabikarbónát.
Az üres fürdőkádban öblítsük át a hüvelyünket a folyadékkal, melyet a hüvelyirrigálóba töltöttünk.
A felénél egyszer szorítsuk össze a hüvelyünket, hogy a folyadék kb. 5 percig bent maradjon.
Ha végeztünk az öblögetéssel, 30 percen belül szeretkezzünk a párunkkal.

2

Ha első baba császáros volt, akkor a második szülésnél tényleg nem kaphatok oxitocint?

Első szülés szépen beindult, de fájásgyengeség miatt oxit kaptam, végül császár lett. Most a 32. héten tartok, úgy hallottam, hogy ha rendszertelenek lesznek a fájások ismét, vagy nem is lesz akkor sem kaphatok oxitocint az előző hegem miatt. Jól tudom ezt?

7

Vannak itt olyanok, akik 30 felett természetes úton szülték meg az első babájukat?

Egyelőre még csak kíváncsiskodom, de 30 éves korom előtt nem szeretnék szülni, viszont ha lehet, császárral sem, és aggódom, hogy az elkerülhetetlen lenne, ha mondjuk 35 éves korom táján szülnék..:S

13

Most, hogy megszűnt a Telki kórház melyikbe jártok helyette?

7

Jahn Ferenc kórház szülészetéről valami infó? Alapítványi szobaár?

Több helyen olvastam, hogy az alapítványi szobáért annyit fizetsz amennyit gondolsz és utólag kell csekken.Viszont 2012-es volt a legfrissebb ilyen bejegyzés.Az érdekelne, aki idén szült ott, még mindig így működik?Kispesti vagyok, de mivel nemrég költöztünk ide a XVIII. kerületből, ott maradtam, vagyis a XVIII-ba járok terhesgondozásra.Mivel programozott császárom lesz, az orvos a Jahn Ferenc kórházba küld.Szeretnék egyágyas, alapítványi szobába kerülni, erről érdekelne minden friss infó.Na meg magáról a szülészetről is.Milyenek az orvosok, csecsemősök (pláne, ha nincs fogadott orvos), hogy zajlik a progis császár, mit kell vinni a babának, de főleg az alapítványi szoba.Még mindig így működik?Mikor/kinek kell szólni, ha alapítványi szobát szeretnék?(Kedden megyek ctg-re, az orvosom akkor fog időpontot fixálni a műtétre.Érdemes már akkor szólnom erről?)

8

Kisgyerekes kismamik. Hogy bírtátok a kicsi nélkül, amíg kórházban voltatok szülni? Nekem van egy 3évesem, de nem tudom mi lesz ha mennem kell szülni. Már most, ha előjön róla a szó, hogy megyek kórházba mert megszületik a tesó, sír.

8

Nektek meddig fájt, volt érzékeny a hasatok császármetszés után?

9

A szülésben mi fáj a legjobban?

A tágulás,vagy amikor kijön a baba? Az miért fáj amikor kijön?Ha már kitágult?Tudom fura kérdések,de szeretném megérteni és tudni. L20

28

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!