Találatok a következő kifejezésre: Hogy álljak dokimhoz ezután (1 db)

Hogy álljak a dokimhoz ezután?

8napja szültem császárral,a khban meg voltam elégedve az orvosommal.nem egy babusgatós doki ,igazából csak azokat az infóka közli amiket kellenek,meg válaszol a kérdéseimre.Tehát nemegy beszélget?s orvos.Nem is ez a gondom,mert az alatt a pár nap alatt amíg bennt voltam minden nap felhívott vagy bejött,de mikor bementem hozzá varrat szedésre-távozás után 2nappal,meg sem kérdezte,hogy vagyunk a hasamat meg sem nézte szinte,hogy a méhem mennyire húzódott vissza-amíg a bennt lév? ügyeletes dokik mindig megnézték..s ? telefonon keresztül hagyta jóvá,hogy hazamehetek.Kikapta a varratot válaszolt 3 kérdésemre,de onnantól azt éreztem azalatt a kb 1 perc alatt amíg ez lezajlott,hogy add már ide a pénzt és menjél.Odaadtam egy üveg bor kíséretében és már kint is voltam.Ez kb 3perc volt mindennel együtt.a férjem is csak pislogott,hogy ennyi..úgy érzetem magamat mint egy a sok közül ,pedig fogadott orvosom.ráadásul mikor kijött a vizsgálóból(én pont wc-n voltam)elment a férjem mellett(pedig ismeri együtt jártunk hozzá vizsgáléatra és a szülésnél is ott volt)és utánna fordult vissza megköszönni neki a juttatást-pedig annyit kapott amennyit kért...szóval ez is olyan furi volt azt mondja a párom..Nem tudom,hogy álljak hozzá,mert úgy gondolom egy fogadott dokinak szerintem nem így kéne viselkednie,hanem arra kéne igyekeznie,hogy megtartsa a betegeit,mert még én is akarok majd másik babát de nem tudom ezek után nála fog e világra jönni majd...Nem tudom ,hogy álljak hozzá pl. a 6hetes kontrollon is.?Mit tegyek,azóta ez jár a fejemben állandóan...mióta a varratszedés volt,hogy miért is történt ez így..segítsetek ha van tippetek.Köszi

Legjobb válasz: akkor ez egy idiota. válasz másik dokit. nekem a doki a korházba nemkért soha pénzt aztmondta majd találkozunk még. de mikor meg magánrendelõjébe mentem soha nemkérte azt a pénzt. elég rendes de hozzám nemjárt nagyon be énmeg ezt hiányoltam. szerintem semiképp ne szülj nála.

akkor ez egy idiota. válasz másik dokit. nekem a doki a korházba nemkért soha pénzt aztmondta majd találkozunk még. de mikor meg magánrendelõjébe mentem soha nemkérte azt a pénzt. elég rendes de hozzám nemjárt nagyon be énmeg ezt hiányoltam. szerintem semiképp ne szülj nála.
Na! Ennyit a "dugjunk sok pénzt a doki zsebébe, attól minden jobb lesz" dologról. Sajnálom. Mennyi ilyet hallani! Biztos a babó hálásabb lett volna, ha ráköltöd azt a rengeteg pénzt. Mi az, hogy "annyit kapott, amennyit kért?" Szörnyûûû..
hát ez tényleg felháborító! de ezek szerint kell néhány ilyen eset, hogy az anyukák rájöjjenek, attól, mert fizetnek a dokinak, nem lesz jobb. ébresztõ! fizetünk TB-t! miért kell pénzelni a dokikat! utána meg csodálkozunk, hogy le sem sz*rnak bennünket! gondolom, nem 2 ezret kért..., inkább költötted volna a családodra és szültél volna az ügyeletesnél!
Sajnos, amikor mindenki fizet, nem te vagy: "a betegem, aki fizet és ezért megkülönböztetett figyelembe részesítem" páciensem. Csak egy vagy a sok tejelõ közül.
a hat hetes kontrollra menj el hozzá de te is légy olyan mint õ vled is a probláéma hogy félsz a dokidtól, mi is féltünk de aztán addig mentünk amíg nem találtunk egy olyan orvost akitõl nem kell félnünk, nem is szó szerintei félelem nem igazán lehet elmodani de tudom hogy mit érzel nekünk 5 orvvosunk volt és a hatodik felet meg de õ tökéletes, legalábbis eddig az volt majd aztán meglátjuk hidd le hogy nem te vagy az orvosért hanem õ van érted és ezt igy is kell kezelni GRATULÁLIK A BABÁHOZ, SOK ÖRÖMET ÉS MÉGTÖBB BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK NEKTEK üdv: két kicvi lány anyukája
Én két gyereket szültem ugyanannál a dokinál. Ahogy írtad, õ is olyan aki elmondja amit kell, de többet nem, csak még a kérdéseimre felel. Ennek ellenére nagyon szimpi volt. Azért választottam, mert õ nem kért fix összeget. Sõt, azt mondta õ szülésért nem kér pénzt, de ránk bízza. Mi mindkettõnél adtunk (2év volt közte). A második után a varratszedésnél rákérdezett hogy nem akarom rendezni a szülést? Pedig a férjem már odaadta kórházban. Jó mi? Azt se tudtam mi van hirtelen. Kevesli vagy feledékeny? Kiderült, mert hazafelé már hívott is, hogy összekevert egy másikkal és elnézést kért. Még kontrollra visszamentem, de többet oda én nem megyek az biztos. Magánrendelõjébe jártam, fogadott orvos volt alkalmanként nem kis összegért. Mivel gyereket nem akarok többet, jó lesz mostantól az SZTKs rutinvizsgálat is.
A kérdező hozzászólása: Én úgy mentem szülni, hogy azért választottam ezt a khzat, hogy jó élményekkel távozzak.Szerencsére ez így is lett.Nem akartam csak azért a saját khba menni, hogy megszüljek és ha kijövök azt monjam kibírtam valahogy.így biztos, hogy lesz kedvem szülni legközelebb is, pedig elég kemény a császár utáni pár nap, de ezek a szenek felettetik..de amúgy meg nem is ez volt a kérdésem....nem más orvost ítélek el, de nincs ideje sztem nagyon az embernek kísérletezni sem azalatt a 9hónap alatt, pláne ha végig melózik....na mindegy.
Bocsi: "Ha meg nem, akkor nem pénzért nem!"
De miért feltételezed, hogy alapból rád sem bagóznak? Nem kell ezt megoldani. Hallani olyat, hogy nem fizet valaki, mégis 100%-ban el van látva. Ha meg nem, akkor legalább pénzért nem! De nem tehetik meg, hogy nem látnak el, õk orvosok, felesküdtek arra, amit tesznek, hosszú éveket tanultak érte. Ez a dolguk és bizalmat érdemelnek. Utólag, ha elégedett az ember adhat valami ajándékot.
A kérdező hozzászólása: Már megszültem, ot nem volt semmi gond, most már a 6hetes kontrollra kellene mennem majd..., denem tudom, hogykezeljem a dolgot...furi , mert a khban nem volt rossz tapasztalatom vele, csak a varratszedéskor érzetem azt, hogy le vagyok ejtve....
Válts. Az én orvosom sem támogatott mikor baj lett a terhesség alatt, majd mivel meg kellett szakítani a terhességet SOTE-re mentem, majd hazajöttem hozzá egy nyamvadt papíré a táppénzemhez, mivel meg sem kellett vizsgálnia elfogadta a 6000.-Ft-ot, a vizitdíjat és még utánna tudtam meg, hogy tõle szivárgott ki a hír rólam, hogy mi történt, tehát megszegte az orvosi titoktartást és ez egy elismert fõorvos itt. Ha nem érzel törõdést gyere el onnan.
A kérdező hozzászólása: Lehet igazad van, de akkor , hogyold meg, hogy olyan khban szülj ahol elis látnak, mert én olyanban szültem.Egy szavam sem lehet az o9ttani ellátásra, nagyon jól éreztem magamat bennt, amíg nem vagyok biztos, hogy a sajátomban is ugyan ez lett volna..
A kérdező hozzászólása: Az utolsó hozzá szólónak.Látod kicsit ezt érzem én is akkor te is át tudod érezni mi a bajom..Detto ugyan ez.Szimpi volt, de azt érzem csak a pénzért csinált mindent.Nekem ennyi nem elég.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mennyire kell nyitva lenni a nyakdugo tavozasahoz?

Azt gondolnam, hogy akkor tavozik, ha a mehszaj kinyilik. En egy ujjnyira vegig nyitva vagyok (tobb mint egy hete tuti, mert akkor vizsgaltak), nyakdugoval megsem talalkoztam. Nemreg meg olyat olvastam itt, h az illeto zart, de a nyakdugoja mar tavozott. Most akkor hogy van ez?

5

32 hetes kismama vagyok. Szülés után, mikor már otthon van az anyuka tényleg nagyon gyenge és nehezen tudja ellátni a babát?

Nálatok hány hétig volt segítség a szülés után? Férjemnek is csak pár nap szabija van már az éven és decemberre várjuk a babát.Nálunk csak anyum van, anyósom már nem él meg apukám sem és anyum 10 napra tud jönni, külföldön élünk. Van olyan köztetek, akinek nem volt szintén sokáig segítsége?

12

Lányok! Leírnátok nekem, hogy hogyan indult be nálatok a szülés? Mi volt az, amiről biztosan el tudtátok dönteni, hogy ez már az?

Nagyon örülnék, ha minél több tapasztalatot megosztanátok velem, mert annyira tartok attól, hogy nem fogom tudni eldönteni a kellő pillanatban, hogy mi van.... . Azt is írjátok meg légyszi, hogy hányadik héten indult be.

13

Akik császárral szűltek miért fáj az első együttlét?

6 hete szűltem császárral és olvastam higy sokaknak fájdalmas volt az elsö együttlét.de mi fájt?Miért?

7

Normális, hogy csalódott vagyok és rossz anyának érzem magam amiatt, hogy a kitolásnál sok segítségre volt szükségem?

Szerintem könnyű szülésem volt ennek ellenére a kitolásnál nem tudtam közreműködni. A vajúdás szinte teljes időtartamát talpon töltöttem, minden fájásnál lazítottam, ahogyan azt mondták, 3,5 óra alatt teljesen ki is tágultam, együttműködtem. A kitolásnál viszont totálisan bepánikoltam, mert én hiába nyomtam, nem éreztem, hogy akár csak egy centit is haladt volna a babám, csak hatalmas fájdalmat éreztem, és rettegtem, hogy széjjelrepedek (sajnos egy korábbi sérülés miatt, ennek meg volt a veszélye, de nagyon figyeltek, hogy ne legyen gond). Én nem hallottam azt sem, hogy mondták, hogy hol tart a baba, a férjem pedig állítja, hogy folyamatosan mondták, hogy elindult, kb. hány nyomás még, meg, hogy kint van már a feje. Emellett nem éreztem, hogy jól nyomok-e, az orvosnak kellett segítenie, hogy megtaláljam egyáltalán a helyes technikát és a végén mivel már teljesen dekoncentrált voltam az orvos nyomta ki a babát és a szülésznő húzta ki, mert nem éreztem annyi erőt, hogy akár csak egyet is nyomjak, mert azt hittem, hogy negyed órája küzdök és nem haladtunk semmit, kérni akartam, hogy császározzanak meg, vagy valamit csináljanak, mert egy cm-t sem haladt a babóka lefelé (én legalábbis ezt gondoltam) és féltem, hogy meghal miattam. Először nem is zavartak ezek a dolgok, hálás voltam a segítségéért, meg nekem a "hasba könyöklés", amit nem is könyökkel csináltak nekem, egyáltalán nem fájt. De amikor hallottam más anyukák történeteit, hogy milyen ügyesen megszültek sokkal hosszabb vajúdás, esetleg indított szülést követően, én elszégyelltem magam, hogy én egyedül nem tudtam volna megszülni a kisfiam.

9

Anyukák, kapott valaki közületek gyógyszeres fájdalomcsillapítást vajúdás alatt? Tapasztalatokra lenne szükségem.

6

A Péterfy kórházban is csinálnak fotót az újszülöttekről és felrakják a honlapra, mint pl az Uzsokiban?

2

Szent Imre kórházban Budapesten melyik szülésznőt ajánljátok? (esetleg szülész/nőgyógyász orvost)

Vidékről költözöm a fővárosba, most 32 hetes vagyok. A Szent Imrében fogok szülni 11.kerületben december elején, ez tuti. Viszont ott egy orvost sem ismerek, kénytelen vagyok újat választani, ha szükséges, illetve úgy olvastam több helyen, hogy érdemesebb inkább szülésznőt fogadni, semmint orvost. Első babám, szóval semmilyen tapasztalatom nincs még. Bár a kórházról magáról sok jót olvastam szerencsére.

8

Van esély, hogy a 2. baba természetesen szülessen, ha nincs fogadott orvosom?

13 hónapja volt császárom téraránytalanság miatt (3,30 kg és 55 cm volt a baba, tehát annyira nem volt nagy, de ígysem tudtam megszülni). Most megint babát várok. Szerintetek?

4

Volt aki kért a szülés alatt edat-t? Tényleg segít?

Mármint annyira nem lehet érezni fájdalmat,hogy a varrást, vagy vágást sem érzi az ember?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!