Találatok a következő kifejezésre: Hitel van házunkon de (22 db)

Hitel van a házunkon de válni szeretnék. Hogyan rendezhetjük az adósságot ha nem fogjuk tudni tovább fizetni? A bank kiköltöztet minket és "áruba bocsájtja"majd egy bizonyos összeget ki kell fizetnünk vagy van egy kíméletesebb megoldás?

Legjobb válasz: Ez amit leírtál nem megoldás! Mert a bankkal nem erre szerzõdtél, így a szerzõdés felbontása és a lakás kényszerértékesítése neked nem szerencsés dolog, hiszen adataid a hitel nemfizetése miatt a KHR rendszerbe továbbításra kerülnek, valamint az ingatlant a piaci ár akár 70%-áért is el fogják adni. Tehát semmi értelme sincs. A legkíméletesebb megoldás, ha TE adod el az ingatlant. Hirdesd meg, kérj annyi elõleget illetve elsõ részletet rá, ami tehermentesíti a házat (ha nagy a hitel, akkor sem gond, mert akkor is tudod akár a vevõ részérõl hitelre is értékesíteni.) Így ti a maradékot eloszthatjátok, minimális elõtörlesztési díj lesz a hitel miatt, és nem lesztek BAR listások.

Ez amit leírtál nem megoldás! Mert a bankkal nem erre szerzõdtél, így a szerzõdés felbontása és a lakás kényszerértékesítése neked nem szerencsés dolog, hiszen adataid a hitel nemfizetése miatt a KHR rendszerbe továbbításra kerülnek, valamint az ingatlant a piaci ár akár 70%-áért is el fogják adni. Tehát semmi értelme sincs. A legkíméletesebb megoldás, ha TE adod el az ingatlant. Hirdesd meg, kérj annyi elõleget illetve elsõ részletet rá, ami tehermentesíti a házat (ha nagy a hitel, akkor sem gond, mert akkor is tudod akár a vevõ részérõl hitelre is értékesíteni.) Így ti a maradékot eloszthatjátok, minimális elõtörlesztési díj lesz a hitel miatt, és nem lesztek BAR listások.

Ház eladása. Eladhatom e a házat? Ha hárman vagyunk testvérek de egyikőnk nem akarja eladni de ketten igen, mit kell tegyek és hol ha kétharmados töbségben eladnánk, hitel van a házon sűrgős lenne!

Legjobb válasz: tulajdonos adhat el házat. Ha több tulajdonos van, akkor az osztatlan közös tulajdon eladásához minden tulajdonostársnak hozzá kell járulni. Nincs kétharmad. Ha viszont ti ketten a pénzetekhez akartok jutni, akkor követelhetitek a harmadiktól a 2/3 rész megváltását, vagyis eladjátok neki. Ha nem hajlandó, akkor polgári peres úton érvényesíthetitek a dolgot. Így, hogy hitel van a házon, nem lesz könnyû dolgotok. Max ha a harmadik is belemegy.

tulajdonos adhat el házat. Ha több tulajdonos van, akkor az osztatlan közös tulajdon eladásához minden tulajdonostársnak hozzá kell járulni. Nincs kétharmad. Ha viszont ti ketten a pénzetekhez akartok jutni, akkor követelhetitek a harmadiktól a 2/3 rész megváltását, vagyis eladjátok neki. Ha nem hajlandó, akkor polgári peres úton érvényesíthetitek a dolgot. Így, hogy hitel van a házon, nem lesz könnyû dolgotok. Max ha a harmadik is belemegy.
Igazolt jövedelem nélkül biztos, hogy csak uzsorástól kapsz hitelt.
Nem, mert nem biztosított, hogy a részleteket tudnád fizetni. Már pedig a banknak nem kell a te házad, csak a részletek.
:)
Semelyik bank nem ad hitelt megfelelõ jövedelem nélkül, mert nem adhat. Elõírta a kormány a bankoknak, hogy felelõsen hitelezzenek, amibe beletartozik az is, hogy kötelezõ vizsgálni a hiteligénylõ hitelképességét, jövedelmi viszonyait.
Rátaláltál valami csodabefektetésre? Bombabiztos tippmix módszer? Tuti forex stratégia, esetleg egy robot? Vagy rés az online kaszinók biztonsági rendszerében? :)
A kérdező hozzászólása: Hát közel jársz... :D :)
Mibõl fizetnéd vissza? Egyébként felelõs bank nem ad így hitelt, esetleg egy-egy takarékszövetkezetnél átcsúszhatnál, bár most, hogy elkezdõdött az integráció, náluk is nagy a szigor. De tényleg érdekelne, hogy mi lenne a terved a késõbbiekben a törlesztõrészletek visszafizetésére.
"Hát közel jársz... :D :) " Ajjajj


Jol gondolom? Merjek gyereket válallni? Van házunk kocsink nincs hitel, de a bankban 1 fotintunk sincs! De mire várjak?

arra hogy meggazdagszom ebben a világban?????van eggy szép hézunk nagy kocka kertes ház van egy 2 millás autonk !és kész!de minden butorunk uj meg minden szoval van gáz meg minden nincs használt hütöszekrényem meg minden megvan,csak annyi pénzünk van amennyi itthon van és kész!kijövünk havonta nemkell kéregetni de nemismarad a honap végén az az igazság!

Legjobb válasz: ne ettõl tedd függõvé h mid van s mid nincs, hanem atól h mindketten vágytok e rá anyira h naponta többször is beszéltek róla, ez minden vágyatok, s alig várjátok, s h úgy lesz teljes a családotok.ha ez megvan a többi csak plussz ha van. nekünk volt s van hitelünk volt s van autónk, de 4 en laktunk...de minden vágyunk egy baba volt.. Sztem a vágyakozás sokkal fontosabb mint za anyagiak!

ne ettõl tedd függõvé h mid van s mid nincs, hanem atól h mindketten vágytok e rá anyira h naponta többször is beszéltek róla, ez minden vágyatok, s alig várjátok, s h úgy lesz teljes a családotok.ha ez megvan a többi csak plussz ha van. nekünk volt s van hitelünk volt s van autónk, de 4 en laktunk...de minden vágyunk egy baba volt.. Sztem a vágyakozás sokkal fontosabb mint za anyagiak!
nekünk van hitelünk, autónk meg egy 2 éves kislánynk. Mikor szütem 200.000-bõl gazdálkodtunk. szûkös volt, de túléltük. Most, hogy újra dolgozom sokkal jobb, tudunk félre tenni. És várjk a másik babát.
Szerintem nyugodtan vágjatok bele, a mai világban már az is ritka, hogy nincs hiteletek, és nem albiban laktok. Minden tökéletes ugysem lesz soha:) Mondjuk a szülésre ha saját dokinál szülsz, kell sporolni meg persze a babacuccokra(babakocsi, kiságy, rucik, kocsiba gyerekülés), meg figyelembe kell venni, hogy ha megjön a pici, a gyed kevesebb mint a fizud, viszont a kiadás több lesz. De ha ezekre összesporoltok(nem kell milliókat, de pár százezret nem árt)akkor hajrá:) Ugyis ott van 9 hónap, és közben tudtok sporolni:)
Hát most lehet sokan lepontoznak, de figyelj nehogy addig várjatok mig egyszer felébredtek, hogy van mindenetek még a bankban is pénzetek, de nem jön a gyerek.Mi is halogattuk, még ezt, még azt s majd kigondoltuk mikorra legyen gyerek. Azóta is várjuk s már eltelt 2 év. Sajnálom , hogy nem vágtam bele hamarabb.Szerintem ne várd mig minden tökéletes lesz, a babának ugyis a szeretet és a gondoskodás a fontosabb.
Ha meg van mindnetek mire vársz? Mikor én vártam az elsõ babát férjem egyetemista volt, albérletben laktunk burtto 100-at keresetem én tartottam el magunkat. S vállaltuk. Most van lakásunk, kölcsön autónk, lakás és diákhitelünk és 2 gyönyörû gyerekünk. Szóval mitõl is függ, hogy legyen vagy sem? Mi nagyon boldogok vagyunk így, közalkalmazottak vagyunk szóval nem a pénz számít.
Szia! Szerintem is ritka, akinek a mai világban nincs hitele. Az egyik barátnõm szokta mondani, hogy olyan úgysem lesz, hogy "minden stimmel". Az a lényeg, hogy szeretitek egymást, és igazából adva van minden egy kisbaba érkezéséhez.
Még annyit hozzátennék: a 18:52-es válaszolónak igaza van! és egy kicsit mintha kérkedésnek tûnne a kérdésed, de azért tisztességesen válaszoltam rá. 18:59-es
Ugyan már! Tudod milyen sok embernek nincsen a bankban félretett pénze, pedig tisztességesen dolgozik? Rengetegnek és ahogy most áll a helyzet, egyre többnek. Nekünk sincs hitelünk, van saját hitel nélküli autónk, viszont egyenlõre anyumnál lakunk, nemsokára megkapom apukám után az örökségem, majd abból lesz lakás. De van két gyermekünk és reméljük lesz harmadik is. Õk a mindenünk. A férjem vállalkozó, így nincs havi keresete. Ha 80 ezer ft-ot keres, akkor abból nem marad egy fillér sem, ha 200 ezret, akkor abból nem. Egy fillér félretett pénzünk sincs, de minden hónapban megvettük azt amit szerettük volna. Nincs mire várni. Nagybátyámék vártak, hogy legyen ház, autó, jó anyagi háttér, aztán jöhet a gyerek. Mire ideáig eljutottak, már jóval 30 fölött jártak. Aztán kiderült, hogy nem jön a baba, gond van. Végül kifutottak az idõbõl és most mindent megadnának, csak hogy visszapörgethessék az idõt és hamarabb bevállalták volna a gyereket.
Tudom lepontoznak de ez az õszinte véleményem. Kedves kérdezõ. Az helyett hogy sírsz hogy van házatok , autótok és nincs hiteletek de nem tudod vállalj e gyereket??????!!!!!! Mirõl beszélsz??????!!!!!! inkább örülj neki hogy tudsz szülni itt 800 akárhány oldalon keresztül olyat olvashatsz hogy évek óta nem tudnak babásak lenni , és tedd össze a két kezed hogy a mai világban nincsen hiteletek és 2 milliós az autó , drága el kell adni és lesz pénzed de örülj neki hogy lesz gyereked , nekem 2 éve nem jön és nem nyavalygok szaros pénz miatt...... PF!!!!!
A kérdező hozzászólása: hát igazad van !!!!mindenkinek!!!!!!:) ))) utolso válaszolo!igen szerintem sem!csak kicsit rosz hogy msnak bankban van pénze nekem meg nincs
nekunk masfel szobas lakasunk van, féligmienk auto (nem a mienk, csak hasznaljuk), nincs hitel, de nincs felretett penz sem 3 ev mulva se lesz nagyon mas a helyzet, vagy 5 ev mulva se, felesleges varni.
Vágjatok bele! Soha nincsen alkalmas idõ, mert valami mindíg hiányozni fog. Mi vártunk igaz nagyon nehéz volt a szülõk nem tudnak támogatni csak magunkra számíthatunk. Amikor eldöntöttük, hogy legyen baba kiderült, hogy baj van két évig mentünk orvostól orvosig, engem félre is kezeltek, azzal is elment egy jó fél év, mire kederült nem velem van a baj. Erre is gondolj! Most 28 hetes babás vagyok, nem fogunk éhen hallni, pedig csak egy öreg autónk van hitellel igaz nem sok, de van mellette lakáshitelünk is mondjuk nem súlyos tízmilliók, de nekünk az is sok. Ha elfogadod a tanácsot, és úgy érzitek megérett rá a pillanat akkor hajrá!! Én drukkolok mi is átmentünk ezen a kérdésen!!
A kérdező hozzászólása: köszi!igen nagyon szeretnénk már!!!!!!csak tényleg nemarad pénz a honap végére mert én nemtalálok munkahelyet!!!és igykijövünk de nemmarad 10 000ft nál több!eltéve meg 100ft sincs!
Szia. Szerintem MERJ! Hiába nincs pénzetek a bankban. Nekünk van hitelünk, nincs autónk, kevés a fizetésünk és nincs semmi félretett pénzünk. Én sokat gondolkodok azon, mi hogyan jönnénk ki, ha vállalnák egy babát. Szerintem, neked kevesebb a félteni valód. Szerintem a természetre kell bízni a dolgot, jöjjön, amikor szeretne a baba. Lehet csak öt év múlva fog megfoganni, ezt nem lehet tudni. Szerintem ne aggódj! Én már inkább aggódok a nagy hitellel és rezsivel a fejem felett.

Ha valakinek lefoglalják a házát a biróság (amin banki hitel van, de a banki hitelt fizeti), felmondja-e a bank a szerzödést?

Mert ha felmondja bank akkor a bank is elárverezi?Meg más miatt a biróság is?Vagy ki élhet a követeléseivel?

Legjobb válasz: Köszönöm a választ.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.

Szeretnénk már babát, de nekem még nincs állásom, a férjem minimálon van. Van házunk kocsink hitelünk nincs, de a kocsin van még 2 év. Várjunk még vele vagy majd kijövünk valahogy?

most ujjotjuk a házat. nagyon vágyunk babára de a férjem 5700ft ot keres.ez meg elég kevés a babához.ha én terhes leszek tuti nemfogok dfolgozni ha meg megszületik akkor f?leg nem.

Legjobb válasz: és a szülõk sem birnak segiteni

A kérdező hozzászólása: és a szülõk sem birnak segiteni
Õszintén?Hány évesek vagytok??mióta vagytok házasok?Én nem vállalnék babát ilyen körülmények közé, gondol a gyerekre. nekem van egy nagyon jó barátnõm, 24 évesen terhes lett, összehzasodott a pasival, akinek szintén alig van keresete, most elég rossz körülmények között élnek, plusz ott a gyerek is, aki megsinyli az egészet. Majd te érzed szarul magadat, hogy a többi gyereknek mindene van, a tiédnem meg nem lehet. Gondold meg, várhattok, amog kicsit egyenesbe jöttök, amugy te nem is dolgozol??
Hááát szerintem várjatok vele egy kisgyermek érkezése nagyon sok pénzbe kerûl. Nem tudom, hogy hány éves vagy de ha te is valahogy találnál munkát magadnak sokkal könnyebb lenne. Ha valaki babát akar akkor teremtse meg neki a megfelelõ biztonságot. Ezt nem rosszindulatból mondom, de van már tapasztalatom. Arra meg ne is gondolj hogy majd a szülõk segítenek, ha kell a baba akkor nektek kell róla gondoskodni. Még várjatok!!!!!!
én meg teljesen ellene vagyoka elõttem szoloknak! én azt mondom nemkell várni mert ha a pént nézzük akkor soknak nem is kellene szülnie meg sokan vannak hogy albérletben laknak és még kocsijuk sincs és mégis gyereket vállalnak. sajnos ez a világ ilyen. nemlesz jobb csak roszab. éhen nemhalltok az tuti . persze mindenki megakarja adni a gyerekének mindent de én hallotam rosszabb eseteket is és mégis felneveltek a gyerekeket. és a szeretet a lényeg. meghát ha most nincs munkalahatõség akkor késõbb se lesz.és minimálbérbõl is kilehet jönni és ha kert van akkor mindent betudsz termelni.
Az elöttem szólónak üzenem, hogy te nem vagy tisztába azzal, hogy mi mennyibe kerûl. Szerinted 57.000ft-ból megtudnának élni ebben a világban. Fõleg, hogy még hitelük is van? Kb maradhat nekik kettõjükre ha a rezsit is befizetik 15-20000ft. Az egy embernek sem elég nem hogy háromnak!!!!! Ha én vállalom a babát akkor megteremtem neki a szükséges feltételeket, hogy ne szenvedjen hiányt semmiben. Milyen élet az olyan szegény kisgyerek számára aki majd sóvárog mert másnak megvan mindene neki meg nincs. Ez ám a nagy felelõsségteljes gondolkodás ÚRISTEN!!!!
Szerintem sem kell várni, úgyse lesz olyan sohasem hogy mindent meg tudj neki adni. A baba után meg kapsz némi pénzt, bár nem sokat (kb 40000 Ft).
én azt se értem hogy most h tudtuk megélni 57000ftbol.. Meg ebböl lakástfenntartani, meg kocsit, söt még felujitásra is futja. Hát tidolgotok, én mindenestere elmennék dolgozni.
Ha dolgoznál valamit, legalább 6 hónapot, akkor kapnál gyed-et, ami a fizetésed 70%-a (max 94ezer ft most, azt hiszem). Ha több mint 2 évig nappalis voltál középsuliban vagy egyetemen, akkor azt is beleszámolják az idõbe. Szóval, érdemes lenne egy kis kereset, szerintem, és közben lehet próbálkozni a babával is. Sok sikert!
hát igen, nagyon nehéz kérdés... Átérzem a problémádat! De ne fejeltsd el, hogy egy baba óriási felõsség. A pelenka meg a ruha is sokba kerül (tudom hogy nem ennyi költségbõl áll egy gyerek), de utána jön a taníttatás meg hasonlók... Szóval szerintem jól gondold meg!!! Próbálj valami munkát találni, ahogy az elõzõ hozzászóló írta, és akkor már legalább kapsz valami kis pénzt amíg otthon leszel a babával!!!
Persze, hogy lemondhatsz.
Te lemondhatsz, de a feleség nem biztos.. persze ha a ház is meg a hitel is csak a férj "magánvagyona" volt akkor igen, de ezek általában közösek szoktak lenni.
itt már kioktattak, hogy azt az örökség visszautasításának nevezik ... de megteheted ... egyébként pedig öröklésnél a haszon értékéig öröklöd a terheket
Persze, lemondhatsz róla. Mondjuk egyik ismerõsöm is így örökölt lakást, és õ azt csinálta, hogy kiadta albérletbe, és a bérleti díjból fizette a hitelt, ma meg már a hitel sehol, és nõ gyereke lakik a lakásban. Bár nem tudom, milyen házról van szó, milyen környéken van, és hogy mennyi pontosan a hitel. A leírásod alapján gondolom, sokkal több, mint az ismerõsömnek, neki nagy szerencséje volt.
Kérdés, hogy a feleség milyen módon örökölte a házat? Mert ha nem volt benne tulajdonrésze, csak haszonélvezõ, akkor a bank bebukta. Ugyanis, ha van rajta haszonélezõ, nem árverezhet. Kérdés persze, hogy mennyit ér a ház, és mennyi az adósság? Mi pl. ezen veszekedünk a férjemmel, mert megörökölte az anyja mucsajröcsögi lepukkant házát 2 milla tartozással. Évek óta fizetjük, még érdeklõdõ sem volt. Az üres vödörbe dobált pénz. Én haragszom érte, hogy nem mondott le róla. Szóval érdemes mérlegelni, hogy mi mit ér meg. Pláne, ha fiatal az özvegy, és mindenkit túlél, akkor teljesen felesleges fizetni, mert amíg õ él, semmit nem kezdhetsz vele, csak a tartozást kell neked fizetni.
A bank meg fogja megmondani pontosan.
Nézd meg a szerzõdésben, hogy mennyi svájci frankot vettél fel és azt szorozd be a mostani árfolyammal.pl felvettél 30.000 frankot és mondjuk 258 forint egy frank, akkor 30.000x258=7.740.000
Ha CHF alapú, akkor pontosan hogyan értendõ, hogy van rajta 5 millió forint hitel. A jelzálogjog is CHF-ben van bejegyezve, nem? Egyébként pedig a bank tudja megmondani, hogy most pontosan mennyi a fennálló tõketartozás. Azt kell a napi számlakonverziós középárfolyamon forintra számolni. Annyi + a töredékhónap utáni kamat és kezelési költség + az esetleges végtörlesztési jutalék, ami pedig a feltételekben van megszabva.

Elváltunk a férjemmel közös házunkat 3/4 az enyém 1/4 az övé a hitel az ő nevén van de miután felvettük a hitelt ő bárlistára került eltudjuk így cserélni? Bővebben lent

Tehát most szeretnénk a házunkat elcserélni tömb lakásra úgy hogy a hitelt vinnénk a másikra de ? azt mondja hogy a bank újra bírálja és átvizsgál mindent ebben az esetben rájönnek a bár listájára és nem engedik tényleg így van vagy csak keresztbe akar tenni.

Legjobb válasz: Jól mondja. Ha közösen akartok hitelt felvenni akkor a bank akár el is utasíthat titeket, mert a férjed BAR listás. Arra nem adnak hitelt, hiszen nem hitelképes. Amúgy meg rögtön észre fogják venni hogy BAR listás..

Jól mondja. Ha közösen akartok hitelt felvenni akkor a bank akár el is utasíthat titeket, mert a férjed BAR listás. Arra nem adnak hitelt, hiszen nem hitelképes. Amúgy meg rögtön észre fogják venni hogy BAR listás..
a bankok rendszere közös így a bar lista kiderül az tuti...a lakás a fedezet?mert ebben az esetben ha rendesen van fizetve a hitel és ugye nem vesztek fel másikat akkor csak az a lényeg h a hitelt fedezze az új ingatlan is
A kérdező hozzászólása: Mi nem akarunk új hitelt felvenni a régit vinnénk át a kertes házról a tömbre.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!