Találatok a következő kifejezésre: Heti 2 1 dl (2 db)

Heti 2 x 1 dl vörösbor árt a babának?

Azt tanácsolták igyak nyugodtan a vérképzésben jót tesz. Semmi alkoholt nem iszom egyébként, és ez sem hiányozna csak ajánlották. Amúgy jómin?ség? édes vörös bor.

Legjobb válasz: nekem is ajánlották, vérszegénységre nagyon jó, de én nem merek inni a terhesség alatt. mégiscsak alkohol...

nekem is ajánlották, vérszegénységre nagyon jó, de én nem merek inni a terhesség alatt. mégiscsak alkohol...
Szia. Tényleg jó hatással van a vérképzésre, de én várandósan nem iszom semmit. Ha nagyon rossz a helyzet, biztos van rá más mód is. Ezt az orvosod javasolta? Üdv, 30 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: nem az orvosom, hanem egy ismerõsöm ajánlotta, Õ is hasonló "cipõben jár" amúgy szerintem nem kockáztatok amíg jók a leleteim addig nem iszom ilyen vérképzõt. Ha megszületik majd akkor az egészségére. :) )
Nem az a lényeg, hogy feltétlenül inni kell, terrorból még akkor is, ha nem iszol, vagy nem kívánod. hanem ha például vendégségben megkínálnak, vagy koccintani szeretnél valami nagy eseményre, vagy a finom családi ebéd mellé meginnál egy pohár jó vöröset, vagy ha a nagy melegben a legvonzóbb gondolat számodra egy pohár jéghideg sör, egyhúzásra leküldve...szóval nem árt, alkalmanként megengedett. De nem terápiás céllal, mint a vitamin... :) )
szia! én az orvosom tanácsára ittam esténként vörösbort, igaz, hogy csak 3-3 kortyot, mert 20. hetesen egy héten át minden éjjel begörcsölt a vesém. Bejött. Igaz, hogy csak addig ittam, amíg görcsölgetett a vesém.
Ha jól esik, akkor igyál.Ha nem viszed túlzásba, akkor semmi baja nem lesz a babának!

Másfél éves lányomon piros pöttyök jelennek meg a tehéntejtől. Adhatok neki azért néha, pl.1 hét szünet után, 2 naponta 1, 5 dl-t?

Amikor a pöttyök megjelentek, nem adtam neki a tejet 1 hétig. Ennyi id? elég, hogy tisztuljon a szervezete t?le? Adhatok neki hetente mondjuk 3x 1,5 dl-t? Mi baja lehet, ha a pöttyök ellenére "terhelem" a szervezetét a tehéntejjel? Mvel pótolhatom nála a kálciumot, ha a tejt?l baja van?

Legjobb válasz: Attól, mert a tehéntejtõl kiütéses lett, nem biztos, hogy a boltitól is az lesz. Vegyél 1.5%-os tejet és azt adj neki. Ha valóban tejallergiás akkor semmiképp ne add neki, dokihoz kell vinni és ki kell vizsgáltatni. Kálciumot sokféle formában lehet adni, de ezt majd a doki megmondja.

Attól, mert a tehéntejtõl kiütéses lett, nem biztos, hogy a boltitól is az lesz. Vegyél 1.5%-os tejet és azt adj neki. Ha valóban tejallergiás akkor semmiképp ne add neki, dokihoz kell vinni és ki kell vizsgáltatni. Kálciumot sokféle formában lehet adni, de ezt majd a doki megmondja.
A kérdező hozzászólása: Bolti 2, 8%-os tehéntejet kapott.
Ne adj neki, vidd dokihoz! A tehéntej allergia kinõhetõ, de csak szigorú diéta mellett. Amúgy ahogy az elsõ mondta, elõször 1, 5-ös tejet szoktak adni, azt is vízzel higítva elsõre.
A kérdező hozzászólása: Nekem a védõnõ mondta a 2, 8%-os tejet, az 1, 5%-os túl savós. Kb. 3 hónapja elvittem dokihoz a pöttyökkel, de csak annyit mondott, hogy ne adjam neki a tejet 1 hónapig, utána próbáljam meg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!