Találatok a következő kifejezésre: Hetes vagyok, úgy (1011 db)

Valami baj lehet? Tegnap voltam UH-n, 10 hetes vagyok. Ugye elmérhetett valamit a doki? 23mm-t mért a babára. Hát az nagyon kicsi! 7 hetesen volt 13 mm, azt másik készülékkel csinálták a kórházban. Neki valami régebbi van. Ugye csak nem jól mérte?

Jó sokáig nézte, nem szólt semmit, aztán annyit mondott csak, hogy nagyon rugdalózik. Meg mondta, hogy minden rendben van. Egyáltalán semmi negatívot nem mondott, minden jó volt, meg is vizsgált. Borzasztóan ideges vagyok.

Legjobb válasz: Nekem 8 hetesen volt, 14,8 mm, 11+4 hetesen pedig 50 mm! Nekem is kicsinek tûnik!

Nekem 8 hetesen volt, 14, 8 mm, 11+4 hetesen pedig 50 mm! Nekem is kicsinek tûnik!
Nekem 10 hetesen 44 mm volt.A 23 tényleg nagyon kicsi. Szerintem biztos elmért valamit, szólt volna ha valami baj lenne.
Nekem 7hetesen 9mm volt, most 12hetes és pár napos vagyok, a héten voltam UH-n, 62, 3 mm. Ne aggódj, bármi kételyed van kérdezz az orvostól, vagy mondd meg neki hogy mérjétek meg mégegyszer :)
Nekem 8hetesen volt 17mm, aztán 12hetesen 63mm. 10hetesen olyan 34mm körül kellene lennie. De lehet csak késõbb fogant és az idõt elszámolta a doki vagy tényleg rosszul mért! :) A 7hetes UH az jó méret volt! Szerintem újra le kellene menned, ha nagyon idegesít!
Ne aggódj, nekem 11 hetesen volt 36 mm, de elõtte 2 nappal még csak 30 mm. 12+4 hetesen 57 mm volt. (kórházban voltam, amiatt a sok eredmény):) 14 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én is láttam a táblázatot, pont azért félek. Tudom, h mekkorának kéne lenni. Azért kérdezem, hogy elnézhette- e a méretet régebbi UH készülékkel vajon? Vagy, ha nem , akkor mért mondta, hogy minden a legnagyobb rendben?
ezek az átlag méretek ebben a korban/crl/ 10.0 34 10.1 36 10.2 37 10.3 38 10.4 39 10.5 39 10.6 40 11.0 44 11.1 45 11.2 47
Szerintem a 23 helyett 43-at akart írni vagy mondani.
Ajánlom pl a következõ oldalt, itt megnézheted milyen korhoz milyen méret tartozik: http://www.babaszoba.hu/articles/hetrol_hetre
Igen, ne aggódj én 32 hetes vagyok de már nekem is egy ideje duzzadt.
Nekem is ilyen már egy ideje, 34 hetes vagyok. Én azt hittem, hogy mivel ez már a harmadik terhességem, "lesüllyedt" valahogy odalenn, nem tartanak a szalagok...ezek szerint tévedtem:)
Ilyet én is érzek, fõleg székelésnél, mikor erõlködök. Szerintem a visszerek ott is megduzzadnak. De vízvisszatartás is lehet. 24 hetes km.
Persze ez természetes, nekem is megduzzadt! A vérbõség miatt van, ne aggódj! Boldog babavárást:)

Lusti a Babátok ma? Az enyém nagyon alig mocorog.25 hetes vagyok ugye ok minden csak ez a fránya idő.

Legjobb válasz: Most komolyan! Miért kell ilyen undoknak lenni? Nem vagyunk egyformák! Vannak aggódósabb emberek és vannak, akik könnyebben veszik a dolgokat, optimistábbak, tudomisén... Kérdezõ: ha csak egy napon lustább, akkor nincs gond. Baj akkor van, ha a lustaság már több napja tart és te még nem vagy terhességed legvégén. Én az elsõ babámnál hiába szóltam, hogy nagyon keveset mozog, tojtak a fejemre. 34 hetesen indult a szülés, császároztak és persze alig tudták kiszedni, mert haránt feküdt és felszorult az egyik keze, nem tudta levenni. Azért nem mozgott szegény, már a 20. héttõl. És persze egy éves koráig gyógytornázott a keze miatt és a sokáig tartó császár miatt, amitõl enyhe oxigén-hiánya lett. Mára már 6 éves és makk egészséges. Szóval, ha ma nem mozgott, semmi gond. Ha holnap is lusta, akkor sincs semmi. De utána én már megnézetném, már csak azért mert úgysem lennék nyugodt.

Most komolyan! Miért kell ilyen undoknak lenni? Nem vagyunk egyformák! Vannak aggódósabb emberek és vannak, akik könnyebben veszik a dolgokat, optimistábbak, tudomisén... Kérdezõ: ha csak egy napon lustább, akkor nincs gond. Baj akkor van, ha a lustaság már több napja tart és te még nem vagy terhességed legvégén. Én az elsõ babámnál hiába szóltam, hogy nagyon keveset mozog, tojtak a fejemre. 34 hetesen indult a szülés, császároztak és persze alig tudták kiszedni, mert haránt feküdt és felszorult az egyik keze, nem tudta levenni. Azért nem mozgott szegény, már a 20. héttõl. És persze egy éves koráig gyógytornázott a keze miatt és a sokáig tartó császár miatt, amitõl enyhe oxigén-hiánya lett. Mára már 6 éves és makk egészséges. Szóval, ha ma nem mozgott, semmi gond. Ha holnap is lusta, akkor sincs semmi. De utána én már megnézetném, már csak azért mert úgysem lennék nyugodt.
Szerintem is menj be az ugyeletre vagy a dokidhoz es kerj egy uh.-t azert 25 hetesen mar sokat mozog a babo. Ne is torodj az elso par hozzaszoloval, nekik valoszinuleg fogalmuk sincs hogy mennyire fontos kovetni a magzatmozgasokat.
Megint egy kismama, akinek az összes agykapacitását lefoglalja a gyerek...
Ez az a kérdés, amire nem kellett volna karaktert pazarolni...
A kérdező hozzászólása: Ha nem tetszik a kérdés minek pazaroltad a látásod rá??? Meg az ujjadat....meg sorolhatnám még...Mi a francnak válaszoltál de nem ez volt a kérdés hogy mit mire pazaroljunk...
Nem csak a baba, de én is lusta voltam, és a párom is. Igaz mi általában nappal alszunk (munka így volt, a megszokás meg megmaradt még), de szombaton anyuék jöttek látogatóba, így nappal nem tudtunk. Én hajnal 2-tõl délutánig aludtam. Párom is, de õ ébren volt néhány órát és most megint alszik...
Mi a tegnap az eddigi legaktivabb napot toltottuk, 22 hetes vagyok es egesz nap rugdolozott, meg az ejjel 1-kor fent volt a csopseg:)

13 hetes vagyok. Ugye már nem fenyeget az a veszély hogy elhal a baba?

Legjobb válasz: Az elsõ 12 hét ebbõl a szempontból a legveszélyesebb, talán a legkritikusabb idõszakon túl vagy. De majd meglátod és érezni fogod, hogy a terhesség egésze alatt aggódni fogsz, nem-e történik valami a babával és nem beszélve arról, majd ha megszületik szintén. Sajnos bármikor megtörténhet a baj, de nem szabad, hogy a mindennapokra rányomja a bélyeget. Örülni kell és boldognak lenni a pocaklakóval! 40+4 hetes kismama

Az elsõ 12 hét ebbõl a szempontból a legveszélyesebb, talán a legkritikusabb idõszakon túl vagy. De majd meglátod és érezni fogod, hogy a terhesség egésze alatt aggódni fogsz, nem-e történik valami a babával és nem beszélve arról, majd ha megszületik szintén. Sajnos bármikor megtörténhet a baj, de nem szabad, hogy a mindennapokra rányomja a bélyeget. Örülni kell és boldognak lenni a pocaklakóval! 40+4 hetes kismama
Veszély eddig sem "fenyegetett", hiszen alapvetõen sokkal több terhesség tartatik meg, mint amennyi megszakad (leszámítva az egészen korai vetéléseket, amiket észre sem vesznek sokszor a nõk csak kései vérzésnek értékelik), csak arról nem beszélünk annyit, amikor minden rendben van. Baj meg bármikor történhet, szülés elõtt, alatt és után is (kisebb-nagyobb gyerekekkel is történhet bármi), de nem ez a jellemzõ, és nem szabad erre fókuszálva élni, különben az ember élete folyamatos aggódás lenne. (Saját fejünkre is ráborulhat egy tégla bármikor...) Boldog babavárást és szép szülést kívánok!
sajnos, baj bármikor történhet a 9hónap alatt, de valóban az elsõ 12hét a legkritikusabb.és próbálj meg ne ezen agyalni, mert annál jobban stresszelsz!
Na hát ez igazán értelmes hozzászólás volt utolsó! Ejnye-bejnye! :) Fenyegetni fenyeget a veszély, de már nem olyan nagyon, mint az elsõ 12 hétben. Minden esetre te tegyél meg mindent a babád egészsége érdekében: figyelj oda, hogyan táplálkozol, végezz kíméletes tornagyakorlatokat, szellõztess naponta, ügyelj a tisztaságra és a személyes higiéniára, igyál rengeteg folyadékot és kerüld a stresszhelyzeteket. Ezzel jelentõsen növelheted a picid esélyeit! A legfontosabb pedig, hogy gondolkozz pozitívan!!!
Drágám!Boldognak kéne lenned és nem ilyeneken agyalnod.Mért lenne gond vele?Egészséges, szép baba lesz és ne stresszelj!
Egyik ismerõsömnek a kiírt idõpont elõtt egy nappal agyvérzése lett a babának, mert magas volt a vérnyomása. Meg kellett szülnie természetes úton. Bele sem merek gondolni milyen borzalmas lehetett neki! Azóta már van 2 egészséges babája, de ezt nem lehet soha elfelejteni az biztos..:S DE nem így kell hozzáállni, természetesen minden rendben lesz! :-)
de :( tegnap barátnõmnek 22 hetesen ment el a baba :(
ne aggodj mert akkor nagyobb az esélye hogy eluszik ://
13 hetesen már tudsz írni? Az igen. Én még mászni sem tudtam akkor nemhogy írni. Rosszul van feltéve a kérdés, de nyugi, minden rendbe lesz!
ki tudja...xD

Reggel óta fáj a jobb oldalam. Lehet éjjel meghúztam, vagy elfeküdtem? Volt ilyen nektek? 20 hetes vagyok. Ugye a baba ettől még jól van?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is fájdogált az oldalam, és rájöttem, hogy akkor fáj, ha a hasam alatt nem támasztom ki kispárnával. Nagyon oldalra húz a pocakom, és húzza az egész gerincemet! Kipárnázom mindig azon az oldalon amelyiken fekszem, és azóta megszüntek a fájdalmak!! Csak macerás, amikor megfordulok a másik oldalra, de ki lehet bírni!! Hátha ez neked is segít!! Üdv: 22+1 hetes kismama:)

Szia! Nekem is fájdogált az oldalam, és rájöttem, hogy akkor fáj, ha a hasam alatt nem támasztom ki kispárnával. Nagyon oldalra húz a pocakom, és húzza az egész gerincemet! Kipárnázom mindig azon az oldalon amelyiken fekszem, és azóta megszüntek a fájdalmak!! Csak macerás, amikor megfordulok a másik oldalra, de ki lehet bírni!! Hátha ez neked is segít!! Üdv: 22+1 hetes kismama:)
Elfelejtettem beleírni, hogy természetesen éjjel, amikor alaszom!!! Bocsi!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Tényleg olyan érzés mintha az összes jobb oldali izmom fájna, tuti rosszul fordultam, pedig nagypárnával támasztom ki magam. Remélem hamar elmúlik.

7 hetes vagyok. Úgy érzem, mintha kicsit enyhültek volna a tüneteim. Ez normális?

Eddig annyira fájt a mellem, hogy ráfeküdni sem bírtam, mostmár viszont szinte alig fáj. Igaz feszes, de nem úgy mint eddig. A menzi.szer? hasfájások sem jelentkeztek vagy 2 napja, pedig eddig nagyon fájt. Csak nincs v.mi baj?

Legjobb válasz: Szerintem ne aggódj! Én 8 hetes vagyok és egyik nap minden bajom van,. utánna két napig semmi és én is megijedek. De utánna valamelyik tünet megint felerõsödik. Nem kell, hogy minden nap egyformán érezz valamennyi tünetet. Tudom idegesítõ én is frászt kapok tõle. Azért ha mondjuk 1 hétig semmi tüneted nincs, akkor érdemes a dokit felkeresni. Sok sikert!

Szerintem ne aggódj! Én 8 hetes vagyok és egyik nap minden bajom van, . utánna két napig semmi és én is megijedek. De utánna valamelyik tünet megint felerõsödik. Nem kell, hogy minden nap egyformán érezz valamennyi tünetet. Tudom idegesítõ én is frászt kapok tõle. Azért ha mondjuk 1 hétig semmi tüneted nincs, akkor érdemes a dokit felkeresni. Sok sikert!
Szia, Nyugi!!Biztosan minden ok.Én nagyon nehezen viseltem az elsõ 4 hónapot..Kitartóan voltam rosszul és fájt minden porcikám.Nekem sem minden nap voltak tüneteim és amikor végre jobb lett, akkor 3 nap múlva megint kezdõdött..:-d Azt viszont észrevettem, hogy nagyban befolyásolja az, hogy milyen melltartót veszek fel(próbáltam kerülni a kosarasokat és inkább beszereztem szoptatós melltartót), vagy mit eszek elõzõ nap.Ráadásul párosult a mindjárt megjön aminek nem kéne érzéssel.De az orvosom megnyugtatott, hogy ez általában mindenkivel így van.Nem minden terhesség, vagy terhességi nap egyforma.Valószínûleg neked is csak errõl van szó.Ne hajszold bele magad a rossz gondolatokba! Szorítok nektek! Gondtalan babavárást. Üdv.23 hetes haspók:-D

Egész nap mocorog a babám.36 hetes vagyok. Ugye még nem akar kibújni?

most nincs olyan sok keményedésem viszont méh szúrások igen!ugye még nem szül?k?

Legjobb válasz: Szia! Én is 36 hetes vagyok, és roppant örökmozgó a kisfiam! Holnap lesz UH, majd meglátom, hogy a dokim mit mond. Én még húzni akarom kb 2 hétig, utána tõlem jöhetne! :-))

Szia! Én is 36 hetes vagyok, és roppant örökmozgó a kisfiam! Holnap lesz UH, majd meglátom, hogy a dokim mit mond. Én még húzni akarom kb 2 hétig, utána tõlem jöhetne! :-))
Amint betölti a 37.hetet onnantól már nem koraszülött. Akkor meg miért ne jöjjön ki? Én is 37-re szültem a kislányomat aki már 2 éves.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat

6-7 hetes vagyok úgy görcsöl a hasam mintha megakarna jönni kicsit fáj a derekam és hányingerem van ez normális?

Ez már tart 3 órája.

Legjobb válasz: Nekem is volt ilyen! Akkor kezdtem el szedni a MagneB6-ot és azóta elmúlt! 9+2 hetes kismami

Nekem is volt ilyen! Akkor kezdtem el szedni a MagneB6-ot és azóta elmúlt! 9+2 hetes kismami
doki
A kérdező hozzászólása: Doki holnap reggel + tanácsadás.
a holnapi doki ok, de ha valami vérzés, vagy barnázás lenne még este-éjjel ügyelet! feküdj le pihenj hátha elmúlik, és az kifejezetten segít ha melléd ül a baba apukája és simogat... drukkolunk :)
mit mondott a doki?

Úgy érzem, hogy 1-2 hete nem nő a hasam, sőt kisebb lett! 17 hetes vagyok. Ugye nincs baj? Eleinte le se tudtam tagadni, most viszont csak olyan, mintha bekajáltam volna.

Legjobb válasz: :) Múlt héten éreztem, illetve láttam ugyan ezt, mint most Te. Mintha elszállt volna a pocim, be tudtam húzni, semmi kerekedés nem volt benne-rajta. El is kezdtem aggódni, hogy atya ég, hova lett a baba, le is mértem és 2 centivel voltam kisebb. Ha megnyomkodtam (nagyon óvatosan) semmi érzésem nem volt, mintha nem lenne odabent senki. Aztán 2-3 nap múlva visszatért a pocim eredeti állapotába, mostanra 4 centivel nagyobb, tegnap voltam uh-on és a baba is szépen fejlõdik. Lehet már is szórakozik velünk és úgy fordul. :)

:) Múlt héten éreztem, illetve láttam ugyan ezt, mint most Te. Mintha elszállt volna a pocim, be tudtam húzni, semmi kerekedés nem volt benne-rajta. El is kezdtem aggódni, hogy atya ég, hova lett a baba, le is mértem és 2 centivel voltam kisebb. Ha megnyomkodtam (nagyon óvatosan) semmi érzésem nem volt, mintha nem lenne odabent senki. Aztán 2-3 nap múlva visszatért a pocim eredeti állapotába, mostanra 4 centivel nagyobb, tegnap voltam uh-on és a baba is szépen fejlõdik. Lehet már is szórakozik velünk és úgy fordul. :)
ne aggódj, ez azért van, mert a pici mozog, és ha elmozdul, teljesen máshogy áll a hasad, mint eddig. Velem is történt hasonló ennyi idõsen :) 32 hetes km
Én is szoktam így érezni. Mondtam is a páromnak, mintha nem nõne, sõt, kisebb lenne. De mások néha megjegyzik, mennyit nõtt a hasad! Õk nem látják minden nap, én meg igen :) 20hetes

Ma elég sokat szurkál nyilalgat a hasam, sokat fekszem, tehát nem erőltettem meg magam, 9+5 hetes vagyok, ugye ez nem nagy baj? Az időjárás befolyásolhatja ezt?

Legjobb válasz: Szerintem nincs gond,ne aggódj!Pihenj sokat,egyél magnéziumot.Az ilyen idõben nekem is sokszor rendetlenkedett a hasam anno és most is. 32 hetes kismama

Szerintem nincs gond, ne aggódj!Pihenj sokat, egyél magnéziumot.Az ilyen idõben nekem is sokszor rendetlenkedett a hasam anno és most is. 32 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm aranyos vagy:-)
Holnap leszek 10 hetes és nekem is ma rendetlenkedik a piciny pocim. Magne B6 kiváló és a vasárnap esti pihit használd ki! :) Holnapra biztos minden jobb lesz!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!