Találatok a következő kifejezésre: Hetente hogyan a (290 db)

Lehetne népszavazást kiírni arról, hogy Magyarországon is hetente kapjuk a fizetést és hetente fizessük a számlákat?

És ti erre igennel vagy nemmel válaszolnátok?

Legjobb válasz: Errõl nem lehetne,de értelme sem lenne. A hetente fizetés sem lenne jó. Egyrészt sokkal több lenne vele az adminisztráció,másrészt,aki kapja,nehezebben tudná a pénzét beosztani. Az meg,hogy a számlákat heti bontásban küldjék,kivitelezhetetlen.

Errõl nem lehetne, de értelme sem lenne. A hetente fizetés sem lenne jó. Egyrészt sokkal több lenne vele az adminisztráció, másrészt, aki kapja, nehezebben tudná a pénzét beosztani. Az meg, hogy a számlákat heti bontásban küldjék, kivitelezhetetlen.
LEhetne ilyet kiirni, de értelme nincs. Ugyanis a cégek saját hatáskörben döntik el, hogy milyen idöközkként fizetnek. Másrészt mire lenne jó? csak sokkal több ügyintézésbe kerülne, nöne a bürokrácia, sokkal több felesleges ügyintézö kellene a hivatalokba, és a pénz ettöl nem több, hanem csak kevesebb lenne. A válaszom egyértelmüen NEM.
A munkáltatóddal megegyezve most is kérheted a heti fizetést. De semmivel sem lenne jobb.
Nem lehetne.
A kérdező hozzászólása: "aki kapja, nehezebben tudná a pénzét beosztani" Miért? Szerintem épp ellenkezõleg. 1 hétre sokkal könnyebb beosztani a pénzt, mint 1 hónapra elõre, nem? "a cégek saját hatáskörben döntik el, hogy milyen idöközkként fizetnek" Hülyeségeket azért ne írjunk... "a pénz ettöl nem több, hanem csak kevesebb lenne" Miért is lenne kevesebb így a pénz?
mert ez több adminisztrációt jelent, ergo több munkát, ergo több pénzbe kerül. amúgy nekem szimpatikus lenne hogy hetente kapjunk fizetést, mer tényleg könnyebb úgy beosztani, de nem-mel szavaznék ha lenne egy szavazás róla, fenti okok miatt...
Ha ezentúl hetente kapnám az (eddigi) havi fizetésemet, akkor simán igennel szavaznék! Egyébként pedig fogalmam sincs... Hogy nõne-e az adminisztráció? Azt sem tudom... valahogy ámérikában mégis meg tudták oldani...
miért kell 2 hetente menned? csak tudja az orvosod mit csinál, de ez azért fura.
Hát azért 2 hetente ultrahang. Az nem hangzik túl jól. Túl sok. Miért kéne ennyiszer menned? Mit mondott?
Szia!Nem lesz baj nyugi!Én 6 hetesen voltam, talált egy vérömlenyt, 8 hetesen megnézte újra, 9 hetesen véreztem újra nézték, akkor tünt el a vérömleny, 11 hetesen kontroll uh, 12 hetesen nagy genetikai uh.Ez ha összeszámolod 5 uh, most vagyok 31 hetes, nagyon szépen fejlõdik a kislányom, semmi baja sincs hál istennek.
az elsõ 12 hétben nekem is volt egy csomó uh, mert barnáztam és az orvos így látta jónak.aztán már csak a protokoll szerinti uh-kat csinálta.elég fura, hogy 2 hetente akarja nézni.
szerintem is megindokolhatta volna, mert baja ugyan nem lesz a babádnak, de ok nélkül nem szoktak ennyi UH-ot csinálni. legközelebb kérdezz rá...

Most szolt a nogyogyaszomtol, hogy a 30. hettol hetente kellene majd mennem vizsgalatra. Mindenhol azt olvastam, hogy a 36. hettol nezik csak hetente a babat. Hatarozottan anyagi indittatast erzek mogotte. Jól érzem?

Maganrendelesre jarok, nem keves penzert es nincs semmi panaszom!

Legjobb válasz: Szia.Nem nyilsz esetleg ? Merta ha nincs semmi baj akkor nem kell,én is havonta 1szer megyek. 31hetes kismama

Szia.Nem nyilsz esetleg ? Merta ha nincs semmi baj akkor nem kell, én is havonta 1szer megyek. 31hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nem, semmi gond nincs szerencsere, eddig setagalopp volt az egesz terhessegem. Minden tokeletes. Ezert nem is ertem es kisse felhaborodtam ezen.
szia! én most vagyok a 36. hétben, csak múlt hét óta kell hetente mennem, és nem is a magánrendelésre hív a doki, hanem a kórházba, és ha megvan az nst, akkor találkozunk, szükség esetén megvizsgál. ha nincs semmi gondod, és nem is nyílsz, akkor én sem nagyon értem, hogy miért kell hetente menned. :(
Szia! Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Én már betöltöttem a 38. hetet, de csak az NST-s papír miatt találkozunk a kórházban. Pénzt természetesen nem kér. Tényleg eléggé pénzéhes szaga van a dolognak nálad :-((
Szerintem is a pénzrõl van szó!
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen a valaszokat. legkozelebb szeptember vegen talalkozom a dokival, akkor leszek 30 hetes es tisztazom ezt a dolgot. ha nem tudunk megegyezni legfeljebb megvalunk egymastol...


Hogyan csinaljatok azokat a pocakfotokat ahol hetente no a poci?

Legjobb válasz: Gondolom hetente csinálnak egy képet ugyanabban a pózban,lehetõleg ugyanazzal a háttérrel.

Gondolom hetente csinálnak egy képet ugyanabban a pózban, lehetõleg ugyanazzal a háttérrel.
Igen, hetente ugyanazon a helyen és pózban lefotózta párom a pocim, és utána Photoshoppal egymás mellé szerkesztettem.

Fogadott orvosom van. Havonta egyszer kell járnom hozzá, az elején közölte, hogy a 36. héttől majd hetente kell. De a magánrendelésére?

Ezt nem tisztáztam vele:S

Legjobb válasz: Nekem a 36. héten kellett hozzá mennem utoljára. Utánna a kórházan találkoztunk, hetente, mikor nst-n voltam, mindig meg kellett mutatnom neki a papírt, és azokért nem kért pénzt!!

Nekem a 36. héten kellett hozzá mennem utoljára. Utánna a kórházan találkoztunk, hetente, mikor nst-n voltam, mindig meg kellett mutatnom neki a papírt, és azokért nem kért pénzt!!
Szerintem ha fogadott akkor magánrendelõben. Mit beszéltél meg mennyibe kerül majd a szülés? Ha ennyit elkér ilyenkor akkor a szülésért már ne nagyon kérjen. És le van fixálva hogy nála szülsz? Nehogy a végén átadjon valakinek. Én is fogadtam orvost, de eddig ellát a klinikán és majd a szülés után megkapja a jussát, nem követelte, hogy magánrendelésre menjek. Amúgy a vizsgálatok kötelezõk. Az ismerõsöm is így ment mint te aztán gyanus lett mert el kezdte a doki minden indok nélkül visszarendelni, nem is nagyon vizsgálta, csak fizetett szegény, aztán 40000 ft után otthagyta, mert még a szülésért is akart 50ezret kérni.Nem tudom mit csinálj, de nem lenne jó, az még 28ezer lenne, kérdezd meg mennyit tegyél félre a szülésre és ha van képe ezen felül összeget mondani akkor hagyd ott. Ne engedd hogy azt mondja majd megbeszélitek, neked most kell tudnod, mert laposodik a pénztárcád!!!!!
Szia. Szerintem merj rákérdezni, mert nem kis összegrõl van szó. Az én barátnõmnek szintén ennyi volt az alkalmankénti vizsgálati összeg, de amikor már hetente járt NST-re, akkor már csak 2000 ft-ot kellett fizetnie. Az NST is kötelezõ, de ha van a rendelõjében lehet, hogy ott csinálja meg azt is.
A kérdező hozzászólása: a szülési pénz az már levan fixálva, azzal nem nincs gond.( bár jobb lenne, ha nem lenne ).átpasszólni nem fog, nagyon jó, megbízható orvos, csak ez a heti "találkozó" jutott most eszembe:S mindenképp rákérdezek nála.
A kérdező hozzászólása: egyébként ez a pontozás hogy történik?én nem is pontozom a válaszokat, aztán ott van hogy ez a válasz számodra xx%-ban volt hasznos

Szoli tanácsok? Sajnos egész nyáron dolgozok, egyedül a hétvégéim szabadok, és nem vagyok fehér bõrû, de nincs nagyon lehetõségem napozni. Mennyit szolizzak hetente, hogy azért szép barna legyen nyár végére?

Legjobb válasz: Egy héten max kétszer menj,de azt is úgy,hogy mondjuk hétfõn meg pénteken! :) 9 percre menj elõsször! Elsõ 2-3 alkalom után már kezd látszani! :)

Egy héten max kétszer menj, de azt is úgy, hogy mondjuk hétfõn meg pénteken! :) 9 percre menj elõsször! Elsõ 2-3 alkalom után már kezd látszani! :)

Mi értelme van annak, hogy facebookon, valakinek hetente változik a kapcsolati állapota? (bővebben lennt)

Engem már nagyon idegesít, hogy pl. valaki együtt van a másikkal már hónapok óta, de kb hetente-kéthetente lesz egyedülálló aztán 2-3 nappal kés?bb újra kapcsolatban ugyanazzal az emberrel. Most ha csak kicsit összevesztek, akkor miért kell megváltoztatni? Ha meg ilyen gyakran szakítanak, akkor mi értelme a kapcsolatuknak, miért nem lehet, hogy na itt a vége, de most már végleg? Ezt most nem 1 konkrét emberr?l írom, hanem elég sok ismerösömr?l...

Legjobb válasz: Én ezt 16 év alatt látom csak. Nyilván gyerekek még.

Én ezt 16 év alatt látom csak. Nyilván gyerekek még.
semmi értelme nincsen, ha kapcsolatban vannak maradjanak is veszekedéskor ki irva
Biztosan szakadozik náluk a net...ezért néha kapcsolódnak, néha nem... :D
Passz, én csak az egyedülálló címkét szeretném tudatni ha valakinek esetleg kellenék. :D
Szerintem ez a fiatalokra igaz. Tinikre... Hirtelen felindulásból vagdalóznak a szakítással, aztán visszasírják magukat. Majd késõbb rájönnek, hogy ennek a szónak azért van súlya és nem a facebook állapot lesz az elsõ, amit lecserélnek ilyen helyzetben.
Ezt én is megfigyeltem már... Egyik barátnõm pl egy erõs veszekedés után írta ki, hogy egyedülálló, mert ezzel akart a fiúra hatást gyakorolni. Hogy vegye észre magát, és lássa meg, hogy nem fog lenyelni minden marhaságot tõle. A fiú összeszedte magát, és azóta el is jegyezték egymást. De ez 100 esetbõl 1. Mások inkább csak a figyelmet akarják magukra felhívni ezáltal. Vannak olyan emberek, akiket az elégít ki, ha mindig velük foglalkoznak mások... Engem meg kifejezetten idegesít, ha rajtam csámcsognak, szóval én amint változtatok valamit az adatlapomon, rögtön törlöm is a hírfolyamból, mert kell a francnak, hogy odajöjjenek hozzám jópofizni... Szóval szerintem a te ismerõseiddel is ez lehet a helyzet: Szeretnek mindenkivel arról beszélgetni, hogy most éppen nagyon összevesztek, de aztán újra kibékültek...
Nem értem, miért kellene elhelyezni, vidd magaddal haza.
Csatlakozom az elõzõhöz: vidd magaddal.
Szüleid megengednék a kutyust? Csak akkor gondolkodj kutyában, ha igen. Az egyetemnek is vége pár év múlva, egy kutyát 10-15 évre választ magának az ember. Ha a szüleid eleve nem engednék meg, gondolj arra az eshetõségre is, ha egyetem utána hazaköltöznél, akkor mi lenne a kutyával?!
vidd magaddal haza.. vagy a szüleid nem engednék , hogy oda vidd?? ha nem engedik, akkor egy baráthoz vinném aki bevállalja pár napra vagy kutyapanzió bár az drága, én biztos magammal vinném..

Járhat vmilyen hátránnyal, hogy a fizetést hetente kapom?

A kérdés még csupán elméleti. Láttam egy hirdetés (amire még nem tudom, hogy jelentkezek-e), ahol heti bért írnak. Még nem is hallottam ilyenr?l. Persze, anno vendéglátóban dolgoztam, ott naponta kaptuk kasszából a fizetést. Lehet ennek vmi hátulüt?je pl. egy majdani lakáshitelnél vagy bárminél?

Legjobb válasz: végül is egy hitelnél jövedelem igazolást szoktak kérni, nem pedig havi jövedelem igazolást.

végül is egy hitelnél jövedelem igazolást szoktak kérni, nem pedig havi jövedelem igazolást.
Miért lenne baj, hogy hetente kapod a fizetésed? Szokatlan hazánkban, de elég gyakori más országokban is. Ha be vagy jelentve, akkor ebbõl nem lesz hátrányod. Max. a bankszámlakivonatodon négy tételben látszik majd a havi fizetésed :)
A bank havi viszonylatban kéri a jövedelmi viszonyokat. Abszolút nem számít, hogy neked 4-én, 11-én, 18-án és 25-én jön fizetésed. A munka törvénykönyve is azt írja, hogy a munkáért járó bért a tárgyhót követõ hónap 2-áig/10-éig ki kell fizetni. Azt nem, hogy ezt egyszerre kell megtenni. A bank folyószámlahitelnél azt ellenõrzi, hogy egy hónapban mennyi bér jellegû utalás érkezik a számládra. Ha a munkáltatód jövedelemigazolást állít ki, azt is havi bontásban fogja megtenni, mint ahogy az APEH felé is esélyesebb, hogy havonta fog vallani, miért dolgozzon pluszban háromszor? :)
Sztem szerencsés vagy, mert ugye sokan csak egyszer kapják és a fizikai munkások 8-10-én a számlák bejövetele után... És legalább nálad nincs hogy hónapvégére elköltöd az egészet.... Nincs is jobb mint havi fizuosztás elõtt vagizni hogy neked még mindig van pénzed:D... az a sok irigy tekintet:D 21/L
A kérdező hozzászólása: Elsõnek köszönöm szépen! Második! Neked is, bár nem a kérdésre válaszoltál. A gondom az, hogy nem tudom hogy a bankok hogyan viszonyulnak az ilyenhez, pl. folyószámlahitel vagy áruvásárlási kölcsön kapcsán.
Én napi vagy heti bért adok az emberekeimnek (feketén), de hivatalosan a bejelentett munkabérüket havonta kapják meg. Lehet, hogy itt is ez a helyzet: bejelentenek 4-8 órára pl minimálbérre, de valódi kialkudott béredet feketén hetente kapod kézbe.

Másnál is előfordul, hogy a rootert három-négy hetente áramtalanítani kell kb 15 másodpercre?

UPC internet el?fizetésem van, az ügyfélszolgálaton azt mondják, ez természetes, hogy néha áramtalanítani kell. Ha nem teszem, akkor egyszer?en nem tud csatlakozni a netre. Miután visszadugom, akkor általában minden rendben van, de el?fordult már az is, hogy az ügyfélszolgálatról kellett frissíteni rajta valamit. Már kezdek "besokalni".

Legjobb válasz: Nekem amióta megvan, nem volt áramtalanítva. Cirka 4 éve.

Nekem amióta megvan, nem volt áramtalanítva. Cirka 4 éve.
Azt megoldhatod a reset gomb 10 másodperces megnyomásával is. :) Tányéros TV-nél a szél nem annyira zavar be, inkább a köd, a vastag felhõ, meg a hóesés. Ja, és a repülõnap elõtt és után is volt, hogy negyed órára elment, szerintem valami amcsi kémrepülõ jött-ment, és amiatt.
A kérdező hozzászólása: Igen, a mûholdasra gondoltam!
A kérdező hozzászólása: Igen, a telefon is elmegy ilyenkor. Nekem is onnan jön az is! Azt hittem egyedi a problémám!!
tányéros tv az meg mi? a mûholdasra gondolsz?
nekem tar os netem van, úgy hogy van a modem amiböl megy a routerba a net, onnan meg a többi gépekbe. néhanapján nekünk is kell áramtalanítani de nem 15 másodpercre mert akk nem les szarse hanem 5-10 percre, utána meg megint lesz net, de nekünk addig telefon sincs mert onnan jön az is.
A kérdező hozzászólása: Amúgy volna még egy kérdésem, amit nem is tudom, hogy hova tehetnén fel: a tányéros tv minõsége nem ingadozik akkor, ha viharos szél van vagy ilyesmi?
A kérdező hozzászólása: Pedig én már azon gondolkodtam, hogy szolgáltatót váltok, de ha a T-com is ilyen, akkor nem biztos, hogy jobban járok! Köszi a válaszokat!!
Nekem is ilyen a T-home modem-wlan-router kütyü. Csak rá kell nézni, és ha piros a DSL led, akkor már húzom is ki. Elég vicces, hogy a normál analóg modem-router párosítással szinte sosem volt ilyen gond, ez az új technológia meg ilyen gyépés.
Nem volt. Azaz de, amikor a hálókártyám meghalt, akkor nem tudtam csatlakozni. Bár nem upc van nekem.
Sajnos nekem is így van, és két különbözõ egységet használok, de mégis mindkettõnél elõfordul. Nekem T-COM van.
A kérdező hozzászólása: És nem volt vele semmi problémád? Mindig tudtál egybõl csatlakozni, vagy nem dobott ki a netrõl, hogy nincs kapcsolat??
Tányéros nem a legjobb, a kábeles stabilabb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!