Találatok a következő kifejezésre: Herpeszem van, lehet a babára (3 db)

Herpeszem van, ártalmas lehet a babára?

Sziasztok! 32 hetes terhes vagyok és tegnap jólesett valami kaja és kijött egy herpesz a számra.Azt hallottam, hogy (mivel vírus okozza a herpeszt) ez árthat a babának. Tényleg így van? Na de ha felhívom az orvosom mit tud csinálni, ha már kijött a számon azt csak kezelni tudom vmivel nem?

Legjobb válasz: Az általad említett kenõcsöt nem ismerem, de ha természetes anyagokból készült, akkor kenheted, ha nem, akkor inkább ne. Szerintem az ajakherpesz nem árthat a babának, de ha bizonytalan vagy, hívd fel a dokidat és kérdezd meg.

Az általad említett kenõcsöt nem ismerem, de ha természetes anyagokból készült, akkor kenheted, ha nem, akkor inkább ne. Szerintem az ajakherpesz nem árthat a babának, de ha bizonytalan vagy, hívd fel a dokidat és kérdezd meg.
Én telviran krémet használok + Homeopátiás bogyókat: Rhus toxicodendron 15CH és Borax 9CH. Nagyon jók, évek óta nem jött ki a herpeszem. Ha érzem, hogy elõ akar jönni gyorsan használom a bogyókat. Azt nem tudom, hogy a baba hogy reagál a herpeszre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat. A herpeszem különösebben nem érdekel, majd elmúlik, csak inkább az, hogy a babára van-e valamilyen hatással a vírus. (Egyébként nagyon nagyon ritkán jön ki rajtam herpesz, most azt hiszem jól esett valami kaja.)
nekem is volt herpeszem kb. a 8. héten. én is aggódom, hogy baj lesz-e belõle. nekem a szám fölött jött ki. a védõnõ látott herpeszesen, de csak annyit mondott, hogy ez azt jelenti, hogy már átestem régebben a bárányhimlõn. 24 hetes vagyok.
szia! én mióta az eszemet tudom, elõjön a herpeszem, fõleg amikor legyengül a szervezetem. most 24. hetes kismama vagyok. ELõször nekem is a 8. hét körül jött elõ, izgultam, hogy lesz e baja a babának, aztán 12. hét körül megint elõjött, és kb. 4 hetente:) megkérdeztem a dokimat, és egyértelmûen azt mondta, hogy ne aggódjak a babámnak nem lesz baja. ne aggódj! :)
nekem is akkor jött elõ, mikor legyengült a szervezetem. meg voltam fázva.
A kérdező hozzászólása: Köszi aranyosak vagytok! Csak valaki beleültette a bogarat a fülembe és kellett ez a megerõsítés tõletek :) De mostmár nyugodt vagyok.

15 hetes vagyok és egyetlen egy szerintem herpesz jött ki a nemi szervemen illetve reggelre most a számon. Nem tudom mitõl kaphattam el, de mit tehetek ellene? Péntekre van csak idõpontom az orvoshoz. Lehet baja a babának?

Legjobb válasz: Ha herpesz, esetleg attól, hogy akivel lefeküdtél, az nem sokkal korábban más növel is volt..Ha volt más nõvel, utána meg Veled, akkor van általában az, hogy herpeszes lesz a nõ nemi szerve vagy annak környéke. Hogy lehet-e a babádnak baja, azt nem tudom, de nem hiszem. Sajnálom, de ez így van általában. Remélem segítettem:)

Ha herpesz, esetleg attól, hogy akivel lefeküdtél, az nem sokkal korábban más növel is volt..Ha volt más nõvel, utána meg Veled, akkor van általában az, hogy herpeszes lesz a nõ nemi szerve vagy annak környéke. Hogy lehet-e a babádnak baja, azt nem tudom, de nem hiszem. Sajnálom, de ez így van általában. Remélem segítettem:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ :) két hete voltunk utoljára együtt a párommal, szerintem az már rég kijött volna. Nagyon nem is lehetünk együtt, mert veszélyeztetett terhes vagyok.
Nekem ttöbbször is volt herpesz a számon terhesség alatt és semmi baja a fiamnak. Mikor meglátta a doki csak annyit kérdezett h lázas vagyok e. De mivel nem voltam így nem foglalkozott vele tovább.
A genitális herpesz azért nem a legveszélytelenebb, ha babát vársz. Ebben a cikkben írnak a kismamákról is: [link]
A terhességrõl nem tudok nyilatkozni, de a nemi herpeszt nem csak nemi úton lehet összeszedni.. Nekem is van sajnos, nem mentem félre, a párom sem, csak kinulláztam az immunrendszerem kb 3 hónapra, és közben 1 hétig voltam egy nem túl higénikus helyen. A herpeszre egyébként nekem antibiotikumot kellett szednem és krémet használtam. Érdemes lenne felhívni az orvosodat, akkor is ha csak péntekre van idõpontod.
Szia! Igen, a cumitol, cumisuvegtol, mert felazik ott nekik. Nekunk is szokott lenni ilyen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!