Találatok a következő kifejezésre: Henna festékkel a (40 db)

Több, mint egy éve hennával festem a hajam feketére, de meguntam. Lesz valami baja a hajamnak, ha most hagyományos dobozos hajfestékkel átfestem? Leéghet tőle?

Vöröses barna hajszínt szeretnék, tudnátok valamilyen terméket ajánlani, ami nektek már bevált? Vagy esetleg valami hajradírt, ami gyorsan kiveszi a henna színét?

Legjobb válasz: Most nekem is ilyen vöröses barna a hajam.Én Palette Édes málna színû hajfestékkel kentem be nekem bevált.A hajamnak semmi baja sem lett tõle csak a hajvasaló miatt töredezett.Nekem elõl mellig ér a hajam hátul a lapockámig vagy még tovább és az egy doboz festék nem volt elég szóval érdemes 2-õt venni.Illetve még volt gesztenye barna is a hajam az is jó :) de ezt neked kell megnézned a dm-ben vagy abban a boltban ahol megveszed h melyik szín a jó

Most nekem is ilyen vöröses barna a hajam.Én Palette Édes málna színû hajfestékkel kentem be nekem bevált.A hajamnak semmi baja sem lett tõle csak a hajvasaló miatt töredezett.Nekem elõl mellig ér a hajam hátul a lapockámig vagy még tovább és az egy doboz festék nem volt elég szóval érdemes 2-õt venni.Illetve még volt gesztenye barna is a hajam az is jó :) de ezt neked kell megnézned a dm-ben vagy abban a boltban ahol megveszed h melyik szín a jó
Ha kivárod a megfelelõ idõt, akkor nem lesz semmi baja! Minimum 3 hónapot az utolsó hennázástól. Nem érdemes alkudozni ezen, a hajad épsége fontosabb. Ugyanakkor ugye tudod, hogy amit használsz az nem igazi henna? A igazi henna csak vörös lehet.

Valaki festi a haját hennával feketére?

légyszi írjátok le, hogy melyikkel és milyen a természetes hajszínetek.

Legjobb válasz: A hennával nem lehet feketére festeni. Csak abban az esetben, ha festékkel keverik. Akkor pedig káros, mert a henna fokozza a felszívódást, így a káros anyagok is hatékonyabban szívódnak fel. Ezért is kell megnézni, hogy milyen hennát használunk, mert az indiai hennákat a tetszetõsebb színhatás elérése miatt, szokták keverni festékkel. A hennafestéket amivel fekete színnel festenek a bõrre pedig nagyon káros, szintén azok a hajfestékek, amelyek hennát tartalmaznak! Tehát vagy henna, vagy festék! Ha egészséges, szép hajat és egészséges fejbõrt akarsz, akkor henna! A henna nem változtatja meg jelentõsen az eredeti hajszint, csak vörösebb árnyalatot ad. Ez a vörösebb árnyalat pedig függ attól is, hogy amikor elkészítjük, milyen természetes adalékot adunk hozzá. Pl. kávé (barnás), kakaó (világos barnás), tea (élén vöröses) kurkuma (sárgás), hibiszkuszvirág (erõteljes vöröses) stb. De ami meghatározó az eredeti hajszín.

A hennával nem lehet feketére festeni. Csak abban az esetben, ha festékkel keverik. Akkor pedig káros, mert a henna fokozza a felszívódást, így a káros anyagok is hatékonyabban szívódnak fel. Ezért is kell megnézni, hogy milyen hennát használunk, mert az indiai hennákat a tetszetõsebb színhatás elérése miatt, szokták keverni festékkel. A hennafestéket amivel fekete színnel festenek a bõrre pedig nagyon káros, szintén azok a hajfestékek, amelyek hennát tartalmaznak! Tehát vagy henna, vagy festék! Ha egészséges, szép hajat és egészséges fejbõrt akarsz, akkor henna! A henna nem változtatja meg jelentõsen az eredeti hajszint, csak vörösebb árnyalatot ad. Ez a vörösebb árnyalat pedig függ attól is, hogy amikor elkészítjük, milyen természetes adalékot adunk hozzá. Pl. kávé (barnás), kakaó (világos barnás), tea (élén vöröses) kurkuma (sárgás), hibiszkuszvirág (erõteljes vöröses) stb. De ami meghatározó az eredeti hajszín.
Lehet feketére festeni, ha indigót is keversz bele. Ez így is természetes hajfesték, nincs benne semmi vegyszer.
Fekete hennát semmiképp ne vegyél meg, az ugyanis pancsolt, a hennát korommal, hamuval, stb keverik be, attól lesz fekete és nagyon káros. Henna+indigóval érhetsz el fekete hajszínt. Fontos, hogy elõször mindig csak hennával kezeld a hajad, mert az indigó csak a hennázott hajat festi be!


Hennával szeretném a hajamat vörösre festeni. Hol szerezzem be a hennát? Csak házilag lehet megcsinálni, vagy fodrászatokban is festenek hennával?

Legjobb válasz: én az antalvali.com oldalról rendeltem. ott minden le van írva a hennával kapcsolatban. nagyon jó minõségû henna bár drága a rendelés, de nekem kb fél évig jó lesz, ha nem több.(aug-tól van meg de még mindig van belõle nagyon sok, és mivel nem úgy kopik le, mint a bolti hajfestékek ezért nem is kell mindig festeni vele, bár amúgy a henna olyan ha eredeti, hogy minden héten akár festheted, nem lesz semmi bajod tõle. nekem attól a hennától amit arról az oldalról rendeltem jót tett a hajamnak, dúsabb is lett tõle,sûrûbb, és fényesebb.) az én hajam vállig ér. fodrászhoz ha elviszed nem biztos, hogy befogják befesteni úgyhogy elõtte inkább egyeztess a fodrászoddal.

én az antalvali.com oldalról rendeltem. ott minden le van írva a hennával kapcsolatban. nagyon jó minõségû henna bár drága a rendelés, de nekem kb fél évig jó lesz, ha nem több.(aug-tól van meg de még mindig van belõle nagyon sok, és mivel nem úgy kopik le, mint a bolti hajfestékek ezért nem is kell mindig festeni vele, bár amúgy a henna olyan ha eredeti, hogy minden héten akár festheted, nem lesz semmi bajod tõle. nekem attól a hennától amit arról az oldalról rendeltem jót tett a hajamnak, dúsabb is lett tõle, sûrûbb, és fényesebb.) az én hajam vállig ér. fodrászhoz ha elviszed nem biztos, hogy befogják befesteni úgyhogy elõtte inkább egyeztess a fodrászoddal.
Én gyógynövény boltokban szoktam venni... alapból úgy csinálom mint ha otthon sima hajfestékkel festeném be hajam. Amúgy nekem is csak jót tett a hajamnak:) amit gynövény boltban veszek nem is drága (1000 ft) és úgy kb: 2 havonta festem újra
Én a Herbáriában néztem meg elõször , de amikor megláttam, hogy szõke, fekete hennákat is árusítanak rögtön el is mentem onnan. És inkább fizetek többet, ami több ideig meg van minthogy hamis hennákat vegyek, mert köztudott, hogy henna csak vörösre fest, nem fest se szõkére se feketére, se barnára. Vöröses lesz. Más gyógynövényes boltban nem néztem meg, lehet, hogy vannak olyan helyek ahol eredeti hennát lehet venni de ilyen boltokat nem ismerek ott ahol lakom. Ezért inkább rendeltem.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a válaszokat :) és ha befestem a hajamat utána pontosan milyen sampont használhatok? most WU2-t használok, maradhat ez? egyéb hajformázók (pl hajhab, hajlakk) használható?
Bármely fodrászkellékes boltban beszerezhetõ....

Van olyan henna festék, ami pár hajmosás után teljesen kikopik, és a hajam újra olyan színű lesz, mint eredetileg?

Sötétbarna hajam van, és tartósan befesteni nem szeretném, elégedett vagyok a színével, de nyáron puszta kíváncsiságból ki szeretném próbálni hogy hogy áll nekem valami más árnyalat, pl fekete, vagy sötétvörös. (azt hallottam, hogy a henna nem károsítja a hajat) és fontos lenne hogy tényleg kikopjon néhány mosás után.

Legjobb válasz: A henna egy indiai növény, ami CSAK VÖRÖSRE fest. Amit más színnel adnak el neked az ámítás. És nem kopik ki, csak LENÕ. 2 éve festem vele a hajam, így tudom mit beszélek. :)

A henna egy indiai növény, ami CSAK VÖRÖSRE fest. Amit más színnel adnak el neked az ámítás. És nem kopik ki, csak LENÕ. 2 éve festem vele a hajam, így tudom mit beszélek. :)
A kérdező hozzászólása: igen tudom hogy mi a henna, de én úgy tudtam hogy nem csak vörösre lehet vele festeni...ezek szerint nem.
http://antalvali.com/gyakran-ismetelt-kerdesek-henna-hajfest.. 1. vagyok ezt olvasd el. Van, hogy pl indigót adnak hozzá, így elérnek sötétbarna vagy fekete hajat, de ilyenkor az indigó pár mosás után kikopik és marad a vörös. Henna nélkül pedig az indigó nem festi be a hajat. Tehát így is vörös lesz a végeredmény és a henna csak lenõ. De olvasd el amit küldtem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, itt tényleg leírnak mindent :) de akkor én le is teszek a hennával való festésrõl, csak azért akartam kipróbálni mert azt hittem bizonyos szempontból úgy mûködik mint egy színezõ...befestem-színes-megmosom-eltûnik. Ebbõl is látszik hogy nem vagyok túl jártas a témában :D
szívesen, örülök, hogy hasznos voltam :) Az én hajam vége több mint 1 éve nem volt vele festve és elõtte is csak kétszer és még mindig vakító vörös :D (csak a tövét festem mert macerás), tehát még csak nem is fakul :D
attól függ milyen márkájút használsz illetve színezõt vagy rendes hajfestéket. ugyanis mind a kettõ van hennából. én Classic Henna hajszínezõt használok már jó ideje most próbálom ki belõle a harmadik színt. tapasztalatom szerint nem kopik ki teljesen a hajból, inkább csak fakul.nem lesz ronda lenövés mint a hajfestéknél , de az eredeti hajszínedet csak akkor kapod vissza ha lenöveszted a hennás hajad...viszont szerintem nagyon szép vöröses árnyalatot ad, van belõle több szín is (és azok is hennából vannak). nagyon sötét barnát , illetve feketét csak akkor tudsz elérni ha indigóval kevered. Nekem eddig az összes szín tetszett amit használtam , csak egy idõ után meguntam és valami más kellett :D
A henna az henna, ebbõl nincs árnyalat vagy színezõ/festék. Ez egy növény értsétek már meg végre. A henna Color/Classic meg ezek "henna hozzáadásával készült FESTÉK"...a henna egy olyan növény, ami nem kopik ki magától, tuti mert az én hajam vége már 2 éve nem volt festve és tökéletesen ugyanolyan színû. Vannak bizony indigóval/amlával kevert változatai, de ha igazi növénybõl készültek, akkor nem tudnak kikopni. a kopik, magyarul színezõként van eladva, akkor meg nincs sok köze az igazihoz.
fesd be krepp papírral :D nekem azzal van xD

Ez a fajta henna festék milyen, tapasztalatok? Ettől is vöröses lesz a hajam?

http://www.biodalom.hu/henna-color-hajfestek-13-mogyorobarna..

Legjobb válasz: A henna festék hamar lekopik

A henna festék hamar lekopik

Ki festi a haját hennával?

Ki szeretném próbálni.Eredeti hajszínem világosbarna,de narancsos vorosre szoktam festetni fodrásznál,Londa hajfestéket használ.Ha megvenném a rézvoros henna hajfestéket,nagy lenne a színkulombseg a lenott es a mar Londa hajfestékkel befestett hajam kozt? Légyszi válaszoljatok,koszi! :)

Legjobb válasz: Az igazi henna az csak vörös. Nem réz meg világos vagy sötét vagy mit tudom én. Attól függ a végleges színe, hogy a te hajad milyen színû illetve hogy mennyi ideig hagyod rajta. Mivel ez egy ilyen természetes anyag (az igazi henna), ezért nem lehet matematikai pontossággal megmondani, hogy milyen lesz a végeredmény. Elõtte ki szokták próbálni pár tincsen.

Az igazi henna az csak vörös. Nem réz meg világos vagy sötét vagy mit tudom én. Attól függ a végleges színe, hogy a te hajad milyen színû illetve hogy mennyi ideig hagyod rajta. Mivel ez egy ilyen természetes anyag (az igazi henna), ezért nem lehet matematikai pontossággal megmondani, hogy milyen lesz a végeredmény. Elõtte ki szokták próbálni pár tincsen.
http://bionom.hu/biobolt/kozmetikumok/hajapolas/hajfestekek/.. Lejjebb görgetve minden kérdésre találsz választ :) tegnap rendeltem ilyen hennát, de elvileg csak jövõ hónaptól festek vele. 3 hónap türelmi idõt javasolnak kémiai festés és henna között, az nekem csak februárban jár le.
Te rossz hennát találtál, az igazit egy növénybõl nyerik ki, ami 100% tiszta henna por, semmi káros nincs benne, és csak vörösre fest, indigoval picit barnásra, feketére, sötétbarnára, arányoktól függ. Én festem, mondjuk indigot is teszek hozzá, mivel sötétbarnára csináltam nemrégiben a hajam, nem akarok vöröset. Vigyázz, kémiai festés után minimum 3 hónap pihenõ kell a hajadnak, a henna nem reagál jól a kémiailag festett hajjal, el is törhet. 3 hónap után már bátran használhatod. De, nem kopik, fakul, csak lenöveszteni tudod, és utána is várni kell X ideig mire megint kémiai festéket kenhetsz rá. Üdv!
A dm-es henna is 100% natúr, jó minõsögû. Nyugodtan lehet használni...És én úgy tudom, nem muszáj 3 hónapot várni vegyszeres festés után, csak egy két hetet. Én csak 1 hetet vártam, és a hajamnak semmi baja nem lett. Szép lett a színe is.
A kérdező hozzászólása: Akkor valószínuleg az én hajam is melírozottnak fog tunni, mert van egy-két világosabb, szokésebb tincsem, meg a hajvégeim világosabbak, mert onnan elobb lekopott a festék..:)
Arra készülj fel, a növények nem festenek homogénre. A saját hajam gyönyörû vörösesbarna lett a henna-céklapor-hibiszkusz kombótól, a vége meg, ahol szõkítve volt, az sárgarépa. Mindezzel együtt marha jól néz ki, aki nem tudja, mi a helyzet, azt hiszi, direkt ilyen :)
Ez oké, tiszta termék, legalábbis nekem annak tûnik.
A kérdező hozzászólása: Ezt írták az egyik oldalon: A SANTE növényi hajfestékek búzaprotein, alginát, henna, cassia, dióhéj, rattan gyökér, indigó, kávé, cékla, rebarbara gyökér keverékeibõl készülnek. Ki szeretném próbálni, csak félek, hogy totálisan más szinu lesz a hajam a tove meg a már festett részt kozt..:/
Akkor az már nem henna, hanem kémiai összetétele is van, a , , más növényi összetevõk" nagy kamu szöveg. Mint pl a samponoknál a tápláló avokádó stb... A [email protected] van benne avokádó... :D De gondolom úgy sem vagy bio mániás, szóval nyugodtan fesd azzal.:)
A kérdező hozzászólása: Ez is por formájában van, henna van benne meg más novényi anyagok..
Nem ismerem ezt a terméket, Nézd meg, mit írnak az összetevõknél, hogy mit tartalmaz! De szerintem ez is vegyi festék. Az igazi hennát kizárólaag porként forgalmazzák, mert bekeverve kb 48-72 óra alatt elveszíti a hatását és a színezõképességét.
A kérdező hozzászólása: Kôszônôm szépen a válaszokat..hátam kozepéig ér kb a hajam és olyan narancsos vorosre van festve.Kb. 1 cm lenovésem van, eredeti hajszínem barna..Január 3-án volt festve a hajam..nem tudom mivel fessem be, mert a fodrász festéke teljesen tonkretettem a hajvégeim ezért kérdeztem, mert láttam a DM-ben egy hajfestéket: 100% Natural Herbal Hair color: http://ak.buy.com/PI/0/500/227670257.jpg szerintetek kipróbáljam?
Az igazi henna teljesen vegyszermentes, semmi adalékanyagot nem tartalmaz, csak a megõrölt növényt. Az árnyalat viszont befolyásolható a hatóidõvel, illetve természetes anyagokkal, kamilla, kurkuma, cassia, cékla, hibiszkusz, pirospaprika, kávé, kakaó, diólevél, indigó... Én több, mint egy éve hennázom, elõtte kémiai hajfestéket használtam. Sajnos, nem vártam ki a 3 hónapot... Hosszú a hajam, s nagyon látszik, meddig volt festve, honnan csak hennázva. Nem csak a színén, de az állagán, fogásán, fényén is.
Aminek színe van abban biztos van valami vegyszer is! Az igazi henna az ilyen zöld por tasakban és nem sok helyen árulják! Elsõ voltam, kb 4 éve festen hennával a hajam.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szépen a válaszokat, hasznos info :) A rézvoros hennat azert irtam, mert a dm-ben kapható valami 100% natural herbal hair color, annak van tobb szinee..
A Sante hajfestékben semmmi vegyi osszetevo nincs. Nyugodtan használhatod.

Ez a henna festék befogná a hajam? (amit régebben fekete festékkel, most fekete tartós színezővel festek, és alapból középbarna volt a hajam. )

Ha igen, mennyi ideig marad benne? Tapasztalatok? Megéri?

Legjobb válasz: Én nem a krémet, hanem a por állagú festéket ajánlanám, én azzal festem. Viszont nem tudom, hogy befogná-e a festett hajat, bár vörösesebb lesz az biztos.. Én alapból szõke vagyok, úgy festettem be a hajam sötétbarnára.

Én nem a krémet, hanem a por állagú festéket ajánlanám, én azzal festem. Viszont nem tudom, hogy befogná-e a festett hajat, bár vörösesebb lesz az biztos.. Én alapból szõke vagyok, úgy festettem be a hajam sötétbarnára.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod :)

Henna hajfestékkel lehet szõkébõl csokibarnát csinálni? És ha igen, hogyan? És mennyibe kerül kb a henna festék és az indigó?

Legjobb válasz: Éjfél után megmondom (akkor mosom ki a hajamból). Barnás szõke a hajam mondjuk.

Éjfél után megmondom (akkor mosom ki a hajamból). Barnás szõke a hajam mondjuk.
Nnnna. Én Lush terméket használtam, nagyrészt indigó, kisrészt henna. A neve "caca brun". A hajam szõkés-barnából hivatalosan is barna lett, bár nem csokoládé barna. Mutatom mibõl kb. mi lett. [link] A felsõ képen a jobb oldaliból. [link] Ilyen. Szóval nem túl nagy a váltás, de lehet én kentem fel rosszul vagy nem tudom. Állítólag az indigó 24 óra múlva nyeri el a végleges színét.
Én Neha hennát használok, igaz én csak magában a hennát. Elvileg ha nagyobb részt indigót használsz, akkor lehet belõle szép, akár sötétebb barnát is csinálni. Érdemes rákeresni neten, nagyon sokan írnak errõl. Elõször én is a Lusht próbáltam ki, de az lepkefing. Világosbarna hajam van, vagyis ilyen szõkésbarna-világosbarna, a Lush hennája adott neki egy kis fényt, de amúgy semmit nem ért. A Neha nekem 4 órát volt fent, és barnából vörös lettem, jól látható a színváltozás, mint egy rendes hajfesték után. Minél tovább áll a henna, annál rosszabb a színezõereje, és a Lush tömbök elég sokáig állnak, mire megveszed... A Lush csak annak jó, aki nem vágyik nagy változásra. Mondjuk ha nagyon világos a hajad, akkor lehet jobban befogja, anyukám õsz haját végül is elég rendesen befogta.

Henna hajfestékkel lehet a bőrre rajzolni? Vagy ahoz más henna festék kell?

Legjobb válasz: Ez attól függ, hogy mennyire "kényes" a bõröd és, hogy az a hajfesték pontosan milyen összetevõkbõl áll. Végül is felkenheted, de jobban jársz ha bio boltokban vagy itt a neten rendelsz egy tubus kész pasztát és már nyomathatod is a mintát.

Ez attól függ, hogy mennyire "kényes" a bõröd és, hogy az a hajfesték pontosan milyen összetevõkbõl áll. Végül is felkenheted, de jobban jársz ha bio boltokban vagy itt a neten rendelsz egy tubus kész pasztát és már nyomathatod is a mintát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!