Találatok a következő kifejezésre: Helyes e monoki program (1 db)

Helyes e a monoki program?

Vagyis csak az kapjon segélyt aki dolgozik is érte.

Legjobb válasz: szerintem helyes.

szerintem helyes.
Sajnos van nálunk egy olyan ideológia, hogy a munka nem lehet kényszer. Emiatt törvénytelen a dolog. Ezt tudomásom szerint a New Yorki Egyezmény szabályozza, ami többek között a lánykereskedelmet, és a nyilvánosházak létesítését is tiltja. Elég nagy baromság, mármint a kényszermunka tilalma, de egyelõre ez a jogi helyzet. Én nem is ezt csinálnám, hanem megszüntetném a szociális segélyeket mai formájukban. Sokkal komolyabb ellenõrzést vezetnék be, és csak az kaphatna, aki tényleg 100%, hogy nem tudna dolgozni. A családi pótlékot viszont tényleg csak az iskolába járó gyerekek után adnám. Egyébként azért szidják annyit ezt a programot, mert kimondatlanul, de egyértelmûen az élõsködõ cigányok lennének a szenvedõ alanyai, és ezt sokan nem merik felvállalni.
A kérdező hozzászólása: A kormány valamiért nem akar józan paraszt ésszel gondolkodni, és azt nézni ami a saját népének elsõdlegesen jó. Magyarországon a magyar az elsõ-ezért hívják Magyaroroszágnak- és nem a cigányok, a zsidók és az egyéb iderohadt menekültek.
100%-ig helyes!!! És ha egyszer adná az isten, hogy népszavazásra kerüljön, azt hiszem elég egyértelmû lesz a végeredmény.
Igen, végre valahol csinálnak is valamit, nem szövegelnek. Nagyon is helyes!
A monoki polgármester is Jobbikos! :) Hajrá Jobbik!
Rövid leszek: nagyon helyes.
helyes
Teljes mértékben egyetértek vele, igenis kössék munkához a szociális segélyeket. Lehet utcákat, tereket takarítani, árkokat tisztitani, ugyis szemetes minden város. Ne a könnyebbik utat válasszák ezek a parazíták, mert õk a becsületes adófizetõk vérszívói.
Szerintem teljesen helyes.Aki önhibájából nem akar dolgozni, az ne kapjon semmit!Persze ha nincs is munka(Vagy nem veszik fel mert cigány, sajnos ilyen is van, ez ellen szigorú büntetéssel fel kell lépni.)akkor kapjon.De ha éviekig nem dolgozik, akkor az már valószínûleg önhibájából van és az ne nyavalyogjon össze-vissza!!!A javaslat lényege ugye, hogy az önkormányzat ad nekik munkát.A napi 5000 nettó meg nem is rossz fizetés fizikai munkáért!Aki nem fogadja el, az nem is akar dolgozni--->Ne is egyék!
én pl. baromira berágnék, ha a fizetésemet amiért idõnként a belem kidolgozom valaki segélynek kezdené nevezni...
Szerintem ezzel az ég világon semmi baj sincsen. Láttam embereket akik segélyért álltak sorban, és 10x jobb fizikumúak voltak mint én. Kérdezem én...az ilyeneket mi gátolja a munkában? Ha nincsen testi és szervi baja, akkor húzzon el dolgozni. Közmunkáért pénz. Szerintem az elv nagyszerû, és remélem országos szintre emelik.
Aki munkaképes, és van lehetõség neki munkát adni, az igenis dolgozzon. Nem helyes, hogy más adójából fizessenek valakit, aki nem dolgozik. Más dolog, ha nincs lehetõsége dolgozni, ilyen esetben azért nem hagynám éhen halni.
Monokon nem segélyt, hanem munkabért fog kapni az aki közmunkát végez! A segély ellenében nem lehet munkát követelni! Monokon azt találták ki, hogy befagyasztják a segélyeket, és szeptembertõl minden rászorulónak adnak közmunkát, és ezért kapnak napi 5000 Ft munkabért! Aki viszont nem fogadja el a közmunkát az nem kap pénzt!
szerintem nincs ezzel semmi baj.
Szerintem nagyon is helyes mert aki eddig nem dolgozott csak mert semmire kellõ volt más oka nem volt rá hogy ne dolgozzon. Az most kénytelen lesz ha nem akar éhendögleni persze más ha valaki nem munkaképes és azért nem dolgozik az megérdemli csak h itt most nem errõl van szó ui. amúgy is napi 5000ft-ért csak a hülye meg az ingyenélõ semmire sem való nem megy el dolgozni. nehogy már ne érje meg neki, én a helyükben örülnék inkább neki hogy kb. 110000ft helyett most 150000 körül kereshet majd és valószínûleg olyan munka lessz hogy az eszét nem kell majd használnia hozzá. ha nem vállalják el abból csak az látszik meg mennyire analfabéták és semmire kellõk ezek az emberek
igazából nem. ez egy helyzet szülte szükségmegoldás. A körülmények ismerete, illetve ismerni vélése mondatja velünk, hogy ez így helyes. Aki nem dolgozik, ne is egyék. Szép és egyszerû elv. De ne essünk félreértésbe, ez nem egy jó megoldás. Etikátlan és demagóg. Még akkor is az, ha nincs másik út. Legyünk õszínték, úgyis olyan ritka manapság, és ismerjük be. Igazságtalan és rossz. Csak nincs más megoldás.
Nem értem miért lenne igazságtalan. A szüleimnek is dolgozni kell a pénzért, nemsoká nekem is dolgoznom kell érte. Másnak miért nem? Nekik is "mi" dolgozzunk? Az igazságos? A közmunka hasznos. Szépíttessék velük a várost, tartsák tisztán, végeztessenek velük olyan munkát, ami hasznos a település minden lakójának. Õk kapnak napi 5000 Ft-ot, amiért sok ember a két kezét összetenné sok év kemény munkája után. Kivételt tennék a munkaképtelenekkel, és a kis gyermeket egyedül nevelõkkel... Szerintem ebben semmi igazságtalan nincs. Ennyi erõvel én meg mondhatnám, hogy nem akarok adót fizetni, ne kényszerítsenek. De nem tehetem. Sajnos sokan nem is teszik, de az másik probléma, ami szintén megoldásra vár. Egyelõre helyettük is mi fizetünk, mert még van mibõl.
azért igazságtalan, mert a szociális juttatás az attól szociális, hogy az alany helyzetétõl függ, nem a tevékenységétõl. A szociális juttatás a társadalom ellentételezés nélküli adománya a rászorulók felé. Ha ellentételezést kérsz, akkor az nem szociális juttatás. Nincs azzal semmi baj, hogy azt mondják, ha nem dolgozol, nem kapsz pénz. Ez így korrekt. De azt mondani, hogy akkor kapsz szociális juttatást, ha dolgozol, az demagógia. Ha vársz valamit cserébe, akkor az nem szociális juttatás. Ennyi. Húzzuk ki magunkat és mondjuk azt, hogy segély nincs, munkáért pénz van. Azt mondani, hogy munkáért segély, az gerinctelen.
Ja, kérem így is fel lehet fogni a dolgokat! Akkor ebben az esetben ha a párom és én nem megyünk dolgozni akkor mi is kapunk segélyt, igaz? Mivel mi is rászorulnánk, igaz? Az már más kérdés, hogy azért nem dolgozunk, mert lusták vagyunk megemelni a seggünket! Tanulni sem kellett volna, minek? Úgyis kapunk segélyt! Azért azt tudni kell, hogy én mûszaki diplomával elmentem dolgozni 65 000 Ft-ért! 4 mûszakban, 12 órában! Más ennyi segélyt kapott, míg én kidolgoztam a belem annyi kis pénzért! Úgyhogy én nagyon egyetértek azzal, hogy legalább egy kicsit dolgozzanak a pénzükért és ne a semmiért kapjanak!
A kérdező hozzászólása: Amerre csak járok az országban mindenhol épitkezések mennek. Mégsem látok sehol annyi cigány segédmunkást mint magyart. Sõt! Közmunkán sem! Nem kellene tisztára mázolni azokat akik úgy kerülik a munkát ahogy csak bírják. Azt a morális kérdést meg hagyjuk, hogy segély vagy fizetés mert a PÉNZ benne a lényeg. Ki a fene érzi attól rosszul magát ha a jövedelmét segélynek hívják vagy munkabérnek?
Helyes. Monok roma mentes ovezet hamarosan:)

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Vajon J. K. Rowling, a Harry Potter könyvek írója, Voldemort gyerekkorával valóban Hitler zsidó származására célzott?

Egyik ismerősöm vetette fel a témát.

Ugye annyit kell tudni, hogy Voldemort (a történet főgonosza) kérlelhetetlenül gyűlölte a muglikat, akik olyan emberek, akik nem tudnak varázsolni. Ki akarta őket irtani vagy rabszolgasorba akarta őket dönteni, már nem emlékszem.
A családja úgy nézett ki, hogy az anyja nemesvérű varázslócsaládból származott, akik nagy szegénységben éltek a Denem (Voldemort apjának családja) birtokon és a fiatal Denem fiú elcsábította Voldemort anyját, aztán gyerekük született, ő lett Voldemort.
Miután megszületett a fiú, az apa letagadta, hogy bármiféle köze lenne a nőhöz és ezzel megtagadta a saját fiát is. Ezt az arculcsapást Voldemort anyja nem bírta elviselni, ezért öngyilkos lett. Ebből eredt Voldemort gyűlölete az apja iránt és ezért gyűlölte a muglikat is, ugyanis az apja is az volt.

Haverom azt mondta, hogy ezzel arra célzott az írónő, hogy valószínűleg Hitler is azért gyűlölte a zsidókat, mert az apját vetítette ki rájuk, akiről azt rebesgették, hogy zsidó származása volt és Hitlerrel gyűlölték egymást.

Igaz lehet a célzás?

33

Olvastam cikkeket arról hogy a devizahitellel rendelkezők tüntetnek Orbán, Csányi és még ki tudja kinek a háza előtt. Hogy lehetséges ez?

Csányi Sándor az ország leggazdagabb embere, hogy lehet az hogy csak így oda lehet menni a házához? Nem őrzik a házát vagy nincs elzárva hogy ne mehessen oda akárki vagy valami hasonló? Mert azt olvastam hogy Orbán házához kivonultak a rendvédelmi erők, de Csányi házhoz miért nem?

7

Miért mondják, hogy Európában, USA-ban szólásszabadság és liberalizmus van?

Nincs sem liberalizmus sem szólásszabadság.

Politikai korrektséggel átitatott véleménydiktatúra van.

Manapság politikailag inkorrektnek lenni olyan, mint régen boszorkánynak lenni, csak nem égetnek meg (egyenlőre).
Gyakorlatilag meghatározzák, hogy mi lehet a véleményed, hogy mit szabad, mit kell mondanod.

Mondok egy hasonlatot.
Tételezzük fel, hogy ez a zöld , környezetbarát, "hippi" ideológia lesz a domináns Európában, ennek a vallása válik politikailag korrektté.
Mondjuk, én a munkahelyemen kinyilvánítom azon nézeteimet ,hogy én benzin , dízel autó párti vagyok és az elektromos , hibrid jármű csak punciknak való ,meg nincs benne erő...stb...stb
Ezekért a nézeteimért , ezért a véleményemért engem kirúgnak, ergo diszkriminálnak mert eltérő a véleményem.

Vagy ,tételezzük fel, hogy egy olyan személy vagyok aki sokat szerepel a médiában.
Megjátszom a korrektet ,szélerőművet avattam meg hasonlók.
Egy vita során Kálmán Olga előrehozza az igazi énemet,lekerül a PC álca és előjön az igazi benzin , dízel kedvelő valódi énem.
Ezután a műsor után vége a médiás szereplésemnek , médiás karrieremnek.
Miért?
Pusztán mert eltérő a véleményem.

Szóval, semmiféle szabadság nincs sem Európában, sem az USA-ban ,nem értem mire mondják, hogy szólásszabadság van.

Liberalizmus sincs, mert nem képesek elfogadni az eltérő véleményt az eltérő nézetet.

3

Magyarországon a II. világháború alatt mikor kezdték kapiskálni az emberek, hogy rendszerváltás lesz?

Annyira furcsa nézni a Horthy-korszakbeli filmeket, filmhíradókat, olvasni az akkori politikai harcokról. A szovjet csapatok már a határnál voltak, mégis minden ment tovább a régi kerékvágásban, mintha senki nem sejtette volna, hogy mi jön. Nem volt elég a sztálingrádi csatavesztés, a don-kanyarbeli megsemmisülés, a keleti front teljes összeomlása ahhoz, hogy legalábbis gyanút ébresszen az akkori emberekben? Vagy sejtettek valamit, csak ez a híradókból nem látszik?

3

Melyik mostani hatalom, ország, nép, csoport jelenti a világra a legnagyobb veszélyt? Kik akarják ebben a korban meghódítani a világot?

Ha végig nézünk a történelmen mindig voltak hódító hatalmak-népek, ebben a korban most épp kik?
Kik jelentik a világbékére a legnagyobb veszély potenciált?

11

Miért nem támogatja a Fidesz az alapvető élelmiszerek Áfa csökkentését? Az nem lenne olyan népszerű mint a rezsicsökkentés, vagy csak azért mert ez MSZP ötlete volt?

Sok környező országban sokkal olcsóbb már "boltba járni".

3

Mennyi a kiszabható bírság a közterületen való alkoholfogyasztásért?

2 barátommal éppen jöttünk haza a boltból és pár percre megálltunk egy padnál. 2 bontott sör volt nálunk amiből alig hiányzott egy kevés... de jöttek a rendőrök és megbüntettek kipakoltattak meg be akartak vinni de nem tették meg. végül aztmondták hogy akkor majd küldik a 3 bírságot és arra lennék kíváncsi hogy kb. mennyi bírságra számíthatunk? egy 16 éves lány, 38 és 20 éves férfi ezek lennénk mi... lehet hogy nem lesz ugyanannyi a bírság
20/F

2

Ebben az országban miért kap rengeteg ember kevesebbet mint egy átlagnyugdíjas, holott még csak most kezdené el az életét?

Nem unjátok már hogy mesterségesen a nyugdíjasok vannak a legjobban tartva? a családomban az öregek közül érdekes módon egy embernek sincs 100 ezer alatti nyugdíja pedig mindenki sima melós volt a kádár érában. a fiatal ismerőseim közül pedig kb egy se keres ennyit, már ha van munkájuk. ez igazságtalan szerintem.

17

Hogy lehet valakiből kormánydelegációs autó sofőr?

1

Miért ilyen nagy a németek államadóssága?

"Régi" ország, gazdasága erős, jó az ipar, stb. stb. hogyan lett ekkora államadósságuk? (Amerikának,és még egy pár nagyobb országnak is?)

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!