Találatok a következő kifejezésre: Helyes e hogy (137 db)

Szerintetek helyes-e, hogy az orvostudomány belenyúlt az ember természetes evolúciós folyamatába?

Legjobb válasz: Van egy objektívebb meg egy humánabb megközelítés: Az elsõ alapján nincs helyes vagy helytelen, az emberi agy vagyis a tudomány is része az evolúciónak. Megtörténik, ennyi. Majd elválik, hogy ez segíti-e a fennmaradásunkat vagy sem.. De innentõl már nem is vagyunk annyira objektívek. A másodikkal kapcsolatban egy kérdés: Tegyük fel, hogy az egyik családtagod örökletes betegségben szenved, és az orvosok kezelik, hogy ne haljon meg egy éven belül. Ekkor is felteszed a kérdésed? (Nem cinizmus akart lenni.)

Van egy objektívebb meg egy humánabb megközelítés: Az elsõ alapján nincs helyes vagy helytelen, az emberi agy vagyis a tudomány is része az evolúciónak. Megtörténik, ennyi. Majd elválik, hogy ez segíti-e a fennmaradásunkat vagy sem.. De innentõl már nem is vagyunk annyira objektívek. A másodikkal kapcsolatban egy kérdés: Tegyük fel, hogy az egyik családtagod örökletes betegségben szenved, és az orvosok kezelik, hogy ne haljon meg egy éven belül. Ekkor is felteszed a kérdésed? (Nem cinizmus akart lenni.)
Mire gondolsz pontosan ?
Helyesnek tartom tekintve, hogy koraszülöttként már valószínû nem élnék. És kövezzetek meg, de szeretek élni, önzõ egy lény vagyok tudom.
Az ember intelligens és tudatos lény, nem lehet ráhúzni ugyanazt az evolúciós elméletet, mint amit az állatokra.Ha hirtelen vki elkezdené meggyógyítani a koraszülött vagy gyenge állatkölyköket, na akkor volna a baj.Az ember családot tervez(legalábbis jó részük), az állat pedig fial/szaporodik ész nélkül. A gyógyítás bárminemû mértéke helyes, kívánatos, jó, kell. Az, aki már csak vegetál, olyan beteg, nem tud szaporodni. Az eutanázia egy másik téma.
1 szó: lekaksi.
A kérdező hozzászólása: Bocs, elírtam, megfelelõ kezeléssel, nem kezelés nélkül
A kérdező hozzászólása: ma 17:44 - A cukorbetegség az élettel nem összeegyeztethetetlen, megfelelõ kezelés nélkül kvázi teljes, fájdalommentes életet lehet élni, egyértelmûen az 1. kategória. A koraszülöttek érdekesebb téma, 100 éve még nem nagyon maradtak életben, viszont tudjuk, hogy inkubátorba téve megvan az esélyük arra, hogy késõbb teljes életet éljenek. Nem lehet tõlük elvitatni az életet, mégis komoly belenyúlás az evolúciós folyamatba.
Igen, ez egy kétoldalú dolog, a jõvõbeli katasztrófákban nagyobb arányban halnak majd meg az emberek. Hasonló eset amikor kaját osztanak mondjuk Afrikában, most nem hal éhen 10millió ember hanem továbbszaporodik, és egy késõbbi éhezéskor már 30millióan halnak meg.
Akkor az inzulinról és a cukorbetegségrõl mia véleményed? Õk a 2.csoportodba esnek Hisz itt aról van szó, hogy az orvostudomány megmenti azt, aki az élettel összeegyeztethetetlen súlyos rendellennessége folytán természetes módon nem maradna életben, és így fenntartja a veszélyt, hogy ezt a génhibát továbbörökíti. (Tovább örökíthetik a cukorbetegségre hajlamosító génkészletet)
A kérdező hozzászólása: Az 1-es és 2-es közötti határ nagyon vitatható, de azt hiszem, hogy én érzem. Ugyanakkor nincs hozzá jogom, se tudományos fokozatom, hogy ebben állást foglaljak.
A kérdező hozzászólása: El kell tehát választani az evolúcióba való belenyúlás két fõ formáját: 1. Az orvostudomány megmenti azt, aki beteg, és újra teljes életet ad neki. Itt az orvostudomány ha úgy tetszik, az evolúció része. 2. Az orvostudomány megmenti azt, aki az élettel összeegyeztethetetlen súlyos rendellennessége folytán természetes módon nem maradna életben, és így fenntartja a veszélyt, hogy ezt a génhibát továbbörökíti. Az elsõ modell jó, a második nem biztos, hogy jó
A kérdező hozzászólása: ma 17:20 Ha meg lehet gyógyítani, akkor természetesen nem szabad halálba segíteni, én a gyógyíthatatlanról beszéltem. Az édesapám nem szenvedhet ilyen rendellenességben, mert akkor nem jöhettem volna én létre. Ha a testvéremmel vagy gyerekemmel történne ilyesmi, azt a megoldást támogatnám, ami a legkevesebb szenvedést okozza neki, én itt másodlagos vagyok. Egy nagyon beteg génhibás egyed szaporodási esélyei igencsak csekélyek, így az evolúció õket valójában kiszelektálja akkor is, ha életben tartod õket.
Ha így gondolod akkor végeredményben az "egyszerû " antibiotikum is kõkeményen beleszól az evolúciónkba. Hisz olyan korokozók elen segít gyõzni a szevezetnek amibe sokan belehalhatnak, ráadásul oylan baktérium törzseket tenyészthet ki amik sokkal ellenállóbbak lesznek.
harmadik vagyok.. "amitõl már csak fájdalma és szenvedése van" Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, amirõl te írsz, az egy másik kérdés. De mi van, ha teljes életet élhetne a kezelésnek köszönhetõen. Mondhatnánk, hogy minek kezelni, az evolúció a kukába szánta. Ez tuképpen igaz. És most gondold hozzá, hogy pl. a tesódról vagy édesapádról van szó. Megint itt a dilemma a két felfogás között.
A kérdező hozzászólása: Nagy horderejû és kegyetlennek tûnõ kérdés ez. Érzelmeink képtelenné tesznek arra bennünket, hogy ítélkezzünk, és így én sem vagyok feljogosítva erre. A kérdés csupán amiatt született, mert a témán gondolkoztam. Hiszen mindenkinek joga van hozzá, hogy a lehetõ legtovább éljen több-kevesebb egészségben. A természetes, ember által érintetlen állatvilágban lezajló szelekció emberi világba visszahozatalának kérdése a ördögtõl való, a történelem legsötétebb korszakainak gondolatait idézi. Ha valaki az élettel összeegyeztethetetlen genetikai rendellenességben szenved, amitõl már csak fájdalma és szenvedése van - ítéljetek el - én nem tartanám mindenáron életben.
Szerintem igen: ami mellette szól az az, hogy nem halsz bele egy kis akármibe, az átlagéletkor megnõ, nem szenved annyi gyerek, nem kell annyit küzdeni betegségekkel, több idõ marad az "életre". Ami ellene szólna, az az, hogy az ember természetes ellenállása eltompulhat. De: új betegségek bármikor bárhol megjelenhetnek. Egy adott betegség-csoportnak folyamatosan kitett populáció is simán érzékennyé válhat egy másik betegségre, ami még nem is létezik, vagy a világ egy másik pontján létezik. Ráadásul ha nincs orvostudomány akkor a populáció minden egyede gyengébb, lehet hogy normális orvosi kezelés mellett túlélne egy nagyon durva betegséget, mert annyira jók a génjei, de mivel le van gyengülve, ezért nem képes védekezni és meghal. Ami fontos: elég nagy legyen a populáció, és változatosak legyenek a gének, és akkor mindig lesznek egyedek akik ellenállóak új dolgokkal szemben. Nem hiszem hogy valaha is eljut oda az emberiség, hogy orvosi segítség nélkül egyetlen egyed se tudna legyõzni egy átlagos influenzát.
Szerintem is, maga az ember fejlõdött így, és ez így helyes.

Szerinted helyes -e, hogy a jelzálog jogot meg szüntette a kormány, és a fiatal lakás vásárlók, nehezebben tudnak lakáshoz jutni?

Legjobb válasz: igen helyes, mert úgysem tudják visszafizetni! visszakérdeznék: helyesled-e, hogy valaki már a 30-as évei elõtt adósrabszolgaságba süllyedjen?

igen helyes, mert úgysem tudják visszafizetni! visszakérdeznék: helyesled-e, hogy valaki már a 30-as évei elõtt adósrabszolgaságba süllyedjen?
"Szerinted helyes -e, hogy a jelzálog jogot meg szüntette a kormány" A devizaalapút tiltották be, nem az egészet, érthetõ?
tudtommal nem a jelzálogot szüntette meg, hanem a deviza alapu jelzálog bejegyzést. egyébként tegyük fel, hogy megszünteti, akkor mire alapozva fognak adni hitelt? puszira?
NEM LETT betiltva a jelzálogjog ha valóban érdekelne a téma - tudnád nem kell itt a mûbalhé csak a devizaalapú lett törölve - de az se teljesen nincs ezen mit elemezgetni
a bankokat kéne inkább megszopatni, nem azt aki dolgozik
A kérdező hozzászólása: 15 /55 -nek üzenem tudod az elmúlt renszerben is
A kérdező hozzászólása: 15 /55-nek üzenem , hogy az elmúlt rendszerekben is OTP-Bank kölcsönökre építettük a házainkat , és minden hónapban fizettük a havi törlesztõ részletet , még lenem járt , még mindig jobb volt , mind 30 évet várni lakás nélkül , majd ha nem lessz pénzed min 20 milcsi , akkor majd te is meg gondolod , melyikkel jársz jobban , nagyon sok fiatal pár otthon lakik idõs szüleivel és szülei házára jelzálogot vett, és már külön tudnak lakni , nekem ez a véleményem , de nem kell vele egyet érteni, üdv
16:31 "minden hónapban fizettük a havi törlesztõ részletet" Hát ez lesz ezután is. Nem pedig az, hogy minden nap azon rettegsz, hogy mi történik a svájci frank árfolyamával.
Tudod a legtöbben a múlt rendszerben KAPTÁK azt a kib*szott lakást, fõleg ha párttagok voltak, vagy leellettek 3 gyereket! aki nem tartozott bele ebbe a körbe, na arra talán igaz amit mondasz! de még ez sem biztos -.-
"Tudod a legtöbben a múlt rendszerben KAPTÁK azt a kib*szott lakást, fõleg ha párttagok voltak, vagy leellettek 3 gyereket! aki nem tartozott bele ebbe a körbe, na arra talán igaz amit mondasz! de még ez sem biztos -.-" na ez így nagyon nem igaz. az igaz, hogy kiutaltak lakásokat mindenféle alapon (párttagság, gyerek, beosztás), de ez nem azt jelentette, hogy nem kellett érte fizetni. kellett. nem is keveset. csak mivel az építõipar is állami kézben volt, ezért állambácsi döntötte el, hogy ki vehet egyáltalán lakást az állami keretbõl. várólista volt erre is, mint a képkocsikra, meg majdnem mindenre.

Helyes-e, hogy Szili Katalin részt vesz az alkotmányozásban?

A két politikai oldalon sokaknak érdeke a megosztottság mesterséges fenntartása. Ezeknek a politikai er?knek mind a két oldalon kellemetlen lehet, ha valaki megszegi a szabályokat.

Legjobb válasz: Semmivel sem helytelenebb,mint Pozsgai ottléte! Sõt: Pozsgait még helytelenebbnek tartom. Az lenne a helyes,hogy minél több nézetet képviselõ,és fõleg Alkotmányjogász is résztvenne az elõkészítésben.

Semmivel sem helytelenebb, mint Pozsgai ottléte! Sõt: Pozsgait még helytelenebbnek tartom. Az lenne a helyes, hogy minél több nézetet képviselõ, és fõleg Alkotmányjogász is résztvenne az elõkészítésben.
Igazából nem tudom. Azt viszont tudom, hogy helyes átlépni a korlátokat, mert csak együttmûködéssel lehet (kellene) új alkotmányt készíteni!
Fel kell tennem a kérdés: ki a franc az a Szili Katalin? Egy virtuálisan létezõ baloldali mikropárt elnöke, független képviselõ. Mint ahogy azt kb egy éve megírtam: Szili nemsokára "õfelsége tiszteletteljes, támogató ellenzéke" lesz. Majd kap a fidesztõl az egyesülete 2014-ben három helyet, ki lesznek nevezve "felelõs, népben-nemzetben gondolkodó" baloldalnak, és velük próbálják majd leszerelni azt a kritikát, hogy a baloldalt nem veszik veszik be a döntéseikbe. Errõl szól ez, nem másról. Hálával tartozunk az szdsz-nek, hogy ez a nõ nem lett köztársasági elnök.
Tegnap nyilatkozott a Hír- tévében. Szerencse, hogy elõbb vacsoráztam. Mottó: "Ahonnan esz(tt)ünk, oda nem [email protected]". Gusztustalan.
dubiis libertas egy kicsit sok a prekoncepció az állításodban... az SZDSZ-nek meg semmivel nem tartozunk, köszönettel meg pláne nem!
Szili Katalin lépése nem lehetett a volt okostojás pártjának véletlen, hisz a frakción belül is errõl külön véleményen volt. Egyébként a parlamenti munka munkahely.Aki nem akar dolgozni jelentkezzen nálam , mert trágyát kell széthordani.
A kérdező hozzászólása: Esetleg mindenkinek a saját lövészárkában kellene maradnia, hogy örökké tartson a megosztottság?
"õ legalább próbálkozik" Gondolom csupán a Te/mi érdekünkben. Teljesen véletlenül pont akkor, mikor a volt "gazdája" padlón van. Értem én, hogy benzin, de mi hajtja...
Igen, ugyanis ezt, úgy kell felfogni, mint a boltban a pénztárnál a kiírás szerint. PÉNZTÁRTÓL VALÓ TÁVOZÁS UTÁN REKLAMÁCIÓT NEM FOGADUNK EL. Õ legalább próbálkozik.Hogy akarunk nemzeti összefogást, ha senki nem közeledik senkihez.
Ki hatalmazta fel õket hogy alkotmányozzanak ?
Helyes-e, hogy szili katalin még átlépheti a parlament küszöbét?
Eleve nem is kellett volna a megosztottságnak létrejönnie. Gondoljunk vissza, mióta is van ez? Mióta téma a politika a kocsmában? Mióta vannak családon belüli veszekedések, sérelmek a politikai nézetek miatt? Igen kérem, AZÓTA.


Ügyfélszolgálatos munka? Helyes e hogy elkért az ember 8000 ft+áfa, ezért ad egy írott cd-t hogy tanuljam be a tananyagot öntanlás keretében?

http://files.bitfarm.eu/download.php?file=Köszönjük_a_jelent..

Legjobb válasz: "Köszönjük a jelentkezését A telefonos ügyfélszolgálati munkára" A linkrõl nekem csak ez jön be..de elolvastam amit írtál,és ne haragudj,hogy ezt mondom de nagyon átverés szaga van az egésznek...Papíron akármilyen szerzõdést tudnak kreálni ha tutira mennek,hogy úgysem sikerül a teszt...Bár nekem már az is gyanús lenne,hogy otthoni munkáért 115.000Ft-ot fizetnek,de kértek pénzt!Szerintem te most buktál 8000 forintot...egyébként milyen CD? A teszt kérdéseket le lehet ellenõrizni utólag a CD útmutatásai alapján? vagyis Ha valaki bemagolja a CD-én lévõ anyagot akkor hibátlan tesztet tud kitölteni??

"Köszönjük a jelentkezését A telefonos ügyfélszolgálati munkára" A linkrõl nekem csak ez jön be..de elolvastam amit írtál, és ne haragudj, hogy ezt mondom de nagyon átverés szaga van az egésznek...Papíron akármilyen szerzõdést tudnak kreálni ha tutira mennek, hogy úgysem sikerül a teszt...Bár nekem már az is gyanús lenne, hogy otthoni munkáért 115.000Ft-ot fizetnek, de kértek pénzt!Szerintem te most buktál 8000 forintot...egyébként milyen CD? A teszt kérdéseket le lehet ellenõrizni utólag a CD útmutatásai alapján? vagyis Ha valaki bemagolja a CD-én lévõ anyagot akkor hibátlan tesztet tud kitölteni??
Csalás ám a javából!
Hát, ezt most nagyon elbaltáztad, próbálhatod jogi útra terelni, mert csalás egyértelmûen, csak nem tudom, miért van még annyi balek, aki bedõl ilyeneknek, hogy pénzért munkát kap, amikor még a munkaerõ-kölcsönzõk se kérhetnek az álláskeresõktõl pénzt.
Ne haragudj, de nincs miért perelned, megbuktál. Gondolom ez szerepelt a szerzõdésben is. Hidd el levédték magukat. MINDEN olyan munkaajánlat aminél elõször pénzt kérnek az átverés. Nem értem, hogy miért szopják még mindíg be az emberek, amikor kb. 20 éve mennek ezek a dolgok. Legközelebb figyelj.
Azért megérné elballagni feljelentést tenni, ez egyértelmûen csalás. Nem tartom valószínûnek, hogy bármilyen munkát tudott volna adni, de ha naponta csak 2-3 embertõl szed be 8000 Ft-ot, egy hónapra már az se rossz pénz neki a semmiért.
A kérdező hozzászólása: a teszt 70 kérdéses, és 7et hibázhattál.A bankos ismerõsöm azt mondta hogy néhány kérdés nem egyértelmû, fogalmazása nem megfelelõ, és még a választ se tudta.Cascorol, lakásbiztositásról, életbiztosításról van szó.
Az oktatás része igen, de a munkával kapcsolatban , már kérdéses.Ez a cég , csak tanulmányokkal foglalkozik, az alapitvány leirásábol.Szerintem.Mi is várjuk a feladatokat, mert biztunk benne nem átverés, de ha az mindent felrakok az internetre, nem kell neki több cd-ét eladnia.
A kérdező hozzászólása: jo.és akkor most ez azt jelenti hogy minden törvényes?
Magyari és Társa Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság Cégbejegyzés dátuma: Bejegyezve: 1996.06.25 Hatályos: 1996/06/25 -tól 1996.06.29 Hatályos: 1996/06/25 -tól 1996.10.01 Hatályos: 1996/10/01 -tól A cég elnevezése: Magyari és Társa Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság A cég rövidített elnevezése: Magyari és Társa Bt. Cégjegyzékszám: 05-06-006770 Hatályos: 2006/10/15 -tól Adószám: 21315990-2-05 Hatályos: 1996/08/23 - 1998/09/13 A cég székhelye: 3527 Miskolc, Latabár Endre u. 22. A cég telephelye(i): A cég tevékenységi körei: 8040'92 Felnõtt és egyéb oktatás 8051'92 Tanórán kívüli oktatási ellátás 8059'92 Oktatást kiegészítõ egyéb tevékenység 5180'92 Közvetítõ nagykereskedelem 5190'92 Külkereskedelem 5211'92 Élelmiszer jellegû vegyes kiskereskedelem 5140'92 Vegyes cikk nagykereskedelem 5110'92 Mezõgazdasági termék nagykereskedelem 5120'92 Élelmiszer nagykereskedelem 5130'92 Ruházati és textil nagykereskedelem 5243'92 Villamos és híradástechnikai termékek kiskereskedelme 5244'92 Kultúrcikk kiskereskedelem 7499'92 Máshova nem sorolt gazdasági tevékenységet segítõ szolgáltatás 5241'92 Vegyiáru kiskereskedelem 5212'92 Iparcikk jellegû vegyes kiskereskedelem 5220'92 Élelmiszer kiskereskedelem 5230'92 Ruházati és textil kiskereskedelem A cég jegyzett tõkéje: 20.000 Ft Hatályos: 1996/06/25 - 1998/09/13
Nem munkáért kért pénzt, hanem az oktatásért, ami nélkül nem tudja ellátni a késõbbi munkáját és ez törvényes. A kettõ között nagyon nagy különbség van.
09:47 - Munkáért egy munkáltató NEM KÉRHET PÉNZT.
Szia! Szerintem pedig nem egyértelmûen csalás. Ha a CD-n szereplõ tananyagban minden kérdésre megtalálható a választ, elérhetõ a maximális pontszám, akkor nincs itt semmilyen csalás, egyszerûen ti nem tudtátok megtanulni a számonkért tananyagot. Ha nem, akkor viszont csalás az egész és jogosan teszel feljelentést, bejelentést, akármit.
A hirdetés feladójának biztos bejön a 8000 forintokból a 115000ft!Szerintem nem csinálnak vele semmit, ha feljelented, mert 20000 ft alatt van a kár és míg ebben az országban 20000 forintig büntetlenül lophat bárki, õ is megteheti.Azért próbáld meg, hátha mégsem lesz igazam.
A kérdező hozzászólása: Ha csalás hogy lehet jogi útra terelni, hogy ne tudjon többet csalni?
A kérdező hozzászólása: Ja csak hogy ne nézzen mindenki baleknak, most fizettem elsõre ilyen helyzetben.A többieket szeretném megvédeni , mert újra feltünt a hirdetés.Meg amugy is egyre jobban érdekel a dolog.Nem szeretném annyiban hagyni, hogy jopofizott Velem....
A kérdező hozzászólása: A link biztos hogy jól mûködik, nyisd meg wordbe.
A cég jegyzett tõkéje: 20.000 Ft Hatályos: 1996/06/25 - 1998/09/13 ezt elfelejtettem, ha ennyi pénze lenne egy cégnek, a dolgozoi mibõl élnének meg?

Együttélés családtaggal: Hogy tudnék elköltözni anélkül, hogy ne bántsam meg vele a másikat, és ne legyen belőle nagy sértődés? Helyes-e, hogy el akarok menni?

Egyetemre járok Budapesten, és az iskola elvégzésének ideje alatt nagymamámnál lakom/laktam, aki mielőtt én ideköltöztem volna hozzá, szintén egyedül élt. Idén végzős leszek, és szeretnék külön költözni, egy "saját" különálló albérletbe. Több oka van ennek...egyrészt olykor meglehetősen nehéz az együttélés vele, másrészt szeretnék kicsit a saját lábamra állni végre, önállósodni, amire van is lehetőségem: van állásom, és bár nem mondom, hogy agyonkeresem magam, de ha befejeztem a sulit, teljes munkaidőben valószínűleg kapok majd annyi fizetést, amennyiből egy normális, jobbfajta albérletet fizetni tudok itt Pesten. (Még ha nem is tudok majd olyan sokat félretenni mellette...) Ami viszont eddig még visszatartott, az nem annyira a pénz, hanem inkább az, hogy a nagymamám az utóbbi pár évben nagyon "hozzámszokott"...nem nagyon tud meglenni nélkülem. Ez részben az egészségi állapota miatt is van (nem lát jól) - bár azért el tudja látni magát, sütni/főzni is tud még, de eljárni már nem nagyon szokott (legfeljebb ide a szomszéd boltba), meg a szeme miatt olvasni sem tud, a tévét is csak hallgatja. Úgyhogy a szórakozás ezen formái kilőve, így nem tud mit kezdeni magával, unatkozik egész nap, ráadásul barátai sincsenek, akikkel beszélgethetne. Maradok én, de én legalább adok neki valami konkrét célt, például hogy néha főzhet egy-egy kaját, meg szoktunk beszélgetni is. Bár ezeket azért nem nevezném beszélgetésnek, mert általában vagy politikailag agitál (amit utálok, és ezt ráadásul tudja ő is), vagy kb ötvenezerszer hallott történeteket mesél el ötvenegyezredjére is (ez meg a társaság kisajátítása, van hogy félórán keresztül hallgatok, ő meg csak mondja a magáét. Néha ez meglehetősen idegesítő tud lenni...főleg, ha egyébként más dolgom lenne... mert általában azt is figyelmen kívül hagyja, ha az ember szól, hogy dolga van... De ha van időm, azért megteszem a tőlem telhetőt: ha már beszélgetünk, azért megpróbálom a társalgást a komcsizásról meg a "manapság minden szar, bezzeg azelőtt" típusú kesergésről némileg neutrálisabb meg vidámabb témákra terelni, van is hogy sikerrel járok, de általában nem. :) Szóval unatkozik, még így is, hogy azért ha tudtam, mindig odafigyeltem rá, hogy ne érezze annyira egyedül magát, de az én képességeim is végesek. Mostanában nincs normális magánéletem, nem járok bulikba (mondjuk nem is igénylem), és nagyon barátaim sincsenek, kezd rámragadni a mogorva stílusa is, és ez nagyon aggasztó...Emellett még szintén az utóbbi időben, azt vettem észre, hogy a lányok sem szívesen ismerkednek velem, mihelyst megtudják hogy kivel lakok, és hogy nem koliban vagy ilyesmi. Tehát elhatároztam hogy a közeljövőben elköltözöm. Mindig is igényeltem a nyugalmat, ami általában nem volt meg...oké, nem kell nagy veszekedésekre gondolni, inkább csak olyan mindennapi, de folyamatosan jelenlevő apróságokra, mint hogy például úgy olvasni egy könyvet, hogy nem bömböl a szomszéd szobában a politikai "kibeszélősműsor", meg hogy ha koncertre megyek, akkor nem leszek megvádolva, hogy valójában MSZP-s nagygyűlésre (WTF???) megyek - csak mert az is akkor van. :D Ráadásul mindezt a saját nagymamám által, akit amúgy szeretek (bár ilyenkor dühös vagyok rá, mert ez szerintem bunkóság, amellett hogy eléggé sekélyes gondolkodásra vall) A kérdés azért nem olyan egyszerű...helyes-e egyáltalán, hogy el szeretnék költözni? A válaszban nem vagyok teljesen biztos, de én inkább az "igen" felé hajlok. Meg kell legyen a saját életem... A másik kérdés viszont az, hogy ezt hogyan tálaljam úgy, hogy ne legyen belőle sértődés? Nem akarom, hogy emiatt depressziós legyen, ha meg a fentieket így elmondom neki ahogy itt leírtam, tuti megsértődik. A legkonfliktusmentesebb szerintem az lenne, ha lenne egy barátnőm, akivel összeköltözhetnék, csak hát most épp ez sincs. Gondoltam már, hogy föladok egy hirdetést "lány lakótársat keresek" jeligével, és megbeszélném a delikvenssel, hogy a családom előtt játssza el a kedves barátnő szerepét és cserébe fizetem egy havi albérletét. :D De hát ez megint nem jó, mert akkor megint máshoz kellene alkalmazkodni. Bár szerintem könnyebb lakótársként kezelni olyasvalakit, ha a két ember között nem húzódik generációs szakadék. Végülis anyagi szempontból is jobban jönnék ki, ha nem egyedül kéne fizetnem a lakbért. Ötletek?

Legjobb válasz: Én is így gondolom, csak azért van bennem némi bûntudat, mert nagymamám tényleg rosszul lát (látássérült), tehát a bútorokat még látja, fõzni is tud azért, de mondjuk megvarrni nem tud egy ruhát, ha elszakad. Mondjuk a nagynéném (a lánya) is szokott neki segíteni, mikor én nem voltam ott, akkor szinte mindig õ vásárolt be, vitt neki mindent. Szóval azért meg lehet oldani. Köszönöm a válaszod!

A kérdező hozzászólása: Én is így gondolom, csak azért van bennem némi bûntudat, mert nagymamám tényleg rosszul lát (látássérült), tehát a bútorokat még látja, fõzni is tud azért, de mondjuk megvarrni nem tud egy ruhát, ha elszakad. Mondjuk a nagynéném (a lánya) is szokott neki segíteni, mikor én nem voltam ott, akkor szinte mindig õ vásárolt be, vitt neki mindent. Szóval azért meg lehet oldani. Köszönöm a válaszod!
Esetleg ha arra hivatkoznál, hogy sok idõ onnan bejárni dolgozni, és közelebb szeretnél lakni a munkahelyedhez? De mondd meg neki, hogy attól gyakran meglátogatod (eleinte szerintem 1-2 naponta, aztán ritkíthatsz rajta)
A kérdező hozzászólása: "hogy sok idõ onnan bejárni dolgozni, és közelebb szeretnél lakni a munkahelyedhez" Ez nem rossz. Amúgy meg persze, nyilván meglátogatnám, nem errõl van szó. Csak jó lenne külön lakni. :)
Szia! Mi lett végül? Hogy oldottad meg a problémát? Sikerült elköltözni?
nem!
Ez egyáltalán nem helyes! Ha már valakirõl kiderült, hogy gyógyíthatatlan beteg, és nagy fájdalmai vannak esetleg, akkor miért nem lehet átsegíteni a halálba?!?!?!? Én teljesen egyetértek az euthanásiával. Bár tényleg nagyon szigorú feltételek mellett.

Fiúk! Szerintetek szép ez a lány? És nem arra vagyok kíváncsi, hogy aranyos vagy helyes-e, hanem hogy titulálnátok-e szépnek, gyönyörûnek?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Hát annak nem. Nem szép nem gyönyörû de helyes és aranyos.sztem ezt te is latod nem?

Hát annak nem. Nem szép nem gyönyörû de helyes és aranyos.sztem ezt te is latod nem?
Mondjuk ki, szar.. nem kell itt finomkodni.
Normál.
Az aranyos, helyes stimmel, de szépnek és gyögyörûnek semmiképp sem titulálnám.
Kisebb képed nem volt? Ez alapján átlagos.
Nem rossz, de nálam a gyönyörû, szép kategória feljebb van...
Átlagos.
Helyes és aranyos, csinos, a bszolút barátnõ-alapanyag, de nekem nem szép/gyönyörû.
Nem szép hanem gyönyörû és szerelmes lettem ki õ valami színésznò??? :)
Ebbõl a képbõl mondjuk nem sok látszik. De inkább aranyos, helyes, mint szép és gyönyörû.
Nem. Bár a fotó is elég elõnytelen.
szép

Helyes-e ha ugy mondjuk, hogy a tón korcsolyázok? Vagy csak a tavon helyes? Van erre valamilyen szabály?

Legjobb válasz: Szerintem a tón az nem helyes, vagy legalábbis nagyon ritka alak. Inkább használd a "tavon"-t.

Szerintem a tón az nem helyes, vagy legalábbis nagyon ritka alak. Inkább használd a "tavon"-t.
Szabály sajnos nincs rá, úgy használjuk, ahogy kialakul: szó - szón, hó - havon, só - són, tó - tavon, jó - jón, ló - lovon stb. A "tón" forma nemigen használatos, fõleg magában nem, de ha azt mondod, hogy a "Velencei-tón", úgy már nem olyan szokatlan. Hasonlóképp önmagában inkább a "havon" szó használatos, de a "mûhón" már teljesen bevett forma.

Helyes-e, ha azt írom, hogy "szíveskedjék befizetni"?

A magyartanárom szerint ennek a formának a használata nyelvhelyességi hiba, ellenben az e-nyelv.hu honlapon — ahol eddig mindig megbízható nyelvi tanácsokat kaptam — azt írták, hogy a kifejezés egyáltalán nem helytelen. Most akkor kinek van igaza?

Legjobb válasz: Természetesen helyes. A magyartanár is ember, tévedhet. Az enyémmel egyszer teljes 45 percet vitatkoztunk, hogy a szívélyes szót hogy kell írni - kötötte az ebet a karóhoz, hogy j-vel. Van ilyen :)

Természetesen helyes. A magyartanár is ember, tévedhet. Az enyémmel egyszer teljes 45 percet vitatkoztunk, hogy a szívélyes szót hogy kell írni - kötötte az ebet a karóhoz, hogy j-vel. Van ilyen :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!