Találatok a következő kifejezésre: Havonta milyen jár (7 db)

Havonta milyen támogatás jár nekünk és ez kb hány forint?

F?iskolai hallgató vagyok (nappali,államilag támogatott), van még hátra másfél évem de most babát szeretnénk a férjemmel. Ha sikerül akkor halasztok majd egy évet. Munkaviszonyom még nem volt sehol. Így havonta kb mekkora összeggel számolhatunk majd? Esetleg a neten hol tudnék utánanézni? Köszönöm a válaszokat

Legjobb válasz: Alanyi jogon jár a gyes ha nem dolgozttál akkor is !!A baba születésekor röktön jár az anyasági ami ugy tudom : olyan 50.000 körül van (egyszeri). 1 hónapos korrára már járni fog a gyes ami :27 400 + a családi 13 200 körül van !

Alanyi jogon jár a gyes ha nem dolgozttál akkor is !!A baba születésekor röktön jár az anyasági ami ugy tudom : olyan 50.000 körül van (egyszeri). 1 hónapos korrára már járni fog a gyes ami :27 400 + a családi 13 200 körül van !
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a gyors választ!
Szia! Az anyasági, úgy tudom, 64.125 Ft, ez egyszer jár, és a GYES valóban havonta jár, illetve a családi pótlék alanyi jogon. Sok sikert a babához!
Én ugy olvastam az oep.hu, hogy a minimálbér 2xébõl számítják és jár neked a gyed, tgyás is! Hívd fel õket!
Terhesség alatt semmi, mert nem volt munkaviszonyod. Szülés után jár egy egyszeri támogatás, ami eddig 60 párezer volt, most hallottam olyat, hogy idén 90ezer lesz. A tgyás szerintem nem jár, mert ahhoz kell 180 munkanap. A gyes jár alanyi jogon, fix összeg, a minimálnyugdíjból számolják, eddig olyan 27ezer körül volt. A családi pótlék szintén jár alanyi jogon , egy gyerekre 12 ezer körül van. Szülés után jár a babakötvény, autómatikusan megkapod az értesítést, be kel lmenni a bankba elintézni. A férjed igényelhet adókedvezményt, de csak akkor éri meg, ha annyira van bejelentve, amennyit kap( tehát ha pl 90ezerre van bejelentve, de 120at kap, akkor már nem éri meg, csak ha hivatalos a bére. ) A http://www.magyarorszag.hu oldalon sokminden fennt van, a tb is segít és a jó védõnõ is.-) A fõsulin vigyázz, csak 2 félévet halaszthatsz. Terhesem ég lehet menni, érdemes is, ha tudsz, ne halassz, mert nehéz lesz, ha kisel-nekem csak egy szigorlatom és az államvizsga van vissza, de nagyon eltolódott, nem is tudom hogy ugorjak megint neki.-) Amúgy boldog babavárást.-)

GYED, vagy GYES mellé is jár a családi pótlék? Havonta? Meddig? És milyen összegű?

Legjobb válasz: Persze. Egy gyerekre havonta 12.200.Ft asszem. Addig jár amíg nappali tagozatos iskolába jár.

Persze. Egy gyerekre havonta 12.200.Ft asszem. Addig jár amíg nappali tagozatos iskolába jár.
Igen. Havonta. Ha már megszületett, akkor amíg tanul. Ha április után fog születni, akkor 20 éves korig. Mértéke a gyerekek számától függ és hogy beteg-e, egyedülálló neveli-e, stb. Egy gyerek, normál családban pl. 12200 Ft.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat , hasznosak voltak!!!!

Milyen hatással lehet/lehetett egy egy 18 éves fiú LELKI fejlődésére, hogy az apja évek óta külföldön dolgozik és csak 2 havonta jár haza? A fiú az anyjával és a nővérével él.

Legjobb válasz: Semmilyen.Nem az a lényeg, hogy mennyit töltenek együtt, hanem az, hogy az együtt töltött, milyen. Egy koleszos gyerek se tölt túl sok idõt otthon, mégsem termelnek ki sorban a kollégiumok lelki sérült embereket. Azért 3-as,a mit írtál az nem kicsit erõs. Akkor mondjuk egy katonának nincs is joga családot alapítania, mert hosszú hónapokat, akár éveket távol kell tölteniük a családjuktól? Ugyan már, ezt te se gondolod komolyan.

Semmilyen.Nem az a lényeg, hogy mennyit töltenek együtt, hanem az, hogy az együtt töltött, milyen. Egy koleszos gyerek se tölt túl sok idõt otthon, mégsem termelnek ki sorban a kollégiumok lelki sérült embereket. Azért 3-as, a mit írtál az nem kicsit erõs. Akkor mondjuk egy katonának nincs is joga családot alapítania, mert hosszú hónapokat, akár éveket távol kell tölteniük a családjuktól? Ugyan már, ezt te se gondolod komolyan.
igaza van 9-nek, nem beszélve, hogy újra mondom, mintaadás szempontjából az elsõ évtized döntõ.
Semmilyen, mert ez nem kapcsolat. Ennél még az is jobb egy gyereknek ha nincs, mint ez.
Régebbi világba biztos nagyobb hatással volt egy gyerekre, nagyon szar az, ha nincs ott az apja, pl éremosztáskor stb. Mai világban kicsivel könnyebb, interneten már mindenhol ott lehet lenni. De akkor sem pótolja azt amikor egy Apa tanácsának a hiánya, mikor perceken belül kell dönteni, vagy napokon és az apja akármiért nem elérhetõ. Ugyanúgy ez fordítva is így van. Ha alapból normálisak a szülõk akkor nem fog lelki törést okozni. Inkább ûrt.
- háterével hátterével
Engem meg az anyám hagyott el, alig 13 évesen. Nem látogatott, se Karácsony, se szülinap, se semmi nem volt. Mégis felnõttem és sikeres ember vált belõlem. Szóval az ég világon semmilyen hatással nincs rá, fõleg, hogy kéthavonta legalább látogatja a fiát és támogatja. Ha valakinek kisiklik az élete, nem másokat kell hibáztatni, sokkal inkább önmagában kell keresni a hibát. Sok ember takarózhatna a családi háterével, mégsem teszi.
Ha most erre akarod fogni bármilyen lelki nyomorodat, akkor nagyon mellélõttél. Az én férjem 2 éves kora óta apa nélkül van, a szülei elváltak, az alpa elköltözött, max évente egyszer látta. Mégis normális, sikeres, fantasztikus ember lett belõle.
Teljesen mindegy, ohogy hol élnek. Ettöl semmi baja sem lesz, igen sok ilyen korú fiú azért már van annyira önálló, hogy elég neki amikor találkoznak. Ha valamit meg akarna az apjával beszélni, van internet, telefon, skype, semmi akadálya.
A kérdező hozzászólása: Veszprémben élnek.
Nem sok, amennyiben néha beszélgetnek meg találkoznak egymással.
Debrecen közelében élnek?
Jó kérdés. Nálunk apám elég nagy bunkó tulok, szóval nekem jó lenne, ha elhúzna külföldre és csak 2 havonta látnám egy hétvégét. Amennyiben viszont a tiéd rendes faszi és szereted, akkor nehéz lehet.
Én nem láttam a fateromat már vagy 5 éve, de nem is kár érte.
# 2/4 Egyáltalán nem azért a két heti hétvége is több mint 2 havonta. Attól, függ hány éves, lelkileg nem hiszem inkább a saját családjában lesz gond mivel nincs elõtte apai példa.
hát azért nem, 2-es.. kérdés mióta van ez ? elõtte együtt voltak? foglakozott vele? ha csak 16 éves kora óta van külföldön, akkor nem káros, addigra már elég, ha csak ritkán találkoznak. Az elsõ 10 év döntõ.
Pont annyi, mint bármelyik gyereknek akit az anyja egyedül nevelt.
Szomorú volt olvasni 17-es a nehéz sorsodról. Sok erõt neked, hogy ennek ellenére lelked jól és egészségesen alakuljon! De a kérdés: 18 évesre vonatkozik - évek óta, (azt nem árulja el a kérdezõ, hány éve)- ez más: az elsõ évek, évtized döntõ. És csak ezt az egy dolgot ismerjük a millió faktorból - tehát erre lehet valamiféle választ adni: A leírt probléma nincs sorsdöntõ hatással egy 18 éves emberre.


Milyen munkáknál nem havonta jár fizetés?

Ha jól tudom a színészek sem havonta kapnak fizetést.

Legjobb válasz: Bármilyen munkánál, ami pl. megbízási szerzõdésen alapul.

Bármilyen munkánál, ami pl. megbízási szerzõdésen alapul.
Projektjellegû munkáknál.
Meg melós jellegû munkáknál szoktak pl. hetente fizetni.

3 gyerek után mennyi családi potlék jár, és milyen egyébb kedvezményeket lehet igénybevenni? Nagyon sokba kerül 3 gyerek, a kettöhöz képest mennyiböl lehet kijönni havonta? 3gyerk után othon lehet maradni"hivatásos anyának, mennyi pénzt kapok arra?

Legjobb válasz: Te most nagy boldog családot szeretnél, vagy nem szeretnél többé dolgozni? 3 gyerek többe kerül,mint amennyi családi pótlékot kapnál utánuk. otthon is lehet 3-mal maradni hivatásos anyának, azthiszem alegkisebb 6 éves koráig, de ezt nem tudom pontosan , és nem is olyan sok pénzt fizetnek.. Nem értelek igazán mit szeretnél. Arra gondolj, hogy azt a 3 gyereket fel is kell nevelni és biztos nem szeretnéd hogy 40évesen is egy lakásban lakjatok mindannyian, mert nehéz 3 gyereknek segíteni a lakáshozjutásban.

Te most nagy boldog családot szeretnél, vagy nem szeretnél többé dolgozni? 3 gyerek többe kerül, mint amennyi családi pótlékot kapnál utánuk. otthon is lehet 3-mal maradni hivatásos anyának, azthiszem alegkisebb 6 éves koráig, de ezt nem tudom pontosan , és nem is olyan sok pénzt fizetnek.. Nem értelek igazán mit szeretnél. Arra gondolj, hogy azt a 3 gyereket fel is kell nevelni és biztos nem szeretnéd hogy 40évesen is egy lakásban lakjatok mindannyian, mert nehéz 3 gyereknek segíteni a lakáshozjutásban.
Azt, hogy otthon maradj "hivatásos anyának" azt nagyon nem ajánlom. Kapsz 23 ezer forintot, aztán jónapot. Meg a csaldikat. A legkisebb gyerek 6 éves koráig. De ennek semmi értelme, hiszen három éves koráig úgyis ennyit kapsz minimum (gyes), utána meg úgyis mehet oviba, ahol szerintem egy ekkora gyereknek nagyon jó, sõt, szükséges. És akkor meg már el is lehet menni dolgozni, ahol azért 23 ezernél többet keresel. Ha a GYET-et veszed igénybe, akkor a hat év alattiak csak napi négy órát tölthetnek intézményben. Szóval az meg mire jó?
Szia! 2008-ban három gyerek után fejenként 17000ft-ot kapsz családi pótlékként. Oktatási intézményekben 50 % kedvezményt kapsz az étkezésekbõl. A harmadik babával ugyanúgy kaphatsz tgyást, gyedet, majd gyest a harmadik évben. Utána a legkisebb gyermek 8 éves koráig kapsz gyet-t, ami a gyessel megegyezik, 2008-ban 28500 ft. Amikor a harmadik babával vagy állapotos, akkor a terhesség 91. napjától 4000Ft adókedvezményre vagy jogosult. 3 gyermek után járó pótszabadság a párodnak-mivel te otthon-vagy összesen 7 nap. Hát hirtelen ennyit sikerült találnom. Egy 27 hetes kismami, aki a harmadik gyermekét várja. A legjobbakat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!