Találatok a következő kifejezésre: Havonta 1 után (22 db)

103 ezer Ft-os bruttó GYED összeg mellett mennyi családi adókedvezmény érvényesíthető havonta 1 gyerek és 1 91 napnál idősebb magzat után? (tehát két babára)

Sziasztok! Nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz, segítenétek nekem? Ha ugye most megszűntették a sima adójóváírást, de a családi adókedvezmény még megmaradt, akkor milyen összeget írjak a családi adókedvezményes papírra két baba után, ilyen jövedelem mellett?

Legjobb válasz: 103 ezer adótartalma : 16480. Vagyis egy gyerek után teljes mértékben ki lehet használni, a második gyerek után meg 6480Ft-ot.

103 ezer adótartalma : 16480. Vagyis egy gyerek után teljes mértékben ki lehet használni, a második gyerek után meg 6480Ft-ot.
A kérdező hozzászólása: Hú, köszönöm szépen! Tehát akkor az igénylõlapra írjam be ezt a 16 ezer Ft-os összeget. A fennmaradó 4 ezer Ft-ot viszont jól tudom, hogy igényelheti havonta a férjem is? Neki csak 98 ezer Ft-os a hivatalos bére, tehát ha én már igényelem a 16 ezer Ft-os családi adókedvezményt havonta, akkor õ csak 4 ezret igényelhet a saját fizujára?
Igen kérheti õ, de ha jól emlékszem, akkor õ majd csak jövõre, bevalláskor. Lehet nem így van már, régen így volt.
1. válaszoló: honnan tudod, hogy a 103 ezernek mennyi az adótartama?
Jaj, nem kérdeztem semmit! :) Már tudom!
:D

Hogyan tudnék megtanulni angolul hogy az megállja a helyét egy angol gimiben? Anyám már két éve kint él és aztszeretné ha kimennék 8. után tanulni, (szeptembertől leszek 8. -os) de 3-as vagyok belőle és félek. Korlátaim:havonta 1-2-szor juttok gép

a régi tankönyveim meg vannak csak mivel egyedül tanulok nem mindig értem.azokra is kíváncsi vagyok akiknek van valami tapasztalatuk ebben.

Legjobb válasz: Szia! Édesanyádnak igaza van. Kint ráhangolódsz a nyelvre a gondolkodásra. Kényszerítve vagy arra, hogy beszélj! Ne félj! Bátran vágj bele! Többet ér, mint egy intenzív nyelvtanfolyam. Sok sikert! Üdvözlettel: Földesné Mariann

Szia! Édesanyádnak igaza van. Kint ráhangolódsz a nyelvre a gondolkodásra. Kényszerítve vagy arra, hogy beszélj! Ne félj! Bátran vágj bele! Többet ér, mint egy intenzív nyelvtanfolyam. Sok sikert! Üdvözlettel: Földesné Mariann
ha nekem valaki azt mondja, hogy kezdjem a gimit angliába, akkor mentem volna egy kérdés nélkül. :D egyébként ne fél, könnyû nyelv, hamar belefogsz rázódni. addig is nézz filmeket/sorozatokat/mûsorokat angol nyelven, angol felirattal. :D
EGY nap alatt nem, de utána vissza kell térned a rendes étkezéshez.
Biztos, ami biztos, a süti maradékot add az ellenségednek!


Csíp pisilés előtt 15perccel és egészen pisilés után 15percig! Égő, csípő érzés 3 éve de csak havonta 1, 2x. MI lehet az oka?

voltam már miatta párszor orvosnál, de sose találták meg a megoldást....

Legjobb válasz: Talán a cukor-szinted ingadozik. Jó lenne mérni viszonylag rendszeresen és feljegyezni az eredményeket olyankor is, ha nincs panaszod, és olyankor is megmérni, amikor a csípést érzed. Ha nagy eltéréseket mutat, akkor ezzel a listával már talán az orvos is tudna mit kezdeni. Ez csak egy tipp, egyáltalán nem biztos, hogy ez a valódi ok.

Talán a cukor-szinted ingadozik. Jó lenne mérni viszonylag rendszeresen és feljegyezni az eredményeket olyankor is, ha nincs panaszod, és olyankor is megmérni, amikor a csípést érzed. Ha nagy eltéréseket mutat, akkor ezzel a listával már talán az orvos is tudna mit kezdeni. Ez csak egy tipp, egyáltalán nem biztos, hogy ez a valódi ok.

Mekkora összeg havonta 1 gyerek után a gyes és a családi együtt? És az egyszeri anyasági támogatás mennyi?

Legjobb válasz: Az anyasági 64150Ft. A gyes 28500, amibõl nyugdíjjárulékot vonnak, kézbe marad 25650Ft. A családi pótlék 12200, ha egyedülálló vagy, akkor 13700Ft. Off: kedves elsõ, mi a túró az a méltányossági gyes?

Az anyasági 64150Ft. A gyes 28500, amibõl nyugdíjjárulékot vonnak, kézbe marad 25650Ft. A családi pótlék 12200, ha egyedülálló vagy, akkor 13700Ft. Off: kedves elsõ, mi a túró az a méltányossági gyes?
Méltányossági gyesre gondoltál?Harmincvalamennyi.A családi meg 12.700/gyerek.Ha egyedülálló vagy 1000-rel több.Az anyaságit nem tudom, de ezekbõl "karriert" nem csinálsz az tuti.
A "sima" GYES azt hiszem 28.000 körülvan, az anyasági pedig 65.000 körül. Cs.p.-t már írták.
A gyes bruttó 28 ezer, amibõl még vonják a tb-t. "A GYES havi összege azonos az öregségi nyugdíjminimummal, függetlenül attól, hogy hány gyermeket nevel valaki. Ez 2011.-ben (2009.01.01-tõl változatlanul) bruttó 28 500 Ft." Olyan 24-25 marad kéznél. Az egyszeri anyasági 64-65 ezer forint, a családi 12 ezer párszáz forint.
Az kérlek szépen, ha a kismama életében még egy percet sem dolgozott, tehát nem a munkahely folyósitja.Ilyenkor az állam bácsi méltányossági alapon adja ezt a 28.500 Ft-ot.Bocs én harmincvalamennyirõl tudtam.
A kérdező hozzászólása: Köszi
Én még annyit hozátennék, hogy ha tartósan beteg a gyermek (aszthma, epilepszia) akkor a családi pótlék 23.300.-, ha egyedül neveled, akkor 25.900.-

Havonta 1 szex után eljutottam arra a szintre, hogy nem is kívánom a szexet. Hogyan hozhatnám vissza a vágyat?

Tartós párkapcsolatom van. De valahogy soha sincsen id?nk egymásra, és nekem már a szexre nincs is szükségem, ha össze is jön havonta 1x, nem érzek semmi, hamar kiszáradok és utánna fáj. Hogyan csalogathatnám vissza a libidót???

Legjobb válasz: akkor mit csinálsz hogy orgazmusod legyen? arra sincs szükséged? és a párod is elszokott vagy õ kivánja még? szerintem egyre többet és akkor megfogod szokni ujbol

akkor mit csinálsz hogy orgazmusod legyen? arra sincs szükséged? és a párod is elszokott vagy õ kivánja még? szerintem egyre többet és akkor megfogod szokni ujbol
maszturbáni szoktál?vagy az sem jo vagy csak a szex?
elõször is több idõt kellene együtt töltenetek.kéz a kzben, csókolózva, simogatva a másikat.így a vágy mindkettõtökben elõbújik.hiszen a szexet nem a testednek kell csak kívánni, hanem a lelkednek is.a külsõségekre is adjatok.halk zene, félhomály..stb.. a kiszáradásra ott a sikosító, vagy ha komolyabb a baj, akkor dokihoz kellene vele fordulni!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket. Régebben hetente 2x-3x kielégítettem magam, de már arra sem vágyom, már az sem olyan jó. Nem hiszem hogy volt már szex utján orgazmusom (5 éve élek nemi életet), jónak jó, de nem az igazi orgazmus, sõt önkielégítés utján sem mindíg van igazi orgazmusom. Simogatni szoktuk egymást, csókolózunk egy fél órán keresztül, majd jó éjszakát és ennyi. Ettõl függetlenül õrülten szerelmesek vagyunk egymásba. Nem tudom mit tegyek.
Ha tablettát szedsz, lehet hogy váltanod kéne. Beszélj a nõgyógyászoddal.

Családi adókedvezmény 1 gyerek után évente 62500 Ft. Ha havonta kérem, akkor 10000 Ft-ot jelent. Azt nem értem, ha havonta kérem, akkor januártól decemberig jár havonta 10000 Ft? Mert így a 62500 Ft-ot már a 7. hónapban elérem. Vagy hogy van ez?

Legjobb válasz: "Az új adótörvény alapján az egy és két gyermekesek esetén gyermekenként havi 62.500 forint, míg 3 gyermek vállalásától gyermekenként havi 206.250 forint kedvezményt számolhatnak el a jövedelmükkel szemben. A családi kedvezmény az adóalapot csökkenti." Tehát ha van 100.000 Ft havi jövedelmed, akkor egy gyerek után azt havonta csökkented 62.500 Ft-tal, vagyis 37.500 Ft után fizetsz adót. Remélem, érthetõen leírtam. :)

"Az új adótörvény alapján az egy és két gyermekesek esetén gyermekenként havi 62.500 forint, míg 3 gyermek vállalásától gyermekenként havi 206.250 forint kedvezményt számolhatnak el a jövedelmükkel szemben. A családi kedvezmény az adóalapot csökkenti." Tehát ha van 100.000 Ft havi jövedelmed, akkor egy gyerek után azt havonta csökkented 62.500 Ft-tal, vagyis 37.500 Ft után fizetsz adót. Remélem, érthetõen leírtam. :)
Családi adókedvezmény: 62.500 Ft-tal csökkentheted a bruttódat havonta, gyermekenként, 2 gyermekig. Ez nettóban 10.000 Ft-ot jelent. Havonta!
Kedves utolsó. Nem kötekedésképp írom, de nem lehet, hogy rosszul írtad? Nem havonta csökkentem az összeget 62500-al, hanem ez az éves összeg, tehát a havi összeg 5208 Ft-tal csökkenti az adót. De azt éves szinten nézik, ezért csökken az adó 62500-al. Nem?
Az utolsó írta jól le!!!!
A 2.válaszoló írta le jól!Ha neked a béred 62500 Ft., akkor nem kell szja-t fizetned, tehát 10.000 Ft.-tal több a fizetésed egy gyerek esetében.Ha két gyereked van és keresel 100.000 Ft.-ot, akkor 1 gyerek után teljesen jár a 10.000 ft.havonta a másik után viszont csak 6000 ft., mert nincsen meg a teljes igénybevételéhez az adóalapod.A 62500 Ft-tal az adóalapodat csökkented. A 10.000 ft. 1 gyerekre úgy jön ki, hogy 62500x16%=10.000 Ft./hó Éves szinten az adóalapodat 750.000 Ft-tal csökkentheted.Remélem érthetõ volt. Egy könyvelõ
Köszi, utolsó. Akkor még lehetne egy kérdésem? Akkor, amikor bevezették, milyen 120.000-rõl beszéltek évente gyerekenként, amit igénybe lehet venni? Én azt hittem, onnan a havi 10.000 Ft.
A 120.000 Ft a 750.000 Ft.adóalap kedvezményeként jön ki!Egy gyerek után max 120.000 Ft.-ot lehet visszaigényelni.Ha kiszámolod a 750.000Ft.nak a 16%-át akkor megkapod a 120.000 Ft.-ot.Havonta 10.000 Ft., éves szinten 120.000 Ft.Remélem érthetõ!:-)
Havonta is lehet. Ebben az esetben az igénylõ nyomtatványt le kell adni a munkáltatónál.

1 éves kor után is havonta kell védőnőhöz vinni a picit? Vagy milyen gyakran? Mindenhol más?

Legjobb válasz: nálunk nem kellett, 3 havonta jött a védõnõ. másfél évesen voltunk oltáson, azt mondta többet már nem kell menni.

nálunk nem kellett, 3 havonta jött a védõnõ. másfél évesen voltunk oltáson, azt mondta többet már nem kell menni.
Nálunk nem kellett.1 éves koráig havonta vittük, utána csak státuszra, és oltásra, ha kellett.
Nálunk 1 éves koráig havonta kell, utána már csak a státusz vizsgálatokra kell vinni, másfél évesen, aztán 2 évesen.
A kérdező hozzászólása: ó de jó köszi :) . nem lustaságból nem akarom vinni, hanem érdekes a védõnõnk.
Hozzánk havonta jön ki a védõnõ. Most egy új van, így nagyon buzgó. Amúgy tanácsadásra 1 éves kora után, ugye az 1 éves státusz vizsgálatra kellett vinni, a 15 hónapos oltásra, majd a 18 hónapos oltásra. Vagyis 2 éves koráig háromszor. Kétévesen lesz egy státuszvizsgálat is, majd utána csak 3 évesen kell vinni, státuszvizsgálat illetve az óvodai beiratkozás miatt. Persze, ha nem kötelezõ oltást adatsz be, akkor kell még elvinni tanácsadásra. De a védõnõ, nekem minden hónapban egyszer kijön házhoz.
Nálunk 1 éves kor után 3 havonta jön a védõnõ, vinni nem kell csak a 15 hónapos oltásra megyünk.
Mi 5 hónapos koráig jártunk havonta, akkor is csak azért mert nagyon sovány volt, utána már csak státuszokra mentünk, meg ha nekem valami kérdésem, gondom volt.
Én is csak státuszra viszem a babám.A régi védõnõnk jött havonta, de ez az új nem.Nem is bánom, mert nem sokat tud segíteni :(

Ha nincs meg az 1 év munkaviszonyom akkor pontosan mennyi pénzt kapok a baba után havonta?

3 éve dolgoztam 1 évet, de ugye az nem számít bele mert 2 éven belül kell meglennie a szolgálati id?nek, most épp újra dolgozom de csak 5 hónapot, január végén jövök el a munkahelyemr?l.

Legjobb válasz: Pontosan gyest - 28500, kézbe 25795Ft. és családi pótlékot: 12.200Ft. Ez havonta kb. 38 ezer.

Pontosan gyest - 28500, kézbe 25795Ft. és családi pótlékot: 12.200Ft. Ez havonta kb. 38 ezer.
Ha 4 éven belül megvan a 365 nap munkaviszony, akkor jogosult lehetsz álláskeresési támogatásra. Ha megkapod, és kitart a szülésig, akkor akár a tgyás gyed jogosultságod is meglehet, mert az álláskeresési ideje is beleszámít. Érdemes lenne megkérdezni egy munkaügyi központban, mert az álláskeresési max. 270 napra járhat, de az 5 hónap munkaviszonyoddal meglehet a 365 nap. Kérdezz rá, mert ha jár, akkor jóval több pénzt kaphatsz, mint a gyes. Elsõ voltam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!