Találatok a következő kifejezésre: Hatalmas nagy pocakom (3 db)

Elso terhessegemnel hatalmas pocakom volt, masodikra is nagy pocakra szamitsak?

Elso terhessegemnel nagy pocakot akartam-meg is kaptam, de meg is bantam, hogy ilyet kivantam. Remelem most kisebb lesz a pocakom. 3.5 kilos babat akartam, annyi is lett, nem is ment gatmetszes nelkul a szules (gatvedelemmel akartam). De igazadnibol nem a suly lett volna az akadaly, hanem a nagy feje, most kicsit jo lenne, ha kisebb lenne. Na persze akkora lesz, amekkora lesz, de volt mar valakinek olyan tapasztalata, hogy elso babaja nagyobb volt, mint a 2.? (korulbelul ugyanannyi idore szulettek?)

Legjobb válasz: Nem, sokkal nagyobb lett a második pedig kislány:) És a hasam sem volt akkora mint az elsõvel pedig. 4400 gramm lett, 37 centis buksival szóval a pocak méretébõl nem feltétlen következik a baba mérete attól is függ hogy fekszik nekem a fiam (1.baba) végig fejvégû volt a lányom pedig 38 hétig medence végû tehát lehet emiatt is tünt kisebbnek a hasam (de nemcsak tûnt, centire is kisebb volt). Annyi hogy második terhességnél lazábbak már az izmok meg a kötõszövet szalagok stb. így hamarabb látszott a terhesség mint az elsõvel.

Nem, sokkal nagyobb lett a második pedig kislány:) És a hasam sem volt akkora mint az elsõvel pedig. 4400 gramm lett, 37 centis buksival szóval a pocak méretébõl nem feltétlen következik a baba mérete attól is függ hogy fekszik nekem a fiam (1.baba) végig fejvégû volt a lányom pedig 38 hétig medence végû tehát lehet emiatt is tünt kisebbnek a hasam (de nemcsak tûnt, centire is kisebb volt). Annyi hogy második terhességnél lazábbak már az izmok meg a kötõszövet szalagok stb. így hamarabb látszott a terhesség mint az elsõvel.
Ha már az elsõnél lazák, tartás nélküliek a kötõszöveteid, a bõröd, akkor a másodiknál se lesz feszesebb. Hasonlóra vagy még nagyobbra számíthatsz.
Egy barátnõmnek ugyan hamarabb látszott, a végén mégis jóval kisebb hasa volt a 2. terhességnél, mint az elsõnél. Fõleg mert az elsõ baba nagyobb volt egy kilóval ill. nála túl sok volt a magzatvíz is. Mindkettõt túlhordta.
A kérdező hozzászólása: Az elsovel iszonyat sok magzatvizem volt, olyan 5-6 oran keresztul folyt ki belolem, es mikor mar azt hittem, hogy tuti nincs tobb, akkor annyi kiomlott, hogy csak azert nem tudtam racsodalkozni nagyon, mert nem volt idom:D Azt mondta mindenki a fotokra, hogy akkora hasam volt, mintha ikrekkel mentem volna be. Nagyon remelem, hogy kissebb lesz most, mert nem fertem be egy-ket helyre a lakasban, es rohadtul idegesitett, hogy haza kellett varnom az uramat, hogy kihozzak valamit a spajzbol (szuk az ajto, es maga a spajz is nagyon kicsi-csak egy lepcso alatti resz az egesz):D
1. baba hatalmas has, nagy 3, 8kg-os baba, nagy fej-37cm, soksoksok mazgatvíz, 11kg hízás 2. baba picike has, picike baba 2, 6kg feje is pici volt. 12kg hízás 3. baba - legszebb pocim ekkor volt- nem nagy- nem pici- normális 3kg-os babával. :) ) Összesen 8kg-ot híztam vele.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolso, koszonom neked, remenyt adtal! Elozo terhessegemmel nem volt gond a munkahelyemen a nagy poci, de most akadaly lenne.

Hatalmas nagy a pocakom 23, 5 hetes létemre. Az orvos is megjegyezte. Mitől lehet és mi várható szülés után? Megmarad a lógó bőr?

Szerencsére minden rendben: a bébi ugyan picit nagyobb a kelleténél, nem sokkal, magzatvíz normális, vékonyan kezdtem a terhességet, de most sem híztam sokat, még 5 kg-ot sem...

Legjobb válasz: Láttam, van hasonló problémával más is...nekem most 92-es a derekam, az elõbb lemértem... sokat fog még nõni? (Ez nem zsír, csak a bébike hely:D )

A kérdező hozzászólása: Láttam, van hasonló problémával más is...nekem most 92-es a derekam, az elõbb lemértem... sokat fog még nõni? (Ez nem zsír, csak a bébike hely:D )
a korodtól is függ, hogy mennyire gyorsan tud regenerálódni a bõröd. nyilván, ha fiatalabb vagy, gyorsabban.
A kérdező hozzászólása: 30 múltam, és a bõröm nagyon jól regenerálódik szerencsére. csak olyan extrém ez a méret...

23 hetes vagyok. Mostanáig nem paráztam a szüléstöl, most sem attol felek. Hanem az utolso hetektöl. , lattam par hatalmas pocit. Felek hogy fogom birni fizikálisan. Nagyon megterhelo az utolso idöszak? Ti hogy birtatok? .

Nekem nem valami erös a szivem. Hamar kifulladok. Gyors a szivritmusom. Mostanáig jol viselem a terhességet.

Legjobb válasz: Szerintem az sose lehet rossz, aminek tudod, hogy vége lesz egyszer. Elõre félni pedig csacsiság. Nem egy leányálom, de lebegjen a szemed elõtt, hogy hamarosan vége lesz. Amúgy erre a nõgyógyászom azt mondta, hogy kell ilyen, hogy rossz legyen a vége, annál erõsebbé teszi a várakozást és az örömöt. Menni fog, hidd el. Foglald le magad és ne gondolj rá.

Szerintem az sose lehet rossz, aminek tudod, hogy vége lesz egyszer. Elõre félni pedig csacsiság. Nem egy leányálom, de lebegjen a szemed elõtt, hogy hamarosan vége lesz. Amúgy erre a nõgyógyászom azt mondta, hogy kell ilyen, hogy rossz legyen a vége, annál erõsebbé teszi a várakozást és az örömöt. Menni fog, hidd el. Foglald le magad és ne gondolj rá.
38 hetes, elsõ babás kismami vagyok. A 25. hét környékétõl minden bajom volt, fulladtam, gyorsan vert a szívem, hamar kifáradtam, ráadásul feküdnöm is kellett elég sokáig, így nagyon legyengültem. Két hete annyi energiám van, hogy csuda! Nekem kevésbé megerõltetõ a vége, mint hittem, pedig a doki szerint elég nagy a baba is.
A kérdező hozzászólása: kedves utolso, azt mondjak azoknak akiknek az utolso idöszakban hirtelen visszatér az energiaja ..hamarossan megerkezik a baba..azaz bármelyik pillanatban megindulhat a szules
Igen, én is hallottam, meglátjuk... :) Nem bánnám, ha jönne, de ha még marad, az sem baj. Õ dönt. :)
Én már 4-et szültem, és minden esetben felpörögtem az utolsó hetekben. Beindult a fészekrakó ösztön:) Takarítottam, rendezkedtem, állandóan úton voltam. Nálam inkább az elsõ 3 hónap kómás. Amúgy minden gyereknél belevágtam valami nagy volumenû dologba. Az utolsónál például átalakítottuk a konyhát, falbontás, járólapozás, stb... 1 hónapig az udvaron fõztem, mosogattam, cuccok ki-be. Alig lett kész, jött a nagyfiam ballagása. Mindez 2 hónappal a szülés elõtt. Biztosan van olyan, akit nagyon megvisel, de én hiszek abban, hogy nem szabad elpuhulni, mert ha egyszer elkezded, szülésig nem tudsz kimászni a fotelból:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!