Találatok a következő kifejezésre: Hat napja az (220 db)

Fogamzásgátlót szedek már 2 hónapja. Csak azt nem tudom ha a mensinek vége és az első tabit beveszem akkor már rögtön hat? Vagy várni kell egy-két napot azzal, h belém élvezzen?

Köszi a válaszokat:D

Legjobb válasz: rögtön hat az 1. szem is már:) mivel a 7 nap szünet alatt is védet tvagy, logikus, mégha ezt nem is tudtad:)

rögtön hat az 1. szem is már:) mivel a 7 nap szünet alatt is védet tvagy, logikus, mégha ezt nem is tudtad:)
Folyamatos szedés mellett folymatos a védelem is. Ha ez másképp lenne, akkor azt nyilván írná a betegtájákoztató és a hangsúlyozná az orvos.
Folyamatosan véd, a hét napos szünetben is, szóval semmi para :)
A 14. napon. Az eredeti számot szorozzuk 25%-al, azaz 1, 25-el. és így tovább. És utána simán kiszámoljuk.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítséget.:D
Szívesen. :D
x/6+x/8+x/4=1/2 (4x+3x+6x)/24=12/24 13x=12 x=12/13 Tehát 1 napon belül végeznek.
a 6 szerintem hülyeség, a leglasabb cég végez az egész medencével 6 nap alatt, akkor 3 cég a fél medncével h végezhet ugyanúgy 6 nap alatt. Inkább 2re tippelnék, mert a leggyorsabb cég annyi idõ alatt végez vele! bár vsznû h az se jó, de jobbat nem tudok :/
Átlagolás hülyeség. A megoldás körübelül két napos munkaidõ, mert: (nézd meg a képet) x a munkanapok számát jelöli. http://kepfeltoltes.hu/090517/matek_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
jah, hogy a felét.
Szerintem egyszerû átlagot kell számítani, 6+8+4:3=6
Hát ha napban kéred a választ, akkor 1. Ha minden megkezdett napot egy egésznek veszünk.
ha túlbonyolítjuk, és egyenlettel próbáljuk megoldani akkor 22.15384615 óra jön ki:D, de gondolom becsapós, úgyh még gondolkodok egy kicsit:)
én már a 2. hszben leírtam, hogy mennyi jön ki számolással, erre mki leírja ugyanazt csak az egész medencére... -.-" De nem hiszem hogy ez lenne a helyes megoldás,

Igaz az hogy hat napig is vandorol a sprma a noben, mire talalkozik a no ivarsejtjevel? Ha nekem 7-diken volt a 14-dik napom, lehet hogy meg mostis csak vandorol bennem? Es meg nemagyaodott be csak fog?

Legjobb válasz: hát nem tudom ezt honnan vetted,de tuti hogy 6napig nem "vándorol"!gondolj bele,akkor nem kellene legalább 2naponta szeretkezni,elég lenne egyszer aztán majd csak megtalálja a helyét a 6nap alatt!

hát nem tudom ezt honnan vetted, de tuti hogy 6napig nem "vándorol"!gondolj bele, akkor nem kellene legalább 2naponta szeretkezni, elég lenne egyszer aztán majd csak megtalálja a helyét a 6nap alatt!
Sajnos ez nem igy van. Maga az "utazasuk" max. 48 ora, es az eletkepesseguk legmaximuma 72 ora. De ennel inkabb kevesebbet elnek a kis fickok.
6 napot nem, de 4-5 napot is akár, de az átlagos 2-3 nap. te másra gondolsz. szóval a sperma pár napig él benned, és vándorol felfele a petevezetékben, viszont a pete egyszer érik (ha kétszer ikrek lesznek) és egy napig él. ilyenkor kell neki egy régi vagy új hímivarsejttel találkoznia, és egyesülnek.mikor megtermékenyülés megtörtént akkor jön kb 4 nap míg elvándorol a méhig ahol 3 nap míg teljesen beágyazódik és terheségröl lehet már beszélni.
A sperma - ahogy elõttem valaki írta - csak max. 72 óráig életképes odabent, de ennél inkább rövidebb ideig. A 6 napos vándorlást szerintem te összekevered a megtermékenyült petesejttel, ami valóban több napig vándorol, mire beágyazódik.
A vérnyomásod rendben van?
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem a terhesség elsõ pillanatától fájt a fejem szinte mindennap. Amikor nem fájt, kész ünnepnap volt. Csak akkor szedtem gyógyszert, ha már tényleg úgy érzetem, hogy szétrobban, mert az már a babának sem jó, ha annyira szenved az anya. Viszont ez meg is maradt... Elsején lesz 1 éves a kislányom, és állandóan fáj a fejem... Remélem Te nem jársz majd így :( Boldog babavárást!
Saját tapasztalat: Nem ittam kvt az elsõ héten a +után, a végén inkább a hóhér, úgy fájt a fejem. Ittam egy kvt, és 10per után nem fájt a fejem. Nem lehet, hogy valami "hiány" miatt fáj a fejed? Jah terhesen minden frontot megéreztem pluszban.
Szerintem a front miatt is lehetséges.
Nekem is sokat fájt a fejem, amikor már nagyon rossz volt, vettem be egy algopyrint, Édesanyám ugyanígy volt velünk. Szerintem rosszabb, ha sokat kínzod magad, amúgy ez sokszor a terhességgel jár. Kérdezd meg az orvost, hogy mit vegyél be, de valószínûleg azt mondja, hogy azt, ami szokott használni.
Ja és hormonális. A vérnyomás is lehet, de akkor már minden más bajod lenne, ödémás lennél, szóval nem valószínû, hogy attól van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Holnap megyek dokihoz amúgy is és megemlítem neki aztán õ majd meg mondja mitõl lehet.De már nagyon rossz.Eleinte a hányástól szenvedtem fogytam sokat, most meg ez a fejfájás.remélem más már nem jön.De egyébként lehet a vérnyomásom is mert sokat szédülök vagy az lehet hogy nem is vele jár nem tudom.Köszönöm a válaszokat még egyszer.

Ha súlyokkal teli hátizsákkal a hátamon edzek, vagyok egész nap az segít erősödni, v csak simán a testemnek ártok vele?

Legjobb válasz: Az egész napos hátizsák cipelése tuti nem jó a gerincednek, de még edzésnél is árthatsz vele, ha pl fekvõtámasznál a hátadon van és túl nagy súly nyomja merõlegesen a gerinced.

Az egész napos hátizsák cipelése tuti nem jó a gerincednek, de még edzésnél is árthatsz vele, ha pl fekvõtámasznál a hátadon van és túl nagy súly nyomja merõlegesen a gerinced.
A kérdező hozzászólása: Akkor viszont köszi a választ, mert pont fekvõtámaszhoz akartam fõleg, hogy úgymond több súlyt kelljen emelnem.
Egy kicsit késõbb pedig kérj idõpontot a reumára.
A kérdező hozzászólása: Hát manapság amilyen közeli dátumot adnak meg idõpontnak az orvosok biztos nem lenne baj. :) )

Lehet valami bajom? Egyik nap az iskolában hátraestem a székkel és bevertem hátul a fejem a padba.

Csak fáj de amúgy nincs semmi bajom ugyan olyan a viselkedésem mint mindig csak annyi hogy fáj. Lehetett valami bajom vagy majd magától elmúlik? Kb. mennyi idő mire nem fog fájni?

Legjobb válasz: lehetett egy enyhe agyrázkódás is,és hát maga az ütés helye persze fáj, valószínûleg be is lilult, esetleg púp is van rajta, azért az eltart jó darabig amíg elmúlik.

lehetett egy enyhe agyrázkódás is, és hát maga az ütés helye persze fáj, valószínûleg be is lilult, esetleg púp is van rajta, azért az eltart jó darabig amíg elmúlik.
mióta fáj? mm ok, hogy amióta beverted, de mennyi ideje? jegeld, az sosem árt
A kérdező hozzászólása: 2 napja
aha akkor jegeld, és ha esetleg valami gáz lenne, nyomás a dokihoz akár látásod is romolhat tõle! amúgy ügyi vagy, azt meg kell hagyni:D

Ha fekudnom kell egész nap azt mindegy, hogy hogy teszem oldalt vagy háton?

Legjobb válasz: még igen késöbb ugyse lesz kényelmas háton

még igen késöbb ugyse lesz kényelmas háton
Nem írtad, hány hetes vagy. Egy bizonyos idõ után nem szabad már háton feküdni, mert a baba súlya nyomja az ereket, melyek az oxigént szállítják számára. Oldalt biztonságosabb feküdni!
A kérdező hozzászólása: 15h. kismami
Szia! Akkor még nyugodtan fekhetsz háton:) !

Két hete nagyon fáj a gyomrom, és az alhasam. Hat napja hasmenésem van 2 napja friss piros vér is távozik. Mi lehet a bajom?

Legjobb válasz: ha véres a székleted azonnal fordulj orvoshoz mert komoly gond is lehet, ez nem játék.

ha véres a székleted azonnal fordulj orvoshoz mert komoly gond is lehet, ez nem játék.
Sürgösen menj el az orvoshoz nem kellett volna eddig várni.Jobbulást érdekelne a válaszod.
Akut orvoshiány a problémád. Csatlakozom minden elõttem szólóhoz. AZONNAL ÜGYELETRE! Én mélyen hallgatnék a vérzés hosszáról. Egy orvos helyében azért kifaggatnálak a napi étkezéseid összetételérõl, napi folyadékbeviteledrõl (kizárólag tiszta víz érdekel, mert egyebet nem folyadékként értékel a szervezet!), számáról, ürítéseid gyakoriságáról, állagáról. Az orvosi terápia és gyógyszerek MELLETT - és nem helyette - a fent leírtak jó irányba történõ változtatása gyorsíthatja a teljes gyógyulást. Érdekel a válaszod! "Joer"
Orvoshoz vele. Valószínûleg valamilyen fertõzés következtében fellépõ bélgyulladásról van szó. A vér, ha élénkpiros, és a wc papíron is viszonylag tiszta nyomot hagy, származhat kifakadt aranyértõl (a napok óta tartó erõlködés, dörzsölés hatására), de súlyosabb esetben lehet akár a gyomor vagy a bélfal nyálkahártyájának sérülésétõl is. Mielõbb ki kell vizsgáltatni.
A piros vér az utolsó bélszakasznak-betegségére mutat. Vagy a sok gyakori székelés aranyér, - sérülésre. A fekete széklet az a gyomor vagy felsõbb bélszakasz vérzésére mutat rá. A gyomorfájást is meg kell említeni!
Egyetértek a többiekkel! Sürgõsségire mehetsz ilyen tünetekkel. Én 2 éve jártam hasonlóképpen, de a vizeletem volt enyhén piroskás, de a házidokim mondta, hogy az ilyennel már sürgõsségire kell/lehet/ menni. Menj orvoshoz mielõbb!!!!!
minél elõbb menj el orvoshoz.
Összeszedhettél valami jó kis bélfertõzést, ez a legegyszerûbb. De sajnos egyéb elhúzódóbb bél betegség is okozhat hasonló tüneteket. Pl: fekélyes vastagbél gyulladás, Cron betegség. Holnap menj mindenképp orvoshoz, ki kell vizsgálni !
6 napja tartó hasmenéssel és véres széklettel nem mentél még orvoshoz? Hát csak gratulálni tudok hozzá. Talán holnap keresd fel az ügyeletet....
De ha halasztgatod akkor a leendõ patológusod keresd. Jó magam is azt mondom irány az ügyelet !Lehet az is legrosszabb esetben hogy kilukadott a gyomrod ha netán sók a gyomorsavad ! Majd az orvos diagnosztizál az elmondásos panaszok után.

Már hat napja, hogy megkellett volna jönnie a mensesemnek, a hasam alja meg ma kezdett el fájni, és a mellem is fáj egy kicsit, de az máár 1hete. Nemtudom hogy mi lehet. Lehet hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Nálam is ez van.Bár még nem késik 6 napot.A melleim viszont már úgy fájnak,hogy nem is tudok szinte hason feküdni.Remélem,hamarosan megjön,és Neked is.

Nálam is ez van.Bár még nem késik 6 napot.A melleim viszont már úgy fájnak, hogy nem is tudok szinte hason feküdni.Remélem, hamarosan megjön, és Neked is.
A kérdező hozzászólása: Végre megjött. 8nap után! megkönnyebbültem nagyon. :)
A kérdező hozzászólása: Még mindig nemjött meg. várok jövõhétig és ha nem, akkor egy teszt.
NA Mi lett? HOgy vagy?
A kérdező hozzászólása: Na ennek örülök.:) Remélem nekem is megjön. nagyon remélem!
Szia!Elsõ vagyok.Na, én már megkönnyebbültem, reggel megjött.Én sem örülnék mostanában egy terhességnek.Szorítok Neked is.
A kérdező hozzászólása: Nem. nem védekeztünk és nem szedek fogamzásgátlót, :S de mindig figyelünk, hogy mielött elmegy kihúzza.Bár máár az elõõ váladékbóól is lehet valami. nagyon félek :( köszi hogy írtál.
A kérdező hozzászólása: Én már nagyon ideges vagyok ez miatt. remélem megjön, és neked is. és köszii hogy írtál.
Védekeztetek a pároddal? Szedsz fogamzásgátlót? Lehet hogy csak valamilyen gyógyszer miatt felborult a hormonháztartásod és amiatt van
Örülök neki:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!