Találatok a következő kifejezésre: Hat napja az (230 db)

Fogamzásgátlót szedek már 2 hónapja. Csak azt nem tudom ha a mensinek vége és az első tabit beveszem akkor már rögtön hat? Vagy várni kell egy-két napot azzal, h belém élvezzen?

Köszi a válaszokat:D

Legjobb válasz: rögtön hat az 1. szem is már:) mivel a 7 nap szünet alatt is védet tvagy, logikus, mégha ezt nem is tudtad:)

rögtön hat az 1. szem is már:) mivel a 7 nap szünet alatt is védet tvagy, logikus, mégha ezt nem is tudtad:)
Folyamatos szedés mellett folymatos a védelem is. Ha ez másképp lenne, akkor azt nyilván írná a betegtájákoztató és a hangsúlyozná az orvos.
Folyamatosan véd, a hét napos szünetben is, szóval semmi para :)
A 14. napon. Az eredeti számot szorozzuk 25%-al, azaz 1, 25-el. és így tovább. És utána simán kiszámoljuk.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítséget.:D
Szívesen. :D
x/6+x/8+x/4=1/2 (4x+3x+6x)/24=12/24 13x=12 x=12/13 Tehát 1 napon belül végeznek.
a 6 szerintem hülyeség, a leglasabb cég végez az egész medencével 6 nap alatt, akkor 3 cég a fél medncével h végezhet ugyanúgy 6 nap alatt. Inkább 2re tippelnék, mert a leggyorsabb cég annyi idõ alatt végez vele! bár vsznû h az se jó, de jobbat nem tudok :/
Átlagolás hülyeség. A megoldás körübelül két napos munkaidõ, mert: (nézd meg a képet) x a munkanapok számát jelöli. http://kepfeltoltes.hu/090517/matek_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
jah, hogy a felét.
Szerintem egyszerû átlagot kell számítani, 6+8+4:3=6
Hát ha napban kéred a választ, akkor 1. Ha minden megkezdett napot egy egésznek veszünk.
ha túlbonyolítjuk, és egyenlettel próbáljuk megoldani akkor 22.15384615 óra jön ki:D, de gondolom becsapós, úgyh még gondolkodok egy kicsit:)
én már a 2. hszben leírtam, hogy mennyi jön ki számolással, erre mki leírja ugyanazt csak az egész medencére... -.-" De nem hiszem hogy ez lenne a helyes megoldás,

Igaz az hogy hat napig is vandorol a sprma a noben, mire talalkozik a no ivarsejtjevel? Ha nekem 7-diken volt a 14-dik napom, lehet hogy meg mostis csak vandorol bennem? Es meg nemagyaodott be csak fog?

Legjobb válasz: hát nem tudom ezt honnan vetted,de tuti hogy 6napig nem "vándorol"!gondolj bele,akkor nem kellene legalább 2naponta szeretkezni,elég lenne egyszer aztán majd csak megtalálja a helyét a 6nap alatt!

hát nem tudom ezt honnan vetted, de tuti hogy 6napig nem "vándorol"!gondolj bele, akkor nem kellene legalább 2naponta szeretkezni, elég lenne egyszer aztán majd csak megtalálja a helyét a 6nap alatt!
Sajnos ez nem igy van. Maga az "utazasuk" max. 48 ora, es az eletkepesseguk legmaximuma 72 ora. De ennel inkabb kevesebbet elnek a kis fickok.
6 napot nem, de 4-5 napot is akár, de az átlagos 2-3 nap. te másra gondolsz. szóval a sperma pár napig él benned, és vándorol felfele a petevezetékben, viszont a pete egyszer érik (ha kétszer ikrek lesznek) és egy napig él. ilyenkor kell neki egy régi vagy új hímivarsejttel találkoznia, és egyesülnek.mikor megtermékenyülés megtörtént akkor jön kb 4 nap míg elvándorol a méhig ahol 3 nap míg teljesen beágyazódik és terheségröl lehet már beszélni.
A sperma - ahogy elõttem valaki írta - csak max. 72 óráig életképes odabent, de ennél inkább rövidebb ideig. A 6 napos vándorlást szerintem te összekevered a megtermékenyült petesejttel, ami valóban több napig vándorol, mire beágyazódik.
A vérnyomásod rendben van?
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem a terhesség elsõ pillanatától fájt a fejem szinte mindennap. Amikor nem fájt, kész ünnepnap volt. Csak akkor szedtem gyógyszert, ha már tényleg úgy érzetem, hogy szétrobban, mert az már a babának sem jó, ha annyira szenved az anya. Viszont ez meg is maradt... Elsején lesz 1 éves a kislányom, és állandóan fáj a fejem... Remélem Te nem jársz majd így :( Boldog babavárást!
Saját tapasztalat: Nem ittam kvt az elsõ héten a +után, a végén inkább a hóhér, úgy fájt a fejem. Ittam egy kvt, és 10per után nem fájt a fejem. Nem lehet, hogy valami "hiány" miatt fáj a fejed? Jah terhesen minden frontot megéreztem pluszban.
Szerintem a front miatt is lehetséges.
Nekem is sokat fájt a fejem, amikor már nagyon rossz volt, vettem be egy algopyrint, Édesanyám ugyanígy volt velünk. Szerintem rosszabb, ha sokat kínzod magad, amúgy ez sokszor a terhességgel jár. Kérdezd meg az orvost, hogy mit vegyél be, de valószínûleg azt mondja, hogy azt, ami szokott használni.
Ja és hormonális. A vérnyomás is lehet, de akkor már minden más bajod lenne, ödémás lennél, szóval nem valószínû, hogy attól van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Holnap megyek dokihoz amúgy is és megemlítem neki aztán õ majd meg mondja mitõl lehet.De már nagyon rossz.Eleinte a hányástól szenvedtem fogytam sokat, most meg ez a fejfájás.remélem más már nem jön.De egyébként lehet a vérnyomásom is mert sokat szédülök vagy az lehet hogy nem is vele jár nem tudom.Köszönöm a válaszokat még egyszer.

Segitsegeteket seretnem kerni. En meg kezdo vagyok az akvarisztikaban. Két napja azt vettem eszre hogy egy par guppinak ferer folt lathato a hatukon mi lehet ez?

Legjobb válasz: Általában a legjobb ha a gazda azonosítja a betegséget mivel nem látjuk a halat, nem vagyunk ott, ismeretlenek a tünetek, persze nem biztos, hogy betegségrõl van szó. Példa ezen kellene átrágni magad: [link] A betegségeknek általában van egy kiváltó oka, vannak technikai hiányosságok, példa gyenge szûrõ, a választott halak fajtájához, létszámához kicsi akvárium, hõmérõ hiánya, rossz ajzat. Van még a gondozási hiba, példa nem volt kellõ ideig üres járatás, csapvízben takarított szûrõanyag, szûrõ kihúzása estére, magas hõfok, indokolatlan teljes takarítás, a cserevíz nem volt pihentetve, kevés vízcsere, rossz minõségû haltáp, növényzet nem megfelelõ állapota, réz alapú szer használata az akváriumban(gyógyszer, algairtó) Vannak az egyéb kiváltó okok, szúnyogirtó, rovarölõ, lakás illatosító stb Tehát meg kell keresni a tünetek alapján a betegséget, ha egyáltalán betegségrõl van szó. Másodsorban át kell nézni a gondozást, technikát stb ehhez viszont neked gépelni kell, megadni, leírni mindent amit látsz ha ránézel az akváriumra, valamit a napi és heti dolgokat amit körülötte csinálsz.

Általában a legjobb ha a gazda azonosítja a betegséget mivel nem látjuk a halat, nem vagyunk ott, ismeretlenek a tünetek, persze nem biztos, hogy betegségrõl van szó. Példa ezen kellene átrágni magad: [link] A betegségeknek általában van egy kiváltó oka, vannak technikai hiányosságok, példa gyenge szûrõ, a választott halak fajtájához, létszámához kicsi akvárium, hõmérõ hiánya, rossz ajzat. Van még a gondozási hiba, példa nem volt kellõ ideig üres járatás, csapvízben takarított szûrõanyag, szûrõ kihúzása estére, magas hõfok, indokolatlan teljes takarítás, a cserevíz nem volt pihentetve, kevés vízcsere, rossz minõségû haltáp, növényzet nem megfelelõ állapota, réz alapú szer használata az akváriumban(gyógyszer, algairtó) Vannak az egyéb kiváltó okok, szúnyogirtó, rovarölõ, lakás illatosító stb Tehát meg kell keresni a tünetek alapján a betegséget, ha egyáltalán betegségrõl van szó. Másodsorban át kell nézni a gondozást, technikát stb ehhez viszont neked gépelni kell, megadni, leírni mindent amit látsz ha ránézel az akváriumra, valamit a napi és heti dolgokat amit körülötte csinálsz.
Ja:) nem írtál méretet, nem tudom miért a 60 liter ugrott be. Nagyon fontos az akvárium "üveg" kiválasztásánál a szûrõ és a világítás illjen rá illetve bele. Egy 60 literes akva kb 6000 ft egy 85 literes 8500 ft tehát nem nagy a különbség. Szûröknél a kicsi pick-up 2006 13.5 cm magas, 0, 85 decis a tartály, tehát 5000 ft felett fizetsz 1dl szivacsért ami HORROR összeg. A pick-up 2012 27, 5 cm magas és 1635 ft decije a szivacsnak, tehát az olcsó nem biztos, hogy az. A szûrõk magasságára mindig rá kell számolni 8-9 centit, 4cm az ajzat 2 cm fenn az elhagyás, 2-3 cm a szûrõ alja és a talaj közötti távolság.
60 literes akváriumhoz vedd inkább a pick-up 2010-et ha nem fér be állítva a 30 literes akváriumba, akkor tedd be féloldalt vagy fektetve, nem kellenek buborékok, elég ha a kiömlõ rész a vízközelben van. Tehát megveszed a szûrõt, beteszed a 30 literes akváriumba, beállítod a sodrást, vissza kell venned a teljesítményen a tekerõvel. Utána mehet a 60 literes akva elõkészítése, ecettel mosd át belülrõl, öblítsd ki, háztartási papírtörlõvel töröld át. Ajzat, pont a 30 literes duplája kell, illetve felhasználhatod a 30 literes akva ajzat is így csak annyi mint a 30 literesbe van, összesen 8-9 literrel számolj, ez 4-5 cm aljzatot jelent. A szûrõ dolgozzon 4-5 napot minimum a 30 literesben, a szintetikus szivacs össze szedi az ürüléket, szennyezõdést, ebbe a szennyezõdésbe baktériumok költöznek, illetve vannak. Összerakás, az aljzatot amit a 60 literesbe szánsz jól mosd ki, fõzd ki ha kell, példa rostált sódert azt ecetes vízben fõzni majd sokszor öblíteni. Vegyél le a 30 literesbõl vizet egy edénybe, bele a halak, kb 5 liter elég, egy másik vödörbe szintén akvárium víz bele a szûrõ, járatva! a teljesítményét vissza veszed. Teljesen le kell venni minden vizet a 30 literesbõl, kiveszed az aljzatot, akvárium vízben! át öblíted, majd mehet a 60 literesbe keverve az új aljzattal. Bele teszed a szûrõt fektetve, a szûrõ melletti vizet, töltesz rá állott vizet, annyit hogy a halak alatti víz beleférjen, majd növények, ha kicsit tisztul mehetnek a halak szintén az akvárium vízzel. Ha teljesen új ajzatott szeretnél a 60 literbe akkor a 30 literesbe az aljzatot kicsit keverd majd fel a szûrõ minél több koszt össze szedjen. A szûrõt nem kell, sõt tilos takarítani a manõver alatt. Példa képekben: [link] Ott az 54 literes akva a háttérben, benne a bõszme szûrõ fektetve, a vödörben a hiányzó ajzat. Egy galéria a mûveletrõl: [link] Mára szûrõcsere volt, némi növény és dekor átrendezés ilyen: [link]
A kérdező hozzászólása: ha minden igaz penteken kapok fizetest es akkor tudok csak venni szurot es akkor lehet hogy nezek egy nagyobb akvariumot es akkor azt ugyan ugy be kell jarassam ahogy irtad?Koszi a valaszokat rendes vagy nagyon hogy iklyen kezsegesen segitesz
Nem fázhattak meg, 1 hal fázhat meg egyedül, a gurámi, mivel õ labirint kopoltyús, a légköri levegõt tudja hasznosítani. A megfázások inkább tavasszal, télen szoktak elõfordulni, ilyenkor a lakás, a cserevíz és az akvárium hõje merõben eltérõ lehet. Szûrésnek sokaknak bevált az eheim pick-up széria, a talajtól 2-3 centit el kell hagyni, majd megmérni a távolságot a vízfelszínig. Példa itt: [link] Meg vannak adva a méretek, a 2008 16centi magas, állítható a teljesítménye, 2 decis a szûrõtartálya, ha nagyobb befér akkor vedd azt. A 2010 22cm Vagy van akasztós szûrõ: [link] Kérdés, a tetõ az akasztós szûrõnél, nem biztos, hogy passzol. A szûrõvel együtt érdemes venni egy baktérium kultúrát, neptun biostart is jó, a flakonon írja a használatot, 7-10 napig kell adagolni, minden nap, jól fel kell rázni. Jelenleg nagyon rosszak a körülmények nálad, kevés a víztömeg 11 halnak, ront a helyzeten a szûrõ hiánya. A gurámi jó körülmények között 5-6 cm lesz, testsúlya, szennyezése felér 3-4 guppival, a neon szûk helyen stresszes és agresszív fajtársaival, hûvösebb vizet szeret mint a többiek, nyáron a pár hónap meleget kibírja, az év többi részében nem igazán kell neki fûtõ, 23 c.fok teljesen jó neki, igényli a nagyobb egyedszámot és a hosszabb úszóteret. A gurámik nálam 25 c.fokban sokáig éltek. A guppik nagy tûlelõk, ha van nõstény akkor folyamatosan produkálják a kis halakat, elõfordul, hogy 1-2 megmarad. Próbáld meg beazonosítani a betegséget, van parazita, gomba, penész, baktérium okozta betegség, utóbbi 3 kezelése réz szulfát tartalmú szerekkel kezelhetõ, a réz viszont ki irtja a hasznos baktériumokat az akváriumban. Tedd külön a halakat példa 1 vödörbe és kezeld õket külön, csak a tüneteket produkálókat ajánlott kezelni, az egészségeseket nem, a gyógyszert folyamatosan kell csepegtetni figyelve a halak reakcióit, 5 vagy 10 liter vízben célszerû, van sera, jbl, olcsóbb a neptun, példa neptun átlag 1ml(25 csepp)/5 liter víz, hogy melyiket veszed az rád van bízva, mindig kérdés, hogy a kereskedésben éppen mi van készleten. Egy akvárium mellé nem árt beszerezni egy kicsi kompresszort, 1 méter tömlõt, porlasztó követ, betegségeknél jól jön, egy 90liter/órás resun pumpával 1500-2000 ft komplett, a kezelés alatt jól jön a halaknak. Ne a legkisebb szûrõt vedd hanem a legnagyobbat ami befér, a szûrõfelület, szivacsméret lényeges, a szûrõt nem kell agyon takarítani, egy tálban, kevés akváriumvízben ki kell nyomkodni a szivacsot ha már nem nyomja a szûrõ rendesen a vizet, nem szabad adott idõszakonként takarítani, példa meghatározod, hogy minden héten. Kisesebb 50liter alatti akváriumoknál javasolt a heti 2x20%vízcsere én példa hétvégén és szerdán vagy csütörtökön szoktam cserélni. Késõbb nem árt át állni a fagyasztott kajára, példa artemiát beiktatni az étrendbe, én tropicarry vagy fozen foodot tudok venni 30 vagy 24 fagyatott kocka van benne, 500 ft körül van, neked harmad kocka elég, tehát fillérekbõl etethetõk a halak, szépek egészségesek tõle. A jelenlegi száraz tápot pici állott vízben áztasd le, egy erre a célra rendszeresített edényben, 5 perc elég, majd öntsd be nekik, így nem fújja fel õket. Ha van kérdésed szívesen válaszolok de csak minden másnap tudok lenni, este 5 után. Alaposan nézd át a linkeket meg amit írtam, igazából nehéz lesz hosszú távon életben tartani a halakat, kicsi nekik az akva, 60 liternél jobb lenne a helyzet. Halat ne vegyél, szûrõ az minél elõbb.
A kérdező hozzászólása: ha megvannak fazva a halak azt honnan lehet eszre venni?Mert valamelyik eszaka olyan meleg volt a szobamba hogy felemeltem a tetejet es egeszen reggelig ugy maradt attol megfazhattak? En erre gyanakszom.
A kérdező hozzászólása: 30L 6000-8000
Mekkora az akvárium és mekkora a pénzügyi keret?
A kérdező hozzászólása: tudom csak leirtam nem e rontottam el valamit mivel meg kezdo vagyok. Milyen szurot ajanlasz?
Gondolkodnom kell hol is kezdjem, és lehetõleg rövid legyen az iromány. Nem azt írom mit rontottál el hanem, hogy hogyan kellene csinálni. Van egy akvárium, teszel bele aljzatot, növényeket, dekorációt, feltöltöd vízzel beindítod a szûrõt, innentõl a szûrõ non-stop megy, soha ne álljon le. A szûrõ feladata az akvárium vizének keringetése, ezáltal a víz oxigénnel való ellátása, a szûrõanyagba idõvel baktériumok költöznek amik a késõbbiekben lebontják a képzõdõ ammóniát, a baktériumoknak, növényeknek, késõbb a halaknak is kell az oxigén. Az akvárium vize egy romlási folyamaton megy át, elsõnek ammónia, majd ammóniából nitrit, elõbbi kettõ mérgezõ a halaknak, késõbb a nitritbõl nitrát, szerves nitrogén lesz, ami csak nagy dózisban mérgezõ. Fenti folyamatot nitrogén ciklusnak hívjuk, az üres járatás a halak nélküli járatást jelenti, az akvárium üresen megy 3-4 hétig, naponta kell szórni kaját, majd jöhetnek a halak, ha elszaporodtak kellõen a baktériumok akkor kialakul a nitrogén körforgás, folyamatos lesz a halaktól származó ammónia lebontása. A halakat naponta 1 alkalommal elég etetni, hetente koplaló napot tartani, tehát naponta 1x, hetente 6x. Az akvárium vizét hetente kell frissíteni a vízoszlop magasságod 25-30%-át le engeded majd állott vízzel pótolod, az állott víznél, egyik nap kitöltöd másik nap cseréled. Teljes vízcsere soha nem kell, ha idõvel valami nagyobb rendezkedés van az akváriumnál akkor is 30-40% érett akvárim vizet meg kell tartani. A talajban és a vízben is vannak baktériumok, nekik köszönhetõ, hogy tarthatunk otthonaikban halat, a klóros csapvíz ki irtja a bacikat így csak pihentetett víz játszik, oxigén mint írtam nekik is kell. A betegségeket átlag a legyengült immunrendszerû halak kapják el, a leépülés fõ oka a tartás körülményekben keresendõ. Szûrõ minél elõbb kellene. Bõvebben olvashatsz a dolgokról itt: [link]
A kérdező hozzászólása: ja azt meg elfelejtettem tisztitott vizet kaptak mikor attettuk az akvariumba oket.
A kérdező hozzászólása: sajnos a szurom megadta magat es es most jelen pillanat nincs szurojuk es ez nem okoz nekik gondott? 11 db hal van jelen pillanat 5 gupppi 5 neonhal 1 rubin gurami.Mit ertesz ures jaratas alatt? A minden kellekett a halak vizeben takaritottam ki. Meg csak 5 napj vannak nalam de elotte egy muanyag 30l ladaban voltak es mikor atkerultek teegnap elott az akvariumba akkor lattam rajtuk a foltokat. A vizet elomelegitettem amivel ki kellett potolni es kaptak bele stressz oldot is 2.5ml. aquarian advanced nutrition haltapot adok nekik napi ketszer eddig is ezt a fajta kajat etttek mert elotte az egyik rokonomnal voltak es nekem adta oket. NEm latni h betegek lennenek mert ugyan ugy esznek mint eddig meg korbe uszzak az akvariumot.aNem hasznalunk semmi z alapanyagu szert se rovarolot sem meg haztartasi illatosito sincs a lakasba. A vizet azt hogy kellene cserelni heti 20% es havonta az egeszet. Ellote is a rokonomnal is volt valami gombas fertozesuk mert sok el is pusztult meg kb 200 lehettek egy 110l akvariumban. De aztan sikerult a halak fertozeset megalitani lehet hogy megint ez a betegseg tert vissza nekik? Es koszi a linket.
A kérdező hozzászólása: oke rendbemegegyszer koszi a kepeket es a valazokat sokat segitettel, a szurom meg feltamadt:) ugyhogy mukodik

Ha súlyokkal teli hátizsákkal a hátamon edzek, vagyok egész nap az segít erősödni, v csak simán a testemnek ártok vele?

Legjobb válasz: Az egész napos hátizsák cipelése tuti nem jó a gerincednek, de még edzésnél is árthatsz vele, ha pl fekvõtámasznál a hátadon van és túl nagy súly nyomja merõlegesen a gerinced.

Az egész napos hátizsák cipelése tuti nem jó a gerincednek, de még edzésnél is árthatsz vele, ha pl fekvõtámasznál a hátadon van és túl nagy súly nyomja merõlegesen a gerinced.
A kérdező hozzászólása: Akkor viszont köszi a választ, mert pont fekvõtámaszhoz akartam fõleg, hogy úgymond több súlyt kelljen emelnem.
Egy kicsit késõbb pedig kérj idõpontot a reumára.
A kérdező hozzászólása: Hát manapság amilyen közeli dátumot adnak meg idõpontnak az orvosok biztos nem lenne baj. :) )

Lehet valami bajom? Egyik nap az iskolában hátraestem a székkel és bevertem hátul a fejem a padba.

Csak fáj de amúgy nincs semmi bajom ugyan olyan a viselkedésem mint mindig csak annyi hogy fáj. Lehetett valami bajom vagy majd magától elmúlik? Kb. mennyi idő mire nem fog fájni?

Legjobb válasz: lehetett egy enyhe agyrázkódás is,és hát maga az ütés helye persze fáj, valószínûleg be is lilult, esetleg púp is van rajta, azért az eltart jó darabig amíg elmúlik.

lehetett egy enyhe agyrázkódás is, és hát maga az ütés helye persze fáj, valószínûleg be is lilult, esetleg púp is van rajta, azért az eltart jó darabig amíg elmúlik.
mióta fáj? mm ok, hogy amióta beverted, de mennyi ideje? jegeld, az sosem árt
A kérdező hozzászólása: 2 napja
aha akkor jegeld, és ha esetleg valami gáz lenne, nyomás a dokihoz akár látásod is romolhat tõle! amúgy ügyi vagy, azt meg kell hagyni:D

Ha fekudnom kell egész nap azt mindegy, hogy hogy teszem oldalt vagy háton?

Legjobb válasz: még igen késöbb ugyse lesz kényelmas háton

még igen késöbb ugyse lesz kényelmas háton
Nem írtad, hány hetes vagy. Egy bizonyos idõ után nem szabad már háton feküdni, mert a baba súlya nyomja az ereket, melyek az oxigént szállítják számára. Oldalt biztonságosabb feküdni!
A kérdező hozzászólása: 15h. kismami
Szia! Akkor még nyugodtan fekhetsz háton:) !

Az esemény utáni tablettát hat nappal a közösülés után is be lehet venni? Lesz hatása?

Legjobb válasz: nem, akkor már semm hatása nincs. a beágyazódás már megtörtént, ha megtörtént, és akkor már semmit se tud csinálni a tabi, azért 72 órás h lehetõleg 2-3 napon belül vedd be max.

nem, akkor már semm hatása nincs. a beágyazódás már megtörtént, ha megtörtént, és akkor már semmit se tud csinálni a tabi, azért 72 órás h lehetõleg 2-3 napon belül vedd be max.
Mi lesz a neve?
na azért nevet adni korai! mások hónapokig próbálkoznak, és semmi.
Nem, nem lesz hatása
Nem érdemes. Nem véletlenül 72 órás a neve. Most már csak mellékhatása lenne sajnos. Most már csak reménykedni tudtok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!