Találatok a következő kifejezésre: Hat hetesen az hogy nem (24 db)

Baj, hogy a hátamon fekszem? Az oldalamon nem tudok, mert a picibabámnak nem tetszik, egyfolytában mocorog bármelyik felemre fekszem.29 hetes.

Legjobb válasz: Úgy feküdj, ahogy neked kényelmes, és ahogy a babád engedi, akár háton is!

Úgy feküdj, ahogy neked kényelmes, és ahogy a babád engedi, akár háton is!
Nem baj, ahogy jól érzitek magatokat mindketten.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.:) Csak már olvastam itt, hogy nem jó a háton fekvés.:(
Szeintem viszont nem tesz jót, sem neked, sem a babának. Legalábbis én ezt magamon tapasztaltam, ha a hátamon fekszem, egy idõ után elkezdek szédülni. A babával kapcsolatban pedig olvastam, hogy a súlya elszorít olyan fontos ereket, aminek következtében nem jut elég oxigénhez.
Nem mindenkit zavar a hátonfekvés, nem mindenki szédül tõle. Ha a baba nem jutna elég oxigénhez, akkor úgyis jelezné valamilyen formában, és akkor el tud fordulni a kismama. Én mindenhol azt olvasom, hogy a kismama aludjon a bal oldalán, mert akkor a legjobb a baba ellátása, viszont az én babám nem szereti, én kizárólag jobb oldalon tudok aludni. Amíg a mamának kényelmes a hátonfekvés, addig a babának nem lehet semmi baja!
Ez nehéz kérdés, mert ha érzed, hogy rugdal a baba, nem tudhatjuk ugye, hogy csak helyezkedik, vagy tényleg nem tetszik neki az a fekvési helyzet. Korábban ha a hátamra feküdtem, egybõl össze-vissza bokszolt, ezért inkább nem erõltettem. Most már nem tiltakozik, viszont egy idõ után nem kapok levegõt háton. Így elfordulok oldalra, de akkor is van hogy nagyon kapálózik. Ilyenkor átfordulok. Nem tudom, te hogy vagy vele, de én képtelen vagyok rájönni, hogy neki mi a jó. szintén 29 hetes
A kérdező hozzászólása: Sajnos én se tudom mi a jó neki!A mozgása azért van mert, jól érzi magát, de lehet épp az ellenkezõjét jelenti.Sajnos nem tudjuk mit éreznek.:-)
Szia! Tényleg úgy aludj csak, ahogy jól esik, szóval nyugodtan, az orvos is mondta nekem. Egyébként ugyanúgy vagyok, mint te, csak háton megy, és egyik oldalon sem. Boldog babavárást! 34 hetes

Hat hetesen létezik az hogy nem lehet látni a magzatomat ultrahangon keresztul?

Állítólag az orvosom azt mondta hogy a miomám végett nem lehet látni ami 2x2mm létezik ez? Vérvételen voltam de csak délutánra tudom meg az eredményt majd össze esek olyan ideges vagyok a sírás kapdos.

Legjobb válasz: szia, Nygodj meg minden rendben lesz. 6. héten még nagyon kicsi az embrió. Ne idegeskedj, mert az neked sem jó, de a babának sem. Pihenj és várj türelmesen. Egy 2 hónapos kicsilány anyukája.

szia, Nygodj meg minden rendben lesz. 6. héten még nagyon kicsi az embrió. Ne idegeskedj, mert az neked sem jó, de a babának sem. Pihenj és várj türelmesen. Egy 2 hónapos kicsilány anyukája.
Elõfordulhat hogy nem látszik hiszen még nagyon pici és lehet hogy a miomád pont eltakarja. Ez nem jelent bajt, nyugodj meg!
Persze hogy lehet. Nekem 7 hetesen látszott elõször. Ne aggódj minden rendben lesz!
Valószínüleg a miómád miatt nem látszik.Nekem 5-6 hetesen már a szívét is lehetett látni.Pár hét és biztos te is látod és megnyugodhatsz.

6 hetes terhes vagyok, 2 poz. Tesztem van, a Béta HCG 2200-ez utóbbi alacsony egy hat hetes terhességhez állítólag. Utolsó menstr.46napja. Feltétlenül ki kell mutassa az ultrahang a 6 hetes terhességet? Előfordul, hogy túl kicsi, ezért nem találják?

A n?gyógyászom és szülészn?k azt mondják várjak pár napot. A kezel?orvos nem találja a terhességet sehol sem ultrahanggal, pedig van, vagy éppen vetélek.

Legjobb válasz: Szia! itt találod, hogy hogyan változik a hcg szint a terhesség idején: http://babatervezok.otthona.net/hcg.shtml sztem várj mpég egy hetet és utána menj vissza, ott van a babó, csak biztos bújkál. :-)

Szia! itt találod, hogy hogyan változik a hcg szint a terhesség idején: http://babatervezok.otthona.net/hcg.shtml sztem várj mpég egy hetet és utána menj vissza, ott van a babó, csak biztos bújkál. :-)
szia milett a baáddal?
Ha van hcg a szervezeztedben akkor valahol baba is van! De nem megrémítés miatt írom, de a méhenkívülit kizárta a doki? Hüvelyi vagy hasi uh-t csinált? Mert ha hasit, akkor még lehet hogy olyan kicsi hogy nem látta. De az is lehet hogy késõbb fogant, ezért még nagyon picike! Biztos minden rendben lesz! Ne aggódj! Kívánom a legjobbakat!
A kérdező hozzászólása: Köszi, megnéztem, de még mindig el vagyok keseredve. Abban van csak kis hitem, hogy ez nem egy normális terhesség, hanem lombik((ezt nem írtam), és esetleg itt másképp van. A rendes nõgyógyászom is azt mondta várjak hétfõig.
szia!hány évre probálkoztatok hogy összejött?
A kérdező hozzászólása: nem kevés ez neki ? Nappal alig alszik max 4 órát összessen. =)
Nem kevés neki ha rendesen gyarapodik.Minden kisbaba más.Fel ne ébreszd ha nem muszáj:) Addig is pihensz:)
Örülj hogy alszik! Én már lassan 10 hónapja nem alszok át egy éjszakát sem.... :) Sok baba egyszer sem ébred éjszaka.
Elõzõ vagyok, az alvását keveselled? Nem volt teljesen egyértelmû a kérdés :) A nappal 4 óra teljesen jó neki, és szerintem az éjjeli alvása is jó. Az enyém sokkal rosszabb alvó.

Kisfiam 10 hetes, hason nem szeret aludni, mindig háton alszik, csak az egyik irányba forditja a kis fejét és sajnos már látszik is a fejecskéjén hátul. Valami ötletetek, hogy mit csináljak vele? Járt igy valaki a babájával? Sokáig meglátszott neki?

Próbáltam már kitámasztani neki pelussal,de akkor is visszaforditja.Ha pedig hasra teszem akkor 2 percen belül háton van.

Legjobb válasz: Ajánlom a lovenest elnevezésû párnát, erre van kitalálva.. 4 hós korig ajánlják, a Teszveszen néha fillérekért be lehet szerezni, de a boltban sem vészem az ára, újonnan 2500.- azt hiszem. Neten is rá tudsz keresni. Üdv

Ajánlom a lovenest elnevezésû párnát, erre van kitalálva.. 4 hós korig ajánlják, a Teszveszen néha fillérekért be lehet szerezni, de a boltban sem vészem az ára, újonnan 2500.- azt hiszem. Neten is rá tudsz keresni. Üdv
Fektesd a babát a másik oldalra. És cserélgesd is hetente. Így ha beszélsz hozzá úgyis oda fogja fordítani feléd a fejét. Nekem is megszokta az egyik oldalt. Akkor mondta anyum, hogy hetente kell cserélgetni. Azóta nincs gond. Egyébként az én babám sem alszik hason, de nem is szeretném. Te is csak napközben, ha ott vagy mellette akkor tedd hasra.

Az orvosom szerint hat hetes terhes vagyok de hat hete nem voltam senkivel, max. öt hete élek nemi életet. Hogy lehet ez?

Legjobb válasz: Mert az utolsó menszesztõl számolják, akkor készült el a petesejted, onnantól számolják az életkorát.

Mert az utolsó menszesztõl számolják, akkor készült el a petesejted, onnantól számolják az életkorát.
hát az úgy is lehet, hogy ugye a dokik az utolsó mensitõl számolják a terhességet, de az nem biztos, hogy akkor is fogant, sõt, ugye bár a legnagyobb esély rá pé-kor van ugye. Tehát ezért van a két idõpont. Mióta késett? Mikor mensiztél utoljára?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor ebben fõleg én vagyok a hibás mert nem tudtam pontosan mikor volt utoljára menseszem
Jó gyorsan összejött a baba. De egyetértek az elõttem válaszolókkal, a baba terhességi korát az utolsó mensitõl számítják, ezért 6 hetes.
akkor nem is terveztétek ezt a babát? mert akkor írnod kellett volna a mensidet.
Nem árt neki, ha neked így kényelmes, feküdj így
Elvileg azért mert háton fekve a méh nagy súlya nyomja vena cava nevû vénát és emiatt ájulást okozhat ha úgy fekszik vki. De nyilván ha nem vagy rosszul és nem esik rosszul ha háton fekszel akkor feküdj úgy. Én feltámasztva aludtam a vége felé mindkét terhességemnél tehát háton de félig ülve. Ha lefeküdtem vízszintesen akkor irtó rosszul lettem hányinger, ájulás kerülgetett.
én is úgy tudom, ahogy frászkarika, h romlik a baba vérellátása, ha a kismama háton fekszik. de sem nõdoki, sem védõnõ nem mondta soha, itt olvastam csak. ha a hétadon fekszel és baj van, a tested úgyis jelez és automatikusan pozíciót váltasz. nekem gerincferdüése van, plusz a csigolyáim spirál alakban el vannak kicsit fordulva, ezért a gerincemnek kimondottan jólesik néha kemény felületen hátradõlni egy pocakkal állós nap után. érzem és hallom is, ahogy "kiroppan" ilyenkor. de tény, h néha olyan zsibbadó érzés fog tõle el a pocakomban és már fordulok is oldalra.
én úgy tudom azért nem szabad mert elnyomja a hasi ereket ami miatt a méhlepény keringése is romolhat. Nem tudom mi benne az igazság de nekem nem is volt kényelmes soha háton feküdni.
Nekem soha senki nem mondta, hogy nem szabad. Én oldalt nem is tudtam feküdni, mert fájt a hasam. :)
én nem is hallottam errõl...én csak háton tudok aludni, mert oldalt fáj a hasam(szúr, feszít)...baromi kényelmetlen de ez van, máshogy nem megy, muszáj vagyok háton...de nem hinném, hogy bármi baj is lenne, ha háton fekszel
Jól írják, nem tilos, csak nem a legjobb háton feküdni, mert így a baba nyomja a fõbb ereket, ami oxigénhiányhoz vezet (pl. ájulás). Ezért sem jó az a gyakorlat, ami manapság a szülészeteken folyik, hogy automatikusan fektetik fel a szülõágyra a nõket, mert így az erek elnyomása miatt leeshet a szívhang... De ha nem érzed rosszul magad tõle, nyugodtan feküdj úgy!
4 es vagyok na megtaláltam véna cava inferior szindróma, ez a pontos neve.
Én is azt hallottam, hogy nem szabad, erek miatt a hátadon, de sajnos nem jegyeztem meg pontosan, de valami olyasmi, hogy így elnyomom, elzárom az ereket és nem tud normálisan keringeni a vér A kórházban szóltak rám, mert egy héttel szülés elõtt már bent feküdtem, pedig nekem kényelmes volt úgy.
Nekem soha senki, orvos vagy védõnõ nem mondta, hogy tilos lenne hanyatt feküdni terhesség alatt, viszont nagy súlyú babám volt, így a terhességem vége felé, ha hanyatt feküdtem, én nagyon rosszul lettem. Egyszerûen nyomott belül így mindent a babám. Nem volt kényelmes. Csak oldalt tudtam feküdni.
Ha rossz lenne bármelyikõtöknek, azt érezni fogod! Én sem tudok sokáig háton feküdni!

Mennyi idő után hat az infacol? Péntektől szedjük, de még fájlalja a hasát. Sajnos hozzá tartozik, hogy nem kakil mindennap, így ma már a hatodik nap. Remélem ma már sikerül kakilni. (születése óta így van) 5 hetes baba anyukája

Legjobb válasz: Szia! Nekünk az infacol nem segített sajnos. Az espumisan cseppek viszont nagyon jól beváltak.A pukizás és a kakilás is könnyebben ment tõle.

Szia! Nekünk az infacol nem segített sajnos. Az espumisan cseppek viszont nagyon jól beváltak.A pukizás és a kakilás is könnyebben ment tõle.
Szerintem akkor adj neki egy glicerines kúpot és vált másra. Nekünk a Gripe Water (angol víz) vált be nagyon. Ugyan ilyen tüneteink voltak és ez teljesen megszüntette a hasfájást és pár nap után rendszeresen volt széklete.
Szia!2 és fél hónapos a kisfiam, detto ugyanezek a gondjaink voltak az elején, 4-5 naponta kaki, hasgörcs, üvöltés.Próbáltam én is az infacolt, de õszintén megmondom semmit sem használt, pedig több, mint 1 hónapig adtam neki, biztam benne, hogy javulni fog, de semmi.Nekünk a gyerekorvos ajánlotta a nux vomica 9 ch nevezetû homeopátiás golyókat, napi 2x 5 golyót, vizben feloldva, ez bevált, azóta napi 2x is van kaki és nem fáj a pocija sem.Egy próbát megér szerintem és nem is drága 620 ft körül van.
engem nagyon megvisel. vagy zokogok, vagy hétfejû sárkányként tüzet okádok.
Egyszer igy egyszer ugy. Faradekonyabb lettem, es a koldokservemmel is vannak kissebb gondjaim. En is nagyon varom mar a talalkozas!A feszekrako oszton csak ugy dul bennem.Egy par napja csak pakolok es takaritok. Ma a kisagy is a helyere kerult.34+1 kismama
Én nagyon fáradékony vagyok és egyre sûrûbben és erõsebben jönnek a jóslófájások.A szeles idõ teljesen kikészít, eddig is nehezemre esett reggel kikelni az ágyból, de ma délig csak feküdtem.Ez van... Hogy várom-e a Kicsit?Hát...néha azt kívánom, bárcsak már a kezemben lenne, néha meg azt, hogy maradjon bent minél tovább, gyarapodjon még egy kicsit. Ami engem aggaszt, hogy nem bírok enni.Nektek is van ilyen? Sok boldogságot mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Magamra ismerek a mondataitokból kismamik! :) Nekem is ilyen problémáim vannak.Tényleg én is úgy vagyok, hogy egyik pillanatban nagyon várom a kis manókámat, a másik pillanatban meg arra gondolok hogy remélem bent marad minél tovább, hiszen neki is az a jó.Meg az a fészekrakó ösztön is igaz rám, egyfolytában pakolok, takarítok, mosok, és közben aggódok hogy nem felejtettem-e el valamit. :) Ti is sokkal feledékenyebbek vagytok vagytok, mióta várandósak lettetek?Tiszta téboly, néha még a legegyszerûbb dolgokat is elfelejtem.Ti vettetek légzésfigyelõt?Kinek mi a véleménye róla?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!