Találatok a következő kifejezésre: Hat hetesen az hogy (52 db)

Hány hetes lehetek? A kismama.hu a szülési kalkulátor azt mutatta, hogy már hat hetes lehetek.

Most már két hete hogy késik,voltam dokinál is de nem látott semmit ultrahangon.Viszont csináltam egy tesztet az meg pozitívot mutatott:)A melleim tegnap óta nagyon fájnak a jobb bimbóm közepe nagyon fehér.Folyásom nagyon kevés ami hol sárga vagy sür? vagy vizes.Hányingerem nincs s?t étvágyam se nagyon.Viszont sokat tudnék aludni.Remélem terhes vok,csak azt nem értem,hogy ha hat hetes lennék akkor az orvos miért nem lát semmi?

Legjobb válasz: Ha két hete késik, akkor hat hetesnek számítasz, mert az utolsó mensi elsõ napjától számolják a heteket (ez az a dátum, ami biztos, már ha az ember feljegyzi a ciklusát) és a legtöbb kalkulátor alap 28 napos, tehát négy hetes ciklussal számol, vagy meg lehet adni, hogy egyénileg a cilusod milyen hosszú. Így jön ki az, hogy te négy hetes vagy, plusz a két hét késés, tehát hat hetes. Egyébként a fogalmazásban is lehet különbség, mert ha mondjuk 6 hete és 1 napja volt az utolsó mensid, akkor mondhatod, hogy hat hetes vagy és azt is, hogy a hetedik hétben vagy. Kalkulátor függõ, hogy melyik hogy fejezi ki magát.

Ha két hete késik, akkor hat hetesnek számítasz, mert az utolsó mensi elsõ napjától számolják a heteket (ez az a dátum, ami biztos, már ha az ember feljegyzi a ciklusát) és a legtöbb kalkulátor alap 28 napos, tehát négy hetes ciklussal számol, vagy meg lehet adni, hogy egyénileg a cilusod milyen hosszú. Így jön ki az, hogy te négy hetes vagy, plusz a két hét késés, tehát hat hetes. Egyébként a fogalmazásban is lehet különbség, mert ha mondjuk 6 hete és 1 napja volt az utolsó mensid, akkor mondhatod, hogy hat hetes vagy és azt is, hogy a hetedik hétben vagy. Kalkulátor függõ, hogy melyik hogy fejezi ki magát.
Nekem a kismama.hu-n két héttel többet mutat, mint a tényleges ultrahangon volt. Nekem ez jött be: http://www.jurdi.net/kalkulator.html

Hat hetes kontroll? A hat hetes kontrollon adjuk oda a penzt az orvosnak. Apas szules volt. Az apa is beszokott menni a vizsgalatra megkoszonni hogy bejott a szulesre? Vagy hogy szokas? Es vizsgalat elott vagy utan szoktak odaadni a penzt?

Legjobb válasz: Én is a hathetes kontrollon adtam oda a pénzt. Apa nem jött be, mert õ vigyázott a gyerekre addig :) Én bementem, odaadtam a pénzt, megköszöntem a dolgokat és utána kezdõdött a vizsgálat.

Én is a hathetes kontrollon adtam oda a pénzt. Apa nem jött be, mert õ vigyázott a gyerekre addig :) Én bementem, odaadtam a pénzt, megköszöntem a dolgokat és utána kezdõdött a vizsgálat.
Vizsgálat után adtam oda.Apa nem jött be, kint volt a babával a váróban, de a doki kijött velem vizsgálat után megnézni õt is:)
A kérdező hozzászólása: es mit mondtatok? hogy koszontetek meg? Koszonom hogy bejott szulesre? vagy koszonok mindent?
Elsõ vagyok. Úgy emlékszem azt mondtam, hogy köszönök szépen mindent, és odaadtam a borítékot õ is megköszönte, eltette és ennyi.
Szintén.Köszönök mindent, és átadtam a borítékot, eltette, kijött megnézni a kicsit, és elköszöntünk.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat

6 hetes terhes vagyok, 2 poz. Tesztem van, a Béta HCG 2200-ez utóbbi alacsony egy hat hetes terhességhez állítólag. Utolsó menstr.46napja. Feltétlenül ki kell mutassa az ultrahang a 6 hetes terhességet? Előfordul, hogy túl kicsi, ezért nem találják?

A n?gyógyászom és szülészn?k azt mondják várjak pár napot. A kezel?orvos nem találja a terhességet sehol sem ultrahanggal, pedig van, vagy éppen vetélek.

Legjobb válasz: Szia! itt találod, hogy hogyan változik a hcg szint a terhesség idején: http://babatervezok.otthona.net/hcg.shtml sztem várj mpég egy hetet és utána menj vissza, ott van a babó, csak biztos bújkál. :-)

Szia! itt találod, hogy hogyan változik a hcg szint a terhesség idején: http://babatervezok.otthona.net/hcg.shtml sztem várj mpég egy hetet és utána menj vissza, ott van a babó, csak biztos bújkál. :-)
szia milett a baáddal?
Ha van hcg a szervezeztedben akkor valahol baba is van! De nem megrémítés miatt írom, de a méhenkívülit kizárta a doki? Hüvelyi vagy hasi uh-t csinált? Mert ha hasit, akkor még lehet hogy olyan kicsi hogy nem látta. De az is lehet hogy késõbb fogant, ezért még nagyon picike! Biztos minden rendben lesz! Ne aggódj! Kívánom a legjobbakat!
A kérdező hozzászólása: Köszi, megnéztem, de még mindig el vagyok keseredve. Abban van csak kis hitem, hogy ez nem egy normális terhesség, hanem lombik((ezt nem írtam), és esetleg itt másképp van. A rendes nõgyógyászom is azt mondta várjak hétfõig.
szia!hány évre probálkoztatok hogy összejött?

Ma voltam orvosnál, elvileg hat hetes és három napos terhes vagyok, de az orvos azt mondta ultrahang alapján hogy csak 3 hetes lehetek. Hogy lehet ez?

Nem értem,hogy-hogy csak akkora a pici? De mi nem is voltunk együtt a párommal az id? tájt hogy csak 3 hetes legyek...Nem értem.

Legjobb válasz: Te jobban tudod. Mikor a másodikkal lettem terhes mondtam az orvosnak,hogy kb 3 hetes vagyok. Megnézett és azt mondta ,hogy szerinte nem csak max 1,5. Nekem volt igazam, hiába számolta õ az utolsó menzi alapján idõre szültem az én számításaim szerint.:)))

Te jobban tudod. Mikor a másodikkal lettem terhes mondtam az orvosnak, hogy kb 3 hetes vagyok. Megnézett és azt mondta , hogy szerinte nem csak max 1, 5. Nekem volt igazam, hiába számolta õ az utolsó menzi alapján idõre szültem az én számításaim szerint.:) ))
Én eleve azt nem értem, hogy beszélhet az orvos másfél hetes, illetve három hetes terhességrõl... Épp az orvoslás által terjedt el az a "hagyomány", hogy két hetes korig nem is beszélhetünk terhességrõl (mert még nincs is) és a három hetes terhesség még a beágyazódás folyamata. Sok orvossal és szülészeten illetve terhesgondozásban dolgozó emberrel beszéltem már, de még egyik sem használta eddig a fogantatástól való számítást, a terhességet az elsõ menstruáció napjától számítjuk. Ez annyit tesz, hogy egy optimális (28 napos ciklusnál) a 12-13 napon van elméletileg peteérés és ha ekkor történik megtermékenyítés, akkor az a terhesség második hetének vég, a beágyazódás ettõl számított 5-7. napon van, tehát ez a harmadik hét vége, a kimaradt menstruációval pedig kezdetét veszi az ötödik hét, tehát betöltött négy hetes a terhesség. Mikor volt az utolsó mensid elsõ napja?
A kérdező hozzászólása: Kérdezõ vagyok, az utolsó menszim elsõ napja június 14

Én szedem az elevitet és hát most azt mondta a dokim, hogy 30 hetesen nyugodtan abbahagyhatom. Szerinte nagy lesz a babám tőle. Én természetes szülést szeretnék. Tényleg az elevit ennyire befolyásolja a baba súlyát?

Legjobb válasz: Én csak az elsõ 3 hónapban szedtem. A védõnõ mondta, hogy nem szükséges tovább mert a sok vitamintól túl nagy lesz a baba. (a saját gyerekével sem szedette tovább) De nem hagytam el egybõl, hanem szépen fokozatosan, egyre kevesebbet szedtem. Most már nem szedek.. 26 hetes kismama

Én csak az elsõ 3 hónapban szedtem. A védõnõ mondta, hogy nem szükséges tovább mert a sok vitamintól túl nagy lesz a baba. (a saját gyerekével sem szedette tovább) De nem hagytam el egybõl, hanem szépen fokozatosan, egyre kevesebbet szedtem. Most már nem szedek.. 26 hetes kismama
Egyet értek. Nekem a dokim azt tanácsolta, hogy csak az elsõ 3 hónapban szedjem, amig a szervek kialakulnak. Én kis termetû vagyok, úgyhogy azzal érvelt, hogy nem biztos, hogy meg fogom tudni szülni, ha túl nagy lesz. Jó babavárást!
Szia, nálam is azt mondta a védõnõ hogy elég az elsõ 3 hónapban. A dokim azt mondta, hogy ez annyira nem befolyásolja mint ahogy azt hírdetik. Nyugodtan bevehetek heti 2-3 szemet, smiután én nem élek túl egészségesen, azaz nem vagyk nagy zöldség gyümölcs fogyasztó így szedtem 7 hónapos koromig heti 2-3 szemet. Legalább annyi bejut a szervezetembe. Mára már abba hagytam. A barátmnõm 7 hónapos koráig minden nap szedte és 3250 g - 54 cm-es babája lett. Szerintme ez nem óriási. De dönts belátásod szerint. 35 hetes terhes
Szia! Én mai napig szedem minden nap és úgy néz ki hogy abszolúlt nem lesz nagy a babám, sõt teljesen átlagos. Én sem tudok minden nap sok zöldséget gyümölcsöt enni mert már olyan savam van vagy puffadok hogy csak reggel eszek de nem annyit hogy elég legyen. Most 3kg felett van a bébim egy picivel. Ha nem szedném nem tudom mennyi lenne. 38 heteske
Egyszer régebben volt egy ilyen kérdés. Nagy vitát váltott ki és mindenkinek más volt a tapasztalata, élménye. Nem hat mindenkire ugyan úgy. Szerintem! Nem vagyunk egyformák. Mindenesetre én is azt hallottam többször, hogy az utolsó hónapokban felfújhatja a picit. Ha a doki szerint nincs rá szükség, mert teljesen jól vagytok mind a ketten, akkor lehet fölösleges is. Én tuti lerakom a utolsó hónapokra. Akkorra már nem lesz akkora jelentõsége, hogy szedem e vagy sem. Minden jót! 20 hetes kismami
Szia. Én is szedtem az Elevitet a 29. hétig, de ekkor a dokim leállított, mivel akkor 2000 grammos babát jósolt. Akkor azt hittem, téved az uh, de a 40. héten 4500 grammos, 57 cm-es babám született. Nem tudom, mi lett volna, ha végig szedem?
Nem biztos, h ha végig szeded nagy lesz a babád.(Én szedtem, 3090 grammal született, a szobatársam egyáltalán nem szedte 4300 gramm volt a babája.)A 30.hét körül nyugodtan abba hagyhatod, de miután megszületett a baba szedd újra, mert kelleni fog a szervezetednek a vitamin.2 gyerekes anyuka
Szia! Én elevitet szedtem. Az elsõ 3 hónapban becsületesen, szinte minden nap, utána meg amikor eszembe jutott, de szerintem minden héten bevettem egyet. Elég nagy manóm lett az igaz, bár mi mindketten magasak vagyunk a férjemmel. Én 175 párom 195 cm magas. Csaba Koppány kisfiamról nem sok mindent tudtam az utolsó idõben. Abban biztos voltam, hogy simán szeretné megszülni, a fogadott dokimnak is ezt mondtam. Amikor a 40. héten egy doki bácsi megvizsgált, õ azt mondta, hogy 3500-3800g. Én 8 nap túlhordással bent feküdtem a kórházban. Mikor megszületett a "kisfiam" 4280g volt és 58 cm. Rendesen meglepõdtem rajta. A poci méretembõl nem lehetett arra következtetni, hogy mekkora babát várok, ismerõseim, szüleim jól meglepõdtek, mikor kiderült, hogy nem is olyan picike ez az újszülött.:)

Tegnap volt egy kis barnás nyákom. (Hirtelen azt hittem, hogy menstruálok.) Az orvos szerint minden rendben, de mégis ágynyugalomra ítélt. Hat hetes terhes vagyok. Tényleg ilyen komolyan kell ezt venni?

Legjobb válasz: Szia! Én is 6 hetes vagyok és nekem ma volt egy kis barna folyásom. Az orvost nem kérdeztem, de szerintem még nincsenek erõs görcsök vagy nem lesz vérzés addig remélem nincs baj. És lehet, hogy a pihenés nem árt, mert nekem is gondolom annak hatására jelentkezett ez ma, hogy csomószor föl-lemásztam 3 emeletet.

Szia! Én is 6 hetes vagyok és nekem ma volt egy kis barna folyásom. Az orvost nem kérdeztem, de szerintem még nincsenek erõs görcsök vagy nem lesz vérzés addig remélem nincs baj. És lehet, hogy a pihenés nem árt, mert nekem is gondolom annak hatására jelentkezett ez ma, hogy csomószor föl-lemásztam 3 emeletet.
Az orvos biztosan jót akar és szerintem abból még sohasem volt baj, ha valaki pihizett néhány napig.Abból viszont sokkal több gond származhat, ha nem tartod be az utasításait. Õ a te és a babád egészségét tartja szem elõtt.Szerintem higgy neki!
Én a 8.hétig vérezgettem. Minden rendbe volt. Ne gondolj a legrosszabra.Ilyenkor még soknak van így.Ha görcsölsz és erõsen vérzel, az más.
Én is pontosan tegnap ijedtem meg ugyanettõl a dologtól , én 9 hetes terhes vagyok. Megvárom a hétvégét amit végig fogok pihenni és ha hétfõre sem múlik el akkor azt hiszem elmegyek és megbeszélem a dolgot egy orvossal.Amúgy eddig inkább sárgás folyásom volt , az is szinte minden nap, de a kenet eredményem rendben volt.
Szia! Az igaz, hogy sokmindenkinek van így és nem lesz belõle baj. DE! Mindenképp fogadd meg az orvasod tanácsát! Jó ha tudod, hogy korai vetélésnek is lehet ez a jele. De sokminden mástól is elõfordulhat. Sajnos Én kétszer vetéltem, az egyik napokig tartó barnázással kezdõdött..., és nagyon bánt, hogy nem vettem komolyan! Talán akkor másként alakul.( A másik erõs görcsökkel) Most 9. hetes vagyok, és nekem is volt az 5-6 hétben barnázás. Rögtön hívtam a Dokit, mert nagyon medijjedtem. Nekem is pihenést javasolt és progeszteron tartalmú gyógyszert. Segített!!! Most minden rendben, a picike majdnem 3 cm:-) Biztosan nálad is minden rendben van, csak azért írtam le történetemet, hogy komolyan vedd, amit az orvosod mond!!! Gratulálok a babádhoz! És vigyázz RÁ!
Én 7 hetesen spontán vetéléssel veszítettem el a babámat. Kis barnázással kezdõdött, én azonnal elmentem a dokihoz, aki masgzatvédõ tablettát adott és táppénzre küldött. A vérzés nem lett erõsebb, egész nap feküdtem, ezért nem is gondoltam semmi rosszra (az orvosom is azt mondta, hoyg ez a barnázás nagyon kis mennyiség). Mégis megtörtént egy pillanat alatt... Szóval ha ilyesmit észlelsz magadon, vedd nagyon komolyan: menj el a dokidhoz, illetve pihenj! Sok szerencsét és boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: nem kevés ez neki ? Nappal alig alszik max 4 órát összessen. =)
Nem kevés neki ha rendesen gyarapodik.Minden kisbaba más.Fel ne ébreszd ha nem muszáj:) Addig is pihensz:)
Örülj hogy alszik! Én már lassan 10 hónapja nem alszok át egy éjszakát sem.... :) Sok baba egyszer sem ébred éjszaka.
Elõzõ vagyok, az alvását keveselled? Nem volt teljesen egyértelmû a kérdés :) A nappal 4 óra teljesen jó neki, és szerintem az éjjeli alvása is jó. Az enyém sokkal rosszabb alvó.

Agusztus 15. én hozom el a Berni pásztor kiskutyámat aki hat hetes egy oltása már meg lesz és az lenne a hogy a dunára lelehet öt már vinni vagy inkább maradjak vele itthon? ! és minden más tanács IS érdekel ami egy 6 hetes kiskutyával kapcsolatos!

Legjobb válasz: csak akkor vidd le ha nincs ott se ember se más kutya!!! más kutyához ne enged oda!! ÉN inkább megvárnám 3-4 oltást és csak utána az a biztos, de ha annyira leakarod vinni akkor amit írtam úgy leviheted!

csak akkor vidd le ha nincs ott se ember se más kutya!!! más kutyához ne enged oda!! ÉN inkább megvárnám 3-4 oltást és csak utána az a biztos, de ha annyira leakarod vinni akkor amit írtam úgy leviheted!
A kiskutyákat a 3. oltás után egy héttel lehet kivinni. Én nem kockáztatnék.
Egy 6 hetes kiskutyánál az a legfontosabb tanács, hogy nem szakítható még el az anyjától és a falkától. Hoppá, ez bukta - nem tudom ki adta neked a kutyát, de elég nagy felelõtlenség, a 8 hetes kort minimum meg kellene várni! Dunába meg jelenleg belefulladna a kutya, úgyhogy ne nagyon akard vinni, majd 2-3 hónap múlva, de akkor is csak mellékágakhoz.
azoknak van igazuk akik a minimum 8 hetes kort írták. tényleg ez a törvény, és oka van annak, hogy nem 6 hetesen hozzuk el a kölköket! aki odaadja neked , hát bizony , tuti nem egy " komoly tenyésztõ ". javaslom várj vele még! addig is , tanulj egy kicsit a kutyákról, a tartásukról, nevelésükrõl, etetésükrõl, stb. késõbb , kamatostul megtérül !!! ha , meg nem, hát akkor vess magadra, talán semmi gond nem lesz, és minden ok:) vagy ??? sokat költesz állatorvosra!
A kérdező hozzászólása: aszt hiszem hogy holnap beszélek az illetékessel hogy csak 2 hét múlva hozom el a kutyus!az ö érdekében!és az mennyire igaz hogy 2 hetente kapja a kutyus az oltásokat?és mennyibe kerülnek?
Ne hozd el 6 hetesen! 8 hetes koráig még szocializálódik az anyja és testvérei mellett, ilyenkor tanulja meg a "kutya etikettet", pl. hogy óvatosan harapjon játék közben, hasonló fontos dolgokat. Enélkül komoly problémák lehetnek vele késõbb. Inkább várd ki azt a 2 hetet még. Sétáltatni a 3. oltás után 1 héttel lehet vinni, ahogy írták is már, de én a Dunába akkor is csak pórázzal engedném be a szélére, még pici tapasztalatlan kölyök lesz, elviheti a sodrás.
Nettinek is gratulálok. Hogy nem kapott el semmit a kis bernáthegyi, az pusztán a vakszerencsének köszönhetõ. Jó lenne ha legalább nem terjesztenéd a butaságot. Menhelyen önkénteskedem, számtalan kölyköt láttam már elpusztulni parvóban az utcai csatangolásnak köszönhetõen. Ez egyáltalán nem mese és nem babona. Komoly veszély a kiskutyákra nézve.
Csak halkan jegyezném meg: A 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 14. §-a a következõ (15) és (16) bekezdéssel egészül ki: „(15) Az eb, macska és görény kölyköket nyolchetes korukig anyjukkal kell tartani."
A törvény szerint sem lehet hidd el nekem én tenyésztõ vagyok 6 hetes pláne a nagytestûek még szinte alig mozognak hihetetlen változás van a 6. és a 8. hét között, problémáid lehetnek majd vele.
Nemhogy a Dunára nem viheted, de már a törvény szerint sem lehet 8 hetesnél fiatalabb kutyakölyköt eladni!
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszsönöm a válaszolat inkább itthon maradok vele (végülis az õ egészség és élete a tét)és ilyen kicsin megeszi a száraztápot? vagy inkább a konzervet? at állatorvos mondta hogy elehet hozni már 6 hetes korban!
mi 7 hetesen hoztuk el a bernáthegyinket!Még aznap körbe is jártuk vele a várost!Szerintem csak arra figyelj hogy ne egyen fel semmit!
keress egy rendes tenyésztõt és onna vegyél ne egy szaporíttótó . Tilos 8 hetes kor elõtt kutyát eladni. Az elsõ oltás 7 hetesen lehet beadni neki. Kivinni a 4 alap oltás után lehet elõször.
Könyörgöm, ne az ára legyen a döntõ szempont, hogy honnan vesztek kölyköt! Erõs a gyanúm, hogy a szóban forgó eladó nem hivatalos és bejegyzett kennel, csak egy felelõtlen, pénzéhes szaporító. Menhelyen már nézelõdtetek? Ott is akad(hat) berni pásztor bébi, vagy valami nagyon hasonló akit meglátsz és azonnal megszeretsz .
3500-5000 Ft oltásonként amúgy. Itt meg tudod nézni milyen és mennyi oltás kell, és igen általában 2 hetente kap oltásokat a kutyus. http://www.haziallat.hu/kutya/orokbefogadas-vasarlas/kiskuty..
Csak annyit, hogy van Már egy 3 éves Bernáthegyi kutyám, egy 5 éves Újfundlandim, és most egy 4 hós Bernáthegyi.A 8 hetet tényleg várd meg, de azért nem kell ennyire eltiltani mindentõl!!!Mert akkor minden szart el fog kapni.Az összes kutyámat vittem ahogy elhoztuk.Eleve egy új környezet fogadja.Nem tudom nektek milyen udvarotok van, de nálunk jár a macska pedig nem is a miénk, meg van az összes szomszédba kutya.Akkor ennyi erõvel az utcára se vidd ki.Apropó 300km-rõl hoztuk a kutyát.Akkor végül is pisilni se kellett volna megállni???Nyugodtan lepisilhet???Jaj Istenem!!!Ne már!!!!Az állat orvos is mondta, meg a kiképzõ h nyugodtan vihetjük, csak ne érintkezzen más kutyával meg ne egyen fel semmit!Viszont itt annyi okos van hogy némelyiknek miért nincs orvosi diplomája!!:-SKérdezz meg inkább egy állatorvost!
hahaha, elég vicces, hogy a törvény elõírja, hogy 8 hetes koráig nem lehet elhozni, de van, aki egy buta állatorvosra hallgat. Azok tudod miért mondják?? hogy minél hamarabb vidd beoltatni a kutyát, és legyen sok-sok pénzük! egy normális állatorvos biztos nem mond ilyet.. na mindegy, makacs retardált embereknek nem lehet beszélni.. Kérdezõ: sok sikert a kutyuhoz!
Keress egy normális tenyésztõt, vagy hozz egy kutyát menhelyrõl. Augusztus 15-e egyébként 3 héttel ezelõtt volt. Az állatorvos nem etológus, így bárminemû véleménye a kutya szocializációjával, nevelésével kapcsolatban nem feltétlenül mérvadó.

Egy hét hetes anyuka, rengeteg szenvedéssel a háta mögött azon dilemmázik hogy az apasztás mellett döntsön e? mert a babám 1.5 óra alatt szopizik 30 gr-ot! Ti mit csinálnátok?

Legjobb válasz: SZerintem se add fel! Az én fiam se szopizott, cska egy kicsit, utána ordított! NAgyon szerettem volna, ha csak anyatejet kapna, így most fejem neki, s megkapja üvegbõl... az mondják, nem jó módszer az üveg, de legalább nem tápszert kap! szopizni nem tanult meg rendesen, meg nagyon nagyok a melleim, és nem volt könnyü neki, míg szopizott (mindig kellett üvegbõl pótolni), néha a motoros mellszívó is küzd...de azt nem sajnálom, dolgozzon csak! A BABÁÉRT MINDENT!!!! KITARTÁS! 14 HETES BABA ANYUKÁJA

SZerintem se add fel! Az én fiam se szopizott, cska egy kicsit, utána ordított! NAgyon szerettem volna, ha csak anyatejet kapna, így most fejem neki, s megkapja üvegbõl... az mondják, nem jó módszer az üveg, de legalább nem tápszert kap! szopizni nem tanult meg rendesen, meg nagyon nagyok a melleim, és nem volt könnyü neki, míg szopizott (mindig kellett üvegbõl pótolni), néha a motoros mellszívó is küzd...de azt nem sajnálom, dolgozzon csak! A BABÁÉRT MINDENT!!!! KITARTÁS! 14 HETES BABA ANYUKÁJA
Nagyon nagy a mellem nekem is, plusz lapos a mellbimbóm. A babám koraszülött, erõsen besárgult, eleinte nem engedték mellre tenni, mert véres volt az elõtejem, és ráadésul cumizavaros lett a kórházban. (Nem miattam.) Egy szó, mint száz: nem szopik. Ennyi probléma egyenesen vezethetett volna a tápszerhez. De én fejem neki, és így kapja, üvegbõl. Anyatejes, és ez a fontos. Én a helyedben küzdenék minden csepp tejért. Ha mellszívóval, akkor azzal. Olyan fontos bacilustörzsek, enzimek és fehérjék vannak benne, amiket a tápszer nem tud pótolni. 10 hetes kisfiú anyukája
Szia!Én is azt javaslom, hogy próbálkozzatok még, a kitartásnak meglesz a gyümölcse.3 gyerekes anyuka vagyok, nekem is nagyon nehezen ment a szoptatás és a kitartásom hozta meg a sikert.Befelé forduló bimbóm van, az elsõ gyermekem nem fogadta el a bimbóvédõt, merõ seb volt a mellem, fájt a szoptatás, elõre rettegtem tõle.1 hónap után fel is adtam.2. kislányom elfogadta a bimbóvédõt, egy idõ után már anélkül szopott, de csak a jobb mellembõl.A balt fejtem, nem is próbálkoztam rátenni egy idõ után (sajnos), vele 4 hónapig ment.Amikor terhes lettem a fiammal, eldöntöttem bármi lesz, szoptatni fogok.Kisfiam 4 héttel korábban született, gyengécske, lustika volt.És még akkor bimbóvédõvek vacakolni.Hetekig õ is órákat szopott, aztán 10-20 grammokat, a bal mellemet el se fogadta.Fejtem, fejtem és minden szopinál mindkét mellel próbálkoztam.A jobb cicit egyszercsak sikerült bimbóvédõ nélkül is kiszivni, utána onnan ment is a dolog, a balt továbbra is fejtem, de mivel középsõmnél nem ment a dolog, gondoltam most se lesz ez hosszútávon eredményes.Szoptatási tanácsadókat hivogattam, védõnõmet is folyton kértem jöjjön segitsen.Mindenféle pózban próbálkoztunk és egyszercsak sikerült.Kb. annyi idõs volt, mint most a tiéd.Kisbabim most 3 hónapos, bimbóvédõ nélkül szopik, csak anyatejes és nagyon boldog vagyok, hogy nem adtam fel.Neked is kitartást és sok türelmet kivánok, hidd el megéri!Csodálatos dolog és én csak most bánom, hogy a lányaimmal nem sikerült!
Szoptatási szaktanácsadót hívnék és utána olvasnék, hogy vajon mi lehet a probléma. Meg is tettem pont ugyanennyi idõsen - és még ma, 27 hónaposan is szoptatok!
én igenis próbálkoznék a szoptatással, ha megerõsödik a baba..könnyebb lesz mindkettõtöknek..kitartás hozzá...a tejcinél jobb nincs!!!Még olyan pici az a baba...én biztos nem adnám fel..késõbb tök jó dolog hogy mindig ott a tejci, nem kell kotyvasztani, egészséges, gyors.
Nagyon korai még feladni! Még a sárgaság is bekavarhat, ami szépen lassan el fog múlni! Nekünk is elhúzódott sokáig. Több hét sokaknak, míg beáll a szoptatás rendesen, . 2 hét az még kutya füle. Az a fontos, hogy ha mennyiségi gondok vannak, akkor 2 mellbõl szoptass! Én is így csináltam és sokáig volt tejem, rengeteg, pedig az elején majdnem feladtam. "Egyszerre csak egy mellbõl történõ szoptatás. Miután a tejtermelés kialakult, sok anya szívesebben szoptat egyszerre csak az egyik mellébõl. Azonban ha azt szeretné, hogy több teje legyen, szoptasson mindkét mellébõl. Az a csecsemõ, amelyik csak az egyik oldalról szopik, kevesebb tejhez jut egy-egy alkalommal, egyúttal a mellek is kevesebb ingert kapnak." http://www.lll.hu/node/4
Dettó így voltam, én fejtem, amíg lehetett, de ugye az inger nem ugyanaz, így el is apadt, amikor 2 hónapos volt. Meg a végén már annyira nem is erõltettem, több volt a kár, mint a haszon. Alig volt beteg, és már 8 éves. Ne gyötörd magad, ha nem muszály.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat, csak az baj, hogy a súlya nagyon el van maradva, így már a tápszerhez kellett nyúlnom!

Még van remény, hogy abban a petezsákban baba van? Ha az utolsó mensi első napjától számoljuk, hat hetes terhes kéne legyek,

de ma az orvos hüvelyi uh-n is csak egy 14x9 mm-es petezsákot látott. Azt mondja, lehet kisebb a terhesség, menjek vissza egy hét múlva. Felírt progesteront, mert volt két elhalt terhességem. Meg?rjít ez a bizonytalanság.

Legjobb válasz: Persze hogy lehet! Én 6 hetesen voltam akkor volt 6mm-es petezsák, rá egy hétre már szívhang és 6 mm-es baba!!! És nekem 1 héttel késõbb fogant, tudom mert hõmérõztem! Így abszolút reális! Nyugi, ott lesz a baba! Minden jót kívánok!

Persze hogy lehet! Én 6 hetesen voltam akkor volt 6mm-es petezsák, rá egy hétre már szívhang és 6 mm-es baba!!! És nekem 1 héttel késõbb fogant, tudom mert hõmérõztem! Így abszolút reális! Nyugi, ott lesz a baba! Minden jót kívánok!
Én is hasonlóan jártam, 6 hetesen mentem uh-ra és a doki csak petezsákot látott, és hazaküldött 2 hét pihire hogy nõjön még a baba. Na de amikor visszamentem már ott volt és szívhang is volt! Ne aggódj ott lesz nálad is! Boldog babavárást. 16 hetes pocakos
Szerintem sem érdemes aggódnod. A 6. héten még nálam sem volt semmi, de a 8. héten már dobogott a baba szíve! Nálam is hasonló a helyzet, 32 napos ciklusaim voltak, így tudom, hogy késõbb volt a peteérésem is, és ilyenkor pár nap is rengeteget számít! Ne aggódj, biztosan rendben lesz minden veletek! Nekem is volt már elhalt terhességem, tudom nem könnyû, de muszáj pozitívan hozzáállni, mert különben megõrül az ember.
Ne aggódj.Én is átéltem.3 hüvelyi ultrahangon voltam , mire egyértelmû volt, hogy ott a baba.petezsák az volt, elég hamar látni lehetett csak úgy tûnt üres.A doki azt mondta várunk.Ha vérzés vagy görcsölés van , akkor rögtön menjek, mert akkor lehetséges egy vetélés.De nem volt semmi baj.21 hetes vagyok. 1. hüvelyi ultrahang: rendes nagy uterusban 6x6 mm-es petezsáknak imponáló képlet.Korai terhesség? 2. hüv. ultrh.:gravid uterusban 7, 7 x 18, 3 mm-es szabálytalan alakú petezsák.Missed ab.grav, .s.6? 3. hüv. ultrh.:Gravid uterus cavumában egy szabályos petezsák, benne egy élõ embrio CRL:18, 7mm Subchorialisan kiterjedt 40 x 10 mm-es haematoma. ekkor már 8 hetes 4 napos voltam.
Szia! Én múlt kedden voltam dokinál, azaz 21-én, akkor voltam pont 6 hetes. De 6 mm es szabályos petezsákot látott, és május 11-re !!!! hívott csak vissza.A teszt 10 nappal elõtte lett elõször nagyon halvány pozitív, és 2 naponta csináltam újat, még aznap is amikor már nagyon hamar erõs pozitív lett. Gondolhatod, alig bírom ki. De szerintem nekem is késõbb volt a beágyazódás. Azóta sem érzek semmi különösebb tünetet, bár néha hányingerem van, de nem reggel és többet alszom, amúgy semmit nem érzek. Mellfeszülés ilyesmi semmi. Neked van tünet?
Utolsó vagyok, azt elfelejtettem, hogy én kértem utrogestant, mert jan-ban volt missed abom és csak egy mensim jött meg azóta. üdv
A kérdező hozzászólása: sziasztok mindenki. Nagyon hálás vagyok a válaszaitokért. Sokkal könnyebb így kibírni, hogy látom, más is ugyanazzal a problémával küszködik, amivel én. Május elseje miatt nem tudtam visszamenni a dokihoz tegnap, de lehet, hogy jobb is, mert ha még mindig nem látszana, sík ideg lennék. A melleim valósággal fájnak reggel, úgy feszülnek, más tünetem nincs, néha egy kis hányinger vagy émelygés, de egyszer sem hánytam. a progesteront már ötödik napja használom, habár efelõl is kétségeim vannak, mert állítólag rákkeltõ és a magzati elhalást sem akadályozza meg minden esetben. De azért igyekszem pozitívan gondolkodni csak egy kicsit nehéz már két missed ab. után. Komplikációmentes babavárást és egészséges babákat kívánok nektek és magamnak is, lányok!
A kérdező hozzászólása: sziasztok. tegnap jöttem ki a kórházból, sajnos meg kellett mûteni. AZ orvos azt mondta, nem is talált embriót a petezsákban, az üres petezsák azonban növekedett! Hallottatok már ilyenrõl?? Már nem tudom mit tegyek, ez volt a harmadik missed ab-om. Mindenesetre köszönöm nektek a biztató szavakat és remélem, hogy nektek semmi gond nem lesz terhesség alatt.
Hmmmmmm......nehéz bármit is irni, nagyon sajnálom. ..... Most pihenjél sokat, lelkileg töltödj fel, és mindenképp az orvossal beszéld meg, hogy mit-hogy tegyél, hogy erõsödj meg és mennyi idõt kell várni a következõ babáig.Ne add fel!! Szoritunk!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!