Találatok a következő kifejezésre: Hat hetesen az (110 db)

Hány hetes lehetek? A kismama.hu a szülési kalkulátor azt mutatta, hogy már hat hetes lehetek.

Most már két hete hogy késik,voltam dokinál is de nem látott semmit ultrahangon.Viszont csináltam egy tesztet az meg pozitívot mutatott:)A melleim tegnap óta nagyon fájnak a jobb bimbóm közepe nagyon fehér.Folyásom nagyon kevés ami hol sárga vagy sür? vagy vizes.Hányingerem nincs s?t étvágyam se nagyon.Viszont sokat tudnék aludni.Remélem terhes vok,csak azt nem értem,hogy ha hat hetes lennék akkor az orvos miért nem lát semmi?

Legjobb válasz: Ha két hete késik, akkor hat hetesnek számítasz, mert az utolsó mensi elsõ napjától számolják a heteket (ez az a dátum, ami biztos, már ha az ember feljegyzi a ciklusát) és a legtöbb kalkulátor alap 28 napos, tehát négy hetes ciklussal számol, vagy meg lehet adni, hogy egyénileg a cilusod milyen hosszú. Így jön ki az, hogy te négy hetes vagy, plusz a két hét késés, tehát hat hetes. Egyébként a fogalmazásban is lehet különbség, mert ha mondjuk 6 hete és 1 napja volt az utolsó mensid, akkor mondhatod, hogy hat hetes vagy és azt is, hogy a hetedik hétben vagy. Kalkulátor függõ, hogy melyik hogy fejezi ki magát.

Ha két hete késik, akkor hat hetesnek számítasz, mert az utolsó mensi elsõ napjától számolják a heteket (ez az a dátum, ami biztos, már ha az ember feljegyzi a ciklusát) és a legtöbb kalkulátor alap 28 napos, tehát négy hetes ciklussal számol, vagy meg lehet adni, hogy egyénileg a cilusod milyen hosszú. Így jön ki az, hogy te négy hetes vagy, plusz a két hét késés, tehát hat hetes. Egyébként a fogalmazásban is lehet különbség, mert ha mondjuk 6 hete és 1 napja volt az utolsó mensid, akkor mondhatod, hogy hat hetes vagy és azt is, hogy a hetedik hétben vagy. Kalkulátor függõ, hogy melyik hogy fejezi ki magát.
Nekem a kismama.hu-n két héttel többet mutat, mint a tényleges ultrahangon volt. Nekem ez jött be: http://www.jurdi.net/kalkulator.html

Nektek hány hetes korban fordult át a babátok hasról hátra? Mi az az idő mikor már kellene?

két ismerősömnél is 10 hetesek voltak a babák. mi most vagyunk 10 hetesek, de még semmi.

Legjobb válasz: 4,5 hónapos volt mikor hasról-hátra fordult, hátáról hasára 6 hónaposan. Nem kell aggódnod 10 hetesen még nincs elkésve! Egyébként 6 hónapos korára elvárás hogy oda-vissza forduljon!

4, 5 hónapos volt mikor hasról-hátra fordult, hátáról hasára 6 hónaposan. Nem kell aggódnod 10 hetesen még nincs elkésve! Egyébként 6 hónapos korára elvárás hogy oda-vissza forduljon!
2, 5 hósan hátról hasra, 4, 5 hósan hasról hátra. Azt hittem már soha nem fog tudni visszafordulni hasról hátra, hát most hét hósan úgy pörög, mint egy zsákmánytejtõ krokodil! :)
5 hetes volt, de kb 2 hónaposan lett rendszeres, aztán vissza 3 hónaposan fordult
4 hónaposan
nekem 2, 5hóssan kb 10-11hétessen fordult át hasról hátra de nem minden nap.
10 hetesen sztem elég ritka, hogy átfordulnak a babák. Ha mégis sikerül nekik, akkor az csak véletlenül jött össze nekik. Lehet, hogy csak egyszer és a következõre hónapokat fognak még várni. Szóval nem vagytok abszolút elkésve. Az én lányom ma 4 hónapos, de nem fordul õ még sehová. Maximum pörög a kiságyban, kúszik.. :)
5 hónapos volt
5, 5 hónaposan fordult hasról hátra és 6, 5 hónaposan vissza. Õ levolt maradva egy picikét :)
4 hosan hátrll hasra, 5 hosan vissza. Nincs elkésve semmivel, elég ritka h ilyen korán forognak amugy az én lányom is megfordult kb 2 hosan talán 5x de többet nem csinálta. Lehet h ezt neveuik a bnõid forgásnak.
3, 5hetesen!!!! 3x. :)

Hat hetes kontroll? A hat hetes kontrollon adjuk oda a penzt az orvosnak. Apas szules volt. Az apa is beszokott menni a vizsgalatra megkoszonni hogy bejott a szulesre? Vagy hogy szokas? Es vizsgalat elott vagy utan szoktak odaadni a penzt?

Legjobb válasz: Én is a hathetes kontrollon adtam oda a pénzt. Apa nem jött be, mert õ vigyázott a gyerekre addig :) Én bementem, odaadtam a pénzt, megköszöntem a dolgokat és utána kezdõdött a vizsgálat.

Én is a hathetes kontrollon adtam oda a pénzt. Apa nem jött be, mert õ vigyázott a gyerekre addig :) Én bementem, odaadtam a pénzt, megköszöntem a dolgokat és utána kezdõdött a vizsgálat.
Vizsgálat után adtam oda.Apa nem jött be, kint volt a babával a váróban, de a doki kijött velem vizsgálat után megnézni õt is:)
A kérdező hozzászólása: es mit mondtatok? hogy koszontetek meg? Koszonom hogy bejott szulesre? vagy koszonok mindent?
Elsõ vagyok. Úgy emlékszem azt mondtam, hogy köszönök szépen mindent, és odaadtam a borítékot õ is megköszönte, eltette és ennyi.
Szintén.Köszönök mindent, és átadtam a borítékot, eltette, kijött megnézni a kicsit, és elköszöntünk.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat

5 hetes babám eddig csak ölben aludt el, akkor is több, mint egy órán át kellett ringatni. Ha a háta elérte az ágyat üvölteni kezdett. De most már kézben is üvölt, semmi sem jó! Mit tegyek?

Szeretném, ha az ágyában aludna el, de az egyáltalán nem m?ködik, pedig látom, hogy álmos, viszont a karom már leszakad, nem bírom el a súlyát!

Legjobb válasz: Nekünk a hasonfekvés vált be, amikor látom, hogy a karomban már egy kicsit elbóbiskolt, akkor hasra fektetem a kiságyba és simogatom a hátát. Persze néha így is felébred és újra fel kell venni, de általában beválik. 6 hetes kisfiú anyukája

Nekünk a hasonfekvés vált be, amikor látom, hogy a karomban már egy kicsit elbóbiskolt, akkor hasra fektetem a kiságyba és simogatom a hátát. Persze néha így is felébred és újra fel kell venni, de általában beválik. 6 hetes kisfiú anyukája
Amikor kicsi volt a babám nekem az vált be, ha vékony takaróba pólyáltam, hogy biztonságban érezze magát.Most(8 hó) lefektetem magam mellé az ágyunkra, suttogok neki, kap 1 textil pelust gyûrögetni vagy az ujjamat szorongatja és ha elaludt becsempészem az ágyába, az oldalára fektetem.
nekem is a hasonalvás vált be, 3 hós koráig nem aludt el máshogy, de igy viszont magától is, én szoktam a kezéhez , mikor hason aludt alá terítettem egy pólót ami már volt rajtam, és igy semmi gond nem volt
Nekünk eddig a póly avált be, de már kiforog belõle-amúgy ugyan ez a helyzet nálunk is, amint a kiságyba berakom , max egy fél óra s már pislog majd sír s tudja kiveszem, mert nem hagyom, hogy újra belelovallja magát a sírásba.Amúgy most beraktam egy polár takarót neki és így nem olyan hideg a kiságy, meg egy vékonyabbal körbe takarom-a biztonságérzet miatt, de van, hogy csak apa hasán alszik el.6hetesek vagyunk

Hat hetes terhes vagyok, és a párommal októberben csinálunk egy lagzit is a baba születése elõtt. De mivel akkor már 23 hetes leszek nem tudom a kinézett ruhába el fog e férni a hasam. Beleférek majd az ehhez hasonló ruhákba?

Ezeket a típusú ruhákat néztem amik szebbek de könnyûek is.

Legjobb válasz: A 3. kivételével szerintem simán jók ezek a ruhák! Nekem konkrétan 25 hetesen csak az vette észre a pocakomat aki napi szinten találkozott velem... simán letagadhattam volna, hogy babát várok... de persze vannak ellenpéldák is, akiknek ennyi idõsen már jelentõs pocakjuk van, de a fenti ruhák akkor is jók!

A 3. kivételével szerintem simán jók ezek a ruhák! Nekem konkrétan 25 hetesen csak az vette észre a pocakomat aki napi szinten találkozott velem... simán letagadhattam volna, hogy babát várok... de persze vannak ellenpéldák is, akiknek ennyi idõsen már jelentõs pocakjuk van, de a fenti ruhák akkor is jók!
az elsö kettöbe igen, a 3.-4.-be nem valószonû és ráadásul bután is nézne ki. Egyik barátnöm volt ilyesmiben 4 gónaposan és elég furán állt rajta. A hasad n9övekedése nme attól függ mit eszel, ez ember függõ, van akinek 20. hét körül kezd csak el látszani van akiinek már a 12. héten is simán kivehetö hogy ott baba van. Majd ugyis az esküvö elötte pár nappal kell utolsó ruha probára menni és akkor rád szabják.
Szerintem az, amit elsõnek linkeltél simán jó lehet pocakkal is. Az a fontos, hogy ne szorítson egyáltalán, mert az egy terhes pocaknak borzasztó érzés. Szóval, ha csak a melltartó része formázott, a többi hozzád alakul, akkor jó lesz. Azzal számolj, hogy a mellméreted is nõhet a 23. hétre, nem is keveset - nem csak a kosár (azaz a cici maga), hanem körbe, a mell alatt is (a mellkas körfogata is nõ, ahogy a méh egyre feljebb tolja a belsõ szerveket). A sok gyümölcs/zöldség nyilván nem árt, de szénhidrát is kell, szóval a diétázást (fõleg egy ruha miatt) felejtsd el terhesen.
Az egészséges étrenddel nem veszélyezteted a babát. De ez attól függ inkább hogy Te a terhesség alatt mellben mennyire erõsödsz meg. Ha nem változik a mellméreted akkor az elsõ és a negyedik ruha biztosan rád fog menni (a kettes és a hármas mellmérettõl függetlenül felejtõs azok túlságosan beszûkülnek pocak tájon már pedig 23 hetesen már lesz pocakod). Viszont ha a melleid növekedésnek indulnak akkor egyik sem lesz jó rád. Én terhességet 62 kilóval, 168 cm- mel kezdtem és 75B- s melltartómérettel, a 13. hétre már 85B-s méretet hordtam, a 22. héte pedig már 90D-set kellett vennem. Szóval én a helyedben még kicsit várnék hogy hogyan alakul a tested, mert lehet hogy potyára rendeled meg/foglalod le ha az esküvõn még félig sem fogják tudni rád adni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az összes választ!:) A mellméretem elég nagy 75 c, de elõfordul hogy a d méret jobb...ezzel együtt nem mondanám magam molettnek. Úgy látom a mellem már most komolyabb változásokon megy keresztül... legalábbis a páromnak már szemet szurt... Ez a ruha választás nagyon nehéz dolog... azt mondják a rokonok vegyek meg egy nagy méretet és az esküvõ hetén rám igazítják ha nagy...
Jujj, de szépek ezek a ruhák! Összességében szerintem jó irányban keresgélsz. Olyan lehetõséget keress, akár kölcsönzöl, akár veszel ruhát, hogy utolsó héten rádalakítsák. 23 hetes terhesen talán még nem lesz olyan óriási pocakod, de a melled nõhet egy-két méretet. Leírom, mit gondolok a ruhákról, esetleg hasznos szempontok lehetnek a ruhaválasztáshoz: Talán az elsõben van a legkevesebb rizikó, a mellrész olyan kialakítású, hogy lehet bele nagyobb ciciket is pakolni, a hasat viszont szabadon hagyja. Megnyugtatóbb lenne, ha fûzõs lenne a háta, és/vagy vállpántja lenne, de összességében optimális választás. A másodiknál a mellrész már olyan szabású, hogy vagy beleférsz, vagy katasztrófa lesz, de csak a kosárméret miatt. A körméret és a pocak szempontjából elõny, hogy fûzõs a háta, viszont ha a pocakod mégis csak elég nagy lesz, a ruha elején az a redõ lehet, hogy nagyon bután fog kinézni, kinyomja a pocak, és egész más lesz az esése. Szóval ez rizikósabb. A harmadiknál a strasszköves rátét aggasztana, megint csak akkor, ha megnõne addigra a pocakod, kinyomná nagyon, de ha nem lesz nagy pocakod és/vagy ami pocakod lesz, az inkább lent domborodik, akkor ez is szépen mutatna, ráadásul fûzõs, ez elõny. A negyedik ruhának csak a vállpánt és a szabadon maradó hasrész az elõnye, a mellrésze rizikós, a mell alatti díszítés is túl lent van. Amúgy nekem esküvõkor és elsõ teherbeeséskor nagyon hasonló paramétereim voltak magasságra és súlyra :) A kevesebb szénhidráttal egészen biztosan nem ártasz a babának. Koplalni, szigorúan diétázni persze nem szabad, de az extra terhesség alatti elhízás ellenszere éppen ez, ki kell iktatni az étrendbõl az alacsony tápértékû, ám magas kalóriatartalmú finomított cukrot és fehér lisztet. Ha emellett változatosan étkezel, bajt nem, csak jót tehetsz a babáddal. És nem elsõ sorban, de azért legalább szép leszel az esküvõdõn :) Kellemes esküvõi készülõdést és babavárást!
Szerintem jó fazonú ruhák, mell alatt varrott, alul lengébb, ezekbe simán belefér majd a pocakod. Annyi hogy a 3-as hasnál összefogott, azt nem ajánlanám de pl az elsõ ruha nagyon jó lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszi a hozzászólást Vilcsianyuja, nagyon hasznosnak találom! :)
Nincs mit, nagy élvezetemet leltem a ruhanézegetésben, egy kis nosztalgia :)

6 hetes terhes vagyok, 2 poz. Tesztem van, a Béta HCG 2200-ez utóbbi alacsony egy hat hetes terhességhez állítólag. Utolsó menstr.46napja. Feltétlenül ki kell mutassa az ultrahang a 6 hetes terhességet? Előfordul, hogy túl kicsi, ezért nem találják?

A n?gyógyászom és szülészn?k azt mondják várjak pár napot. A kezel?orvos nem találja a terhességet sehol sem ultrahanggal, pedig van, vagy éppen vetélek.

Legjobb válasz: Szia! itt találod, hogy hogyan változik a hcg szint a terhesség idején: http://babatervezok.otthona.net/hcg.shtml sztem várj mpég egy hetet és utána menj vissza, ott van a babó, csak biztos bújkál. :-)

Szia! itt találod, hogy hogyan változik a hcg szint a terhesség idején: http://babatervezok.otthona.net/hcg.shtml sztem várj mpég egy hetet és utána menj vissza, ott van a babó, csak biztos bújkál. :-)
szia milett a baáddal?
Ha van hcg a szervezeztedben akkor valahol baba is van! De nem megrémítés miatt írom, de a méhenkívülit kizárta a doki? Hüvelyi vagy hasi uh-t csinált? Mert ha hasit, akkor még lehet hogy olyan kicsi hogy nem látta. De az is lehet hogy késõbb fogant, ezért még nagyon picike! Biztos minden rendben lesz! Ne aggódj! Kívánom a legjobbakat!
A kérdező hozzászólása: Köszi, megnéztem, de még mindig el vagyok keseredve. Abban van csak kis hitem, hogy ez nem egy normális terhesség, hanem lombik((ezt nem írtam), és esetleg itt másképp van. A rendes nõgyógyászom is azt mondta várjak hétfõig.
szia!hány évre probálkoztatok hogy összejött?

Ma voltam orvosnál, elvileg hat hetes és három napos terhes vagyok, de az orvos azt mondta ultrahang alapján hogy csak 3 hetes lehetek. Hogy lehet ez?

Nem értem,hogy-hogy csak akkora a pici? De mi nem is voltunk együtt a párommal az id? tájt hogy csak 3 hetes legyek...Nem értem.

Legjobb válasz: Te jobban tudod. Mikor a másodikkal lettem terhes mondtam az orvosnak,hogy kb 3 hetes vagyok. Megnézett és azt mondta ,hogy szerinte nem csak max 1,5. Nekem volt igazam, hiába számolta õ az utolsó menzi alapján idõre szültem az én számításaim szerint.:)))

Te jobban tudod. Mikor a másodikkal lettem terhes mondtam az orvosnak, hogy kb 3 hetes vagyok. Megnézett és azt mondta , hogy szerinte nem csak max 1, 5. Nekem volt igazam, hiába számolta õ az utolsó menzi alapján idõre szültem az én számításaim szerint.:) ))
Én eleve azt nem értem, hogy beszélhet az orvos másfél hetes, illetve három hetes terhességrõl... Épp az orvoslás által terjedt el az a "hagyomány", hogy két hetes korig nem is beszélhetünk terhességrõl (mert még nincs is) és a három hetes terhesség még a beágyazódás folyamata. Sok orvossal és szülészeten illetve terhesgondozásban dolgozó emberrel beszéltem már, de még egyik sem használta eddig a fogantatástól való számítást, a terhességet az elsõ menstruáció napjától számítjuk. Ez annyit tesz, hogy egy optimális (28 napos ciklusnál) a 12-13 napon van elméletileg peteérés és ha ekkor történik megtermékenyítés, akkor az a terhesség második hetének vég, a beágyazódás ettõl számított 5-7. napon van, tehát ez a harmadik hét vége, a kimaradt menstruációval pedig kezdetét veszi az ötödik hét, tehát betöltött négy hetes a terhesség. Mikor volt az utolsó mensid elsõ napja?
A kérdező hozzászólása: Kérdezõ vagyok, az utolsó menszim elsõ napja június 14

Agusztus 15. én hozom el a Berni pásztor kiskutyámat aki hat hetes egy oltása már meg lesz és az lenne a hogy a dunára lelehet öt már vinni vagy inkább maradjak vele itthon? ! és minden más tanács IS érdekel ami egy 6 hetes kiskutyával kapcsolatos!

Legjobb válasz: csak akkor vidd le ha nincs ott se ember se más kutya!!! más kutyához ne enged oda!! ÉN inkább megvárnám 3-4 oltást és csak utána az a biztos, de ha annyira leakarod vinni akkor amit írtam úgy leviheted!

csak akkor vidd le ha nincs ott se ember se más kutya!!! más kutyához ne enged oda!! ÉN inkább megvárnám 3-4 oltást és csak utána az a biztos, de ha annyira leakarod vinni akkor amit írtam úgy leviheted!
A kiskutyákat a 3. oltás után egy héttel lehet kivinni. Én nem kockáztatnék.
Egy 6 hetes kiskutyánál az a legfontosabb tanács, hogy nem szakítható még el az anyjától és a falkától. Hoppá, ez bukta - nem tudom ki adta neked a kutyát, de elég nagy felelõtlenség, a 8 hetes kort minimum meg kellene várni! Dunába meg jelenleg belefulladna a kutya, úgyhogy ne nagyon akard vinni, majd 2-3 hónap múlva, de akkor is csak mellékágakhoz.
azoknak van igazuk akik a minimum 8 hetes kort írták. tényleg ez a törvény, és oka van annak, hogy nem 6 hetesen hozzuk el a kölköket! aki odaadja neked , hát bizony , tuti nem egy " komoly tenyésztõ ". javaslom várj vele még! addig is , tanulj egy kicsit a kutyákról, a tartásukról, nevelésükrõl, etetésükrõl, stb. késõbb , kamatostul megtérül !!! ha , meg nem, hát akkor vess magadra, talán semmi gond nem lesz, és minden ok:) vagy ??? sokat költesz állatorvosra!
A kérdező hozzászólása: aszt hiszem hogy holnap beszélek az illetékessel hogy csak 2 hét múlva hozom el a kutyus!az ö érdekében!és az mennyire igaz hogy 2 hetente kapja a kutyus az oltásokat?és mennyibe kerülnek?
Ne hozd el 6 hetesen! 8 hetes koráig még szocializálódik az anyja és testvérei mellett, ilyenkor tanulja meg a "kutya etikettet", pl. hogy óvatosan harapjon játék közben, hasonló fontos dolgokat. Enélkül komoly problémák lehetnek vele késõbb. Inkább várd ki azt a 2 hetet még. Sétáltatni a 3. oltás után 1 héttel lehet vinni, ahogy írták is már, de én a Dunába akkor is csak pórázzal engedném be a szélére, még pici tapasztalatlan kölyök lesz, elviheti a sodrás.
Nettinek is gratulálok. Hogy nem kapott el semmit a kis bernáthegyi, az pusztán a vakszerencsének köszönhetõ. Jó lenne ha legalább nem terjesztenéd a butaságot. Menhelyen önkénteskedem, számtalan kölyköt láttam már elpusztulni parvóban az utcai csatangolásnak köszönhetõen. Ez egyáltalán nem mese és nem babona. Komoly veszély a kiskutyákra nézve.
Csak halkan jegyezném meg: A 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 14. §-a a következõ (15) és (16) bekezdéssel egészül ki: „(15) Az eb, macska és görény kölyköket nyolchetes korukig anyjukkal kell tartani."
A törvény szerint sem lehet hidd el nekem én tenyésztõ vagyok 6 hetes pláne a nagytestûek még szinte alig mozognak hihetetlen változás van a 6. és a 8. hét között, problémáid lehetnek majd vele.
Nemhogy a Dunára nem viheted, de már a törvény szerint sem lehet 8 hetesnél fiatalabb kutyakölyköt eladni!
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszsönöm a válaszolat inkább itthon maradok vele (végülis az õ egészség és élete a tét)és ilyen kicsin megeszi a száraztápot? vagy inkább a konzervet? at állatorvos mondta hogy elehet hozni már 6 hetes korban!
mi 7 hetesen hoztuk el a bernáthegyinket!Még aznap körbe is jártuk vele a várost!Szerintem csak arra figyelj hogy ne egyen fel semmit!
keress egy rendes tenyésztõt és onna vegyél ne egy szaporíttótó . Tilos 8 hetes kor elõtt kutyát eladni. Az elsõ oltás 7 hetesen lehet beadni neki. Kivinni a 4 alap oltás után lehet elõször.
Könyörgöm, ne az ára legyen a döntõ szempont, hogy honnan vesztek kölyköt! Erõs a gyanúm, hogy a szóban forgó eladó nem hivatalos és bejegyzett kennel, csak egy felelõtlen, pénzéhes szaporító. Menhelyen már nézelõdtetek? Ott is akad(hat) berni pásztor bébi, vagy valami nagyon hasonló akit meglátsz és azonnal megszeretsz .
3500-5000 Ft oltásonként amúgy. Itt meg tudod nézni milyen és mennyi oltás kell, és igen általában 2 hetente kap oltásokat a kutyus. http://www.haziallat.hu/kutya/orokbefogadas-vasarlas/kiskuty..
Csak annyit, hogy van Már egy 3 éves Bernáthegyi kutyám, egy 5 éves Újfundlandim, és most egy 4 hós Bernáthegyi.A 8 hetet tényleg várd meg, de azért nem kell ennyire eltiltani mindentõl!!!Mert akkor minden szart el fog kapni.Az összes kutyámat vittem ahogy elhoztuk.Eleve egy új környezet fogadja.Nem tudom nektek milyen udvarotok van, de nálunk jár a macska pedig nem is a miénk, meg van az összes szomszédba kutya.Akkor ennyi erõvel az utcára se vidd ki.Apropó 300km-rõl hoztuk a kutyát.Akkor végül is pisilni se kellett volna megállni???Nyugodtan lepisilhet???Jaj Istenem!!!Ne már!!!!Az állat orvos is mondta, meg a kiképzõ h nyugodtan vihetjük, csak ne érintkezzen más kutyával meg ne egyen fel semmit!Viszont itt annyi okos van hogy némelyiknek miért nincs orvosi diplomája!!:-SKérdezz meg inkább egy állatorvost!
hahaha, elég vicces, hogy a törvény elõírja, hogy 8 hetes koráig nem lehet elhozni, de van, aki egy buta állatorvosra hallgat. Azok tudod miért mondják?? hogy minél hamarabb vidd beoltatni a kutyát, és legyen sok-sok pénzük! egy normális állatorvos biztos nem mond ilyet.. na mindegy, makacs retardált embereknek nem lehet beszélni.. Kérdezõ: sok sikert a kutyuhoz!
Keress egy normális tenyésztõt, vagy hozz egy kutyát menhelyrõl. Augusztus 15-e egyébként 3 héttel ezelõtt volt. Az állatorvos nem etológus, így bárminemû véleménye a kutya szocializációjával, nevelésével kapcsolatban nem feltétlenül mérvadó.

Az orvosom egy hete hat hetes terhességet állapított meg. Láttam a babám szívét dobogni. Azonban már öt napja a vécépapíron barnázást tapasztalok. Meddig tarthat még? Elszeretnék menni a jövő héten hozzá, de addig is szívesen várom a véleményeteket.

Legjobb válasz: 6 hetesen már van szívpulzálás, nem értem miért akadtak fenn ezen egyesek. Na mindegy. Azért dokihoz mindenképp menj el a héten. Én is barnáztam ilyen 7. hét környékén, nem sok kis folt maradt a bugyimon minden nap, kb. 1 hétig tartott, és nem volt semmi gond, nem kaptam rá gyógyszert se, meg semmit. Ha sok jön, esetleg vérezni kezdenél, akkor viszont azonnal ügyelet.

6 hetesen már van szívpulzálás, nem értem miért akadtak fenn ezen egyesek. Na mindegy. Azért dokihoz mindenképp menj el a héten. Én is barnáztam ilyen 7. hét környékén, nem sok kis folt maradt a bugyimon minden nap, kb. 1 hétig tartott, és nem volt semmi gond, nem kaptam rá gyógyszert se, meg semmit. Ha sok jön, esetleg vérezni kezdenél, akkor viszont azonnal ügyelet.
én már az elsõ nap mentem volna dokihoz, vagy rácsörögtem volna.Remélem minden rendben lesz.
Én már régen felhívtam volna...
Ezzel azonnal orvoshoz kell fordulnod! Nem szabad fél vállról venni az ilyeneket, fõleg nem az elején!
Feltétlen menj dokihoz. Nem vészmadárkodni akarok, de nekem kétszer volt ilyen és el is vetéltem mindkétszer.
Hát ne is haragudj de azonnal el kellett volna menned nem napokig várni. Mondjuk azt sem értem, milyen szívhangot láttál 6 hetesen, de ez lényegtelen.Adja Isten h semmi baj ne legyen
6 hetesen nem láthattad a szívét dobogni! Nem értem miért nem mentél orvoshoz!!!
Nem tudom mit nem értetek azon, hogy látta a baba szívét dobogni, a 6. héttõl kell látszania UH-n a szívmûködésnek. Kérdezõ, tényleg elé kéne menni dokihoz minél elõbb, lehet hogy kell progeszteron pótlás. A vérzés/barnázás nem normális terhesség alatt, mindenképpen lásson doki! Lehet, hogy nincs semmi gond, de mindenképp ellenõrizni kéne a babát. Nekem is volt barnázás az elsõ terhességem alatt és sajnos ki is derült, hogy elhalt a baba, csak nem tudott rendesen kiürülni.
Szerintem is menj orvoshoz, mert sárgatest elégtelenségre utal, amelyre duphastont vagy más hasonló hormontartalmú gyógyszert szoktak felírni, amelyet a 12. hétig szoktak szedetni majd folyamatosan csökkentve a napi adagot elhagyni. Remélem nem lesz semmi baj, boldog babavárást! Egy 3 gyermekes családanya.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, voltam orvosnál, gyógyszert írtak fel.Reméljük, minden rendben lesz...
Már miért ne doboghatna a szíve 6 hetesen. Nekem is akkor lett szívhang.

Egy hét hetes anyuka, rengeteg szenvedéssel a háta mögött azon dilemmázik hogy az apasztás mellett döntsön e? mert a babám 1.5 óra alatt szopizik 30 gr-ot! Ti mit csinálnátok?

Legjobb válasz: SZerintem se add fel! Az én fiam se szopizott, cska egy kicsit, utána ordított! NAgyon szerettem volna, ha csak anyatejet kapna, így most fejem neki, s megkapja üvegbõl... az mondják, nem jó módszer az üveg, de legalább nem tápszert kap! szopizni nem tanult meg rendesen, meg nagyon nagyok a melleim, és nem volt könnyü neki, míg szopizott (mindig kellett üvegbõl pótolni), néha a motoros mellszívó is küzd...de azt nem sajnálom, dolgozzon csak! A BABÁÉRT MINDENT!!!! KITARTÁS! 14 HETES BABA ANYUKÁJA

SZerintem se add fel! Az én fiam se szopizott, cska egy kicsit, utána ordított! NAgyon szerettem volna, ha csak anyatejet kapna, így most fejem neki, s megkapja üvegbõl... az mondják, nem jó módszer az üveg, de legalább nem tápszert kap! szopizni nem tanult meg rendesen, meg nagyon nagyok a melleim, és nem volt könnyü neki, míg szopizott (mindig kellett üvegbõl pótolni), néha a motoros mellszívó is küzd...de azt nem sajnálom, dolgozzon csak! A BABÁÉRT MINDENT!!!! KITARTÁS! 14 HETES BABA ANYUKÁJA
Nagyon nagy a mellem nekem is, plusz lapos a mellbimbóm. A babám koraszülött, erõsen besárgult, eleinte nem engedték mellre tenni, mert véres volt az elõtejem, és ráadésul cumizavaros lett a kórházban. (Nem miattam.) Egy szó, mint száz: nem szopik. Ennyi probléma egyenesen vezethetett volna a tápszerhez. De én fejem neki, és így kapja, üvegbõl. Anyatejes, és ez a fontos. Én a helyedben küzdenék minden csepp tejért. Ha mellszívóval, akkor azzal. Olyan fontos bacilustörzsek, enzimek és fehérjék vannak benne, amiket a tápszer nem tud pótolni. 10 hetes kisfiú anyukája
Szia!Én is azt javaslom, hogy próbálkozzatok még, a kitartásnak meglesz a gyümölcse.3 gyerekes anyuka vagyok, nekem is nagyon nehezen ment a szoptatás és a kitartásom hozta meg a sikert.Befelé forduló bimbóm van, az elsõ gyermekem nem fogadta el a bimbóvédõt, merõ seb volt a mellem, fájt a szoptatás, elõre rettegtem tõle.1 hónap után fel is adtam.2. kislányom elfogadta a bimbóvédõt, egy idõ után már anélkül szopott, de csak a jobb mellembõl.A balt fejtem, nem is próbálkoztam rátenni egy idõ után (sajnos), vele 4 hónapig ment.Amikor terhes lettem a fiammal, eldöntöttem bármi lesz, szoptatni fogok.Kisfiam 4 héttel korábban született, gyengécske, lustika volt.És még akkor bimbóvédõvek vacakolni.Hetekig õ is órákat szopott, aztán 10-20 grammokat, a bal mellemet el se fogadta.Fejtem, fejtem és minden szopinál mindkét mellel próbálkoztam.A jobb cicit egyszercsak sikerült bimbóvédõ nélkül is kiszivni, utána onnan ment is a dolog, a balt továbbra is fejtem, de mivel középsõmnél nem ment a dolog, gondoltam most se lesz ez hosszútávon eredményes.Szoptatási tanácsadókat hivogattam, védõnõmet is folyton kértem jöjjön segitsen.Mindenféle pózban próbálkoztunk és egyszercsak sikerült.Kb. annyi idõs volt, mint most a tiéd.Kisbabim most 3 hónapos, bimbóvédõ nélkül szopik, csak anyatejes és nagyon boldog vagyok, hogy nem adtam fel.Neked is kitartást és sok türelmet kivánok, hidd el megéri!Csodálatos dolog és én csak most bánom, hogy a lányaimmal nem sikerült!
Szoptatási szaktanácsadót hívnék és utána olvasnék, hogy vajon mi lehet a probléma. Meg is tettem pont ugyanennyi idõsen - és még ma, 27 hónaposan is szoptatok!
én igenis próbálkoznék a szoptatással, ha megerõsödik a baba..könnyebb lesz mindkettõtöknek..kitartás hozzá...a tejcinél jobb nincs!!!Még olyan pici az a baba...én biztos nem adnám fel..késõbb tök jó dolog hogy mindig ott a tejci, nem kell kotyvasztani, egészséges, gyors.
Nagyon korai még feladni! Még a sárgaság is bekavarhat, ami szépen lassan el fog múlni! Nekünk is elhúzódott sokáig. Több hét sokaknak, míg beáll a szoptatás rendesen, . 2 hét az még kutya füle. Az a fontos, hogy ha mennyiségi gondok vannak, akkor 2 mellbõl szoptass! Én is így csináltam és sokáig volt tejem, rengeteg, pedig az elején majdnem feladtam. "Egyszerre csak egy mellbõl történõ szoptatás. Miután a tejtermelés kialakult, sok anya szívesebben szoptat egyszerre csak az egyik mellébõl. Azonban ha azt szeretné, hogy több teje legyen, szoptasson mindkét mellébõl. Az a csecsemõ, amelyik csak az egyik oldalról szopik, kevesebb tejhez jut egy-egy alkalommal, egyúttal a mellek is kevesebb ingert kapnak." http://www.lll.hu/node/4
Dettó így voltam, én fejtem, amíg lehetett, de ugye az inger nem ugyanaz, így el is apadt, amikor 2 hónapos volt. Meg a végén már annyira nem is erõltettem, több volt a kár, mint a haszon. Alig volt beteg, és már 8 éves. Ne gyötörd magad, ha nem muszály.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat, csak az baj, hogy a súlya nagyon el van maradva, így már a tápszerhez kellett nyúlnom!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!