Találatok a következő kifejezésre: Hat hetes kislányom (16 db)

Öltöztesd fel, bugyoláld be, és nyisd ki az ablakot egy órára.
Hú szegénykém! Szerintem a kislányt vidd át másik helyiségbe. Aztán szellõztess egy kicsit, majd ess neki a takarításnak.
hát ha ez nem kamú.... egy anya nem ül neki számítógépen bepötyögni a gyk-ra majd várni a válaszokat, hogy mit csináljak a babómmal mert itt ahol vagyunk száll a por
Én is kicsit furcsáltam a dolgot...talán azt tudom elképzelni, hogy már igyekezett az anyuka kitakarítani, de még mindig száll a por és nem tudja mitévõ legyen.
A kérdező hozzászólása: Mar reg kivittem, de nem ulhet kint orokke! Nem akar megszunni! Hiaba mosok mindent vizes ruhavaL, es a szelloztetes se segit! Valami ugyes modszer, hogy felszedjem a levegobol, vagy vmi kellett volna, de mindegy! En is hulye vagyok, hogy itt kerek segitseget, ahol ennyi idiota barom ANYUKA van!!! Koszonom!
Szívesen. És gyere máskor is ha van valami kérdésed , majd mi megmondjuk, hogy mit tegyél.
Hogy mik vagyunk mi? Én írtam az elsõ hozzászólást...
A kérdező hozzászólása: Tudja az, hogy kinek szolt... Nem az elso hozzaszolonak.
Remélem törlik, mert ez kamu, ráadásul szitkozódsz is... Annyi esze még egy ovisnak is van, ha por van a szobában kinyitja az ablakot! No komment...

Hat hetes kislanyom asitas utan mindig elsirja magat, miert?

Legjobb válasz: Azt nem tudom hogy miért, de az enyém is mindig elsírta, úgyhogy biztos nincs baj. :)

Azt nem tudom hogy miért, de az enyém is mindig elsírta, úgyhogy biztos nincs baj. :)
ebben a korban az én kislányom is elsirta magát, lehet hogy nagyra nyulik a szája és nem tetszik neki... :)

Tényleg elrontom, ha a karomban altatom el a hat hetes kislányomat?

Én szívesen felveszem, de már többen figyelmeztettek, hogy ha így megy tovább, kés?bb le sem tudom majd rakni, éjjel-nappal cipelnem kell. De én úgy látom, hogy ez kell a lelkének, és kiegyensúlyozott baba egyébként, csak nem akarom elkényeztetni, szeretném, ha majd el tudná foglalni magát egyedül is kés?bb. Mik err?l a tapasztalataitok?

Legjobb válasz: szia. 2,5 éves lányomat és 8 hós fiamat mindig kézben altattam. a lányom már egyedül alszik el, velem egy szobában. azt vettem észre, igénylik az ölelést. ott bent is érezték az illatom, az érintésem, hallották a szívdobogásom. én kihasználom azt a pár évet amíg ez a ragaszkodás él bennük. ha elérik a seredülõkort, legalább lesz szép emlékem, mert akkor csak álmaimban babusgathatom õket. de ez szerintem örökös vitatéma lesz. szerintem ne foglalkozz másokkal. tedd azt, ami szerinted helyes.

szia. 2, 5 éves lányomat és 8 hós fiamat mindig kézben altattam. a lányom már egyedül alszik el, velem egy szobában. azt vettem észre, igénylik az ölelést. ott bent is érezték az illatom, az érintésem, hallották a szívdobogásom. én kihasználom azt a pár évet amíg ez a ragaszkodás él bennük. ha elérik a seredülõkort, legalább lesz szép emlékem, mert akkor csak álmaimban babusgathatom õket. de ez szerintem örökös vitatéma lesz. szerintem ne foglalkozz másokkal. tedd azt, ami szerinted helyes.
Ha következetes akarsz lenni ahogyan írod is akkor sûrgõsen szoktasd le a kézben altatásról. Az én kislányom születése óta úgy alszik hogy berakom a helyére és elaltatja saját magát. Soha nem volt ringatva altatáskor. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy nincs szeretgetve, kiegyensúlyozott és boldog baba, de én is azt szerettem volna ha tudja, hogy a kiságyban akkor tartózkodik ha alvásidõ van. Most fél éves, és kizárólag a kiságyban tud elaludni meg a babakocsiban, de mellettünk nem aludt soha és ez így van jól. És ha a késõbbiekben nem akarod hogy még az illemhelyre se tudj kimenni, akkor ne legyen folyton kézben. Szavakkal, dalocskákkal, mondókákkal is le lehet kötni a figyelmét már ilyen korban is. És most lehet lepontozni, de nekem bevállt hogy rendszert vittem a babám és a saját életünkbe. Nem katonás dolgokról beszélek, inkább rituálé szerüségekrõl. Van több ismerõsöm aki már fél éve nem képes normális életet élni, mert a babája egy percig nincs el egyedül. Szerintem ez nem jó senkinek.
Jaj dehogy rontod, ha ugy erzed az kell neki, vedd fel, ringasd. Szerintem ne hallgass senkire (ram se), csak tedd azt, amit az osztoneid diktalnak. Amugy kesobb ugy 3 honapos kortol mar hozzaszokhat ahhoz h csak ringatasra aludjon el, de addig nem igazan, utana pedig meg mindig le lehet szoktatni barmikor ha ugy erzed. De egyebkent en nagyon sokszor felveszem a gyerekem, mindig ha keri (most 7 honapos) es szerintem ettol is annyira kiegyensulyozott baba. Ha nincs idom, megringatom es leteszem, siman eljatszik egymagaban. Es ahogy no mar egy csomo minden van amivel le lehet kotni. Es igenyli is hogy letegyem, mert forgolodni akar, gyakorolni a kuszast, ezeket meg nem tudja ugy, h kezben van, szoval hulyeseg h kesobb majd nem tudod letenni. Tegy csak osztoneid szerint.
Úgy csináld most, ahogy majd késõbb is akarod. ha titeket nem zavar, hogy egy évesen (vagy akár még tovább) is ringatni kell, akkor nincs vele gond. Ha nem akarod késõbb se, akkor már most is erre lehet szoktatni. Teljesen egyet értek a második válaszolóval, és nekünk is hasonlóan alakultak a dolgaink. Nekem nagyon kényelmes, hogy ahogy berakom a kiságyba tudja mi következik, nem kell órákig altatni, szépen elalszik magától, mindemellet amúgy nagyon bújós is, csak azt nem az alvással köti össze. De van ismerõsöm, akinek pont az ellenkezõje kényelmes. Nem vagyunk egyformák, és tényleg úgy csináld, ahogy neked kényelmes, illetve ahogy a késõbbiekben szeretnéd. És valóban használj ki minden pillanatot.
azt vedd figyelembe ami neki jó, ne azt ami neked! ha nincs rá szüksége akkor ne ringasd fölösben, ha arra van szüksége hát szeretgesd. Õt figyeld! mondani (mutatni) fogja mit szeretne! -kb 20 perc mire magát elaltatja egy baba. próbáld ki ezt is azt is és dönts. jó babázást!
Szia! Én is sokáig ringatva altattam a kisfiamat, de kb 11 hetes kora óta (most 13) ágyban alszik. Én azért döntöttem úgy, hogy átszoktatom az ágyba, mert már nagyon nehéz volt 1 órán keresztül ringatni (6200g). Most már eljutottunk odáig, hogy 10 perc simogatás, éneklés után elalszik. Szerintem nem baj, hogy igy altatod, ha te birod erõvel! :-) Jó babázást!
Én is így altattam kb. 3 hós koráig. Most 6 hósan is együtt alszunk el de nem kell ringatni, élvezem ahogy összebújunk és õ szép csendben elalszik.
Kisfiam rettenetes hasfájós volt -ezáltal rengeteget sírt, üvöltött. Párom a vállára vette és szaladgált vele a lakásban, ne nevessetek ki, csak így hallgatott el. Éjszalánként volt, hogy felváltva szaladgáltunk, mert nem bírtuk hallgatni a sírást. Úgy meg gondolom nyomódott a pocakja vagy csak ennyire lekötötte, hogy "más dimenzióba került" a szaladgálással. Szóval cefetül elrontottuk -elsõ baba. Most 10 hónapos a fiam, 12 kg - és még /majdnem / mindig így alszik. Már nem szaladgálnuk, de ringatva van - nagyon nehéz. Sokszor majd le szakad a karom, még ha egy helyben lenne, de csavarodik ki a kezembõl, forgolódik, stb. Most szoktatom rá az egyedül elalvásra - de arany szíve sír, mert nem tudja mire vélni, hogy most másképp van az alvás, mint amit idáig megszokott. Tehát: a baba érdekében is mondom és a tiétekben is: NE!NE!NE! Most szoktassátok rá a kiságyra, egyedül, máskor is lehet szeretgetni és ezzel nem azt mondom, hogy hagyd órákig ordítani. Sok szerencsét!


Hat hetes a kislányom. Folyton cicizni akar, mára már elaludni sem akar cici nélkül. Egyelőre nem engedtem neki, hogy cicin aludjon, ennek következtében pár napja szinte lehetetlen elaltatni. Okozok gondot ezzel a cicimegvonással, esetleg megszokja?

Sajnos (biztos mások jobb anyák) semmi kedvem hozzászoktatni a cicin alváshoz, mert nekem nagyon kellemetlen érzés, továbbá ha vissza kell mennem dolgozni, ez nem lehet hosssútávú megoldás a délutáni alvásokra.

Legjobb válasz: Próbáltad már, hogy ilyenkor meddig maradna a cicin? Unokatestvérem kisfia is mindig így aludt el, de ez csak néhány perc volt evés után, amint elaludt, kiejtette a szájából a cicit, az anyja meg betette az ágyába. Amíg szopizza, addig még nem alszik. Hat hetes baba még nagyon pici, azért akar annyit mellen lenni, késõbb már önállóbbak, attól szerintem felesleges félned, hogy majd emiatt nem tud elaludni, amikor már dolgozni jársz.

Próbáltad már, hogy ilyenkor meddig maradna a cicin? Unokatestvérem kisfia is mindig így aludt el, de ez csak néhány perc volt evés után, amint elaludt, kiejtette a szájából a cicit, az anyja meg betette az ágyába. Amíg szopizza, addig még nem alszik. Hat hetes baba még nagyon pici, azért akar annyit mellen lenni, késõbb már önállóbbak, attól szerintem felesleges félned, hogy majd emiatt nem tud elaludni, amikor már dolgozni jársz.
Kislányom 8 hónapos, még mindig a cicimen alszik el. lalszik, utána el tudok jönni melõle. Nekik nagyon fontos a testkontaktus. A cici megnyugvás, fájdalomcsillapító, altató. Ne vond meg tõle!
6 hetesen van egy növekedési ugrás, ilynekor egy-másfél hétig többet cicizik a baba-legalábbis nálam, és olvastam másnál is. Nyugodtan tedd többet cicire. A lányom is csak cicin aludt el, de szépen leszoktattam 3 hós korában:-)
Sztem hadjad cicizni mert még nagyon csöpp baba és szüksége van rá. Az én lánykám 5 hónapos és már nem log közel sem annyit a cicin mint korábban sõt egyre kevesebbet amit én bánok de tényleg csak annyi hogy szopizik (eszik) és kész. Pár hétel ezelõttig szinte egész nap és este komfortcicizett.
Szia. Ne butáskodj, miért lennél rossz anya? Én se szerettem volna, ha csak úgy tud elaludni. Próbáld meg még pár napig, hogyha befejezte az evést elveszed tõle a cicit. Lehet, hogy még pár napig sírni fog, de hozzászokik. Kitartás, üdv, 11 hetes kislány anyukája

A kislányom most hat hetes. Karácsonyra szeretnénk elmenni a nagyiékhoz. Be merjem vállalni vele a kb.100 kb-es utat kocsival?

Legjobb válasz: ÓÓ, ne viccelj. :D Én a 4 hetes babámmal Szegedrõl a Balatonra utaztam. Nem kell ezt túlragozni, 100 km az igazán nem sok. Annyit kalkulálj bele, hogy valószínûleg többször kell majd megállni, mint egyébként.

ÓÓ, ne viccelj. :D Én a 4 hetes babámmal Szegedrõl a Balatonra utaztam. Nem kell ezt túlragozni, 100 km az igazán nem sok. Annyit kalkulálj bele, hogy valószínûleg többször kell majd megállni, mint egyébként.
Persze. Mi négy hetesen jöttünk haza Finnországból. FElváltva vezettünk a férjemmel, semmi gond nem volt. 100 km nem távolság.
100 km tényleg nem távolság. valaki annyit megy haza a korházbol csak egy újszülöttel. arra figyelj hogy két szopi/etetés között induljatok, ´ha van autópálya akkor egy óra alatt kényelmesen lenyomjátok, max másfél.
Akár repülhetek is, ha úgy tartja kedvetek :) 100 km tényleg semmiség fõleg kocsival.
En csak a tomeg miatt nem mennek ilyenkor. Igaz hogy az utakon az ember mindig veszelynek van kiteve, de most unnepekkor pedig tenyleg mindenki az utakon van, nagy a forgalom. En nem mennek, jojjenek ok, vagy menjetek az uj evben, de ti tudjatok.
Mi ma este utazunk pontosan 640 km.pici babával.Kellemes Ünnepeket!

Hat hetes anyatejes kislányom heti 30 dekákat hízik. Nem sok ez? Mennyi ideig tart ez a nagymértékű gyarapodás?

Legjobb válasz: Az átlag heti 12-15 dkg, de az enyém is 30 dkg hízott hetente 9 hetes koráig és a dokinénink azt mondta, hogy ez nagyon jó. Késõbb tartotta az átlagot. Az nem baj, ha többet hízik, legalább tudod, hogy ügyesen szopizik és van elég tejed.

Az átlag heti 12-15 dkg, de az enyém is 30 dkg hízott hetente 9 hetes koráig és a dokinénink azt mondta, hogy ez nagyon jó. Késõbb tartotta az átlagot. Az nem baj, ha többet hízik, legalább tudod, hogy ügyesen szopizik és van elég tejed.
Az én fiam egy hónap alatt (az elsõ hónapban) 2 kg-t hízott! Úgy nézett ki, mint egy kis gombóc, alig volt nyaka. A gyerekorvos csak mosolygott. Aztán lelassult, most másfél éves és egyáltalán nem duci. Amíg csak anyatejet kap, nem tudod túltáplálni, legfeljebb túletetni, de azt meg úgyis visszabukja. Nyugi, nem fog elhízni :) Sok cicizést kívánok minél tovább!
Anyatejes babáknál ez rendben van, amint többet mozog, már nem fog ennyit hízni.
Szia. Az én babám is gyorsan hízott a 2.hónapban.Most 10 hetes, és kicsit lelassult.

3 hetes kislanyom csak haton akar (na) aludni, de a környezetemben mindenki szerint ez meg tilos! Valoban, es miert?

Egyenlore azt csinalom, hogy hasra fektetem, es amikor elalszik, akkor visszaforditom a hatara. De ha ilyenkor felebred, maris ordit, es "követeli" a hasra fektetest...

Legjobb válasz: baba válogatja, meg te mire szoktatod asszem. Az enyém 4 hónapos koráig hisztizett ha hason kellett lennie, aztán mikor már meg-meg fordult, egyszer csak úgy aludt el ...Nem lesz baja. ha sokat van a hátán jobban kikopik ott a haja, de megnõ majd. Tornáztasd, mókásan,hátsimogatás,stb...

baba válogatja, meg te mire szoktatod asszem. Az enyém 4 hónapos koráig hisztizett ha hason kellett lennie, aztán mikor már meg-meg fordult, egyszer csak úgy aludt el ...Nem lesz baja. ha sokat van a hátán jobban kikopik ott a haja, de megnõ majd. Tornáztasd, mókásan, hátsimogatás, stb...
9 hós a lányom, és fél éves koráig talán kétszer aludt hanyatt fekve.Lehet azért is mert hasfájós volt. Fél éves kora óta meg szinte ne is alszik hason, õ fordul már ahogy akar, de inkább oldalt. Én vettem légzésfigyelõt, még most is használom, és nem volt semmi gond amíg hason aludt csak. ÉS már talán nem is lesz ilyen.
Az én fiam 4 hetes kora óta hason alszik a hasfájása miatt. Azóta már több mint 4 hónapos, a hasa már nem fáj, de attól még hason alszik mindig. Háton egybõl felébred. Nem lesz semmi baja, aludjon csak hason.
A kérdező hozzászólása: Jaj, bocsiii. Rosszul irtam ki a kerdest!!! Szoval a lenyeg, hogy csak HASON akarna aludni, es nem szereti ha a hatan fekszik. Bocsanat a teves kiirasert, nem figyeltem jol oda. :)
Én is sokáig aludtam hason mert megszoktam, de utána átvitt az idõ a háton fekvésre kutya bajom 18éves vagyok most, sztem hagyd aludni hason majd érzi ha nemjó neki
Valószínû azért mondja mindenki, hogy hason nem szabad altatni, mert elterjedt, hogy úgy nagyobb az esély a bölcsõhalálra. Az én lányom 9 hetes múlt. Rögtön az elejétõl mondta a gyerekorvosunk és a védõnõ, hogy próbáljuk inkább hason altatni, mert úgy jobb neki. Persze tud õ is errõl a 'hason-tilos-altatni' dologról, de elmagyarázta nekünk, hogy ez miért tévhit, és mibõl ered. Ebbe most nem megyek bele mélyebben, valószínû így is lesznek, akik leszólnak emiatt. :) Mindenesetre engem meggyõzött, pedig én sem akartam hason altatni egyáltalán. A baj nálunk csak annyi, hogy hason utál lenni. :) Ha a te kislányod úgy szeret aludni, hagyd neki. Nem lesz semmi baj.
Az én fiam 3, 5 hónapos, csak hason tud aludni. Még a babakocsiba is hasra kell fordítani, ha elálmosodik, és elkezd nyûgösködni:) Ne aggódj, nem lesz semmi baja, ha hason alszik, szerintem ne fordigasd.

Kislányom egy éves. Hat hetes korától átalussza az éjszakát, most egy 2-3 hete többször is felsír. Mi lehet az oka? Valakinek tapasztalat?

Nagyon nehéz ilyenkor megvigasztalni. Sokszor csak úgy alszik vissza ha ott ülünk mellette, de hiába pár óra múlva megint sír.

Legjobb válasz: Fog?

Fog?
A kérdező hozzászólása: Egyelõre négy van neki. azt észre sem vettük, olyan könnyedén kibújtak. Lehet , hogy a többi ennyire megviselné? Nem tudom. nappal nincs semmi baj.
Nálunk is pont ugyanez van. Azt hittem én írtam ki a kérdést, csak nem emlékeztem rá.:) 14 hónapos és 2 hete minden apró zajra felkel éjjel. Van, hogy nem bírom visszaaltatni és fent van 2 órát is. Most próbálom egy alvásra szoktatni nappal, de még így is kelt tegnap este 10-ig kétszer. Mondjuk legalább gyorsan visszaaludt. Foga nem hinném hogy szóba jön nálunk. 14 van neki és egyik sem viselte meg.

10 hetes kislányom mindig hátra feszíti magát. Legtöbbször csak a fejét Ez jelent valamit vagy majd kinövi?

Legjobb válasz: akkor is ha éppen nem sír? Az én kisfiam akkor csinálta, amikor sírt. Kinõtte és makk egészséges.

akkor is ha éppen nem sír? Az én kisfiam akkor csinálta, amikor sírt. Kinõtte és makk egészséges.
Lehet baj is, meg nem is! Kicsit több infó kellene!
A kérdező hozzászólása: Akkor is csinálja ha nem sír! Evés közben is meg meg feszíti a fejét és a testét.
Mutasd meg egy gyógytornásznak vagy a házi orvosnak. Az én babám is feszített, kiderült, hogy feszes a nyaki izomzata. Mi elég korán, 5 hetes ezért már vittük Dévény tornára. Már 6-szor voltunk, és nagyon szépen javul!

Hat hetes terhes vagyok ma kiderült hogy az oviban skarlátos lett az egyik gyerek . Ha a kislányom is elkapta az mikor jelentkezhet nála mennyit kell aggódnom emiatt?

Legjobb válasz: Lappangási ideje 2-8 napig, átlagosan 3 nap alatt elõjönnek a tünetek. http://www.hazipatika.com/services/betegseglexikon/view/Skar..

Lappangási ideje 2-8 napig, átlagosan 3 nap alatt elõjönnek a tünetek. http://www.hazipatika.com/services/betegseglexikon/view/Skar..
Kedves kérdezõ csak nem te is sellyei vagy?
A kérdező hozzászólása: Nem.Fehérvári vagyok
csak azért kérdeztem mert pont nálunk is a napokban derült ki hgoy az egyik kisgyerek testvére skarlátos.véletelen ezek szerint, szia


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!