Találatok a következő kifejezésre: Hat hetes kisfiam (19 db)

Hat hetes kisfiam sokszor felsír evés közben. Mostanában még alvásból is így ébred fel. Mi lehet ennek az oka?

Legjobb válasz: Nagy valószínûséggel fáj a pocakja.Evés közben lehet ,hogy sok levegõt nyel.

Nagy valószínûséggel fáj a pocakja.Evés közben lehet , hogy sok levegõt nyel.
Büfiztetted? mert lehet, hogy azt kell neki. az én kislányomnak is ez volt a baja, míg rá nem jöttem.
Szia, én 2 nap után elvittem orvoshoz, mert az én lányom kevesebbet is evett, és kiderült, hogy begyulladt a torka. Kapott fájdalomcsillapító kúpot és calciumot és 3 nap alatt rendbejött. A betegségre utaló más tünet ( láz, rossz kedv stb. )nem volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat, büfiztetni szoktam, azonban azt vettem észre, hogy ez általában evés után jellemzõ Nála. Viszont arra nem tudok magyarázatot, hogy álmából miért riad fel színtén olyan keservesen?
A kérdező hozzászólása: Azt megírnád nekem, hogy a kislányod mennyi idõs? köszi.

4 hetes kisfiam hátán, vállán, deréktájt, fülecskéjén sötöt szörzsállak vannak. Ugye ez elmúlik idővel nem fog így maradni?

Legjobb válasz: Egyetértek az elsõ válaszolóval, nagy mértékben függ attól, hogy mit örökölt. De azért az esek nagy részében ez minden további nélkül kihullik. Az én kisfiam is megijesztett, mert annyira szõrös volt, hogy még a homloka is alig látszott, a válla, a háta, még az orra is szõrös volt. Aztán pár hét alatt gyönyörûen letisztult. Tehát nyugi, ez egy újszülöttkori sajátosság, ami elmúlik.

Egyetértek az elsõ válaszolóval, nagy mértékben függ attól, hogy mit örökölt. De azért az esek nagy részében ez minden további nélkül kihullik. Az én kisfiam is megijesztett, mert annyira szõrös volt, hogy még a homloka is alig látszott, a válla, a háta, még az orra is szõrös volt. Aztán pár hét alatt gyönyörûen letisztult. Tehát nyugi, ez egy újszülöttkori sajátosság, ami elmúlik.
Nyugi, elmúlik. Anyukám állítólag fél éves koráig szõröcskés volt, aztán egyik napról a másikra elhullott a szõr.
Attól függ... Az én kiylányom vállán és hátan is vannak sötét szálak(de nem veszélyesen).Nekem az mondták elmúlik, de már most lesz 3 és még mindig ott van. Ez attól függ, hogy ti a pároddal hogy néztek ki. Mert nekem a férjem sötét szõrzetû, sötét a haja, sötét a szeme, a kislányom kiköpött apja és erre mondták azt hogy örkölhette.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat. Bízok benne hogy mihamarabb elmúlik!

7 hetes kisfiam háton szeret aludni és a fejét mindíg jobb oldalra fordítja. Már kezd neki laposodni egy kicsit. Van valami jó ötlet vagy praktika ez ellen?

Hiába fordítom kis fejét balra, vagy teszek pelust a jobb oldalra támasztékként, akkor is visszafordítja.Már a játékokat is bal oldalra pakoltam, a kiságyban is megpróbáltam mind a két oldalt, semmi.

Legjobb válasz: Az én kislányom hason alvós és õ is mindig a jobb oldalra fordította a kis fejét. Majdnem 3 hétig forgattam neki, õ vissza, pedig én is mindenféle praktikát bevetettem, aztán egyszer csak átfordította a bal oldalra, most pedig már forgatja egyik oldalról a másikra. Türelem, a kisfiad is át fogja fordítani, de ehhez idõ kell. Én is nagyon aggódtam akkor, attól féltem, hogy el fogja feküdni, de az idõ megoldotta.

Az én kislányom hason alvós és õ is mindig a jobb oldalra fordította a kis fejét. Majdnem 3 hétig forgattam neki, õ vissza, pedig én is mindenféle praktikát bevetettem, aztán egyszer csak átfordította a bal oldalra, most pedig már forgatja egyik oldalról a másikra. Türelem, a kisfiad is át fogja fordítani, de ehhez idõ kell. Én is nagyon aggódtam akkor, attól féltem, hogy el fogja feküdni, de az idõ megoldotta.
Azt szokták mondani, h vmi pirosat kell a másik oldalra tenni. Amúgy egy idõ után õ maga fogja elfordítani a fejét, tehát ezen ne aggódj! Az én lányom is így volt, most már érdekesebb neki a világ, így saját maga elfordítja a fejét. A deformáció is megszûnt.
Az én fiam is 7 hetes és õ is pont ugyanigy alszik és ha fent van akkor egy oldalon tartja a fejét (õ a bal oldalát szereti)."nagyon ritkán alszik hason de akkor sikerül ugy elaludni hogy a másik oldal van a feje.Én tettem neki az ellenkezõ oldalra zenélõ játékot amit egy darabig figyelget aztán puff már vissza is forditotta a fejét :D
Szia! Az én kisfiamnál is úgy tûnt, elaludta a buksiját 8 hetes korára. Õ is háton alszik, és csak az egyik oldalra (jobbra) volt hajlandó fordítani a fejét, miközben aludt. A csípõszûréskor az ortopéd orvosnéni fel is hívta erre a figyelmünket. Emellett megállapította hogy renyhén tartja a kicsi a fejét. Minél több hason fekvést (nem alvást!) javasolt, illetve tornát. A kisfiam azonban hason fekve is csak egyik oldalra volt hajlandó fordítani a fejét, a buksiját pedig szinte egyáltalán nem volt hajlandó emelgetni. Ha megpróbáltam óvatosan átfordítani a fejecskéjét, sírva fakadt. Ahogy figyelgettem, háton fekve gyakran csak az egyik lábával rugdosott, illetve ha mindkettõvel, néha úgy tûnt, nem egyenesen, hanem jobbra rúg. A gyerekorvosunk a fentieket látva, Dévény féle gyógytornára küldött minket. Itt a gyógytornász megállapította, hogy a babócám jobb oldalán az izmok kötöttek, feszültek, a csípõje (amit az ortopéd orvos rendben talált) nem derékszögben metszi a gerince vonalát. (Egyébként pozitívan nyilatkozott az ortopédusról, hogy az odafigyelt a teljes babára, s a vizsgálata nem csak a csípõre terjedt ki.)Átvizsgálta tetõtõl talpig a kicsit, s olyanokra hívta fel a figyelmünket, amit mi észre sem vettünk. Pl.: a feneke vonala nem egyenes, a vonal vége jobbra hajlik, a jobb karját nyújtva nem tudja olyan magasan a feje mellé emelni, mint a balt, illetve a jobb lábát nem tudja a hasába annyira felhúzni, mint a jobbat. Ha jól megnézem, olyan mintha a fiam kiflibe feküdne (szerencsére csak nagyon enyhe kifli, ezért sem tûnt fel eddig). Ne érts félre, nem azt akarom mondani, hogy a babádnak hasonló izomtónussal kapcsolatos problémája van, mint az én kisfiamnak, csak azokra a jellegzetes (?) tünetekre szerettem volna felhívni a figyelmedet, amikkel mi találkoztunk. Figyeld a babád, s kiderül, csak túlagggódtad, vagy ténylegesen probléma van. Ha szeretnél szakemberrel konzultálni és tényleg megnyugodni, esetleg vidd el te is egy dévényeshez a babádat. Ha rákeresel a neten, vagy akár itt is, rengeteget olvashatsz róluk.
Nálunk is hasonló a helyzet, mint az utolsó hozzászólónál. Gyerekorvos nem is vette észre, nekem tûnt fel:(, kiderült ferde fejtartása van. 3hónaposan csak az egyik kezét "használta" elvittük Dévény tornára, azóta minden rendben. Feszes volt az egyik oldali nyakizomzat. És tényleg nappal minél többet legyen hason. Nekünk is egyik oldalán ellaposodott a fejecskéje:( reménykedem még helyre jön. Nekünk a gyógytornász ajánlott koraszülött párnát, ha háton van, ezt teszem a feje alá.
Az én lányom lassan 4 hónapos lesz, és ugyan ez a gondunk.A baj az, hogy õ már elég rendesen elfeküdte a fejét.Én is próbálkoztam már mindennel, de minden praktikám kudarca fulladt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Mi jelenleg külföldön élünk és haza leghamarabb csak nyáron tudunk menni, mert akkor lesz meg a kicsi útlevele. Nem tudom, hogy itt van-e ilyen gyógytornász, utána fogok érdeklõdni.


A kérdező hozzászólása: nem kevés ez neki ? Nappal alig alszik max 4 órát összessen. =)
Nem kevés neki ha rendesen gyarapodik.Minden kisbaba más.Fel ne ébreszd ha nem muszáj:) Addig is pihensz:)
Örülj hogy alszik! Én már lassan 10 hónapja nem alszok át egy éjszakát sem.... :) Sok baba egyszer sem ébred éjszaka.
Elõzõ vagyok, az alvását keveselled? Nem volt teljesen egyértelmû a kérdés :) A nappal 4 óra teljesen jó neki, és szerintem az éjjeli alvása is jó. Az enyém sokkal rosszabb alvó.

Hat hetes a kisfiam és mellettem alszik. Leszoktassam még most erről?

A kisfiam már a harmadik éjszaka alszik mellettem, eddig legalább éjfélig az ágyában volt. Így viszont át tudja aludni az éjszakát. Leszoktassam róla, vagy hagyjam magam mellett? Ha leszoktassam azt hogyan? Segítsetek! Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Én is a babával aludtam 6 hetes koráig.Nagyon hasfájós volt és nekem volt kényelmesebb hogy nem kellett érte messzire mennem ha sírt.Ha nem visel már meg hogy állandóan felkelj és szaladgálj érte akkor úgy is át fogod szoktatni a saját ágyába.Szerintem ennek érezni fogod mikor jön el az ideje. Boldog babázást kívánok.

Szia, mi 8 hetes koraban tettuk sajat agyba, sajat szobaba a lanyunkat, addig velunk aludt. En aludtam kozepen, pocsek volt.. nem pihentem ki magam es o is mindig felebredt amikor mozdult az agy vagy a ferjem korabban ment dolgozni. Elkaptam egy csunya influenzat es akkor ugy gondoltam, hogy most itt az ido. Semmi gond nem volt, 8-kor furdes, kaja aztan be a kisagyba. Nem sirdogal, amig el nem alszik(max 10 perc) ott ulok mellette, csendben, legtobbszor csukott szemmel. Ejjel egyszer ebred 4 korul enni. Nem veszes :) )
Én is a babával aludtam 6 hetes koráig.Nagyon hasfájós volt és nekem volt kényelmesebb hogy nem kellett érte messzire mennem ha sírt.Ha nem visel már meg hogy állandóan felkelj és szaladgálj érte akkor úgy is át fogod szoktatni a saját ágyába.Szerintem ennek érezni fogod mikor jön el az ideje. Boldog babázást kívánok.
Az én második fiam 10 hónapos koráig 1, 5 óránként szopott éjjel. 3 hetes koráig volt, hogy mellettem aludt, mert hulla fáradt voltam a két kicsi mellett. Utána leszoktam róla: felkeltem, ülve megszoptattam, hogy lehetõleg ne aludjak el, utána álombaringattam (ha nem aludt vissza szopin), és visszatettem az ágyába. Marha fárasztó volt 10 hónapig ezt csinálni, de nem akartam, hogy ne tudjak kikelni az ágyból, amikor még alszik, mert leesik. Megérte, mert amióta nem szopik éjjel, csak egyszer-kétszer kel föl inni, és a gyerekszobában alszanak, mindenki a saját ágyában. És én is sokkal nyugodtabban alszom így. A másik amiért nem szerettem soha a gyerekeim mellett aludni, mert abban a kis idõben, amit alvással tudtam tölteni, abban sem tudtam rendesen aludni, mert attól féltem, hogy ráfekszem, vagy a férjem veri fejbe álmában (volt rá precedens).
Szerintem te érzed, hogy mi a jó nektek. Csak azért ne aludjon melletted, és fordítva is, csak azért ne szoktasd a kiságyba, mert valaki ezt mondja, vagy mert úgy tudod, "ez a helyes". Te fogsz felkelni hozzá, nem más, és te leszel fáradt, vagy nem. Én harmadjára adtam be a derekamat, hogy aludjon velem a baba, addig mereven elutasítottam ezt, félve, hogy még évek múlva is velünk alszik majd. Pár hétig mûködött, szopi után vagy közben már aludtunk is tovább, kipihent voltam és boldog. Aztán hiába aludt velem, kb 4 hetesen szopizott, ám fel kellett venni elringatni; akkor azt gondoltam, így nincs értelme, hiszen mindegy, hová teszem le ringatás után, inkább az ágyát választottam. Most lassan 1 éves, és még mindig ringatva alszik el, de az ágyában :)
Minél többet magad mellé veszed, annál jobban odaszokik és annál nehezebb lesz leszoktatni. Sokkal jobb megoldás, hogy a kiságyát magad mellé teszed, és akár éjjel is csak átnyulsz és megsimogatod, attól is meg fog nyugodni. Keresztlányom 2 éves és még mindig a szülõk között alszik, gondolom te nem így tervezed...
Kislányomat és is magunk közé szoktattam. Vagyis apa távol dolgozott és csak hétvégén járt haza. Így a leányzó velem aludt. Aztán egy idõ után már nem is nagyon akart elmaradni a kiságyban. És lekezdett forgolódni. Kettõnk között elaludt és átmászva apán, leesett az ágyról, vagy megfordult és a feje került a takaró alá. Szóval a sok riadalom után végre rászántam magam, hogy beszoktassam a kiságyba. Ami nagyon nehezen ment, végül sikerült. A másodiknál okosabb voltam. Cici után kiságy. Na nem mintha a fiam nem szeretném. De vele nem is volt ilyen gond. Szerintem próbáld meg visszaszoktatni, mert késõbb nehezebb lesz. De végül is te tudod, és te érzed mi a jobb nektek. :) )) Jó babaázást, és jó egészséget nektek
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az én babámnak is nagyon folyt az orra, azért volt mellettem, nyugodtabb lett tõle, aztán már rájötztem, hogy nekem is kényelmesebb így. Viszont még mindig nem döntöttem, hogy mi legyen, talán pár hét és erõt veszek magamon. Biztos egy pár éjszaka sírós lesz4 Tapasztalatotok van errõl? Köszönöm
Szia. Nekünk 10.hetes a lányunk, és ö is velünk alszik.Eddíg nem akart aludni, nagy dillemma volt, hogyan altassuk.Volt, hogy órákat sírt mire elaludt.Most megfázott, féltjük, és 3 napja velünk alszik.Azóta semmi gond.Nyugodtan aludjatok eggyütt, ha így neked is jó, és a babának is.Ne hallgass másra.majd átszokik az ágyára, mikor nagyobb lessz.
Nálunk fürdés után szopi, majd beteszem az ágyába. Mikor éjfél fele elõszõr ébred, magam mellé rakom szopizni, majd elalszunk mindketten, mire felkelek jön a következõ etetés és ez így megy reggelig. Nekünk jó így, senki nem kialvatlan és együtt a család. Sokan ellene vannak, de én élvezem. Amúgy a legújabb nézet szerint nagyon is jót tesz a babának. Olvasd ezt el: http://www.lll.hu/node/252
Teljesen egyet értek az elõttem szólóval. Ezt neked kell érezned. Ha kényelmetlenül alszol, félsz, hogy ráfekszel, sokat forgolódsz és nem is akarod igazán, akkor még most szoktasd le. Ha viszont jól alszotok mindketten, akkor hagyd magad mellett. Nekünk hál' isten nagy ágyunk van, kényelmesen elférünk hárman, az életritmusunk is olyan, hogy együtt fekszünk és kelünk, de ami a legfontosabb, nekünk így jó. Majd ha már nem szopizik átszoktatom a kiságyba, majd késõbb a gyerekszobába. Lehet, hogy kemény menet lesz, de az is lehet, hogy könnyen átszokik, majd meglátjuk. Mindenesetre én azt vettem figyelembe, hogy mióta velünk alszik / 6 hetes korától / csak egyszer kel fel éjszaka, nincs éjfélig tartó ringatás, óránkénti felkelés, kipihent õ is és én is.
Itt azért többségben azt mondják, hogy nyugodtan aludj a babával, és én is ezt tudom mondani, miért mondanék mást, hisz én is 5, 5-6 hónapos koráig aludtam vele együtt. Igaz nem volt neki idegen a kiságy, mert napközben ott aludt (többnyire). Én akkor szoktattam át a saját ágyába, mikor elkezdett kúszni, és egyszer arra menetem be reggel, hogy ordít a földrõl a gyerek. Ezt nem ijesztgetésnek mondom, csak hogyha együtt is alszol a babáddal, gondolj a jövõre is, mikor már nem csak abban a (kb) 60x30 centben fog mozogni. Tehát legalább napközben a sajátjában aludjon. A leszoktatást én is úgy csinálnám/csináltam, mint a 3. válaszadó. Ma már éjjel szopi után beteszem, és elalszik egyedül, napközben még ott állok mellette, és simizni kell egy pár percet. Tehát tényleg ne hallgass senkire, úgyis látod, hogy a te babád képes e egyedül elaludni, vagy szüksége van rád, ne válaszd el magadtól!!!!! Egy ilyen picinek szüksége van az anyjára, te vagy az egyetlen számára, te adsz neki biztonságot a jelenléteddel. A barátnõm elválasztotta magától a picit, hát elég lelkis lett szegénykém. A bizalmáról nem is beszélek...

A 2 hetes kisfiam csak hason tud elaludni. Nem lesz ebből baj, amikor babakocsiban szeretném vinni? Hogyan szoktassam rá, hogy háton is el tudjon aludni?

Legjobb válasz: Nem kell rászoktatni,ugy aludjon ahogyan neki jó.És a babakocsiban is lehet hasalni,nem? Az én fiacskám is hason alvós,de a babakocsiban ha már nagyon fáradt a hátán is el tud aludni.Ne félj,ha álmos igy is ugy is elalszik.

Nem kell rászoktatni, ugy aludjon ahogyan neki jó.És a babakocsiban is lehet hasalni, nem? Az én fiacskám is hason alvós, de a babakocsiban ha már nagyon fáradt a hátán is el tud aludni.Ne félj, ha álmos igy is ugy is elalszik.
Én is aggódtam, mert itthon az én babám is csak hason alszik! A legelsõ hetekben nem élvezte a babakocsizást, úgyhogy kendõztünk, aztán pár hét múlva egyszer csak elaludt benne. Azóta sincs probléma. A kocsiülésben rögtön elaludt.
Szia az én fiam 5hónapos és születése óta hason alszik a babakocsiban is hason van amikor elindulunk sétálni mindig kipróbálom, hogy na most a hátára fektetem, de addig szirénázik amíg megnem fordítom:)
Valószínû nem fáj a pocija, ezért alszik jobban

Kisfiam hat hetes, még mindig 1órán keresztül szopizik, hol elalszik a cicin, hol szívja. Pár napja, ha szopi után leteszem a kiságyba, sír, tömi a kezét a szájába, mintha éhes lenne. Kevés lehet a tejem?

Mérni már nincs er?m, mert hol valós, hol valótlan értéket mutat a mérleg. Lehet hogy apad a tejem? Mivel növelhetném a mennyiséget? Mindkét mellb?l szoptatok, egy szoptatás alkalmával.4030gr-al született,3960gr-al jöttünk haza, egy hete mértem és 4520gr volt. Este már pótlást is adok neki, mert napközben már alig alszik, legalább este aludjon jót.

Legjobb válasz: És ahogy írtam, épp este nem ajánlott ilyenkor jól megetetni, hogy "jót aludjon", mert pont az éjszakai szoptatás az, ami sok tejet termel! Ha jól szeretnéd csinálni, javaslom, hogy így járj el, valószínûleg segíteni is fog. :)

És ahogy írtam, épp este nem ajánlott ilyenkor jól megetetni, hogy "jót aludjon", mert pont az éjszakai szoptatás az, ami sok tejet termel! Ha jól szeretnéd csinálni, javaslom, hogy így járj el, valószínûleg segíteni is fog. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget!

Mit csináljak a 9 hetes kisfiammal, ha nem akarja a fejecskéjét jobbra fordítani, mindig csak balra, bárhogy teszem le, hason, háton, de még ha ringatom kézben, akkor is balra tekeredik?

Legjobb válasz: Ne aggódj az én kislányom is így volt ezzel,ha lila volt a fejecskéje,akkor is áterõltette a másik oldalra.Laposabb is volt az egyik fele a fejének.Aztán ahogy egyre jobban látott,el lehetett csalogatni a tekintetét a másik irányba,és aztán egyik napról a másikra magától a másik oldalon aludt.Szépen vissza formálódott a feje,szép gömbölyû.Van még ideje alakulni.

Ne aggódj az én kislányom is így volt ezzel, ha lila volt a fejecskéje, akkor is áterõltette a másik oldalra.Laposabb is volt az egyik fele a fejének.Aztán ahogy egyre jobban látott, el lehetett csalogatni a tekintetét a másik irányba, és aztán egyik napról a másikra magától a másik oldalon aludt.Szépen vissza formálódott a feje, szép gömbölyû.Van még ideje alakulni.
Szia! 3. válaszoló vagyok. Mindenképp mutasd meg a gyermekorvosnak a kicsit, Õ tudni fogja mi a gond. A tortocollis magyarul ferdenyak szindrómát jelent. Méhen belüli rossz fekvés miatt alakult ki: 60 centivel született és faros volt végig. Csak egy irányban tudta fordítani a fejét, mert az egyik oldalon megrövidültek a nyakizmai, a másikon pedig megnyúltak. Ezen kívül nyaki hypotóniája is volt a méhen belüli kényszertartás miatt. Így kellett tornáztatnom: egy valaki lefogta a vállait, hogy ne emelkedhessen fel, én pedig elfordítottam a kis fejét tenyérrel mindkét irányba. Naponta 5-6 alkalommal. 2 hétig iszonyatosan sírt, aztán kezdett rendbe jönni a nyaka. Írd meg légyszi, hogy mit mondott a dokitok, érdekelne. És ne ess kétségbe, rendbe fog jönni!
Az én kisbabámmal is ez volt a gond. Õ is mindig, minden helyzetben a bal oldara fordult. A védõnõ elküldött gyerekorvoshoz, õ meg a fejl. neurológiára. Megállapították, hogy hypotónia áll nálunk a háttérben. Azóta végigjártunk minden vizsgálatot és egy dévényes gyógytornász segítségével rendbe jött a babám. Ne hagyd annyiban! Lehet, hogy valóban nincs gond, mint azt itt egyik anyuka mondta, de lehet, hogy kell egy kis torna neki. Járjatok utána, mert szerintem az a legmegnyugtatóbb, ha szakember mondja ki, hogy nincs gond. Mi nem értünk hozzá rendesen. Minden jót kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor elõször is a gyerekorvosnak fogok szólni, majd õ továbbküld. Remélem, hogy még nem annyira súlyos, hogy ne lehessen korrigálni!!!
a gyerekdoki adhat beutalót a fejlõdésneurológiára. Nekünk a fejl.neu.doki mellett még ott volt egy Pethõ intézetes konduktor is, aki megmutatta hogyan tornáztassuk. Pl. (baba háton fekve, egyenes tartásban)egy jó színes csörgõvel felkelteni a figyelmét majd a csörgõt lassan elvinni egyik oldalra, ott idõzni egy picit, odahajolni, beszélni hozzá, majd át a másik oldalra. De ami nagyon fontos, mindig igazgatni kell pl. pelenkázás közben, hogy egyenesen tartsa a testét és a fejét középen.
Nálunk is ez volt csak a másik oldallal. Pont ennyi idõsen voltunk fejlõdésneurológián más okból. (kulcscsonttörés szülésnél)Ott vették észre, hogy nagyon jobbos a baba. Nekünk mutattak pár gyakorlatot illetve mondták, hogy a kiságyba úgy fektessük, hogy balról kapja az ingereket. Most 3 hós múlt és már nagyon sokat javult.
Mi is így voltunk ezzel, a védõnõ azt mondta, h ilyen pozícióban volt az anyaméhben-ehhez van szolva, de forgassam a fejecskéjét-én ezt úgy oldottam meg, h enyhén jobb oldalára fektettem és egy plüssmacival kitámasztottam a fejét, azóta azt az oldalát is szereti, már forgatja a fejét rendesen, mind a 2 oldalán alszik :O) sok sikert! Üdv 8, 5hetes babó ancija
Semmit ne csinálj vele, neki így a jó.Idõvel majd forgatja mindenfelé.Semmilyen mozgást, a fekvést sem szabad erõltetni.
A kiságyba úgy tedd le, hogy jobbról érjék ingerek, így arra fogja fordítani a fejecskéjét. Én a másik oldalra fehér lepedõt kötöttem, hogy még a falat se lássa, ne vonja el a figyelmét. Van erre tornagyakorlat is, nem mutatta az orvosod? Illetve a zárójelentésében nincs benne, hogy bármi baja lenn a babádnak? A kisiam torticollissal született, Õ produkált hasonló tüneteket.
Szia Nálunk mindig csak jobbra fordította késöbb már mind2 oldalra, hátról vagy hasról mindig a jobb oldalára fordult késöbb már ezzel se volt gond.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat, nagyon kedvesek és segítõkészek vagytok!! Mindenképp megírom, hogy mit mondott az orvos!

5 hetes kisfiam a hasáról a hátára fordul. A mellkasát is kinyomja hason. Nem korai még?

Nem hiszem hogy csak véletlenül, mert többször is megismételte, és látszik rajta hogy er?lködik. Egyébként nagy, er?s baba, 4500 grammal született, most 5750 gramm.

Legjobb válasz: Szia,ha magától csinálja,persze,normális! És nagyon-nagyon ügyes!

Szia, ha magától csinálja, persze, normális! És nagyon-nagyon ügyes!
Ez valóban korai, gratulálok neki. Ügyes nagyon.
szia nagyon ügyes , erõs a kisfiad.pont azért tud átfordúlni, mert olyan magasra kinyomja magát, hogy "átbillen". a mi kisfiunk is hamar kezdte+nem szeret( szeretett) hason lenni. 5hós kisfiú anyukája
szia, az én lányom négy hetesen fordult át hasról oldalra többször is, gratula a babához:-)
enyém is 5 hetesen csinálta ugyanezt:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Magától csinálja!
Szia! Ne aggódj miatta. Az én kisfiam 2 hetesen csinálta ezt. Azóta se szeret hason feküdni csak az oldalán alszik el. Az a lényeg hogy ügyes és fejlõdik. 6 hónaposak vagyunk és ha valamiben megkapaszkodik akkor magától feláll a manó + nem lehet egyedül hagyni az ágyon mert félõ hogy leesik. Szóval ha valamit magától csinál hagyni kell. Akkor fejlõdik és erõsödik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!