Találatok a következő kifejezésre: Hat hónaposan kezdeni (4 db)

Mit lehet kezdeni hat honapos babaval, aki nappal nem akarja elfogadni a mellbol a tejet, csupan cumisuvegbol, viszont ejjel nincs gond?

tapszert is kap a babam, nem eleg a tejem. eleinte kiskanallal kapta a potlast, miutan tolem kajalt. de sajna ez eleg sok idot felvett, a turelme is fogyott. ezert attertunk az uvegre. de a ra kovetkezo napon mar nem akart akkor sem enni tolem, ha mar rettenetesen ehes volt.

Legjobb válasz: Arra nem gondoltál még, hogy esetleg összekeverve adod neki?

Arra nem gondoltál még, hogy esetleg összekeverve adod neki?
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszodat, mukodik:-) csak az a nehezebb, hogy nem tudom, hogy mennyi tejport keszitsek, mert nem eszik mindig ugyanannyit. de ha elfogy a "vegyes" kaja, akkor kap nehany korty teat es mehet a tapszeres potlas (35-40 ml).:-)

Hat hónapos baba hisztijével mit lehet kezdeni?

Tényleg hisztizik, ha valamit akar. Tudom, hogy nincs más baja, csak hogy kézben akar lenni, ha felveszem rögtön nevet. Nem arra gondolok, hogy egyáltalán nem akarnám, hogy kézben legyen, hanem arra, amikor pl vasalnék, vagy mosogatnék, ? viszont 10 percet sem akar egyedül lenni. Sokszor hagyom kicsit ny?gl?dni, de a végén mindig felveszem. Nagyon szeretek vele játszani, de az jutott eszembe, hogy ez alapja lehet-e a kés?bbi "szándékosabb" hisztiknek? Lehet, hogy ezzel megtanulja, hogy ha hisztizik, bármit elérhet?

Legjobb válasz: Egy kisbaba tudja,hogy mivel lehet magára vonni a figyelmet.Sok mindent nem tudsz csinálni.Próbáld meg lekötni a figyelmét valamivel.

Egy kisbaba tudja, hogy mivel lehet magára vonni a figyelmet.Sok mindent nem tudsz csinálni.Próbáld meg lekötni a figyelmét valamivel.
Ne vedd fel, mert akkor valóban megtanulja, hogy hisztivel mindent elérhet! Késõbb nem tudod majd leszoktatni róla. Ha nem éhes stb, , akkor hagyd az ágyában, valamilyen játékával. Akkor se vedd fel, ha sír, nem lesz attól semmi baja. Néhány nap után nem fog hisztizni.
Összefügg a kettõ. Egy orvos írta itt egyszer: csak azt tedd vagy engedd meg a babádnak, amit mindig akarsz, hogy tegyen. Ma hiszik azt az anyukák, hogy mindig felkell venni a gyereket. Ha felveszed, akkor ezt szokja meg, és mindig igényli. De a te döntésed, hogy mit csinálsz. Nem a tanácsadók fognak panaszkodni, ha késõbb állandóan a karodban akar lenni.
Egyáltalán nincs összefüggésben. Ebben a korban igenis ki kell elégíteni a babádnak a testi közelség iránti igényét. Ennek semmi köze a hisztihez. Késõbb, amikor nyiladozik az akarata(ezt te is észre fogod venni, bár már most akaratosnak nevezted pedig szó sincs errõl)akkor kell következetesnek lenned, de mindig megfelelõ magyarázattal együtt, hogy mit miért nem szabad. Anyósomtól is hányszor hallottam, hogy ne vegyem fel rögtön mert ilyen lesz meg olyan. Nem lett. A baba ha sír, nem manipulálni akarja a szüleit, hanem tényleg baja van. Ilyenkor alakul ki benne a szülõk iránti bizalom, amely minden késõbbi bizalom alapja. A babának tudnia kell, hogy számíthat ránk, segítünk neki. Azért azt se mondom, hogy kapd fel azonnal(pl.levesbe még pucolnod kell 2 db répát csináld meg nyugodtan), de ne várd meg amíg üvölteni kezd, vagy várj arra hogy majdcsak abbahagyja.
Egy cikk: Fórumokban sokat olvastam már arról, hogy a csecsemõk állítólag hisztiznek. Ilyeneket látok például, hogy "a 3 hónapos kisfiam hisztizik, hogy ne kelljen elaludnia" vagy "az 5 hónapos kislányom hisztizik, amikor beteszem a babakocsiba". Itt egy totális félreértésrõl van szó: egy kisbaba még nem hisztizik. Hisztirõl akkor beszélünk, amikor a gyereknek már saját akarata van, és próbálgatja, mit érhet el általa. A hisztivel egyrészt azt fejezi ki a gyerek, hogy egy adott szituációban tehetetlennek érzi magát (mert nem tudja azt tenni, amit szeretne), másrészt lehet a hiszti egy tudatos színjáték része is, melynek során a gyerek pontosan tudja, hogy viselkedésével elérhet valamit, ezért csinálja. Namost ilyen komplex kombinációra egy csecsemõ még nem képes. Amikor beülteted a babakocsiba, azért sír, mert nem tetszik neki, kényelmetlen a testhelyzet, nem fér el a karja, rossz szögben van a dereka, gerince, vagy nem szereti a kocsikázást mert zötykölõdõs a járda, vagy mert a kocsi kifelé néz és nem látja séta közben anyát, esetleg pontosan tudja, hogy a kocsikázás közben azt várod tõle, aludjon el, de õ nem akar aludni. Persze ezeket nem pontosan tudja a kicsi, hanem megtanulta, mert mindig így szokott lenni és a baba a szokások alapján tanulja meg megérteni a világot. Amikor leteszed az ágyába és azt várod, hogy aludjon, õ pedig sír, nyilván nem hisztirõl van szó. Egyszerûen csak kifejezi nemtetszését, mert nem a megszokott módon, nem kellõen ellazult állapotban vagy nem elég álmosan került az ágyba.
Bocsánat, de 6 hónaposan a babák még nem hisztiznek, nem manipulálják az anyukát. Vedd fel, hisz ha te nem, akkor ki enyhítene a fájdalmán?
A kérdező hozzászólása: Egyetértek az elõzõekkel, olvastam én is azt a cikket, tudom, hogy nem "rosszindulatú" szándékból hisztizik. Valahogy másképp kéne nevezni :) . Csak azt nem tudom, hogy késõbb rossz szokássá válhat-e az, ha most mindig felveszem. Én sem tudom hagyni sírni, max pár percig, csak attól a hiszti-korszaktól félek, hogy mi lesz, ha már most ilyen akaratos. Vagy a kettõ nincs összefüggésben?

Hat hónaposan lehet kezdeni kismama tornázni?

Eddig dolgoztam de nem sokár itthon leszek végleg,a 6dik hónaptól.szeretnék menni kicsit tornázni de nem tudom ezzel nem ártok e a babának..?Segítsetek ha tudtok valamit err?l mondani.Köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Én ugy tudom , hogy a kezdetektõl lehet. Én nem kismama turnázok, hanem konditerembe járok. Nagyon szépen fejlõdünk.Persze ez nem mindenkinek ajánlott , én elötte is sportoltam és nem minden kondigépet használok. 22 hetes kismami

Én ugy tudom , hogy a kezdetektõl lehet. Én nem kismama turnázok, hanem konditerembe járok. Nagyon szépen fejlõdünk.Persze ez nem mindenkinek ajánlott , én elötte is sportoltam és nem minden kondigépet használok. 22 hetes kismami
igaz nekem nem indult simán a dolog de a torna még legutóbb mikor mentem nem volt megengedett ezért most újra meg fogom kérdezni a dokim hogy mstmár szabad -e szerintem ez biztosabb mert tudod nem mindenki egyforma és az sem mindegy milyen torna szerintem a dokival vagy akár védönövel beszéld meg
A 20. hét után már ajánlott a torna. Elötte még nem szokták javasolni. Az orvosodat mindenképp kérdezd meg, hogy járhatsz e.
Szia, A 12. hétog szoktak várni a tornával, mert akkor nagy a kockázat a vetélésre.Viszont a késõbbiekben, nemhogy ártasz vele, hanem segíted a kettõtök kapcsolatát.Kicsit meglepõdtem, hogy az elsõ hozzászóló kondizni jár, én félénk, hogy valami olyan izmot mozgatok meg amit nem szabad.Na ezért jó a kismama torna mert ott van aki felügyel, megoszhatod a próblémidat örömeidet hasonló nõkkel, és felkészít a szülésre.Viszont én itt a 20. kerbe várólistára kerültem annyian vannak.Szerintem kezd el keresni, nehogy úgy járj mint én :o) Üdv
Elsõsorban kérd ki a dokid véleményét, mert õ ismeri a terhességedet. De ha nincs semmi gond, akkor lehet igen. Üdv: 26 hetes kismami.
Szia! Az orvosodat mindenféleképpen kérdezd meg, mi a véleménye. Én úgy döntöttem inkább itthon tornázom és megvettem Kállai Ildikó kismama dvd-jét. Nagyon jó mert gyakorlatok kezdõknek és haladónknak is vannak tényleg fontos izomcsoportokat mozdat meg (a Media Mart-ban akciósan 990 ft volt) 27 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat akkor mindenképp a dokival kezdem, és köszönöm a dvd tippet is, elvérge itthon kényelmesebb ornázni meg akkor úgy csinálom a gyakorlatot ahogy bírom.:)


Két hónapos babám hátán úgy nevezett vér anyajegy van. Mitöl jöhetett ki neki? Már ott van két hete és én úgy látom hogy nöl. Mit tudnék vele kezdeni hogy eltünjön vagy leglább is ne legyen nagyobb?

Legjobb válasz: szia! A keresztfiamnál kb 2 hetes korában alakult ki a feje búbján, és elkezdett nõni. Majd abbamaradt a növekedés. Most 8 hónapos, és már csak egy pici folt látszik.

szia! A keresztfiamnál kb 2 hetes korában alakult ki a feje búbján, és elkezdett nõni. Majd abbamaradt a növekedés. Most 8 hónapos, és már csak egy pici folt látszik.
Rajtam is jött ki véranyajegy, születésem után néhány hónappal a hónaljamnál, egyre nõtt, ezért a dokik úgy döntöttek lemûtik.Ez pontosan a második születésnapomon történt. Azt mondták a heg elfog tûnni, azóta is megvan. Most 23 éves vagyok, terhes, és a terhességem elején megjelent egy újabb véranyajegy a combomon, ami aztán kezdett felszívódni, majd újra feltöltõdött, most megint leapadóban van, de nagyobb lett.Doki szerint normális, majd eltûnik.Engem nagyon zavar, mert csúnya, és ijesztõ, remélem hamar eltûnik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!