Találatok a következő kifejezésre: Hat hónapos kisfiam, akit (11 db)

Miért ébred fel éjszaka ismét a hat hónapos kisfiam? Már három hónapos kora óta átaludta az éjszakákat, de most pár hete ismét felkell éjszaka cicizni. Mit adjak akkor neki vacsorára?

Este vacsira tápszert kap, mert a tejem már nem volt elég neki! Így aludt két éjszaka, de mindhiába, mert ismét felébred két-három óra tájt! Miért?

Legjobb válasz: Az én fiam onnantól aludt újra, amikor tartalmasabb vacsorát kapott, a tej nem volt elég, mert nem telíti a pocakját (a tápszer sem annyira). Adtam neki pépet, azóta megint nyugodtan alszik.

Az én fiam onnantól aludt újra, amikor tartalmasabb vacsorát kapott, a tej nem volt elég, mert nem telíti a pocakját (a tápszer sem annyira). Adtam neki pépet, azóta megint nyugodtan alszik.
Az éjszakai alvás nincs összefüggésben az este elfogyasztott táplálékkal. A gyerekek ahogy a fogacskák kezedenek elõbújkálni, vagy fejlõdési ugrásuk van bizony ismét fel kelnek éjjel idõrõl idõre. Így vannak programozva. Nekem van egy 3, 5 évesem, és egy 1, 5 de 2 kezemen meg tudom számolni, hogy hány éjszakát aludtak végig.
Nekünk 7 hóanpos korától 10 hónapos koráig volt egy ilyen idõszak. Alaposan utánnaolvastam és ez teljesen természetes. Ilyenkor más okosodnak a babák, és fokozottan kötõdnek az anyai jelenléthez. Úgymond éjjel is "ellenõrzik" hogy ott vagy-e.
Amit feljebb is írtak: fejlõdési ugrás, fogzás, fokozódó kötõdés, hozzátáplálás kezdete, bujkáló betegség stb. Az ugráshoz még annyit, hogy ennek csak egyik "tünete" a nagyobb étvágy, de nem ez az egyetlen!!! Ezekben az idõszakokban az idegrendszer is drámai, ugrásszerû fejlõdésen megy keresztül, aminek simán lehet a következménye éjjeli ébredés. Egyébként is tudjuk, hogy a napközben bejutó különbözõ ingerek, információk az éjjeli pihenés alatt dolgozódnak fel - az agyunk éjjel tulképp sokkal aktívabban mûködik, mint nappal! Az ugrások idején bejutó és feldolgozásra kerülõ "többlet"-információk pedig értelemszerûen nagyobb kapacitást, fejlettebb "mûszert" igényelnek. Amíg viszont az idegrendszer át nem áll erre az új, magasabb szintû agyi mûködésre, átmenetileg újra elõjöhet az éjjeli felébredés. (Ha még mélyebbre megyünk, akkor ez a "sajátos" agymûködés és az alvási szakaszok (pl. REM-alvás) összefüggései magyarázzák a jelenséget.) Bocsánat, ha túl száraz lett. :) Megjegyzés: ha éjjel is megszoptatnád, pár nap múlva a tejed is több lenne valószínûleg...
biztos jönn a kisfogácskája vagy büfögnie kell miután cicil megszoktad büfiztetni vagy a cicin alszik vissza?
Nálunk volt kapcsolat az ébredés és az evés közt, a gyerkõc minden éjjel 3 és 5 között ébredt enni. Amikor elõször adtam neki tejpépet, reggelig aludt. Másnap nem kapott pépet, csak szopizott, kelt fél 5-kor enni. Többször próbáltuk, mindig így volt. A fogzás más, amikor jön a foga, akkor gyakran ébred, de enni nem kér. ҝ
az nem hiszem hogy baj lenne az én kisfiam se kuszot söt ö még négykézláb se volt hajlando közlekedni de egy éves korába már járt
Szia! Az öcsém is gurulva közlekedett enyi idõs korában. Egészségügyis édesanyám rohant fûhöz-fához kétségbeesetten, de igaz választ nem kapott. Az öcsém ma végzõs jogászhallgató, nagyon jó mozgáskoordinációval. Ha nagyon aggódsz beszélj a védõnéniddel, hátha ajánl valami jó szakembert a közeledben. Kitartás, a fiad hamarosan járni fog, csak gyõzz majd futni utána!
Ismerõsöm kislánya pont ezt csinálta, azóta már szépen jár. Szóval más babáknál is van ez így.
Igen, ne aggodj, ezutan jon a kuszas. Az en kisfiam is gurult 6 es fel honaposan es 7 es fel honaposan kezdett kuszni. Most mar 3 hete kuszik, nagyon ugyesen. :) Szoval ne izgulj, minden rendben a kisfiaddal.

Baj az, ha zz 5 hónapos kisfiam nem fordul hasról hátra, cask hasra? Amikor elfárad, akkor iszonyatosan ordít, olyan érzésem van, hogy nem tudja használni a kezeit, és nem tud, vagy nem akar visszafordulni. Aggódjak e miatt?

Legjobb válasz: Szerintem mar az jo, hogy hasra fordul. Az en lanyom 5 honapos, es meg csak hasra sem fordul... Hason amugy elvan egesz sokaig, majd vagy sikerul visszabillenni vagy nem. Inkabb ez utobbi. Amugy kinyomja magat hason, probal kuszni? Mit csinal hason?

Szerintem mar az jo, hogy hasra fordul. Az en lanyom 5 honapos, es meg csak hasra sem fordul... Hason amugy elvan egesz sokaig, majd vagy sikerul visszabillenni vagy nem. Inkabb ez utobbi. Amugy kinyomja magat hason, probal kuszni? Mit csinal hason?
Én babám is 5 hónapos, õ már kb 2, 5 hónapja megmutatta, hogy tud fordulni mindkét irányba, mégis ugyanezt csinálja, amit írtál. Hason elfárad és üvölt.
Az én kislányom most 10 hónapos és 6 hós korában fordult meg elõször. Addig semerre. Semmi baja, azóta nagyon belejött, már mászik és fel is áll. Én is hülyére aggódtam magam, mikor láttam, hogy más 3 hónapos babák már forognak. Semmi baj, ne aggódj (könnyen mondom, tudom)
Nem baj. Az enyém 4 hónaposan átfordult egyszer, de utána sokáig nem. :) Ha hasról feltolja magát a kis kezeivel, akkor tudja használni a kezeit. Ne aggódj, rá fog jönni hogy kell átfordulni, nincs elkésve. Próbáld sokat hasra fektetni. Olyan is lesz, hogy tud forogni, és elkezd ordítani, hogy neki nem jó úgy ahogy fekszik. Hiába tudná megcsinálni, van az úgy, hogy anya kell.:)
Senki nem mondta neked, hogy 6 hónapos koráig elvárt, hogy megcsinálja?? De ha csúszik néhány hetet még az sem baj. Ne a szuperanyák szupergyerekei legyenek a minta.
ne aggódj nekem 6 hónaposan fordult hátról hasra.11-én lesz 7 hónapos de még vissza mindig nem fordul.
Az én kislányom is 5 hónapos és csak hasról hátra tud fordulni, de azt sem sûrûn mutogatja, leginkább csak éjszaka. Már ügyesen kúszik, de a hátáról hasára még nem tud megfordulni. Gyûlöl háton feküdni. Persze, én is aggódtam, aggódok egy kicsit, mert ugye a környékünkön is csak szuperbabák élnek.


Van olyan autóvezető- oktató aki bevállalja hogy a 3 hónapos kisfiam hátul alszik a bébihordozóban?

És ha sír akkor megetetem stb stb...(végülis az már az én pénzemen múlik nem) Na lényeg a lényeg,szabad ilyet egyáltalán?

Legjobb válasz: Szerintem nem lehet, de nem is javasolnám. Gondolj csak bele. Még az is probléma lesz az elsõ vezetés alkalmával, hogy megtaláld egyszerre a sebváltót, a kormányt és a pedálokat :) nem ám az, ha a kicsi sír hátul. Abszolút nem fogsz tudni koncentrlálni, és ezt az oktató is tudja. Ha oktató lennék, még ha lehetne sem engedném meg, az biztos.

Szerintem nem lehet, de nem is javasolnám. Gondolj csak bele. Még az is probléma lesz az elsõ vezetés alkalmával, hogy megtaláld egyszerre a sebváltót, a kormányt és a pedálokat :) nem ám az, ha a kicsi sír hátul. Abszolút nem fogsz tudni koncentrlálni, és ezt az oktató is tudja. Ha oktató lennék, még ha lehetne sem engedném meg, az biztos.
Embere válogatja de miért ne ? Oktatót Te választasz szimpátia alapján - az elsõ szûrõ meg is van. :o)
Attól tartok nehéz dolgod lesz. A KRESZ maga csak annyiban szabályozza, hogy a gépkocsi vezetés oktatása közben vezetõnek az oktató minõsül, akkor is, amikor Te ülsz a volánnál. Viszont a vezetés-oktatás veszélyes üzem. (A közlekedés maga is az.) Ezért az általános gyakorlat, hogy oktatás közben csak ti ketten vagytok a kocsiban. Részemrõl már azt is furcsállom, ha több tanuló ül hátul. Megosztja a figyelmet. Ha már lesz jogosítványod, és nem érzed magad felkészültnek, vehetsz különórákat a kicsivel hátul. Addig én nem vállalnám.
Szerintem lehet ilyet találni. Az oktatóknak a pénz kell leginkább. Én, ha oktató lennék biztos megengedném, mivel ki van fizetve az óra. Ha nem vezeti le a tanuló, nem kopott az autó és kevesebb üzemanyag ment el.
NEM mivel még te nem vagy képes normálisan közlekedni és így veszélyezteted a saját gyereked életét!!!
Szerintem se lehet. De, ha megtoldod zsebbe a fizetését akkor lesz aki belefog menni.
KRESZ vizsgád ezek szerint van már, ugye? 3 év alatti gyereket menetiránnyal szembe szerelt gyerekülésben szállítható. Na, szerintem nem fogja vállalni, hogy gyereküst szerelgess minden egyes alkaommal, aztán megálljatok állandóan, mert túl nagyot fékeztél, a g yerek meg fölébredt, valamint nem is tudnál tõle maximálisan koncentrálni.
Nem, mert rajtad kívül csak az oktató, és az oktató tanulói ülhetnek az autóban. Ahányszor meg belefékez az oktató helyetted, a babád nemigen lenne csendben...
Fodraszoknak van rutinjuk, neked ez nem fog sikerulni, tapasztalat!
Nekem sikerült. Feleségem ölbe fogta, én meg nedves hajkefével lefésültem a haját, és villanyborotva szakállnyírójával fazonra vágtam. Gyerekenként nagyjából egy perces mutatvány, egyik sem tiltakozott, egyszer sem. Jövõ héten lesz a következõ aktuális nyírás.
Nekünk ez 5 hónaposan történt meg, férjem fogta, én vágtam a géppel. Na jó, legközelebb viszem a fodrászhoz :-)
ha most vágsz elõször hajat, akkor inkább ne kezdj bele:) egyébként nem olyan nehéz ha van egy kis rutinod. Az apja ölében vágom én is neki. Néha valami játékot vagy könyvet is be kell vetni, hogy nyugodtan üljön egy kicsit.
A kérdező hozzászólása: Meglepiiii fodrász vagyok.tehat nem a vagas okozza a gondot hanem a kicsi fiam rugkapalozasa.nincs fel perc hogy nyugodtan ulne....
Kérj meg valakit, hogy fogja meg, vagy ültesd be az etetõszékbe.
Azt is kúszásnak mondják, ha körben pörög, lényeg, hogy elmozdul.
komolyan??már bocsi, hogy így "bekérdezek", de holnap lesz 7 hónapos a fiam, és azon gondolkoztam mikor kezd már el kúszni, viszont forog össze-vissza, és õ is mozog hason körbe, akkor ez már kúszás?de jóóóó:)
Én úgy tudom, onnantól nevezhetõ kúszásnak, ha elõre vagy hátra halad.
A gyógytornászunk szerint (dévényes) csak az tekinthetõ kúszásnak, ha a baba elõre halad. Sem a körbe-körbe, sem a hátrafelé történõ helyváltoztatás nem az.
Vida Ági szerint az, de mivel én õt nem tartom ezen a területen szakembernek, inkább én is egy gyógytornásznak hiszek. Ha elõre, vagy hátra halad, akkor kúszik. A babád jól halad, nemsokára nemcsak körbe-körbe, mozdul el, hanem haladni is fog.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Ez teljesen normális dolog, az enyém is csinálta!
Teljesen normális. A négykézláb hintázás (másképp kutyázás) a mászás egyik elõjele. Nem kellene, hogy zavarjon, fõleg, hogy érdemes tudni, hogy a hintázás, ritmikus mozgás a babák agyát, egyensúlyszervét nagyon fejleszti. A tiéd ösztönösen tudja ezt...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors válaszokat csak azért zavart mert hallottam olyat hogy sok gyerek még elég késõn is csinálja ezt és hogy az nem normális.

8 hónapos kisfiam amióta meg tanult négykézlább lenni azóta hintázik előre hátra egész nap (kb 1 hónapja) ha meg az ölembe van akkor az ölembe ülve. Már nagyon kezd zavarni. Mitől lehet ez? És egyáltalán baj?

Legjobb válasz: Ne zavarjon, mert ez a normális, ebbõl a hintázásból fog elkezdeni mászni!!!! különben a gyerekek imádják, ha hintázhatnak, ez az egyensúlyérzéküket is fejleszti, a tiéd ezt ösztönösen tudja...

Ne zavarjon, mert ez a normális, ebbõl a hintázásból fog elkezdeni mászni!!!! különben a gyerekek imádják, ha hintázhatnak, ez az egyensúlyérzéküket is fejleszti, a tiéd ezt ösztönösen tudja...
Nem jó, ha hintát veszel neki. Hagyd, hogy annyit hin tázzon, amennyit akar.Ebbõl lesz majd a mászás is, ha elég érett lesz hozzá.
Ne aggódj, az enyém 1 hónapig hintázott, mire rájött a mászásra. Azóta már egyedül áll:) 9 hós kislány anyuja
Egy csecsemõ lelki fejlõdésében fontos dolog a hintázás. Azért már az õseink is bölcsõt használtak. Ha türelmetlen vagy, vegyél egy hintát és abban ringasd.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors válaszokat nem türelmetlen vagyok meg nem azért zavar. Csak azt hittem hogy már ez nem normális dolog ennyi ideje hintázni de köszönöm hogy meg nyugtatatok:) Akkor már nem is aggódom tovább.
5 hónaposok vagyunk és négykézláb hintázik. Én is furcsállottam, de mondták hogy ez a legjobb amit tehet, ebbõl lesz kúszás, mászás! Örülj, hogy magától csinálja! :)
Kisfiam kedden lesz hét hós. Õ is szinte egész nap " hintázik"., vagyis elég sok idõt eltöltöget így. Én is nagyon bízom benne, hogy nemsokára rendesen mászni fog.:-)))) De szerintem is normális dolog ebben a korban, végülis én személy szerint nem ismerek íly módon "hintázó" felnõtteket.:-))))))
Az enyém ma lett 7.hónapos, és hin tázik négykézláb, mikor az ölembe veszem akkor is hintázik, nagyon aranyos kisfiú, és szép is:) Az enyém viszont már mászik, nagyon kb, 2 hete kezdte el.
Jó, hogy neked 5-6szorra elalszik, nekem 3hónapos kora óta csinálná ezt, de nem bírom..így cicin alszik el...6hósak multunk

Hat hónapos a kisfiam, akit szoptatok. De megfáztam és a torkom is piros, lázam nincs. Mit tegyek, hogy hamarabb meggyógyuljak és hogy ne legyek lázas? Mit vehetek esetleg be?

Legjobb válasz: Szia. Igyál mézes,forró csipkebogyó teát. Próbálj ágy közelbe maradni, már amennyire lehet egy kisbaba meellett. Ha lázas lennél vegyél be egy lázcsillapitót. Rubofent,de jó az algopyrin is.Ettõl nem lesz baja a babádnak s egy gyógyult anyukára nagyobb szüksége van. Jobbulást!

Szia. Igyál mézes, forró csipkebogyó teát. Próbálj ágy közelbe maradni, már amennyire lehet egy kisbaba meellett. Ha lázas lennél vegyél be egy lázcsillapitót. Rubofent, de jó az algopyrin is.Ettõl nem lesz baja a babádnak s egy gyógyult anyukára nagyobb szüksége van. Jobbulást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!