Találatok a következő kifejezésre: Hatásos a koszmó (4 db)

Mivel lehet hatásosan eltünteni, megelőzni a babák fején a koszmó kialakulását?

Én hiába olajozom semmi. Levakargassam? Milyen sampont lehet használni?

Legjobb válasz: Babe , koszmó elleni sampon! Gyógyszertárban lehet kapni és 1700 ft körül van. Mi is ezt használjuk és soha nem volt koszmónk és szép a baba haja.

Babe , koszmó elleni sampon! Gyógyszertárban lehet kapni és 1700 ft körül van. Mi is ezt használjuk és soha nem volt koszmónk és szép a baba haja.
Ne kapargasd. fürdés elõtt, kb.fél órával kend be babaolajjal, de jó a sima étolaj is, soktól hallottam már, mire fürdéshez kerül a sor, a koszmó felpuhul, és vízzel le lehet mosni, max. egy nagyon picit segíteni kell neki, de ne kapard, vagy vakard erõsen.nagyon pici babáknak nem ajánlanak az orvosok sem sampont, sem fürdetõt, max. amit a doki felír. az én kislányomnak írt fel fürdetõ krémet, de a sima víz is elegendõ.
Én lekapargattam, fürdés után jól felpuhult és könnyen lejött. Igaz sok idõbe telt.
nem szabad kapargatni! az étolajos megoldás is jó de a babe-nak a koszmo elleni és megelõzésre samponja nagyon jó és csecsemõre is használhato már.
Nekünk a védõnõ javasolta a puha körömkefét vagy a fürdõszivacs dörzsi részét. Elõtte felpuhítottam olajjal, majd fürdésnél samponnal finoman átdörzsöltem és eltûnt...

Meddig kell vigyázni a koszmó kialakulására? Hogy lehet hatásosan eltüntetni?

Legjobb válasz: eltüntetés: szaliciles krém. változó kinek mikor múlik el végleg. azt figyeltem meg amit itt írtak a csajok (meg a lányommal összehasonlítva) hogy babafüggõ.

eltüntetés: szaliciles krém. változó kinek mikor múlik el végleg. azt figyeltem meg amit itt írtak a csajok (meg a lányommal összehasonlítva) hogy babafüggõ.
még annyit az elõzõ hozzászólóhoz, hogy fésülni a haj növésével ellentétesen is érdemes
Babaolaj helyett tökéletes ám a sima olivaolaj is! Ugyanazt tudja, mint a babaolajok, csak nincs illatosítva és nem olyan drága :-) Azért mondják, hogy éjszakára kend be, mert akkor "dunsztolódik", hatásosabb. De megteheted, ha ez nem szimpatikus neked, hogy fürdés elõtt 1-2-3 órával beitatod és sapkát teszel rá fürdésig.
Minden este hajmosás elött babaolajal kennd be a babád fejbõrét.Hajmosás után pedig alaposan fésülgesd meg a kis haját.Kaparni nem szabad a koszmót, majd idõvel magától "leválik" a picurkád fejérõl.
ha nagyon makacs a kszmó, a Babe koszmó ellenisamon sokat segít.nekünk két hét alatt eltüntette! bocs a hibákért, fiam épp most öntött rám fél doboz red bullt:-)))
Én is babaolajjal szoktam fürdés elõtt bekenni. A védõnõm ajánlotta, hogy akár éjjelre is olajozzam be, majd adjak rá sapkát! Még ötletnek is rossz! Tuti nem aludnánk egy cseppet sem, de lehet, hogy valakinek bejön.
3 hósa babám, 1 hét volt mire lejött, tegnapra múlt el teljesen. 3 helyen is volt 20 forintosnyi koszmó. Fürdés elõtt 1 órával nívea babaolajat vattára öntöttem, jó vastagon átkentem a fejét, s vékonysapkát húztam rá. Fürdés végén még a kádban kiskefével átkefélgettem körkörösen, majd csak törölközövel áttöröltem. 1 hét alatt mind elmúlt, elsõ 3 nap semmi javulás nem volt, de meglett a kitartás eredménye.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, aranyosak vagytok! :-)

Hatásos a Babe koszmó elleni sampon?

Legjobb válasz: Nekem a védõnõ azt mondta, nagyon jó. Még nem próbáltuk, de a babatestápolójuk nagyon jó!

Nekem a védõnõ azt mondta, nagyon jó. Még nem próbáltuk, de a babatestápolójuk nagyon jó!
A fiam bucija koszmós volt, a dokink azt tanácsolta, hogy babaolajjal kenjük be a fejecskéjét vattával és huzzunk rá egy sapit fürdés elõtt 1/2 órával. Fürdésnél pedig jól megmostuk a fejecskéjét. 2-3 alkalom után nekünk elmúlt!
Szia! Nagyon jó!! Mi használtuk.
Nekünk nem használt az olajos kenegetés módszere. Nagyon bevált viszont a Babe. Most is azzal mosom a haját. Hat hónapos kislányos anyuka...
Mi is azt használtuk, bevált, ha nem az elsõ mosásra, akkor a másodikra lemostuk vele. A sampon amugy egy éves koráig kitarott a kisfiamnál.
Az én férjem másfajta sampont vett!(Extra gyengéd sampon babáknak és gyermekeknek) Igaz ez is jó lesz koszmó ellen?
Az én lányomnak még három évesen is van koszmó a fején (pedig nem hanyagoltam el sosem), és csak ez a Babé sampon használ, de csak úgy, ha mindig ezzel mosom a haját.
Észrevettétek, hogy amelyik gyerek ezt használja mind kopasz? Nagyon erõs, 2-3 mosás után kihullik a baba haja tõle.


A babe koszmó elleni samponon kívül van még valami hatásos sampon vagy készítmény?

Mit lehet még csinálni? Az olajozás nem vezetett eredményre.

Legjobb válasz: Mert a koszmót fel is kell vakarni a baba fejérõl puha szõrû kefével amikor felázott.Nem elég leolajozni.Ha ez nem eredményes akkor az már nem koszmo,hanem valami bõrbetegség. Az én kisebbik gyerekem 1 éves,néha még most is találok rajta,és elég nehezen szedem fel,de fel lehet azért.

Mert a koszmót fel is kell vakarni a baba fejérõl puha szõrû kefével amikor felázott.Nem elég leolajozni.Ha ez nem eredményes akkor az már nem koszmo, hanem valami bõrbetegség. Az én kisebbik gyerekem 1 éves, néha még most is találok rajta, és elég nehezen szedem fel, de fel lehet azért.
Szia Nekünk a Hammamelisz sampon sokat segített Yves Rocher termék.
Nekünk az olajozás nem használt, a védõnõ a Babe sampont ajánlotta, de ez sem bizonyult hatásosnak. Mostanában úgy fürdetem, hogy a hajas fejbõrét jó vastagon bekenem fürdetõkenõccsel, és azóta szép a fejbõre. Fürdetés után szoktam kicsit átkefélni a fejbõrét.
De mondom képzeld, nem feltételeztem, hogy van eszed, bocsi:-)))Nem hajmosás után kell vakargatni hanem elõtte amikor felázott az olajtól.HP
Nekünk az olajozás vált be, fürdetés elõtt jól bekentem, hagytam állni rajta 5-10 percet, majd lemostam, és szépen pár nap alatt lejött.Azóta gyönyörû a kis buksija.Újabban a füle tövénél kezdett el, így szintén olajozom és szépen le is jön róla.Gabi olajat használok, nagyon bevált.
Nem vált be a Babé, azért kérdezed? Csak mert nekünk egy-kettõre elmúlt tõle a koszmó, pedig nem vakargattam :-)
Hallod nekem sem váld be az olajozás.Ugy sajnáltam pont nyáron lett a feje koszmos és sapiban kellett neki lenni:) Nekünk csak a babe vált be.Heti 2x3-szor mosom meg a kis haját és azota se semmi:) )
Az én babámnál pár hetesen jelentkezett a koszmó.Az egyik ismerõsöm tanácsára kipróbáltam az aloe vera folyékony szappant és csodák csodájára 2 nap alatt elmúlt!Azóta azt használom, azzal fürdetem (mert kicsit ki volt száradva a bõre) és mosom a haját és mondhatom h hibátlan szerintem!Kisfiam 7 hónapos már és azóta se volt se koszmó, se kiütés, se semmi!Csak ajánlani tudom!!!
A kérdező hozzászólása: Nem mondod. Azért annyi eszem van hogy fel is kell vakarni, nem csak beolajozni. De az olajozás semmit sem ért.
Szia!Nem használt a Babé?Pedig szuper....Próbálkozzatok még, lehet, hogy 1 hét is kell, míg eltûnik, vagy legalábbis enyhül a koszmó.Képzeld, a kisfiamnak annyira makacs volt, hogy már szinte centiméternyi vastag és szagos is volt a lerakódás.Olajoztam, vakargattam, semmi eredmény.Majd megvettem a Babé sampont és mindenféle drasztikus dolog nélkül pár nap alatt eltûnt a koszmó. Azóta már jó pár hónap eltelt, nem volt gond.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!