Találatok a következő kifejezésre: Határozott idejű alatt (15 db)

Határozott idejű szerződést kínál egy cég /2 év/, de mi van, ha ez idő alatt teherbe esek? Vagy lehet a szerződésben erre vonatkozó kitétel?

Legjobb válasz: Attól még a munkaviszonyod fennáll a határozott idõtartam végéig, nem leszel szerzõdésszegõ.

Attól még a munkaviszonyod fennáll a határozott idõtartam végéig, nem leszel szerzõdésszegõ.
Azonban tudni kell, hogy ha nem tudsz szerzõdésszerûen teljesíteni, a határozott idejû szerzõdés a közös megegyezéses megszüntetésen kívül csak rendkívüli felmondással mondhatod fel!
A kérdező hozzászólása: Ez a gyakorlatban mit jelent? Pl.?
Ha a határozott idõ letelte elõtt bármelyik szerzõdõ fél (akár Te, akár a cég) valami okból fel kívánja bontani a szerzõdést, az vagy közös megegyezéssel történhet, vagy rendkívüli felmondással, de ez utóbbira csak a jogszabályban meghatározott feltételek fennállása esetén van lehetõség.
Semmi nincs. Elmész Tgyásra, és gyedre (ha megvan a kellõ idõd hozzá). Közben persze állományban maradsz addig, amíg a szerzõdésed szól. Ilyen kikötés személyiségi jogokat sért, nem lehetséges beleírni.

MIt tehetek ha határozott idejü munkaszerzödésem van (6hónap) és terhes lettem (8 hetes) kirughatnak betegállomány alatt? 3 hete dolgozom ezen a munkahelyen Mit tehetek ilyen helyzetben?

Legjobb válasz: Sajnos simán kirúghatnak, ha próbaidõn vagy. A határozott idejû szerzõdés pedig megint csak nem túl kedvezõ. :(

Sajnos simán kirúghatnak, ha próbaidõn vagy. A határozott idejû szerzõdés pedig megint csak nem túl kedvezõ. :(
Szia! Nekem is határozott idejû szerzõdésem volt mikor terhes lettem. A szerzõdés lejártáig nem rúghat ki, viszont ha lejár, akkor onnantól kezdve nincs védelem és valószínûleg nem alkalmaznak tovább, ha csak nem olyan rendesek, hogy kapsz egy határozatlan idejû szerzõdést. :(
Szia! Igen sajnos itt a határozott idejû szerzõdésen van a hangsúly.Amint lejár másnaptól már nem vagy biztosított, ahhoz pedig hogy a szülés után jogosult legyél a juttatásokra biztosítottnak kell lenned. Ha a szerzõdésed lejár és nem tudják hogy terhes vagy akkor két lehetõséged van ugye: vagy kapsz ismét egy határozott idejût vagy egy határozatlant. Ha határozatlan akkor nyert ügy, ha határozott akkor: nyersz újabb idõt a szülésig a biztosítottságod felé. Ha pedig most elküldenek akkor használd ki a passzív táppénzt /sajna már csak 30 nap/, utána munkanélkülit. Igaz nem írtad hogy elõtte dolgoztál-e illetve mennyit, de ha jogosult vagy a munkanélkülire a szülésig akkor megkapod a TGYÁS-t/GYED-et.
én úgy voltam, hogy decembertõl júniusig határozott idejû szerzõdésem volt.februárban terhes lettem.nem szóltam senkinek, és szerencsére el tudtam palástolni a dolgot.kicsit visszafogtam magam, de nem vetetk észre semmit.megvártam a szerzõdéshosszabbítást és után mikor már tudtam, hogy újabb határozottat kapta, (decemberig)akkor bejelentettem, hogy kisbabám lesz(majdnem 6hónapso voltam)még dolgoztam másfél hónapot és táppénzre mentem.Így kaptam tGYÁST?majd passzív GYEDET.mert ugye szó nélkül nem hosszabbítottak újra decemberben.
engem most küldtek el 6 hónap után, 7hetes terhesen, ugyanígy lejárt szerzõdéssel. valójában nem tudom, hogy jogos-e, most járok utána. az én elgondolásom szerint nem tehetnék meg, mert tök mindegy, miért akar elküldeni, mivel terhesen senki nem venne fel dolgozni, ezért védett vagy. ez tudom, hogy határozatlan idõre így van, de határozott esetében sajnos nem. Szerintem ha olyan az állásod, hogy nem túl megerõltetõ, akkor próbáld kihúzni hosszabbításig úgy, hogy nem mondod el senkinek. Ha szerencséd van nem fog annyira meglátszani és talán a rosszul létek is elkerülnek. Esetleg ha rendes a fõnököd, megbeszélheted vele, de ezt kevésbé ajánlom, kiindulva az én fõnökeimbõl... Én pénztáros voltam, és mivel már volt egy vetélésem nemrég, azonnal elmentem táppénzre. Nem is lett volna baj, de ahogy megtudták, hogy babám lesz és ezért vagyok otthon, rögtön elküldtek. Pedig nekem csak pár napon múlott, mert már elõ voltak készítve a papírok szerzõdés hosszabbításra.

Mi tortenik akkor, ha terhesseg alatt megszunik a munkaviszonyom (hatarozott ideju szerzodes, nem hosszabbitjak meg)? Jogosult leszek e igy, a szules utani tamogatasokra?

Hosszu tortenet ez, de megprobalom par mondatban. Gyermekvallalas elott allaunk a ferjemmel.1 evet kulfoldon toltottem, nem fizettem TB-t magam utan. Juliusban ezt elkezdtem, tehat mar biztositott vagyok 2 honapja(meg 4 honap szukseges, h osszejojjon a bizonos 180 nap biztositottsag). Jelenleg van egy olyan helyen dolgozom, ahol nem problemaznak varandossag eseten, de eleg strapas melo ez, valtanek. Viszont az uj munkaltato tart attol, h terhes leszek, s fizethet utanam dolgokat (nem tudom mennyit es miert?). Ennek kikuszobolese erdekeben hatarozott ideju szerzodest kotne velem. Szarmazhat ebbol karom? Marmint elesek igy valamilyen tamogatastol?

Legjobb válasz: Hát persze!! Az a lényeg, hogy biztosított legyél a szülés napján, különben semmiféle ellátátást nem kapsz, csak a 27 000 forintos GYEST. Figyelj, ha szeretnéd, vállald el, de amint lejár a határozott idõ, vedd igénybe a 45 nap passzív tp-t, majd menj el munkanélkülire. Így leszel jogosult a terhes gyermekágyi segélyre és a GYED-re is! Üdv

Hát persze!! Az a lényeg, hogy biztosított legyél a szülés napján, különben semmiféle ellátátást nem kapsz, csak a 27 000 forintos GYEST. Figyelj, ha szeretnéd, vállald el, de amint lejár a határozott idõ, vedd igénybe a 45 nap passzív tp-t, majd menj el munkanélkülire. Így leszel jogosult a terhes gyermekágyi segélyre és a GYED-re is! Üdv
De szerintem akkor igen, be kellene menned a TB-hez és ezt megkérdezni, nem akarok hülyeséget írni, ezért mondom! De miért akarod fizetni, ha ott van a munkanélküli? Majd õk fizetik! Bár lehet, hogy nem leszel jogosult, mert nincs elég napod. Sztem menj be a munkanélkülibe és a TB-hez is, hogy nehogy rosszul járj! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Ha a munkaviszony megszunese utan fizetem magamnak a TB-t, akkor sem valok jogosulta?
Akkor kapsz gyed-et és ilyeneket, ha a szülést megelõzõ két éveben minimum 180 napig biztosított voltál és amikor szülsz akkor is az vagy, akkor vagy biztosított ha dolgozol, táppénzen vagy, munkanélkülit kapsz, egyéni vállalkozó vagy ... tehát ezt kell figyelembe venned.


Határozott idejű szerződésnél felmondhatok a próbaidő alatt? Mennyi most a próbaidő, ha nincs benne a szerződésben?

Legjobb válasz: A próbaidõ 3 hónap max. Ennél lehet több, ha a cég kollektív szerzõdésében benne van (ekkor max 6 hónap lehet, de ez a plafon). Úgy is szokták írni, hogy nem írják, hogy mennyi a próbaidõ, csak jogszabályra hivatkoznak. Próbaidõ alatt bármelyik fél indokolás nélkül megszüntetheti a munkaviszonyt.

A próbaidõ 3 hónap max. Ennél lehet több, ha a cég kollektív szerzõdésében benne van (ekkor max 6 hónap lehet, de ez a plafon). Úgy is szokták írni, hogy nem írják, hogy mennyi a próbaidõ, csak jogszabályra hivatkoznak. Próbaidõ alatt bármelyik fél indokolás nélkül megszüntetheti a munkaviszonyt.

Ha határozott idejű szerződésem van, de 3 hónapos próbaidő is ki van kötve a szerződésbe, akkor ha felmondok a próbaidő alatt van bármilyen fizetési kötelezettségem?

Magyarul próbaid? alatt bemegyek és felmondok. Ez ugye nem min?sül jogellenesnek, hogy aztán fizethessek nekik?

Legjobb válasz: Próbaidõ alatt te is felmondhatsz és õk is felmondhatnak neked, mindenféle probléma nélkül

Próbaidõ alatt te is felmondhatsz és õk is felmondhatnak neked, mindenféle probléma nélkül

2008.12.31. én lejárt a határozott idejű munkaviszonyom. Ez idő alatt még TGYÁS-on voltam, jelenleg gyeden vagyok. Az anyósom párom tudta nélkül kijelentett. Párom most szeretne ismét b. jelenteni a céghez. Lehetséges ez GYED alatt?

A Kft-t, ahol dolgoztam 50%-ban párom , 50%-ban anyósom tulajdonában van. Határozott idej? szerz?désem volt, de párom meg akarta hosszabbítani a munkaszerz?dést. Mivel anyósom kijelentette, hogy bármire képes , amivel ártani tud nekem m.szüntette a munkaviszonyom , ami a GYed intézése során derült ki számunkra.

Legjobb válasz: Ne haragudj, de én úgy tudom, hogy amennyiben valamilyen ellátást kapsz (esetedben a GYED-et), akkor nem létesíthetsz munkaviszonyt, hiszen a bejelentés ugye munkaviszony jelent, amire ugye te bért kapsz. A kettõ együtt meg nem megy. Ha bejelentenek új munkaviszonnyal, akkor le kell mondanod a GYED-rõl... Sajnálom. Egyébként nem kell aláírnod semmit a megszûntetésrõl, a béredet kell és a papírjaidat kell az utolsó munkában töltött napon megkapnod. (Ha nincs más megegyezés, vagy ha postán kapod)

Ne haragudj, de én úgy tudom, hogy amennyiben valamilyen ellátást kapsz (esetedben a GYED-et), akkor nem létesíthetsz munkaviszonyt, hiszen a bejelentés ugye munkaviszony jelent, amire ugye te bért kapsz. A kettõ együtt meg nem megy. Ha bejelentenek új munkaviszonnyal, akkor le kell mondanod a GYED-rõl... Sajnálom. Egyébként nem kell aláírnod semmit a megszûntetésrõl, a béredet kell és a papírjaidat kell az utolsó munkában töltött napon megkapnod. (Ha nincs más megegyezés, vagy ha postán kapod)
nem értem.úgy tudtam hogy NEM lehet senkit kijelenteni, amíg nem telik le a gyes.és az aláírásodra nem volt szükség?
A kérdező hozzászólása: Határozott idejû szerzõdésem volt. Nem tudom, hogy ilyenkor is ua. a törvénY, mint a határozatlan idejûnél? NEM LEHET KIRÚGNI? Semmit nem írtam alá, mivel egy hónap múlva a gyed intézése során derûlt ki???
Sajnos határozott idejû szerzõdésnél nincs semmi védelem, automatikusan megszûnik a munkavisznyod, amikor lejár a határozott idõ. Az nem tiszta, hogy idõn belül szûntették meg a munkaviszonyod, vagy csak nem hosszabították meg? Nem mindegy! Tudsz konkrétat (dátumokat) írni, hátha tudok segíteni!
A kérdező hozzászólása: 2008.12.31-ig volt szerzõdésem és ezzel a nappal szüntették meg, de aláírást nem kért az anyósom, sõt még a páromnak sem szólt, pedig 50%-os tulajdonos a Kft.-ben. A párom Gyed alatt bejelenthet?
A kérdező hozzászólása: Hát ilyen egy szeretõ anyós . Tényleg m.tesz mindent, amivel ártani tud:-) Köszönöm a segítséged! Ági
Nagyon szívesen! És tényleg nagyon sajnálom! :(

Tgyás alatt lejárt a határozott idejű szerződésem. Jelenleg gyeden vagyok, de kistesó útban. Járni fog Tgyás?

Munkahely visszavenne,de csak határozott szerződésre,amíg a gyerek meg nem születik.Hány órában dolgozhatok kismamaként? Vki azt mondta nekik, csak4 órában lehet.Igaz ez?

Legjobb válasz: GYED mellett nem dolgozhatsz. GYES mellett dolgozhatsz a gyermek 1 eves kora utan, heti 30 órában.

GYED mellett nem dolgozhatsz. GYES mellett dolgozhatsz a gyermek 1 eves kora utan, heti 30 órában.
A gyerek lehet mamával, csak mivel jogilag nem nagyszülõ, így õ nem igényelhet utána gyest. De lehet vele, az a te döntésed, hogy kire bízod. Kicsit pontosítom az elõzõ válaszomat: a gyedhez két feltétel kell: a szülést megelõzõ két éven belül 365 biztosított nap, és biztosítottság igényléskor/szüléskor. (passzívan jár továbbá akkor is a gyed, ha a munkaviszony a tgyás alatt szûnik meg). Az elsõ kicsi után járt a gyed, hiszen minden feltételnek megfeleltél: megvolt a 365 nap, és a tgyás alatt szûnt meg a jogviszonyod, így a gyed is járt passzívan. Azonban jelenleg nem tudod felmutatni a 2 éven belüli 365 napod, hiszen mint írtam, a passzív gyed ideje a gyedhez szükséges 365 napba nem számít bele. HOgy újra járjon a gyed, ahhoz újra kell produkálni a 365 napot. A tgyásnak megengedõbbek a feltételei, ott a 365 napba bele kell számítani a jogviszony megszûnése után gyeden töltött idõt is, így annál csak a biztosítottságot kell produkálni, ami neked, ha visszamégy dolgozni, meglesz. A méltányossági gyed is le van írva a jogszabályban, amit linkeltem, de elég valószínû, hogy nem fogod megkapni, mert egyedi elbírálású, és ha látja az oep, hogy a szerzõdésed x idõn belül meg fog szûnni, akkor nem fogja megítélni. Abba meg a munkáltatód nemigen megy bele, hogy határozatlan idejû legyen a szerzõdésed.
A 4-5 órát én olvastam félre, bocsi, nem 4-5 hót olvastam, hanem 4-5 órát, azért írtam. Persze, hogy 30 óra mellett jár a gyes. A gyed azért nem fog járni, mert a jogszabály egyértelmûen leírja, hogy az ahhoz szükséges 365 napba mit lehet beleszámítani. A passzív gyed ideje a tgyáshoz szükséges 365 napba beleszámít, de a gyedhez szükségesbe sajnos nem, így neked nem lesz meg a 365 napod. Igen, látom, hogy volt munkád, de csak 2012. augusztus végéig - így a 2 éven belül esetedben 2013. augusztusáig tartott! A jogszabály: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700083.TV 40§-tól.
A kérdező hozzászólása: Légyszi küldjetek linket, ahol errõl olvashatok.
A kérdező hozzászólása: Méltányossági Gyedrõl tudnál küldeni vmi infót.Még nem beszéltem a munkahellyel, de lehet tovább is alkalmaznának, kérdés meddig kell élnie a baba születése után a szerzõdésnek.Nem értem, hogy a Gyed miért nem jár.Ha most jár, késõbb miért nem, hiszen elõtte is munkaviszonyom volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!Apósomék tudtommal nem bejegyzettek.Mit jelent, hogy 4-5 óra?Akkor nem lehet a 30 órát ledolgozni, ha nem akkor még kevesebbet kapok.Addig hova teszem a gyereket, ha nem lehet a mamával?
A 4-5 hónap sajnos kevés lenne a gyedhez, de a tgyás mindenképpen járni fog. Mivel neked az egy éved akkor lett volna meg, ha a kistesó 2013 augusztus végéig megszületik, így a gyedhez szükséges 365 napod nincsen meg. Max. méltányossági gyedet kérhetsz majd, ha itt az ideje (de az is sansztalan eléggé, tekintve, hogy csak szülésig foglalkoztatnak, és ott feltétel, hogy fennálló munkaviszony legyen). Viszont a tgyást tutira megkapod, ha valóban élni fog a jogviszonyod a szülésig/igénylésig, mert az ahhoz szükséges 365 napod meglesz. Az apósodék bejegyzett élettársak, vagy csak együtt élnek? Ha bejegyzett élettársak, akkor igényelheti a nagymama a gyest, egyébként nem. Viszont ha 4-5 órában mégy vissza dolgozni, akkor te is kaphatod a gyest, nem kell átadnod senkinek.
Szerintem ez elég spéci helyzet így ott kellene kérdezni ahol értenek hozzá. Nagyi szerintem nem mehet gyes-re, mivel õ jogilag idegen a gyerekednek. Esetleg a nagypapa papíron de a nagyival lenne.
A kérdező hozzászólása: 2012 augusztus végéig volt szerzõdésem, mielõtt lejárt kb.24.-e környékén megigényeltem a Tgyás-t.Szültem szeptember.27-én.Csak 4 órásként jelentettek be, így 3000ft-tal kapok többet, mint a Gyes.Így jártam, mert nem tudtam, hogy nem az átlagot számítják, hanem a szerzõdés szerinti számít.Június végén születne a kistesó.Ha a gyedet visszamondanám és az utolsó 4-5hóban dolgoznék 30 órában, nagymama(lehet nem vér szerinti is, mert férjem apukájának élettársa van, mivel felesége már meghalt)vigyázna rá nyugdíj mellett.Tõle vonnak vmit, éri hátrányosan a jövedelmét illetõen? Kitõl kérhetnék még segítséget?Számításban.
Pontosan mennyi ideje járt le a határozott idejû szerzõdésed? Ettõl függ ugyanis, hogy kaphatsz-e gyedet.
Ha nem mész vissza dolgozni, akkor tgyás esetleg járhat, ez sokmindentõl függ, de ehhez be kell jelentkezni álláskeresési segélyre!! Gyed nem jár, ha most passzív gyeden vagy és nem mész vissza dolgozni. Ráadásul elég bonyolult a helyzet, mert passzív gyed után újból meg kell szerezni az 1 év biztosított idõt, de ebben nem vagyok biztos, szerintem szakértõt kérdezz meg. Kismamaként akár teljes munkaidõben is dolgozhatsz, de akkor gyest te nem kérheted. Ha teljes munkaidõben szeretnél dolgozni, akkor esetleg nyugdíjas nagyszülõ igénybe veheti a gyest. Ha te kéred a gyest, akkor heti 30 órát dolgozhatsz.
Heti 30 óránál többet nem dolgozhatsz gyes mellett. Gyed mellett semennyit nem lehet. Viszont ha nem mész vissza dolgozni akkor a szülésidõpontjában nincs élõmunkaviszonyod akkor sem tyás sem gyed nem fog járni csak gyes.
A kérdező hozzászólása: Köszi du. átnézem.

Határozott idejű szerződéssel foglalkoztat a munkahelyem, 6 havonta hosszabbítanak. Lassan szeretnénk babát. Ha a terhesség alatt lejár a munkaviszonyom, akkor hogy alakul a tgyás, gyed?

Trükközni kell a teherbeesés időpontjával, hogy még akkor hosszabbítsanak, mikor nem látszik a baba, és remélni, hogy a munkaviszony alatt megszületik? Vagy ha közben tápénzre megyek, akkor hiába járna le a szerződésem, állományban maradok? Vagy talán a szüléskor nem muszáj munkaviszonyban állni, csak meglegyen előtte a 180 nap? Köszönöm a válaszokat, erre nem találtam rá magamtól.

Legjobb válasz: Ha lejár a szerzõdésed, akkor semmit sem kapsz, csak Gyest! Ha elmész táppénzre, lejár a szerzõdésed, ugyan úgy kirúgnak a szerzõdés lejártakor! Igazából ha 3 hónapos terhesen hosszabbítanak szerzõdést, akkor pont kitartana szülésig, és járna a Tgyás, csak ugye az ember nem akkor esik teherbe, amikor szeretne!

Ha lejár a szerzõdésed, akkor semmit sem kapsz, csak Gyest! Ha elmész táppénzre, lejár a szerzõdésed, ugyan úgy kirúgnak a szerzõdés lejártakor! Igazából ha 3 hónapos terhesen hosszabbítanak szerzõdést, akkor pont kitartana szülésig, és járna a Tgyás, csak ugye az ember nem akkor esik teherbe, amikor szeretne!
1. "Trükközni kell a teherbeesés idõpontjával, hogy még akkor hosszabbítsanak, mikor nem látszik a baba, és remélni, hogy a munkaviszony alatt megszületik?" Így igaz. Ha ezt meg tudod oldani, akkor nincs gond. 2. "Vagy ha közben tápénzre megyek, akkor hiába járna le a szerzõdésem, állományban maradok?" Nem. A táppénz is megszûnik a munkaviszonnyal egyidejûleg. Ha letelik a határozott idõ, csak akkor maradsz állományban, ha hosszabbítanak. A táppénzzel nem. 3. "Vagy talán a szüléskor nem muszáj munkaviszonyban állni, csak meglegyen elõtte a 180 nap?" 365 nap kell, nem 180, és a szüléskor csak akkor nem kell a munkaviszony, ha a kiírt idõpont elõtt megkezded a tgyást (max. 28 nappal lehet) és a tgyás alatt megszûnik a jogviszonyod. Ilyenkor a gyed jár, csak passzívan. Ha szülés elõtt max. 42 nappal szûnik meg, akkor passzívan jár a tgyás, de a gyed már nem. Ha ennél is hamarabb szûnik meg, akkor egyik sem jár, csak a gyes. Lehet játszmázni az álláskeresési támogatással, úgy még járhatnak az ellátások, de a legoptimálisabb az lenne, ha a hosszabbításkor min. 2 hónapos terhes lennél. Köszönöm a válaszo kat, erre nem találtam rá magamtól.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Ez elég szomorú azért :-/ S ha idõközben lejár a munkaviszonyom és bejelentkezés munkanélkülire, akkor jár a tgyás és a gyed is? De gondolom csak akkor, ha még a munkanélküli ellátás alatt születik. Ha már nem kapom a m.nélkülit, akkor a tgyást, gyedet sem, igaz?
Igen, jól tudod sajna. Ezért írtam a trükközést, mert ha késõbb kezded, akkor járhat mindkettõ. De nézzük pozitívan, 3 hónapos terhes leszel, amikor hosszabbítanak :)

Határozott idejű munkaszerződésem van 2012. 06.30. -ig. Remélem mihamarabb teherbe esek. Ha az idő alatt elmegyek táppénzre, akkor mi lesz a munkaviszonyommal?

Legjobb válasz: Semmi nem lesz a munkaviszonyoddal. Úgy ahogy van 06.30-a után megszûnik. Vagy befáradsz az akkor már volt munkahelyedre vagy kipostázzák a papírjaidat. 06.30-ig vagy táppénzen, utána azt hiszem van 1 hónap passzív táppénzre is lehetõséged. Ha az is letelt, akkor pedig munkanélküli segély 3 hónapig. Hogy mire leszel jogosult nem tudom, de szerintem max. GYES, esetleg GYED. Ennek utána kell nézned.

Semmi nem lesz a munkaviszonyoddal. Úgy ahogy van 06.30-a után megszûnik. Vagy befáradsz az akkor már volt munkahelyedre vagy kipostázzák a papírjaidat. 06.30-ig vagy táppénzen, utána azt hiszem van 1 hónap passzív táppénzre is lehetõséged. Ha az is letelt, akkor pedig munkanélküli segély 3 hónapig. Hogy mire leszel jogosult nem tudom, de szerintem max. GYES, esetleg GYED. Ennek utána kell nézned.
Utolsónak: Ezt én úgy tudom, hogy pont a közalkalmazottakra nem vonatkozik. De nem vagyok benne biztos, hogy jól tudom, mindenesetre jó ötlet, hogy nézzen utána.
Kedves negyedik! Bocs az offért, de én is pedagógus vagyok. A közalkalmazotti tv. úgy tudom, nem engedi meg 3-nál többször a hosszabbítgatást. Ha bepereled a munkáltatód, kötelezik, hogy a sokadik határozott munkaszerzõdés helyett határozatlanra vegyen fel. A helyedben megkérdeznék egy ügyvédet.
Megszûnik a munkaviszonyod, és a szülés után gyes+csp jár, meg az egyszeri anyasági. Más nem. Legalábbis nekem így mondták a humánpolitikán nálunk a cégnél. Nekem év végén járt le a szerzõdésem, de szerencsére meghosszabbították, mégpedig úgy, hogy a gyerek másfél éves koráig kértem csak a gyedet (nov. vége), papíron visszamentem dolgozni - a szabadságaimat elfogyasztom - és közben jött dec 31. Mivel a szerzõdés lejártakor "aktív" dolgozó voltam, így meghosszabbították a szerzõdésemet, ugyan úgy mint az összes többi kollégáét is, azoknak viszont, akik gyeden vannak, egynek sem, õk mind mentek a levesbe. :( Most elhasználom az összes felgyûlt szabimat, utána táppénzre megyek, én március végén szülök. Javaslom, kérdezz utána, hátha ez nálatok is mûködne így.
Tudom, hogy jogosult vagyok, de kösz, hogy mondtad.Az lenne az igazi szívás, ha még ezekre sem lennék jogosult. Épp elég, hogy évek óta dolgozom ugyanazon a helyen, de nem fognak visszavenni a baba/babák után, mert nem határozatlan a szerzõdésem, ráadásul a gyes, gyed nem számít közalkalmazotti jogviszonynak, tehát nem ugrik kategóriát a fizetésem. Sehogy sem jó ez a rendszer.
Utolsónak: Attól még, hogy megszûnik a munkaviszonyod júniusban, még jogosult lehetsz tgyásra, gyedre, ugye tudod?
Pedagógus vagy? Nálunk ugyanez a helyzet. Minden évben szeptember 1-tõl június 15-ig, szerencsésebb esetben 30-ig írnak szerzõdést az emberrel, nyáron munkanélküli + a rettegés, hogy egyáltalán visszavesznek-e szeptemberben. Nagyon kiszolgáltatott helyzet. Mi július végére várjuk az elsõ babánkat, de kész vicc, hogy évk óta pedagógusként dolgozom, a nyári szünet jogosan járna nekem, e helyett pedig konkrétan megszûnik a munkaviszonyom, mire világra jön a baba. A fiatalabb kolléganõim nem mernek ilyen körülmények között belevágni a baba-projektbe, ahogy mi sem mertünk, de mostmár 31 vagyok, egy vetélés és hosszú próbálkozás után nincs mese, jön, amikor jön. Bocs az offért, de elkap a harci hév, ha ilyen helyzettel találkozom!
Nincs már passzív táppénz A munkanélküli segély csak 90 napig jár. Ha pitty-putty teherbe esel, tgyásra még talán jogosult lehetsz, de gyedre már csak nagyon matekozva. Talán.
Ugyanúgy lejár 2012. 06. 30-án.
Kedves utolsó! Sajnos lehet, hogy neked van igazad, mert közalkalmazottnak lenni nem fenékig tejfel. :) Nálam pl. ugyanígy hosszabbítgattak, aztán amikor terhes lettem, nem hosszabbítottak többé... Akkor mondta az ügyvéd, hogy ez nem törvényes, ha háromnál többször hosszabbítanak, akkor az lehet határozott idejû szerzõdés, de határozatlannak kell tekinteni. De ez még 2004-ben volt, azóta sok minden megváltozott ebben az országban. :(
Mivel mi a teendõ? A GYEDet kellene megigényelned
Nekem 2 nappal a születésnapja után járt le a szerzõdésem, direkt így lett csinálva.Semmit nem kell tenned, mert a szülés napján biztosított voltál, rendesen jár a TGYÁS, utána a GYED, majd a GYES.Csak arra kell figyelned, ha szeretnétek még babát, vissza kellene menned elõtte min.1 évet dolgozni, mert Õrá viszont csak GYES-re lennél jogosult, mivel a szülés idõpontja elõtt nem volt meg az egy év munkaviszonyod.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!