Találatok a következő kifejezésre: Határozatlan időre fel (7 db)

Határozatlan időre vettek fel egy gyárba. Viszont a szerződésben bene van a 3 hónap próba idő is. Kiderült, hogy terhes vagyok és nem dolgozhatom tovább, mivel éjszakázom és persze nehéz fizikai munka. Kirúghatnak? Mit tehetek?

Megjegyzésként annyit, hogy ez az els? bejelentett munkahelyem és sajna csak nov. 5-e óta dolgozom itt.

Legjobb válasz: Próbaidõ alatt bármelyik fél indoklás nélkül megszüntetheti a jogviszonyt, még a terhesség ideje alatt is. A nagyon szigorú szabályok csak akkor védik a kismamákat, ha nem próbaidõsen dolgoznak. Egyébként lehet, hogy az éjszakázástól smemi bajod nem lenne, hiszen régen is dolgoztak a nõk, nem írták ki õket semmiféle táppénzre. Mérlegelned kell, hogy anyagilag mennyire fogjátok bírni, ha otthon leszel. Ha bírjátok a te fizetésed nélkül is, akkor javaslom, hogy mondd el a fõnöködnek, rajta múlik, mi lesz. Ha nem bírtok megélni a fizetésed hiányában, akkor dolgozz tovább, és várd meg, míg letöltöd a próbaidõdet, utána jelentsd be, és akkor bizony már semmit nem tehet. Könnyû, és konfliktusoktól mentes babavárást kívánok!

Próbaidõ alatt bármelyik fél indoklás nélkül megszüntetheti a jogviszonyt, még a terhesség ideje alatt is. A nagyon szigorú szabályok csak akkor védik a kismamákat, ha nem próbaidõsen dolgoznak. Egyébként lehet, hogy az éjszakázástól smemi bajod nem lenne, hiszen régen is dolgoztak a nõk, nem írták ki õket semmiféle táppénzre. Mérlegelned kell, hogy anyagilag mennyire fogjátok bírni, ha otthon leszel. Ha bírjátok a te fizetésed nélkül is, akkor javaslom, hogy mondd el a fõnöködnek, rajta múlik, mi lesz. Ha nem bírtok megélni a fizetésed hiányában, akkor dolgozz tovább, és várd meg, míg letöltöd a próbaidõdet, utána jelentsd be, és akkor bizony már semmit nem tehet. Könnyû, és konfliktusoktól mentes babavárást kívánok!
Nehéz fizikai munkát semmi esetre sem szabad, tovább végezned. Nem szeretnél elvetélni feltételezem. Annyit megpróbálhatsz, hogy áttennének e más munkakörbe. Sok sikert, nagyon vigyázz magatokra.
Próbaidõ alatt felmondhatnak indok nélkül. Prbóálj meg egyezséget kötni, áthelyeztetni magad valahova, vagy gyorsan keress más munkát...

Ha határozatlan idõre vettek fel dolgozni, akkor nem küldhetnek el terhesség alatt, ugye?

már több mint 6 hónapja dolgozom itt.

Legjobb válasz: Nem, mert védett vagy. Ha tp-re mész terhesség alatt, akkor sem. Ha határozott lenne a m.szerzõdésed, akkor nem lenne min filózni. Attól a naptól nem lenne élõ m.szerzõdésed, ameddig a határozott idõtartam vége szól.

Nem, mert védett vagy. Ha tp-re mész terhesség alatt, akkor sem. Ha határozott lenne a m.szerzõdésed, akkor nem lenne min filózni. Attól a naptól nem lenne élõ m.szerzõdésed, ameddig a határozott idõtartam vége szól.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, mind nagyon hasznos volt. 7es, õszinte részvétem. És vajon annak idején a terhességed miatt küldtek el? Szemét dolog ez:-(
Én az írásbeliséget a családi adókedvezménnyel oldottam meg. 2-3 példányban és maradt nekünk is, amin ott a munkáltatóm aláírása!
Én úgy oldottam meg az írásbeliséget, hogy 2 példányban írtam meg a "bejelentést", és az egyiket aláírattam az ügyvezetõvel, hogy ezen és ezen a napon 1 pld-t átvett. Így nekem volt egy saját példányom, az ügyvezetõ aláírásával, hogy tudomásul vette a várandósság tényét. Az már más tészta, hogy az ikreimet félidõben elveszítettük, megbeszéltük, hogy a "kötelezõ" 6 hét után újra munkába állhatok, majd a munkába állás 2. napján felmondtak...
Szerinted ajánlott levél vagy téritvényes ami bizonyíthatóan átvett.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Erre találták fel azt a helyet, amit úgy hívnak, hogy posta. Azon belül a postának van két egészen jól bevált alkalmazása, amit igénybe tudnak venni a vevõk, mint szolgáltatás. Ezt a kettõt úgy hívják, hogy AJÁNLOTT és TÉRTIVEVÉNYES. Megírod szépen a levélkédet, beborítékolod. Megcímzed és a postán a néninek vagy bácsinak odaadod azzal, hogy: "Csókolom! Ajánlott, tértivevényesen kérném szépen!" Ekkor kapni fogsz két papírkát, amit értelemszerûen kitöltesz. Ha kérdésed van, segítenek neked a kitöltésben. A tértivevényes részt ráragasztják a boríték hátsó felére, amit kézbesítés után visszakapsz postai úton. Tehát a postaládádban lesz 2-3 nap után. Az ajánlott szelvényt pedig a blokkal együtt megkapod, amit olyan helyre teszel, ahol még álmodból felkeltve is tudod merre van! Az ajánlott szelvényen lesz egy RL szám, ami a beazonosításhoz szükséges. Ha probléma van, hogy nem érkezett meg a címzetthez, akkor azzal tudsz reklamálni bármelyik magyar postán. A tértivevényes szelvényen (ami visszaérkezik hozzád) látni fogsz egy aláírás és egy dátumot. Ez azt jelenti, hogy ki vette át és mikor a leveled. Ez egy hivatalos módja az eljárásnak. Ha így adod fel, akkor nem mondhatja a munkáltatód, hogy nem kapta meg. Fõleg, ha a tértivevényes szelvény aláírva a postaládádba landolt. Plusz, te tudod bizonyítani, hogy feladtad a levelet és reklamálni is tudsz, mint írta a postán. Ha sürgõsbe szeretnéd, hogy megkapják, akkor még érdemes kérned az AJÁNLOTT, TÉRTIVEVÉNYES mellé az ELSÕBBSÉGI szolgáltatást. Ez azt jelenti, hogy másnap már meg kell kapniuk a leveled, de legkésõbb feladás utáni 48 órában! Emellett elküldheted a munkáltatódnak e-mailben. Bár ez nem döntõ bizonyíték, hogy megkapja-e vagy sem. Így marad a jól bevált, megbízható ügyintézés: a Magyar Posta.
A kérdező hozzászólása: "írásban kell a munkáltatónak jelezni a terhességet" ezt sose értettem. gondolom szépen megfogalmazom egy papíron és odaadom neki. de mi van, ha késõbb azt mondja, hogy én neki nem adtam ilyet. vagy hogy mûködik ez????
Nem küldhetnek el, de írásban kell a munkáltatónak jelezni a terhességet, csak úgy vagy védett!!
Nem küldhetnek el, védett vagy!
7-es vagyok. Szerintem nem ez játszott közre, egyébként is "merülõ félben" volt a cég, és felsõ szinten is problémák voltak, így csak "kapóra jött", hogy egy embertõl megszabadulhatnak. (Kicsit körülményes lett volna újra foglalkoztatni egyébként, mert költözés miatt csak távmunkát tudtam volna vállalni, heti 1-2 bejárással, szóval nem úgy, mint terhesség elõtt... Csak az volt a "gáz", hogy beígérték, aztán meg pofára ejtettek.)

Ha közszférába határozott idejű szerződéssel vesznek fel (most a létszámstop alatt), akkor a szerződés lejártával elbocsátanak? Vagy meghosszabbítják határozatlan időre, ha megvannak elégedve velem? Hogy szokott ez lenni?

Legjobb válasz: Ha létszámstop van, akkor vagy meghosszabbítják, vagy elbocsátanak. Ez attól is függ milyen jellegû mnkára vettek fel. Ha pl. egy egy évig tartó projektre, akkor valószínûbb, hogy búcsút intenek. Ha meg feloldják a létszámstopot, vagy vki elmegy nyugdíjba vagy felszabadul más miatt egy státusz, az is lehet, hogy átvesznek rá.

Ha létszámstop van, akkor vagy meghosszabbítják, vagy elbocsátanak. Ez attól is függ milyen jellegû mnkára vettek fel. Ha pl. egy egy évig tartó projektre, akkor valószínûbb, hogy búcsút intenek. Ha meg feloldják a létszámstopot, vagy vki elmegy nyugdíjba vagy felszabadul más miatt egy státusz, az is lehet, hogy átvesznek rá.
A kérdező hozzászólása: Nem projektrõl van szó, adminisztratív munkakör, 2012. júniusáig, gyerekszülés miatta távollétre hirdették meg az állást.


Határozatlan idejű munkaszerződésem van, felmondási idő nem szerepel benne. Fel szeretnék mondani, ilyenkor mennyi ideig tarthat vissza a munkáltató? Mi a különbség munkavállalói felmondás vagy közös megegyezés esetén?

Legjobb válasz: A felmondási idõt a munka törvénykönyv határozza meg, nem a szerzõdés, ami így 60 nap. A közös megegyezésnél nincs végkielégítés. Kb ennyi a különbség.

A felmondási idõt a munka törvénykönyv határozza meg, nem a szerzõdés, ami így 60 nap. A közös megegyezésnél nincs végkielégítés. Kb ennyi a különbség.
A felmondási idõt tényleg a Munka törvénykönyve határozza meg, de nem 60 nap, hanem 30 nap (naptári nap). Ha a munkavállaló mond fel, akkor - ha egyébként a feltételek fennállnának rá - végkielégítés nem jár. Közös megegyezéses munkaviszony megszüntetés esetén pedig az van, amiben a dolgozó és a munkáltatója írásban megegyeznek. Ez szinte korlátlanul bármi lehet. Ilyenkor nem jár például végkielégítés a dolgozónak, de adható...:) Stb.

Határozatlan m. viszonyt ha felmondanak kötelező felm. Időre járó m. bért adni?

(egyébként: és ha azt ledolgoztatják, akkor az hol felmondási id???)

Legjobb válasz: Persze, amíg szerzõdés nincs felbontva. Dolgozni sem szívességbõl jár be valaki felmondási idõ alatt, hanem pénzért.

Persze, amíg szerzõdés nincs felbontva. Dolgozni sem szívességbõl jár be valaki felmondási idõ alatt, hanem pénzért.

Ha határozatlan idejű szerződésem van és én mondok fel a cégnél van felmondási idő?

Legjobb válasz: Van. Ha a cég belemegy a közös megegyezésbe akkor nincs. http://www.hrportal.hu/index.phtml?page=article&id=61799

Van. Ha a cég belemegy a közös megegyezésbe akkor nincs. http://www.hrportal.hu/index.phtml?page=article&id=61799
igen, van. nézz bele a szerzõdésedbe. különben 30 nap.

Határozatlan idejû szerzõdésnél, ha én mondok fel mennyi a felmondási idõ? Szerzõdésben nincs benne!

Legjobb válasz: 30 nap. A felet a munkaltato elengedheti, de nem koteles.

30 nap. A felet a munkaltato elengedheti, de nem koteles.
Ahogy elsõ mondja. Illetve abban az esetben ha a munkaszerzõdés máshogy nem rendelkezik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!