Találatok a következő kifejezésre: Hasznos dolog környezetvédelem, de miért esszük (1 db)

Hasznos dolog a környezetvédelem, de miért esszük meg nagykanállal az álságos vetületeit?

Cseréld energiafaló mosógépedet új, takarékosra. Van fogalma valakinek, hogy egy mosógép el?állítása mennyi energia és környezetszennyezés? Nem beszélve a csereperiódusok fogyasztói társadalom általi s?r? kikényszerítettségér?l. És ne fikázza a régi, de jó karban lév? nagyköbcentis autómat olyan ember, aki 2-3 évente lecseréli a kocsiját és közvetve többszörös roncsot szabadít a természetre, mint a magamfajta. Stb stb.

Legjobb válasz: Teljesen igazad van. Nagy problémák vannak itt a mélyben, eredendõen csináltunk mindent rosszul az évtizedek-századok során. Most meg szomorkodunk hogy hajjaj.

Teljesen igazad van. Nagy problémák vannak itt a mélyben, eredendõen csináltunk mindent rosszul az évtizedek-századok során. Most meg szomorkodunk hogy hajjaj.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem ez nagyon összetett dolog. Nem demagógiának szántam és önmagában egyetértek azzal, hogy igyekezzen az ember a legkörnyezetbarátabb megoldásokat alkalmazni maga körül. Nekem nem is ezzel van a bajom. Sokkal inkább azzal a "fogyasztói lobbival", ami a profithajhászás miatt pocsékolásra sarkallja a társadalmat, a vevõt, csúnya szóval: FOGYASZTÓT. Remélem nem leszek demagóg, de nagyanyáink korában nem volt ennyi csomagolás, elmentek a tejes "ibrikkel" a piacra, megtöltötték, kész. Higiénés szempontból, nem biztos, hogy ez a legjobb, de nem volt ekkora csomagolóanyaggyártás és pocsékolás mint ma. Ugyanez érvényes a kocsikra: ha nem lenne olyan gyakori a modellváltás, az autókat mondjuk 3 év helyett 10 éves csereperiódusokra készíténék fel (azaz az elsõ tulaj csak 10 éves korában passzolná le olyannak, aki a használtat tudja/akarja venni). De sajnos a fogyasztói társadalom az ésszerûséget messze nem figyelembevéve pocsékol, direk olyan cuccokat gyárt (pl mobil telefon, híradástechnika stb stb) amik mind erkölcsileg, mind fizikailag sokkal gyorsabban avulnak, mint ezelõtt 10-20 évvel. Na ez a káros, mert bizonyos határ felett (!) már egy takarékosabb "cucc" elõûllítása aztán a cserélgetés miatt újabbak elõállítása már több energiát emészt fel és zsákmányolja ki a természetet, mint amennyi energiát megspóroluink vele. Én csak arra akartam reflektálni, hogy ha leejtünk egy gyufaszálat, aztán három másikat is meggyújtunk, mire az egy leesettet megleljük - nem biztos, hogy a legésszerûbb megoldás.
Jó a feltevés, még ha kicsit demagóg is. Viszont kicsit sincsen körbejárva! Mert egy mosógépet átlagosan mennyi ideig használ egy átlagos felhasználó? 10-20 évig? (tartós fogyasztási cikk) a régi technológia elõbb utóbb fel fogja modnani a szolgálatot. arról nem beszélve, hogy több vizet, és több mosószeres vizet használ/enged a természetbe. A több energiáról amit használ ne is bezséljünk. Autók! hát az autók életútja kicsit bonyolultabb, mert ha jobban megvizsgáljuk globalisan a dolgot kiderül, hogy az az autó amit mi lecseélünk, az nem is a roncstelepen végzi, hanem megy tovább keletre, ill. délre. Románia, Bulgária, Afrika stb. Ahogy mi megvesszük a németek elhasznált autóit, amit mi elhasználunk megy tovább és fut kb ötszázezer km-t tõlünk keletebre/délebbre. Nem ezen szennyezzük agyon a környezetet. én sokkal jobban aggódom a több tízezer kínai szénerõmû megépítése miatt, vagy hogy irtjuk az õserdõket, ugyanis ezek olyan folyamatok amiket nem lehet visszaforgatni! és lenne más alternatíva is. A te régi nagykövcentis autód szerintem több káros anyagot bocsájt a levegõbe (ha használod is) mint összevéve az aki 2-3 évent új autót vesz, és más helyett is elszenvedi a kezdeti értékcsökkenést is, és ezzel másokat is hozzájuttat viszonylag új autók megvásárlásához, ezért azok lecserélhetik a régi nagyfogyasztású autóikat újjabbakra. Szerintem jó fej. :) és lehet, hogy hosszabb távon õ csinálja jól. De vajon, szelektíven gyûjtöd-e a szemetet, és figyelsz-e arra, hogy ne égjen fölöslegesn a villany, illetve, hogy környezetbarát mosó/mosogatószereket, használj? vagy éppen környezetbarát csomagolású árút? Think global, act local!!! Gondolkodj globálisan, cselekdej lokálisan!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért csak a fehér ember lehet rasszista, fajgyűlölő?

Szerintem, a feketék (beleértve a barnákat azaz a cigányokat) sokkal jobban tudnak gyűlölködni.
Például ha egy fehér férfi összeházasodik egy fekete nővel akkor Afrikában akár meg is gyilkolják a férjet, más helyeken pedig csak erős gyűlölet van vagy akár ott is megölik (pl. Amerika)
De ha én azt mondom,hogy nem helyes az,hogy egy fekete férfi fehér nővel van ,na akkor én egy rasszista fajgyűlölő és minden gyűlöletet megtestesítő emberré válok.
Vagy az nem baj,hogy a romák gádzsóznak meg parasztoznak, és tettlegességig fajul a gyűlöletük egy fehér (magyar) ellen, de mikor valaki csak fel merészel szólalni a romák ellen akkor olyan botrány lesz, hát még ha tettlegességig menne a dolog.
Persze a magyarok ellen elkövetett bűncselekményeket azzal magyarázzák,hogy a cigány nem fogja kirabolni,megveri a saját vérét.
De akkor miért baj az,hogy én cigánybűnözésről beszélek?Persze hogy nem fogom a saját véremet szidni!(azaz a magyar bűnelkövetőket akiket egyébként ugyan úgy elítélek mint a cigánybűnözőket) Nem?
Nem az a válasz a kérdésre,hogy liberalizmus, hiszen mikor elhangzott az a kijelentés,hogy a cigányok egy része állat és azok ne legyenek, akkor sokan fel voltak háborodva ezen az oldalon is, de most meg majd jön a sok válasz,hogy ez a liberalizmus meg stb...hát nem!Mert ti is ugyan úgy felháborodtok az ilyeneken, és mégsem valljátok magatokat liberálisnak.
Bár sejtem,hogy inkább a cigányokat pártolták sokan mintsem a Fideszt, és ezét nem tetszett sokaknak, mert egy Fideszes mondta, de ez is nevetséges, hogy szidjátok a cigányokat aztán meg melléjük álltok mert nem tetszik az adott politikai párt...

Azt pedig nem értem,hogy miért nem lehet ilyen kérdést kiírni, gondolom ez is törölve lesz valami mondvacsinált indokkal, de akkor hol kaphatok választ ha nem itt?

11

Ha Hitler győz, akkor is sor került volna a Holokausztra?

Vagy akkor az eredeti terveknek megfelelően egyszerűen kitelepítették volna a zsidókat Európából és kész?

10

GDP-t mikor és hányszor szokták kiszámolni egy évben?

Lehet, hogy bután hangzik a kérdés. Úgy értem, hogy ezt év közben is többször kiszámolják, vagy év végén, esetleg jövő év januárjában "összeülnek" és egyetlen alkalommal kiszámolják, hogy előző évben mennyi volt?

4

A legtobb rasszista ember alatalaban semmire sem vitte az eleteben azert gyuloli onmagat masokban?

Nekem az a tapasztalatom, hogy a tanult emberek kozott, kevesebb a fajgyulolo nem?

17

Ki indította azt a szerencsétlen fiatalembert a legutóbbi eurovíziós dalfesztiválon?

Ritka az ennyire nulla produkció szerintem.Tökéletesen tehetségtelen,szinte vicc.A Magyarok szégyene....

28

Mi történne, ha mindenhol 18-ra emelnék az óvszervásárlás korhatárát, míg a szexuális élet legalitása még mindig 14 év?

http://index.hu/belfold/2013/06/01/csak_felnottek_vehetnek_o..

Kapnánk egy baby-boom-ot vagy egy rakás öngyilkos fiatalt? Esetleg nyomorgó gyerekek százait? Illegális abortuszokat? Mert hogy a kamasz ha kefélni akar, fog is, nem fogja érdekelni, hogy kotonnal vagy anélkül... Ez egyre inkább nonszensznek tűnik!

6

Az Európai Unió miért nem kezd valamit az illegális határsértőkkel?

Az unió határországainál drótkerítést , őrtornyokat kellene felállítani és aláaknázni , majd szigorú ellenőrzéseket bevezetni.
Olyasmi határvédelemre gondolok , mint ami az USA és Mexikó között van.
Így valószínű csökkenne az illegális határsértők száma.

Minden héten kapnak el Magyarországon illegális határsértőket.

4

Mit adhatnék Orbán Viktornak születésnapjára a jó kívánságokon kívül? Ti mit kívánnátok neki?

Az Orbánfóbiás emberek ne válaszoljanak!

9

Melyik a leghitelesebb magyar hírportál?

A kurucinfót meg a népszavát ne írjátok mert nagyon egyoldalúak és szélsőségesek.

7

Európában miért vannak ilyen silány semmit érő önvédelmi törvények? Vagy csak Magyarországon ilyenek?

Van az USA-ban élő közeli rokonom ,az ő családjában van aki joggal foglalkozik.

Összehasonlítottam a kettőt ,és a magyar , illetve átlag európai borzalmasan pocsék.
Direkt , mintha a jogsértőknek , bűnelkövetőknek akarnának kedvezni.

A magántulajdont tűzzel vassal védeni kell , és ehhez minden jogot meg kell adni a tulajdonosnak!

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!