Találatok a következő kifejezésre: Hasznos dolog környezetvédelem, de miért esszük (1 db)

Hasznos dolog a környezetvédelem, de miért esszük meg nagykanállal az álságos vetületeit?

Cseréld energiafaló mosógépedet új, takarékosra. Van fogalma valakinek, hogy egy mosógép el?állítása mennyi energia és környezetszennyezés? Nem beszélve a csereperiódusok fogyasztói társadalom általi s?r? kikényszerítettségér?l. És ne fikázza a régi, de jó karban lév? nagyköbcentis autómat olyan ember, aki 2-3 évente lecseréli a kocsiját és közvetve többszörös roncsot szabadít a természetre, mint a magamfajta. Stb stb.

Legjobb válasz: Teljesen igazad van. Nagy problémák vannak itt a mélyben, eredendõen csináltunk mindent rosszul az évtizedek-századok során. Most meg szomorkodunk hogy hajjaj.

Teljesen igazad van. Nagy problémák vannak itt a mélyben, eredendõen csináltunk mindent rosszul az évtizedek-századok során. Most meg szomorkodunk hogy hajjaj.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem ez nagyon összetett dolog. Nem demagógiának szántam és önmagában egyetértek azzal, hogy igyekezzen az ember a legkörnyezetbarátabb megoldásokat alkalmazni maga körül. Nekem nem is ezzel van a bajom. Sokkal inkább azzal a "fogyasztói lobbival", ami a profithajhászás miatt pocsékolásra sarkallja a társadalmat, a vevõt, csúnya szóval: FOGYASZTÓT. Remélem nem leszek demagóg, de nagyanyáink korában nem volt ennyi csomagolás, elmentek a tejes "ibrikkel" a piacra, megtöltötték, kész. Higiénés szempontból, nem biztos, hogy ez a legjobb, de nem volt ekkora csomagolóanyaggyártás és pocsékolás mint ma. Ugyanez érvényes a kocsikra: ha nem lenne olyan gyakori a modellváltás, az autókat mondjuk 3 év helyett 10 éves csereperiódusokra készíténék fel (azaz az elsõ tulaj csak 10 éves korában passzolná le olyannak, aki a használtat tudja/akarja venni). De sajnos a fogyasztói társadalom az ésszerûséget messze nem figyelembevéve pocsékol, direk olyan cuccokat gyárt (pl mobil telefon, híradástechnika stb stb) amik mind erkölcsileg, mind fizikailag sokkal gyorsabban avulnak, mint ezelõtt 10-20 évvel. Na ez a káros, mert bizonyos határ felett (!) már egy takarékosabb "cucc" elõûllítása aztán a cserélgetés miatt újabbak elõállítása már több energiát emészt fel és zsákmányolja ki a természetet, mint amennyi energiát megspóroluink vele. Én csak arra akartam reflektálni, hogy ha leejtünk egy gyufaszálat, aztán három másikat is meggyújtunk, mire az egy leesettet megleljük - nem biztos, hogy a legésszerûbb megoldás.
Jó a feltevés, még ha kicsit demagóg is. Viszont kicsit sincsen körbejárva! Mert egy mosógépet átlagosan mennyi ideig használ egy átlagos felhasználó? 10-20 évig? (tartós fogyasztási cikk) a régi technológia elõbb utóbb fel fogja modnani a szolgálatot. arról nem beszélve, hogy több vizet, és több mosószeres vizet használ/enged a természetbe. A több energiáról amit használ ne is bezséljünk. Autók! hát az autók életútja kicsit bonyolultabb, mert ha jobban megvizsgáljuk globalisan a dolgot kiderül, hogy az az autó amit mi lecseélünk, az nem is a roncstelepen végzi, hanem megy tovább keletre, ill. délre. Románia, Bulgária, Afrika stb. Ahogy mi megvesszük a németek elhasznált autóit, amit mi elhasználunk megy tovább és fut kb ötszázezer km-t tõlünk keletebre/délebbre. Nem ezen szennyezzük agyon a környezetet. én sokkal jobban aggódom a több tízezer kínai szénerõmû megépítése miatt, vagy hogy irtjuk az õserdõket, ugyanis ezek olyan folyamatok amiket nem lehet visszaforgatni! és lenne más alternatíva is. A te régi nagykövcentis autód szerintem több káros anyagot bocsájt a levegõbe (ha használod is) mint összevéve az aki 2-3 évent új autót vesz, és más helyett is elszenvedi a kezdeti értékcsökkenést is, és ezzel másokat is hozzájuttat viszonylag új autók megvásárlásához, ezért azok lecserélhetik a régi nagyfogyasztású autóikat újjabbakra. Szerintem jó fej. :) és lehet, hogy hosszabb távon õ csinálja jól. De vajon, szelektíven gyûjtöd-e a szemetet, és figyelsz-e arra, hogy ne égjen fölöslegesn a villany, illetve, hogy környezetbarát mosó/mosogatószereket, használj? vagy éppen környezetbarát csomagolású árút? Think global, act local!!! Gondolkodj globálisan, cselekdej lokálisan!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ti nem érzitek úgy mintha össz-vissz 20-30 ember kommentelgetne itt?

Pár éve mintha nagyobb élet lett volna a fórumon!

6

Mekkora a munkanélküliség aránya a fiatalok; pályakezdők között?

Diplomások / nem diplomások

4

Ha árvízi védekezési munkákban szeretnék részt venni, hol, milyen hivatalnál kell rá jelentkeznem? Kell hozzá orvosi alkalmassági vagy ilyesmi? Hogyan megy ez?

Hallom, hogy jön az árhullám a Dunán, és ha a III. kerületet is érinteni fogja, lehet, hogy szükség lesz majd védekezésre. Még nem régóta lakom itt, de már be vagyok jelentkezve, csak még nincs munkám, de addig is szeretném hasznossá tenni magam, amíg lesz. Ha szükség van rám.

9

Miért jönnek ide a finnek?

Most láttam a kókusz beharangozójába hogy a finnek tömegessével települnek az országba. Van mitől tartanunk? Azért jönnek hogy átvegyék a hatalmat? Mi van ha cionista finnek? Na már csak ezért is a jobbikra kell zavarni hogy az ilyeneket elzavarják!!!

22

Beindulhat a magyar vasúti járműgyártás?

http://richpoi.com/cikkek/hazai/ilyenek-lesznek-az-uj-magyar..

Magyarország régen világviszonylatban is eléggé elöl járt vasúti kocsik gyártásában.

Szükség is van rá , hogy újra egy innovatív ország legyen Magyarország.

Csak nehogy a nyugatiak tönkretegyék azt az éledező gyártást is.

A MÁV-ra is eléggé ráférne ,egy kocsipark újítás.

10

Meg van engedve egy középiskolai tanárnak a politizálás tanórán?

8

Mennyire erezheto az orban diktatura, a hajlektalanokat erintve?

Arra lennek kivancsi, hogy sokan eltuntek budapest utcairol sokakat bebortonoztek utcan alvasert? Becsben es Munchenben mar magyar satortabor is megjelent magyar hajlektalanokkal...

37

Hol, vagy kinél kell bejelenteni a chip és veszettség elleni oltással nem rendelkező kutyákat tartó tulajdonost?

14

Miért csak a fehér ember lehet rasszista, fajgyűlölő?

Szerintem, a feketék (beleértve a barnákat azaz a cigányokat) sokkal jobban tudnak gyűlölködni.
Például ha egy fehér férfi összeházasodik egy fekete nővel akkor Afrikában akár meg is gyilkolják a férjet, más helyeken pedig csak erős gyűlölet van vagy akár ott is megölik (pl. Amerika)
De ha én azt mondom,hogy nem helyes az,hogy egy fekete férfi fehér nővel van ,na akkor én egy rasszista fajgyűlölő és minden gyűlöletet megtestesítő emberré válok.
Vagy az nem baj,hogy a romák gádzsóznak meg parasztoznak, és tettlegességig fajul a gyűlöletük egy fehér (magyar) ellen, de mikor valaki csak fel merészel szólalni a romák ellen akkor olyan botrány lesz, hát még ha tettlegességig menne a dolog.
Persze a magyarok ellen elkövetett bűncselekményeket azzal magyarázzák,hogy a cigány nem fogja kirabolni,megveri a saját vérét.
De akkor miért baj az,hogy én cigánybűnözésről beszélek?Persze hogy nem fogom a saját véremet szidni!(azaz a magyar bűnelkövetőket akiket egyébként ugyan úgy elítélek mint a cigánybűnözőket) Nem?
Nem az a válasz a kérdésre,hogy liberalizmus, hiszen mikor elhangzott az a kijelentés,hogy a cigányok egy része állat és azok ne legyenek, akkor sokan fel voltak háborodva ezen az oldalon is, de most meg majd jön a sok válasz,hogy ez a liberalizmus meg stb...hát nem!Mert ti is ugyan úgy felháborodtok az ilyeneken, és mégsem valljátok magatokat liberálisnak.
Bár sejtem,hogy inkább a cigányokat pártolták sokan mintsem a Fideszt, és ezét nem tetszett sokaknak, mert egy Fideszes mondta, de ez is nevetséges, hogy szidjátok a cigányokat aztán meg melléjük álltok mert nem tetszik az adott politikai párt...

Azt pedig nem értem,hogy miért nem lehet ilyen kérdést kiírni, gondolom ez is törölve lesz valami mondvacsinált indokkal, de akkor hol kaphatok választ ha nem itt?

11

Ha Hitler győz, akkor is sor került volna a Holokausztra?

Vagy akkor az eredeti terveknek megfelelően egyszerűen kitelepítették volna a zsidókat Európából és kész?

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!