Találatok a következő kifejezésre: Hasznos dolog környezetvédelem, de miért esszük (1 db)

Hasznos dolog a környezetvédelem, de miért esszük meg nagykanállal az álságos vetületeit?

Cseréld energiafaló mosógépedet új, takarékosra. Van fogalma valakinek, hogy egy mosógép el?állítása mennyi energia és környezetszennyezés? Nem beszélve a csereperiódusok fogyasztói társadalom általi s?r? kikényszerítettségér?l. És ne fikázza a régi, de jó karban lév? nagyköbcentis autómat olyan ember, aki 2-3 évente lecseréli a kocsiját és közvetve többszörös roncsot szabadít a természetre, mint a magamfajta. Stb stb.

Legjobb válasz: Teljesen igazad van. Nagy problémák vannak itt a mélyben, eredendõen csináltunk mindent rosszul az évtizedek-századok során. Most meg szomorkodunk hogy hajjaj.

Teljesen igazad van. Nagy problémák vannak itt a mélyben, eredendõen csináltunk mindent rosszul az évtizedek-századok során. Most meg szomorkodunk hogy hajjaj.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem ez nagyon összetett dolog. Nem demagógiának szántam és önmagában egyetértek azzal, hogy igyekezzen az ember a legkörnyezetbarátabb megoldásokat alkalmazni maga körül. Nekem nem is ezzel van a bajom. Sokkal inkább azzal a "fogyasztói lobbival", ami a profithajhászás miatt pocsékolásra sarkallja a társadalmat, a vevõt, csúnya szóval: FOGYASZTÓT. Remélem nem leszek demagóg, de nagyanyáink korában nem volt ennyi csomagolás, elmentek a tejes "ibrikkel" a piacra, megtöltötték, kész. Higiénés szempontból, nem biztos, hogy ez a legjobb, de nem volt ekkora csomagolóanyaggyártás és pocsékolás mint ma. Ugyanez érvényes a kocsikra: ha nem lenne olyan gyakori a modellváltás, az autókat mondjuk 3 év helyett 10 éves csereperiódusokra készíténék fel (azaz az elsõ tulaj csak 10 éves korában passzolná le olyannak, aki a használtat tudja/akarja venni). De sajnos a fogyasztói társadalom az ésszerûséget messze nem figyelembevéve pocsékol, direk olyan cuccokat gyárt (pl mobil telefon, híradástechnika stb stb) amik mind erkölcsileg, mind fizikailag sokkal gyorsabban avulnak, mint ezelõtt 10-20 évvel. Na ez a káros, mert bizonyos határ felett (!) már egy takarékosabb "cucc" elõûllítása aztán a cserélgetés miatt újabbak elõállítása már több energiát emészt fel és zsákmányolja ki a természetet, mint amennyi energiát megspóroluink vele. Én csak arra akartam reflektálni, hogy ha leejtünk egy gyufaszálat, aztán három másikat is meggyújtunk, mire az egy leesettet megleljük - nem biztos, hogy a legésszerûbb megoldás.
Jó a feltevés, még ha kicsit demagóg is. Viszont kicsit sincsen körbejárva! Mert egy mosógépet átlagosan mennyi ideig használ egy átlagos felhasználó? 10-20 évig? (tartós fogyasztási cikk) a régi technológia elõbb utóbb fel fogja modnani a szolgálatot. arról nem beszélve, hogy több vizet, és több mosószeres vizet használ/enged a természetbe. A több energiáról amit használ ne is bezséljünk. Autók! hát az autók életútja kicsit bonyolultabb, mert ha jobban megvizsgáljuk globalisan a dolgot kiderül, hogy az az autó amit mi lecseélünk, az nem is a roncstelepen végzi, hanem megy tovább keletre, ill. délre. Románia, Bulgária, Afrika stb. Ahogy mi megvesszük a németek elhasznált autóit, amit mi elhasználunk megy tovább és fut kb ötszázezer km-t tõlünk keletebre/délebbre. Nem ezen szennyezzük agyon a környezetet. én sokkal jobban aggódom a több tízezer kínai szénerõmû megépítése miatt, vagy hogy irtjuk az õserdõket, ugyanis ezek olyan folyamatok amiket nem lehet visszaforgatni! és lenne más alternatíva is. A te régi nagykövcentis autód szerintem több káros anyagot bocsájt a levegõbe (ha használod is) mint összevéve az aki 2-3 évent új autót vesz, és más helyett is elszenvedi a kezdeti értékcsökkenést is, és ezzel másokat is hozzájuttat viszonylag új autók megvásárlásához, ezért azok lecserélhetik a régi nagyfogyasztású autóikat újjabbakra. Szerintem jó fej. :) és lehet, hogy hosszabb távon õ csinálja jól. De vajon, szelektíven gyûjtöd-e a szemetet, és figyelsz-e arra, hogy ne égjen fölöslegesn a villany, illetve, hogy környezetbarát mosó/mosogatószereket, használj? vagy éppen környezetbarát csomagolású árút? Think global, act local!!! Gondolkodj globálisan, cselekdej lokálisan!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit koncertetezett a Depeche MOde izraelbe?

Mos látom hogy nyomtak egyet telavivban

5

Van valakitek a családban, ismeretségi körben, aki túlélte a zsidó koncentrációs tábort? És ha van, mit mesélt erről?

A nagymamám 18 éves volt, amikor kiszabadult a táborból, ő egyedül a családjából. (Emlékszem a szörnyű tetoválásra a karján.) De ő soha senkinek nem volt hajlandó beszélni az ottani szörnyűségekről, amiket átélt. Ezért érdekelne ilyen tapasztalat hiteles forrásból.

6

Hol tudnék a gazdaságról, gazdasági rendszerről többet olvasni?

Esetleg könyvek,oldalak,stb, melyek leírják a piacgazdaságot,vagy bármilyen gazd.rendszert,a bankszektor működését,stb.?
Előre is köszi!

4

Ha 2009-ben Gyurcsány lemondása után nem a szocialisták közül választották volna az új miniszterelnököt, hanem népszavazással, akkor már akkor is a Fidesz nyert volna?

6

Miért volt polgárháború az amerikai polgárháború, ha az két független állam között zajlott?

3

Hány holokauszt túlélő él még? Komoly válaszokat légyszi

10

Mennyire igaz a mondás, miszerint a történelem megismétli önmagát?

9

Az orosz maffia mennyire van jelen magyarországon?

4

Kinek mennyi a villanyszámlája?

Csak kiváncsiságból.

9

Vörös hajú gróf/nemes. (? )

Nem tudom pontosan, melyik kategóriába illik ez a kérdés, de szerintem ide is, abból adódóan, hogy nagy valószínűséggel egy gróf fattya volt az apai nagyapám... Valójában, nem tudom, hogy a "fattyú" szó mennyire sértő, ha egy ősömre mondom... Ezért, ha esetleg az, akkor inkább úgy fejezem ki magam, hogy: nem törvényes gyerek.

Szóval, a lényeg:
Az apai nagyapám (mint azt korábban írtam) nagyon vörös, göndörkés hajú, szeplős arcú, vékony, magas ember volt, amivel nagyon "kitűnt" a feltehetőleg névleges családjából, mivel a testvérei fekete, egyenes hajúak, alacsonyak, és vaskosak voltak, és a bőrük sem volt annyira fehér. (NEM cigányok voltak, hanem havaselvi kunok apai ágról, anyai ágról pedig magyarok.) Õ volt a hetedik gyermek, vagyis hat bátyja volt. Az anyukája barna hajú, és szemű volt, rendes, fehér bőrrel (dédmamám), aki szolgálni járt egy gróf/nemes birtokára, ahol általában sok időt eltöltött. Elmondása szerint, vörös hajú, magas ember volt az illető.
Tatám névleges apja pedig fekete hajú, zömök volt, rá hasonlítottak a bátyjai (korábban, részben kitértem erre). Ezen információkat apámtól tudtam meg nem olyan régen.
Gondoltam arra is, hogy valami genetikai "átugrás" történhetett az esetben, ha ESETLEGESEN mégsem a gróftól lenne a nagyapám. Mert hallottam, hogy előfordul ritkán olyan, hogy valamelyik régen élt őst "örököl" a születendő gyerek. VISZONT, ezt megcáfolja több tényező is: az egyik, hogy a gróf magas, vörös volt, a másik, hogy hozzá járt szolgálni dédmamám, a harmadik pedig az, hogy apám, és én is (főleg én, apám a nagymamámra is) nagyon hasonlítunk a nagypapára, DE a testvéreire egyáltalán nem, senki sem. Annak idején, a nagyapám is mondogatta (nagymamám mondta), hogy ő bizony "nem közülük való".

Sajnos, egyelőre még nem tudjuk a gróf nevét. Csak a neten keresgélünk.
Gondolom, több birtoka/földje is lehetett, és nem biztos, hogy az volt a fő lakhelye.
Ez a birtok egyébként, Csongrád megye keleti részén volt megtalálható, ahová szolgálni járt a dédim, és ahol gyakran járt a gróf.

Tudnátok esetleg segíteni abban, hogy melyik nemes ember lehetett ő??? Hátha ismeritek a ma élő, törényes őseit...
Gondolom, a vörös, göndör/hullámos haj nem valami gyakori.

20/f vagyok.

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!