Találatok a következő kifejezésre: Hasznos dolog környezetvédelem, de miért (1 db)

Hasznos dolog a környezetvédelem, de miért esszük meg nagykanállal az álságos vetületeit?

Cseréld energiafaló mosógépedet új, takarékosra. Van fogalma valakinek, hogy egy mosógép el?állítása mennyi energia és környezetszennyezés? Nem beszélve a csereperiódusok fogyasztói társadalom általi s?r? kikényszerítettségér?l. És ne fikázza a régi, de jó karban lév? nagyköbcentis autómat olyan ember, aki 2-3 évente lecseréli a kocsiját és közvetve többszörös roncsot szabadít a természetre, mint a magamfajta. Stb stb.

Legjobb válasz: Teljesen igazad van. Nagy problémák vannak itt a mélyben, eredendõen csináltunk mindent rosszul az évtizedek-századok során. Most meg szomorkodunk hogy hajjaj.

Teljesen igazad van. Nagy problémák vannak itt a mélyben, eredendõen csináltunk mindent rosszul az évtizedek-századok során. Most meg szomorkodunk hogy hajjaj.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem ez nagyon összetett dolog. Nem demagógiának szántam és önmagában egyetértek azzal, hogy igyekezzen az ember a legkörnyezetbarátabb megoldásokat alkalmazni maga körül. Nekem nem is ezzel van a bajom. Sokkal inkább azzal a "fogyasztói lobbival", ami a profithajhászás miatt pocsékolásra sarkallja a társadalmat, a vevõt, csúnya szóval: FOGYASZTÓT. Remélem nem leszek demagóg, de nagyanyáink korában nem volt ennyi csomagolás, elmentek a tejes "ibrikkel" a piacra, megtöltötték, kész. Higiénés szempontból, nem biztos, hogy ez a legjobb, de nem volt ekkora csomagolóanyaggyártás és pocsékolás mint ma. Ugyanez érvényes a kocsikra: ha nem lenne olyan gyakori a modellváltás, az autókat mondjuk 3 év helyett 10 éves csereperiódusokra készíténék fel (azaz az elsõ tulaj csak 10 éves korában passzolná le olyannak, aki a használtat tudja/akarja venni). De sajnos a fogyasztói társadalom az ésszerûséget messze nem figyelembevéve pocsékol, direk olyan cuccokat gyárt (pl mobil telefon, híradástechnika stb stb) amik mind erkölcsileg, mind fizikailag sokkal gyorsabban avulnak, mint ezelõtt 10-20 évvel. Na ez a káros, mert bizonyos határ felett (!) már egy takarékosabb "cucc" elõûllítása aztán a cserélgetés miatt újabbak elõállítása már több energiát emészt fel és zsákmányolja ki a természetet, mint amennyi energiát megspóroluink vele. Én csak arra akartam reflektálni, hogy ha leejtünk egy gyufaszálat, aztán három másikat is meggyújtunk, mire az egy leesettet megleljük - nem biztos, hogy a legésszerûbb megoldás.
Jó a feltevés, még ha kicsit demagóg is. Viszont kicsit sincsen körbejárva! Mert egy mosógépet átlagosan mennyi ideig használ egy átlagos felhasználó? 10-20 évig? (tartós fogyasztási cikk) a régi technológia elõbb utóbb fel fogja modnani a szolgálatot. arról nem beszélve, hogy több vizet, és több mosószeres vizet használ/enged a természetbe. A több energiáról amit használ ne is bezséljünk. Autók! hát az autók életútja kicsit bonyolultabb, mert ha jobban megvizsgáljuk globalisan a dolgot kiderül, hogy az az autó amit mi lecseélünk, az nem is a roncstelepen végzi, hanem megy tovább keletre, ill. délre. Románia, Bulgária, Afrika stb. Ahogy mi megvesszük a németek elhasznált autóit, amit mi elhasználunk megy tovább és fut kb ötszázezer km-t tõlünk keletebre/délebbre. Nem ezen szennyezzük agyon a környezetet. én sokkal jobban aggódom a több tízezer kínai szénerõmû megépítése miatt, vagy hogy irtjuk az õserdõket, ugyanis ezek olyan folyamatok amiket nem lehet visszaforgatni! és lenne más alternatíva is. A te régi nagykövcentis autód szerintem több káros anyagot bocsájt a levegõbe (ha használod is) mint összevéve az aki 2-3 évent új autót vesz, és más helyett is elszenvedi a kezdeti értékcsökkenést is, és ezzel másokat is hozzájuttat viszonylag új autók megvásárlásához, ezért azok lecserélhetik a régi nagyfogyasztású autóikat újjabbakra. Szerintem jó fej. :) és lehet, hogy hosszabb távon õ csinálja jól. De vajon, szelektíven gyûjtöd-e a szemetet, és figyelsz-e arra, hogy ne égjen fölöslegesn a villany, illetve, hogy környezetbarát mosó/mosogatószereket, használj? vagy éppen környezetbarát csomagolású árút? Think global, act local!!! Gondolkodj globálisan, cselekdej lokálisan!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Melyik a leg-romamentesebb település Pest megyében?

Valaki meg tudná nekem mondani, azt a települést Pest megyében, ahol a legkevesebb Roma származású ember él?

12

Mi a véleményed felcsútról?

2

A Fidesz miért emel már megint adót?

8

Mar keso cselekedni?

Mar keso lenne fellepni a hatterhatalom ellen?
ugy gondolom mar celegyenesben van a tervuk es aligha ha lehet megallitani ezeket a mocskokat......
ha viszont eljon az Uj Vilagrend mennyi idejeig fog uralkodni?

3

"Árpád-ház adta a legtöbb szentet az európai kereszténységnek. " Igaz ez?

3

Létezik politikamentes történelmi újság Magyarországon?

Egyszerűen nem találok olyan történelemmel kapcsolatos újságot ami objektív lenne. Mindig csak a lerágott témákkal jönnek, hogy Trianon, meg II. világháború, ami nem mondom hogy nem érdekes, de ezekről szokott szólni majdnem hogy az egész újság, gondolok például a Rubikonra. Valaki tud valami jó újságit ajánlani ami tényleg a történelemmel foglalkozik?

3

A parlament klimatizálva van?

Csak kíváncsiságból.

Elég régi épület ,kívül sehol nem látni a klíma külső egységeit.

7

Hogy tennéd a MÁV-Startot nyereségessé, magasabb színvonalúvá?

-Szerintem ,a kocsik állapota , külleme nagyban közrejátszik.PL:Németországban is nagyon szépen fel tudják újítani kívül-belül+klimatizálni a 40 éves személykocsikat ,teljesen 21. századi szintre.
És a tisztaságra is ügyelnek.
Szóval a kocsik minőségének javítása.

-Sebesség , idő.
Sok vonalon a vonat lassabb , mint a busz ,hosszabb a menetidő.
Hogyha ,a vonat menetideje rövidebb lenne akkor valószínű többen használnák.
Ehhez jobbára pályaátalakítások ,pályafelújítások lennének szükségesek.

Szerintem ha ezeken tudnának javítani akkor sokan átpártolnának buszról vonatra ,mert kényelmesebb a vonat , gyorsabb lenne...stn
Sok előnye van a busszal szemben.

4

Most, hogy meghalt Horn Gyula, szerintetek őt is úgy fogják eltemetni-még ha a mostani kormány tiltakozik ellene is-, mint pár hónappal ezelőtt Thachert, vagy pedig csak egy szerény temetése lesz?

8

Kiskorúként (13) nyomtathatok magamnak alábbi újságírói igazolványt és küldhetek be cikkeket?

http://kuruc.info/r/6/48926/

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!