Találatok a következő kifejezésre: Hasznos dolog környezetvédelem, de miért (1 db)

Hasznos dolog a környezetvédelem, de miért esszük meg nagykanállal az álságos vetületeit?

Cseréld energiafaló mosógépedet új, takarékosra. Van fogalma valakinek, hogy egy mosógép el?állítása mennyi energia és környezetszennyezés? Nem beszélve a csereperiódusok fogyasztói társadalom általi s?r? kikényszerítettségér?l. És ne fikázza a régi, de jó karban lév? nagyköbcentis autómat olyan ember, aki 2-3 évente lecseréli a kocsiját és közvetve többszörös roncsot szabadít a természetre, mint a magamfajta. Stb stb.

Legjobb válasz: Teljesen igazad van. Nagy problémák vannak itt a mélyben, eredendõen csináltunk mindent rosszul az évtizedek-századok során. Most meg szomorkodunk hogy hajjaj.

Teljesen igazad van. Nagy problémák vannak itt a mélyben, eredendõen csináltunk mindent rosszul az évtizedek-századok során. Most meg szomorkodunk hogy hajjaj.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem ez nagyon összetett dolog. Nem demagógiának szántam és önmagában egyetértek azzal, hogy igyekezzen az ember a legkörnyezetbarátabb megoldásokat alkalmazni maga körül. Nekem nem is ezzel van a bajom. Sokkal inkább azzal a "fogyasztói lobbival", ami a profithajhászás miatt pocsékolásra sarkallja a társadalmat, a vevõt, csúnya szóval: FOGYASZTÓT. Remélem nem leszek demagóg, de nagyanyáink korában nem volt ennyi csomagolás, elmentek a tejes "ibrikkel" a piacra, megtöltötték, kész. Higiénés szempontból, nem biztos, hogy ez a legjobb, de nem volt ekkora csomagolóanyaggyártás és pocsékolás mint ma. Ugyanez érvényes a kocsikra: ha nem lenne olyan gyakori a modellváltás, az autókat mondjuk 3 év helyett 10 éves csereperiódusokra készíténék fel (azaz az elsõ tulaj csak 10 éves korában passzolná le olyannak, aki a használtat tudja/akarja venni). De sajnos a fogyasztói társadalom az ésszerûséget messze nem figyelembevéve pocsékol, direk olyan cuccokat gyárt (pl mobil telefon, híradástechnika stb stb) amik mind erkölcsileg, mind fizikailag sokkal gyorsabban avulnak, mint ezelõtt 10-20 évvel. Na ez a káros, mert bizonyos határ felett (!) már egy takarékosabb "cucc" elõûllítása aztán a cserélgetés miatt újabbak elõállítása már több energiát emészt fel és zsákmányolja ki a természetet, mint amennyi energiát megspóroluink vele. Én csak arra akartam reflektálni, hogy ha leejtünk egy gyufaszálat, aztán három másikat is meggyújtunk, mire az egy leesettet megleljük - nem biztos, hogy a legésszerûbb megoldás.
Jó a feltevés, még ha kicsit demagóg is. Viszont kicsit sincsen körbejárva! Mert egy mosógépet átlagosan mennyi ideig használ egy átlagos felhasználó? 10-20 évig? (tartós fogyasztási cikk) a régi technológia elõbb utóbb fel fogja modnani a szolgálatot. arról nem beszélve, hogy több vizet, és több mosószeres vizet használ/enged a természetbe. A több energiáról amit használ ne is bezséljünk. Autók! hát az autók életútja kicsit bonyolultabb, mert ha jobban megvizsgáljuk globalisan a dolgot kiderül, hogy az az autó amit mi lecseélünk, az nem is a roncstelepen végzi, hanem megy tovább keletre, ill. délre. Románia, Bulgária, Afrika stb. Ahogy mi megvesszük a németek elhasznált autóit, amit mi elhasználunk megy tovább és fut kb ötszázezer km-t tõlünk keletebre/délebbre. Nem ezen szennyezzük agyon a környezetet. én sokkal jobban aggódom a több tízezer kínai szénerõmû megépítése miatt, vagy hogy irtjuk az õserdõket, ugyanis ezek olyan folyamatok amiket nem lehet visszaforgatni! és lenne más alternatíva is. A te régi nagykövcentis autód szerintem több káros anyagot bocsájt a levegõbe (ha használod is) mint összevéve az aki 2-3 évent új autót vesz, és más helyett is elszenvedi a kezdeti értékcsökkenést is, és ezzel másokat is hozzájuttat viszonylag új autók megvásárlásához, ezért azok lecserélhetik a régi nagyfogyasztású autóikat újjabbakra. Szerintem jó fej. :) és lehet, hogy hosszabb távon õ csinálja jól. De vajon, szelektíven gyûjtöd-e a szemetet, és figyelsz-e arra, hogy ne égjen fölöslegesn a villany, illetve, hogy környezetbarát mosó/mosogatószereket, használj? vagy éppen környezetbarát csomagolású árút? Think global, act local!!! Gondolkodj globálisan, cselekdej lokálisan!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért volt polgárháború az amerikai polgárháború, ha az két független állam között zajlott?

3

Hány holokauszt túlélő él még? Komoly válaszokat légyszi

10

Mennyire igaz a mondás, miszerint a történelem megismétli önmagát?

9

Az orosz maffia mennyire van jelen magyarországon?

4

Kinek mennyi a villanyszámlája?

Csak kiváncsiságból.

9

Vörös hajú gróf/nemes. (? )

Nem tudom pontosan, melyik kategóriába illik ez a kérdés, de szerintem ide is, abból adódóan, hogy nagy valószínűséggel egy gróf fattya volt az apai nagyapám... Valójában, nem tudom, hogy a "fattyú" szó mennyire sértő, ha egy ősömre mondom... Ezért, ha esetleg az, akkor inkább úgy fejezem ki magam, hogy: nem törvényes gyerek.

Szóval, a lényeg:
Az apai nagyapám (mint azt korábban írtam) nagyon vörös, göndörkés hajú, szeplős arcú, vékony, magas ember volt, amivel nagyon "kitűnt" a feltehetőleg névleges családjából, mivel a testvérei fekete, egyenes hajúak, alacsonyak, és vaskosak voltak, és a bőrük sem volt annyira fehér. (NEM cigányok voltak, hanem havaselvi kunok apai ágról, anyai ágról pedig magyarok.) Õ volt a hetedik gyermek, vagyis hat bátyja volt. Az anyukája barna hajú, és szemű volt, rendes, fehér bőrrel (dédmamám), aki szolgálni járt egy gróf/nemes birtokára, ahol általában sok időt eltöltött. Elmondása szerint, vörös hajú, magas ember volt az illető.
Tatám névleges apja pedig fekete hajú, zömök volt, rá hasonlítottak a bátyjai (korábban, részben kitértem erre). Ezen információkat apámtól tudtam meg nem olyan régen.
Gondoltam arra is, hogy valami genetikai "átugrás" történhetett az esetben, ha ESETLEGESEN mégsem a gróftól lenne a nagyapám. Mert hallottam, hogy előfordul ritkán olyan, hogy valamelyik régen élt őst "örököl" a születendő gyerek. VISZONT, ezt megcáfolja több tényező is: az egyik, hogy a gróf magas, vörös volt, a másik, hogy hozzá járt szolgálni dédmamám, a harmadik pedig az, hogy apám, és én is (főleg én, apám a nagymamámra is) nagyon hasonlítunk a nagypapára, DE a testvéreire egyáltalán nem, senki sem. Annak idején, a nagyapám is mondogatta (nagymamám mondta), hogy ő bizony "nem közülük való".

Sajnos, egyelőre még nem tudjuk a gróf nevét. Csak a neten keresgélünk.
Gondolom, több birtoka/földje is lehetett, és nem biztos, hogy az volt a fő lakhelye.
Ez a birtok egyébként, Csongrád megye keleti részén volt megtalálható, ahová szolgálni járt a dédim, és ahol gyakran járt a gróf.

Tudnátok esetleg segíteni abban, hogy melyik nemes ember lehetett ő??? Hátha ismeritek a ma élő, törényes őseit...
Gondolom, a vörös, göndör/hullámos haj nem valami gyakori.

20/f vagyok.

8

Te kit látnál szívesen köztársasági elnöknek, illetve miniszterelnöknek?

Nekem köztársasági elnöknek jó az Áder, miniszterelnöknek viszont Bajnai Gordont látnám szívesen!

16

Ha antiszemita vagyok akkor arab ellenes is vagyok?

Avagy az arab szemita vagy nem szemita?

5

A különböző pénzeknek hogyan lehet kiszámolni a reálértékét?

Például meg szokták adni, hogy 50 évvel ezelőtt 1 dollár 8,56-szor többet ért, mint most (ezt most hasraütésből írtam).
Vagy például azt hogy határozzák meg, hogy 1 euró 293 forintot ér?
De szoktam látni olyan cikkeket is, amik arról beszélnek, hogy ez és ez volt 1907-ben az USA-ban és akkor 1 dollár körül belül annyi ért, mint most 1800 forint.

Ezek honnan jönnek?

3

Mikor fogják már fel sokan hogy a zsidó nem csak vallás hanem faj, vagy rassz vagy akármi?

itt GYK-n látom hogy sokan nem tudják hogy van faji és van vallásilag zsidó, ott voltak a kazárok fel vették a zsidó vallást attól még nem zsidók, és GYK-ról egy komment "Nem örmény, hanem grúz és nem zsidó, hanem ortodox," miért nem hallott még ortodox zsidókról?! szóval van aki vallásilag zsidó és van fajilag zsidó, bár szerintem a zsidó vallásuak zsidónak vallják magukat.

17

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!