Találatok a következő kifejezésre: Hasznos dolog környezetvédelem, de (1 db)

Hasznos dolog a környezetvédelem, de miért esszük meg nagykanállal az álságos vetületeit?

Cseréld energiafaló mosógépedet új, takarékosra. Van fogalma valakinek, hogy egy mosógép el?állítása mennyi energia és környezetszennyezés? Nem beszélve a csereperiódusok fogyasztói társadalom általi s?r? kikényszerítettségér?l. És ne fikázza a régi, de jó karban lév? nagyköbcentis autómat olyan ember, aki 2-3 évente lecseréli a kocsiját és közvetve többszörös roncsot szabadít a természetre, mint a magamfajta. Stb stb.

Legjobb válasz: Teljesen igazad van. Nagy problémák vannak itt a mélyben, eredendõen csináltunk mindent rosszul az évtizedek-századok során. Most meg szomorkodunk hogy hajjaj.

Teljesen igazad van. Nagy problémák vannak itt a mélyben, eredendõen csináltunk mindent rosszul az évtizedek-századok során. Most meg szomorkodunk hogy hajjaj.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem ez nagyon összetett dolog. Nem demagógiának szántam és önmagában egyetértek azzal, hogy igyekezzen az ember a legkörnyezetbarátabb megoldásokat alkalmazni maga körül. Nekem nem is ezzel van a bajom. Sokkal inkább azzal a "fogyasztói lobbival", ami a profithajhászás miatt pocsékolásra sarkallja a társadalmat, a vevõt, csúnya szóval: FOGYASZTÓT. Remélem nem leszek demagóg, de nagyanyáink korában nem volt ennyi csomagolás, elmentek a tejes "ibrikkel" a piacra, megtöltötték, kész. Higiénés szempontból, nem biztos, hogy ez a legjobb, de nem volt ekkora csomagolóanyaggyártás és pocsékolás mint ma. Ugyanez érvényes a kocsikra: ha nem lenne olyan gyakori a modellváltás, az autókat mondjuk 3 év helyett 10 éves csereperiódusokra készíténék fel (azaz az elsõ tulaj csak 10 éves korában passzolná le olyannak, aki a használtat tudja/akarja venni). De sajnos a fogyasztói társadalom az ésszerûséget messze nem figyelembevéve pocsékol, direk olyan cuccokat gyárt (pl mobil telefon, híradástechnika stb stb) amik mind erkölcsileg, mind fizikailag sokkal gyorsabban avulnak, mint ezelõtt 10-20 évvel. Na ez a káros, mert bizonyos határ felett (!) már egy takarékosabb "cucc" elõûllítása aztán a cserélgetés miatt újabbak elõállítása már több energiát emészt fel és zsákmányolja ki a természetet, mint amennyi energiát megspóroluink vele. Én csak arra akartam reflektálni, hogy ha leejtünk egy gyufaszálat, aztán három másikat is meggyújtunk, mire az egy leesettet megleljük - nem biztos, hogy a legésszerûbb megoldás.
Jó a feltevés, még ha kicsit demagóg is. Viszont kicsit sincsen körbejárva! Mert egy mosógépet átlagosan mennyi ideig használ egy átlagos felhasználó? 10-20 évig? (tartós fogyasztási cikk) a régi technológia elõbb utóbb fel fogja modnani a szolgálatot. arról nem beszélve, hogy több vizet, és több mosószeres vizet használ/enged a természetbe. A több energiáról amit használ ne is bezséljünk. Autók! hát az autók életútja kicsit bonyolultabb, mert ha jobban megvizsgáljuk globalisan a dolgot kiderül, hogy az az autó amit mi lecseélünk, az nem is a roncstelepen végzi, hanem megy tovább keletre, ill. délre. Románia, Bulgária, Afrika stb. Ahogy mi megvesszük a németek elhasznált autóit, amit mi elhasználunk megy tovább és fut kb ötszázezer km-t tõlünk keletebre/délebbre. Nem ezen szennyezzük agyon a környezetet. én sokkal jobban aggódom a több tízezer kínai szénerõmû megépítése miatt, vagy hogy irtjuk az õserdõket, ugyanis ezek olyan folyamatok amiket nem lehet visszaforgatni! és lenne más alternatíva is. A te régi nagykövcentis autód szerintem több káros anyagot bocsájt a levegõbe (ha használod is) mint összevéve az aki 2-3 évent új autót vesz, és más helyett is elszenvedi a kezdeti értékcsökkenést is, és ezzel másokat is hozzájuttat viszonylag új autók megvásárlásához, ezért azok lecserélhetik a régi nagyfogyasztású autóikat újjabbakra. Szerintem jó fej. :) és lehet, hogy hosszabb távon õ csinálja jól. De vajon, szelektíven gyûjtöd-e a szemetet, és figyelsz-e arra, hogy ne égjen fölöslegesn a villany, illetve, hogy környezetbarát mosó/mosogatószereket, használj? vagy éppen környezetbarát csomagolású árút? Think global, act local!!! Gondolkodj globálisan, cselekdej lokálisan!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit ajánlotok egyenruhás munka?

Sziasztok!
Lassan itt a pályaválasztás és engem nagyon érdekelnek az ilyen "egyenruhás" munkák vagy hogy hívják őket. Rendőr nem szeretnék lenni több okból, közeli családtagom az, nem ajánlja. Honvédség tetszik, de a fizetés nem valami magas. Amik érdekelnének: alkotmányvédelmi hivatal, nav, most más nem annyira jut eszembe. Nav-on belül pedig a kommandósok, . Lehet sok ilyen kérdés van, de egy értelmes választ sem találtam. Pszichológia, fizikai, egézségügyi vizsgálatoktól nem igazán tartok, persze azért a legtöbb helyen elég komoly. Ami érdekelne, nav-hoz hogy lehet bekerülni? Nem találtam sehol, alkotmányvédelmi hivatalnál körülbelül mennyi a fizetés és mennyire nehéz bejutni? Gondolom pontos összeget senki sem tud, meg nem is mondhatná el, illetve a navnál a fizetés mennyi? Még talán a tűzoltóság is érdekelne, de úgy hallottam ott se valami magas a fizetés. Nagyon szépen köszönöm, nem egy unatkozó 10 éves vagyok, tényleg érdekel.

3

Munkaügyi központba ezután visszamenjek? (Bővebben lent. )

Az a helyzetem, hogy már amióta az iskolából kijöttem. Lassan kerek egy éve. 2012 Májusán érettségiztem, és azóta vagyok itthon...

A balesetem is, ami 4(2009) éve történt velem, ami részben az én hibám miatt volt, de hát ember vagyok én is ilyen előfordulhat. A rosszul összeforrt 4-5-ös csigolyám, és a 4-5 csigolyám között lévő enyhén 2-3 mm-ert benyomódott porcom miatt nem tudok fizikai munkát végezni sokáig (Általában egy nap 20-30 percig, és ha sokat hajolok, akkor nekem nyekk, mert érzem, ahogy feszül a jobboldali ízületem, ami a csípőm jobboldalán van. Nem messze a jobb vesémtől, és aztán, ha tovább folytatom, akkor is az itthon is végzett, vagy, ha esetleg munkahelyen végzett tevékenységem, akkor előbb felforr ez a hely, amire rázuhantam még anno, és utána mintha feldagadna. Aztán meg a fájdalom egyre csak fokozódik. Végül meg már olyan szintre kerülök, hogy az egész napomat végig kell feküdnöm, mert nem bírok csinálni semmit sem még 10 percig sem.), és ez tudom egyáltalán nem jön jól a munkáltatónál... Mert, ha meg kéne állnom 5-10 percre is, ha begörcsöl a sérülésem helye, és ezzel együtt a rosszul összeforrt csont is, vagy beáll a hátam, akkor meg jön a világ vége hangulat a munkahelyen című nóta... Érettségim van, és elég jól beszélek angolul is. Tanulni azért nem mentem tovább, mert nem terveztem, és nem érzem értelmét görnyedni tovább a padban. Különben sincs miből... De ez már egy másik történet.

Ezen kívül szeretnék még két nyelvet a németet, és az oroszt megtanulni, mert nekem ezek a vágyaim. Az önéletrajzom is idáig még csak 1 helyre adtam le, de majd fogok még tovább menni, és nem állok meg, mert nem szabad. biztos, hogy van itt olyan munkahely, ahol engem is szívesen látnának. Pedig nem vagyok finnyás ilyen tekintetben sem. Mert egyszerűen a munkaügyi központos tapasztaltaim felidegesítettek, hogy szinte semmi támogatást sem adtak.

Nem hajtok a segélyre, se semmi ilyesmire, mert nem akarok ingyenélő lenni, és már a család is csak b*szogat, hogy menjek el dolgozni. (Oldjad meg!) Mind azt mondja nekem non-stop. Ha meg mondom nekik, hogy keressenek az ismerősi körükből valakit, aki az érdekemben tudna nyilatkozni, hogy jól jönne bármilyen állás. Ha a gerincem nem lenne sz*r bevállalnám a fizikait is. Ez tiszta poszt-szovjet mentalitás...

Azzal jönnek, hogy (Oldd meg!). Milyen dolog ez már? Az anyám az, aki egyedül felfogja, hogy itt mi a frász van, hogy nem megy ez egyik napról a másikra...

Én is szeretnék saját lakást, saját független életet élni, de nem más vérét szívva. De hát, ha egyszerűen nem tudok elindulni sehova sem részben a magam döntései, és a mások keresztbe tétele miatt, akkor hogy várhatja el az ember azt, hogy vidám legyen, és boldogan keljen mindennap, és menjen munkába, vagy bárhova... Na, de ez már egy másik történet.

A munkaügyi központba amikor kerek 7-8 hónapig (2012 májusától) voltam beregisztrálva, akkor eljártam mindig azokra az időpontokra, ameddig kellett. Munkahelyeket is kerestem az interneten, de semmi értelmes nem volt, mert egyszerűen nagyon rossz volt a legtöbbnek a megközelíthetősége is. 2 helyre is leadtam az önéletrajzomat addig az első 1 hónapban, ameddig általában az ember hú de lelkes. Jó! Tudom ez kevés volt az erőfeszítések tekintetében, de attól még ez a társadalom hogyan képes ezt elvárni, hogy te magad vagyis az egész lényed csak a munkakeresésre szenteld? Arra nem képes gondolni, hogy neked inni, enni, aludni, társasági kapcsolatra, és még más teljesen egészséges emberi ösztönök megélésére van szükséged. Na kb. ez jött le félig nekem a munkaügyi központ esetében, mint tapasztalat.

Ez az ultra semmis jellegű látszat. A látszat segítségnyújtás. Mintha ő rajta nem múlna, ha az irodára bemész, és megkapod a sorszámot is, amit te ki is vársz becsülettel. Az nem erőfeszítés, hanem valami nagy 0 dolog, amit bárki képes megcsinálni. Mintha mást nem kellett volna tenni azért, hogy te bemégy a MÜK-be, és az idődet, és életenergiádat arra fordítsd, hogy segítsenek neked munkát találni.

Amikor a sorszámom megkapását követően bejutottam az irodára. Ott az első alkalommal egy elég kedves hölgyet fogtam ki, akin éreztem, hogy azért jó volna, ha adhatna nekem munkát is, de éreztem azt is, hogy sajnálja, hogy nem ő a felelős érte. Ilyen is van... Ez volt az első tapasztalatom. De aztán amikor anyám is mesélte, hogy az ő idejébe 20-30 éve, hogy mik voltak, és milyen feltételek is a MÜK-ben, hogy segítettek neked is, és sz*rásig volt a munkahelyek száma... Azok az idők. Igen azok az idők neki jók voltak. Nekem meg ilyen romlott lerombolt gyenge lábakon álló talapzatról kell nekem is libikókázni. Tehát ilyen h*lye helyzetben kell téblábolni.

Na, de tudom ezek következményei a sok-sok történelmi folyamatnak. Na de könyörgöm! Hogy képesek ilyen 0 empátiával, és ilyen szégyentelen "nem számít a másik csak én" felfogással ezek az "emberek" együtt élni. Aztán amikor mindig havonta megjelentem a nagy semmiért, hogy valami változás történt e. Mondtam én őszintén, hogy keresek, de nem találok semmit, ami a gerincem miatt ne tudnék akadálytalanul elvégezni. Csak olyan munka van, ami a gerincem miatt ki van csukva. Mint említettem elvállaltam volna, ha a gerincem nem lenne ilyen sz*r, és akkor még az utat sem hoznám fel, hogy az akadályozó, és fárasztó. Hanem egyszerűen elindulnék, és nem érdekelne, hogy a magyarországi utak, bármilyenek lyukasak is, és baleset veszélyesek, akkor mennék a havi betevőért dolgozni. De, hát így mit tudjak csinálni?

Aztán meg az 5-ik hónapban kaptam telefont, hogy mehetek a munkaügyi központba a szokásos havi vizitre... Ekkor nagyon kezdtem elveszíteni a türelmem. Aztán még kivártam becsülettel ezt a sort is, amelyik előttem volt, és különben is ekkor érdekes gyorsan sorra bírtam kerülni. Na aztán meg amikor elindultam be az irodára kifogtam egy fiatal vicceskedő lányt, de azon is éreztem, hogy "Hát ez van." című hozzáállással rendelkezik. Nincs ezekben egy deka változásra való vágy sem? Ezt egyszerűen nem tudom értelmezni egyáltalán, hogy ilyen droidokat, hogy képesek beültetni ilyen kulcsfontosságú társadalmi helyzetek megoldására létrehozott munkahelyekre. De hát igen... Magyarország.

Minden sz*rt lemásolnak ide, ami (csak) nyugaton működik, de le sem sz*rják, hogy előbb, ha valamit ide lemásolunk a saját részünket is tegyük bele, vagyis előbb a helyi viszonyokat mérjük csak fel, és aztán azok figyelembe vételével is átszabva a helyi közegnek megfelelően lehet ide telepíteni az ilyen különböző, és más külföldön is működő modelleket. Nem pedig kompletten ide lemásolni azokat, vagy használni az észt, és alaposan meggondolni, hogy mit is akarunk létrehozni. Na, de tudom! Ez már politika, ami nagyon mocskos.

Remélem el is tűnik innen...

Visszatérve a témára. Az a helyzet, hogy a napokban egy ismerősöm beszélt velem nem egyszer, hogy nem e mennék vissza a munkaügyi központba, és vállalnék e közmunkát. Aha! A gerincem miatt ez ki van csukva. A tapasztalataim nekem mást mondanak. Ezért is én nem fogok visszamenni oda. Ehhez mit szóltok?

Előre is köszönöm a válaszotokat.

3

Igaz a hír, hogy az MSZP legalizálni akarja a marihuánát?

Múltkor ebbe az internetes cikkbe botlottam.

16

Mi a legegyszerűbb, LEGÁLIS módja, hogy letelepedjek, dolgozzak az USA-ban?

4

Cicciolina hogyhogy nem lett sikeres a magyar politikában?

Olaszországban tudott politizálni.

Melyik párthoz csatlakozna?

4

Tanár és diák párkapcsolat esetén, ha kiderül mik a következményei?

A diák elmúlt 18 a tanár huszonéves.

Milyen következményei lehetnek ha kiderül a kapcsolatuk?

6

Jár az aktív korúak segélye (azaz a rendszeres szociális segély) abban az esetben, ha van a nevemen egy lakás ami 1/1 arányban azaz teljes mértékben az enyém, független attól hogy devizahiteles vagyok?

3

Miért nem mennek rá a rendőrök a nyíltan illegális szereket forgalmazó emberekre?

Facebook-on is több olyan oldalt láttam,ahol szteroidokat,fogyasztó csodaszereket,szintetikus drogokat árulnak.Emellett tele van az internet apróhirdetésekkel és a kutya nem szól nekik.

Bezzeg,engem a múltkor fél órán keresztül faggattak,hogy miért van nálam egy levél gyógyszer doboz és leírás nélkül,pedig csak mentem haza munkából az autómmal.

8

Bethlen Gábor erdélyi fejedelem és Bwthlen István egykori miniszterelnök rokonok voltak?

Ha igen, milyen kapcsolat volt köztük?

3

Ettől miért lennék rasszista szülő?

Egyes magyarok mitől lettek ilyen furcsák?
Elmesélem...

A lányomat átírattam egy másik óvodába, mivel nem érezte jól magát és többször bántották is.
Ebbe az óvodában sok kisebbségi fiatal is jár.

Amikor új intézményt kerestem, próbáltam kutakodni, hogy mennyi kisebbségi jár oda, nem akartam, hogy újra megismétlődjön az ami történt.
Pár ismerősöm szerint én ezért rasszista vagyok, mert aszerint választok óvodát, hogy milyen az odajárok etnikai összetétele.

Nem értem , hogy ez miért rasszizmus.
Ahova sok kisebbségi gyermek jár, azok az óvodák nem jó hírűek és ok szülőtől érkezik panasz.

13

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!