Találatok a következő kifejezésre: Hasznos dolog környezetvédelem, (1 db)

Hasznos dolog a környezetvédelem, de miért esszük meg nagykanállal az álságos vetületeit?

Cseréld energiafaló mosógépedet új, takarékosra. Van fogalma valakinek, hogy egy mosógép el?állítása mennyi energia és környezetszennyezés? Nem beszélve a csereperiódusok fogyasztói társadalom általi s?r? kikényszerítettségér?l. És ne fikázza a régi, de jó karban lév? nagyköbcentis autómat olyan ember, aki 2-3 évente lecseréli a kocsiját és közvetve többszörös roncsot szabadít a természetre, mint a magamfajta. Stb stb.

Legjobb válasz: Teljesen igazad van. Nagy problémák vannak itt a mélyben, eredendõen csináltunk mindent rosszul az évtizedek-századok során. Most meg szomorkodunk hogy hajjaj.

Teljesen igazad van. Nagy problémák vannak itt a mélyben, eredendõen csináltunk mindent rosszul az évtizedek-századok során. Most meg szomorkodunk hogy hajjaj.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem ez nagyon összetett dolog. Nem demagógiának szántam és önmagában egyetértek azzal, hogy igyekezzen az ember a legkörnyezetbarátabb megoldásokat alkalmazni maga körül. Nekem nem is ezzel van a bajom. Sokkal inkább azzal a "fogyasztói lobbival", ami a profithajhászás miatt pocsékolásra sarkallja a társadalmat, a vevõt, csúnya szóval: FOGYASZTÓT. Remélem nem leszek demagóg, de nagyanyáink korában nem volt ennyi csomagolás, elmentek a tejes "ibrikkel" a piacra, megtöltötték, kész. Higiénés szempontból, nem biztos, hogy ez a legjobb, de nem volt ekkora csomagolóanyaggyártás és pocsékolás mint ma. Ugyanez érvényes a kocsikra: ha nem lenne olyan gyakori a modellváltás, az autókat mondjuk 3 év helyett 10 éves csereperiódusokra készíténék fel (azaz az elsõ tulaj csak 10 éves korában passzolná le olyannak, aki a használtat tudja/akarja venni). De sajnos a fogyasztói társadalom az ésszerûséget messze nem figyelembevéve pocsékol, direk olyan cuccokat gyárt (pl mobil telefon, híradástechnika stb stb) amik mind erkölcsileg, mind fizikailag sokkal gyorsabban avulnak, mint ezelõtt 10-20 évvel. Na ez a káros, mert bizonyos határ felett (!) már egy takarékosabb "cucc" elõûllítása aztán a cserélgetés miatt újabbak elõállítása már több energiát emészt fel és zsákmányolja ki a természetet, mint amennyi energiát megspóroluink vele. Én csak arra akartam reflektálni, hogy ha leejtünk egy gyufaszálat, aztán három másikat is meggyújtunk, mire az egy leesettet megleljük - nem biztos, hogy a legésszerûbb megoldás.
Jó a feltevés, még ha kicsit demagóg is. Viszont kicsit sincsen körbejárva! Mert egy mosógépet átlagosan mennyi ideig használ egy átlagos felhasználó? 10-20 évig? (tartós fogyasztási cikk) a régi technológia elõbb utóbb fel fogja modnani a szolgálatot. arról nem beszélve, hogy több vizet, és több mosószeres vizet használ/enged a természetbe. A több energiáról amit használ ne is bezséljünk. Autók! hát az autók életútja kicsit bonyolultabb, mert ha jobban megvizsgáljuk globalisan a dolgot kiderül, hogy az az autó amit mi lecseélünk, az nem is a roncstelepen végzi, hanem megy tovább keletre, ill. délre. Románia, Bulgária, Afrika stb. Ahogy mi megvesszük a németek elhasznált autóit, amit mi elhasználunk megy tovább és fut kb ötszázezer km-t tõlünk keletebre/délebbre. Nem ezen szennyezzük agyon a környezetet. én sokkal jobban aggódom a több tízezer kínai szénerõmû megépítése miatt, vagy hogy irtjuk az õserdõket, ugyanis ezek olyan folyamatok amiket nem lehet visszaforgatni! és lenne más alternatíva is. A te régi nagykövcentis autód szerintem több káros anyagot bocsájt a levegõbe (ha használod is) mint összevéve az aki 2-3 évent új autót vesz, és más helyett is elszenvedi a kezdeti értékcsökkenést is, és ezzel másokat is hozzájuttat viszonylag új autók megvásárlásához, ezért azok lecserélhetik a régi nagyfogyasztású autóikat újjabbakra. Szerintem jó fej. :) és lehet, hogy hosszabb távon õ csinálja jól. De vajon, szelektíven gyûjtöd-e a szemetet, és figyelsz-e arra, hogy ne égjen fölöslegesn a villany, illetve, hogy környezetbarát mosó/mosogatószereket, használj? vagy éppen környezetbarát csomagolású árút? Think global, act local!!! Gondolkodj globálisan, cselekdej lokálisan!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Fekete magyarok, ez igaz?

http://www.youtube.com/watch?v=L_1mjTtA6RI

10

Kik voltak a punok, Karthagóiak?

arab-mór népek, vagy vaalami európid nép volt?

5

A Vatikáni archívumokban, levéltárakban őriznek hiteles anyagokat, dokumentumokat a magyarság Szent István tehát 1000 előtti hitvilágának bemutatásával, leírásával kapcsolatban?

Azt mindenki tudja, hogy a Vatikánban rengeteg írott anyag van felhalmozva különböző korokból.
Létezhetnek ilyen leírások, hitvilág bemutatások a magyarsággal kapcsoltban?

4

Miért nem szeretitek a franciákat?

Én nagyon bírom őket, igen jó fejek.
Balaton Soundon ismerkedtem meg párral.

Én jobboldali , nemzeti érzelmű fiatal vagyok és ők is ilyesmik voltak.

Amikor volt egy kis csendesség ,akkor beszélgettem velük ezekről a politikai dolgokról.
Náluk is növekszik a munkanélküliség , rühellik a kormányukat , gondok vannak az etnikumokkal.

Na , igen ami meglepett, hogy ők nem azok a fajták voltak akiknek liberális mesevilág van az agyukban, hanem mernek beszélni és kimerik mondani a dolgokat.
Tudnak az itteni problémákról is.

9

A (Bizánci) Lantin császárságot miért latinnak hívták mikor ott görögök voltak?

nem emlékszek talán a 12.-13. században a Bizánci birodalom széthullásánál lett egy utód állam a latin császárság, ez miért latin mikor bizáncban (Konstantinápolyban) götögök éltek? vagy a vezetőrétegg volt latin?

2

Magyarországon miért ciki a hazafiasság, nacionalizmus?

Szerintem a világ legtermészetesebb dolga, hogy az ember szereti a hazáját, a kultúráját , nyelvét.

Egyes körökben, viszont ez ciki.
Olvasgattam fórumokat és szörnyű dolgokat tapasztaltam:
"a magyar egy korcs aljanép"
"a magyarok velejéig romlottak"
És ehhez hasonlókat meg rosszabbakat olvastam
Kedvem támadt volna lekeverni nekik egy pofont.

Nem értem, hogy a saját népét, hogy nevezheti valaki így.

A szüleim is hazafiasak , az osztály ahova járok ott is, szinte mindenki hazafias.

32

Két napja áll egy francia túristabusz a házunk előtt. Vajon jó ötlet lenne kirakni az ablakba egy trianonra utaló molinót?

Éjjel-nappal járatják a motort amúgy és nem is parkolóban állnak.

34

Fasizmus, Nácizmus és Kommunizmus, Cionizmus egymás torz tükörképei ideológiailag?

Fasiszta ember, Náci ember és Hardcore Zsidó ember, kommunista ember egymás torz ellentétei?

3

Hol van ez a 2001. szept.11. -i terrortámadásról videó?

sokat találtam de azt nem amelyiket keresem amin muttatja az első gép becsapódását, meg olyan videó is kellene ahol telefon beszélgetések vannak

0

Szerintetek milyen fejlődések, beruházások, politikai történések stb- várhatók 2014-re?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!