Találatok a következő kifejezésre: Hasznos dolog környezetvédelem, (1 db)

Hasznos dolog a környezetvédelem, de miért esszük meg nagykanállal az álságos vetületeit?

Cseréld energiafaló mosógépedet új, takarékosra. Van fogalma valakinek, hogy egy mosógép el?állítása mennyi energia és környezetszennyezés? Nem beszélve a csereperiódusok fogyasztói társadalom általi s?r? kikényszerítettségér?l. És ne fikázza a régi, de jó karban lév? nagyköbcentis autómat olyan ember, aki 2-3 évente lecseréli a kocsiját és közvetve többszörös roncsot szabadít a természetre, mint a magamfajta. Stb stb.

Legjobb válasz: Teljesen igazad van. Nagy problémák vannak itt a mélyben, eredendõen csináltunk mindent rosszul az évtizedek-századok során. Most meg szomorkodunk hogy hajjaj.

Teljesen igazad van. Nagy problémák vannak itt a mélyben, eredendõen csináltunk mindent rosszul az évtizedek-századok során. Most meg szomorkodunk hogy hajjaj.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem ez nagyon összetett dolog. Nem demagógiának szántam és önmagában egyetértek azzal, hogy igyekezzen az ember a legkörnyezetbarátabb megoldásokat alkalmazni maga körül. Nekem nem is ezzel van a bajom. Sokkal inkább azzal a "fogyasztói lobbival", ami a profithajhászás miatt pocsékolásra sarkallja a társadalmat, a vevõt, csúnya szóval: FOGYASZTÓT. Remélem nem leszek demagóg, de nagyanyáink korában nem volt ennyi csomagolás, elmentek a tejes "ibrikkel" a piacra, megtöltötték, kész. Higiénés szempontból, nem biztos, hogy ez a legjobb, de nem volt ekkora csomagolóanyaggyártás és pocsékolás mint ma. Ugyanez érvényes a kocsikra: ha nem lenne olyan gyakori a modellváltás, az autókat mondjuk 3 év helyett 10 éves csereperiódusokra készíténék fel (azaz az elsõ tulaj csak 10 éves korában passzolná le olyannak, aki a használtat tudja/akarja venni). De sajnos a fogyasztói társadalom az ésszerûséget messze nem figyelembevéve pocsékol, direk olyan cuccokat gyárt (pl mobil telefon, híradástechnika stb stb) amik mind erkölcsileg, mind fizikailag sokkal gyorsabban avulnak, mint ezelõtt 10-20 évvel. Na ez a káros, mert bizonyos határ felett (!) már egy takarékosabb "cucc" elõûllítása aztán a cserélgetés miatt újabbak elõállítása már több energiát emészt fel és zsákmányolja ki a természetet, mint amennyi energiát megspóroluink vele. Én csak arra akartam reflektálni, hogy ha leejtünk egy gyufaszálat, aztán három másikat is meggyújtunk, mire az egy leesettet megleljük - nem biztos, hogy a legésszerûbb megoldás.
Jó a feltevés, még ha kicsit demagóg is. Viszont kicsit sincsen körbejárva! Mert egy mosógépet átlagosan mennyi ideig használ egy átlagos felhasználó? 10-20 évig? (tartós fogyasztási cikk) a régi technológia elõbb utóbb fel fogja modnani a szolgálatot. arról nem beszélve, hogy több vizet, és több mosószeres vizet használ/enged a természetbe. A több energiáról amit használ ne is bezséljünk. Autók! hát az autók életútja kicsit bonyolultabb, mert ha jobban megvizsgáljuk globalisan a dolgot kiderül, hogy az az autó amit mi lecseélünk, az nem is a roncstelepen végzi, hanem megy tovább keletre, ill. délre. Románia, Bulgária, Afrika stb. Ahogy mi megvesszük a németek elhasznált autóit, amit mi elhasználunk megy tovább és fut kb ötszázezer km-t tõlünk keletebre/délebbre. Nem ezen szennyezzük agyon a környezetet. én sokkal jobban aggódom a több tízezer kínai szénerõmû megépítése miatt, vagy hogy irtjuk az õserdõket, ugyanis ezek olyan folyamatok amiket nem lehet visszaforgatni! és lenne más alternatíva is. A te régi nagykövcentis autód szerintem több káros anyagot bocsájt a levegõbe (ha használod is) mint összevéve az aki 2-3 évent új autót vesz, és más helyett is elszenvedi a kezdeti értékcsökkenést is, és ezzel másokat is hozzájuttat viszonylag új autók megvásárlásához, ezért azok lecserélhetik a régi nagyfogyasztású autóikat újjabbakra. Szerintem jó fej. :) és lehet, hogy hosszabb távon õ csinálja jól. De vajon, szelektíven gyûjtöd-e a szemetet, és figyelsz-e arra, hogy ne égjen fölöslegesn a villany, illetve, hogy környezetbarát mosó/mosogatószereket, használj? vagy éppen környezetbarát csomagolású árút? Think global, act local!!! Gondolkodj globálisan, cselekdej lokálisan!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Lesz harmadik világháború Mo-n? Illetve esélyes? És mikor?

Páromat nagyon foglalkoztatja,és azt mondja,hogy fél az élettől,nem akar elveszíteni és ilyesmi,látja,hogy mik mennek külföldön és azt olvasta,hogy a nyakunkon a harmadik vh.Vki hozzáértő segítsen már most mi hogy van és félnünk kell e meg ilyesmi

12

Mit szóltok ehez a sokkoló utaláshoz?

http://tudtad-e.tumblr.com/post/18546652020/simpsons-es-a-91..

5

Hogyan lehetne létrehozni egy "tökéletes" államot? Ahol senki nem lázadozik, mindenki viszonylag jól érzi magát.

Nyilván teljesen tökéletes állam nem létezik, akkor már feltalálták volna valamikor a történelem során. És az ember meg gyarló.
De szerintetek hogy működne egy olyan ország, ahol mindenkinek jó?

13

Mit csinált volna Sztálinnal Hitler ha sikerül neki leigázni az oroszokat s eközben elfogja őt?

11

Az angolszász vagy a skandináv gazdasági modell működne jobban Magyarországon?

8

Mit gondol a Kuruc. Info a szerbekről?

Ezt tudom, hogy a Kuruc.info gyűlöli a zsidókat és a cigányokat, de a szerbekkel is ezt csinálja? Engem most csak a szerbek érdekelnek és nem a zsidók meg a cigányok.

6

Igaz az hogy a 2. VH-ban Hitler Horvátországot előszőr inkább egyesítette volna Magyarországgal?

olvastam olyat de már nem tudom hol, hogy Hitler inkább egyesítette volna Mo-gal, csak horvát területekre tartott igényt Olaszország, Magyarország meg hinta politikát folytatott így inkább szövetségest csinált belőle. így volt ez?

0

Nektek mi a véleményetek arról, hogy egyes körök meg akarják határozni, hogy hogy kell egy magyarnak gondolkodni?

Utalok ezzel az Alföldi ellenes tüntetésre. Ennyi erővel lehetne minden ellen tüntetést rendezni, ami nem tetszik (eperjoghurt fuuuj, Lady Gaga fujj, Rejtő könyvei fujj). Miért kavart ez ekkora port? Miért nem tudják egyesek elfogadni, hogy van aki máshogy látja a dolgokat?

13

Mennyi a minimum szabadság, amit manapság adni kell a dolgozóknak?

Úgy tudom 20, de nekem csak 18 van.

3

A Hepatitis-B elleni védőoltás fáj?

7.-es vagyok é nemsokára megkapjuk védőoltást!ha ti megkaptátok akkor meséljetek,fájt??

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!