Találatok a következő kifejezésre: Hasznos a után a (27 db)

Hasznos a gátmetszés után a Brendonos (úszógumi alakú) párna, vagy felesleges?

Legjobb válasz: Hasznos, de egy kisméretû úszógumi is jó,és nem olyan drága. Tényleg jól jön, én nagyon nem tudtam ülni, olyan szobatársam is volt a kórházban, aki állva ebédelt, mert sehogy nem tudott még féloldalasan sem leülni.

Hasznos, de egy kisméretû úszógumi is jó, és nem olyan drága. Tényleg jól jön, én nagyon nem tudtam ülni, olyan szobatársam is volt a kórházban, aki állva ebédelt, mert sehogy nem tudott még féloldalasan sem leülni.
Egy síma közönséges gyermek úszógumi is jó szolgálatot tesz és sokkal olcsóbb mint a Brendonos. Én is azt használtam szülés után, beletettem egy párnahuzatba és úgy vittem magammal, 3 héltig csak azon tudtam ülni ( de nekem 28 varratom volt ).

Mennyibe kerül a hasleszórító bugyi? Elsőként arra az Anitásra gondolok, mert azt sokat hallom. És milyen van még, és mennyire hasznos szülés után?

Legjobb válasz: Én vettem hasleszorító övet is, de kinyomta még jobban az aranyeremet, ezért nem tudtam rögtön a szülés után használni, de vettem az Anita nevû bugyiból is és az nagyon jó! Az öv 3800, a bugyi 500 Ft-volt mi Pécsett élünk. Gondolom kisebb városban azért ocsóbb valamivel. Remélhetõleg.

Én vettem hasleszorító övet is, de kinyomta még jobban az aranyeremet, ezért nem tudtam rögtön a szülés után használni, de vettem az Anita nevû bugyiból is és az nagyon jó! Az öv 3800, a bugyi 500 Ft-volt mi Pécsett élünk. Gondolom kisebb városban azért ocsóbb valamivel. Remélhetõleg.
bocsi lemaradt egy nulla, tehát a bugyi 5000 Ft volt.
Még én sem vettem leszorítós bugyit, de én is az Anitára pályázok, mert nagyon jókat hallottam róla. Sokan azt mondják, hogy még akkor is hasznos, ha nem volt nagy hasad, mert könnyebb a mindennapi teendõket ellátni vele mert nagyon jól tartja a hasat. Akivel eddig beszéltem annak nagyon bejött. Csak ugye az ára tényleg húzós.
Én is Pécsen vettem a Plázában a bababoltban, már nem tudom milyen márka, az enyém is 5000 volt és nagyon hasznosnak bizonyult.

Szülés után tényleg hasznos a hasleszoritó?

Esztétikailag jó csak, vagy egyébként is hasznos, mert segit a hasnak el?bb összehúzódni?

Legjobb válasz: szerintem nem

szerintem nem


Császáros szülés után hasznos a hasleszorító?

Már mindenfélét olvastam pro -és kontra. Nem tudom eldönteni, hasznos-e vagy sem. Akik használták, azok hol -és mennyiért vették, hány hétig hordták? Egész nap kell viselni? Nem kényelmetlen?

Legjobb válasz: Én úgy tudom,császár után nem lehet hordani a seb miatt.Én simán szültem, és hordtam 2 hétig,nem egész nap,mert pl. szoptatni,leülni kényelmetlen volt nagyon.Egyébként nekem sokat segített,tartotta a hasam,és a köldököm is kiemelkedett terhesség alatt és a laza izmok meg a bõr miatt nagyon fájt,ezt is tartotta.

Én úgy tudom, császár után nem lehet hordani a seb miatt.Én simán szültem, és hordtam 2 hétig, nem egész nap, mert pl. szoptatni, leülni kényelmetlen volt nagyon.Egyébként nekem sokat segített, tartotta a hasam, és a köldököm is kiemelkedett terhesség alatt és a laza izmok meg a bõr miatt nagyon fájt, ezt is tartotta.
Én császár után nem hordtam. Egy héttel a mûtét után éreztem úgy, hogy talán el tudom viselni, na nem így lett, 10percet bírtam vele és levettem. Én is úgy tudom, hogy nem ajánlott, mégis sokan hordják. Nekem nagyon fájt, hülye lettem volna még a hasleszorítóval is kínozni magam. Mondjuk visszahúzódott magától a hasam, szerencsém volt.
Én császáros voltam, nekem a doki ajánlotta. Hordtam is, nem folyamatosan de jópár órát naponta és nagyon jól esett, hogy valami tartotta a hasamat. Sokkal rosszabb volt levenni.
http://www.babyoutlet.hu/viewer.aspx?productid=18946&groupid.. Én ezt a fajtát használtam, nekem jó volt hogy tartotta valami a hasamat.Egész nap hordtam, eleinte míg nagyobb volt a hasam csak az egyik oldalon kapcsoltam be.Addig hordtam, míg tartott valamit, egy idõ után "kifogytam" belõle.Szépen visszament a hasam, pedig rengeteget híztam (bár ez lehet, hogy inkább alkat kérdése volt).
4. válaszoló vagyok:császáros voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!
espumisan gyöngykapszula, azt talán jó lehet ;)
Szerintem - nem vagyok orvos - ha a puff néha és kaja után jelentkezik, lehet, hogy ételintolerancia. A neten egy csomó info van róla magyarul is: állítólag meg lehet állapítani, valami teszttel, hogy mitõl van. Ha elhagyod a kimutatott ételt a vacsiból/ebédbõl/reggelibõl, még az is lehet, hogy elmúlik. Nézz utána!
fingás

Mennyire hasznos az, hogy lóról leesés után a tanár visszaültet a lóra?

Normális válaszokat kérnék.

Legjobb válasz: Nekem segített, mikor egyszer nem ültem vissza kicsit tartottam attól a lótól, pedig nem volt rá okom. Azóta mindig visszaülök.

Nekem segített, mikor egyszer nem ültem vissza kicsit tartottam attól a lótól, pedig nem volt rá okom. Azóta mindig visszaülök.
Mondhatni kötelezõ. Hacsak nincs valami óriási baj, pl. eszméletvesztés vagy törés gyanúja, akkor vissza KELL ülni. A saját érdekedben és a lóéban egyaránt, mert neki sem mindegy, egyáltalán nem, hogy milyen szájízzel fejezitek be az edzést. A legjobb, ha ott folytatod, ahol abbahagytad, és lehetõleg azonnal. Ha egy emlékezetes alkalommal nem ültem volna vissza zsibbadó állkapoccsal, a fél számat nem érezve, két valószínûleg törött foggal, vérzõ orral és mint késõbb kiderült, egy törött hüvelykujjal, meg sajgó bordákkal és fájó mindennel RÖGTÖN, lehet, hogy a mai napig tartanék az ugratástól. De visszaültem, ugrottunk még párat (amire a lónak legalább akkora szüksége van ilyenkor agyilag, mint a lovasnak), és azóta minden a legnagyobb rendben van.
A lovasnak és a lónak is szüksége van arra, hogy azonnal visszaülj. Neked azért, hogy megtanuld, az esés a lovaglás velejárója, az élet megy tovább, a lónak pedig azért, hogy ne tanulja meg, hogy ha leteszi a lovast, vége a munkának. Pár perc és az élet megy tovább.
Hát... Legyek õszinte? Nekem nem jött be, azóta se voltam ló közelében, nem is tervezem... Igaz harapott hátba, le is dobott, de egy bizonyos távolságot tartok azóta..
Mért mit akarsz csinálni helyette? Leülsz a sarokba és sírás közben sajnáltatod magad? Bajod lett? igen -> irány a kórház, nem -> vissza melózni.
Szokj hozzá, itt mindenkit lepontoznak, aki értelmes választ ad, vagy legalábbis olyat, ami a kérdésre ad hasznos vagy legalábbis kielégítõ választ, ha mást nem, személyes tapasztalatokat.
Engem agyrázkódással visszaültettek, szóval... :D Egyébként mindig felpattanok, visszaülök, ha nem fáj semmi, akkor nyögök kettõt, és mászok fel. Ma vágtából úgy ráestem a nyakára, azt hittem a földön végzem! :D De nem, szerencsére. Egyébként mostanában nem estem, de vissza szoktam ülni
A kérdező hozzászólása: Egyébként köszönöm a válaszokat.:) Az nem lehetett túl kellemes, hogy azzal is visszaültettek. Vagy az olyant lepontozzák, aki a "többség ellen" megy. Jelen esetben az van, hogy valaki szerint az a helyes válasz: igen, vissza kell ülni. Más azt írja, hogy nem, mert(...), annak megy a piros. Pedig az is egy vélemény, normálisan megfogalmazva.
A kérdező hozzászólása: "Szóval az, hogy "ha most nem ülsz vissza soha nem fogsz lovon ülni" dolog nem hinném igaz. " Szerintem attól is függ, hogy az ember hol, kivel, milyen lovon lovagol. Nem mindegy, hogy egy olyan órán van, ahol majdnem sír vagy egy ismerõssel van, akivel haverok, barátok(és persze az ismerõs ért a lovakhoz).
A kérdező hozzászólása: Nem lettél lepontozva (általam).
Elsõ vagyok. Miért is lettem lepontozva? Elmondtam a véleményem, mondták ha akkor nem ülök lóra, akkor soha... Igen, elõször megtettem, vissza ültem, de az volt utolsó alkalmam a lovon. Szóval az, hogy "ha most nem ülsz vissza soha nem fogsz lovon ülni" dolog nem hinném igaz. Illetve lovarda, 1 lovat többen lovagoltak 1 nap.
Sokkal jobb, ha még te rendezed le a lóval, hogy akkor most hogy is álltok, mit vársz tõle, és mit tehet meg, mint, ha egy másik lovast ültetsz rá, aki esetleg erre még nem is áll készen (akkor már inkább az edzõ üljön fel egy pár percre). Összességében a lovas szempontjából is jobb, ha nem hagyja másra, mert az õt soha nem fogja elõre vinni. Az elsõ 1-2 esés után még így is benne lehet az érzés, hogy kicsit fél, tart az egésztõl, ellenben hosszútávon egy-egy esést késõbb már szinte észre sem vesz. Na persze, ideális esetben azért maga az esés sem olyan gyakori dolog éppenséggel...
A kérdező hozzászólása: Nálunk nem lenne vège a munkának, ha 1embert ledob ès nem ül vissza, mert akkor jön a következõ(1 lòra jut x ember)
Nekem nem sokat segített a visszaülés elinte, ugyanúgy tartottam utána a lótól, csak hosszú idõ alatt múlt el. Volt, hogy az esés után visszaültem de legközelebb már nem mertem, hónapokig nem lovagoltam, végül úgy raktak fel hogy visítottam, aztán megtetszett a dolog megint, és azóta se tud meghatni, ha leesek., tehát összességében úgy gondolom, volt értelme. Meg hát a lónak is kell. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Utolsó:ki mondta, hogy sìrni akarok?Egyszerû kérdés arròl, hogy leesés esetén mi a helyesebb, jobb(persze nem akkor, amikor sulyos baj történt).
Teljesen mindegy, hogy milyen órán van és hogy kinél. Az esés a lovaglás része, aki ezt nem tudja elfogadni, az nem is akar igazán lovagolni. Fel kell tudni érni ésszel, hogy a ló és a lovas között hierarchikus a rendszer, nem szereteten alapul (persze szereti is a lovas a lovát és a ló is a lovasát, jó esetben), de ha a ló leteszi a lovast, azt nem szabad annyiban hagyni. Az sem megoldás, hogy majd más ráül a következõ órán, mert a ló pontosan tudja, hogy melyik lovassal mit engedhet meg magának és mit nem - épp ezért van, hogy bizonyos problémák csak bizonyos lovasok alatt jelentkeznek. Ezt le kell játszani a lóval. Ha a kutyád rádkap sem tehetsz úgy, mintha mintha semmi sem történt volna.
Vagy a kuplungszerkezet, vagy a sebességváltóban van a zörej forrása.
Ja, Kata jól írja! Elsõ körben nézd meg a váltóban az olajat, mert a száraz váltó is tud ám zörögni. A második kör valószínûleg a váltó leszerelése lesz...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat meg is nézem!

Hasznos a stepper? Mennyi ido utan lathato a valtozas?

Sziasztok! 169 cm vagyok, 58 kg. Nem bannam ha lemenne par kilo, erre megvan a dietam, de igazabol formasodni szeretnek. Foleg a combom es a fenekem ami eleg plottyedt. Vettem egy steppert, arra lennek kivancsi ha napi kb 50 percet hasznalom mennyi ido mulva fog meglatszodni? Ezalatt 400 kaloriat egettem el a gep szerint.

Legjobb válasz: 1000-1500 kcal- t eszem naponta. Foleg egeszseges kajakat. Neha eszem azt is amit nem kene, de figyelek a kaloriakra mindig.

A kérdező hozzászólása: 1000-1500 kcal- t eszem naponta. Foleg egeszseges kajakat. Neha eszem azt is amit nem kene, de figyelek a kaloriakra mindig.
Fogalmunk sincs, hogy a tested mennyi energiát használ fel és hogy azt hogyan, tehát hogy mennyit égetsz el, mennyit eszel nem releváns. Nem kéne szénhidrátban dús és tejes ételeket enni, ennyi lenne a nagy 'diéta' titok. Nem kell 50 percig steppelni, 20-30 perc alatt le kell tudni zavarni egy komplex láb edzést, és az megfelelõ terhelést fog adni az izmaidnak. Különbözõ guggolások váll szélességû és széles (terpesz) állásban, kitörések, 1-lábas guggolás. Ezekkel a fõ izmokat a lábban meg lehet dolgoztatni.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszt!

Tisztelt Doktor Úr! A Vitagynt antibiotikum mellett is lehet használni? Az halottam, hogy kezelések után heti 2 alkalommal is hasznos a használata (egymás utáni napokon? ) Ha öt hétig heti 2x használom, megerősödik a hüvelyflórám? A Vitagyn is tartalmaz la

Tisztelt Doktor Úr! A Vitagynt antibiotikum mellett is lehet használni? Az halottam, hogy kezelések után heti 2 alkalommal is hasznos a használata (egymás utáni napokon?) Ha öt hétig heti 2x használom, megerősödik a hüvelyflórám? A Vitagyn is tartalmaz lactobacillusokat? Köszönöm válaszát. Erzsi

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Vitagyn krém használatát már az antibiotikumkezelés alatt érdemes elkezdeni, majd folytatni az Ön által is említett módon. A Vitagyn C krém olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek erősítik a helyi immunvédekezést, illetve a pH-t megfelelő irányba terelik. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Vitagyn krém használatát már az antibiotikumkezelés alatt érdemes elkezdeni, majd folytatni az Ön által is említett módon. A Vitagyn C krém olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek erősítik a helyi immunvédekezést, illetve a pH-t megfelelő irányba terelik. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! A Vitagynt antibiotikum mellett is lehet használni? Az halottam, hogy kezelések után heti 2 alkalommal is hasznos a használata (egymás utáni napokon? ) Ha öt hétig heti 2x használom, megerősödik a hüvelyflórám? A Vitagyn is tartalmaz la

Tisztelt Doktor Úr! A Vitagynt antibiotikum mellett is lehet használni? Az halottam, hogy kezelések után heti 2 alkalommal is hasznos a használata (egymás utáni napokon?) Ha öt hétig heti 2x használom, megerősödik a hüvelyflórám? A Vitagyn is tartalmaz lactobacillusokat? Köszönöm válaszát. Erzsi

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Vitagyn krém használatát már az antibiotikumkezelés alatt érdemes elkezdeni, majd folytatni az Ön által is említett módon. A Vitagyn C krém olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek erősítik a helyi immunvédekezést, illetve a pH-t megfelelő irányba terelik. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Vitagyn krém használatát már az antibiotikumkezelés alatt érdemes elkezdeni, majd folytatni az Ön által is említett módon. A Vitagyn C krém olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek erősítik a helyi immunvédekezést, illetve a pH-t megfelelő irányba terelik. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!