Találatok a következő kifejezésre: Használtautó vásárláskor számítsunk, hogyan (1 db)

Használtautó vásárláskor mikre számítsunk, hogyan számoljunk?

Üdv

Legjobb válasz: Elõször is van a súlyadó/teljesítményadó, ami az autó korától függ. Egy 3 évnél fiatal kocsinál ez 300,- Ft/kW (aztán 4 évente csökken, 16 éves koráig). Ez éves díj. Aztán a kötelezõ biztosítás, ami sok mindentõl függ. Biztosítótól, a te besorolásodtól pl. a biztosítónál, van-e bónuszod, stb. Negyedéves díj durván 8000,- Ft körül van. Az átírás cirka 55e Ft, amiben benne van az okmányok átíratása, eredetiség vizsgálat. Ez nyilván egyszeri költség. Aztán van a Casco (feltéve, hogy kötsz az autóra). Ennek is több fajtája van, szintén függ biztosítótól. Ha visszatérítés szempontjából a legkedvezõbbet vesszük (vagyis amivel legjobban jársz a pénzbefizetéstõl eltekintve), az cirka 5400,- Ft/hó (de mondom, ez erõsen függ a biztosítótól!). Most így hirtelen ennyi. Ja, és ha hitelre veszed az autót, annak a havi törlesztése. Szóval jó kis móka ez. :)

Elõször is van a súlyadó/teljesítményadó, ami az autó korától függ. Egy 3 évnél fiatal kocsinál ez 300, - Ft/kW (aztán 4 évente csökken, 16 éves koráig). Ez éves díj. Aztán a kötelezõ biztosítás, ami sok mindentõl függ. Biztosítótól, a te besorolásodtól pl. a biztosítónál, van-e bónuszod, stb. Negyedéves díj durván 8000, - Ft körül van. Az átírás cirka 55e Ft, amiben benne van az okmányok átíratása, eredetiség vizsgálat. Ez nyilván egyszeri költség. Aztán van a Casco (feltéve, hogy kötsz az autóra). Ennek is több fajtája van, szintén függ biztosítótól. Ha visszatérítés szempontjából a legkedvezõbbet vesszük (vagyis amivel legjobban jársz a pénzbefizetéstõl eltekintve), az cirka 5400, - Ft/hó (de mondom, ez erõsen függ a biztosítótól!). Most így hirtelen ennyi. Ja, és ha hitelre veszed az autót, annak a havi törlesztése. Szóval jó kis móka ez. :)
Igen kb ennyiben van, épp nemrég jártam én is utána hogy egy kb 250-300e forintos 1 liter körüli kocsi átíratása és azévi költségei az árához kb még 90e ft-ot dobnak hozzá. Ez miatt is hagyom inkább a francba, mert annyira nem fontos egyenlõre filléres kgst roncsokat meg nem veszek, inkább elvagyok még motoron egyenlõre, jó idõben amúgy is gyorsabb.
A biztosítás függ a korodtól, mióta van jogsid, az autó köbcentiétõl, az autó gyártási évétõl, és márkájától. teljesítmény adót, minden év elején kell fizetni(ha most veszel akkor csak jövöre kell fizetned). az átírás pedig köbcenti*18ft, 1900ccm felett 24ft. eredetvizsga 17-18500ft, új forgalmi+törzskönyv 12000ft. én most vettem kocsit, egy 1.3as ford fiestát, az átírása 52000ft volt.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Meddig marad meg a bonusz besorolás a kocsi eladása után?

1

Átveheti helyettem apukám a jogosítványomat?

Nem leszek itthon a héten, de számítok rá, h érkezni fog a jogsim. Átveheti helyettem apukám, vagy ajánlott levélként bedobják és kiváltom, ha hazaértem, vagy hogy néz ki a dolog?

3

Zöldkártya nélkül nem engednek ki a határon?

Horvátországba indulnék, azt mondta a biztosító, hogy els?bbségivel feladja a zöldkártyát. Még nem érkezett meg. Ilyenkor mit lehet tenni? Anélkül nem lehet, nem érdemes elmenni? Szorít az id?.

5

Angol kocsinak mennyiért és hogyan tudnék magyar papírokat csináltatni?

Angliában dolgozom, s megfordult a fejemben, hogy itt veszek kocsit, mert olcsóbb, de ha hazamegyek, mennyibe kerülnének a magyar papírok a kocsinak (és természetesen ehhez mit kell intézni)?

6

Ha, július 2-án vásárolt autóra még aznap online kötöttem biztosítást, amiről a szerződést kinyomtattam, de még csekket azóta sem kaptam a biztosítótól, akkor az úgy érvényes biztosításnak minősül?

2

Sztetek a K&H biztosító erre mennyi cash-t fog megállípítani?

Szép napot mindenkinek! ( Seat IBiza 1.6 CLX KAT 1994 ABU motorkód )

0

Mit csináljak motorkönyv nélkül?

Elvesztettem a motorkerékpárom könyvét,mit tudnék csinalni? rend?rségen megújitják vagy azthiszik lopott? Mert annélkül nemhiszem hogy megveszi bárki is...

1

Igazolhatom magam a horvát határnál és Horvátországban jogosítvánnyal (új típusú kártyás)?

A személyim lejárt, és pár nap múlva indulok.

11

Vetem egy osztrák papiros skoda feliciát 1.3-mas motoral mi a menete a forgalombahelyezésnek?

2

Cegléden most hol kötnétek biztosítást egy 1998-as seat cordobára?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!