Találatok a következő kifejezésre: Használt mellszívónak valamilyen (2 db)

Használt mellszívónak van valamilyen hátránya?

érdemes ilyet venni-ha nem tellik újra?

Legjobb válasz: szerintem igen, nem lehet baja. Ki kell fertõtleníteni, stb. Én is majd a tesmómtól kapom használtan.

szerintem igen, nem lehet baja. Ki kell fertõtleníteni, stb. Én is majd a tesmómtól kapom használtan.
Szerintem is vedd meg nyugodtan használtan, én is vettem volna, ha van valakinek használt, csak sajnos nem ismertem senkit, akinek már nem kellett a sajátja. Így én a patikában vettem kézi mellszívót, pedig elektromosat akartam. Na majd legközelebb. De nyugodtan vegyél használtat, csak persze fertõtlenítsd, de azt úgyis minden használat elõtt kell.
Nekem van egy Pesztonka mellszívóm, 1 napig használtam. 6000 ezerért odaadom, 10 ezerért vettem. Írj privit, ha érdekel.
Nekem is használt mellszívóm van, jól ki kell fertõtleni.Nem is bánom hogy nem vettem újat, mert elapadt a tejem 2 hét után, így pénz kidobás lett volna.

Lehet valamilyen negatív hatása, ha sokáig használom a mellszívót?

Nem szopizik már a babám, elég kevés a tejem, egyszerre szoktam a kett?b?l fejni, kb.6 óránként (minden 2. evésenként). Addig szívom, amíg jön, aztán a másikb?l és így oda-vissza, van hogy fél óráig is. Ugye nem baj, hogy ilyen sokáig és így csinálom? 3 hós, szeretnék minél több tejet adni neki. Így is csak 90g jött le egyébként. Déután csak 30g volt a kett?ben.

Legjobb válasz: Elõzõnek teljesen igaza van. Minél többet és többször fejed, annál több tej termelõdik. Mindig annyi, amennyit elõzõleg kiszedtél. Azért apad, mert a baba nem szopizik eléggé.

Elõzõnek teljesen igaza van. Minél többet és többször fejed, annál több tej termelõdik. Mindig annyi, amennyit elõzõleg kiszedtél. Azért apad, mert a baba nem szopizik eléggé.
Olyan nincs, hogy túlságosan leszívod és elfogy, ne aggódj. Minél több inger éri a mellet, annál több jelzés megy az agyba, hogy termeljen tejet. Tehát amíg kitartasz, és fejed, addig lesz tej.
Max egy kis esztétikai gondjaid lesznek, más nem :)
A kérdező hozzászólása: Szopihoz más fajtát használtunk, ezt az Aventest nem szerette, a szívóhoz jó. Én már nem próbálkozok vele, már nagy, akaratos, már régóta "érett" a dolog, hogy nem akar szopizni, már hetek óta idõnként rájött, hogy nem szopott, ezért már ráhagyom. Leszívom amíg tudom.
A tegnapi 21:55-ös vagyok. Annyit még elfelejtettem, hogy nálunk is volt nagy sírás, de csak rákapott szegénykém. :) És, ha végképp nem megy védõ nélkül, próbálj meg egy lágyabbat használni a szoptatáshoz. Amíg pedig nincs elég tej, igyekezz minál többet szoptatni és fejni. Drukolok :)
A tegnapi 21:55-ös vagyok. Nekem is sebes lett a bimbóm, és nem emelkedett ki rendesen, ezért használtam a bimbóvédõt. De rájöttem, hogy nem lesz így jó. Mert olyan nincs, hogy 30 ml-t bír kiszopizni és utána még lefejek védõ nélkül 60-80 ml-t. Addig próbáltam, míg sikerült rátennem megfelelõen. Kicsit megcsavargattam a bimbómat, egy picit le is szívtam elõtte, hogy merev legyen. Csak azon a bimbón használtam a védõt, ami sebes volt. Segítettem, hogy jó nagyra nyissa a száját: nyomtam ki egy kis tejet a szájához, szétkentem magamon, hogy még csalogatóbb legyen számára. Miután végeztünk, szintén kentem szét a bombómon egy kis anyatjet, hogy rászáradjon, az jól végte a kiszáradástól, és segítette a sebgyógyulást. Amikor rászáradt bekentem Garmastan-nal, az is segített rendbe tenni. Néhány nap elég volt, hogy rendbe jöjjön, onnantól kezdve nem volt problémánk. Ha érzel magadban erõt, akkor próbáld meg esetleg ezeket, nekem bevált, és elhagyhattunk a védõt. Kitartást és boldog babázást :)
A kérdező hozzászólása: A kórházban sebes lett a bimbóm és akkor kezdtem használni a védõt és utána már anélkül nem volt hajlandó szopoizni, párszor próbáltam úgy adni neki, de nem fogadta el, bekapta szívta volna, de nem állt rá a nyelve, sírt mindig. Így védõvel szopiztunk, de kb. a 2hós oltás után nem szívta ki rendesen, apadni kezdett és mivel kevesebb lett, akkor már az nem tetszett neki, ma is cicire tettem, de fél perc után nagy sírás volt. Szóval nem megy már a szopi. Próbálom, hogy kicsit több tejem legyen újra, mert a tápszert sem nagyon szereti szerintem. A tej jobban csúszik/-na neki.
A kérdező hozzászólása: Szeretném, ha több lenne a tejem, csak nehogy a nagy igyekezetemmel az ellenkezõje legyen, hogy túlságosan leszívom, vagy nincs ilyen?
Szia! Nekem az a tapasztalatom, hogy amíg a bimbóvédõvel szoptattam a kislányomat, addig kevesebbet tudott szopizni, míg nélküle elõször 3-szor annyit, majd még többet. Ha nagyon fáj, akkor ne erõltesd. Nekem is fájt, de megszoktam, talán próbáld ki néhány alkalommal. Ha akkor sem megy, akkor csinálhatod még mindíg így tovább. Sok sikert és kitartást :)
Nem baj, miért lenne baj? :-) A baba sem úgy szopja. :-))
A kérdező hozzászólása: De nem baj, hogy nincs olyan, hogy 10-10 perc, vagy 7-7, 5-5, 3-3, 1-1, vagy valami ilyen szisztéma?
A kérdező hozzászólása: Az igazság az, hogy bimbóvédõvel használom, így nem nyújtja, elõször fájt a mellszívó használata, azért találtam ki ezt. Az Aventes védõ olyan kemény, hogy nem szippantja be a masina, szinte nem is érzem, hogy szívja a gép.
Három gyermekem közül egyik sem akart szopni. Folyt a szájukba a tej, 5-en fogták õket a kórházban, de szopni sem akkor sem késõbb nem akart egyik sem. Ígyhát kifejtem nekik és üvegbõl megkapták.Napi 2, 5 l tejem volt, 1-1, 5 éves korukig kaptak anyatejet. A fejés csak az elsõ hetekben fáj, utána nincs probléma. Fél óránál többet nem foglalkoztam fejéssel ( általában negyed óra), mert a túl hosszadalmas fejés fájdalmat okoz. Inkább gyakrabban fejd ki. Az elsõ gyermekemnél még kicsit rosszul esett, hogy nem akar szopni, de utána megnyugodtam. Nagy elõnye volt a dolognak, hogy mindig tudtam , hogy mennyit evett.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!