Találatok a következő kifejezésre: Használt lakás mennyi a (8 db)

Használt lakásra, hogy működik és mennyi a szocpol?

Legjobb válasz: Sehogy...semennyi. Jelenleg NINCS használt lakásra szocpol. Amit támogatásnak lehet nevezni(halványan) na az az államilag támogatott lakáshitel, melyen 5 évig van kamattámogatás... 3 hete vettünk lakást, friss az infóm...sajnos.

Sehogy...semennyi. Jelenleg NINCS használt lakásra szocpol. Amit támogatásnak lehet nevezni(halványan) na az az államilag támogatott lakáshitel, melyen 5 évig van kamattámogatás... 3 hete vettünk lakást, friss az infóm...sajnos.

Használt lakás vásárlásnál mennyi a szocpol ha két gyereket vállalunk? A lakás egyébként csak a férjem tulajdona lesz, akkor mi a helyzet?

Legjobb válasz: Azt nem tudom megmondani hogy úgy mennyi a szocpol, de én úgy tudom, hogy akkor nem lehet felvenni a szocpolt ha csak az egyik fél tulajdona a lakás. Persze lehet hogy én tudom ezt rosszul.

Azt nem tudom megmondani hogy úgy mennyi a szocpol, de én úgy tudom, hogy akkor nem lehet felvenni a szocpolt ha csak az egyik fél tulajdona a lakás. Persze lehet hogy én tudom ezt rosszul.
Használt lakásra csak meglévõ, legalább 1gyereknél lehet felvenni a szocpolt. Ennek összege 450000ft, ha születik másik, akkor lejön a tõkébõl, aminek összeg 750000ft. Csak új lakásnál lehet beválalni gyereket.
Én is úgy tudom, hogy kettõtök nevén kell lennie a lakásnak és csak a meglévõ gyerekre jár szocpol., mégpedig az úgynevezett félszocpol, amit az elõzõben már írtak.


Bocs, elcsuszott: tehat ket gyerekre osszesen 1.200.000.
Szia! Mi is kettõre vettük föl, 1 200 000 Ft-ot adtak. Boldog idõszak ez..... Sok sikert! :o)
A kérdező hozzászólása: de ezt ti használt lakásra vettétek fel? és meg van már a második baba is?? mert már tisztára össze vagyok zavarodva!!! esetleg megelõlegezett szocpolt vettetek fel??köszi a válaszokat:) !
használtra 1, 2M újra 2, 4M

Mennyi az új illetve a használt lakás után fizetendő illeték?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy az újért nem kell fizetni. Legalábbis nekünk nem kellett. A használtat nem tudom. :(

Én úgy tudom, hogy az újért nem kell fizetni. Legalábbis nekünk nem kellett. A használtat nem tudom. :(
MI 5 M Ft-ért vettük a házat (használt) és a férjemmel együtt 50-50 e Ft-ot kellett befizetni. 35 év alattiaknak van kedvezmény, azt hiszem 20 %.

Mennyibe kerül Frontline bolhaírtó cicáknak, és használ e a lakásban szétszórt bolhára is? Vagy arra mit vegyek?

Legjobb válasz: A Frontline-t az állat bõrére kell csöpögtetni a nyakszirtjénél, hogy le ne nyalhassa, nem a lakásban szerteszét. Ez egy picike kis ampullában van. A lakásban élõ bolhákra hagyományos bolhairtót vegyél kisállatkereskedésben.

A Frontline-t az állat bõrére kell csöpögtetni a nyakszirtjénél, hogy le ne nyalhassa, nem a lakásban szerteszét. Ez egy picike kis ampullában van. A lakásban élõ bolhákra hagyományos bolhairtót vegyél kisállatkereskedésben.
A kérdező hozzászólása: köszi
Ne a sima frontlinet vedd, hanem a frontline combot. Azt is a macskára kell tenni, de az jó ott is, amerre jár, ahol alszik stb. Fogalmam sincs mennyi most, mikor legutoljára vettünk rá, akkor olyan 2000körül vettünk egyet, azóta nem kellett, pedig akkor baromira bebolhásodott szegény. Lakás cica amúgy, és nem is tértek vissza a bolhák, szóval ez a combo tényleg jó volt.
Én majdnem 4000-ért vettem tavalyelõtt.De hatásos, az biztos.Vicces volt, mert a kölyök cicákat fújtam be(ez egy spray változat) és az anyjuk majdhogynem leköpte õket, olyan büdösek voltak.Persze hamar elpárolog a szaga, de frissen szörnyû.
Ja igen, a spray az kszott drága.
Tavaly õsszel 2500 volt a combo. Tényleg nagyon jó, még ha bolhás macskákkal játszik is, akkor sem kapja el tõle a cuccot :) Viszont macskán kívül még nem teszteltem, ott nekem a szalmiákszeszes felmosás, a kullancsrisztó ampulla, vagy méginkább a BioKill (pumpás kiszerelés) jött be - ez utóbbi valami fantasztikus eredményeket hozott. (Kb. 20000 féle módszert teszteltem, volt, ami egy ideig hatott, de igazán jó csak a BioKill volt.)
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm!!

Mennyit használ a Halltex nevű szigetelés panel lakásban?

A fenti szomszédok lépészaját és zenéjét, tévéjét szeretnénk csökkenteni. Elég ha csak a plafonra rakunk? Vagy a falakat is szigetelni kell? Az egyik szobában az álmennyezet nem megoldható, csak ezek a szigetel?lapok.

Legjobb válasz: Ez engem is érdekelne, de látom Te sem kaptál még választ.

Ez engem is érdekelne, de látom Te sem kaptál még választ.
A kérdező hozzászólása: Nem sajnos. Mivel k. drága, gondolom, nem sokan engedhetik meg maguknak. Aki meg megtehetné, az nem panelben tengõdik.
Az elsõ vagyok újra. Hát igen, mi is panelban lakunk. Olvastam, hogy valaki jót írt róla, valaki meg azt, hogy annyira vékony ez a lap, hogy nem lehet tökéletes. Valamennyit biztos tompít. Ennek kb. 5500 Ft-tól lehet nm-e, ha jól emlékszem. Volt olyan fórum, ahol azt írták, hogy normális hangszigetelésnek 11000 Ft-tól kezdõdik az ára. Na annyit egy panelra költeni. De az már vastag is, mert közetgyapot és gipszkarton lenne. Így sajnos én is ráhagytam. Most várjuk, hogy teljen az idõ és költözünk, ahogy tudunk. A szomszédunk persze bunkó és hajthatatlan.
Megint én. Szerintem ezek a járólapok és parketták is jól vezetik sajnos a hangot, nem nyelik el, mint régen a padlószõnyeg és a pvc. Én azt is észre vettem, hogy a panelszigetelés óta mégrosszabb, olyan mintha bent tartaná a hangot mégjobban.
A kérdező hozzászólása: Közben megtudtál valamit esetleg? Én már nagyon gondolkodom rajta. Lehet, hogy semmire nem jó, de más lehetõség nincs sajnos.

Mennyire szánalmas az, ha egy közel 30 éves pasi/férfi most vett 1, 4 millióért használt autót, amit két évig tett félre és most már nincs pénze panel lakást venni és kénytelen albérletben tengõdni, így a nõk örökösen kikosarazzák?

26 éves korom óta dolgozom, de ami pénzt félre tettem az elsõ két évben az az egyetemre ment el (300 ezer ft per félév, 4 félév volt az msc)és most a nagy nehezen szintén két év alatt megtakarított 1,4 millió az pedig használt autóra ment ki, így nincs lakásom. Barátnõrõl így lemondhatok? Majd egy másik életben?

Legjobb válasz: A nyavajgás szánalmasabb mint a csóróság.

A nyavajgás szánalmasabb mint a csóróság.
A kérdező hozzászólása: Alig? Hagyjuk már ezt, millió ember vagy itthon, aki ez alatt keres. Én meg ezt szeretem csinálni.
Azért tanultál, hogy alig keress?
A kérdező hozzászólása: 172 nettót keresek vidéken.
nem az a baj, ha valakinek nincs lakása, hanem ha valaki szánalmasnak tartja saját magát és nyavalyog.
most már nincs pénze panel lakást venni kinek van? 7 millát csak úgy elõkapni ki tud?
Elmondom neked hogy leszek 30 éves mire összeszedem egy családi ház árát Így is havi 100e ft-ot rakok el már kettõ éve, tehát valahol mégiscsak azzal szúrtad el hogy hiába tanultál, ha nem tudsz félretenni, ilyen rossz világban már az én koromban súlyos pénzeket kell bevinni a bankba 3 havonta, hogy legalább 27éves korodra jó lakásod legyen és ne másnak kell fizetgetni azért hogy ott lakjál. A már kell az a kocsi, de tudod hogy lakásra nem jut, akkor maradj a szülõkkel és rakjál félre, bár mire egy saját lakás ára összejön, az se 1-2év hacsak nincs havi 500e nettó fizetésed 21F
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy elég sok pénzt költöttem el, 1, 5 millió itt, másfél millió ott, tehát tudok mit felmutatni, csak ugye ennek az egyik fele láthatatlan (diploma, sajnos nem mérnöki)csak az autó része látható, tehát ebbe nem tudnak belekötni a lányok. Az más kérdés, hogy ha ezt a 3 milliót félreteszem, akkor már hitelre egy olcsóbb saját 1, 5 szobás jobb fajta panel lakást már tudtam volna venni (vagyis elindulni) és akkor egyetlen szavuk sem lehetne a nõknek, hogy nincs lakásom. Így viszont az nincs. Mert azt látom, hogy az autót még elnézik, ha nincs egy pasinak (jogsi kell, mert akkor lúzernek nézik, ha az sincs), de ha nincs legalább egy picike lakása, ahol még 4-5 évig kettesben lehetne élni a baba érkezéséig, na azt valahogy egyik sem nézi el. De õk nem nagyon akarnak besegíteni, hogy ketten építsünk jövõt, hanem azt szeretik, ha annyira rátermett egy pasi, hogy bogy egyedül legalább egy kis garzont tud venni, hogy lehessen látni, hogy nem utolsó koporsótöltelék a srác.
B..sszus, lehetne több önbecsülésed! Én pl. a szüleimmel lakom, mert így olcsóbb, és még csak nem is dolgozom, hanem tanulok (másoddiploma). "Húzd ki magad", járj emelt fõvel. Itthon maradtál, nem szaladtál külföldre, itthon akarsz boldogulni. Amelyik csaj ezt nem fogadja el.... az bekaphatja. De most tényleg.... Az eszeddel hódíts, ne a pénzed akarják. Nyáron egy fagyi, télen egy forralt bor, egy-két szál virág meg ajándék, de nem kell mindig mindenre meghívnod a barátnõdet. Akinek ez nem tetszik... És nem. Nem minden nõ ilyen. Vannak normálisak is, csak keresni kell. 29f
ha tudnád mennyi lúzernek van csodaszép nõje, tudnád, hogy sokminden nem a pénztõl függ nos, eza szánalmas, hogy a nõknek hajtasz nem magadnak
havi közel 60 ezret megtakarítottál szóval nem lehet olyan sz*ar a fizetésed. msc-d van, az nem rossz, fõleg ha mérnök vagy, azok jól keresnek. nem kell nyavalyogni mert azt senki se szereti. még egy nõnek is nehéz elnézni...
Az hát, szánalmas vagy....nem telik 30 millás kocsira te csóró????
Honnan tudják a nõk hogy az albérlet? Nincs ráírva a lakásra hogy bérelve. Amúgy meg van aki 30 évesen még a szülõkkel lakik.
Szerintem, ha jól nézel ki, és helyes vagy, akkor ez nem ok arra, hogy ne legyen barátnõd.
szerintem ez a kérdés kis változtatásokkal mindig felbukkan itt, és eléggé úgy tûnik, hogy ugyanaz az ember írja ki õket. valahogy a 172 nettóból havi 20-at, 25-öt egy évig pszichológusra kellene fordítani. Nem gúnyból mondom. Van, hogy segítség kell. Az összeg soknak tûnhet, de ha ezt a görcsöt kikezelik belõled, nagy energiák szabadulhatnak föl benned, és sikeresebb lehetsz minden téren, jobb döntéseket hozhatsz munka terén is. Ezen a fórumon nem fogod megtalálni azt a segítséget, ami kell neked. Rajtad kívül mindenki számára egyértelmû, hogy nem az anyagiak miatt vagy sikertelen a nõknél. Kicsit rendbe kell rázni téged. (Már ha nem kitalált kérdések ezek.)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!