Találatok a következő kifejezésre: Használt lakás mennyi a (7 db)

Használt lakásra, hogy működik és mennyi a szocpol?

Legjobb válasz: Sehogy...semennyi. Jelenleg NINCS használt lakásra szocpol. Amit támogatásnak lehet nevezni(halványan) na az az államilag támogatott lakáshitel, melyen 5 évig van kamattámogatás... 3 hete vettünk lakást, friss az infóm...sajnos.

Sehogy...semennyi. Jelenleg NINCS használt lakásra szocpol. Amit támogatásnak lehet nevezni(halványan) na az az államilag támogatott lakáshitel, melyen 5 évig van kamattámogatás... 3 hete vettünk lakást, friss az infóm...sajnos.

Használt lakás vásárlásnál mennyi a szocpol ha két gyereket vállalunk? A lakás egyébként csak a férjem tulajdona lesz, akkor mi a helyzet?

Legjobb válasz: Azt nem tudom megmondani hogy úgy mennyi a szocpol, de én úgy tudom, hogy akkor nem lehet felvenni a szocpolt ha csak az egyik fél tulajdona a lakás. Persze lehet hogy én tudom ezt rosszul.

Azt nem tudom megmondani hogy úgy mennyi a szocpol, de én úgy tudom, hogy akkor nem lehet felvenni a szocpolt ha csak az egyik fél tulajdona a lakás. Persze lehet hogy én tudom ezt rosszul.
Használt lakásra csak meglévõ, legalább 1gyereknél lehet felvenni a szocpolt. Ennek összege 450000ft, ha születik másik, akkor lejön a tõkébõl, aminek összeg 750000ft. Csak új lakásnál lehet beválalni gyereket.
Én is úgy tudom, hogy kettõtök nevén kell lennie a lakásnak és csak a meglévõ gyerekre jár szocpol., mégpedig az úgynevezett félszocpol, amit az elõzõben már írtak.


Bocs, elcsuszott: tehat ket gyerekre osszesen 1.200.000.
Szia! Mi is kettõre vettük föl, 1 200 000 Ft-ot adtak. Boldog idõszak ez..... Sok sikert! :o)
A kérdező hozzászólása: de ezt ti használt lakásra vettétek fel? és meg van már a második baba is?? mert már tisztára össze vagyok zavarodva!!! esetleg megelõlegezett szocpolt vettetek fel??köszi a válaszokat:) !
használtra 1, 2M újra 2, 4M

Mennyi az új illetve a használt lakás után fizetendő illeték?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy az újért nem kell fizetni. Legalábbis nekünk nem kellett. A használtat nem tudom. :(

Én úgy tudom, hogy az újért nem kell fizetni. Legalábbis nekünk nem kellett. A használtat nem tudom. :(
MI 5 M Ft-ért vettük a házat (használt) és a férjemmel együtt 50-50 e Ft-ot kellett befizetni. 35 év alattiaknak van kedvezmény, azt hiszem 20 %.

Mennyibe kerül Frontline bolhaírtó cicáknak, és használ e a lakásban szétszórt bolhára is? Vagy arra mit vegyek?

Legjobb válasz: A Frontline-t az állat bõrére kell csöpögtetni a nyakszirtjénél, hogy le ne nyalhassa, nem a lakásban szerteszét. Ez egy picike kis ampullában van. A lakásban élõ bolhákra hagyományos bolhairtót vegyél kisállatkereskedésben.

A Frontline-t az állat bõrére kell csöpögtetni a nyakszirtjénél, hogy le ne nyalhassa, nem a lakásban szerteszét. Ez egy picike kis ampullában van. A lakásban élõ bolhákra hagyományos bolhairtót vegyél kisállatkereskedésben.
A kérdező hozzászólása: köszi
Ne a sima frontlinet vedd, hanem a frontline combot. Azt is a macskára kell tenni, de az jó ott is, amerre jár, ahol alszik stb. Fogalmam sincs mennyi most, mikor legutoljára vettünk rá, akkor olyan 2000körül vettünk egyet, azóta nem kellett, pedig akkor baromira bebolhásodott szegény. Lakás cica amúgy, és nem is tértek vissza a bolhák, szóval ez a combo tényleg jó volt.
Én majdnem 4000-ért vettem tavalyelõtt.De hatásos, az biztos.Vicces volt, mert a kölyök cicákat fújtam be(ez egy spray változat) és az anyjuk majdhogynem leköpte õket, olyan büdösek voltak.Persze hamar elpárolog a szaga, de frissen szörnyû.
Ja igen, a spray az kszott drága.
Tavaly õsszel 2500 volt a combo. Tényleg nagyon jó, még ha bolhás macskákkal játszik is, akkor sem kapja el tõle a cuccot :) Viszont macskán kívül még nem teszteltem, ott nekem a szalmiákszeszes felmosás, a kullancsrisztó ampulla, vagy méginkább a BioKill (pumpás kiszerelés) jött be - ez utóbbi valami fantasztikus eredményeket hozott. (Kb. 20000 féle módszert teszteltem, volt, ami egy ideig hatott, de igazán jó csak a BioKill volt.)
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm!!

Mennyit használ a Halltex nevű szigetelés panel lakásban?

A fenti szomszédok lépészaját és zenéjét, tévéjét szeretnénk csökkenteni. Elég ha csak a plafonra rakunk? Vagy a falakat is szigetelni kell? Az egyik szobában az álmennyezet nem megoldható, csak ezek a szigetel?lapok.

Legjobb válasz: Ez engem is érdekelne, de látom Te sem kaptál még választ.

Ez engem is érdekelne, de látom Te sem kaptál még választ.
A kérdező hozzászólása: Nem sajnos. Mivel k. drága, gondolom, nem sokan engedhetik meg maguknak. Aki meg megtehetné, az nem panelben tengõdik.
Az elsõ vagyok újra. Hát igen, mi is panelban lakunk. Olvastam, hogy valaki jót írt róla, valaki meg azt, hogy annyira vékony ez a lap, hogy nem lehet tökéletes. Valamennyit biztos tompít. Ennek kb. 5500 Ft-tól lehet nm-e, ha jól emlékszem. Volt olyan fórum, ahol azt írták, hogy normális hangszigetelésnek 11000 Ft-tól kezdõdik az ára. Na annyit egy panelra költeni. De az már vastag is, mert közetgyapot és gipszkarton lenne. Így sajnos én is ráhagytam. Most várjuk, hogy teljen az idõ és költözünk, ahogy tudunk. A szomszédunk persze bunkó és hajthatatlan.
Megint én. Szerintem ezek a járólapok és parketták is jól vezetik sajnos a hangot, nem nyelik el, mint régen a padlószõnyeg és a pvc. Én azt is észre vettem, hogy a panelszigetelés óta mégrosszabb, olyan mintha bent tartaná a hangot mégjobban.
A kérdező hozzászólása: Közben megtudtál valamit esetleg? Én már nagyon gondolkodom rajta. Lehet, hogy semmire nem jó, de más lehetõség nincs sajnos.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!