Találatok a következő kifejezésre: Használok egy sokáig (106 db)

Rendkívül száraz a szemem és szinte mindig diszkomfort érzésem van. Sokat ülök számítógép előtt, használok napi kétszer műkönnycseppet is, de mégsem használ egyik sem. Melyik a legjobban hatásos műkönnycsepp?

Legjobb válasz: Kerj zseles mukonnyet a patikaban vagy esetleg optikai szakuzletben (ott mindig van, kontaktlencseseknek az sokkal jobb), annak tovabb tart a hatasa. pl. Ciba Aquify, az nekem bejott! Neten is lehet rendelni, talan meg olcsobb is...

Kerj zseles mukonnyet a patikaban vagy esetleg optikai szakuzletben (ott mindig van, kontaktlencseseknek az sokkal jobb), annak tovabb tart a hatasa. pl. Ciba Aquify, az nekem bejott! Neten is lehet rendelni, talan meg olcsobb is...

Milyen tárolási lehetőségeket ismersz egy sok funkcióra használt kis szobában?

a lényeg hogy nagyon kicsi a szobám, ez nekem egyben, iroda, hálószoba, gardrób, tanulóhely kb 10nm nem tini vagyok, felnőtt milyen helytakarékos megoldásokat ismersz különböző dolgok tárolására? bármit szívesen fogadok

Legjobb válasz: Mi olyan ágyat vettünk, ami alatt teljes egészében polcos/fiókos tároló van. Sok helyet spóroltunk és szereztünk vele.

Mi olyan ágyat vettünk, ami alatt teljes egészében polcos/fiókos tároló van. Sok helyet spóroltunk és szereztünk vele.
Minden lehetséges hely bepolcozása, pl: ajtó mögött, ajtó fölött, ablak fölött, ágy fölött. Méretre készült bútorok faltól falig, galériaágy. Olyan ülõbútorok, ágy, asztal, ami egyben felnyitható tároló is. Sok akasztó, zsebes textil tárolók (pl. szekrényajtón belül).
IKEA-ban sok sok jó ötlet van, nézz egyszer ott körül aztán házilag sok-sok mindent meg is tudsz valósítani. Az asztal lehet lenyitható, az ágy is lehet lenyitható, ágy alá lehet pakolni, polcok mindenhova, szekrénynek álcázott "iroda", ha van lehetõség akkor az egész szoba alját megemelheted és akkor végig pakolhatod az egész alját és fel lehet nyitogatni, hogy hozzá férj a dolgaidhoz, galériát is lehet építeni, összecsukható asztal, beépített szekrény amiben kialakítasz egy irodát is és este csak elhúzod a szekrény ajtót, a plafonra is lehet tárolókat szerelni (fõleg garázsba valók ezek a tárolók ott keressed), egységes kartondobozok földtõl plafonig.

Miert artalmas a magzatra nezve az edesitöszer? Nagyon megilyesztett a hir mert en szandekosan azt hasznalok hogy ne egyek sok cukrot, most akkor mi van?

Legjobb válasz: A mesterséges édesítõszerek két fõ csoportra oszthatók, vannak energiamentes fajták, és olyanok is, amelyek szolgáltatnak energiát, de kevesebbet, mint a cukor. Az egyes édesítõszerekkel kapcsolatban az alábbi információk állnak rendelkezésre, várandósság alatti fogyasztásukkal kapcsolatban. Aszpartám (E951): A fenilalanin és az aszparaginsav nevû aminosavak alkotják, és kis mennyiségben tartalmaz még metanolt is. Fogyasztását a szakemberek egy része engedi terhesség alatt, míg vannak olyan tanulmányok, amelyek óvatosságra intenek az aszpartámmal kapcsolatban. Ezek alapján kis mennyiségben történõ fogyasztása valószínûleg nem okoz problémát, azonban az aszpartammal készült „light” üdítõk és más termékek nagy mértékû fogyasztása nem javasolt. pl. a Canderel Szacharin (E954): Az édesítõszer átjut a méhlepényen és kiürülése a magzati szövetekbõl igen lassú, ezért tanulmányokban azt javasolják, hogy tanácsosa szacharin fogyasztását kerülni a fogamzást megelõzõen, a fogamzás körüli idõszakban, valamint a terhesség alatt is. Pl. Norbi Sweet Update1 Aceszulfám-K (E950): Mivel nincs megbízható vizsgálati eredmény terhesség alatti biztonságos fogyasztását illetõen, ezért a várandós anyák inkább kerüljék fogyasztását. Szorbit (E420): Energiát tartalmazó édesítõszer, mely a természetben is elõfordul egyes gyümölcsökben. Biztonsággal fogyasztható ésszerû mennyiségben. Nagyobb mennyiségben (napi 30 g fölött) fogyasztva puffadást, hasmenést okozhat. Mannit (E421): A szorbithoz hasonlóan mértékkel fogyasztva biztonságos, nagy mennyiségben hasmenést okoz. Laktóz (tejcukor): Várandós anyukák fogyaszthatják, azonban tejcukor érzékenyeknél problémát okozhat (hasmenés, puffadás). Fruktóz (gyümölcscukor): A természetben a gyümölcsökben fordul elõ, szabadon fogyasztható energiatartalmának figyelembe vételével. Normál testsúlyú várandós nõ számára nem indokolt a mesterséges édesítõszerekkel készült termékek, ételek fogyasztása. Számukra az egészséges táplálkozás irányelvei mérvadóak a cukortartalmú élelmiszerek, ételek fogyasztásával kapcsolatban. Azok számára, akiknél a súlygyarapodás az ideálisnál nagyobb mértékû, vagy cukorbetegek, a biztonságos édesítõszerek mértékletesen fogyasztandók (naponta egy-egy édesítõszerrel készült tejes ital, turmix, tea, esetleg otthon készült desszert). Fontos tudni, hogy mesterséges édesítõszerek nem használhatók csecsemõkés kisgyermekek számára készült élelmiszerekben. Még egy érdekes cikk: http://www.hazipatika.com/topics/diabetesz/articles/Valasszo..

A mesterséges édesítõszerek két fõ csoportra oszthatók, vannak energiamentes fajták, és olyanok is, amelyek szolgáltatnak energiát, de kevesebbet, mint a cukor. Az egyes édesítõszerekkel kapcsolatban az alábbi információk állnak rendelkezésre, várandósság alatti fogyasztásukkal kapcsolatban. Aszpartám (E951): A fenilalanin és az aszparaginsav nevû aminosavak alkotják, és kis mennyiségben tartalmaz még metanolt is. Fogyasztását a szakemberek egy része engedi terhesség alatt, míg vannak olyan tanulmányok, amelyek óvatosságra intenek az aszpartámmal kapcsolatban. Ezek alapján kis mennyiségben történõ fogyasztása valószínûleg nem okoz problémát, azonban az aszpartammal készült „light” üdítõk és más termékek nagy mértékû fogyasztása nem javasolt. pl. a Canderel Szacharin (E954): Az édesítõszer átjut a méhlepényen és kiürülése a magzati szövetekbõl igen lassú, ezért tanulmányokban azt javasolják, hogy tanácsosa szacharin fogyasztását kerülni a fogamzást megelõzõen, a fogamzás körüli idõszakban, valamint a terhesség alatt is. Pl. Norbi Sweet Update1 Aceszulfám-K (E950): Mivel nincs megbízható vizsgálati eredmény terhesség alatti biztonságos fogyasztását illetõen, ezért a várandós anyák inkább kerüljék fogyasztását. Szorbit (E420): Energiát tartalmazó édesítõszer, mely a természetben is elõfordul egyes gyümölcsökben. Biztonsággal fogyasztható ésszerû mennyiségben. Nagyobb mennyiségben (napi 30 g fölött) fogyasztva puffadást, hasmenést okozhat. Mannit (E421): A szorbithoz hasonlóan mértékkel fogyasztva biztonságos, nagy mennyiségben hasmenést okoz. Laktóz (tejcukor): Várandós anyukák fogyaszthatják, azonban tejcukor érzékenyeknél problémát okozhat (hasmenés, puffadás). Fruktóz (gyümölcscukor): A természetben a gyümölcsökben fordul elõ, szabadon fogyasztható energiatartalmának figyelembe vételével. Normál testsúlyú várandós nõ számára nem indokolt a mesterséges édesítõszerekkel készült termékek, ételek fogyasztása. Számukra az egészséges táplálkozás irányelvei mérvadóak a cukortartalmú élelmiszerek, ételek fogyasztásával kapcsolatban. Azok számára, akiknél a súlygyarapodás az ideálisnál nagyobb mértékû, vagy cukorbetegek, a biztonságos édesítõszerek mértékletesen fogyasztandók (naponta egy-egy édesítõszerrel készült tejes ital, turmix, tea, esetleg otthon készült desszert). Fontos tudni, hogy mesterséges édesítõszerek nem használhatók csecsemõkés kisgyermekek számára készült élelmiszerekben. Még egy érdekes cikk: http://www.hazipatika.com/topics/diabetesz/articles/Valasszo..
Én nem hallottam még errõl, mármint hogy ártalmas lenne.Talán az aszpartam igen, de az is csak nagy mennyiségben, ezért én a Norbi édesítõjét használom, abban nics aszpartam.
Én a te helyedben nem használnék mesterséges édesírõszereket!Inkább mindent kevés cukorral.Én még szoptatok és most sem merem ezeket használni! Az elõzõ válaszoló jól leírta, egyetértek vele! Boldog babavárást!
Na ezt most hallottam elöször, és eddig szaharin alapú édesitöt használtam...nem sokat, mert ha tehetem nem rakok semmibe, de lehet baj???
Szia!Ha ártalmas lenne, akkor minden cukorbeteg kismamának beteg babája születne!Ne izguljatok, nem ártalmas.Én inzulinos vagyok, a 4.gyerekemet igy hordtam ki és rengeteg édesitõszert használtam, mert édesszájú vagyok!Most 3 éves a fiam, de semmi baja nincs. Mértékkel fogyasztva semmi nem káros!
Az sokkal inkább ártalmas, hogy ha te sem tudsz helyesen írni, akkor a gyermekedet mire fogod tanítani? Édesítõszer: hosszú õ Hír: hosszú í Megijeszt: pontos j
Uristen! "Kedves" utolso! Te meg nyilvan arra tanitod a gyerekedet, h ilyen legyen, mint a válaszod....pff!

Használok egy programot sokáig és egy idő után lefagy a rendszerem. Miért?

Semmböl nem enged kilépni..csak ugy jön rendbe a rendszer ha feladatkezelövel ujraindítom..Ez káros neki?Virus nincs rajta mert mindig ellenörizem.Mit tegyek ha lefagy és nem reagál,valami kiméletesebb kilépés,megoldás?

Legjobb válasz: Amikor lefagy akkor a billentyûzetem a NumLock billentyûre reagál? Ki-be kapcsolja a LED-et ha nyomkodod? Ha nem, akkor hardweresen fagy le a gép, lehet memória, tápegység hiba, de bármi más hardwer elem is okozhatja. Talán ez a kettõ a leg gyakoribb. Ha mûködik a NumLock, akkor szoftweresen fagy le egy bizonyos alkalmazás futása közben. Bár az ilyen jellegû lefagyást is okozhatja kisebb memória hiba. Ha csak hosszú idõ után csinálja az is lehet, hogy kevés a memória, vagy valami régebbi program után nem szabadítja fel a memóriát és egy idõ után elfogy a szabad hely. Sorolhatnám még az okokat de talán ezek a leg gyakoribbak.

Amikor lefagy akkor a billentyûzetem a NumLock billentyûre reagál? Ki-be kapcsolja a LED-et ha nyomkodod? Ha nem, akkor hardweresen fagy le a gép, lehet memória, tápegység hiba, de bármi más hardwer elem is okozhatja. Talán ez a kettõ a leg gyakoribb. Ha mûködik a NumLock, akkor szoftweresen fagy le egy bizonyos alkalmazás futása közben. Bár az ilyen jellegû lefagyást is okozhatja kisebb memória hiba. Ha csak hosszú idõ után csinálja az is lehet, hogy kevés a memória, vagy valami régebbi program után nem szabadítja fel a memóriát és egy idõ után elfogy a szabad hely. Sorolhatnám még az okokat de talán ezek a leg gyakoribbak.
A kérdező hozzászólása: ez nagyon rossz állapotra utaló jel ha lefagy?
A kérdező hozzászólása: a numlock müködik..:)

Laptopom állandóan felforrósodik, arra gondoltam egy hűtőpadot vennék hozzá, de nem értek hozzá. Mit kell figyelni? Olcsóbb is lehet jó? Nem akarok sokat költeni rá. Egyáltalán mennyire használ egy ilyen?

Legjobb válasz: Ha azért melegszik, mert nem tud a meleg levegõ távozni a gépbõl, akkor tök mindegy milyen hûtõpadot veszel alá. Ki kell takarítani a belsejét.

Ha azért melegszik, mert nem tud a meleg levegõ távozni a gépbõl, akkor tök mindegy milyen hûtõpadot veszel alá. Ki kell takarítani a belsejét.
http://www.grando.hu/3-ventillatoros-laptophuto-notebook-hut.. Ami ennél jobban hût, az kb 4-5 ezertõl kezdõdik. Azoknak lehet állítani hogy hova szeretnéd rakni a ventiket. És oda rakod ahol a laptop alján a szellõzõnyílás van. És egybõl tudja befújni neki a levegõt. Hogy mire figyelj? Lényeg hogy ne 1 nagy ventiset vegyél mert az [email protected] Nem jó semmire.
11# jogos! És még a vinyónál is hût, ahol ugye alapban nincs légmozgás.
#10 Akkor elbasztál valamit mert igenis ér. Nekem terhelés alatt 55 Cfokról kerek 10 Cfokot vitt le. Vagy lehet ilyen 1 ventissel próbáltad. Nah az tényleg semmit sem ér.
Semmit se ér..Laptop tartóknak megfelelõek, másnak nem. Sokall volt már tapasztalatom, több fajta laptopon is.
Igen ez egy kis fajta hûtõ- De baja nem lesz, hisz mitõl lenne. Csúszkálni se fog. (tapasztalat)
Nem igazán fog jót tenni neki, mert 99%, hogy a lábai is lelógnak és nem lesz ami alátámassza. De ne szomorodj el! Nagyon jó karácsonyi ajándék tud lenni egy laptop hûtõ!
A kérdező hozzászólása: ja és az nem baj, ha a laptopom nagyobb? a laptop 372*250 mm a hûtõpad meg 270*180 mm
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, igen én is néztem ezt a laptophûtõt, lehet meg is rendelem :) tudnátok olyan programot mondani, amivel ellenõrizhetném a hõmérsékletet? esetleg linket, ha lehet :)
Elsõ lépés megnézni, hogy mi melegszik. Erre találsz sok programot, ami az összes szenzor értékét kiolvassa. Utána alaposan ki kell takarítani a gépet, a hûtõt és ha ehhez szét is kell szedni a gépet akkor (néhány év után) érdemes újrapasztázni is. Ha ezek után még mindíg nem tetszik a hõmérséklet, akkor pár fokot lehet csökkenteni hûtõpaddal is.
Van olyan laptop aminek az alján alig van 1-2 pici nyílás a szellõzésnek. Nah annak tényleg nem ér semmit a hûtõpad. Vagyis nem sokat.
Szerintem egy hutopad se er semmit... Nalam egyse valt be.Es igen neha nem art kitakaritani, bar ugyis tud melegedni az teny, de ilyen a laptop....
A kérdező hozzászólása: na hát mindenképp megpróbálom, mert ez már nem állapot, konkrétan süt egy idõ után, és semmi különöset nem csinálok vele...ha nekem ez megfõ, végem. a fél életem ez a laptop :/

Van egy D-link routerem leégett az adaptere és most egy 200w-os AT-s számítógép tápról használom energiafogyasztásban sokkal többet fogyaszt így?

Vagy egyáltalán többet fogyaszt így?

Legjobb válasz: Ja mi gyárilag hozzá volt adapter az mindössze 2.5A-es 5v-os volt

A kérdező hozzászólása: Ja mi gyárilag hozzá volt adapter az mindössze 2.5A-es 5v-os volt
többet fogyaszt, mivel a tápegység nagyon alacsony kihasználtsággal üzemel, így a hatásfoka is nagyon alacsony
szerintem ha körbenézel a bolhapiacon kapsz hozzá adaptert
Több hõ teremelõdik, így több energia vész kárba. Fogyasztásmérõt rádugod és megnézed, elvileg 2.5x5 watt kéne, hogy legyen. Ha ettõl lényegesen eltér, akkor nem éri meg szenvedni.
Maga a router nem fogyaszt többet, de a tápon elég nagy lehet a veszteség.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat

Scitec Volumass 35-ről mi a véleményetek, eddig bioteches voltam de annyira nem használt és sok helyen írtak jókat a volumassról és gondoltam kipróbálok egy 1, 2 kilós kiszerelést?

Legjobb válasz: Ne egy terméktõl várd a fejlõdésedet, pláne ilyen kis kiszerelésnél. Az egész étrendet kell rendbe rakni és azt kiegészíteni. Egyébként jó a volumass,de nem ezen fog múlni, hogy most ebbõl veszel 1 kg-ot.

Ne egy terméktõl várd a fejlõdésedet, pláne ilyen kis kiszerelésnél. Az egész étrendet kell rendbe rakni és azt kiegészíteni. Egyébként jó a volumass, de nem ezen fog múlni, hogy most ebbõl veszel 1 kg-ot.
A táplálékkiegészítõk nem olyanok mint a gyógyszerek, hogy ha beteg vagy, a C-vitamin nem segített, akkor kipróbálom a Neocitran-t... A Volumass egy jó minõségû tömegnövelõ, de ugyanúgy mint a többi, szénhidrát-fehérje keverék, kreatinnal, glutaminnal. Éppen ezért, ahogy elõttem is írták, csak az étrendet lehet ezzel is kiegészíteni, semmi nagy durranást nem kell tõle várni. (És az 1, 2kg, ha napi 1 adaggal számolva -ami asszem 100g- csak 12 napig elég, egy elismerésre méltó fizikum kialakítása meg jópár év.)

Egy szervízkönyves használt autónál sok a 110 ezer kilométer?

Legjobb válasz: Milyen autó? Milyen motorral? Mennyi idõs? Milyen körülmények között kerül bele a 110 ezer kilométer? Legalább ezek közül néhányat jó lenne tudni, mert a kilométerszám önmagában elég keveset jelent (egy Forma-1-es motor alig ritkán fut 2000 km-nél többet, mégis elöregszik).

Milyen autó? Milyen motorral? Mennyi idõs? Milyen körülmények között kerül bele a 110 ezer kilométer? Legalább ezek közül néhányat jó lenne tudni, mert a kilométerszám önmagában elég keveset jelent (egy Forma-1-es motor alig ritkán fut 2000 km-nél többet, mégis elöregszik).
A kérdező hozzászólása: Skoda superb 1.9 PD Tdi
Egy dizelnél ez mondhatni kevés.De nem mindegy hogy autopályán egyenletes fordulaton kapta a kilométereket vagy városban húzatva.Kevés kilométer de én nem venném meg a Pd miat.Ha megveszed legyen félre rakva pár százezer a javitásra.Nem a motor fog kikopni hanem az elektronik fog szivatni.Jó tanács vagy sima turbó dizelt veszel vagy benzinest.
Csak nem egy taxi???
Sokfelé hallottam én is, hogy a pd tdi motornak sok a hibalehetõsége.Igen, ha teszem azt te csak évi 4-5000-et mész, akkor egy ugyanilyen benzines jobb választás.

Ha sokat használok egy párnát akkor idõvel ki fog lapulni?

Legjobb válasz: Ilyet kérdezni..?!!!! Amúgy attól függ milyet használsz. Nekem pl dormeo-s memóriahabos párnám van és az nem lepul ki soha.

Ilyet kérdezni..?!!!! Amúgy attól függ milyet használsz. Nekem pl dormeo-s memóriahabos párnám van és az nem lepul ki soha.
A memory nem lapul ki, a toll toltetu osszeallhat, de fol lehet razni. A muszalas a mosastol osszecsomosodhat

Miért olvasom sok embertől, hogy a fogamzásgátló szedésének elkezdése után még óvszert is használ egy hónapig?

mikor állítólag az első naptól véd, ennyi erővel egy évig is várhatnék, hogy biztos hasson aztán addig óvszerrel védekeznék nem?

Legjobb válasz: Hogy ne kapjon el betegségeket? ...

Hogy ne kapjon el betegségeket? ...
Mert aszem csak 3hét után használ a fogamzásgátló. Nem azonnal. De ez még a jobbik eset, én még mindig használok gumit az óvszer mellett, annyira fél a barátnõm a babátol.
hogy lenne kamu? azért van a betegtájékoztató, hogy onnan tanuld meg használni a "terméket". Ekkora butaságot is rég hallottam már:) bizonyára valamennyi gyógyszergyártó cég alig várja, hogy bepereljék õket, mert a betegtájékoztató alapján szedték a tabit és mégis terhesek lettek, nem? Sõt, szerintem poénból írták rá, és ott röhögnek az irodájukban a markukba, hogy na most aztán nagy mértékben hozzájárulnak a föld népességnövekedéséhez... Kérdezõ, a nõgyógyászok szokták javasolni az elsõ levél megvártát, de az enyém speciel a betegtájékoztatóban foglaltakra alapozott! Illetve van olyan, aki két hét elteltével javasolja csak az óvszer nélküli szexet.
Lehet, hogy kamu, lehet, hogy nem. Nyilván az sem mindegy, hogy valaki sosem szedett elõtte más fog.gátlót, meg az is, ha valaki áttér egyikrõl a másikra. Ha valaki meg meri kockáztatni pár nap-1 hét után, hát tegye. Én inkább nem. Még véletlenül se szándékozom abortuszra menni, hogy aztán esetleg soha többé ne lehessen gyerekem.
Szerintem nagyon buta kijelentés hogy nem az ö felelösségük ha valaki teherbeesik.Nem hinném h a gyártónak az lenne az érdeke h megtévesztõ információkat ad amitöl akár baba is lehetne.A dokik szoktak mondani általában többet a biztonság kedvéért.Amúgy ha valaki mondjuk általában 5 napig menstruál és beszedi elsõ nap akkor mire letelik a menszije simán védhet már, amúgy is menszikor kicsi lenne az esély bármire is.Az ember saját érdekében jo ha vár vele kicsit meg azt a pár hetet ki lehet még birni, de az hülyeség h a betegtájékoztatóban kamu az elsõ szemtõl véd szöveg.
Mert azt írnak rá, amit akarnak. Nem az õ felelõsségük, ha valaki teherbe esik mellette. Mivel ugyebár "egyik fog.gátló módszer sem nyújt 100%-os védelmet"
A kérdező hozzászólása: ha hülyeség akkor miért az van ráírva a betegtájékoztatóra?
Azért olvasod, mert hülyeség, hogy az elsõ naptól kezdve véd.
amikor én elkezdtem szedni, az orvos mondta, hogy egy levélt szedjek, be és utána már hat. a hormonális rendszer amúgy is lassan változik, kell idõ, amíg a szervezet hozzászokik.
te ezek szerint ezt nem érzed át, de nõként az emberben azért benne van a félelem. persze nem logikus. nem véletlenül szeded a fogamzásgátlót, de amíg ez biztonságérzetet ad, addig így csinálják, kész..
mert dupla biztonság b+ -.-"

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!