Találatok a következő kifejezésre: Használhatja egy a (347 db)

Meddig használható fel a Neomagnol tabletta? Van egy dobozzal, kb 8 éves, most sebáztatásnál/kötözésnél kéne hasznalnom Neomagnolos vizet, jó még, v kárt okozhat?

Legjobb válasz: Szerintem nyugodtan használhatod,max nem olyan hatásos,mert elbomlott benne egy két adalék anyag.Nem szájon át veszed be,így nem okozhat gondot,ha áztatsz benne.Én használnám a helyedben.Nekem meg most egy 2 éve lejárt betadinom van,amivel a sebeket szoktam bekenni.Én életben vagyok.:)

Szerintem nyugodtan használhatod, max nem olyan hatásos, mert elbomlott benne egy két adalék anyag.Nem szájon át veszed be, így nem okozhat gondot, ha áztatsz benne.Én használnám a helyedben.Nekem meg most egy 2 éve lejárt betadinom van, amivel a sebeket szoktam bekenni.Én életben vagyok.:)
A kérdező hozzászólása: Koszonom :)

Ha van egy vonatjegyem, amelyen az indulási hely Bp. -Keleti, de én a Délin akarok felszállni, akkor használhatom ezt? (a táv és az összeg ugyanannyi)

Legjobb válasz: A budapesti fejpályaudvarok díjszabási szempontból egy állomásnak számítanak, tehát használhatod.

A budapesti fejpályaudvarok díjszabási szempontból egy állomásnak számítanak, tehát használhatod.
Használhatod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindkettõtöknek! Örülök, hogy azonos válaszokat kaptam. :)
És ezért 72% az enyém, az övé meg 100. Gratula.
A kérdező hozzászólása: Ne nekem gratulálj, hanem annak aki lepontozott, ugyanis amikor tõlem zöld kezet kaptál, még csak 56%-od volt.
Ó!
Köszi.


A PHP forrásban csak egy blokkon belül használható egy változó, vagy más blokkon belül is, ami nem ugyanaz ahol deklaráltuk a változót?

A PHP forrásban csak egy blokkon belül használható egy változó, vagy más blokkon belül is, ami nem ugyanaz ahol deklaráltuk a változót?

Legjobb válasz: A blokk számodra a <?php ?> közötti részt jelenti? ha igen, akkor blokkok között is használhatod a változókat.

A blokk számodra a <?php ?> közötti részt jelenti? ha igen, akkor blokkok között is használhatod a változókat.
A kérdező hozzászólása: igen azt jelenti :)
Nem teljesen. Ha saját függvényeket definiálsz a szkripteden belül, akkor azoknak saját hatóköre lesz. Tehát ha valahol a php-ben deklarálsz egy $b=2; változót és egy function valami(){print $b;} függvényt készítesz, akkor az nem fogja értelmezni ezt a változót, mivel ennek saját hatóköre van. Persze ez is megoldható, de abban az esetben már globális változókat kell használni. Többi esetet tekintve az egész php fájlon belül használható egy változó, sõt még ha jól tudom az inculde szkriptekben is. De létre lehet hozni statikus változókat is, azoknak már szûkre szabottabb a hatóköre, de ennek utána kellene olvasni inkább.
A kérdezõ nem a lokális és globális változók közti különbségre kérdezett rá. Egy .php állományon belül tetszõleges számú <?php ?> blokk lehet és bármely blokkban el lehet érni a másik blokkban definiált/használt változót (mivel a php nem egy erõsen tipizált nyelv, így nem szükséges definiálni, elég csak használni a változókat). A globális/lokális változóknak nincs köze a blokkokhoz, egy blokkon belül is külön hatókörrel rendelkeznek. A két fogalom eltérõ jelentéssel bír, a globális-lokális változó nem egyenlõ a php blokkokkal. Így a kérdésre a válasz az, hogy de igen, használható teljesen. Ettõl függetlenül a megállapításod hibátlan és helyes, csak nem a kérdésre válasz. :)

Szerintetek a baba mennyi idős koráig használható egy babakocsi?

Legjobb válasz: Én a miénket a lányok 3 éves koráig használtam.Általában 15kg-ig használhatók,õk akkor még nagyon messze voltak tõle.:))

Én a miénket a lányok 3 éves koráig használtam.Általában 15kg-ig használhatók, õk akkor még nagyon messze voltak tõle.:) )
Attól függ milyen a babakocsi. De pl lányom 10 hós kora óta nem ült babakocsiban... azóta tricikli volt, másfél éves korától meg gyalogolunk.
A kérdező hozzászólása: köszi az a gondom hogy vettünk egy sportkocsit de nem jó nem szeretem és néztem használtan mert szivesen lecserélném!Ennek kicsi a pakoloja és nem lehet 2 irányból tolni!És olyan rossz mikor szembe fuj a szél de a férjem szerint már minek??A lányunk 15 hónapos és én is ugy gondolom hiába sétál hamar elfárad és kényelmesebb a kocsiban ill bevásárolni is tuti csak kocsival megyek!Köszi Van esetleg ötletetek nem tul drága nagy pakolos két irányból tolható kocsira?Köszi
szerintem ameddig ezt a babád igényli.minden baba más, igy nem lehet rá húzni egy idõt, hogy eddig érdemes.Az én fiam 20 hónapos és messzi sétákra kocsival viszem, szívesen el ül benne, de ha rá érünk sétálunk, bírja a tempót.És nem nevetséges egy 2 éves baba kocsiban ülése sem, mert itt már ezt is megkaptam egy anyukától, hogy ez nevetséges látvány, hát szerintem nem az.

Mi a különbség a Mohácsy : Irodalom 11. és a Színes Irodalom 11. szöveggyűjetemény között? Sok az/van eltérés a kettő között? Használható az egyik a másik helyett?

Legjobb válasz: ugyan azok a mûvek vannak mind a kettõbe :) nekem a régi volt,volt akinek új,de megtaláltam benne mindent persze 1-2 oldal eltérés van.sõt a szóbelin a régi kiadás volt használható :)

ugyan azok a mûvek vannak mind a kettõbe :) nekem a régi volt, volt akinek új, de megtaláltam benne mindent persze 1-2 oldal eltérés van.sõt a szóbelin a régi kiadás volt használható :)
A kérdező hozzászólása: értem köszi a választ
Hárommilliomodik kérdés a gyakorin :)
biztonságosan sehogy. Pontosabb specifikációk nincsenek2
A kérdező hozzászólása: Oh. Azért köszi.
Nagyon egyszerû verzió: csinálsz egy ciklust, ami bekér egy számsort, és csak akkor lép tovább, ha az elõre megadott számsort kapja.
A kérdező hozzászólása: Ez az én hibám! Mindent tulbonyolítok :D Köszi, zöld pacsi
do while :P
A kérdező hozzászólása: Okay
Meg amúgy vannak osztályok amiket lehet használni.
A kérdező hozzászólása: Zöld pacsi megy, de már megvan :D

DC 23V, 650mA feliratú villanymotor használható egy 24v-os, 430mA-os adapterrel? Jelenleg egy 15v, 500mA-sel szépen megy. Nem lesz kevés neki a 430mA?

Legjobb válasz: ha csak 430mA-t kap, az 220 mA-el kevesebb mint amire kalibrálva lett, de ha 500mA-sel szépen megy, egy próbát megér.

ha csak 430mA-t kap, az 220 mA-el kevesebb mint amire kalibrálva lett, de ha 500mA-sel szépen megy, egy próbát megér.
A kérdező hozzászólása: Jelenleg nincs olyanom, csak venni tudnék, de ha nem biztos, hogy jó hozzá, nem veszem meg.
Semmi baja sem lesz egyik eszköznek sem. Ennyi tolerancia bele van "építve." Hagyd normálisan üzemelni mond a két eszközt, és tapintsd meg õket idõnként melegedésre. Egy ilyen egyszerû eszköznek a 60 C fok még nem számít csak éppen üzem melegnek.
Nem a motornak lesz kevés a 430mA, hanem az adapternek lehet sok. Az 500mA-es azért bírta jól, mert 15V-on nem vett fel sok áramot a motor. (Egyenáramú motorról van szó, így csökken a felvett áram, ha csökkented a feszültséget) Ha jó minõségû az adapter, (mondjuk ipari) akkor elbírhatja. a 650+ mA-t Ha adsz neki jó hûtést, talán nem lesz baja. Lehet, hogy csak kicsit leesik a feszültsége. Lehet, hogy védelem van benne és leszabályoz. (mai eszközöknél nem divatos. Inkább menjen tönkre) Esetleg szag és füstjelzést ad majd az adapter. a túlterhelés miatt. A lényeg: Melegedésérõl érezni fogod.
Class hányas az eszköz?
Szia! Ha a pendrájvot nem ismeri fel , próbáld ki másikkal is.Ha a videoformátumot nem ismeri fel, akkor kódold DivX-be.
A kérdező hozzászólása: 4Gb a pendrive.

7 hónapos babával val egy szobában használhatom ezt a készüléket vagy tényleg csak 1 éves kortól lehet?

http://barbolin.superwebaruhaz.hu/item/130832

Legjobb válasz: Nyilván nem véletlenül jelölték meg az egy éves kort, fogadd el. Lehet kapni ultrahangos szúnyogriasztót is, gyakorlatban láttam, szuper. Árát nem tudom.

Nyilván nem véletlenül jelölték meg az egy éves kort, fogadd el. Lehet kapni ultrahangos szúnyogriasztót is, gyakorlatban láttam, szuper. Árát nem tudom.
Én tuti nem használnám. Baldachin lehet egy megoldás.
Mi Raid elektromosat használtunk tavaly. Igaz, nem közvetlenül abban a szobában, ahol aludt, hanem a mellette lévõ elõtérben, csak összenyitottuk a kettõt. Nem csípte meg szúnyog egyszer sem, és nem is lett semmi baja a szúnyogriasztótól. Most 17 hónapos a fiam.
Egyébként meg lehet kapni szúnyog hálót (kis dobozban van, elég nagy puha anyag formájában), amit saját magad szerelsz fel. Nem valami elegáns megoldás, de hasznos, és ez a lényeg. Átmenetileg jó lenne az is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!A szúnyoghálót azért írtam mert nem szerelhetünk akár milyent az ablakokra lakkozott fa euró ablakaink vannak sem szögelni sem ragasztózni nem szeretnénk õket mert iszonyú áruk volt.Holnap veszek ultrahangosat 3000ft körül láttam, ezt meg azért kérdeztem mert a DM-be mondta egy hölgy hogy csak azért írják rá mert ilyen piciken81év alatt) nem tesztelték, õ is ilyet használ.Nem mertem megvenni csak érdeklõdtem!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!