Találatok a következő kifejezésre: Használ v. ha (25 db)

Hol kell jelenteni, ha valaki hamis diplomát használ v. használ?

Ha tudomást szerzünk arról, h valaki vásárolta a diplomáját és úgy tölt be egy pozíciót, mit lehet tenni anonim módon hogy leellen?rizzék?

Legjobb válasz: "amúgy jól ellátja a feladatát és emberileg is rendben van ..." - Csak hogy vannak olyan munkakörök (és nem csak orvos, fogorvos és hasonló melóknál) ahol törvényi feltétel a diploma megléte. Szerintem a felettesének is jelentheted, neki kötelessége lenne kivizsgálni. (Bár amilyen sógor-komaság van itt, nem csodálkoznék ha nem történne semmi.) De mivel a diploma közokirat, ennek hamisítása büntett. Illetve az aki ilyen diplomát használ az meg csalást követ el. Szóval szerintem akár a rendõrségen is feljelentheted.

De ha kiderül, hogy nem igaz, akkor becsületsértés lesz.
"Szerintem a felettesének is jelentheted, neki kötelessége lenne kivizsgálni" Munkahelyi vezetõnek nem kötelessége vizsgálni. Nem is tudja, hiszen hol és mit vizsgálna rajta? Rendõrségi feljelentést lehet tenni. Ha meg az arcodat nem akarod adni hozzá, akkor le kell nyelned a "békát".
Csakhogy egy diploma nem magánokirat, hanem közokirat. (ugyanis pl a diploma megléte adott esetben jogot keletkeztethet. Pl betölthetsz X állást, hisz sok olyan törvényben elõírt kötelezettség van, hogy X állás vagy Y beosztás beltöltésésnek feltétele felsõfokú végzettség.) "...közokiratnak minõsül a hatósági engedély, a bizonyítvány (az iskolai is), a személyi igazolvány vagy a személyi azonosításra szolgáló más okirat."
A felettesének nem szólnék az biztos, hisz lehet h pont õ vette fel úgy az emberkét, h tudta h mi a szitu vele kapcsolatban. Jelenteni inkább a rendõrségen kell, akár névtelenül, mivel ez közokirat hamisításnak számít. A büntetés a következõ: 276. § Aki jog vagy kötelezettség létezésének, megváltozásának vagy megszûnésének bizonyítására hamis, hamisított vagy valótlan tartalmú magánokiratot használ, vétséget követ el és egy évig terjedõ szabadságvesztéssel, közérdekû munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendõ.
"amúgy jól ellátja a feladatát és emberileg is rendben van ..." - Csak hogy vannak olyan munkakörök (és nem csak orvos, fogorvos és hasonló melóknál) ahol törvényi feltétel a diploma megléte. Szerintem a felettesének is jelentheted, neki kötelessége lenne kivizsgálni. (Bár amilyen sógor-komaság van itt, nem csodálkoznék ha nem történne semmi.) De mivel a diploma közokirat, ennek hamisítása büntett. Illetve az aki ilyen diplomát használ az meg csalást követ el. Szóval szerintem akár a rendõrségen is feljelentheted.
oké, hogy ha jól ellátja a dolgát meg rendben van, akkor nem gond, bizonyos esetekben én is így gondolnám de van aki megszenvedett a diplomáért, belefektetett egy csomó energiát, pénzt, és más meg nulla ráfordítással vesz magának egyet, és elveszi a munkát egy rendes embertõl
Egy jó újságírónak is szólhatsz.
nem tudom, de azért én mérlegelném, hogy jót teszek e, ha jelentem. ha amúgy jól ellátja a feladatát és emberileg is rendben van, akkor én lehet nem tenném.
Akkor csak meg kell említeni a témát csak úgy mellékesen a megfelelõ fülek hallatára.
mi van ha írsz egy emailt névtelenül a HR-eseteknek? vagy a cég vezetõnek? de amúgy rendõrségen nincs olyan, hogy névtelen bejelentés?
Mivel ez okirat hamisítás, ezért feljelentést tehetsz a rendõrségen, ha tényleg ezt akarod...
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, a kérdés utolsó szavát elírtam. Tehát "használ v. használt"
"ez egy komoly névtelen bejelentés. géppel írva"

Használ v. Mennyire ha hideg vízzel áttusolom a bőrőm?

Minden zuhanyozás után hideg vizzel letusolom a b?r?m, jobban comb, has és fenék résznél amíg nem lesz piros,feszesít ez így?

Legjobb válasz: Mindenképp javítja a bõr tónusát. Én úgy csinálom, hogy váltott hideg meleg zuhannyal csapatom a kényes testrészeket, és sokkal többet használ, látható eredménye van, mint a méregdrága bõrfeszesítõk, amitõl csak a pénztárcám lett vastagabb. Nézdd meg a finn nõket, szinte csak hírbõl ismerik a narancsbõrt, a finn szauna hírhedten jó erre a célra, utána pedig a hideg merülõfürdõ.

Mindenképp javítja a bõr tónusát. Én úgy csinálom, hogy váltott hideg meleg zuhannyal csapatom a kényes testrészeket, és sokkal többet használ, látható eredménye van, mint a méregdrága bõrfeszesítõk, amitõl csak a pénztárcám lett vastagabb. Nézdd meg a finn nõket, szinte csak hírbõl ismerik a narancsbõrt, a finn szauna hírhedten jó erre a célra, utána pedig a hideg merülõfürdõ.
A kérdező hozzászólása: x2 5600+-ost néztem ki :)
Sajnos kevés lessz a táp legalább 450 , 500 W kellhet
nem tudom mennyit kajolnak az amd-k, de egy intelt egy 3volt már kinyírna :O


A juicedefender v batterysaver csak akkor használ, ha a wifi és gps bevan állandóan kapcsolva?

A wifit csak akkor kapcsolom be ha kell is, a gps-t pedig csak ha nagyon kell és nincs sehol ingyen wifi. Szóval ha így használom a netet, akkor is szükség van a jucera? vagy csak az állandó net kapcsolatot szakítja meg, és ezután csak óránlént kapcsolja be pár másodpercre, email,fb,twitter értesítések végett?

Legjobb válasz: Én nem használom ezeket pont amiatt amit te is mondasz. Csak a wifit, mobilnetet, GPS-t kapcsolják le meg a fényerõt veszik lejjebb. Ezeket simán magadtól is meg tudod csinálni és nem az app erõszakolja rád ha úgy gondolja. Amúgy én a Taskerrel csináltam pár mûveletet (iskolában wifi kikapcs, ittkon 20 percenként wifi sync, éjszaka repülõ mód, hétvégén csak bekapcsolt képernyõnél van wifi) Ha érdekel dobj egy privit :)

Én nem használom ezeket pont amiatt amit te is mondasz. Csak a wifit, mobilnetet, GPS-t kapcsolják le meg a fényerõt veszik lejjebb. Ezeket simán magadtól is meg tudod csinálni és nem az app erõszakolja rád ha úgy gondolja. Amúgy én a Taskerrel csináltam pár mûveletet (iskolában wifi kikapcs, ittkon 20 percenként wifi sync, éjszaka repülõ mód, hétvégén csak bekapcsolt képernyõnél van wifi) Ha érdekel dobj egy privit :)

Szerintetek opel astra g, astra h, vagy volkswagen golf IV-V? Melyiket válasszam, ha 3-5 éves, 1.6-os használt autót akarok venni? Nem apuka 22 éves kisfiának kell, hanem fiatal párnak, akár gyerekkel?

Legjobb válasz: utolsó vagyok nem figyeltem, hogy gyerekek is lennének bocs. (nem olvastam végig) De még mindig a V Golf elég biztonságos meg az szerintem tökéletes gyerekek mellé, mondjuk az Astra nagyobb csomagtartó miatt jobb mert ha ki kell venni a gyerek ülést, stb.

épp énis e két auto között vacilálok, hogy melyiket vegyem meg. 5-ös vagy H? nekem az golf sportosabb, de drágább minden tekintetben.
, ár= már
utolsó vagyok nem figyeltem, hogy gyerekek is lennének bocs. (nem olvastam végig) De még mindig a V Golf elég biztonságos meg az szerintem tökéletes gyerekek mellé, mondjuk az Astra nagyobb csomagtartó miatt jobb mert ha ki kell venni a gyerek ülést, stb.
A kérdező hozzászólása: köszi az eddigi válaszokat, nagyon hasznosakat írtok. a legújabb vélemény, amit hallottam, hogy opel-en belül a g astrak jobban össze vannak rakva, mint a h-k. igaz, hogy a h designosabb, de azt mondják szakemberek, hogy strapabíróbb a korábbi verzió. vélemény? nem mondom, hogy nem tetszik a golf, csak azért az már egy komolyabb kategória.
Na mire esett a választásod végül? Én is ebben a cipõben járok, de én , ár belül letettem a voksomat a Golf mellett mert olyanom még nem volt és már nagyon régóta tetszik, de én IVeset fogok. Szerintem az Astrákkal is jól jársz, én imádom õket, a megbízhatóság, az egyszerûség és a kényelem megtestesítõi számomra. Remélem a IV-es Golffal is ez lest a tapasztalatom, mert ha igen lehet hogy késõbb egy Passatra fogom cserélni.
Bocs nem EGR, hanem lambda szonda csere volt:)
Szia! Van ilyen hogy 5éves 4es golf? Én ha ezzek közül kénne válaszak akkor V Golf, én nagyon szeretem õket.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat. akkor kicsit bonyolítom a témát. azt mondták többen, hogy a golfnak magasabbak a fenntartási költségei, arról nem is beszélve, hogy árbeli különbség is van. tudom, hogy a minõségért fizetni kell, de ugye nem csak a vételárat kell figyelembe venni, hanem az élettartam alatt felmerülõ többi kiadást is. olyanról tudtok, hogy ugyanazon típusú, de eltérõ évjáratú autók között lenne különbség? köszi a válaszokat!
V golf, veszel bele zenét, szép felnit rá és megvan a tuti kocsi
Mindenképpen újabbat vegyél. Tehát V-ös, vagy H. H-ból eléggé sok van, ezért maradt az V-ös Golf.
A kérdező hozzászólása: meglepõ lett a választás :) vw polo 1.4 100 LE ne kérdezzétek, hogy miért ez. pénz is maradt, meg már untam, hogy mindig csak a hibát kerestem az összes használt autóban, mert ugye elég pénz nem volt egy tökéleteshez...

Ha önbarnító testápolót használok és mindig füdés után kenrm be magam, akk h leszek barna? V a 4. Használat után h látszódik ha közbe mindíg fürdök?

Legjobb válasz: Személyes tapasztalat, hogy ne használj!4nap után lekopik és a hajlatokban pedig foltos leszel!Inkább menj szolizni.

Személyes tapasztalat, hogy ne használj!4nap után lekopik és a hajlatokban pedig foltos leszel!Inkább menj szolizni.
én használok és barnább vagyok, nem az a durva barnaság, de barna. én heti 2-3szor kenem magam.kopik zuhanyzással, de jobb mint a szoli, vagyis ez nem okoz bõrrákot meg ilyeneket, mivel én hajlamos lennék rá.nekem jó!már ez a trendi :D lehet venni elég komoly sprét már szóval hajrá
A kérdező hozzászólása: Hm. :/ a szol nem latszik meg rajtam és drága, ezt meg kiprobalas kepp akarom hasznalni, ink. Kenem magam. Koszii
A kérdező hozzászólása: 2. Komizo Köszi , enis ezzel a veleménnyel vok róla , am most dove summer glow.most ezt tesztelem.remelem jo lesz

Az ciki, ha v. ki 20 évesen mindig betétet használ?

Legjobb válasz: én 19 vagyok és betétet használok, bár nekem egészségügyi okai vannak. ciki, nem ciki, én nem foglalkozom ezzel. szerintem természetes dolog, és nincs ezzel baj, hogy betét tampon helyett.

én 19 vagyok és betétet használok, bár nekem egészségügyi okai vannak. ciki, nem ciki, én nem foglalkozom ezzel. szerintem természetes dolog, és nincs ezzel baj, hogy betét tampon helyett.
Miért lenne?Kinek mi kényelmesebb... Egyáltalán semmi baj nincs vele.
anyukám mindig is betétet használt/használ... miért lenne ciki? ha neked az a kényelmesebb?
nem ciki de ez a kérdés eléggé
Egyáltalán nem ciki, sõt valamelyest higiénikusabb is! Nekem annó azt mondta a nõdokim, hogy kerüljem a tampon használatát...
Már mitõl lenne ciki??? Egy esetben az, ha fiú vagy.
Mint már elõttem is írták, nem ciki ... Senkinek semmi köze nincs hozzá h mit használsz. Azt használd ami kényelmesebb, és jobban szereted.:)

Hogyan tudom jobban kímélni a tft monitort? Ha kikapcsolom arra a fél órára amig nem használom a gépet v úgy hagyom? Arra célzok, hogy lehet h a ki-be kapcsolgatás jobban árt mint ha folyamatosan menne?

Legjobb válasz: Ha tudnád mennyi áramot eszik, akkor *nád le nagyívbül, hogy árt vagy nem. Ha csak bevan dugva a gép is megeszik majd száz vattot. Ha nemhiszed mérd meg. Veszel a pijacon eggy vattérõt pár ezerér, oszt megméred veléje. Hasznájj kikapcsolható hosszabbitót, oszt amikor nem kell hogy mennyen a gép, nyomd le az egész kócerájt. Mi is íccsinájuk. Meg vegyé energijatakarékos égõt (bár az állítólag mérgezõ valamennyire, tuggya p*cs hogy mennyire igaz, nékem ojan van). Majd a záramé fogok fizetni. Inkább zabálok az árán eggy piddzát. Gondolom megértettél.

Ha tudnád mennyi áramot eszik, akkor *nád le nagyívbül, hogy árt vagy nem. Ha csak bevan dugva a gép is megeszik majd száz vattot. Ha nemhiszed mérd meg. Veszel a pijacon eggy vattérõt pár ezerér, oszt megméred veléje. Hasznájj kikapcsolható hosszabbitót, oszt amikor nem kell hogy mennyen a gép, nyomd le az egész kócerájt. Mi is íccsinájuk. Meg vegyé energijatakarékos égõt (bár az állítólag mérgezõ valamennyire, tuggya p*cs hogy mennyire igaz, nékem ojan van). Majd a záramé fogok fizetni. Inkább zabálok az árán eggy piddzát. Gondolom megértettél.
minden elektromos berendezésnek árt a ki, de leginkább a bekapcsolás. ha megfigyeled, az égõk is leggyakrabban a bekapcsols pillanatában mennek tönkre - a miértjébe most nem megyek bele. a tft (lcd) monitoroknak a háttérvilágítást biztosító inverterek a legsebezhetõbb részei, ezért, ha csak viszonylag rövid idõre hagyod magára a monitort, akkor célszerûbb, ha bekapcsolva hagyod. a kikapcsolás mellett szól, hogy az lcd képernyõ is beéghet, ha statikus képtartalom van rajta hosszabb ideig, de kevéssé hajlamos eme jelenségre, mint a hagyományos (crt) monitorok. szerintem az általad jelzett félóra valahol éppen azon a határon van, amikor még nem érdemes kikapcsolni.
Használd a "képernyõkímélõt". vezérlõpult>megjelenítés>képernyõkímélõ
A kérdező hozzászólása: d enem áramspórolás érdekel, ahnem az h ne menjemn hamar tönkre a tft monitor
A ki-be kapcsolgatás jobban árt a monitornak, mint a folyamatos üzem. Úgyis lerakja magát standby -ba, ha nem csinálsz semmit.
Idefigyejjémá! Három hónap alatt vételezhecc új téjefté monyitort az áram árán. Oszt tégedet meg még mindég az érdekel, hogy árte nékije a kapcsolgatás? Elment a maradék józad eszed is? Számojjá má utánna!
kedves "jópofa" szakértõ barátom! nem akarok beleszólni a leki problémáidba, de ne hidd, hogy azért, mert oly' nagyon "humorosan" írsz, attól még igaz is lesz az. (örülnék, ha elárulnád, hogy merre lehet fellelni azt a tft monitort, amelyet három havi üzem árából meg lehet vásárolni. rögvest felvásárlom az egész raktárkészletet :)
A kérdező hozzászólása: engem nem ay áramspórolgatás érdekel...... csak néha mitnha bevibrálna a monitor.és lehet azért mert folyamatosna megy, és kímélni aakrom..a képernyõkímélõrõl meg azt hallottam h sz** sem ér..igaz ez?

Megéri e 30k-ért venni egy használt jó állapotban lévő iphone 3gs-t? Első iphone-om lenne tudom h sokan mondják h használtan nem éri meg de nekem nincs arra pénzem h 75k-ért vegyem meg ha az eladó tényjleg nem használta annyit akkor megéri! V nem?

Legjobb válasz: kb még év végéig valamennyire tudod használni, jövõre már valószínû egyre több alkalmazás lesz, ami nem indul rajta. jelen pillanatban megveheted 30-ért, de nem terveznék vele hosszútávra. iPhone 4-et is már kb 50-55 környékén lehet kapni, ha nagyon iPhone-t akarsz.

kb még év végéig valamennyire tudod használni, jövõre már valószínû egyre több alkalmazás lesz, ami nem indul rajta. jelen pillanatban megveheted 30-ért, de nem terveznék vele hosszútávra. iPhone 4-et is már kb 50-55 környékén lehet kapni, ha nagyon iPhone-t akarsz.
A kérdező hozzászólása: és ha egy olyan embertõl veszem aki megvette nem használta és ugy adja el?

Sztetek melyikkel járok legjobban ha gyári cuccokkal használom és melyik lenne tartós és erős is és miért a60/2 60/4 v 70/2?

Legjobb válasz: nekem a sima 50-es is megteszi megcsináltam gyönyörûen és amikor az öregek integetnek a trabantból és kérdezik nem e adom el véletlen annál nincs jobb érzés. De ha te ezek közül szeretnél valamilyet azt gyári cucokkal nem tudod meg csinálni+ahoz vagy tuning fõtengely kel mert agyári nem foglya elbírni vagy be kell parafázni. ha rám halgatsz meghagyod 50-es nek és küldesz nekem privibe üzenetet és tudok neked egy csomó tuning ötlettet adni!

nekem a sima 50-es is megteszi megcsináltam gyönyörûen és amikor az öregek integetnek a trabantból és kérdezik nem e adom el véletlen annál nincs jobb érzés. De ha te ezek közül szeretnél valamilyet azt gyári cucokkal nem tudod meg csinálni+ahoz vagy tuning fõtengely kel mert agyári nem foglya elbírni vagy be kell parafázni. ha rám halgatsz meghagyod 50-es nek és küldesz nekem privibe üzenetet és tudok neked egy csomó tuning ötlettet adni!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!