Találatok a következő kifejezésre: Használ a 10 (136 db)

Az ember az agyának tényleg csak a 10%-át használja?

Legjobb válasz: Az agy... Miért mindenkinek csak az intelligencia jut róla eszébe? Ha az agyadnak egy bizonyos része megsérül, megbénulsz. Az agyad irányítja az összes ideged, tárolja az emlékeid, létrehozza a fantáziánkat és igen... hihetetlen, de tényleg a 10%-át használjuk. Azok az emberek, akiket régen megszállottnak hívtak (ennek mintájára vannak filmek is, pl.Ördögûzõ), szóval ezeknek az embereknek azért volt "természetfeletti erejük", mert az agyuk 80%-át is képesek voltak használni, így az összes testrészük sokkal jobban reagált. Hogy hogyan lehet, ezt én sem tudom, de ha vki felfedezné, hogyan használjuk a 100%-át, szinte Supermanek rohangálnának az utcákon.

Az agy... Miért mindenkinek csak az intelligencia jut róla eszébe? Ha az agyadnak egy bizonyos része megsérül, megbénulsz. Az agyad irányítja az összes ideged, tárolja az emlékeid, létrehozza a fantáziánkat és igen... hihetetlen, de tényleg a 10%-át használjuk. Azok az emberek, akiket régen megszállottnak hívtak (ennek mintájára vannak filmek is, pl.Ördögûzõ), szóval ezeknek az embereknek azért volt "természetfeletti erejük", mert az agyuk 80%-át is képesek voltak használni, így az összes testrészük sokkal jobban reagált. Hogy hogyan lehet, ezt én sem tudom, de ha vki felfedezné, hogyan használjuk a 100%-át, szinte Supermanek rohangálnának az utcákon.
Én is ezt olvastam.
Baromság, ráadásul midneig Einsteint hozzák fel példának.-Mégis hogyan lehet ezt lemérni? Fõleg még Einstein idejében mégis hogyan lehetett volna? Jól hangzó számok csupán. És az igazság ott van, hogy valóban nem használjuk ki az agyunk teljes részét EGYSZERRE. Hiszen minden rész másra való, és minden helyzetben más részek aktivizálódnak. És ott is van igazság, hogy ahogy a tüdõ teljes kapacitását sem használja ki az ember, úgy az agyát sem, mert ezzel bizonyios részek sérülését különösebb gond nélkül átvészeli a szervezet. Láttam egy mûsort, ahol egy fiúnak az agya felét ellõtték pisztollyal, és mégis jó tanuló volt. Persze máskor meg a kisebb agysérülés is komoly személyiségváltozást okoz, szóval bonyolultabb egy az egész.
Nekem valami olyasmi rémlik, hogy Einstein eljutott addig, hogy a 38%-át használta. De lehet, hogy valamit nagyon keverek...
eisteinnek alapból más agya is volt, õ már egy szuperhomosapienssapiens...mert neki volt egy olyan része az agyának, ami nekünk nincs..mintha egy daganat lenne, csak azis az agy része...amúgy kisebb volt neki az agya a normálnál, ebbõl látszik, hogy nem a méret a lényeg:D
Egyetlen egy dologról nem beszéltetek, mégpedig arról, hogy az agykapacitás (ami már bizonyítottan hasonló a bináris adattároláshoz) nagyrésze a memória, aminek nincs más funkciója, mint adatokat tárolni. Ezek az adatok az emlékek, legyen szó egy látott focimeccsrõl, vagy egy megtanult versrõl. Ez a rész (hasonlóan a PC-kben használt memóriákhoz) idõvel elveszíti a beletáplált információt. Ha azonban kiolvassuk belõle és újraírjuk, akkor az információ megmarad. Ha ez is agykapacitáshasználatnak minõsül, akkor valóban 80-90%-ról beszélünk, de a tudatos feldolgozóterület használat (ahova nem sorolható bele pl a beszéd, mozgás, vegetatív funkciók) 4-7%. E tekintetben összességében véve agykapacitásunk kb 10%-át nem használjuk.
Nos végigolvasva sok jó!És sok felesleges hozzászolást olvastam. Kétségtelen, hogy az embernek szüksége van rá (mint %)DE! Anno olvastam egy könyvben ami az UFO-kal foglalkozott, Einstein elmélete szerint ez a százalék a tudatos százalék de ha a tudatunk 100%-kát fedné le az agynak, nem lenne szükségünk fizikai létre, mint energia lenénk képesek létezni a térben. Persze ez fikcio mint minden nem bizonyitott tény! De aki tényleg érdeklödik ez iránt, annak egy meginditó filmet ajánlanék a cime:POWDER a magyar forditásban AZ ARC a film pontosan ezt a témát dolgozza fel és át is lép egy vonalon, amit érdemes átgondolni.....talán
Mi átlagban a 3%-át használjuk (jó esetben) Einstein viszont 6-7%-át használta! Nem a 38%-át!!! Én ezt így tanultam!
Kiskegyed-információ, ahogyan Mérõ László mondta. Az agynak területei vannak (beszédközpont, éhségközpont stb.), ezeket használja - a kérdés tehát értelmetlen. Az idegsejtek összekapcsolódásainak száma egyébként végtelen - a kérdés tehát értelmetlen. Az viszont kísérletekkel bizonyított, hogy minden dolog, amit valaha láttunk, hallottunk stb. életünkben, elraktározódik az agyunkban - a kérdés ismét csak értelmetlen. A kérdés felvetése tehát értelmetlen. Olyan, mintha azt kérdezném, hogy hány százalékát használjuk a testünknek.
Micsoda baromságokat össze nem hordtok ti itt :D Mindennek megvan az oka. Ha az agyunknak csak néhány százalékát használnánk, nem gondoljátok, hogy akkor csak annyi lenne meg belõle? Mondj egy olyan szervet a testedben, amely felesleges! Na ugye. Az agy sem hiába ekkora. Az agyad száz százalékát sosem használod - egyszerre. Talán, ha fejben számolsz, énekelsz, rajzolsz, kapálózol a lábaddal, és mindeközben még olvasol is, akkor már elég nagy részét használod az agyadnak, ez már jóval túlmutat a különbözõ néhány százalékos meséken.
Ezt azért mondják, mert az agy 15%-a idegsejt, a többi un. glia sejt, amelyek az idegsejtek táplálásáért felelõsek! Tehát senki sem tud 15%-nál többet használni gondolkodásra!
Én nem sokat tudok az agyról! A gondolkodásra, úgy tudom, hogy csak az agy hátsó részét, a kisagyat használjuk. A többi a mozgás és hasonlók. Igazából azt is meg kéne mondanod, hogy te a gondolkodásra gondolsz agyhasználat alatt vagy a légzésre, mozgásra is?
10%-át csak einstein használta!mi kevesebbet
Bocsánat, de ezt muszáj kijavítanom. Az agy "hátsó fele", a kisagy kizárólag a mozgást irányítja. Ennek segítségével koordinálod és tanulod a mozgást (pl. biciklizés, táncolás...). A nagyagynak pedig fõleg a kéregállománya felel az asszociatív gondolkodásért. Annak sem az egész része, fõleg a homloklebeny táján.
utolsó, ne hozz fel téves adatokat, ha egyszer az elõtted válaszoló szépen, részletesen összefoglalta a dolgot. Einstein valóban megbukott, de arról már nem szól a fáma, hogy rossz kapcsolata volt a tanárával, így nem érdekelte az órája ;)
7-8%-át használja csak az ember, mivel ha többet használna akkor, elõbb lehetne agydaganata, agyvérzés, vérrögképzõdés. Einstein használta a 11%-át az agyának. De érdemes tudni róla, hogy 6éves korában kezdett el csak beszélni, 7. osztályban megbukott matekból. =)
nos, úgy érzem itt elhangzott néhány reális, és jónéhány irreális válasz is. miért használnánk CSAK a 10%-át? ugyan, a többi dísznek van ott bent? szomorú, hogy sokan csak a 10%-át használják:D de tényleg, az igazság ott kell legyen, hogy 100%-ig kihasználjuk. az agy nagyrészt fel van térképezve, körülbelül már tudják, hogy melyik része mire való. van ugyebár az agykéreg, kisagy, nagyagy... nekünk ezt tanították általánosban... ja, ti azon az órán betegen feküdtetek otthon? értem, bocs. a tanárunk is megmondta, ha jól emlékszem. minden részét használjuk, a "tudatalatti", az nem egy misztikus maszlag, amibe meditációval meg 3 spitzrummal jutsz, hanem azon funkciók, háttérfolyamatok helye (szívverés, légzés, keringés szabályzása, külsõ ingerek felvétele, értelmezése, válaszjelek kiküldése), amiket nem tudatosan befolyásolunk. ok, vannak/voltak emberek, kísérletek, melyek során pl. tibeti szerzetesek izzadtak -40 °C-ban, meg egy földfelszínre merõleges bot végét fogva lebegtek, stb. de azok semmi mást se csinálnak, csak meditálnak. nem dobálnak tûzgolyókat, repülnek a fellegekbe, és fõleg nem szerepelnek ócska hollywoodi filmekben. de itt az alaphelyzet a lényeg, nem a kivételek (amik erõsítik a szabályt, ugye:D). alapból nem te mondod meg, milyen frekvenciával dobogjon a szíved, vagy milyen gyorsan mûködjön az emésztésed, a légzést is csak a mellkasi izmokkal szabályozzuk, ahhoz már "nincs közünk", hogy a vérben miként cserélõdik oxigén, stb. úgy van ez mint egy számítógépnél, mondjuk olyannál amin a kérdesek és válaszok születnek: a számítógép nem tudja, hogyan mûködik, csak mûködik. (jó, ez fikció, a gép az gép, és nincs tudata.) mi is csak testbe zárt tudat vagyunk, és csak egymáson keresztül tudhattuk meg azt, amit eddig tudunk testünkrõl. képzeld el, hogy te vagy az egyedüli ember a földön, és nem tudsz semmit a testedrõl! honnan is tudhatnád, mi folyik ott belül? esetleg ha valakit felnyitsz. hát ez a lényeg. nem tudjuk, nem tudhatjuk, mi folyik belül, minden automatizálva megy, nem tudod "csak úgy" megnyomni az elmédben a képzeletbeli control-alt-delt és egy felugró menüben letiltani a háttérfolyamatokat. Ha mégis tudod, akkor divatosan szólva "mentalista", "fakír", vagy "csudabogár" vagy. De az már megint más téma. Lényeg ami lényeg, nem, nem csak a 10%-át használjuk. Mind a százat, de a tudatunk csak kis része egy hatalmas, bonyolult rendszernek. Ha ezt tagadni akarnátok, nézzétek már meg, hogy netán lélegeztek-e? A véretek kering még? Látjátok a monitort, halljátok a gép hûtõventilátorait? Ha igen, akkor gratulálok, éltek. Akiknek megsérül az agyuk egy része (pl. agyvérzés miatt), azok veszítenek képességeikbõl. Ez azt jelenti, hogy bármit piszkálsz meg az agyban, valami tuti bekrapel majd, tehát ha csak 10% mûködne, a többit ki is operálhatnánk, úgy se kellene, nem? Hát nem. Vannak kivételek, akiknek lõszert operálnak ki az agyából, meg fejbeszúrnak késsel, és túlélik, de azokat mázlistának hívják.
Ökörség. Einstein agya semmiben sem különbözött a mienktõl, ezt számtalanszor bebizonyították. Ez mindössze egy elterjedt tévhit, csakúgy mint az, hogy megbukott matekból/fizikából...
Kedves kerdezo, en nagyon sok olyan embert ismerek, aki az 1%-at sem hasznalja! :) De en is ugy tudom, hogy a "legokosabb" emberek is csak 20%-at hasznaljak.
tévedés. 10% át használjuk az agyunknak de képesek vagyunk a maradék 90% át is.. Méghozzá a tudatalatti felhasználásával.
errõl én is hallottam a Varázslótanoncban xD amúgy nemtudom hogy mennyi %-kot használunk de az egészet biztos nem:S
Bizonyos százalékát használjuk ugye az alapvetõ mûködésre, aztán utána jön csak a gondolkodás, meg egyebek. Biztos, hogy nem az egészet használjuk, de szerintem elég keveset tudunk az agyról ahhoz még, hogy megmondjuk, pontosan mennyit. Pl. a tudatalatti hány százalék lehet? Vagy mondjuk az ezotéria iránti fogékonyság?:D Érdekes dolgok ezek.
Van, aki csak 3 ezreléket. Tudok is mutatni pár ilyen embert. :D
Ilyen kérdés volt már. lényegében használjuk a 100%-ot, egyedül a hatásfok kérdéses. Ugye minden gondolat, feladat, testi-lelki funkció más agyterületet dolgoztat meg, elég csak azokra a képekre gondolnunk, amik pl a szaglás területét mutatják. Lényegében tehát nincs olyan rész, amit ne használnánk, legfeljebb nem megfelelõ hatásfokkal: az evolúció alapja is az energia takarékosság, ha nincs miért, mi is az ésszerû mértékig használjuk, mûködtetjük a szerveinket, így az agyat is.
Igen is, meg nem is. Nem, mert az agy teljes egészét használjuk. Az egyik része érez, a másik mozgat, a harmadik meg összeköt és feldolgoz (érzõ, mozgató és interneuronok). Az, hogy látsz valamit, azt jelenti, hogy a retinád felfogja, átmegy a látóidegen, átkeresztezõdik, átkapcsol a thalamuszban, aztán a kéregbe jutva egy egész nagy területen dolgozódik fel az információ. Sok sejt csak a mozgást, másik sejtek a formákat, még mások a színeket dolgozzák fel, hogy végül összeálljon a kép. Erre nem szabad azt mondani, hogy csak X%-ot használunk belõle, egyszerûen csak olyan komplex, hogy a tudatosuló végeredmény szempontjából csak az az X% a fontos. És Igen, lehet, hogy csak 10%-ot használunk, GONDOLKODÁSRA. Az emberi agy asszociációs és motivációs agyterületei valószínûleg ekkora területet foglalnak el az agyban. A tudatalatti, motiváció, stb meg ha jól tudom, a limbikus kéregbõl származik, ami szintén nem tudatosul.
Én 2%-ot hallottam.
Sziasztok! Hát itt elég sok hülyeséget olvastam :D Az agynak csak 10% körüli agykapacitását használjuk. 1. Ki mondott olyat, hogy az agy bármely része is felesleges lenne? Az agy minden részét használjuk, mert például van rész, ami a látással vagy épp mozgással stb... foglalkozik, DE az agy csak 10%-os teljesítménnyel tudjuk használni. Hogy értsétek mit mondok, mert sose senki nem érti meg, mert aki ide ír annak van kb 80-as iq-ja és nincs logikai érzéke.És még egyszer mondom az agy nem fizikai részét használjuk 10%-ig hanem kapacitását, teljesítményét. Szóval példák:Van egy telefonunk.Ezen a telefonon mi minden funkciót kihasználunk, de mondjuk van rajta 2 gb-os lemezterület, de annak csak 50%-át azaz 1gb-ot használunk csak 1gb terület van elfoglalva.Gondoljuk, hogy valami zárlat féleség miatt nem tudjuk a 2gb-os területet kihasználni, mert olyan mintha csak 1gb-os lemezterülete lenne.Mellesleg futhatunk 5km/órával, de tudunk gyorsabban is azaz nem 100%-osan futunk, de ez nem jelenti azt, hogy a láb csak 10%-át használjuk viszont tudunk gyorsabban is futni több erõfeszítés árán. Az agynál viszont képzeljük el, hogy mint ahogy már elõttem írták mivel mondjuk, hogy mi vagyunk az agy hiszen mi mozgatjuk a kezeinket és gondolkodunk, de tulajdonképpen ezt az agy csinálja vagyis az agy egy részét tudatosan tudjuk irányítani, de más részeit nem mert akár le is állíthatnánk a szívünket, de ez lehetetlen, mert az agy úgymond elzárta maga elöl ezt a funkciót és kb így a másik 90%-ot is, mert akkora teljesítménnyel már annyira sokat tudnánk, hogy meghalnánk. Mondjuk ilyen dolgokra a választ: Isten teremtett minket, de ki teremtette isten és annak teremtõjét?... végtelenségig megy, ha pedig nem hiszünk istenben akkor, ha a világ robbanással alakult ki mibõl és honnan voltak a robbanást indító elemek? haha baromság xD Ezek megfejthetetlen kérdések és nincs rá tudományos magyarázat. Na és még egy a legfontosabb példa. Ha mondjuk egy 100.000 fõs stadionban csak minden tizedik széken ülnek (tegyük fel szabályosan), akkor valamilyen szempontból a stadion 100%-a ki van használva. Bármely része omlana össze a stadionnak, akkor az maradandó károsodást okozna (akár több ezer ember halálát). De a stadionban sokkal nagyobb potenciál van befogadóképesség szempontjából. Tiszta matematika meg logika. Ez már magyarázat is amit írtam arra, hogy csak 10%-át használjuk agyunknak(NEM FIZIKAI RÉSZBEN ÉRTENDÕ)Ez mivel így van logikailag, matematikailag semmilyen ellenérvet nem hozhattok fel, mert, ha elolvassátok tudjátok, hogy ez így van.Nem hamisságokat írtam ja és Einstent ne hozzátok fel, mert baromság és nem bukott meg és, aki matematikából szar fizikából sem lesz jobb. Ez mind csak tévhit.De, ha végig gondoljátok ti is tudjátok, hogy van valami abba, hogy az agy 10%-át használjuk. Természetesen ezt nem lehet mérni és nem is mérték meg ez egy feltételezés aminek van logikai alapja és sokan einstenre hivatkoznak -.-" és nem volt más az agya és nem volt UFO sem.Maximum olyan fogyatékkal élet, ami ilyen + agyrészt eredményezett amit nem hiszek, mert akár az evolúcióban vagy bármi másban hiszünk egy normális embernek nem lesz 1-rõl a 2-re olyan fia akinek az agya új dolgokat tartalmaz max fogyatékos vagy normális lehet, de nem lesz belõle 300 iq-s ember. És a végszó:Na és az agyat lehet tornászni és lehet okosodni.És az iq is növelhetõ, de ha nem tanulsz semmit a tehetséged elveszhet.Ebbõl következõen az agy nem használhatja maga 100%-át, mert, ha valamiben jobbak leszünk nem 100%-ról jutunk 120%-ra hanem 50-rõl 60ra.Értsétek úgy, hogy, ha 100%-ot használna az agy nem lehetne fejleszthetõ, mert szóval, ha valamibõl még nem vagyunk a legjobbak akkor nem vagyunk 100%-osak és nem 100-ról megyünk 120-ra hanem ugye 50-rõl 60-ra mondjuk ez csak egy példa.És gyakorlásból sosem elég, mert 100%-osak sose leszünk, mert olyan aránnyal nõ a tudás, hogy mindig csak max a 99, 999999 %-át érhetjük el.Ezt is hosszú lenne kivesézni és van egy 3. téma is, de inkább haggyuk.

Használ a shaket formula 1? Tényleg lehet tőle fogyni 10-20 kg-ot alig 2-3 hónap alatt?

Csak azok irjanak akik ki is próbálták

Legjobb válasz: 10-20kg-ot 2-3 hónap alatt nem, de amúgy szerintem nagyon jó, ha mondjuk a reggelit és/vagy a vacsorát kiváltod vele.. nagyon jó az emésztésnek, egészséges, sok hasznos anyag van benne, laktat, szerintem finom is és hosszútávon tuti, h használ, de nekem sajna drága!

10-20kg-ot 2-3 hónap alatt nem, de amúgy szerintem nagyon jó, ha mondjuk a reggelit és/vagy a vacsorát kiváltod vele.. nagyon jó az emésztésnek, egészséges, sok hasznos anyag van benne, laktat, szerintem finom is és hosszútávon tuti, h használ, de nekem sajna drága!
Kipróbáltam. NEm.

Nem értem, hogy a szulok, hogy engedik meg a 10-12 éves gyermekuknek, hogy sminket használjanak? Ez azért már enyhén durva! 17 éves vagyok és nem használom a sminket, mert egy ido után elrontja a borunket

17 éves vagyok és nem használom a sminket, mert tudom, hogy egy ido után elrontja a boromet és aztán pláne kell sminket használnom(és korábban fel kell kelnem suli elott:))mert akkor megijednek tolem az utcán Képzeljétek el ezeket a gyerekeket pár év múlva, mit fognak akkor magukkal muvelni?

Legjobb válasz: 12 éves vagyok, szempillaspirált és ajakápolót használok, nem púdert, alapozót, tust. Szerintem ez nem nagy dolog, ha te smink nélkül jobban érzed magad, akkor rendben van, de én sminkkel sokkal happy-b vagyok.:D

12 éves vagyok, szempillaspirált és ajakápolót használok, nem púdert, alapozót, tust. Szerintem ez nem nagy dolog, ha te smink nélkül jobban érzed magad, akkor rendben van, de én sminkkel sokkal happy-b vagyok.:D
Örülök és köszönöm, hogy megosztottad velem ezt a baromira fontos információt, amit kb. hetente leír valaki. Foglalkozz magaddal és ne azon kattogj, hogy más mit csinál. Õ dolguk.
NEm kell ezen kiakadnod, amit írsz, az 20 évvel ezelõtt megállta volna a helyét, ma már inkább bõrápoló hatású összetevõk vannak a kozmetikumokban, ha drágát veszel, akkor biztosan jó minõségû, nem árt a bõrödnek. Ha lustaság miatt nem sminkelsz, vagy pedig azért , mert azt hiszed, hogy így is tökéletes vagy, akkor ne akadj ki, ha mások igényesebbek.
légy büszke magadra... amúgy nem hinném, hogy 10 évesek sminkelnek, de biztos én egy másik univerzumban élek
Ha neki jól esik, akkor had csinálja! Majd ha neked gyereked lesz, akkor majd ne engedd meg neki. Ennyi, téma lezárva.
12 vagyok. Nekem meg se fordul a fejemben. Az oszt.társaimnak van de nem nagyon használják max ilyen sulibulikban. Én egyáltalán nem...
Szerintem felesleges ennyi idõsen még sminkelni. Nekünk a tanárok nem is engedték általános iskolában. Ha valaki sminkben ment, akkor azonnal lemosatták vele. Én 15 évesen kezdtem el sminkelni, amikor középiskolába mentem.

A darázsirtó, amivel a szakember irt, káros az emberre? Babaszoba felett van a fészkük a lambéria alatt, de már a 10 cm-es nikecellt is átfúrták! Nem szeretném, ha a baba belélegezné! Gondolom idegmérget használ.

Legjobb válasz: Olyan szert használnak amik melegvérû élõlényekre nem mérgezõek (pl ember). Ettõl függetlenül ha megkérdezed a szakembert az korrekt választ fog adni, hogy az általa használt szer esetében milyen óvintézkedéseket kell tenni (ha kell egyáltalán).

Olyan szert használnak amik melegvérû élõlényekre nem mérgezõek (pl ember). Ettõl függetlenül ha megkérdezed a szakembert az korrekt választ fog adni, hogy az általa használt szer esetében milyen óvintézkedéseket kell tenni (ha kell egyáltalán).
Nálunk most volt a darázsirtó, és azt mondta, emberre nem veszélyes, amit használ.

Hogy tudom teljes képernyőre rakni az internet ablakot? Mozillát használok (Win 10-es laptopon) Mert most 2 üres sáv van jobb-bal oldalt és középen a képernyö.

Legjobb válasz: várjál már mióta van Windows 10-es op.rendszer te komám te Chuck Norris vagy :)most jött ki még csak a 8-as :)

várjál már mióta van Windows 10-es op.rendszer te komám te Chuck Norris vagy :) most jött ki még csak a 8-as :)
Win 10?!;D

AGY! Miért csak a 10%-át használjuk az agyunknak?

Teljesen laikus vagyok, de érdekel ez a téma, kérlek ehhez mérten válaszoljon aki tud. (Lehet a százalékok sem pontosak, csak "hallottam") Szóval miért nem használjuk a többi részét? Képtelenek vagyunk? Van ismeretünk róla hogy mi lenne ha mondjuk 70%-át tudnánk használni? Mindenki ugyanannyi %-ban használja az agyát, vagy vannak eltérések? Ha igen, miben mutatkozik meg, stb.. Minden érdekel e téren. Kérem, csak valóban a témában jártas emberek válaszoljanak, "tippeket" és hamis feltételezéseken alapuló önbizalomtúltengéses válaszokat nem kérek.

Legjobb válasz: Valószínûleg arról van szó, hogy a neuronok nem sülnek ki folyamatosan, hanem regenerálódnak is. Tehát miután egy neuron aktiválódott, kell neki egy kis idõ, amíg visszatér az alaphelyzetbe. Ezért nem minden neuronunk aktív egyszerre, csak egy része (lehet, hogy ez az a 10%). És erre fel az okos ezoterikusok kitalálták, hogy mennyi agykapacitás megy veszendõbe. Pedig csak arról van szó, hogy ez olyan, mint ha egy robbanómotortól azt várnánk el, hogy soha ne legyen benne szívás, sûrítés és kipufogás, csak mindig robbanás.

Valószínûleg arról van szó, hogy a neuronok nem sülnek ki folyamatosan, hanem regenerálódnak is. Tehát miután egy neuron aktiválódott, kell neki egy kis idõ, amíg visszatér az alaphelyzetbe. Ezért nem minden neuronunk aktív egyszerre, csak egy része (lehet, hogy ez az a 10%). És erre fel az okos ezoterikusok kitalálták, hogy mennyi agykapacitás megy veszendõbe. Pedig csak arról van szó, hogy ez olyan, mint ha egy robbanómotortól azt várnánk el, hogy soha ne legyen benne szívás, sûrítés és kipufogás, csak mindig robbanás.
Ez az agykihasználós százalékosdi pont olyan, mintha azt mondanád, hogy a merevlemezen tárolt biteknek durván a fele 0. Tehát a fél merevlemez veszendõbe megy...
Az biztos, hogy az emberi agy nem 100%-ig kihasznált. Ezt mutatja a redundancia képessége is, a sérült területek funkcióit más területek részben vagy teljesen át tudják venni. Vannak benne szabad kapacitások, de ezek gyakorlatilag tartalékok vészhelyzetre. Hogy a szürkeállományunk hány százaléka van valóban kihasználva, azt kimérni lehetetlen. Mindenesetre amikor Stephen Hawkingnak ugyanannyi agysejtje van, mint pl. Gyõzikének, akkor erõsen hiszem, hogy egyikük agya tutira nincs teljesen kihasználva. :)
Az is valószínû, hogy nem minden terület mûködik egyszerre egyforma intenzitással. Olvasás közben a mozgató idegrendszer kevésbé aktív, sportoláskor meg feltehetõen a logikai részek kihasználatlanabbak. Vagy számoláskor a szexualitásért felelõs területek. Zenehallgatáskor a beszédközpont stb. Ezeket biztos ki is lehet mutatni ekg-val. Ha azt szeretnénk, hogy egyszerre minden folyamatosan ki kegyen használva és aktív legyen, akkor valószínûleg egy folytonos epilepsziás rohamban élnénk.
Nem csak a 10%-át használjuk; ez csak egy közkeletû tévedés. Vagy - mivel Einsteinnek tulajdonítják a mondást - egy városi legenda. Innentõl kezdve pedig nincs mirõl beszélni. :)

Már lassan 10 éve méhészkedek és eddig a füstölőt amikor begyújtottam papírral és korhadt fával csináltam. Neten láttam egy videót ahol petróleumot használnak a füstölő gyújtására. Szerintetek a petróleum így bajt okoz a méheknek?

füstöl?, méhészet

Legjobb válasz: Én biztosan nem használnék, mert az égéstermékei közismerten károsak, mégha érdemi bajt nem is csinál, akkor is fölöleges szennyezés.

Én biztosan nem használnék, mert az égéstermékei közismerten károsak, mégha érdemi bajt nem is csinál, akkor is fölöleges szennyezés.

Silverlily spirált használok. A menstruációmat mivel tudnám befolyásolni, hogy ne húzódjon el 9-10 napig?

Legjobb válasz: Szia! Kicsit soknak tûnik a 9-10 nap. A spirál használata óta ennyi, vagy elõtte is eddig tartott. Ha azóta, akkor a nõgyógyászodat kellene megkérdezned errõl. Üdv!

Szia! Kicsit soknak tûnik a 9-10 nap. A spirál használata óta ennyi, vagy elõtte is eddig tartott. Ha azóta, akkor a nõgyógyászodat kellene megkérdezned errõl. Üdv!
A kérdező hozzászólása: A spirál használata óta.
Nekem is spirálom van, bár nem ez a fajta, és általában 6-7 napig tart a menszesz, ráadásul, 19-20 naponként megjön. A 9-10 nap tényleg sok, szerintem is kérdezd meg a nõgyógyászt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Ha az Akneroxid 5 gél nem használ akkor a 10 biztos segíteni?

Eltünteti viszonylag gyorsan a pattanásokat, de nem gátolja meg hogy kijöjjenek újak. A 10 ezt megoldaná?

Legjobb válasz: Én a házidoki által felírt Duac gélt használom.1 hétig minden nap kentem vele a nagyon pattanásos részeket és már kb 3 hete nem jött elõ a kezelt részen új.

Én a házidoki által felírt Duac gélt használom.1 hétig minden nap kentem vele a nagyon pattanásos részeket és már kb 3 hete nem jött elõ a kezelt részen új.
Bocs az OFFért, de mennyibe kerül a Duac gél? Köszy a választ! Üdv!
Köszi
A kérdező hozzászólása: Én úgy tudom hogy 2500- körül van.
Igen, kb annyiért vettem én is.Igaz csak 15 gr-os, de alig kell belõle 1 picit kenni:)

A barátommal használunk fogamzásgátlót és rá van írva, hogy 7 nap múlva már hat. A 10. napon elment bennem a barátom. Most biztosan nem lett baj?

Legjobb válasz: "A barátommal használunk fogamzásgátlót" Ugye nem a barátod szedi, nem is felesben szeditek, hanem te szeded a tablettákat!

"A barátommal használunk fogamzásgátlót" Ugye nem a barátod szedi, nem is felesben szeditek, hanem te szeded a tablettákat!
lehet...de az orvosok általában 2 hetet mondanak tutira
a 10 több, mint a 7, szerény matematikai számításaim szerint. az, hogy 7 nap múlva hat, azt jelenti, hogy HÉT DARAB NAPOT VÁROL A SEGGEDEN utána meg nyugodtan teleélvezhet abarátod.ennél jobban nem tudja sajna elmagyarázni a betegtáj se...
matekkönyvet vegyél szex helyet.lol
drágám , szerintem nincs baj, de a dm ben tudsz venni pá ezerért egy rohadt terhességi tesztet...ha nagyon izgulnál...
Ha a menstruációd elsõ napján vetted be az elsõ tabit, akkor nincs gond, védett vagy! Ha a menstruációd 5-ik napjáig vetted be bármikor (értsd, 2.; 3.; 4.; 5 napon, akkor az elsõ 7 napban gumit kell használni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm utolsó válaszadó.:)
ez szöveges feladat. Ha 7 nap múlva 6 akkor 10 nap múlva mennyi?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!