Találatok a következő kifejezésre: Hasról, hátra fordulnak a babák (11 db)

Először hátról hasra vagy hasról hátra fordulnak a babák? És kinek hány hónaposan fordult először?

Az enyém 3 hónapos és hátról az oldalára tud már fordulni,akkor valószín?leg léassan át is fordul hátról hasra?

Legjobb válasz: Négy hónapos volt a fiam, amikor hátról hasra kezdett forogni mindkét irányba, majd egy héttel késõbb egy napig hasról is forgott hátra. De a hasról hátrafordulás nem jött be neki, mert kétszer nagyon oda koppintotta a fejét, így azt abbahagyta. Öt és fél hónaposak kezdte el ismét csinálni, de most már ügyes és figyel arra, hogy ne verje be. Mintha emlékezne rá, hogy hogyan nem szabad csinálnia. Egybõl pörgött már ezután folyamatosan. Egyébként az oldalára õ is nagyon hamar átfordult, két és fél hónaposan. De nem fordult egybõl tovább akkor. Szerintem ez annak volt köszönhetõ, hogy õ az oldalán szeretett elsõ naptól kezdve aludni, de én mindig visszafordítottam a hátára, amikor mélyen bealudt, hogy a válla, gerince ne legyen olyan csúnya tartásban. Amikor megébredt, akkor addig küzdött, amíg vissza nem fordult az oldalára. Két és fél hónapos korától kezdett el alvás nélkül is tudatosan oldalra fordulni, de nem billent át a karján.

Négy hónapos volt a fiam, amikor hátról hasra kezdett forogni mindkét irányba, majd egy héttel késõbb egy napig hasról is forgott hátra. De a hasról hátrafordulás nem jött be neki, mert kétszer nagyon oda koppintotta a fejét, így azt abbahagyta. Öt és fél hónaposak kezdte el ismét csinálni, de most már ügyes és figyel arra, hogy ne verje be. Mintha emlékezne rá, hogy hogyan nem szabad csinálnia. Egybõl pörgött már ezután folyamatosan. Egyébként az oldalára õ is nagyon hamar átfordult, két és fél hónaposan. De nem fordult egybõl tovább akkor. Szerintem ez annak volt köszönhetõ, hogy õ az oldalán szeretett elsõ naptól kezdve aludni, de én mindig visszafordítottam a hátára, amikor mélyen bealudt, hogy a válla, gerince ne legyen olyan csúnya tartásban. Amikor megébredt, akkor addig küzdött, amíg vissza nem fordult az oldalára. Két és fél hónapos korától kezdett el alvás nélkül is tudatosan oldalra fordulni, de nem billent át a karján.
Szia Az En kisfiam 2, 5 honapos volt amikor eloszor a hatarol a hasara fordult /szerintem veletlenul/mert utan nem csinalta, csak az oldalra fordulast, aztan 3, 5 honaposan mar ujra csinalta rendszeresen, de a hasarol a ahtara nem szeretett fordulni, mert imadott hason lenni.
Az enyém 3 hós múlt de nem forog még semerre. :(
Enyém 3 hó elõtt valamivel a hasáról a hátára kezdett el forgolódni, most ezt mintha elfelejtette volna és most meg már fordítva csinálja, igen felkapott lett most nála:P 4, 5 hós kislány anyukája
Igen, hamarosan forogni fog. Az én fiam óriásbébi, ezért már csak a súlyánál fogva is nehezebbek neki a mozgások. Nekem csak 5, 5 hónaposan fordult át elõször hasról hátra. Aztán két hét múlva már vissza is fordult. Rá két hétre meg már mászott. Az a lényeg, hogy 6 hónapos koráig forogjon hasról hátra és fordítva. Ha addig nem következik be nálatok (amit kizártnak tartok), akkor kell szólni a dokinak és gyógytornászhoz kell járni.

Hasról, hátra mikor fordulnak a babák?

Legjobb válasz: Kb. egy hónappal az után, amikor hátról hasra fordulnak. Az én fiam 4 hónapos korától fordul hasra, két nappal öt hónapos kora elõtt pedig már vissza is sikerült.

Kb. egy hónappal az után, amikor hátról hasra fordulnak. Az én fiam 4 hónapos korától fordul hasra, két nappal öt hónapos kora elõtt pedig már vissza is sikerült.
Majd ezután. 4-5 hónaposan.
Enyém 5 hós, és hasról hátra már tud :) Nekünk ezután jön a hátról hasra, gondolom pár héten belül. 6 hónapos korukig meg szoktak fordulni a babák mindkét irányba. Az elsõ babámnál így volt: 3 hósan hasról hátra, 5, 5 hósan hátról hasra.
6 hónapos korig ráér :)
6 hónaposan fordult hasról hátra és hátról hasra is.Most 8hónapos és folyamatosan pörög.


Mikor fordulnak a babák hasról hátra?

Legjobb válasz: Egyéni nagyon - van aki, már 2 és fél hónaposan forog (az elsö gyerekem) és van, aki csak 6-7 hónaposan (az utolsó gyerek), mindkettö teljesen rendben volt az orvosok szerint is, csak az egyik mozgékonyabb volt, a másik meg "lustább". Ez a különbség a mai napig is megvan, az egyik izgága, örökmozgó, a másik megfontolt, kényelmes tipus.

Egyéni nagyon - van aki, már 2 és fél hónaposan forog (az elsö gyerekem) és van, aki csak 6-7 hónaposan (az utolsó gyerek), mindkettö teljesen rendben volt az orvosok szerint is, csak az egyik mozgékonyabb volt, a másik meg "lustább". Ez a különbség a mai napig is megvan, az egyik izgága, örökmozgó, a másik megfontolt, kényelmes tipus.
4 hónapos kora körül fordult át a kisfiam, rá egy hétre pedig hátról hasra is.
Itt rendszeresen olvasok 2-3 hónaposan forgó babákról, de az ismeretségi körömben 4-5 hónap az átlag, a 6 sem ritka. Az én fiam egy hét híján öt hónapos volt.
Barátnõm kisfia 8, 5 hónapos volt, amikor elkezdett forogni. Semmi gond nem volt vele, csak lustaság volt. Minden más mozgást is kicsit késõbb kezdett. Most 3 éves minden rendben vele.
Az én kislányom 2, 5hónaposan hasára fordult, csinálta egy hétig utána viszont több mint 1 hónapig semmi.Kb 4 hónapos volt hogy elkezdte mindennap csinálni, a hátára viszont kb 2 hete fordul vissza, de még mindig nem olyan sürün.Jövõ héten lesz 6 hónapos.Minden babánál más.
Baratnom kislanya tegnap fordult eloszor hasrol hatra de vissza meg nem tud. 2 nap mulva lesz 4 honapos. Az en kisfiam majdnem 5 honapos volt amikor elkezdte. Eloszor hasrol hatra (mert utalt hason lenni) aztan egy het mulva mar ment visszafele is.

Melyiket csinálta hamarabb a babád? Hasról hátra, vagy hátról hasra fordult meg előszőr?

mennyi id?s volt,amikor el?sz?r csinálta?

Legjobb válasz: 3 honapos mult mikor hasrol hatra fordult(allandoan hasra tettem mert ugy tudott csak elaludni, de aztan kifejlesztette mint tiltakozasi forma a fordulast), 5 honapos mult mikor hatrol hasra fordult.

3 honapos mult mikor hasrol hatra fordult(allandoan hasra tettem mert ugy tudott csak elaludni, de aztan kifejlesztette mint tiltakozasi forma a fordulast), 5 honapos mult mikor hatrol hasra fordult.
A kérdező hozzászólása: Jól van...:) Akkor még mi sem vagyunk úgy elkésve....:) Köszi a válaszokat, és jó babázást mindenkinek!
Kislányom 3 hónaposan fordul hátról hasra, 5 és fél hónaposan hasról hátra. Neki az utóbbi volt a nehezebb.
Az én kisfiam is hason szeret lenni, úgy is alszik. Így hasról hátra könnyebb volt neki, bár inkább úgy tûnt, mintha csak a feje húzta volna el. :) Ez volt 3 hónaposan. 4 hónaposan fordult hátról hasra, kétszer. Azóta sem csinálja egyiket sem, már aggódok, maholnap fél éves lesz. Néha reggel hanyatt találom az ágyban, pedig hason teszem le, szóval álmában át tud fordulni, de ha leteszem habtapira vagy akárhova és mókázok, hogy forduljon... ááá semmi esetre sem. :)
Az én fiam is majdnem 5 hós volt, mire átfordult hasról hátra, persze aztán éktelenül ordított mindig. Pici korától a hasán aludt ugyanis. Mikortól viszont megtanult átfordulni a hátára, nem tudta megállni, hogy ne tegye meg rögtön, amint a kiságyába került. Kis propellernek becéztünk, állandóan forgott. Aztán 2 hétre rá szerencsére rájött arra is, hogy kell visszafordulni, és már nem sírva aludt el. 8 hós babó anyukája
5 hónap elõtt 1 héttel fordult hátról hasra, azóta is ez a sláger. Most 5 és fél hónapos, vissza még nem megy.
A kisfiam utált hason lenni, ezért legtöbbször háton, vagy oldalt feküdt. Kb. 4 hónapos volt, mikor megtanult hátról hasra fordulni, de olyankor elkezdett kiabálni, hogy fordítsuk vissza. :) 2-3 hónap múlva tanult meg hasról visszafordulni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Nekem még egyiket sem csinálja a babám.Ma 4 hónapos, és még csak az oldalára fordul. Mindíg háton van, mert nem szeret hason lenni..Majdhogy nem egybõl elkezd sírni, hogy úgy nem jó neki...:( 7 kilós a kiscsaj..lehet, hogy ez is közre játszik?
hasról hátra 3 hetesen. kb 1 héten keresztül minden nap többször, majd elmaradt. ezután pár hónap kihagyással újra kezdte, de a hátról hasra fordulás nagyon nehezen ment, talán azért mert nagyon duci volt.
13.25-ös vagyok. Tegnap este óta sikerül vissza is! Azóta megállíthatatlan! Le kell költöznünk még ma a földre :)

Melyik irányba fordulnak előbb a babák? Hátról-hasra, vagy hasról-hátra?

Legjobb válasz: én lányom mindig hason alszik igy nálunk 3 hónapossan hasrol hanyatt majd kb 4 hósan vissza is fordult!

én lányom mindig hason alszik igy nálunk 3 hónapossan hasrol hanyatt majd kb 4 hósan vissza is fordult!
Attól függ, ki hogyan van többet. Az én lányom hason van legtöbbször és így fordult elõször a hátára. Vissza még nem fordult.
Biztos attól függ, melyik oldalán van többet, mert a fiam mindig háton volt, úgyhogy hátról hasra fordult elõször, és másfél hónap volt, mire vissza is sikerült. De amikor megtanult hátról hasra, akkor már nem akart háton lenni, csak alváshoz (oldalt inkább).
A mi babánk hason aludt, de nappal a hátán volt, és hátról hasra fordult meg elõször.
4 és fél hónaposan.
kicsi fiam nagyon kis erõs baba most 5 hetes, 2naposan már hason átfordította fejét, tartotta a fejét, 3 hetesen hátról oldalra fordult, tolja magát elõre kis lábaival, éjjel pedig többször is hasról hátra fordult
Hátról hasra 3 hónaposan, vissza 4 hónaposan:)
Hasról hátra 4 hónaposan.Nagyon akarta, mert szenvedélyesen utál hason lenni.:) ) Hátról hasra kicsit késõbb, 6 hónaposan.Most 8 hónapos, és folyamatosan forog, le se lehet lõni.Amikor õ fordul hasra, akkor nagyon élvezi.
Szia! Most 14 hetes és kb. 2 napja fordul át hátról hasra, hasról hátra kb. egy hónappal ezelõtt fordult át, kicsit aggódom is, mert szerintem kissé korai meg pl. a babakocsi mózesével úgy közlekedünk, hogy a lábai az égnek állnak és folyamatosan emelgeti a fejét pár cm-re, vagyis fel akar ülni, de én nem segítek neki, nagyon korai lenne, így is elég nagy baj az nekem, hogy etetés után leteszem a játszószõnyegre és azonnal fordul át hasra, kitámasztja magát, majd mint aki kúszni készül erõlködik és amúgy is elég bukós baba, emiatt meg aztán különösen.
1. fiú 4 hónaposan hátról hasra, 5 hónaposan vissza 2. lány 3 hónaposan hátról hasra, 4 hónaposan vissza
14 hetes, a hasról hátra már megyeget. Csak még a keze miatt sírásba torkollik. :) De hátról hasra esze ágában nincs forogni. :D
15 hetesen fordul már hátról hasra és hasról hátra
Az én kisbabám hétfõn lesz 16hetes és tegnap fordult elõször hasról hátra(balról-jobbra), ma reggel szintén hasról hátra csak a másik irányba.Hátról-hasra még nem tud.
Az elsõ kettõ négy hónaposan, a 3. hat hónaposan. Azóta meg sem áll, egyfolytában forog.
4 hónaposan hátról hasra, 4, 5 hósan hasról hátra.
Kisfiam 3, 5 hónaposan fordult hasról hátra, 4, 5 hónaposan hátról hasra.

Baj az, hogy a 4 hónapos kislányom nem fordul át (se hasról hátra se fordítva)? Túl kicsi vagy mikortól fordulnak át a babák? Mennyi ideig hagyjam hason 1 nap? Szopizás után mennyi idővel lehet forgatni, hogy ne bukjon sokat?

Hasra téve elvan 5 percig aztán ny?göl?dik és néha sír,hogy elfárad! Szoktam forgatni azt nagyon élvezi és ha az oldalára fordítom akkor néha kepeszt és ett?l sokat bukik.:(

Legjobb válasz: Szerintem ebbõl az átfordulásból ne csinálj problémát, majd õ tudja mikor érett rá! Támaszd meg a hátát kicsit, talán jobban tetszik úgy neki oldaltfekve, nem fárad el hamar, abból a szemszögbõl érdekesebb a világ, és lehet úgy nem nyomja a pociját, nem fog visszabüfizni. Az én lurkóim se szerettek sokáig hason lenni, nehéz volt a tök!:-)

Szerintem ebbõl az átfordulásból ne csinálj problémát, majd õ tudja mikor érett rá! Támaszd meg a hátát kicsit, talán jobban tetszik úgy neki oldaltfekve, nem fárad el hamar, abból a szemszögbõl érdekesebb a világ, és lehet úgy nem nyomja a pociját, nem fog visszabüfizni. Az én lurkóim se szerettek sokáig hason lenni, nehéz volt a tök!:-)
A gyerekorvosunk szerint legalább naponta 3x10 percet legyen hason. És olyan öthónapos korukra szoktak megfordulnia hasról hátra, de ez sem szabály azért, lehet elõbb vagy késõbb, nincs mit aggódnod az tuti. Szopizás után szerintem mindig próbáld meg lerakni aludni, és ha olyan húsz perc után is tök ébren van, akkor mehet bulizni a hasára. Próbáld meg kivenni a matracát az ágyából, és ted le a földre, az én kisfiam csak azon szeretett hason elég sokáig.
Az én fiam 6 hónapos és most sikerül neki idõnként a hátáról a hasára fordulni de visszafelé még nem megy. Szerintem a babád nincs lemaradva, minden nap tedd többször egy kis idõre hasra és akkor szépen erõsödik a nyaki és a hátizma, meg majd a karjai ha már kinyomja magát. ha elfárad akkor ne erõltesd akkor dajkáld meg egy kicsit. A legtöbb baba a forgást valamikor a 6-8 hónap között tudja megcsinálni mindkét irányba, persze ettõl vannak korábbi ügyesebb babák, és kicsit lustább késõbb mocorgó babák is. Boldog babázást kívánok!
az én fiam 20hetes, most fordult át hasra de szerintem csak azért mert velem alszik és sokat altatom az oldalán, gyakorlatilag csak ugy tud elaludni, ezért valószinû megszokta és sokat gyakorolt mire sikerült neki.de szerintem ne aggodj mert minden baba más.
Szia, nem baj, az én fiam 6 hónapos, és õ se forgolódik még, inkább csak néha-néha felborul, és rengeteget bukik attól függetlenül, hogy hogy fekszik :-(. Nekem anno azt javasolta a neurológus, hogy amennyit csak lehet, legyen hason, nem baj, ha eleinte kicsit nyûglõdik a nagy melóban. Na meg mondjuk nekünk emelett sokat kellett tornázni is, és látod, ez se gyorsította meg a forgást, csak szépen megerõsítette a hátát és a karját. De ne aggódj, nem marad le semmirõl :-)!

A babám jövő héten lesz négy hónapos, és még nem fordult hasról hátra, és hátról hasra sem. Ez gondot jelent?

Legjobb válasz: 6 hónapos koráig "kell", ne siettesd! http://www.babaprojectproba.eoldal.hu/cikkek/nincs-megadva-r..

6 hónapos koráig "kell", ne siettesd! http://www.babaprojectproba.eoldal.hu/cikkek/nincs-megadva-r..
Eloszor is a gyerekek fejlodese ugras szeru. Egyik nap meg lehetetlennek erzed, hogy megtegye a STATISZTIKA szerint szukseges mozdulatot, masnap meg teljesen varatlanul megcsinalja. Az en babam pontosan 4 honapos koraban megfordult - egyszer. Aztan harom honapig semmi. Egy nap pedig elkezdett maszni, forogni, mintha mindig azt csinalta volna.
Én is csak azt tudom írni, hogy még bõven ráértek! Az én kislányom is 4 hósan (egyetlen egy nap, többször)hasról hátra fordult, utána 6.5 hós volt amikor egyik pillanatról a másikra oda-vissza forgolódott.
Megnyugtatlak az enyém is elsején lesz 4 hónapos és az enyém se fordul semelyik irányba sem. Majd egyszer csak elkezdik.:) )
A babák többsége 3 és 6 hónap között kezd el forogni, egyáltalán nincs miért aggódnod. (gyógytornász)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Megnyugtattatok:)

A forgás úgy is "érvényes" ha hasról úgy fordult hátra a babám, hogy az egyik keze és az egyik lába még picit alatta volt?

Én fordítottam hasra és ? meg egyb?l visszanyomta magát mert utál hason feküdni. Viszont egyedül még az oldalára se láttam fordulni. Vagy lehet, hogy nincs miért és azért nem? Vagy lehet, hogy csak véletlen volt? Azt honnan tudom megállapítani?

Legjobb válasz: Lehet, hogy véletlen volt, onnan tudod megállapítani, hogy ha "direkt" csinálta akkor megismétli:) Egyébként érvényes próbálkozás, akkor is ha véletlenül történt-gratula:)

Lehet, hogy véletlen volt, onnan tudod megállapítani, hogy ha "direkt" csinálta akkor megismétli:) Egyébként érvényes próbálkozás, akkor is ha véletlenül történt-gratula:)
egyetértek az elõzõ válaszolóval, ha ismételgeti, akkor tényleg 'érvényes'. Különben lehet, hogy csak átbillent (ilyen nálunk is volt), de az az elején még úgy lesz, hogy a kis keze alatta marad:) Aztán megtanulja kihúzni. Ettõl függetlenül ügyes a babád, lehet, hogy pár nap, és már egyfolytában csinálni fogja.
A kérdező hozzászólása: Megint megcsinálta!!! :) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!