Találatok a következő kifejezésre: Hason vagy aludjon (3 db)

Hason vagy oldalt aludjon a baba másfél hetesen?

Legjobb válasz: Az enyém hanyatt aludt, amíg magától meg nem tudott fordulni. A hason alvást sokan nem javasolják, mert állítólag ebben a helyzetben a leggyakoribb a bölcsõhalál, viszont az is tény, hogy a hason altatott babák hamarabb fordulnak és sok mindent elõbb csinálnak, a medencéjének is jobb. Az én babám utált hason lenni, nem is aludt így el. Most, hogy már meg tud fordulni, általában oldalt alszik, de van, hogy hasra fordul. Végülis mindegy, ahogy neki jó.

Az enyém hanyatt aludt, amíg magától meg nem tudott fordulni. A hason alvást sokan nem javasolják, mert állítólag ebben a helyzetben a leggyakoribb a bölcsõhalál, viszont az is tény, hogy a hason altatott babák hamarabb fordulnak és sok mindent elõbb csinálnak, a medencéjének is jobb. Az én babám utált hason lenni, nem is aludt így el. Most, hogy már meg tud fordulni, általában oldalt alszik, de van, hogy hasra fordul. Végülis mindegy, ahogy neki jó.
nekem a kórházba azt mondták oldalt fektessem hol egyik hol másik oldalára tegyem le aludni. nekünk jó mert utál hason lenni
Nekem is azt mondták oldalt alugyon, de én hasra tettem.Nagyokat aludt és ha bukott nem nyelte vissza!
Az én fiam csak hason akart aludni, és én hagytam. A lányom utált hason lenni, de néha akkor is muszáj egy kicsit, de õ hanyatt aludt.Döntse el a baba. Õrködni meg õrködik a légzésfigyelõ.

Az újszülött hason vagy háton aludjon inkább?

Legjobb válasz: Ki mire esküszik. Szerintem háton, mert így ha büfizik esetleg, akkor sem fullad bele, mert kifolyik a szájából. Másrészt ha hasfájós, sokkal jobb neki hason. Én eleinte oldalt fektettem, kb.2hetes koráig, utána hason. Most lesz 10 hós.

Ki mire esküszik. Szerintem háton, mert így ha büfizik esetleg, akkor sem fullad bele, mert kifolyik a szájából. Másrészt ha hasfájós, sokkal jobb neki hason. Én eleinte oldalt fektettem, kb.2hetes koráig, utána hason. Most lesz 10 hós.
Szia! Nekem azt javasolta a védõnõ, hogy hason altassam, mertha van "felesleges" böfi könnyebben tud kijönni és nem folyik visszafelé. DE! az én fiam nem volt hajlandó csakis háton aludni, úgy bõ fél éves koráig. Érdemes védõnõ, gyermekorvos tanácsát kikérni.
A kisfiam csal hason hajlandó aludni, de ha ébren volt, még úgy sem lehetett hanyatt fektetni! Ha pelenkáztam, csak dühöngött, egyszerûen úgy nem érezte jól magát.
Látni fogod, neki hogy jobb. Vannak babák, akik nem szeretnek hason lenni..nekik "kínzás", ha hason próbálod altatni. A másik meg felébreszti magát a mozgásával, ha hanyatt van fektetve, hason meg békésen alszik. Manapság sokan ijesztgetnek azzal, hogy nem szabad hason altatni a babákat a bölcsõhalál miatt... De ha az alapvetõ szabályokat betartjuk ( sûrû szellõztetés, nincs dohányzás a lakásban, ne legyen túl meleg, a baba ne legyen túlöltöztetve, a kiságyba ne kerüljön semmi, ami gátolhatja a baba légzését...), akkor egy egészséges, normális súllyal született baba nem fog megfulladni. Néhány évvel ez elõtt még a kizárólagos hason altatást propagálták, most egy amerikai vizsgálat miatt a háton fektetést...
Igen ahogyan írták: ahogyan majd a babának jobb. lányom korababa lett, a kórházban hason altatták. sosem tudott sem oldalt, sem háton elaludni. Lassan 11 hónapos és ha éjszaka sokat forgolódik és hátára fordítom, kis idõ múlva felriad és felsír. viszont napközben gond nélkül elalszik háton, de inkább 80%-ban hason.
Ahogy szereti. :) Az elsõ pár hétben én is oldalt fektettem a babát, ez a köztes megoldás, és még annyira béna voltam, hogy így tudtam legkönnyebben letenni, amikor bealudt. :) Aztán 1-2 hétig aludt nappal hason idõnként, de hamar elment tõle a kedve, szóval Lillánk háton szeret, kiterülve. :)
Mi oldalt fektettük, míg pici volt, mert így könnyen kifolyik az esetleges böfi. Háton meg hason simán megfulladhat. Mondjuk amióta forgolódik, mindegy hogy tszem le, úgyis úgy fordul, ahogy neki kényelmes.
amíg nem forgott egyedül, kizárólag oldalt tettem, így nyugodtabb voltam. Még ki is támasztottam törölközõvel a kis hátát, hogy ne forduljon hátra, fõleg éjszaka.

Ha a kicsi (2 hónapos) fiamnak fáj a pocija, szerintetek hason vagy háton aludjon? Hogy lenne jobb neki?

Legjobb válasz: Szia, nekünk hason aludt, és úgy volt a jó. Bár azóta is hason szeret aludni....6 hós baba

Szia, nekünk hason aludt, és úgy volt a jó. Bár azóta is hason szeret aludni....6 hós baba
Hason aludjon az a legjobb pozíció a hasfájásra. Közben simizheted a hátát is.
Nekünk is a hason fekvés vált be. Én is simogatom elalvás közben a hátát.
Nekünk is hason volt jobb, de sztem nézd meg, h melyik pózban alszik szívesebben ill. többet, és neki akkor az a jó.
Szia probáld oldalt fektetni nekünk bevált és jobban is alszik igy.
A kérdező hozzászólása: Eddig hason aludt, csak hát nagyon feszeng és azt gondoltam, hogy máshogy kellene fektetnem! Szoktam én is simizni a hátát, meg általában a kezemben alszik el!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!