Találatok a következő kifejezésre: Hasfájós a hetes (72 db)

Hány hetes kortól lesznek hasfájósak a babák? Inkább a fiúk vagy lányok jobban azok?

Legjobb válasz: 23. hét környékén. De hogy a fiúk-e vagy a lányok azok-e jobban? Szerintem alkat kérdése. Nálunk pl. a 4 gyerek közül az elsõ volt iszonyúan hasfájós, õ fiú. A 3 kisebb meg egyáltalán nem volt az (2 lány, 1 fiú). Én így utólag arra is gyanakszom, hogy én magam sokkal feszültebb, gyakorlatlanabb voltam az elsõvel, az elsõ heteklben nem értettem a jelzéseit, ha sírt, nem mindig tudtam beazonosítani, mi is a baja, így sokszor akkor is etettem, mikor épp nem az volt a baja...

23. hét környékén. De hogy a fiúk-e vagy a lányok azok-e jobban? Szerintem alkat kérdése. Nálunk pl. a 4 gyerek közül az elsõ volt iszonyúan hasfájós, õ fiú. A 3 kisebb meg egyáltalán nem volt az (2 lány, 1 fiú). Én így utólag arra is gyanakszom, hogy én magam sokkal feszültebb, gyakorlatlanabb voltam az elsõvel, az elsõ heteklben nem értettem a jelzéseit, ha sírt, nem mindig tudtam beazonosítani, mi is a baja, így sokszor akkor is etettem, mikor épp nem az volt a baja...
Természetesen a 2-3. hét, nem 23:S
Teljesen babától függ, akár azonnal, amikor elkezd enni, szopizni, hiszen "nehéz anyag" a pocijának a tej. Állítólag inkább a fiúk, mert mohóbbak, de szerintem ez nem általánosítható, babája válogatja. Kb. 3 hónapos korig tart.

8 hetes babások! Hogy telnek a napjaitok? Mennyi ideig tart a szopi? Kettő közt eltelt idő? Mennyit van fent a baba? Elvan egyedül? Hasfájós a picur? Éjszaka hogy telik? Mennyi idő jut a házitartásra és magatokra?

Legjobb válasz: Háztartásra semennyi, a párod segítsen be, ha hazajön. Fejben nem szabad hamar visszatérni a hétköznapokhoz, ez árt a tejnek.Meg a fáradtság is. Egy szopi általában fél óra, de ha csak szomjas, akkor öt perc. Általában egy órát van ébren a baba, egy órát alszik.Nem hasfájós, figylek az étkezésre, tartok otthon homeopátiás Colocynthist, és Gripe Watert.Éjjel velünk alszik, két-háromszor szopizik, a harmadik szopi tart negyed órát, az hajnalban van, és minden szopi után egybõl visszaalszik.Magamra nem sok idõ jut, úgy szokott lenni, hogy a párom hazajön a melóból és én megyek ázni a kádba és olvasni, fél órát elvannak.De mikor alszik mindig egy órát a baba, gyors kajákat megfõzök ha van kedvem, de van, hogy alszok vele, így kerek minden.Neked hogy megy?

Háztartásra semennyi, a párod segítsen be, ha hazajön. Fejben nem szabad hamar visszatérni a hétköznapokhoz, ez árt a tejnek.Meg a fáradtság is. Egy szopi általában fél óra, de ha csak szomjas, akkor öt perc. Általában egy órát van ébren a baba, egy órát alszik.Nem hasfájós, figylek az étkezésre, tartok otthon homeopátiás Colocynthist, és Gripe Watert.Éjjel velünk alszik, két-háromszor szopizik, a harmadik szopi tart negyed órát, az hajnalban van, és minden szopi után egybõl visszaalszik.Magamra nem sok idõ jut, úgy szokott lenni, hogy a párom hazajön a melóból és én megyek ázni a kádba és olvasni, fél órát elvannak.De mikor alszik mindig egy órát a baba, gyors kajákat megfõzök ha van kedvem, de van, hogy alszok vele, így kerek minden.Neked hogy megy?
A kérdező hozzászólása: Hasonló. Az a baj amíg fent van addig nincs el egyedül hanem sír sokszor ölben is. Pedig jó lenne ha lefoglalná magát. Mostanában meg elég hasfájós. Most az espumisannal próbálkozom.
9 hetes a kislányom, és egyre kevesebbet alszik.Mostanában kicsit hasfájós is, a Gripe Water-el próbálkozom, és édeskömény teát itatok vele.Napközben 2 órát alszik, és a köztes idõkben 1-1.5 órát ébren van, és õ se marad el egyedül.Sajnos!Ha ébren van akkor csak velem akar lenni, és ha leteszem teli torokból sír.Pedig a férjem még egy bébi hintát is feltett a konyhaajtóba, de az is csak kb.15 percet köti le.Magamra idõ szinte semmi se jut, ráadásul a férjem vidéken van nagyrészt, és õ se tud segíteni.Ha fürödni megyek, akkor viszem magammal az autós ülésébe, és énekelek neki amíg megfürdök. :D Éjjel viszonylag jól alszik, ha nem fáj éppen a hasa.Nem tudom, hogy miként lehetne rászoktatni, hogy el legyen egyedül is, mert így nagyon nehéz.
A kérdező hozzászólása: Igen jó lenne ha elnézelõdne legalább egy-egy órácskát mert még vasalni is úgy vasaltam ma az utolsó darabokat, hogy a karomban volt a picur. Más anyukák ti hogy csináljátok? Irjatok! Köszi az eddigi válaszokat.

Hogyan kell itatni az édeskömény teát a hasfájós 2 hetes kisbabámmal?

Mennyit és milyen gyakran kell neki adni?

Legjobb válasz: Nem ajánlom, az enyémet még jobban felfújta. Inkább Infacol vagy espumisan csepp.

Nem ajánlom, az enyémet még jobban felfújta. Inkább Infacol vagy espumisan csepp.
Én evés között próbáltam napi olyan 2x-3x, olyan 50ml körül alkalmanként. De volt, hogy a kb. 100ml kitartott egész napra. Lehet nem így kellett volna, de semmit nem ért, végül BioGaia-t vettem neki. Nem volt olcsó, de bevált, megérte.
Hát nem tudom, az enyémnek csak rontott a helyzeten, nagyon puffasztotta. Inkább az Infacolt ajánlom, nekünk nagyon bejött. De legalább 4 nap, mire igazán hatni kezd, rá is van írva.
ha csak anyatejes, ne adj neki, csak szoptasd igény szerint, ha tudod kösd kendõbe, de legalább ringasd sokat.
Mi is 2 hetes kora óta adjuk neki a Mecsek Baby teát, a hasfájáson nem segített így maradt az Infacol, az is csak 1-2 hét után hatott valamit... Viszont mivel izlik neki a tea még mindig azt adom neki étkezések között. Szerintem segíthet az emésztésének, napi 2 kaki van. 3 hós baba anyukája
nekünk se használt a tea, az infacolnak lett hatása pár nap után. De a teát eleinte cumisüvegbõl kapta, nem lett cumizavaros, de vigyáznék, mert 2 hetesen még könnyen az lehet, az meg a szopi kárára megy. Ha mindenképp akarod vele itatni, akkor próbáld meg a Medela itatóspoharat (babyboltokban lehet kapni 2-300 forint), és pl youtube-on keress rá: "medela cup feeding", találsz olyan videót, ahol pici babát itatnak belõle, megláthatod, hogy csinálják. Mert tud a baba inni pohárból, csak nekünk se ment túl fényesen, több ment a nyakába, mint bele (vízhatlan elõke hasznos)
A kérdező hozzászólása: Azt kérdeztem, hogyan kell itatni, és erre várnék választ. Aki ezt tette, annak köszönöm.


Igen.
Este mindig ugyanabban az idõpontban kezdi a kiabálást? Napközben semmi? Mert akkor ez szerintem kólika :( Ez inkább idegi, mint szervi eredetû gond, és kb. a türelem a gyógyszere. Kitartás!
És kakil rendesen? Nekünk hasfájásra egy patikai kikevert szer vált be, kb. 150 Ft volt csak. Nem zselés, krémes állagú, szerette a babám. Az infacol-t meg tolta ki a nyelvével...
az én babám is 3 hetesen kezdte a hasfájást, elõtte nem volt az. Nekünk az Infacol és a Colief együtt vált be.
Hát akkor egyértelmû, hogy pocakfájás lesz a hibás.Próbáljatok meg valami erre való dolgot alkalmazni (Colief, Biogai). Én gyakorlatilag már pirítóson és teán éltem, hogy kizárjam abszolút azokat az ételeket, ami a tejen keresztül átmehet a kisfiam hasába, de ez sem használt.Mi használtuk a fent említett cseppeket és ezek enyhítették csak a hasfájását.
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat. Sok folyadekot iszom, a taplalkozasra is probalok odafigyelni. Az esti orakban uvolt, huzgalja a labat (nem ehes, mert nem akar szopni, probaltam neki tapszert is adni).
Sajna lehet.
Röviden: igen. Hosszabban: Hogyan táplálkozol, iszol? Mivel táplálod? Milyen rendszerben? MIlyen tünetekbõl következtetsz hasfájásra?
Természetesen.
Az én babám is 3 hetes korától fogva hasfájós! Infacolt kihányta, biogai semmit se ért. Most az édeskömény teát kombináltuk az espumisan cseppekkel.Várjuk, hogy jobb legyen...Emellett tornáztatjuk, és cseresznyemag-párnát is használunk....Ezek mind csak enyhítik a pocakfájást egy idõre.....Nemcsak éjszaka, de nappal is hasfájós a picink...

Szerintetek nem lesz hasfájos a babám ha eszek Knorr sajtos brokkoli krém levest vagy rókagomba levest? Szabad ilyet enni? 3 hetes a baba szopis

Legjobb válasz: :-) én a helyedben terhesség alatt csak egészséges (saját készítésü) ételeket ennék, amihez az emlitett márka nem tartozik.

:-) én a helyedben terhesség alatt csak egészséges (saját készítésü) ételeket ennék, amihez az emlitett márka nem tartozik.
jaaa és nem terhesen sem ennék ilyet
Én sem ennék ilyen vacakokat, mert tele vannak tartósítószerrel, színezékkel, állományjavítóval, ízfokozóval, stb. Nincs ezekre szüksége se a babának, se neked.
Szerintem hasfájós lesz tõle, fõleg a gombától, de a sajtos brokkoli is esélyes. Én meg sem merném próbálni.
Egyébként a többiek nem tudom miért úgy írnak mintha terhes lennél, mert ott van a kérdésben hogy már megvan a baba és 3 hetes. Ha terhes lennél akkor valóban nem befolyásolná a késõbbi hasfájásra való hajlamot, de így igen.

Ha 6 hetes koráig nem volt hasfájós a kislányom, akkor már nem is lesz?

Még valami: és ha eddig egyáltalán nem kellett cumi neki, akkor ezt már el is tehetem? Nem bánnám....:)

Legjobb válasz: A hasfájás valószínüleg elkerüli. A cumi meg csak rajtad múlik.

A hasfájás valószínüleg elkerüli. A cumi meg csak rajtad múlik.
Igen, jó eséllyel már nem lesz hasfájós. A cumit pedig nyugodtan rakd el. Ha õ nem kéri, te ne erõltesd, mert késõbb úgyis el kell venni tõle. Én már úgy megbántam, hogy anno cumit adtam a kislányom szájába. Már elmúlt 2 éves, és iszonyat módon ragaszkodik hozzá, pedig már olyan nagy. És a beszédben is zavarja, ami ugye éppen most aktuális nála.
Ne aggódj, akkor már nem lesz. Szerencsére az enyém sem volt az. A cumi meg ha nem kell neki (enyém is utálta, ha próbáltam beadni neki:) ), majd idõvel talál magának valamit, amivel vígasztalhatja magát...rajtad kívül. Nálunk ez a textilpelus:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm! :) akkor egy akadályt elhárítottunk! illetve kettõt: hasfájás, cumi. ezek kipipálva! :)
Hát akkor mi biztos a kivételbe tartozunk, mert a kisfiamnak pont 6 hetesen kezdõdött a hasfájása, addig semmi arra utaló jel nem volt. Hetekig minden estét végig ordított, míg nem hatott a szer. Most hagytam el 2 hete a Gripe watert és úgy tûnik túl vagyunk rajta. Most 14 hetes, másfél hónapig szenvedtünk. A cumira 2 hónaposan kapott rá, csak elalváshoz kell neki, máskor kiköpi.
Kislányom 6 hósan szokott rá a cumira. Akkor jött a foga, ordított egész éjjel és csak hûtött cumin aludt el. Neki sem kellett soha a cumi, még jó h azért volt otthon, mert az elején megvettük. Azóta cumifüggõ.

Hasfájós a 4 hetes lányom, Infacolt ajánlottak, na most akárhogy olvasom a használatát, nem értem. Miért kell 2x felszívni, visszaengedni, majd újra felszívni?

Hány szívás egy adag amit adnom kell?

Legjobb válasz: nem hogy kimenjen belõle a levegõ? lehet hülyeséget írok..bocsi. annyira nem ismerem, de ezért szokták, nem?

nem hogy kimenjen belõle a levegõ? lehet hülyeséget írok..bocsi. annyira nem ismerem, de ezért szokták, nem?
szia! sajnos nem ismerem az infacolt, de a 3 hetes kislányomnak én espumisan cseppet adok. nekünk bevált, és minden le van írva a betegtájékoztatóba.
Természetesen azért hogy a levegõ kimenjen belõle, és amúgy az Infacolt nem lehet túladagolni. De egy pipettányi az egy adag. Viszont elég drága és annyira nem jó. Irass fel a dokival Papaverines cseppet. Sokkal jott és 200 Ft nem pedig 2000. Az infacol öt napig elég. A Papaverines cseppet úgy keverik ki a patikában és nem tartalmaz gyógyszernek minõsülõ dolgokat. 6 hós kislány anyukája
elsõ vagyok: akkor jól írtam.. :) ja és nekünk is felírták a Papaverines oldatot és nincs hozzá hasonló, nekünk! nagyon jó és tényleg csak 200 ft.- egy próbát megér. Na meg mi is adtunk néha Espumisan cseppet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a tanácsokat

Mit tegyek? A babánk 7 hetes, nagyon sírós, mert hasfájós. A férjem borzasztó rossznéven veszi, hogy sír. Hiába mondom, hogy ez a pici nem direkt csinálja és inkább segítsen rajta valahogy.

Pedig elmondtam neki,hogy örüljön,hogy az éjszaka nem sír és nem kell felkelnie éjjel hozzá,mert azt megoldom.Ma reggel is sírva kelt fel a kicsi,mert már éhes volt és utána pedig magányos.Kicsit simizni kellett és elaludt.Nem érti meg,hogy ? csak este hallgatja a sírást egy pár órát,én meg egész nap,ha éppen olyanja van a kicsinek.Igaz,? nem annyira akarta a babát,de látom rajta,hogy szereti.

Legjobb válasz: Szerintem te is hanyagold a férjed,ha neki valami baja van.Ne haragudj,de hogy lehet egy pici babára haragudni,csak azért mert sír?Lelketlen

Szerintem te is hanyagold a férjed, ha neki valami baja van.Ne haragudj, de hogy lehet egy pici babára haragudni, csak azért mert sír?Lelketlen
azt hallottam valahol hogy a komenytea segit a hasfajos babaknak. Probald ki es akkor hatha a ferjed is kevesbe lessz morci:) Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: neki csak este van gond, általában 7-8 körül kezdõdik és eltart 10-ig, éjfélig. a férjem pedig jobban tudta, mit vállalunk, mert már nagyobb volt, mikor az öccse született.csak tényleg nehezen viseli.én is azt mondta tegnap este, hogy lesz még egy pár átalvatlan éjszakánk.
09:17-es vagyok. Rezgõs pihenõszék :D Nem gyõztem az elemet venni bele, volt, hogy csak abban tudott aludni napközben. Szélcsövet mi is használtunk, de sokáig nem szabad állítólag. Egyébként pedig kitartás nektek és sok meleg tea (meg enyhe nyugtató) azt hittem belepusztulok az elsõ 3 hónapba. :) Most meg van egy 7 hónapos mászó felálló duracell nyuszim :D Most azon izgulok, mikor töri be a fejét.
A kérdező hozzászólása: kedves 8:54-es!nem haragszik a babára, csak nehezen viseli a sírást.nem lelketlen a férjem.ezt a pózt mi is sokszor alkalmazzuk, meg a meleget a pocira.
Nekem is nagyon hasfájós volt kicsinek a fiam. Az a póz amit az elõzõ írt nagyon jó, nagyon szeretik a picik. Nálunk a hintaszék jött be nagyon amit majdnem vízszintesig lehet dönteni, napközben órákat aludt benne, míg az ágyban 10-20 perc után sírva ébredt. Ha tudsz szerezni egyet érdemes kipróbálni. Nekem szerencsém volt, mert apa akkoriban sokat volt itthon és napközben ö dajkálta ha kellett.
8:59-es vagyok! Ez a tartás nekünk is tényleg nagyon jó volt. Még az is eszembe jutott, hogy volt úgy nálunk, hogy akár negyed órát is várni kellett mire kijött a büfi, de ebben a csak úgy záporoztak:) )
Nagyon nehéz. Nekünk csak a Mayerhoffer por vált be, vényköteles. Meg ezt a pózt szerette nagyon :) http://images.iwiw.net/0302/user/01/01/97/17/7/user_10197177..
Bocsi nem jós, hanem hasfájós
Nekünk is nagyon jós volt a kislányunk. Nekünk az espumisan csepp vált be és a meleg cseresznyepárna. Én úgy gondoltam, hogy ez sosem lesz jobb, de igen:) )) Most már egy nagyon Boldog 5, 5hós kislány anyukája vagyok! Kitartás, most nehéz, de egy életen keresztül boldog leszel, mert van egy kisbabád!
A kérdező hozzászólása: hát lányok, köszönöm a biztató szavakat.tegnap szegénykém már úgy üvöltött, hogy én csak szorítottam sírva magamhoz és semmi nem használt.
Nyugodj meg!! Semmi semmi sem tart örökké, mint ahogy ezt nekem több védõnõ és a doktornõnk is mondta annak idején. Ki fogja nõni.. :) Tudom, hogy ez nem vigasz, de tényleg ez az igazság. Ez max. 3 hónapos korára elmúlik. Mi is kísérleteztünk mindenfélélvel, de semmi sem vált be. És kb 1, 5 hónapos korában arra gondoltam biztos nem tápláló a tejem, mivel nekem nagyon vizesnek tûnt és azért üvölt, mert éhes.Ezért elkezdtem neki tápszert adni, és huss vége lett minden bajnak, közben fejtem ezerrel, hogy ne apadjak el, mivel vissza akartam rakni cicire, és sikerült is. Állítólag ezt nem szabad, mert többé nem fog cicizni. Nekünk szerencsénk volt. Az egészbe az a pláne, hogy a kislányomat az ég olyan torokkal áldotta meg, hogy szerintem (nem túlzok)a szomszéd utcában is hallani lehet, ha rázendít. Az én babám éjszaka is szeretett üvölteni, és a párom NAGYON nem bírta tolerálni, pedig õ is imádta a kicsit, így kiküldtem a másik szobába :) Viszont, mindig biztattam és dicsértem a férjem, mikor a babával foglalkozott. A végén már volt, hogy azt mondta, hogy én nem értek a gyerekhez.... :DDDDDD Most 6 hónaposak vagyunk, és miénk a világ legjobb, és legaranyosabb kisbabája. Egész délelõtt a kiságyában eljátszogat. Nagyon kiegyensúlyozott, mindig mosolyog, nincs felszoktatva, és még sorolhatnám. Apa imádja a kislányát, és rengeteget foglalkozik vele. Mindezt azért írtam le neked, hogy vigaszt találj a szavaimba. Kívánok neked nagyon jó babázást! És hidd el napról napra könnyebb lesz. Kitartást!
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszokat.iszonyatosan sajnálom a kicsinket, mert látszik, hogy szenved.és emellett nem akarom, hogy a férjem megutálja az állandó sírás miatt.próbálom én elintézni, mikor sír, de tegnap is szinte álomba ájultam este.
Pedig kellene, hogy segitsen.lehet hogy a pici már nem csak a hasa miatt sir hanem azért is hogy te szép lassan kikészülsz és õ ezt megérzi.van hogy nálunk csak az apjával van el.õ is 7 hetes.
Nekünk semmi nem használt, ez ment 4 hós koráig, néha már a szomszédok is kérdezték, hogy bírjuk, mert sajnálnak bennünket, hogy állandóan sír. Én neked kívánok kitartást.A köményteával vigyázz, nekem nem ajánlották, mert ha szelesebb lesz tõle attól is fájhat a pocija./védõnõ mondta, pedig én is úgy tudom, hogy jó/ A férjed, nem biztos, hogy türelmesebb lesz, pláne, hogy nem is nagyon akarta a babát. Szerencsére a párom olyankor amikor én már tök fáradt voltam az éjszakázásoktól akkor még átvállalta az éjszakát is, pedig nappal meg ment dolgozni:) )Volt, hogy a fotelban ülve aludtak, mert úgy a pici is nyugodt volt:) ) Csak féltem nehogy leejtse, de ez sosem fordult elõ:) )
A kérdező hozzászólása: ezt még nem próbáltuk.azinfacol és az angolvíz már volt porondon, de nem igazán használt.
Szia! Nekem Infacolt ajánlották és nagyon bevált!!!Kifejezetten cscsemõknek, hasgörcsre van, az árára már nem nagyon emlékszem, kb. 1200 Ft. A testvérem az Espumisan cseppre esküszik, de azt nem szabad a köménymagos teával együtt adni, mert hasgörcsöt okoz( a doktornõ mondta Neki) próbáld masszírozni a pociját, naponta többször is. A hatás nem marad el:) remélem használ valamelyik! Minden jót Nektek:)
Szia! Nekünk az elsõ 2 hónap volt nagyon kemény, már sokkal jobb a helyzet. Mi végigmentünk a Gripe water, Espumisan, infancol, stb-n. Nálunk a Normaflore vált be a kislányomnak. Minden nap egyszer éhgyomorra szopi elõtt kapott egy ampullányit a szájába 10 napig, majd 2 hét múlva megint egy 10 napos kúrát és rendbetette az emésztését. Persze közben az emésztõrendszere is fejlõdött gondolom, szóval kitartás, egyre jobb lesz. 13 hetes kislány anyukája

A hasfájós 7 hetes babámnak Sinlac-ot írt fel a dokinő. A dobozon az áll, hogy 4 hós kortól. Adta már valaki ilyen korán a babájának?

Legjobb válasz: Ez azért durva!!! Nagyon korai még szegénykének!!! Ha a doki azt mondja, 4 hónaposan pörit egyen nokival, akkor azt is beletömöd?!?!?

Ez azért durva!!! Nagyon korai még szegénykének!!! Ha a doki azt mondja, 4 hónaposan pörit egyen nokival, akkor azt is beletömöd?!?!?
szia, szerintem még ne adj neki, bár nagyon jó a sinlac(tejmentes pép, nagyon tápláló, magas vastartalommal, ha esetleg vérszegény a babád, akkor szokták javasolni) , de egy 7 hetes babának még korai lenne pépet ennie. nekünk is felírta a doktornö, de 4 hónapos korától. hasfájásra inkább próbáljátok az espumisant, nekünk az használt
Hasfájásra ajánlom az Infacol cseppet, etetés elõtt kell beadni mindig. Nálunk csak ez vált be.
A kérdező hozzászólása: Ezeket már használjuk, de a görcsöket nem oldják. A pépet azért írta fel a doktornõ, mert szerinte hirtelen hízott sokat a törpikém és úgy gondolja, hogy ezzel kiválthatjuk némileg a tápszert. Eddig ma 2 etetésre adtam neki, de éhes maradt szegénykém. Szerintetek úgy jó, hogy 120 ml eszik és abból 30 ml a sinlac? A dokinõ azt mondta, hogy 60-60 legyen. Elsõre úgy adtam, de 3 órán át ordított az éhségtõl. :-)
A kérdező hozzászólása: Bármit, csak ne fájjon a pocakja. :-)
Szia, Az én fiam is ilyen korában kezdte el enni, teljesen mgegjavult a pocija, de eltelt 3, 4 nap mire a javulás beállt. Illetve mellette a PEPTI 1 tápszert itta, néha ebbe istettem egy evõkanál Sinlacot.

Kisfiam egy eves. Nagyon hasfajos par hetes kora ota. Infacolt hasznaltunk, aztan Gripe Watert, de meg a mai napig faj a hasa napi szinten. Gorcsol, es durizik hatalmasakat. Lehet hogy erzekeny valamire? Mit ajanlotok?

Legjobb válasz: Érdekes, hogy az a nagyon korai hasfájás még mindig tart nála :-( Szegényke. Orvos mit mond? Én a helyedben tutira azt csinálnám, hogy kísérleteznék az ételekkel. Mert ugye a felnõtteknél is van, hogy tudjuk, mi az ami puffaszt, mi az, ami hasmenést okoz nekünk stb. Ha még szopizik is, akkor arra is figyelj, hogy neked mi nem tesz jót. Én azért rákérdeznék a dokinál (bár gondolom, ezt már megtetted) erre az egészre, mert iylen sokáig nem szokott elhúzódni...

Érdekes, hogy az a nagyon korai hasfájás még mindig tart nála :-( Szegényke. Orvos mit mond? Én a helyedben tutira azt csinálnám, hogy kísérleteznék az ételekkel. Mert ugye a felnõtteknél is van, hogy tudjuk, mi az ami puffaszt, mi az, ami hasmenést okoz nekünk stb. Ha még szopizik is, akkor arra is figyelj, hogy neked mi nem tesz jót. Én azért rákérdeznék a dokinál (bár gondolom, ezt már megtetted) erre az egészre, mert iylen sokáig nem szokott elhúzódni...
ennek szerintem már komolyabb oka van. de miért vártatok 1 évig? volt már kivizsgáláson, hasi uh-n? a hasfájás ami szinte minden 3. babát érint és 2-3 hós korára megszûnik az szinte természetes, hiszen elõször találják magukat szembe az emésztéssel, még fejletlen az emésztõ rendszerük. de nem 1 évesen. lehet h. tejcukor érzékenység vagy valami hasonló ételallergia.
Orvoshoz fordulj vele egyértelmûen. Elõfordulhat h valamilyen ételre érzékeny (tej, gabona), de én nem otthon kísérleteznék vele. Csecsemõkori hasfájás nem tart idáig. mielõbbi jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Angliaban elunk, doki nem mondott ra semmit. Nem merek neki adni semmilyen puffaszto etelt, nem is evett eddig. Ejszaka is gorcsol, aztan nagyokat durrant. Talan tejcukor-, vagy tejerzekeny? Nemsokara megyunk haza, majd egy dokit megkerdezunk.
A kérdező hozzászólása: Azert nem voltunk dokinal, mert eddig nem volt ilyen eros. Csak par hete kezdodott ez az eros gorcsoles, de semmi eddigit nem valtoztattam, amitol ez bekovetkezhetett volna. Koszonom a valaszokat! Amugy hanyas-hasmenese volt a kisfiamnak mult heten, es itt idopontot kell kerni a korzetitol, es nem kaptunk, csak telefonos kikerdezest, es valaszokat kellett adnunk, igy diagnosztizaltak. Konyorogni kellett meg fullentenunk, h vegre egy orvos megnezze, es adjon valami gyogyszert. Szoval a magyar egeszsegugy meg a megszoritasokkal is ezerszer jobb, mint itt. Szomszedom a korhazba vitte kisfiat ugyanezzel a virussal, es neki 24 oran keresztul vizelete sem volt, es nem csinaltak semmit, azt mondtak, hogy probalgassa itatni, de a pici nem akart....
ha hazajöttök mindenféleképpen vidd el itteni dokihoz, hogy vizsgálják ki. nem rémisztgetés érted, de biztos ami biztos. normaflore-t ( nem tudom Angliában milyen ilyen szer van) próbáltatok? ez normalizálja a bélflórát. általában antibiotikumok mellé szokták javasolni, de bármilyen bélpanaszoknál szerintem segít.
Édeskömény tea segít az emésztésben és könnyebben pukizik. Babák is ihatják. A hányás-hasmentést vírus okozza, arra nem jó, ha még infacolt is adsz neki. Erre esetleg kamilla teát kellene megpróbálnod, ami elõször biztos meghajtja, de legalább kifertõtleníti. Természetesen cukor nélkül kell itatni vele, mert a cukros dolgok fokozzák a hasmenést és a gázképzõdést. Próbáld meg, hogy 2 hétig tejterméket nem adsz neki ha már lement ez a hányásos-hasmenéses vírus nála. Akkor kiderül, hogy arra érzékeny-e.
szia! én is azt tanácsolom neked, hogy ne adj neki tejfehérje tartalmú ételeket egy darabig, lehet, hogy arra allergiás. annak lehet tünete hasfájás, hasmenés...stb elég gyakori babáknál, aztán ha haza jöttök már tudod mondani a dokitoknak, hogy próbáltad a tejfehérjementes diétát és jobb lett vagy sem.
Nálunk majd 1, 5 éves koráig tartott ez az állapot!!!!!! Úgyhogy teljesen együttérzek veled!!! És mi aztán vittük mindenhova, elõtte meg mi is kipróbáltunk MINDENT, már én éreztem magam paranoiásnak. Elõször kérdeztem az ismerõseimet, kérdeztem itt is a fórumon. Tanácsolták nekem a sok mindet, amit már Te is kipróbáltál, a tornáztatást, a hassimizést, a büfiztetést. Én tényleg MINDENT!!! kipróbáltam, aztán kiharcoltam a dokitól egy beutalót. Elmentünk a kórházba, megvizsgálta a gyerekorvos: szervi baja nincs, továbbküldött hasi UH-ra, , ott is minde a legnagyobb rendben. Aztán a vérvétela, hol vagy 30 dolog okozta érzékenységet/ allergiát is vizsgáltak. Mert én csak hajtottam, hogy vmi akkor sem oké, mert ez nem normális. A vérvétel eredménye, hogy a fiam makkegészséges és a gyanu legkisebb esélye sem merül fel ételallergiának!!! (Én is laktózérzékenységre gyanakodtam, de megnyugató volt, hogy hiába a pukiáradat, nincs hasmenés). A lényeg: leálltam MINDENNEL (semmi puffadás elleni cuccot nem adta, mégcsak teát sem), folyadékként mentes ásványvizet kap azóta is, és KUTYA BAJA!!! Esténként márcsak azért kel fel, hogy megbizonyosdjon róla, ott vagyok-e ha hív. És márcsak kb 3szor van fent este! Ez nálunk nagy szó, mert a hasfájás idején volt, hogy 15-20!!!szor is felkelt, sírt, büfizett vagy csak simogattam a hátát, hasát, visszaaludt, majd 5-20perc múlva újra. Akkor végre durrantott egy nagyot és aludt egy órát. Majd ismét küzdés a köv. pukiig. 2 hónapja kb. hogy ez megszûnt. (17hónapig meg úgy éltem mint egy zombi...) Úgyhogy szerintem állj le Te is mindennel! Elsõ 1-2 napban még nem biztos, hogy lesz változás, de utána én remélem, hogy nálatok is javul a helyzet. De ha tényleg meg akarsz nyugodni, akkor irány a gyerekosztály és mond el a panaszaidat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!