Találatok a következő kifejezésre: Hasfájós a Mit (117 db)

Nagyon hasfájós a babám, mit adhatok neki?

Csak szoptatott, lassan 3 hetes fiamnak iszonyú szélgörcsei vannak. Espumisam cseppet adok minden evés előtt, de ettől függetlenül estére 2-3 órákat szenvedünk. Nem eszem semmi olyat, amit nem szabad, és mégis. Szélcsövet nem szeretnék használni. Mit tehetek még? Ja, és nagyon ritkán büfizik, pedig hallom, hogy morog a pocija.

Legjobb válasz: Próbáld ki a pocakfürdõt (Tummytub) + hasfájós masszázst. Leírást a pocakfürdõ honlapján találsz. Fantasztikusan hatékony! A Pocakfürdõben a baba teljesen ellazul, és gyorsan távoznak a gázok.

Próbáld ki a pocakfürdõt (Tummytub) + hasfájós masszázst. Leírást a pocakfürdõ honlapján találsz. Fantasztikusan hatékony! A Pocakfürdõben a baba teljesen ellazul, és gyorsan távoznak a gázok.
Colief csepp. Nekünk bevált.
Egyet értek az elõttem szólóval, pár nap alatt megoldja a problémát. Facebook oldalukon rengeteg hasznos információt találsz az alkalmazásával kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Ma kaptam a védõnõtõl, ki fogom próbálni. Bár elég macerás, lefejni a tejet 20 perccel elõtte...
Én úgy használom, hogy 1 napra elõre megcsinálom az anyatejes Coliefet, pl ha 6szor eszik: 1dl tejhez napi 6 etetésnek megfelelõ cseppet adok, majd etetéskor 1/6 részét kívánt hõmérsékletre melegítem, odaadom babónak és azonnal mehet is a szopi, nem kell 20 percet várni vele.

Mit jelent pontosan, hogy hasfájós a baba?

Hasfájós baba az, aki elalvás után fél órával felébred az emésztésre, illetve er?lködve sírósan kakil? Erre valók a különböz? szuszpenziók? Vagy ez minden babánál természetes, és a hasfájósnak máskor is fáj a pocakja? Hány hetes/hónapos korig tartanak ezek a tünetek?

Legjobb válasz: Ez jó hír, köszönöm a válaszokat. Akkor velünk a védõnõ feleslegesen etette ezeket a szereket :-(. Alvás közben 5-10percig tart (de csak napközbeni alvásnál, este alszik hajnalig). Otthon megsimizem, cumi vissza a szájba vagy hasra fektetem, ha babakocsiban háton aludt. Védõnõ 2 hetesen ennek volt tanuja, és rámondta, hogy hasfájós. 2 hónapig végigpróbáltuk ezeket a készítményeket, Gripe Watertól hasmenése is lett. Árthatott, hogy feleslegesen etettük?

A kérdező hozzászólása: Ez jó hír, köszönöm a válaszokat. Akkor velünk a védõnõ feleslegesen etette ezeket a szereket :-(. Alvás közben 5-10percig tart (de csak napközbeni alvásnál, este alszik hajnalig). Otthon megsimizem, cumi vissza a szájba vagy hasra fektetem, ha babakocsiban háton aludt. Védõnõ 2 hetesen ennek volt tanuja, és rámondta, hogy hasfájós. 2 hónapig végigpróbáltuk ezeket a készítményeket, Gripe Watertól hasmenése is lett. Árthatott, hogy feleslegesen etettük?
A fiúk hasfájósabbak, de ennek okát még nem sikerült megfejteni a kutatóknak. Az átlag az, hogy 3 hónapos korban múlik el egyik napról a másikra nyomtalanul a hasfájás, és este szokott nagyon görcsölni a pocijuk. Nálunk ez 6-9.9, 30-ig tartott mindig. Lehet rá szuszpenziókat kapni, de a tökéletes gyógymódot még nem találták fel, mindenkinek más hoz enyhülést.
A kérdező hozzászólása: De az egy másfajta hasfájás, vagy azok amiket leírtam?
nekem nem alvásból ébredt fel, hanem mint aki ismeri az órát 6-kor elkezdett fájdalmasan sírni és 9.30-ig bármit csinálhattunk vele, nem hagyta abba. Néha pukizott közben, de kakilni nem nagyon kakilt ilyenkor. Amit Te írtál, hogy erõlködik kakilásnál, az természetes. Az igazi hasfájásos dolog mindig este van, ha nappal, reggel is erõlködik, semmi köze a kólikás hasfájáshoz. Így talán érthetõbb. Ja, még annyit, hogy az erõlködõs kaki olyan 4 hónapos korig tart, addigra jön rá, hogy pontosan hogy is kell ezt csinálni.
az én babámnak 3 héten keresztül fájt a hasa. ami úgy nézett ki, hogy 6 hetesen akár 12 órán át nem aludt, csak sírt. a gázbubikat nagyítja meg a szuszpenzió, infacol-t használtunk, attól múlt el. 3 hónapos korig tart a hasfájós idõszak általában, de az szerintem nem számít annak amit te leírtál. mi korházban is voltunk a babával, de nem mondtak igazán semmit, pedig felvették uh-n a refluxát. továbbra is sokat bukott, majd elvittük egy osztályvezetõ orvoshoz, a nagymamája munkahelyén, és õ fordította le nekünk köznyelvre, h ott áll a papíron, h refluxos. holott még kérdeztem is, h nem kell-e neki a.r tápszer. õ írt fel a.r-t azóta nem bukik a baba. kizárólag anyatejes idõszakában végig fájt a hasa, egyes babáknak kevés a fehérjelebontó enzime, ezért okozott nálunk az anyatej nagyobb fájdalmat, mint a tápszer. :S
A kérdező hozzászólása: Ja, és azért merült fel a kérdésem, mert most meg nem érti a védõnõ, hogy miért nem használt egyik sem.
nem ártott az, szerintem, mert szuszpenzió, nem szívódik fel... a védõnõk nem mindig jó tanácsokat adnak, én így tapasztaltam. :)

Hasfájós a gyerekem. Mit tegyek?

Legjobb válasz: A hasfájós babának jót tesz, ha a hasát az óramutató járásának irányában masszírozzuk. Ez azért hatásos, mert ilyenkor a kezünk a belek irányát követi.

A hasfájós babának jót tesz, ha a hasát az óramutató járásának irányában masszírozzuk. Ez azért hatásos, mert ilyenkor a kezünk a belek irányát követi.
Mi sok mindent kipróbáltunk, de a greepwater vált be (remélem jól írtam) gyógyszertárban, bababoltban lehet kapni
Tornáztasdés közben vágj grimaszokat neki.Csinálj viccet az egészbõl számára.És ne feledd ha neked fáj valahol olyan jó amikor a párod simogat vígasztal veled érez.A gyermekednek is a szeretet a legnagyobb gyógyszer.
Nekünk az INFACOL vált be!
NEKÜNK AZ ESPUMISAN EMULZIÓ JÖTT BE.MI MÁR 1 HETES KORÁTÓL ADTUK ÉS NAGYON JÓL BEVÁLT.
gripe water (angolviz) de a legjobb megoldas sajnos az idõ. meg ha kibufog minden levegot. nalunk nincs bufi sose :(
nekünk a mecsek baby tea vált be.Olyan pukikat vág tõle, hogy nacsak:) az infacoltól pedig egész éjjel ordított úgy begörcsölte szegényt:(


Ha hasfájós a babám az evés után mennyivel jelentkezik és mik a tünetei meddig tart?

Legjobb válasz: Nekem két gyermekem van,a nagyobbik fiam volt nagyon hasfájós.Õneki evés közbenis fájt a hasa az anyatejtõl,de evés után is jöhet a hasfájás.A tünetei a lábácskájával kapálózik és keservesen sír míg el nem múlik a fájás vagy el nem távozik az a csúnya puki.A tenyereddel simogasd a pociját gyengéden ,nekem bevált!

Nekem két gyermekem van, a nagyobbik fiam volt nagyon hasfájós.Õneki evés közbenis fájt a hasa az anyatejtõl, de evés után is jöhet a hasfájás.A tünetei a lábácskájával kapálózik és keservesen sír míg el nem múlik a fájás vagy el nem távozik az a csúnya puki.A tenyereddel simogasd a pociját gyengéden , nekem bevált!

Nagyon hasfájós a lányom mi segít?

Nyög nyöszörög küszköd úgy vettem észre az infacol nem segít se az espumizán de most olvastam hogy a colief teljesen másra van mint a többi.Csak anyatejesek vagyunk.Szerintetek.

Legjobb válasz: Sok torna, evés közben, után büfiztesd meg, tedd hasra. Mellõzz mindent, ami puffasztó az étkezésedbõl, vagy amire õ allergizálhat (tej). Colief, Biogaia segíthet, nem mindenkinek válik be ugyanaz.

Sok torna, evés közben, után büfiztesd meg, tedd hasra. Mellõzz mindent, ami puffasztó az étkezésedbõl, vagy amire õ allergizálhat (tej). Colief, Biogaia segíthet, nem mindenkinek válik be ugyanaz.
Édeskömény tea, tornáztatás, pocimasszázs, melegített textilpelus a pocira, nekünk ezek váltak be. Gyógyszert nem adtam neki soha pocifájásra.
a 3honapos kor fog rajta segiteni.mi ket honapig olyan szinten szenvedtunk h mar en is sirtam.mindent kiprobaltunk a vegen biogaia es espumisan egyutt.h most ez hatott v magatol mult el n tudom.az edeskomenytol a fiamnak csak jobban fajt a pocakja.szelcsovet probaltuk, sok torna es fel ala setalas a lakasban.renfeteg km-t tettunk igy meg a lakasban az uvolto babaval.

Mit tegyek? Hasfájós a kislányom?

2 hetes és 4 napos de már ezzel küzdünk másfél hete! Kapta eleinte az espumizant de az csak a szeleket hajtotta aztán kapta a colief cseppet de attól meg nem bír kakilni és pukizni! A kettõt adtam neki fel váltva egy napig jó volt! Mit tegyek? Lehet hogy a colief csepp erõs gyógyszer lenne neki?

Legjobb válasz: Tápszeres vagy anyatejes baba??

Tápszeres vagy anyatejes baba??
A kérdező hozzászólása: Anya tejes baba! eleinte jó étvágyú volt de két napja nem eszik csak ilyen 50 ml-t!
Baba mosoly édeskömény teát próbáld ki, ha azt nem találsz próbálj mást csak a lényeg h édeskömény tea legyen!!Tornáztatod eleget h távozzanak a szelek??
A kérdező hozzászólása: Torna szinte mindig van néha segít is! Édesköményes levest eszek! De ez a minden napos küzdelem már nagyon le fáraszt! Amint el kezd ordítani mert fáj a pocija én kétségbe esve sírok vele mert nem bírom ahogy sír szegény és annyira szeretnék neki segíteni de nem tudok és ez annyira rossz!
A babának add az édesköményt, persze attól még te is eheted.Elhiszem h sajnálod, hidd el tudom mit érzel!Ezért próbálok rajtatok segíteni!!!!
Infacolt próbáld ki meg az édeskömény teát, ha egyik sem segít akkor sajna nem nagyon tudsz mit tenni.Nekünk 4hónapos korában múlt el, addig állandóan ordított.Kitartás!!

Meddig volt hasfájós a babátok? Nektek mi segített?

Legjobb válasz: 5 hónapos koráig. Semmi nem segített, kinõtte.

5 hónapos koráig. Semmi nem segített, kinõtte.
Szia!Én külföldön élek, itt van Gripe Water.Eserleg még megnézheted az ebay-t bár nem lesz olcsó sajnos.
Már sajnos nincsen Gripe Water, csak nagyobb gyerekeknek! Javaslom helyette a BabyCalmot, hasonlóak az összetevõi és nagyon jó! A Lányomnál még Gripe Watert használtunk, a Fiamnál már a BabyCalmot!
Bocsánat az "off" -ért, de írtátok a Gripe Watert.Azt olvastam, hogy nem lehet kapni már.Aki használja az hol vette? Köszönöm
kb. 2 hónapos koráig de az se volt vészes. Neki az anyatejtõl fájt a hasa nem a széltõl mert amint tápszeres lett megszünt minden fájdalom sõt 4 hónaposan már átaludta az éjszakát. Lehet most megköveztek de én nem vagyok híve az anyatejnek. Alig tudtam valamit enni hogy a tejtõl ne fájjon a hasa. Ja a kamilla tea nagyon jó 6 hetes kortól itta ha nagyon szenvedett. Most 9 hónapos kiegyensúlyozott, jó étvágyú mindent megeszik gyümit, zöldséget.
Szia! A fiam 3 hónapos, míg a lányom 2, 5 hónapos koráig volt hasfájós. Mindkettõ kb. 2 hónapot tartott. A fiamnak fájt jobban. Nekünk ami bevált a hajszárító volt. Semmi más (étkezésre odafigyelés, Espumisan, masszírozás/torna, hasonfogás, hasonlét) nem segített.
6-hónapos koráig nekünk az infakol nagyon jó volt.
Infacol és laktózmentes tejtermékek. Bár szerintem mi nem voltunk nagyon hasfájósak, csak egy kicsit. Vagy tényleg ez volt az ellenszere, mert már semmi küszködés. 2, 5 hós, lassan egy hónapja átalussza az éjszakát, 2 hetes kora óta hason alszik.
8 hetes koráig tartott azóta végigalussza az éjszakákat is, de csak hason( este 7 töl reggel 7 ig, )semmi nem segitett sajnos :( kitartást:)
Hat hét hónapos koráig. Köménymag tea és sok simogatás segített.
5 hónapos és ha valami olyat eszek még mindig megfájdul a hasa. Ha rendesen odafigyelek, nem eszek tejet paradicsomos dolgokat stb akkor már nem fáj neki. Kb 3-3, 5 hónapos kora óta. Addig folyamatosan fájt neki. Minden cseppet kipróbáltunk semmi nem segített. Ami segített az a hason altatás, egyértelmûen az sokat javított a dolgon.
7, 5hónpos koráig.Hozzátáplálás segitett és a gripe water.
Sajnos az én Fiam is 5 hónaposan nõtte ki:o( Voltak dolgok, amik enyhítették, de megszûntetni nem tudták. Folyamatosan adtuk a BioGaia-t, a BabyCalm-ot és iszonyatosan figyeltem, hogy mit eszem. Nem ehettem egyáltalán tejterméket (kivéve a nagyon kemény sajtokat és a túrót), krumplit, tököt, paprikát, kukoricát, narancsot, citromot, kivit, savanyúságot, káposztát, karalábét, kelt... Ezeket sajnos ki kellett tapasztalnom. Ami még enyhítette a fájdalmat a pocak hajszárítózása volt . A meleg jót tett a pocaknak, a hangja pedig megnyugtatta. Kitartás!!!!!
Igen, ebay-rõl lehet rendelni, most gyorsan megnéztem.

Akinek hasfájós a kisbabája mit csinált Vele? Nekünk semmi sem használ.

Lassan 3 hónapos és még mindig nagyon hasfájós. Nem tud rendesen nyugodtan szopizni emiatt.

Legjobb válasz: Semmi nem használt, 3 hónaposan elmúlt.

Csatlakoznék az elõttem szólóhoz. Semmi, de semmi nem használt. Espumisan csepp, Infacol, Gripe water angol gyógyvíz, köménymagos tea, tornáztatás. Ezek egyike sem jött be. Anyatejes kisfiú, 2.5 hónapig tartott, kegyetlen volt. De aztán mintha elvágták volna, megszûntek a panaszok. Kitartás!!!
Semmi nem használt, 3 hónaposan elmúlt.
Én vettem egy homeós szert( Colosynthis 9 ch) amibõl minden evés elõtt, vagy után kap 3-az vízben feloldva, és azóta minden rendben.5 hetes.Elsõ gyermekünknél sajnos nem ismertem ezta szert, és mi is kinlódtunk 3 hónapig.
Nekünk sem használt semmi. Véletlenül megcsináltattam egy tejcukor terheléses vizsgálatot, ami pozitív lett. Kapott rá gyógyszert és azóta elvágták a hasfájást. A kisfiam is anyatejes és mellette a gyógyszer segítségével nyugodtam szopik és semmi baja..
Nálunk az Infacol használt, minden szopizás elõtt kapott.
Semmi nem használt /angol víz, tornáztatás, stb/, 4, 5 hónapig nem aludtunk és csak sírt. Nehéz volt. Kitartás és nyugalom.
Ja és persze lehet, hogy nálatok nem ez a baj, de egy próbát megér...
Az enyém allergiás a tejre és a szójára. HA ezekbõl én nem fogyasztok semmit, akkor neki sincs semmi baja. Próbáld ki... (A mérték tényleg a nulla, sem belefõzve sem belesütve sem lehet semmi a kajámban)
Mi is homeós szert használtunk, míg végül 5, 5hónaposan végleg elmúlt a hasfájás. Az elsõ 2, 5hónap maga volt a horror :o( A homesós szereket is végigpróbáltuk, és az utolsó segített. Néha még akkor is fájdogált neki, de csak akkor amikor mohón evett és nem büfizett rendesen. Mi a dioscorea villosa-t és a chamomillát szedtünk, homeós orvos tanácsára.
Nálunk a Gripe Water vált be, illetve azt vettem észre, ha teát ittam, akkor nyûgösebb volt a kisfiam (ezért le is álltam a teázással).
Amiket az elõzõk írtak semmi :( Aztán mivel majd megõrültünk a babával együtt kerestünk egy normális doktornénit aki nem csak rángatta a vállát. Mayerhoffer por. Napi fél adag. Egy hét alatt rendbe tette a babát, utána csak néha néha kellett. Szerencsére már nem fáj a poci. Viszont fogzunk :(
Babamasszázs-ezen belül a hasmasszaázs-segíthet.

Anyatejes vagyok, hasfájós a babám. Konkrét főételt szeretnék, ötleteket hogy mit főzzek? Ne felsorolást, hogy mit nem ehetek ( pl. k betűseket, stb ) mert ezeket én is tudom.

Legjobb válasz: Én nem foglalkoztam ilyennel. A konkrét tiltott dolgokat elkerülöm, de semmin extra. Biogaia csepp, Colef csepp( 2 hétig kellett) és kész.

Én nem foglalkoztam ilyennel. A konkrét tiltott dolgokat elkerülöm, de semmin extra. Biogaia csepp, Colef csepp( 2 hétig kellett) és kész.
natúr csirkemell roston, rizzsel rizseshús tésztaételek igazából én is ettem sok mindent, kivéve a k betûsöket, mert noha hasfájós volt a lányom, de nem attól, amit én ettem, erre rájöttem pár hét után. Persze a konkrétan puffasztó cuccokat nem ettem, meg kerültem a tejet, ennyi. De ettem joghurtot pl, vagy kaptam komatálban sajtos csirkét, ami isteni volt

Akinek hasfájos a pici babája hogy válogatja össze a heti menüjét mit ehet és mit nem? Miket szoktál fözni? 3 dik hónaptol próbáltad bevezetni a fals ételeket is?

Legjobb válasz: 3. hónaptól folyamatosan próbáltam bevezetni az alábbiakat: glutén, tojás, hal no és persze a tejes termékek (pl.: olyan felvágott, amiben tejpor van). Nagyon nehéz volt, táplálékallergia boltban is vásároltam, minden zöldséget pürésítettem és pároltam, gyümölcs közül fõleg csak az almát ettem sokáig.

3. hónaptól folyamatosan próbáltam bevezetni az alábbiakat: glutén, tojás, hal no és persze a tejes termékek (pl.: olyan felvágott, amiben tejpor van). Nagyon nehéz volt, táplálékallergia boltban is vásároltam, minden zöldséget pürésítettem és pároltam, gyümölcs közül fõleg csak az almát ettem sokáig.
Én nem vettem ennyire komolyan, de kerültem a tejtermékeket (tej, túró, tejföl, sajt..stb) a puffasztó zöldségeket a paradicsomos dolgokat a kávét csokit... Nem sok minden maradt. Most 5, 5 hónapos a kisfiam. Kb 3 hónapos kora óta néha néha bepróbálkoztam, hogy eszek valamit. Most veszem észre, hogy talán már nem okoz neki hasfájást. De pld 5 hónapos kora körül ettem paradicsomlevest és éjjel 4 órán keresztül sírt. Szóval lassan múlik csak el.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!