Találatok a következő kifejezésre: Hasfájós a Hogy kell (13 db)

Hasfájos a kilányom és édeskömény teát javasoltak hogy kell adagolni és menyi vizbe kell neki felfözni és menyit ihat és hányszor 1 nap?

sajnos sokszor felsir a hasikálya miatt és bántják a gázok probáltam az infacolt és attol is fel sir északa pedig etetés elött 2 adagot is adok neki ... 1 honapos mult

Legjobb válasz: Egy deci vizbe 1 csipetnyit. De ugy szokták a hasfájos teát csinálni, hogy egy deci vizbe egy-egy csipetnyi édeskömény és ánizsmagot. Nekünk ezt, igy az orvos javasolta. A nap folyamán kináltasd vele.

Egy deci vizbe 1 csipetnyit. De ugy szokták a hasfájos teát csinálni, hogy egy deci vizbe egy-egy csipetnyi édeskömény és ánizsmagot. Nekünk ezt, igy az orvos javasolta. A nap folyamán kináltasd vele.
Próbáld ki a Gripe Watert is. 2 dl vízben 1 filtert raksz. De ha veszel a dobozára úgyis rá van írva a használati útmutató. 2 étkezés között kínáld mindig, ne etetés elõtt, mert akkor a tea eltelíti. Sokat tornáztasd, nyomogasd finoman a kis lábait a hasához, sokat segít.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat ! az elsö válaszolomnak:igen majdnem igy csináltam anyi külömségel több vizet tettem fel és 2 csipet köménymag teát és felforraltam 5 percig remélem nem ártottam vele : a második válaszadomhoz meg probálom hátha segit igen szoktam tornáztatni de nem sokat segit mert sir közbe sajnos..

Hasfájós a babám, adnék neki köményes teát. De hogyan kell elkészíteni?

Legjobb válasz: Nem írod hogy mennyi idõs,én 3 hónaposan 1 liter vízhez 4db édes köményt raktam,és nagyon kevés ideig hagyd benne,nagyon lightosra csináld,és úgy kitapasztalod hogy mennyi kell neki,de nagyon világosra csináld elõször.

Nem írod hogy mennyi idõs, én 3 hónaposan 1 liter vízhez 4db édes köményt raktam, és nagyon kevés ideig hagyd benne, nagyon lightosra csináld, és úgy kitapasztalod hogy mennyi kell neki, de nagyon világosra csináld elõször.

Babank egy hetes es huzogatja a labat fel, lehetseges hogy hasfajos? Amit tudni kell meg szoptatas utan paromnak kb 30ml teje van meg/cici.

1.5 orankent eszik a baba. Kakalni szokott rendesen, de pukkantani is szokott, de neha szerintem nehezen jon neki ki, teljesen megfesziti a testet, es ilyenkor szoktuk ratenni ismet a cicire mert nagyon sir. Ekkor el is halgat. Szerintetek hasfajos? Lehetsegesnek tartom meg hogy en hibaztam, mert hagytam parom pihenni en meg cumisuvegbol megetettem. Ezt kapta akkor is mikor paromnak az elso par napba nem volt teje. Lehetseges, hogy csak nem eleg eros a teje es ettol ilyen merges a sirasa? Ti mit gondoltok?

Legjobb válasz: Nincs kizárva hogy a hasa is fájhat,nagyon oda kell figyelni hogy a kismama mit eszik!! 1.5óránként szopik az nagyon jó,nem kell lefejni,baba *dolgozzon*meg vele,cumisüvegezésel el lustul és nemfog intenziven szopni,ha ilyen jó a tejtermelés csak szopi! Ha mindkét lábát felhúzza és keservesen sír akkor a pocija fáj. 5gyermekes anyuka.

Nincs kizárva hogy a hasa is fájhat, nagyon oda kell figyelni hogy a kismama mit eszik!! 1.5óránként szopik az nagyon jó, nem kell lefejni, baba *dolgozzon*meg vele, cumisüvegezésel el lustul és nemfog intenziven szopni, ha ilyen jó a tejtermelés csak szopi! Ha mindkét lábát felhúzza és keservesen sír akkor a pocija fáj. 5gyermekes anyuka.
Ha szopi után még tud lefejni, akkor biztos nem az éhségtõl sír a baba. Vigyázzatok nagyon a cumisüveggel, szopós babáknál, fõleg egy hetesnél, könnyen cumizavart okozhat. Ezért nem úgy kapja be a cicit, ahogy kell, sok levegõt nyel szopi közben és kész is a hasfájás:( Ha erre gyanakodtok, infacol...stb próbáljatok adni neki. És igen az anyuka étkezése sem mindegy.
az én babócám ma két hetes és akkor csinálja ezt a lábfelhúzás, megfeszülés, erõlködés dolgot amikor pisis a pelus, így jelzi hogy cseréljem ki, elõször én is azt hittem hogy hasfájós de mióta erre rájöttem nem kap infecolt és meg se mukkan hogy fájna a hasa, viszont én ezelõtt mindig maszíroztam a hasát a köldöke két oldalán gyengén és bicikliztettem, simogattam közben az arcát


Hasfájós a 2 hetes kicsikém. Ajánlották nekem a meggymagos biopárnát amit mikróban lehet melegíteni. Hogyan kell használni?

Legjobb válasz: A párna cseresznyemagos és a dm-ben a legolcsóbb. Mikróban felmelegíted, eztán a pocijára teszed. Arra kell figyelni, hogy szív magasságba ne érjen fel, mert azt a területet nem szabad melegíteni. Már nem emlékszem, hogy mennyi ideig kell melegíteni, de rajta van a zacskóján (talán 2 perc, de nem bizti)

A párna cseresznyemagos és a dm-ben a legolcsóbb. Mikróban felmelegíted, eztán a pocijára teszed. Arra kell figyelni, hogy szív magasságba ne érjen fel, mert azt a területet nem szabad melegíteni. Már nem emlékszem, hogy mennyi ideig kell melegíteni, de rajta van a zacskóján (talán 2 perc, de nem bizti)
Szia. Nekünk is van. A mikróba beteszel egy bögre vizet, e´s mellé a magos párnát.1 percig melegíted, nem forróra.Sosem közvetlenül a börére tedd, hanem a ruhájára, e´s bugyoláld be öt.Igaz meleg van, de ha nem jön be, akkor fogd rá, hogy melegítse.

Hogyan kell itatni az édeskömény teát a hasfájós 2 hetes kisbabámmal?

Mennyit és milyen gyakran kell neki adni?

Legjobb válasz: Nem ajánlom, az enyémet még jobban felfújta. Inkább Infacol vagy espumisan csepp.

Nem ajánlom, az enyémet még jobban felfújta. Inkább Infacol vagy espumisan csepp.
Én evés között próbáltam napi olyan 2x-3x, olyan 50ml körül alkalmanként. De volt, hogy a kb. 100ml kitartott egész napra. Lehet nem így kellett volna, de semmit nem ért, végül BioGaia-t vettem neki. Nem volt olcsó, de bevált, megérte.
Hát nem tudom, az enyémnek csak rontott a helyzeten, nagyon puffasztotta. Inkább az Infacolt ajánlom, nekünk nagyon bejött. De legalább 4 nap, mire igazán hatni kezd, rá is van írva.
ha csak anyatejes, ne adj neki, csak szoptasd igény szerint, ha tudod kösd kendõbe, de legalább ringasd sokat.
Mi is 2 hetes kora óta adjuk neki a Mecsek Baby teát, a hasfájáson nem segített így maradt az Infacol, az is csak 1-2 hét után hatott valamit... Viszont mivel izlik neki a tea még mindig azt adom neki étkezések között. Szerintem segíthet az emésztésének, napi 2 kaki van. 3 hós baba anyukája
nekünk se használt a tea, az infacolnak lett hatása pár nap után. De a teát eleinte cumisüvegbõl kapta, nem lett cumizavaros, de vigyáznék, mert 2 hetesen még könnyen az lehet, az meg a szopi kárára megy. Ha mindenképp akarod vele itatni, akkor próbáld meg a Medela itatóspoharat (babyboltokban lehet kapni 2-300 forint), és pl youtube-on keress rá: "medela cup feeding", találsz olyan videót, ahol pici babát itatnak belõle, megláthatod, hogy csinálják. Mert tud a baba inni pohárból, csak nekünk se ment túl fényesen, több ment a nyakába, mint bele (vízhatlan elõke hasznos)
A kérdező hozzászólása: Azt kérdeztem, hogyan kell itatni, és erre várnék választ. Aki ezt tette, annak köszönöm.

Hogy kell a chamomillát adagolni? 3 hos a lányom, hasfájos és szerintem az inye is fáj meg nyáladzik.5 golyót adok neki. De mennyi viz kell hozzá?

Legjobb válasz: Szia a chamomillán kivül rengeteg más homeós szer van!Próbálj ki másokat is lehet nektek nem használ úgy mint nekünk sem vált be...Én 5gólyót adok neki a 15chból elég gyakran szoktam 4-5 is naponta.

Szia a chamomillán kivül rengeteg más homeós szer van!Próbálj ki másokat is lehet nektek nem használ úgy mint nekünk sem vált be...Én 5gólyót adok neki a 15chból elég gyakran szoktam 4-5 is naponta.
Mi fogzásra használtuk, a gyógyszertáros azt mondta, akár félóránként is adhatom az öt golyócskát, ha szükséges. Egy kortynyi vízben feloldva készítsd el, de elõtte és utána fél óráig nem kéne egyen-igyon a baba.
Nekünk azt tanácsolta az orvos, hogy minden evés elõtt vagy után fél órával adjak egy bogyót feloldva egy kis kanál vízben. Így összesen 5 golyót kap, de folyamatosan. Emelett használtuk reggel és este a Vibrucol kúpot is és nekünk bevált.

Hasfájós a babám. Hogy kell maszírozni a hasát, milyen erősen, és hogy?

Legjobb válasz: Körkörösen ill. a lefelé húzkodva a köldöke két oldalán. Ne túl erõsen, de azért legyen értelme. A lábait is behajlítva told fel a hasáig majd nyújtsd ki! Gripe water próbáltad? Nekünk az vált be... 1 hós kortól adható! Dia

Körkörösen ill. a lefelé húzkodva a köldöke két oldalán. Ne túl erõsen, de azért legyen értelme. A lábait is behajlítva told fel a hasáig majd nyújtsd ki! Gripe water próbáltad? Nekünk az vált be... 1 hós kortól adható! Dia
Én is kb ezeket szoktam. A lábát huzd fel neki a hasához, pár másodpercre hagyd odanyomva, és nyújtsd ki. Közben számolj, vagy beszélj hozzá, hamar megtanulja, hogy mit kell csinálni, és maga segít. Annyira nyomd, amennyire lazán odaér, plusz egy kicsit nyomj rá. Fájdalmat nem tudsz okozni, azt nem hagyja. ha feszíti magát, nem engedi, ne erõltesd. A hasát én is vagy körkörösen simogatom, vagy csak lefele, imitálva, hogy arra kell menjen a levegõ meg a kaki. Fontos, hogy közben beszélj hozzá, maradj nyugodt, megérzi ha ideges vagy. A beszéd meg lenyugtatja, érzi, hogy mellette vagy. Nekem néha az is használ, ha megszoptatom, talán a gyomrába érkezõ tejcsi elindítja az emésztését, amitõl kijön a szél vagy kaki. Néha felveszem, ritkán beválik, de inkább feküdni szeret ilyenkr. Próbálhatod hasratenni, az is jó szokott lenni. Én szoktam egy pelust a hasára tenni, hogy melegen tartsam. A hasuk fázékonyabb. Én az FLP-s Aloe Vera Activatort használom, kilónként 2 csepp adható. Nekünk bevált-) ( a doki csak annyit mondott, hogy tanuljon meg böfizni..)
szia! :) én azt a tanácsot kaptam, hogy hasra fektessem a babót és csipõlapát magasságában gerinctõl kifelé simitó mozdulatokkal maszizzam és be is vált nekünk jött a puki is kaki is. plusz azt hogy bal oldalát felülrõl lefelé tenyér éllel maszizd, ez meg a suttogó titkai c. könyvbõl van, ez is jó volt nekünk :) . ha nagyon szenved, kamillateát (keveset) adhatsz neki, az nyugtatja a beleit és kicsit hajtó hajtású (nagyon kicsit, nem okoz bajt), segít neki, ill én iszom édeskömény teát, így a tejemen keresztül neki is segít , gázosít kicsit (téges is meg a babát is) viszont segít a kakálásban is nekik. a kamillateából én csak egy kiskanálnyit adtam neki, mi most másfél hónaposak vagyunk. remélem segít majd vmelyik a fentiek közül.
Minden védõnõi körzetben van ingyenes babamasszázs tanfolyam, érdemes megtanulni, mert a hasmasszázs segít, és nyugtatja a babát, én babám nagyon szereti, kérdezd meg a védõnõdet, hogy nálatok van -e masszázs oktatás.

Hogyan kell helyesen adagolni a Gripe Watert, és meddig? 10 hetes a nagyon hasfájós babóca.

A betegtájékoztató szerint 1 kávéskanál az egyszeri adagja, mellé zárójelben 5 ml-t írnak, ami távolról sem 1 KV-skanál. Illetve max 4 napig adható, de ismerek olyat, aki folyamatosan adja. Nekem így meglehetősen zavaros. Espumisan, Infacol, teák, homeopátia, Colief, Biogaia nem használtak.

Legjobb válasz: Mi is ezt adtuk a kisfiamnak naponta 5-ször étkezések elõtt 5 ml. Az infacolnak az adagolojával adtuk be neki.Az 5.héttõl kapta folyamatosan kb. a 13.hétig.Ha nagyon fáj a pocakja és látod,hogy tekereg tornáztasd meg a kislábait a pocakjához fel és utána körözni.Nekünk ez használt és megindultak a pukik is.Sok türelmet!

Mi is ezt adtuk a kisfiamnak naponta 5-ször étkezések elõtt 5 ml. Az infacolnak az adagolojával adtuk be neki.Az 5.héttõl kapta folyamatosan kb. a 13.hétig.Ha nagyon fáj a pocakja és látod, hogy tekereg tornáztasd meg a kislábait a pocakjához fel és utána körözni.Nekünk ez használt és megindultak a pukik is.Sok türelmet!
Nem igazán a kérdésedre válaszolok!Együtt érzek veled, mert a mi lányunk is hasfájós.Mi papaverin cseppet írattunk a gyerekorvossal.Nagyon bevált.Mióta adjuk nem fáj a hasa, a puki is kijön.Próbáld ki!
A kérdező hozzászólása: A papaverines oldatot is felírattam, háát mikor hogy. Van hogy használ, de általában nem. Szegény baba pedig, már agyon van masszírozva és tornáztatva (már amikor hagyja, ha nagyon feszít akkor nem lehet). Köszi a válaszokat!
5 mili minden etkezes elott, de max. napi 6*. mi igy adtuk. (az infacol adagoloja 0, 5 mili vagyis abbol 10 cseppentonyi egy adag)
Az infacol adagolója pontosan 5 ml kedves négyes!Nézd, csak meg!Legalábbis a miénk annyi volt.
Mi nem adtunk neki annyit, amennyi rá van írva. A doki is azt mondta, hogy elég napi 3-4-szer 3 ml! Elég is volt!
Két és fél hónaposan almát egy hasfájós babának?? Te beteg vagy!
2 és fél hónaposnak, aki ráadásul hasfájós is, semmi pénzért nem adnék almát még.
szandy nem akarlak piszkalni, de multkor(2 honapja kb) tettel fel egy kerdest amiben majdnem fel eves volt a babad es meg nem vitted ki, mert nagyon feltetted.... kicsit ugy erzem, hogy csak unatkozol es ezzel szorakoztatod magad
A kérdező hozzászólása: 5.válaszolónak!!!Bocs már de, szerintem semmi közöd hozzá, hogy miket írok én segítséget kértem mert 19 éves vagyok és elsõ babám.Nem féléves volt a lányom hanem elõre kérdezek, hogy tudjam!!!!!Legközelebb az én kérdésemre ne válaszolj!!!!!!Elég lekezelõ vagy már bocsánat!!!!Szerintem egy 2és fól hós hasfájós baba melett nem nagyon lehet unatkozni!Ha nincs igazam szólj!!!
NEM KElL 4 HóNAPOSAN ELKEZDENI, az õ emésztõrendszere ugyanúgy nem érett rá, mint az anyatejesnek!!!!!!
Tápszeres babáknál 4 HÓNAPOSAN KEZDJÜK A HOZZÁTÁPLÁLÁST!
De ugye nem óránként eteted?Mert akkor az a baja.Tápszeres baba 4 óránként eszik, vagy 3.!!!
Gripe water, gyenge kamillatea, Espumisan, pocaktorna
Ha hasfájós, akkor én nem adnék neki almát. Attól ugyanis még jobban fog fájni a hasa. Ha a tápszerrel is gondja van a pocakjának, akkor várjatok még a hozzátáplálással.
A kérdező hozzászólása: az espumisan sem vált be sajnos!Remélem már tényleg elmúlik nem miattam hanem nagyon sajnálom már az én picibogaramat! :)
utolsó vagyok...a hozzátáplálás pedig szerintem ráér 4 hónapos korban.én picim is hasfájós volt.hozzátáplálni 3 hónap3hetesen kezdtem
ha az infacol nem jó, próbáld meg az espumisnat, vagy az édesköménybõl készült teát.de ha hasfájós tényleg, akkor remélhetõleg nem tart már sokáig.3-3.5 hónaposan 99%-ban elmúlik.türelem!!!:)
A kérdező hozzászólása: igen tuti, hogy éhes mert szopja a kezét!Infacol cseppet adok neki
Adj neki 150ml-t inkább de almát még ne, hiszen így is hasfájós, nem biztos hogy jót tenne elkezdeni újat bevezetni a hasfájásra.Nekünk a mecsek baby tea segített. De biztos vagy benne hogy éhes?Nem lehet hogy azért sír, mert a hasa fáj? Ha sûrûn adod neki a tápszert, attól is lehet.Két etetés között legalább teljen el 2 és fél óra.
A kérdező hozzászólása: 7-es válaszolónak légyszi te is mellõzd a kérdéseimre a válasz!!Én csak megkérdeztem és nem kell egybõl lekezelni ba...us...

Most lesz 1 hónapos a kicsi fiam és első perctől tápszert kap eddig nem volt hasfájós kell tartanom tőlle hogy ezután az lesz?

Legjobb válasz: hogy-hogy nem tudsz szopiztatni? Ált egyébként a tápszeres babák nem lesznek hasfájósak. Fõleg azért mert õket nem befolyásolja, hogy anyuka mit eszik, mert ugye nekik nem választódik ki a tejcsibe. Az elsõ kérdésem ne értsd félre, nem akarlak bántani vele. Sajnos én a második kisfiam csak 7 hetes koráig tudtam szopiztatni, tehát tudom milyen az ha tápszert eszik.:)))

hogy-hogy nem tudsz szopiztatni? Ált egyébként a tápszeres babák nem lesznek hasfájósak. Fõleg azért mert õket nem befolyásolja, hogy anyuka mit eszik, mert ugye nekik nem választódik ki a tejcsibe. Az elsõ kérdésem ne értsd félre, nem akarlak bántani vele. Sajnos én a második kisfiam csak 7 hetes koráig tudtam szopiztatni, tehát tudom milyen az ha tápszert eszik.:) ))
Szia! A 6. hét körül még elõfordulhat, hogy elkezdõdik, de nem valószínû. A tápszeres babák tényleg kevésbé hasfájósak! Ha eddig nem volt, az után sem hiszem! Én azért mindig féltem tõle...! :) Most 17 hetes a kisfiam és soha nem fájt a pocija! Jó babázást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!