Találatok a következő kifejezésre: Harapnak a vagy (27 db)

Harapnak a tengerimalacok vagy szelídek teljesen? Kisgyerek mellé mehetnek?

Legjobb válasz: Ez attól függ.Ha veszélyben érzik magukat vagy félnek esetleg rosszul bánnak velük akkor elõfordulhat hogy harapnak.

Ez attól függ.Ha veszélyben érzik magukat vagy félnek esetleg rosszul bánnak velük akkor elõfordulhat hogy harapnak.
A deguval óvatosan. Volt degum, és utólag tudtam meg, hogy ha a degu egyedül van, akkor egy-két év alatt "befordul" és irtó harapós lesz. Állítólag kettõ vagy több kell belõle, akkor nincs gond.
Most is van malacom, volt már úgy húsz malacom, soha nem volt gond velük. Inkább õket kell félteni a kisgyerektõl. (Általában tetszik nekik hogy olyan mint egy kis kövér plüssmalac, csak mozog) Nyugodtan tarthatsz malacot gyerek mellett. Egyetlen probléma lehet, az hogy a malacszõr rendkívül erõs allergén sajnos. Ezzel számolni kell.
Általában nem harapnak. Attól függ, hány éves gyerek mellé. De egy 4-5-6 éves gyerek már simán megérti. Off: A degu, az nagyon harap nem?
Kisgyerek mellé én mindenképp a degut ajánlom. Az egyáltalán nem harap.
Hát nagyon szelíd állatok csak ha túl nagy a körmük eléggé fáj ha ölbe veszed!! Mekkora a kisgyerek??
Óvatosan kell velük bánni! Nekem 4 van, és csak egymásnak kapnak oda. Volt egy eset amikor oda nyúltam, mert pont bántani akarta a kisebbet, és engem kapott meg. Vérzett az ujjam. Hangsúlyozom: a másikat akarta. Embert soha nem harapna meg direkt. (Csak, ha bántják)
Nekem van egy hörcsögöm!És egyzser harapott meg az is azért volt mert, rosszul fogtam meg és õ megilyedt!Szerintem ha õgy foglalkoznak a tengerimalaccal akkor szelíd lesz de a megfogásnál is kell vigyázni!Érzékeny helyen ha megfogjuk akkor is megharaphat!
nekem 4 malacom van, közülük 3 soha nem harapott egy viszont mikor kicsi volt és még nagyon félt tõlem rendszeresen jól megharapott. nagyon fájt. de már felnõtt malac lett és már nem harap!
Nekem van tengeri malacom egy éve és még soha nem harapott..sokat van kiengedve, szaladgál, játszunk vele és nagyon élvezi. Elõtte is volt már nem is egy és õk sem haraptak. Szerintem ez állatfüggõ, nem mindegyik harapós, fõleg ha jól és szépen vannak gondozva. Én még fürdetni is szoktam néha, és olyan kis nyugodt. A 4éves hugom is kedveli és nagyon tetszik neki, de elmagyaráztuk, hogy csak szépen, finoman szabad vele játszani vagy simogatni és utána természetesen kézmosás mert a gyerek hajlamos szájába venni a kezét vagy bármi és mégiscsak egy állatról van szó. Összességében ha kedveled az ilyen típusú állatkákat én ajánlom és sokkal barátságosabbak, mint egy hörcsög! A törpenyúl..hát, fõiskolai szobatársamnak van, de bolond és mindenkit megharap ha benyúl a ketrecébe.. persze ez is attól függ milyen az állat.
Bizony, a legszelídebb malacka is harap, ha fél. S nagyon nagyot. Sokáig tartottam malacokat, s ha állatorvostól jöttünk, vagy ha vágtam a karmaikat, jópárszor megharaptak. Nem tartanék malacot 3-4 évesnél kisebb gyerek mellett.
Mennyire kicsi? Én inkább macskát javasolnék, nekem volt hörcsögöm, tengerimalacom de az hugom nem értette meg hogy ne fogdossa õket állandóan, és ezek az állatok nem igen szerették a dolgot, viszont kiscicákkal nincs gond általában.
Elsõ hozzászóló vagyok megint.Ha kisgyerekrõl van szó esetleg ovodásgyerekrõl vagy annál kissebbrõl én inkább kiskutyát javasolnék.Azzal tud játszani is meg minden.
A kérdés mennyire tudod elmagyarázni a gyerekeknek hogy nem ölelgetni való állat. nekem a barátnömnek törpe nyula van és az igen rossz gyerekének is sikerült elmagyaráznia hogy a nyuszi a ketrecben van nem szbad hozzá nyúlnia csak ha ott van felnött. nem veheti ki és nem nyithatja ki az ajtót (ez elég nehéz volt mert egyböl mindig nyitogatta az ajtaját és mindenféét bedugdosott) most már tudja hogy bottal nem szabad szurkálni csak füvet szabad neki bedugni. hogy nem veheti kezébe csak simogathatja, ha kint van az udvaron a nyuszi ö nem ugrálhat mellette, nagyon oda kell figyelnie hogy ott egy állat mellette. ezek nagyon fontosak mert egy kisgyerek nagyon hamar meg tud rokkantani egy állatot. szóval ha azt gondolod a gyreked keéps ezekre akkor jó a tengerimalac is meg a törpe nyúl is. de mindegyiknek elég hely kell. a nyulban az jobb hogy kinti ketrecet is vehetsz és kint tarthatod. a tengeri malacot csak bent de minimum egy 100x50 cm-es ketrec kell neki. és rendszeres takarítás. am´gy nem ugrál és nem mászik ezért felfele csak kis rámpán tud menni, így nem kell túl magas ketrec.
Az én tengerimalacom egy hete van itt de egyszer sem harap meg és hogyha a gyerek tudja hogy nem szabad bántani nyomogatni akkor lehet kisgyerek mellé is.

Tényleg harapja a cicit a baba amikor már van foga? Na ne. Alig vagyunk túl a kezdeti nehézségeken. (bimbórepedés, vérzés, bimbó kiszívás. )

Legjobb válasz: sza alapból nem harapnak sztem, nekem szépen szopizott akkor is, de egyszer kétszer elõfordult fõleg mikor elpilledt h beleharapott, akkor csillagokat láttam...

sza alapból nem harapnak sztem, nekem szépen szopizott akkor is, de egyszer kétszer elõfordult fõleg mikor elpilledt h beleharapott, akkor csillagokat láttam...
Az enyem akkor harapott ra mindig, amikor jott a foga es fajt az inye. Mar 4 foga kijott, most nem harap, de felek, hogy amikor jonni fog a tobbi fog, akkor megint lesz par harapas.
Nyugi, a babák többsége nem harag vagy csak nagyon ritkán :) Az enyém sajnos harapós (1 szopi alatt akár 10-15x is erõsen ráharap) , ezért amint leszoktunk a bimbõberepedezés miatt használt bimbóvédõrõl, szokhattunk is vissza rá, mert az úrfi nagyon vad :(
harag=harap :D
Amikor rendesen evés miatt szopik, és valóban éhes akkor nem tud harapni (mert a technikája a szopásnak olyan hogy a fogak nem érnek oda) amikor már csak cumizik a mellen akkor lehet hogy harap. Nekem a fiamnak mikor még nem volt foga az inyével tudott úgy rászorítani hogy csillagokat láttam, de akkor mindig benyúltam oldalt a szájába (hogy megszüntessem a vákuumot) és elvettem a mellemrõl. Egy-két alkalom után már láttam a pofiján, mikor szoritani készült és már akkor kivettem a cicit a szájából. Összekapcsolta a kettõt és leszokott róla pár nap alatt. 6 hónapos korában kezdtek el jönni a fogai szép sorban 1 éves koráig szopizott, de érdekes módon mikor volt foga már egyáltalán nem harapott meg! egyszer se!
Ha van teje, szoptassa minél tovább!!! :) Lehet csikizi az ínyét a fogacska, ezért harap. :)
A kérdező hozzászólása: ja ja én is ezt javasoltam ill. mondtam neki.... :)
Ezért nehogy áttérjen a tápszerre!
A harapásnak a fogon kívül lehet oka a nem megfelelõ mellre helyezés(lehet, hogy pont a fogak miatt veszi be másképp, kevésbé a bimbóudvart a baba, és kicsúszás ellen rátart az ínyével). Próbálja ki, hogy harapáskor kiveszi a pici szájából és jó nagyra nyitott szájnál teszi csak vissza. Az áll finom lefele húzásával lehet segíteni nagyra nyitni a száját. E mellett/ ezen kívül az is lehet gond, hogy több tejre van szüksége a babának és türelmetlenségében harap. Ezen is segíthet a fent leírtmódszer a gyakoribb mellretétel mellett(tejserkentés). Ha továbbra is fennáll a helyzet, javaslom, hogy az LLL honlapján keressetek szoptatási tanácsadót, aki készséggel, akár személyesen segít.
Az én fiam is ezt csinálta. Nála utánna nem sokkal megjelent egy fogacska. Sajnos amikor az elsñ ki bújt, volt úgy, hogy vérzett is. Amikor már abba akartam hagyni a szoptatást addigra ki bújt a másik fog is és nem harapott. De ha nagyott harapott rá, mondtam neki határozottan, hogy: Nem szabad! és egy kis idõre elvettem a cicit. Most már 8 hónapos és nem harap. Persze bele telett egy kis idõbe amíg rájött, hogy miért veszem el a cicit és mit jelent a nem. Türelem és kitartás!
A kislányomnak segített a Dentinox zselé (nem tudom, hogy létezik-e). Minden esetre lehet, hogy a foga jön, és jól esik a babának, ha valami dörzsöli az ínyét. Próbálja masszírozgatni ezzel a géllel (vagy amit a patikában adnak) Meg rá lehet szólni a babára, hogy fáj, elõbb utóbb meg fogja érteni.

Harapó párna vagy hurka a jó kutya harapás erősítéshez, lógatáshoz?

Legjobb válasz: Lógatni akarja... minnél puhábbal kezdj. ha azon van fogás akkor lehet keményíteni.

Lógatni akarja... minnél puhábbal kezdj. ha azon van fogás akkor lehet keményíteni.
Elõször a rongyot fogja rendesen. Van akinek az se megy elõször :)
Tanítsd meg a mély, tartós fogásra elõször ronggyal, majd bõrrel.
Elõször is tisztázzuk, hogy ha harcra akarod használni, akkor gyorsan gondold meg magad. Ha rendõrkutya képzés szerû gyakorlatokat akarsz vele betaníttatni, arra van trainer.
A kérdező hozzászólása: Nem harcra szeretném tanítani. Igen lógatásra gondolok.Van egy hurkánk de azt csak elsõ fogaival fogja nem tudom miért nem harap rá rendesen. És azt mondták a harapó párna erre van kitalálva, hogy megtanuljon vele rendesen fogni.
Szerintem mindegy mi, ha jól megtudja fogni akkor mindegy. Talán a párnába jobban beleharaphat. az én amstaffom a hurkába tekert rongyot szereti, azt éri át a szája.
Ti naponta hányszor lógatjátok a kutyáitokat?
A kérdező hozzászólása: Ok.KÖszi.
Én még csak napi egyszer. A hurkát már tökéletesen megfogják. Most veszek nekik kemény harapó párnát had küzdjenek ^^

Te harapod a kakaóscsigát vagy letekered?

Én régen mindig letekertem, de ma már csak harapom simán. :P És ti?

Legjobb válasz: én már rég felnõttem,de még mindig imádom.. amúgy letekerem

én már rég felnõttem, de még mindig imádom.. amúgy letekerem
Körbe harapom le, letekerve.
Én is letekertem, mert a fincsi részt hagytam utoljára :D Ma már nem, de nagyon szeretem
Hülyeség, hogy valaki felnõtt akkor már nem eszik kakaós csigát! Nem bébiételrõl beszélünk! Én kieszem a közepét, aztán amikor rá fanyalodok akkor a kevésbé finom részt is megeszem. Harapom. Tejjel.
ha sietek vagy utcán, buszon vagyok akkor fogom a zacskót és harapom a csigut, ha otthon vagyok akkor letekerem és összeganézom magam
nagyon uncsizol? :) régen letekertem, ma meg már nem eszek ilyet, felnõttem. :)
naná, hogy tekerem ... a Pilóta kekszbõl elõbb megeszem az alsó fehér tésztát, aztán próbálom a felsõ barnát, aztán ami maradt :)
neked hülyeség, másnak nem az.
Mármint a tejet iszom mellé azt nem harapom :)
"neked hülyeség, másnak nem az." Mi? Az hogy valami "törvény" szerint a kakaós csiga gyerek kaja? Akkor gondolom kakaót sem iszol soha mert abból "kinõttél". De ezeket ki találja ki? Mennyi idõs korig lehet kakaós csigát enni? Vagy kakaót inni? Vagy mesét nézni? Stb.

Nem értem hogy lehet hogy este fél-12-kor még fent vagyok és furcsa hangokat hallok és amikor elalszok akkor biztosan mindig azt álmodom hogy szét harapnak a vámpírok és amikor felkellek akkor már reggel van süt a nap?

nem értem hogy lehet hogy este fél-12-kor még fent vagyok és furcsa hangokat hallok és amikor elalszok akkor biztosan mindig azt álmodom hogy szét harapnak a vámpírok és amikor felkellek akkor már reggel van süt a nap?

Legjobb válasz: Talán csak túls ook vámpíros filmet nézel,de ne aggódj én is ilyen vagyok és néha nekem is vannak ilyesmi tüneteim..de idõvel majd elmúlik :)

Talán csak túls ook vámpíros filmet nézel, de ne aggódj én is ilyen vagyok és néha nekem is vannak ilyesmi tüneteim..de idõvel majd elmúlik :)
A kérdező hozzászólása: kösz szépen
Értem szóval nem vagy vámpírmániás de mindig vámpírokkal álmodsz akkor lehet egy vámpírutód vagy vagy eledel leszel.
A kérdező hozzászólása: nem
Hát érdekes az hogy mindig ugyan azt álmodod bizonyára van az álmodnak valami jelentése. Amúgy hiszel is a vámpírok létezésében? Láttál valaha sokkoló dolgot ami kihat az álmaidra?
én hajnali 3-ig fenn vok, és reggel 6-7 kor kelek nekem nincs rémálmos pedíg már vafy száz horror filmet, paranormális aktívításokat, Dextert, Odaát-ot néztem :D 14/F de lehet hogy ez nem véletlen h mindíg ugyan azt álmodod
A kérdező hozzászólása: nem láttam soha vámpíros filmet és 16 éves vagyok fiú edvard elric
hány éves vagy?fiú/lány vagy? de láttál valaha egyetlenegy vámpíros filmet?
A kérdező hozzászólása: én edward elric vagyok és nem nézek egy vámpíros filmet se!!!!!! és mégis!!!!!!
megláttam a neved "edward" :D túl sok vámpíros filmet nézel!
Szívesen na de ne vedd komolyan . Valamit akarsz amúgy a vámpír ügyekkel kapcsolatban kérdezni vagy megtudni írj privit és küldök pár linket.

Van valakinek ismeőse, vagy személyesen maga akit megbüntettek azét mert le van ültetve az autója? Állítólag most erre "harapnak" a rendőrök. Meg az utólag beszerelt xenonra. Vagy ez csak aféle "városi legenda"?

Legjobb válasz: Az ültetésért nem tudom, büntethetnek-e (nem ismerem annyira az ide vonatkozó jogszabályokat), az utólagos xenon viszont biztos, hogy szabályellenes. HID (xenon) fényforrásból ugyanis csak a gyárilag beszerelt rendszerek minõsülnek szabályosnak, mert ezen lámpák fényereje jóval nagyobb, mint a halogéneké, ez pedig szükségessé teszi a gyárilag beépített szintezõt és fényszórómosót. Azt már rendõre válogatja, hogy büntet érte vagy sem, de tény: ha akarja, megteheti.

Az ültetésért nem tudom, büntethetnek-e (nem ismerem annyira az ide vonatkozó jogszabályokat), az utólagos xenon viszont biztos, hogy szabályellenes. HID (xenon) fényforrásból ugyanis csak a gyárilag beszerelt rendszerek minõsülnek szabályosnak, mert ezen lámpák fényereje jóval nagyobb, mint a halogéneké, ez pedig szükségessé teszi a gyárilag beépített szintezõt és fényszórómosót. Azt már rendõre válogatja, hogy büntet érte vagy sem, de tény: ha akarja, megteheti.
A leültetésrõl nem tudok nyilatkozni. A xenon igaz. Én megúsztam egy figyelmeztetéssel:(:(:(
Ahogy elõttem írták a Xenonra (utólagosra) tényleg harapnak, de a leöltetéshez semmi közük. Amíg nincs annyira lent az alja hogy felbontod vele az útburkolatot addig semmilyen beleszólásuk nem lehet a RENDÕRÖKNEK! Aztán hogy mûszaki vizsgán mit hoznak ki az már más dolog. De ahogy tudjuk, mindent meg lehet oldani ;)
elvileg ha a xeon szabályosan van bekötve és van rajta fényszóró mosó és szint állító akkor elvileg nem büntethet meg de lehet ez rendõr függõ és még úgy tudom nincs konkrét törvény a xeon lámpákról. a leültetésrõl meg megkaptad a választ.Szerintem lehet addig ameddig akarod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. :)
Ausztria, Német ország itt harapnak rá keményen, nálunk tuti nem mert nincs még korlátozva!
A leültetésre gondoltam.

2Hete tömték a fogam a 2 hét után fáj ha erösen harapok ra vagy ha valami keményet eszek volt benne gyógytömés is most a rendes tömés van NAGYON NAGY LYUK volt a fogon Mi lehet a baja?

Az inyem is fáj 1 kicsit fölötte amikor megynomom általába nemfáj.

Legjobb válasz: Ha túl nagy volt a lyuk és mély, és nem gyökérkezelték, akkor lehet, hogy begyulladt, ki kell kezelni, menj vissza még idõben a fogászatra.

Ha túl nagy volt a lyuk és mély, és nem gyökérkezelték, akkor lehet, hogy begyulladt, ki kell kezelni, menj vissza még idõben a fogászatra.
A kérdező hozzászólása: Akkor ez nemlessz annyira fájdalmas mint a masik tömésem amikor furta bevillant 1-2x a fájdalom de enyhén. Mien fogkrémet ajánlanál a saverózio ellen elsö 2 lapát fogamat már elérte.
Minél nagyobb a lyuk, annál fájdalmasabb a fúrás. Ha te már érzed az édeset, az azt jelenti, hogy a zománc rétegen (a zománcban nincsenek érzõreceptorok) már túljutott a szuvasodás és a dentinben halad. Az ingereket pedig a dentinben lévõ csatornácskák fogják fel, ezért érzed a fájdalmat. Kérj érzéstelenítést és nem fog fájni, de amúgy is túl lehet élni.
A kérdező hozzászólása: Jobb also szemfogamat is bekell tömetni de azon kicsi a lyuk de már fáj ha szölöcukrot ettem rá és belemnt fájt az igaz h joval érzékenyebb ezen a részen a tömés? (fúrás)
Fokozatosan kezd el terhelni, reméljük megjavul.
A kérdező hozzászólása: Remélem megnyugszik nemis eröltetem még ezen a héten az evést. De mikor kene elkezdenem rá enni? 2héttel vagyok tul az igazi tömésen elötte 1 hétig gyogytömés volt ettöl is nagyon paráztam de tuléltem.
Ezt a kérdésbe nem írtad, akkor viszont pont az ellenkezõje, kezd megnyugodni a pulpa. De ha mégis fájna, mindenképpen fogorvos.
A kérdező hozzászólása: Meg ha puhát eszek rá kenyérbelet vagy valamit akkornemfáj.
A kérdező hozzászólása: Nemrosszabodott söt javult elsö pár hétbe megszivtam a fogam fájt de mostmar nem-.
Olyan nincs, hogyha egyszer fáj, akkor annak lesz nyoma a röntgenen. még azt tudom javasolni, hogy várj egy-két napot aztán ha rosszabbodik akkor menj el a fogorvoshoz. Bár nem hiszem, hogy magától elmúlna.
A kérdező hozzászólása: És ha röntgenen nemmutatja ki a betegséget?
Az sem rosszabb, mint a vésés, sõt, még annyit sem érzel. Elérzéstelenítik és még utána is zsibbadt leszel 1-2 órát, nekem egyáltalán nem fájt.
Sajnos házi praktika nincsen rá, és evvel ne is kísérletezz mert akár csonthártyagyulladássá is fajulhat a dolog.
Utolsó vagyok. Nem kell félned tõle, megfelelõ érzéstelenítés mellett semmit sem fogsz érezni belõle :)
A kérdező hozzászólása: Máshogy nemtudnám megoldani? házi parktikával?
A kérdező hozzászólása: Félek a gyökérkezeléstöl pedig nagyon jó fogorvoshoz járok fájdalom nélkül huzta véste az eggyik fogamat de a gyökérkezeléstöl félek :(
Valószínûleg már késõn érkezett a segítség. A túl nagy szuvasodás valószínûleg elérte már a pulpát. Amiben most szenvedsz az valószínûleg egy hyperaemia pulpae, a pulpa kezdetleges vérellátási zavara, enyhe gyulladása. Ez késõbb pulpitisszé fog fajulni, ami rendkívüli fájdalmakkal járhat. Azért fáj a fogad felett az ínyed, mert a gyökércsúcs is kezd begyulladni. Menj vissza a fogorvoshoz minél elõbb, valószínûleg gyökérkezelni fogja. Egy fogászati asszisztens
Elmex fogkrém eléggé hatékony :)

Mire jó a harapó ék (vagy fogásfejlesztő ék)?

Értem, hogy fogást fejleszt, de konkrétan mire jó!?

Legjobb válasz: Ezzel kezdik el megszokni a kutyák, hogy nem csak puha dolgokat lehet harapni, hanem keményebbeket is. A legtöbb kutya nem szívesen tart kemény dolgokat, ezért gond sokaknál az apportfa is. Az ÖV kar viszont kemény lesz, amit majd stabilan kell fognia. Általában ezzel szokták elkezdeni gyakrolni a fogást, ebbe egy picit már bele is dughatja a segéd a karját.

Ezzel kezdik el megszokni a kutyák, hogy nem csak puha dolgokat lehet harapni, hanem keményebbeket is. A legtöbb kutya nem szívesen tart kemény dolgokat, ezért gond sokaknál az apportfa is. Az ÖV kar viszont kemény lesz, amit majd stabilan kell fognia. Általában ezzel szokták elkezdeni gyakrolni a fogást, ebbe egy picit már bele is dughatja a segéd a karját.
Ja és hát az sem mindegy, hogy amíg még nem stabil a fogása, hanem rágcsál, akkor a minimum 50 ezer forintos kart teszi tönkre, vagy csak egy éket....
Szerintem nem a keménység itt a lényeg , hanem a forma(védõkarban is vannak puhább és keményebb fajták).Megtanítják a kutyát teli pofával és stabilan fogni , ezért is ék alakú az eszköz mert a kutyának kényelmesebb is így fognia az éket.Ugye a védõkar nem ilyen formájú , így ott nehezebb megtanítani a normális fogást. Egyébként ha rág is a kutya , nem kell az egész kart/éket kicserélni , elég csak a huzatot rajta ha elhasználódott :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a normális válaszokat :)

Tegnap kaptam meg a 2hónapos kutyámat. Mindig ugrál ránk, szét akarja szedni a takarómat, harap játékból, mászik fel ránk. Kicsit hiperaktív. (beagle) Mit csináljak vele hogy lenyugodjon? Vagy elmúlik ez ha nagy lesz?

Legjobb válasz: Ha szétszed dolgokat, ez az unalom jele. Ha harap, kicsit sikíts, ordits egyet, így megérti, hogy fáj. Ha olyan dolgot csinál, amit nem kéne, pöcköld meg az orrát, de csak akkor, ha rajtakapod, különben nem tudja összekapcsolni azzal, amit csinál, eképpen ne vond meg tõle az ételt, mert akkor se kapcsolja össze amivel csinál.

Ha szétszed dolgokat, ez az unalom jele. Ha harap, kicsit sikíts, ordits egyet, így megérti, hogy fáj. Ha olyan dolgot csinál, amit nem kéne, pöcköld meg az orrát, de csak akkor, ha rajtakapod, különben nem tudja összekapcsolni azzal, amit csinál, eképpen ne vond meg tõle az ételt, mert akkor se kapcsolja össze amivel csinál.
2 hónapos!Még gyerek! Nem tudsz semmitsem tenni ellene.Ilyenek a kutyák kiskorukban.Inkább örülnöd kellene hogy játékos mert ha egy 2 hónapos kiskutya nem játszik és nem csinál semmit ott már baj van vagy egy betegségnek a jele lenne. Szoval még gyerek a kiskutya.Neki szüksége van játékra.Menj el a kutyaboltba és vegyél neki játékokat hogy lefoglalja magát.Amikor az én kutyám is kicsi volt vettem nekik játékokat hogy azzal játszon már 4 éves és még mindig a játékaival játszik :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen h válaszoltatok! egyébként okos nagyon, lent pisil, akil, csak sokszor becsúszik fent is egy pisi...udvaron volt eddig, és nem fog újságpapírra pisilni, csak lent...de nem csinál semmit amikor kell neki pisilni, nem jelzi, így csak saccolni tudom h mikor kell levinni...fogja késõbb jelezni h pisilnie kell?
Még nagyon pici, sajnos ezekkel a dolgokkal számolni kell! Szerezz be minél több játékot, hogyha nem vagytok otthon legyen min nyamnyognia. Hogyha nagyon megharap (olvastam egy könyvben) guggolj le, neki háttal, hogy éreztesd, hogy "megsértõdtél". A fiatalibbak kutyámnál bevált, legalábbis érezte, hogy ezt nem kellett volna. A játékosságot kinövi (ahogy az ember is). Ameddig a kutya nem szobatiszta addig naponta 4-szer, akár 5-ször is meg kell pisiltetni. A kölyökkutyák három óránként ürítenek. Az én kutyám sem jelezte, hogy neki dolga van, három óránként jártuk a parkot. :) De késõbb már az ajtót fogja kaparni, esetleg odabújik hozzád. Arra figyelj, hogyha nagyon szimatol egy helyen a házban és utána köröz egy keveset, akkor rohanj vele, mert valószínûleg pisilnie/kakilnia kell. :)
Nagyon igazuk van az elõttem szólóknak. Vegyél neki sok játékot, amit rághat. Fontos a játék, akkor látod hogy egészséges, ha játszik. Így fejlõdnek ki az érzékei, tapasztal, stb. Rágcsálni nagyon szeretnek, tanítsd meg neki, hogy a játékokat szabad rágnia, harapnia, az egyebeket meg nem. Könnyen megtanulják a "Nem szabad!" felkiáltást is. Szigorúan, határozottan mindig azonos hangsúllyal és szeretettel mond ki a különbözõ, rövid parancsokat! De még nagyon kicsi, késõbb fogja megtanulni õket, de akkor már most sokat kell mondani. Meg legyél következetes, amit egyszer nem szabad, azt sosem legyen szabad, stb. Mert különben összezavarod, s nem fogja érteni, valamit miért szabad egyszer, s miért nem máskor.Türelem és játszatok együtt sokat!
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!