Találatok a következő kifejezésre: Hanyadik heten az (191 db)

Hanyadik het az amikor kell szulni? Hanyadik az ami az atlagos megszokott utolso het?

34 hetes kis mama vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Ha jól tudom, akkor a 37. betöltött héttõl bármikor jöhet a baba. Jó szülést!

Szia! Ha jól tudom, akkor a 37. betöltött héttõl bármikor jöhet a baba. Jó szülést!
Én ma töltöm a 41. hetet és ma este megyekbe a kórházba szülés indításra. A dokim várt volna még 3 napot, de mi is aggódtunk és mi kértük, hogy indítsa meg.Mivel elvileg a 40. hét betöltésével a terminusnak vége, és a baba kifejlett, így max. abból lehet baj ha tovább húzzák. Nálam mondjuk kockázati tényezõ, hogy terhességi cukrom van, és az utóbbi másfél-2 hétben magas a vérnyomásom.És sajnos mi is nem találkoztunk egy esettel, ahol a baba meghalt, mert nem indították meg idõben.De az is igaz, hogy ez csak egy a sokból, aki túlhordta a babát, és azok meg jól vannak.
Az én kisfiam 40+9 napra születtet császárral és egy kis koplikációt leszámítva minden oké volt.Nem hiszem hogy valami baja lehet a babának, az is meglehet hogy még kell neki az az idõ.betöltött 42 hét után indítanak. Persze minden nap vizsgálnak hogy minden oké legyen, ha valamit látnak egybõl intézkednek.
A kérdező hozzászólása: koszike a segitseget. remelem hogy idobe es magatol fog jonni a babam.se hamarabb se kesobb.
Nálunk a betöltött 41. héten vagy így vagy úgy megszülesztenek, de van ahol 2 hetet is várnak. Én nem tartom jónak, ami nálunk megy, mert pl mi is el voltunk számolva legalább egy héttel.Szerencsére a kisasszony magától született mindenféle indítás nélkül, de már császárral fenyegetõztek, pedig még volt 4 napom a 41. hét betöltéséig.
A csuklás jó, mert ez azt jelenti, hogy használja a tüdejét, és készül a lélegezésre:-) 36. héttõl nem koraszülött, 39-40 hét között szül a legtöbb nõ. Ha túlhordod, kórháza válogatja mi a szokás. Általában egy hetet várnak, vagy 10 napot vagy maximum 2 hetet. De ezt mondom, kórháza válogatja, és az ott megszokottól nem fognak elétrni. De ne aggódj elõre ezen!
A kérdező hozzászólása: ja es mert van az hogy sokat csuklik a babam?? nem art neki ??
A kérdező hozzászólása: es ha betoltom majd a 40ik hetet es meg mindig nem kellesz szuljek akor nem lesz baja a kislanyomnak?? mert sok roszat hallottam arrol hogy aki 40ik heten tul szult a babaja meg halt...?
A 36 hét után elég érett ahhoz, hogy ne legyen koraszülött. Vagyis onnantól akár meg is születhet. De ált a 39-40 hét a szülés ideje. Van aki elõbb van aki késõbb mert túlhordja.
A kérdező hozzászólása: a 41-ik hetes kis mamanak. kez es lab torest kivanok es drukkolok hogy minden rendben legyen. majd ird meg.jo babazast a kis aranyossal.
12
A kérdező hozzászólása: Igen azt tudom, hogy még nem olyan "szépek" abban a korban, de attól még nagyon szeretném látni úgyhogy nem is nagyon variáltunk ezen! Amúgy holnap töltöm a 11. hetet úgyhogy hozzátok képest még nagyon gyerek cipõben járunk! :) De az, hogy voltaképp ki is lakik a pociban teljesen mindegy csak kíváncsiak vagyunk rá!Nem fontos, hogy lány vagy fiú, csak meglegyen minden apró kis porcikája és azok is a megfelelõ helyen! Gratulálok amúgy még egyszer mindenkinek! :)
Én az elõzõ terhességemnél írtam a kiszemelt UH rendelõnek (4D Genesis), azt válaszolták, hogy a 14-15. héten már nagy biztonsággal meg tudják mondani. 14 hetesen voltam náluk (kereken 14+0), és amint széttárta a babám a lábait, azonnal egyértelmûen megmondták, hogy fiú. A kistesóval 13+6 naposan megyünk, két hét múlva, és ezúttal is biztos vagyok benne, hogy ha a babám engedi, meg tudják majd mondani a nemét.
Nekem mindkét esetben 12 héten mondták meg a nemét, mi is láttuk. Viszont én nem mennék ilyen hamar 4D-re (3D) mert még felesleges, inkább a 32.hét körül, mert olyankor már kezd pufók lenni, csinál vicces dolgokat és szebb látvány:-)
De feledékeny vagyok!!! GRATULÁLOK!!!!!:) ))
Ó mindegy az, lényeg jogy egészséges nagyhangú baba legyen:) ) Alig várom, hogy már mehessek a kórházba és megszûlessen:) Egyébként, a várandósságom 5-6. hetében teljesen kiakadtam, ha alaki azt mondta, hogy kosfiú lesz! Nem értem miért:) ) Hiszen tényleg örülök mind a kettõnek! Mennyi idõsek vagytok? Amúgy meg úgy elröppen az idõ, hogy észre sem veszed:) Én is tegnap észleltem rá, hogy Te jó ég, mindjárt félidõs leszek:) )) Utolsó voltam:)
A kérdező hozzászólása: Hát remélem, hogy együttmûködõs kedvében lesz a babóca! :) Bár a 15. hétig még kitépem az összes szál hajamat, hogy vajon kukis vagy nem! Gratulálok a két Kishölgyhöz! :)
Szia! Nem 100%-ra veszem amit mondott az UH-s doki, de a 15. Hétben azt mondta a 4D ultrahangon, hogy õ már most megmondja, hogy kislány!:) De, a 19. Heti UH-n remélem megerõsítik:) 17hkm
Nos, arra készülj, kedves kérdezõ, hogyha kislány, akkor lehet bizonytalankodás. Mi a 12. héten voltunk elõször 4D-n. Akkor azt mondták, hogy 80%, hogy lány. A 16 hetes mezei orvosi uh-on már én is láttam (pedig elég rossz gép volt), hogy nincs kuksi. Aztán aznap elmentünk 4D-re is, és ott már 100%-ra mondták, hogy kislány. A 18. heti genetikain is kislányt mondtak. Szóval, a 15. héten már számíthattok közel biztos tippre. :) Ha fiúcska, akkor azt 100%-ra is meg tudják mondani, ha úgy akarja. (A mi kislányunk szerencsére nagyon jól tartotta magát, vagyis a virgácsokat, lehetett látni ám mindent... :) ) 22 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!A 15. hét környékén szeretnénk elmenni elõször 4D-re hátha szerencsénk lesz! :)
Nekem 14. héten szépen mutatta magát a babám, 4D-s gépe volt a dokinak, mégis csak azt mondta: valószínûleg fiú. És késõbb a 18.héten mondták biztosra, akkor is mutogatta magát...
azért a 12 hét nem teljesen egyértelmû még, a 18 héten már bizton mondhatni meg a baba nemét, ha õ is közremûködik, bár így is adódhatnak meglepetések :)
Szia. az elsõ kisfiamnál az orvos nem akarta megmondani, hogy látta e vagy sem azt nem tudom, de 18 héten megmondta már. elõtte nem is szokta õ. a második babámat most várom ausztriában, a doki aztmondta, ha annyira jól fekszik megmondja. hát jól feküdt, így 100%-ra megmondta hogy fiú a második is. azóta már kétszer megerõsítette. amúgy 12-13 héttõl lehet látni. de ilyenkor biztosra normál UH-n csak a fiút lehet megmondani.

Hányadik hét az amikor már tuti baja lesz a kismamának ha üres a petezsákja?

Gondolok itt,rosszul létre,vérzésre,vérmérgezésre,vetélésre.Meddig lehet várni a m?téttel?

Legjobb válasz: Fel is szívódhat észrevétlenül illetve egy erõsebb, mensiszerû vérzéssel ürülhet. Nem feltétlen lesz baja a kismamának vagy kell mûteni. Sokan épp ezért nem is tudják, hogy terhesek voltak, csak azt hiszik, késett a mensi.

Fel is szívódhat észrevétlenül illetve egy erõsebb, mensiszerû vérzéssel ürülhet. Nem feltétlen lesz baja a kismamának vagy kell mûteni. Sokan épp ezért nem is tudják, hogy terhesek voltak, csak azt hiszik, késett a mensi.
Nekem a 8. héten is üres volt még, így megbeszéltük, hogy egy hét múlva újra megnézik, ha nincs változás missed ab mûtét lesz. A mûtét napján, úton a kórházba kezdtem el vérezni és erõsen görcsölni. Egy gyors uh után vittek is a mûtõbe. Akkor már a 9. hétben jártam. Gondolom magától is lezajlott volna a folyamat. De gyanítom így sokkal gyorsabb és fájdalommentesebb volt. 3 hónap múlva ismét pozitív lett a tesztem, és a kisfiam már 5 hónapos.

Hasi ultrahang mikortól mutat ki terhességet? Hanyadik hét az utolsó menstruációtól számítva?

Legjobb válasz: Az utolsó mensruáció elsõ napjától számítva.

Az utolsó mensruáció elsõ napjától számítva.
Általában hasi Uh-on a 8 héttõl látszik rendesen.
A kérdező hozzászólása: A 8.hétig még petezsák se látszik?
Jobb géppel már 5 hetes terhességet is megtudnak mutatni.Nekem az elsõ babát 5hetesen már láttuk UH-n.Sajnos 7hetesen el kezdett felszívódni, és elvetéltem.A kisfiamnál 8 hetesen láttuk UH-n szívhanggal.De csak azért mert így kaptunk idõ pontot a dokihoz. :)
Lombik beültetések után 3 héttel vizsgálnak és megállapítják simán, hogy terhes vagy-e. Úgyhogy akkortól már tuti. Az a mensi kimaradása után 1 héttel van elvileg nagyjából.
A kérdező hozzászólása: Jaj de jó!Akkor holnap már biztos az eredmény?Egy kalkulátor szerint ma kezdem a 6. hetet.(Aloka 3D márkájú egyébként az ultrahang készülék amit használnak ott ahová járok).
Nekem a hasi uh-val nem látott semmit a doki, hüvelyivel egybõl megtalálta, 7 hetes és 1 napos babás voltam akkor.
21.43 voltam. Jaj, most látom, hogy HASI az UH! Akkor visszvontam a válaszomat! Mégegyszer bocsi...

Aki rosszul volt, hányt a terhessége első harmadában, az hanyadik héttől kezdődött és hanyadik hétig tartott? Kisfia, kislánya lett?

Legjobb válasz: Kisfiamnál 6-8ik hétig hányingerem volt de csak reggel! Most a 6ik héttõl a 12ikig folyamatosan egész nap hányingerem volt,hánytam is,most azt mondja az orvos,hogy kislány lesz!

Kisfiamnál 6-8ik hétig hányingerem volt de csak reggel! Most a 6ik héttõl a 12ikig folyamatosan egész nap hányingerem volt, hánytam is, most azt mondja az orvos, hogy kislány lesz!
Mind 2 alkalommal: 6-12/13. hétig tartott a rosszullevõs idõszak, mind a ketten fiúk.
Még nem is gondoltam a terhességre, amikor már minden kijött belõlem. A 3.hónapig naponta kaptam egy injekciót, így megmaradt bennem egy kevés étel. Lefogytam 10 kilót. Egészséges lányom lett. A másik lányomnál és a fiamnál nem hánytam egyszer sem.
Kisfiam van, kb. a 7. héttõl voltam rosszul bõven félidõig. A baba már rég mocorgott, nekem mégsem lett jobb. Aztán egyszer a 22-23. hét körül mintha elfújták volna.... Utána végig nagyon jól voltam, szinte kirobbanó formában. :)
7-20-ig hánytam reggelente epét. Néha kaja is visszajött. Kislányom lesz.
Kislányom van, és kb. az 5. héttõl hánytam a 12. hétig, vészesen, infúzióra is voltam kötve, sajnos. A folyadékot feltétlenül pótold, amennyire tudod.
A fiamnál egy na voltam rosszul, délelõtt. Most várom a másodikat, 5-6 hetes korától rosszul vagyok, egész naposak az émelygések, hányinger jön bármikor, most 13 hetes vagyok, és nem igazán múlik.
A kérdező hozzászólása: Szegénykék- úgy látom a baba neme mindegy, kisfiuk és kislányok is egyformány okoznak ilyen erõs tünetet. Én most várom a harmadik bébit, még csak 5hetes vagyok, és eléggé hányingerem van- az elsõ két fiamnál nem nagyon volt semmi tünetem. Az elsõvel kb 7-8. héten -két hétig volt kis hányinger, a kicsivel igazából semmi... Kiváncsi vagyok, õ majd kislány vagy kisfiu lesz-e. Köszönöm a válaszokat!
6. héttõl émelyegtem, 10. héttõl hánytam a 18. hétig.akkor egyik napról a másikra elmúlt.kisfiam lett.
Az elsõ babánál, és most, hogy a másodikat várjuk szintén a beágyazódástól a 13-14. hétig tartott. Fogytam is rohamosan. Egész napos émelygés, és jó néhány hányás. Mindkettõ kisfiú.
Az elsõ terheségemmel kb.a 7.-dik héttöl kezdõdött és a 16.-dik hétig tartott a napi hányás. A második terheségemben már ritkábban hánytam, de ott is kb.a 15.-dik hétig tartott! Mindkettõ kislány
Szia.Az elsõ terhességemnél, minden szó szerint minden kijött belõlem, még a víz is(13éve), szörnyû volt, fiú lett.Aztán a 2.terhességem (3éve) ott "csak" hányingerem volt, 1-2szer jött ki belõlem ez az, inkább iszonyú gyenge voltam, fel kelni sem tudtam, egész napi hányingerrel, kislány lett. Most 3.terhességemnél, egész napi hányinger nagyon keményen, a 15.hétig eltartott, más nem igazán volt. Most a 30.hétbe vagyok úgy néz ki kisfiú lesz :) Üdv
Ugyan nem hánytam, de 24 órás hányingerem volt. Nagyjából a beágyazódástól (még nem kellett megjönnie) és a 11. hétig tartott. Aztán egyik nap mintha elvágták volna. Kisfiam lett.
Az elsõvel a 7. héttõl a 10. hétig csak émelyegtem, a 10. héttõl viszont hánytam is félidõig, fiam lett. Most a másodikkal már az 5. héten elkezdõdött a hányinger és a 11. hétig egész napos hányinger gyötört, este hányással kiegészítve. Most vagyok a 14. hétben, de még délután elõfordul, hogy hányingerem van. Õt még nem tudjuk milyen nemû.
41.héten kisfiú jósló fájásokkal 1.baba
39+6-ra magzatvìz elfolyàssal, oxitocinnal.Köldökzsinòr ràtekeredès nyakàra làbàra miatt csàszàr lett a vège.Elsô babàm ès kislàny!
36 hétre, császárral farfekvés miatt.Elfolyt a magzatvíz, kisfiú.:) Második baba
35+6 hétre, elsõ baba, kisfiú, császárral, faros volt és már a 34. héttõl nyitva volt a méhszáj
39. héten. Kisfiú és második baba. Fájásokkal.
39+4 hetesen, kislány Fájásokkal indult, elsõ baba
37+2. héten, sürgõsségi császárral.Esett a baba szívhangja a leggyengébb méhösszehúzodásokra, kevés volt a magzatvíz, így a doki úgy döntött, jobb már kint, mint bent. Elsõ baba, kisfiú.
40+2, burokrepesztéssel(kevés magzatvíz, nem jó szívhang végett)Második baba!Kislány
40+5-re OTT-t kaptam amitol beindult.Elso baba es kislany :)
41. heten meginditottak (burokrepesztes+oxi). Masodik baba es fiu, az elso is fiu, o a 39. heten szuletett es fajasokkal mentem szulni.
38. hét / fiú / elsõ gyerek kedden elment a nyákdugó. szerda este 8-tól volt pár finom jóslófájdalom. sokat jártam wc-re kakilni... 10-tõl elaludtam, mert semmi tünet... csütörtök hajnali 4-kor ébredtem az elsõ igazi fájásra. lemértem 20 percenként jöttek, a fájások közt azért aludtam (nem vagyok hidegvérû, nem mertem elhinni hogy mi van, azt mondtam, ez csak jósfájás, ez csak tévedés...) :) reggel 6-tól jöttek az 5 percesek... (még mindig kételkedtem, ezért kényelmesen, délelõtt 9-re vonultunk be a kórházba, ahol aztán burokrepesztésem és gyors szülésem volt...)
39+5. héten lett meg, kisfiú. Elfolyt a magzatvíz. Elsõ baba.
37.hét, magzatvíz elfolyással, elsõ baba és leányzó.

Az abortusz hányadik héttől hányadik hétig engedélyezett?

Sajnos az anyagiak miatt nem tudjuk bevállalni a babát, most 4 hetes körül vagyok.

Legjobb válasz: Úgy tudom, elõször kell egy papír a nõgyógyásztól, hogy élõ terhességrõl van szó. Majd el kell menni családsegítõkhöz, ott elbeszélgetés, majd adnak gondolkodási idõt. Meg a csekket is ott adják, azt hiszem. Be kell fizetni, úgy kell visszamenni hozzájuk és mondják a teendõket. Úgy gondolom azt megvárják, hogy fejlõdik-e rendesen a baba, vagy lesz-e szívhang. A 12. hétig csinálják meg az abortuszt.

Úgy tudom, elõször kell egy papír a nõgyógyásztól, hogy élõ terhességrõl van szó. Majd el kell menni családsegítõkhöz, ott elbeszélgetés, majd adnak gondolkodási idõt. Meg a csekket is ott adják, azt hiszem. Be kell fizetni, úgy kell visszamenni hozzájuk és mondják a teendõket. Úgy gondolom azt megvárják, hogy fejlõdik-e rendesen a baba, vagy lesz-e szívhang. A 12. hétig csinálják meg az abortuszt.
http://www.youtube.com/watch?v=eJQFBpiBCJU tudom nem seítettem, de ugye nem vetetted el mégis csak kedves kérdezõ??
Egyetértek az elõttem szólóval! Hidd el, hogy minden kialakul. Már él a kisbabád, biztosan boldogok lennétek együtt:)
Szia! Átérzem a helyzeted, mert mi is becsõdöltünk pár éve, szó szerint mindenünk ráment. Aztán jött a harmadik gyerkõc. De nem tudtam volna soha kiheverni egy ilyen döntést. Láttam képeket és videot az abortuszról, hogy darabolják fel. Sokan azt mondják, szövetcsomó. Ez abban az értelemben igaz, ha mi is egy kupac szövetcsomó vagyunk, csak már nagyobbak. Aztán ismerek jó pár embert, akiknek már volt (köztük anyukám), és a mai napig nem heverték ki! Mindezek ismeretében, bármilyen nehéz is volt, óriási volt a nyomás az anyagiak miatt, nem öltem meg. Azóta sem élünk sokkal könnyebben, de nehezebben se, és mindenhonnan jött segítség, ahonnan nem is számítottunk rá! Azután, hogy megtudtam, terhes vagyok, úgy tekintettem rá, hogy õ nem LESZ, hanem már VAN. És ugyanolyan, mint a másik kettõ, csak kisebb még. Kívánom, hogy gondold át, és dönts a pici mellett!
Kedves Kérdezõ! Tudom, hogy másnak semmi köze hozzá, ahogy nekem sem, és nem is akarok senki pénztárcájában nyúlkálni, nem tudom mennyit kerestek, és hogy van-e hiteletek vagy ilyesmi, de nem maradtak dolgok a 3 éves gyermeked után? Ha nem, akkor nincs ismerõs, aki esetleg tudna segíteni? Akár mi is tudunk segíteni ezzel-azzal. Szerintem is nagyon fontold meg, egész életedben bánhatod! És visszacsinálni már nem fogod tudni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, vívódom rendesen. Nekünk van egy 3 éves gyermekünk is. Fél éve mentem vissza dolgozni 6 órában, párom hiába vállalkozó, nem jut egyrõl a kettõre. Munkájából adódóan szinte az egész gyereknevelés, a háztartás, minden egyéb más rám hárul. Az anyagi problémák miatt - a mérvadó - lesz a döntés. Elvileg 2 hét múlva hétfõn kell menni a nõgyógyászhoz és utána nem tudom hogyan tovább, mennyi napot kell még várni a mûtétre. Ma jeleztem a terhességmegszakítási szándékomat, hogy dilemmában vagyok. Hányingerem van, émelygek, egész nap aludnék, rosszul viselem. Kezdek lelki roncs lenni...
Anyagi segítség nincs ebben az országban a "kedves" politikusaink nem támogatják a gyermeket vállalókat a családokat - legalább is nem a magyar emberekét...:(:(:(
Inkább anyagi segítséget keress. Különben egész életedben bánni fogod.
Ne is történjen meg veled ilyen!!!
Egyszerûen nem tudom elképzelni, hogy vki hogy esik teherbe óvszer mellett. Az egy gumidara, amin nem tud keresztüljutni a spermium. Akkor lehetsz terhes mellette, ha kiszakad, elfelejted használni, vagy nem idõben húzod fel. Sok éve használok óvszert, de sem terhes nem lettem, se esemény utánit nem kellett bevennem soha. Komolyan mondom, egyszerûen elképzelni sem tudom, hogy más mégis hogy a fenébe esik mellette teherbe. Ráadásul ilyet még csak ezen az oldalon hallottam.
Az abortuszt anyagi okok miatt a 12. hétig engedélyezik. Csak kiegészítés: Az óvszer (ha __rendesen__ használják) 96%-os védelmet nyújt (A pearl indexe 3-4).
Kedves 5. Én a 4. vagyok!Nem biztos, hogy nem védekeztek én óvszer használatával estem teherbe!!!És a család védelmis meg sem lepõdött, sõt közölte velem, hogy sokan nem tudják de az óvszer csak 70 százalékban véd....:(
Attól függ. Bármilyen okból (pl. anyagiakra hivatkozva) 12. hétig. 18. hétig akkor, ha 18 év alatti vagy, vagy orvosi hiba miatt nem fedezték fel idõben a terhességet. 24. hétig akkor, ha beteg a baba. És bármeddig, ha az életedet veszélyezteti. A családvédelmi szolgálatnál pedig alaposan beszéljétek át a fogamzásgátlás témakörét, hogy máskor ne essen meg ilyen.
Tudom nem lehet beleszólni a másik életébe, de én is az anyagiak miatt nem mertem bevállalni a picit és annyit mondhatok, hogy életem leges legrosszabb döntése volt!!!!!Az elsõ abortuszom volt, de ha szeretitek egymást a pároddal és család centrikus vagy akkor neked is szörnyû lesz!Én a mai napig nem tudtam feldolgozni.....Bocsánat, hogy leírtam a személyes tapasztalatomat...Amúgy jól írták az elõttem válaszolók!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Elmész orvoshoz, aki megállapítja, hogy terhes vagy, és kiadja a szükséges papírokat. Onnantól kezdve, hogy megállapítható a terhesség, el lehet vetetni a 12. hétig bezárólag.
Azt azért érdemes tudni, hogy a magzatnak 18, 21 NAPOSAN már dobog a szívkezdeménye...

20 hetes kismama vagyok. A 20. hét az hányadik hónapnak felel meg?

Legjobb válasz: kb. a 18-22. hétig tart az 5.hónap I hónap: 1-4. hét II. hónap: 5-8. hét III. hónap: 9-13. hét IV. hónap: 14-17. hét V. hónap: 18-22. hét VI. hónap: 23-27. hét VII. hónap: 28-31. hét VIII. hónap: 32-35. hét IX. hónap: 36-40. hét

kb. a 18-22. hétig tart az 5.hónap I hónap: 1-4. hét II. hónap: 5-8. hét III. hónap: 9-13. hét IV. hónap: 14-17. hét V. hónap: 18-22. hét VI. hónap: 23-27. hét VII. hónap: 28-31. hét VIII. hónap: 32-35. hét IX. hónap: 36-40. hét
Kicsivel több, mint 4 és fél hónap. Vagyis az 5. hónapban vagy.
ötödik hónapban vagy, 4, 5 hónapos. félidõs terhes vagy. de nem is igazán értem a kérdést. a várandósság 9 hónap, meg 40 hét, akkor ez pont a fele. :)
.
Igazából a terhesség kicsit több, mint 9 hónap. :)

Melyek a kötelező vizsgálatok a terhesség során, és hanyadik héten végzik azokat?

KÖszönöm!

Legjobb válasz: Szia! Elõször a nõgyógyászhoz kell menni kb kimaradt menses után 2-3 héttel. Ezután történik a 0. uh, mellyel a terhességet állapítják meg. Ezzel a papírral mehetsz a védõnõhöz. Az orvost ezután, ha nincs baj, 4 hetente kell látogatnod. A védõnõt úgyszintén. Kötelezõ uh-ok: 12. héten, 18. héten, 30. héten, 36. héten, és ezután hetente. Ha túlhordod akkor minden másnap. Vérvizsgálat: 12. héten, 16. héten, 24-26. héten, 36. héten. Azt hiszem nem hagytam ki semmit...

Szia! Elõször a nõgyógyászhoz kell menni kb kimaradt menses után 2-3 héttel. Ezután történik a 0. uh, mellyel a terhességet állapítják meg. Ezzel a papírral mehetsz a védõnõhöz. Az orvost ezután, ha nincs baj, 4 hetente kell látogatnod. A védõnõt úgyszintén. Kötelezõ uh-ok: 12. héten, 18. héten, 30. héten, 36. héten, és ezután hetente. Ha túlhordod akkor minden másnap. Vérvizsgálat: 12. héten, 16. héten, 24-26. héten, 36. héten. Azt hiszem nem hagytam ki semmit...
11alkalommal kell menni a védõnõnél kapsz ilyen terhességi eseménynaptárt hogy mikor mit néznek mit vizsgálnak tele van az a4papír azért nem másolom be bocsi 4*van hivatalos uh de ez változo ha valamit nem látnak jól 5*vérvétel van olyan is hogy uh utána mindjárt vérvétel.szóval egész napos program
A kérdező hozzászólása: MÁr voltam uh-n. Megállapították, hogy 8 hetes terhes vagyok. Utána mentem a védõdhöz, akitõl nem kaptam semmit, mert az orvosom nem adott a terhességemrõl papírt, így õ nem adhat nekem kiskönyvet. Legközelebb 13 hetesen kaptam idõpontot az orvostól uh-ra, addig nincs kiskönyvem sem. Addig nem kellene vérvizsgálatra, vagy további uh-ra menni? Nekem ez kicsit késõnek tûnik. A nucha szûrés nem korábban van?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Erre voltam kíváncsi. Akkor mégis el leszek késve a 13. héten. Most kihez menjek akkor. Az orvoshoz nem tudok hamarabb idõpontot kérni, már akkor tele volt.
Nem tudsz másolatot kérni az uh-leletrõl, ahol megállapították, hogy 8 hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: Van egy fényképem, de papírom nincsen róla, azt nem kaptam. A fényképen egy 32.9 mm hoszzúságú petezsák és az embrió látszik. Holnap felhívom a védõnõt, de most nagyon pipa lettem. Ha nem lesz nekem gyanús a hiányzó vérvizsgálat és ultrahang, akkor ha rajta múlik, éppen el is maradhat. Úgy tudom, hogy ezeket nem lehet utólag pótolni. Bocs, csak nagyon felzaklatott a védõnõ hanyagsága. Azt mondhatta volna, hogy nem lesz elég a 13. héten neki bemutatni a papírt.
hogyhogy nem kaptál leletet?? sokkal egyszerûbb a téma, kezded az egészet újra: nõgyógyász hogy terhes vagy legyen szíves beutalót adni uh-ra mert a múltkor elveszett, vagy a háziorvos.- azt nem tudom adhat-e de ha simán bekopogsz az uh-n hogy ittmaradt a papírod a védõnõ meg addig nem csinál semmit ezt õk marha jól tudják.ha marad a terhesség nem vagy lemaradva semmirõl.

Magnezium citrici-t hányadik hétig "kell" szedni? Az orvos azt mondta hogy 37. hétig. Betöltött 37 hétig? (nincs magánorvosom)

Legjobb válasz: Én napi 3x2-t szedtem a szinte állandó keményedés miatt, úgy a 36. héten hagytam abba. Nekem azt mondta a dokim, h a 37. hétig fokozatosan hagyjam el.

Én napi 3x2-t szedtem a szinte állandó keményedés miatt, úgy a 36. héten hagytam abba. Nekem azt mondta a dokim, h a 37. hétig fokozatosan hagyjam el.
SZerintem meg addig amíg indokolt... Mi az ok, ami miatt szedned kell?
A kérdező hozzászólása: Éjszakai erõs has, vádli és kézfej görcsre szedem, nem is ez az érdekes, hanem hogy a 37. hét után már abba kell hagyni mert már kell hogy legyenek méhösszehúzódások. Az érdekel hogy 36-37 között ne szedjem már, vagy betöltöm a 37. hetet és aznap ne szedjem már. Egyébként 5 hete szedem. Csak közeledek a 36 héthez.
Betöltött 37. hét. Tehát a 37. hét elsõ napjától. Le lehet fokozatosan is állni, ha az állapotod úgy kívánja, akkor napi 1-2 szemet szülésig is nyugodtan bevehetsz! Én az elsõnél igaz magne b6-ot szedtem, de azt végig szedtem, mert senki nem mondta, hogy ne szedjem.... természetes úton szültem, igaz gyorsan és szinte fájdalom mentesen-bár mint kiderült, ez nem a magnézium miatt volt, mert a késõbbi gyermekeket is gyorsan és alig érezhetõ összehúzódásokkal szültem... Boldog babavárást, könnyû szülést és egészséges kisbabát!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindannyiotoknak!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!