Találatok a következő kifejezésre: Hanyadik hónapban meg (30 db)

Hanyadik hettol kezdodik az 5. honap? Szerdan fogom tolteni a 21. hetet, most 20+1 vagyok. Leirna valaki a tobbi honapot is? a legtobben arra kerdeznek ra hogy hanyadik honap, en meg kicsit hadilabon allok ezekkel a honapban torteno szamolassal

Legjobb válasz: Ha nagyon precíz akarsz lenne akkor nagyjából 4 és fél hét felel meg egy hónapnak. Szerintem a gyakorlatban ez a számolgatás bonyolult és felesleges is. A fogamzás dátumát biztos nem tudod pontosan, de nagyjából sejted, hogy mikor lehet. Ha ehhez az idõszakhoz számolod a hónapokat akkor nagyjából kijön a 9 hónap. (a kérdezõt meg nem igazán fogja az érdekelni, ha ettõl ténylegesen egy héttel több vagy kevesebb vagy.)

Ha nagyon precíz akarsz lenne akkor nagyjából 4 és fél hét felel meg egy hónapnak. Szerintem a gyakorlatban ez a számolgatás bonyolult és felesleges is. A fogamzás dátumát biztos nem tudod pontosan, de nagyjából sejted, hogy mikor lehet. Ha ehhez az idõszakhoz számolod a hónapokat akkor nagyjából kijön a 9 hónap. (a kérdezõt meg nem igazán fogja az érdekelni, ha ettõl ténylegesen egy héttel több vagy kevesebb vagy.)
A kérdező hozzászólása: sajnos bonyolult, en csak egyszeruen azt mondom hogy az otodik honap.koszonom a valaszt

20 hetes kismama vagyok. A 20. hét az hányadik hónapnak felel meg?

Legjobb válasz: kb. a 18-22. hétig tart az 5.hónap I hónap: 1-4. hét II. hónap: 5-8. hét III. hónap: 9-13. hét IV. hónap: 14-17. hét V. hónap: 18-22. hét VI. hónap: 23-27. hét VII. hónap: 28-31. hét VIII. hónap: 32-35. hét IX. hónap: 36-40. hét

kb. a 18-22. hétig tart az 5.hónap I hónap: 1-4. hét II. hónap: 5-8. hét III. hónap: 9-13. hét IV. hónap: 14-17. hét V. hónap: 18-22. hét VI. hónap: 23-27. hét VII. hónap: 28-31. hét VIII. hónap: 32-35. hét IX. hónap: 36-40. hét
Kicsivel több, mint 4 és fél hónap. Vagyis az 5. hónapban vagy.
ötödik hónapban vagy, 4, 5 hónapos. félidõs terhes vagy. de nem is igazán értem a kérdést. a várandósság 9 hónap, meg 40 hét, akkor ez pont a fele. :)
.
Igazából a terhesség kicsit több, mint 9 hónap. :)

20 hetes vagyok ez hanyadik hónapnak felel meg?

Legjobb válasz: Ha már ötöt akarsz mondani, ahogy néhányan tanácsolták, akkor mondanod kell, hogy ötödik holdhónap. Mert hülyén fog hangzani, ha szülés környékén, 40. héten meg majd azt mondod, hogy tíz hónapos terhes vagy... :-) Ugyanis a holdhónap 4 hét, tehát kereken 28 nap, a naptári hónapok a február kivételével mind több. Ha ezt pontosan akarod mondani, akkor nézd meg, hogy mikor volt meg utoljára, ha mondjuk február 10-én, akkor június 10-én voltál négy hónapos, kerekítve most vagy négy és fél. Így jön ki a félidõ is. És így 40. héten leszel kilenc hónapos. Tudom, kerekíteni sokkal jobb, mert egyszerûbb számolni, meg a várandós nõ szívének is jobban esik többet mondani, mert akkor úgy tûnik, hogy közelebb vagyunk már a babához, de így a korrekt.

Ha már ötöt akarsz mondani, ahogy néhányan tanácsolták, akkor mondanod kell, hogy ötödik holdhónap. Mert hülyén fog hangzani, ha szülés környékén, 40. héten meg majd azt mondod, hogy tíz hónapos terhes vagy... :-) Ugyanis a holdhónap 4 hét, tehát kereken 28 nap, a naptári hónapok a február kivételével mind több. Ha ezt pontosan akarod mondani, akkor nézd meg, hogy mikor volt meg utoljára, ha mondjuk február 10-én, akkor június 10-én voltál négy hónapos, kerekítve most vagy négy és fél. Így jön ki a félidõ is. És így 40. héten leszel kilenc hónapos. Tudom, kerekíteni sokkal jobb, mert egyszerûbb számolni, meg a várandós nõ szívének is jobban esik többet mondani, mert akkor úgy tûnik, hogy közelebb vagyunk már a babához, de így a korrekt.
Utolsó hozzászólónak: mielõtt úgy írsz butaságokat, hogy felette kb tíz centivel több verzióban is le van írva a magyarázat, mindezt olyan stílusban, hogy az egyébként korrekt válaszolókat nézed hülyének, szerintem kicsit gondolkozz. Tudom, nehéz lehet, de próbáld meg, megéri.
A kérdező hozzászólása: vagy hol tudok ennek utánanézni? Mert olyan rossz hogy kérdezik hány hónapos vagyok én meg mindig csak hetekbe tudok válaszolni.:) Bocsi ha idióta a kérdés.
Számoljuk úgy, hogy 1 hónap=4 hét. Akkor 5 hónapos terhes vagy.
Mond azt, hogy most vagy félidõs. Amúgy 5.
Ha naptari honapot vesze, akkor 4 es fel honapos vagy. Ha holdhonapot (4 het = 1 holdhonap) akkor 5. De ez mar megkavarja az embereket altalaban, mert a terhesseg ugyan 9 naptari, de 10 holdhonap, es elkezdik nem erteni :D Ezert legegyszerubb, h felidos vagy.
ha 20 hetes vagy, az pont a félidõ, tehát 4 és fél hónapos vagy!
Milyen 4, 5?? ha teljesen betöltött 20 hetes terhes, akkor tudtommal 20:4=5 5 hónapos vagy, de ezt amúgy nem nehéz kitalálni.1 hónap 4 hétbõl áll???!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat meg a segítséget! Félidõs vagyok és kész.:) Boldog kismamáskodást mindenkinek!:) Üzenem azoknak akik leírták, hogy 1 hónap 4 hét, hogy ha ilyen egyszerû lenne kiszámolni a terhességben, nyilván nem kérdeztem volna.:) És akkor egyébként is a 9 hónap nem egyenlõ a 40 héttel de mindegy.. errõl ennyit, azért értékelem a segítõkészséget.:)
6-7 hónapra jött meg.
Sajna az 5. hónapban :-/
21. hónapig nem volt menstruációm szülés után :) Ez 2 hónapja volt, akkor jött meg, amikor drasztikusan lecsökkent a tejem.
Lányom után elõször szülés után 6 hétre, aztán következõbe mikor 8 hós volt. De utána sem volt rendszeres. Az ikrek után is 6 hétre, aztán mikor 1 évesek voltak. Utánuk csak akkor állt be, mikor 17 hósan abbahagyták a szopit és másik gyógyszert kezdtem szedni, annál is csak a második levél alatt.
Szia!!Szülés után 5 hétig vérezgettem, majd a 6 hetes kontrollon felírattam fog.gátlót(Azalia), elszedtem 1 havi adagot, közben kb.15 napot vérezgettem ismét, aztán abbahagytam.Most 4 és fél hónapos a kislányom, csak szopik, és még nem jött meg.Üdv.Tamy
Szülés után 6 hétre megjött, onnan rendszeres is lett. Én még utána 8 hónapig szoptattam. Örültem volna, ha még egy ideig "mensi mentes" lehettem volna, de hát hamar visszaálltam a régi kerékvágásba. A szoptatásba csak kicsit zavart bele a dolog, mert lányom megérezte valahogy, és a mensi elsõ napjain nyafogva szopizott és elég keveset evett.
Nekem a 10. hónapban.
A kérdező hozzászólása: De érdekes ez, nem? Most szülés után 5. hónapja nem mensizek. Úgy tudtam, hogy 4. hónapban legkésõbb meg kell jönnie ezért kezdtem el parázni, de úgy látszik kár volt. Köszike a válaszokat!
Ötödiknek.Mikorra vagy kiirva?Én aug.3-ra.
A kérdező hozzászólása: szia. en aug.19-re

19 hetes terhesség hanyadik hónapnak felel meg?

Legjobb válasz: Az már az 5. hónap. :) Én is annyi vagyok. :)

Az már az 5. hónap. :) Én is annyi vagyok. :)
Kb.5 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Kösz

Állandóan azt kérdezgetik hogy hányadik hónapban vagyok. Én meg így soha nem szoktam mondani/tudni.22 hetes vagyok, akkor az 5. hónapban?

Hülyén néznek, mikor hetekben megmondom, mert így van a fejemben, nem számolgattam át hónapokra. De akkor átgondolom, mert tényleg mindenki így kérdezni. Tehát így kell átszámolni? 8-12. hét a 2. hónap 12-16. hét a 3. hónap 16-20. hét a 4. hónap 20-24. hét az 5. hónap 24-28. hét a 6. hónap 28-32. hét a 7. hónap 32-36. hét a 8. hónap 36-40. hét a 9. hónap

Legjobb válasz: igen 5 honapos és 2 hetes vagy vagyis 5 és fél honapos

igen 5 honapos és 2 hetes vagy vagyis 5 és fél honapos
Azért kérdezik ezt, mert aki nem volt még terhes az nem tudja, hogy itt a kismamik hetekben számolják. Korábban én is hónapokban gondolkodtam, aztán a terhességem után már hetekben. (egyébként teljesen jól számoltad át :) , de ha nem jut eszedbe akkor nyugodtan mondhatod, hogy 22 hetes vagy vagy azt hogy mikorra várod)
Én sosem így számolom, de biztos így is jó:) Mivel utoljára október 31-én volt meg, így dec. 1-ig az elsõ, dec. 31-ig a második, jan. 31-ig a harmadik, március 2-ig a negyedik, április 1-ig az ötödik, május 1-ig a 6. június 1-ig a hetedik, július 1-ig a 8. és augusztus 2-ig a 9. hónapban vagyok:)
Ha már betöltötted az 5 hónapot, azaz a 20 hetet, akkor a 6. hónapban vagy.
Oszinte leszek: en azon lepodok meg, amikor latom, hogy problemat okoz a honapokban szamolas. Tenyleg nem beszolas, meg semmi, csak szerintem annyira logikus, hogy ott van egy konkret datum, az utolso mensi elso napja, akkor kezdodott a terhesseg es csak annyit kell megnezni, hogy azota hany honap telt el. Szerintem felesleges jatszani, szamolgatnik, meg tablazatokat nezegetni, hogy hanytol hany hetig tart ez a honap, meg az a honap... Mert datumtol mai napig szamolas olyan, mintha kb az eletkorodat kellene megmondani. OK, elvileg fent marad egy het, mert igy szamolva 9 honap plusz kb egy het a kiiras datuma, de 9 honap tavlatabol egy het kb semmi... Tehat ha mondjuk oktober 8-an volt a mensid es most van marcius 10, akkor azota eltelt 5 honap. Es kesz. A hatodikba leptel, de konkretan 5 honapos terhesnek szamitasz. A baba koranal is ez lesz, azt is kerdezgetik majd, a konkret heteknek babaknal meg csak az elso par honapban van jelentosege, 10. het utan mar nem igazan mondja senki, hogy hany hetes a babaja, hanem honapokat mondanak.
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszönöm. :)
Kárdezõ, azért nem jó, mert nem veszed figyelembe, hogy egy hónap nem 4 hétbõl áll, hanem 4 és fél hétbõl. Egyszerûen számold a hónapokat onnantól, hogy utoljára megvolt:) Akkor nem tévedhetsz:)
Tõlem is mindig azt kérdezik, hogy hányadik hónapban vagyok, még olyanok is, akiknek van már gyerekük. Én pedig ugye hetekben számolom, és kapásból nem mindig tudom a hónapot, de egyébként én is úgy szoktam számolni, ahogy már elõttem is írták. Amikor utoljára megjött attól számítva mindig egy hónappal több. Most 20 hetes vagyok, azaz 4, 5 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Ezért kérdezem, hogy akkor mégis hogyan számoljam? Nekem ez tûnt logikusnak, amit leírtam. Másképp az utolsó 4 hét a 10. hónap lenne, nem?
Elsõnek, a 22 hetes nem 5 hónapos és 2 hetes. Mert ha 4 hét lenne 1 hónap akkor, 40 hét 10 hónap lenne. És hát tudjuk hogy a terhesség az utolsó mensitõl számítva 40 hét. És kedves kérdezõ, ha a 8-12 hét a 2. hónap, akkor a 1-7 hétig van az elsõ hónap? az nem hosszú kicsit?
én is úgy számolom ahogy az utolsó válaszoló
szerintem aki megkérdezi az ugysem számol utána, ethát napra hétre pontoan:) , körül belül akarják tudni, egyrészt akinek még nincs gyereke fogalma sincs látszatra mekkora különbség van egy 3-4.és egy 5-6 hónapos terhesség közt (szándékosan írtam hónapot) fõleg hogy annyira különbözõ pocakméretek vannak. Inkább csak arra kíváncsiak mennyi van még hátra, mikor lesz baba..stb aki tudni akarja pontosan, annak meg obb ha hétre számolva mondod...

A terhesség hányadik hónapjában vettétek meg a bababútorokat?

Legjobb válasz: A kiságyat örököltük, pelenkázót nem vettünk, mert hamar kinövi, a komódot a ruháknak a 7. hónapban, és ennyi.

A kiságyat örököltük, pelenkázót nem vettünk, mert hamar kinövi, a komódot a ruháknak a 7. hónapban, és ennyi.
30 hetesen egy jónlett szettet. Gardrób kiságy ami ággyá alakítható majd, és pelenkázó komódot, ami komóddá alakítható.
A 8.-ik hónapban vettünk meg minden bútort, ruhát stb.

30 hetes vagyok ez hanyadik hónapnak felel meg?

Legjobb válasz: ezt komolyan kérdezed? hány hét van egy hónapban?

ezt komolyan kérdezed? hány hét van egy hónapban?
8 hónapos vagy.Most kezded.Az elöbbi válaszon ne lepõdj meg vannak parasztok.:) Gratulálok. 36 hetes kismama.
Kedves elsõ válaszoló! Gratulálok a stílusodhoz! Azt már meg sem merem kérdezni, hogy szerinted minden hónap pont 4 hétbõl áll? Szinte egyik sem, de nézz meg nyugodtan egy naptárt és csodálkozz el. (4 hét + 3 nap a legjellemzõbb)
Elso valaszolonak uzenem en is, h a terhesseg bar 40 het, ezt nem lehet leosztani 4-gyel... Mivel kb. 9 naptari, es 10 holdhonapot jelent. Es en is mindig bajban vagyok ezzel, h honap szerint mennyi vagyok.
Szia! Én úgy számolom, hogy nov. 2 volt a kezdés (utolsó menstruáció elsõ napja), és aug. 9-re vagyok kiírva. Eleinte mindig 2-án váltottam a hónapokat, mostmár 9-én. Szerintem ez így egyszerûbb, mint belekavarni a heteket, azt teljesen külön számolom, pont azért, mert egy hónap kb. 4 és 1/2 hét.
A kérdező hozzászólása: Elõször: is köszönöm a válaszokat lányok, másodszor: az elsõ válaszolonak üzenem ez egy olyan oldal ahol egymásnak segítünk (ha nem tünt volna fel) nem kértem tõlled hogy válaszolj! Boldog babavárást mindenkinek!

28 hetes vagyok ez hanyadik hónapnak felele meg?

Legjobb válasz: 6 hónap és 2 hét.(aszthiszem)bocs ha tévedtem

6 hónap és 2 hét.(aszthiszem)bocs ha tévedtem
Én innen szoktam beazonosítani, mert számomra is rejtély: http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&new_top.. Sok boldogságot!
Jesszus csajok....Ez matematika, de tényleg 40 hét = 280 nap = 9 +1/2 hónap és iogenis 4-el kell osztani, de még egy picit bonyolíthatom, hogyha ez valakinek már sok, hogy ez csak a terhességi hét mivel azt a menzesztõl számolják, de a baba a petetéréstõl "létezik".Tehát azért nem 10 hónap , mert azt a 2 hetet leszámolják amit az elején hozzáadnak.Azt nem értem, hogyha ide írkál valaki, és tudom azért van az oldal-akkor hogyhogy nem tudott eddig utána nézni, hogy mi hogyan mûködiik...Én tudok már mindent, hiszen a 26. hétben járok, és a 26. hét a 6+1/2 hónap / ezt az elsõ válaszolónak üzenem/ Azért van a net, hogy rákeresünk dolgokra és okosodjuk belõle.
Maradjunk annyiban, h a terhesseg 10 HOLDHONAP. Azert, mert egy holdhonap 4 hetbol all. A naptari honap meg vagy 30 vagy 31 napbol.
Mielött annyira szõrnyülködnél, nem egyértelmû!Itt mot mindenki arról beszél, hogy 4-el osztani és 10 hónapnak venni a terhességet.Én anno feltettem a kérdést, hogy mit értenek az alatt, ha 7 illetve 8 hónaposan születik a baba?Hogy hányadik hetekrõl van ilyenkor szó?Pont ezért, mert nem volt egyértelmû, hogy 9 vagy 10 hónapnak számolják a terhességet ilyenkor.Ott azért néztek a legtöbben hülyének, mert szerintük egyértelmû 9 hónap, és 1 hónap nem 4 hét, stb...Osztottak érte rendesen!:) Most itt meg mindenki egyetért idáig a 10 hónappal, no és a 4 hetes hónappal.Szóval nem egyértelmû!
Szörnyû, hogy sokan nem tudják a hetek számát beazonosítani a hónapokkal.Mindenki tud 4-el osztani?Nem akarok bunkó lenni, de ez azért érdekes....
Szerintem is 4 hetente számolják, mert 12 hetesen 3 hónapos vagy, 20 hetesen 5 hónapos, 28 hetesen pedig 7 hónapos.
28 hét az 7 hónap, mivel 4x7 az 28.Én is annyi idõs vagyok.És a terhesség valójában nem 9 hanem 10 hónap.36 hét után tehát 9. hó után már bármikor szülhetsz nem számít a baba koraszülöttnek(én július 27-re vagyok kiírva)
kb félidõs lehetsz.
Ne haragudjatok de az elsõ válaszolónak van igaza szerintem.Egyik hónap sem 4 hétbõl áll hanem több-bõl nézzetek meg egy naptárat egy hét 7 nap, egy hónap 30-31 napból áll tehát 4 hét csak 28 nap viszont 28 napos hónapunk csak a február(idén még az sem).

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!