Találatok a következő kifejezésre: Hanyadik héttől el (42 db)

A jóslófájás hányadik héttől fordulhat elő, illetve hányadik héttől természetes?

Nem rendszeresre gondolok, hanem pl. 2-3 naponta egy pár másodpercesre.

Legjobb válasz: Én a 33. héttõl érzem, enyhe mensi szerû görcsök. Állítólag ekkor már természetesek. Viszont nekem sûrûbbek, napi 1 min. megvan és kb fél-1 percesek.

Én a 33. héttõl érzem, enyhe mensi szerû görcsök. Állítólag ekkor már természetesek. Viszont nekem sûrûbbek, napi 1 min. megvan és kb fél-1 percesek.
Szia! Nem inkább keményedést érzel? Itt olvastam hozzád hasonlókat id, korai jóslókkal, és normálisan kihordott terhességgel, úgyhogy nem kell aggódnod, reméljük.
Én úgy olvastam itt valaki válaszában, hogy a 30.héttõl jelentkezhetnek a jósló fájások. Nekem 33.héten kezdõdtek és 1-2 naponta vannak, de van hogy egy nap 2szer is érzem néhány percig. Én szóltam a védõnõmnek róla, mert épp vele találkoztam. A dokimnak is jelzem, ha megyek UH-ra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Én még kicsit aggódom, mert még csak 29 hetes vagyok. Sokat pihenek, magnéziumot szedek, és a méhszáj egyelõre c:3000, de olyan ilyesztõ ilyen korán.
A kérdező hozzászólása: Nem, ez nem keményedés, a magnéziumot arra szedem. Az nem szokott fájdogálni. Ez olyan, mint amit az elõzõ válaszoló írt. Mensi szerû görcsök, szerencsére nagyon enyhék.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

Hanyadik hettol kezditek el a malna level tea ivasat? Tapasztalatok? Milyen az ize?

Legjobb válasz: Rengeteg malnalevel teas kerdes volt mar ezen a forumon. Szerintem a keresöbe ha beütöd, a letezö összes infot megfogod kapni. Amugy pedig a betöltött 36. hettöl lehet kezdeni. :)

Rengeteg malnalevel teas kerdes volt mar ezen a forumon. Szerintem a keresöbe ha beütöd, a letezö összes infot megfogod kapni. Amugy pedig a betöltött 36. hettöl lehet kezdeni. :)
Én a 35 héttõl ittam napi 2 csészével. Hihetetlen gyorsan és könnyen tágultam ( nem úgy mint az elsõ szülésemnél )4 órát vajudtam összesen, és gyorsan is gyógyultam. Átlagos gyógynövényteaíze van, én nem is ízesítettem.
Szia! Én tegnap ittam az elsõ csészével, 37 hetes vagyok. tettem bele egy kis citromlevet, és még ízlik is.:)
Szia! Én a 36. héttõl 2 csészével, a 38.tól napi 1 literrel iszom. Mézet teszek bele, és kifejezetten jó íze van így szerintem. Még a párommal is megkóstóltattam és neki is ízlett :) Csak arra figyelj hogy fémmel ne nagyon érintkezzen mert veszíthet a hatásából. Én textilszûrõvel (teaházakban kapni) csinálom és mûanyagkanállal keverem fel.
Szerintem embre válogatja, valaki esküszik rá, valakire nem hat. Az íze nem olyan vészes, nem is finom, de iható. Rám semmi hatással nem volt, nem tágultam egyáltalán, császározni kellett...(nem csak ezért, elsõsorban, de ezt is mondta a doki) 3 hós kislány anyucija

Kedves kismamák! Ti hanyadik héttől kezdtétek el érezni a pocitokban, hogy mozog a kisbaba? Én most 12 hetes vagyok de már nagyon várom, hogy érezzem!

Legjobb válasz: 17 hetesen éreztem egyértelmûen, h õ az!Elõtte 15. héttõl éreztem nagyon enyhe kis buborékolást, de nem hittem el h õ az, de most már tudom, h bizony már akkor õ volt :) 21hkm

17 hetesen éreztem egyértelmûen, h õ az!Elõtte 15. héttõl éreztem nagyon enyhe kis buborékolást, de nem hittem el h õ az, de most már tudom, h bizony már akkor õ volt :) 21hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Már én is alig várom hogy érezzem ahogyan mozog:) !!
16 hetesen :)
16.hétben 3 alkalommal...majd 18.héttõl minden napos :) 21hkm
20 hetes voltam, 4 hete, de rögtön jól érezhetõen mozgolódott.
napra pontosan 17 hetesen éreztem azt, h ez most már tuti a baba mozgása.
én most vagyok 14 hetes és ilyen buborékolás szerût érzek de annyira jó:) érzem ez fix de még nem úgy hogy húú rúgott vagy valami
Az elsõ baba mozgását a 15. héten éreztem. Most hordom a szívem alatt a 2. gyermekünket, és már a 10. héten éreztem a magzatmozgást. Sem az orvos, sem a védõnéni nem akartak hinni a fülüknek. Aztán mindketten megpróbáltak szívhangot hallgatni, ami kb. 2 mp után sikerült is. Pedig általában csak a 16. hét után szoktak. :)
Én 14. héten, ha jól emlékszem, nekem is mellsõ fali, bár nem tudom, hogy számít-e és ha igen, akkor melyikkel lehet hamarabb érezni
18.hetes :)
Elsõ baba 16 hetesen. Második 11 hetesen. Harmadik 14 hetesen. Mindhárom mellsõ fali lepény.
Elsõ baba, kislány. :) A 16. héten kezdtem érezni, hogy hosszú napokon keresztül azonos idõpontokban az alhasamnál mintha dobogna egy kis szív, de csak idõközönként, rendszertelenül. Ez az érzés folyamatosan, naponta jelentkezett, majd erõsödött. A 18. hétre már egyértelmû kis mozzanatok voltak, de egész gyengék. A 20. héttõl kezdve viszont rohamosan erõsödni kezdett, annyira, hogy már az apuka is érezni kezdte. Most, a 24. héten már csuklik, és szemmel látható a pocakomon a mozgása. Néha egészen eltolódik, csúnyán szólva "eldeformálódik" a pocim, ahogy ide-oda fészkelõdik, nyomakodik. Nagyon jó érzés, és kifejezetten megnyugtató, hogy tudod, minden rendben van. Kívánom, hogy mihamarabb jelentkezzen a babád! :)


Hanyadik héttől kezdtetek el vásárolgatni a babának?

Legjobb válasz: Kb. 28-29. Nem siettük el.

Kb. 28-29. Nem siettük el.
Szia! 20 hetesen vettük meg az ágynemût és a matracot. 26 hetesen a babakocsit 29 hetesen a kiságyat és a pelenkázót. Szülés után, amíg mi a kórházban voltunk, párom vette meg a légzésfigyelõt. Ruhákat Anyukámék vettek elég sokat, kb. 25-30 hetes lehettem, mi is kb. akkoriban kezdtünk ruhát venni.
18 hetesen megtudtam Lányom lesz, azután mikor megláttam egy ruhát ami tetszett, megvettem. A nagyobb dolgokat, szoba bútor, kiságy, babakocsi, 28-30 hetesen. 35 hetesen cumisüveg, kiskád állvánnyal, ágynemû, textil pelenka.
20. hétig vártam. Rucikat vettem ismerõstõl, vateráról. A hétvégén megvettük a kiságyat mert nagyon alkalmi volt. Szépen apránként szeretnénk mindent beszerezni, egyszerre nagyon sok lenne anyagilag. Arról nem beszélve, hogy nagyon izgi vadászni a jó és olcsó dolgokat!!! :) )) 22 hkm
A 15. hét után figyelgettem az akciós, jó árban lévõ dolgokat. Azokat veszegettem mindig meg.

Hanyadik héttől kezd el látszódni a hason a terhességi csik?

Legjobb válasz: Nekem csak szülés után jelent meg, négy hónap alatt múlt el.

Nekem csak szülés után jelent meg, négy hónap alatt múlt el.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors választ!:)
Melyik csíkra gondolsz? A linea negra (sötét vonak a köldök és a szeméremdomb között, kb. félidõtõl látható. A striák kialakulása meg a genetikán múlik, nekem 4 szülés után sincs egy sem.
A kérdező hozzászólása: Igen a köldök és a szeméremdomb közöttire! Köszönöm neked is a választ:)
Nekem egyáltalán nem volt. Alkat kérdése.

Hanyadik héttől kezdtetek el babacuccokat venni?

Már nagyon nehezen tudom megállni, hogy egy-egy sapkácskát vagy valamit ne vegyek meg, de nálunk mindenki babonás és nem igazán engedik még.

Legjobb válasz: Szia!MI 24 hetesen vettük meg a babakocsit,elõtte nem akartam,én sem,bár nagyon jó lett volna vásárolgatni.Most vagyok 27 hetes,már kinéztük a kiságyat,és úgy tervezzük hogy márciusban mindent meg veszünk a babának.Májusra várom.Szerintem várd meg a18 hetes uht,ha ott minden rendben van (miért ne lenne)akkor már vásrolgathatsz:-)))

Szia!MI 24 hetesen vettük meg a babakocsit, elõtte nem akartam, én sem, bár nagyon jó lett volna vásárolgatni.Most vagyok 27 hetes, már kinéztük a kiságyat, és úgy tervezzük hogy márciusban mindent meg veszünk a babának.Májusra várom.Szerintem várd meg a18 hetes uht, ha ott minden rendben van (miért ne lenne)akkor már vásrolgathatsz:-)))
Én a 20. héten kezdtem el vásárolgatni. Megvártam a genetikai vizsgálat eredményét. Ott is rendben volt minden, igy nekiálltunk. Nekem is az anyagiak voltak befolyásolok. egyszerre én se tudtam volna mindent megvenni. Most vagyok 36 hetes és minden megvan. Lassan már az ágyat fogom felhúzni. Most már csak egy kis várakozás van hátra, ez a legnehezebb!
Szia! Én is 17 hetes vagyok, és én is ugyan igy vagyok ezzel a kérdéssel.Azért bevallom, már vettem neki 2 kis body-t, egy kiscipõcskét és 2 kis zoknit.Nem birtam õket otthagyni.De ugy gondoltam, az "igazi vásárlással" várok min. a 20-22. hétig.Aztán belevetem magam a kisruhákba.:) Boldog Babavárást
Már nagyon korán elkezdtem és apránként vettem meg mindent. Talán 10 hetes lehettem mikor már vettem dolgokat. Most 37 hetes vagyok és anyagilag meg sem éreztük, hogy jön a baba. Nagyon jó volt így nekem.
Én nem vettem semmit az elején babonából aztán meg rossz lett az AFP-ém akkor meg azért nem vásároltam megkellet várnom a magzatvíz vizsgálat eredményét ami a 22. hétre érkezett meg.Szerencsére minden rendbe van a picivel úgy hogy utána már nyugodtan vásárolgattam.Most 30 hetes vagyok és igazából majdnem minden megvan már.További jó baba várást.
Mindent az utolsó pillanatban. Ha be kellett volna feküdnöm, akkor aférjem és anyu mindent megvett volna, kiságy, babakocsi stb.. Nem vagyok babonás, de akkor sem. Maradjon az utolsó pillantra... legalábbis nekem.
Ha én 17 hetes lennék, már vásárolnék.Én biztosan nem bírnám ki.A kisebb dolgokkal kezdd. Én elõször babaruhát vennék.
Hát én nem vagyok babonás, ráadásul úgy voltam vele, hogy mi van, ha bármi miatt be kell feküdnöm korában a kórházba, és mi meg még felkészületlenek vagyunk. De ara figyelj, hogy a legkisebb méretekbõl nagyon kevés darab kell, hisz az is elõfordul, hogy már a születésekor kicsik lesznek rá. Inkább legyen két hétig kicsit bõ, úgyis nõ bele gyorsan. :) Jó babázást!
32:) Én is babonás vagyok, de eddig bírtam:)
szia, én a 25.héten tudtam meg a nemét a 4D.-nÉn utánna kezdtem vásárolni.Azóta minden megvan, én nem szeretem a kapkodást, no meg anyagilag is jobb.30 hetes km
Huh, nekem 2. gyerek, bár Õ most kisfiú lesz, az elsõ leányzó után, én annyit tettem egyelõre, hogy számba vettem a dolgokat, hogy mi az ami használható, mi az ami megy vissza megy a padlásra. Babakocsira, kiságyra, babaülésre, meg ilyen nagyobb dolgokra nincs gondom, de így is rengeteg cucc kell még. Most vagyok 29 hetes, most már elkellene kezdeni a készülõdést..:) )
en a 13. hettol vasarolgattam. mar megvan minden, igy nyugodtan telik a varakozas! 36+2 km
Én 36 hetes vagyok most.A nagyszülök elég babonásak ezért csak a 30. hét után kezdtünk vásárolgatni.Most bánom, hogy nem elõbb kezdtem el akár titokban is.Mivel új naptári évbe léptünk úgy lecsökkent a táppénzem amit kapok, hogy anyagi nehézségeket okoz a vásárlás.Már csak babakocsit és kiságyat kell vennünk a picinek, de ezek a legdrágábbak.Meg jó lenne pelusból is betankolni elõre és csak most tudtam meg, hogy a kismamának is sokminden kell a kórházba.Kell szoptatós hálóing, pizsi, papucsok, szülés utáni intim betétek, melltartó betétek, szoptatós melltartó és amig a kórházban leszek addig apucinak kell kiváltania a receptre felírt baba ápolási szereket.Most bánom, hogy enyi mindent hagytunk a végére!Legalább magadnak vásárolj! :)
Szia!Én onnantól, hogy megtudtam, hogy baba lesz, elkezdtem nézelõdni, tájékozódni az árakról.És ha valami nagyon megtetszett vagy nagyon jó áron volt, hát megvettük.Ezzel így nagyon sok pénzt spóroltunk, plussz tök jó kis cuccai vannak.Csak egy példa, a babakocsit 120e helyett 70ért sikerült megvennünk, volt egy nagy akció.. :) Azt hiszem azért kevés ember van akinek ekkora különbség mindegy... Meg szerintem baromi jó érzés beszabadulni a bababoltba, vagy áruházak babaosztályán bolyongani :) )) Imádom, még ha nem is veszek semmit.. Hja és egy megjegyzés, én mindezt úgy tettem, hogy a 16ig hétig barnáztam, és ijesztgett mindenki, hogy ebbõl akár baj is lehet.Tudtam, hogy igazuk van, de bíztam a legjobbakban és jól tettem!! :) 29 hetes
A kérdező hozzászólása: Igen, azt hiszem én is így fogom csinálni. Jövõhéten megyek a 18. heti genetikai uh-ra, ha ott stimmel minden, akkor belelendülök:)
A kérdező hozzászólása: Az anyagiak miatt szeretnék én is lassacskán megvenni mindent. Egyszerre néhány hét alatt megvenni mindent...nem fog menni:(
17. hét körül vettük az elsõ nagyobb dolgokat. Amit kinézünk elõre, akkor vesszük meg amikor akciós. Az apróságok ráérnek majd. Én is babonás vagyok, de örülök, hogy a nagyobbakat már megvettük, mert éppen porckorong becsípõdéssel fekszem itthon és még csak 24 hetes vagyok. Késõbb nagyobb hassal lehet, hogy nem nagyon lesz kedvem vásárolgatni. Mondjuk nekem máskor is volt már ilyen gondom a derekammal, de ez édes teher!

Hanyadik héttől kezdtél el "intenzívebben" foglalkozni a szülés gondolatával?

31 hetes vagyok, és én kb. 2 hete.

Legjobb válasz: Szia! Én mindegyik gyerekemmel kb.a szülés elõtt 6 héttel kezdtem foglalkozni a gondolattal,de persze a szülés megindulásával hatalmas pánik tört ki rajtam,nem tudom miért! Neked boldog babavárást és könnyû szülést kivánok!

Szia! Én mindegyik gyerekemmel kb.a szülés elõtt 6 héttel kezdtem foglalkozni a gondolattal, de persze a szülés megindulásával hatalmas pánik tört ki rajtam, nem tudom miért! Neked boldog babavárást és könnyû szülést kivánok!
Én már nagyon régen várom, évek óta.Még csak 24 hetes vagyok, de már nagyon várom, szertnék már ott tartani.Ha eszembe jut, mindig majdnem elsírom magam, meghatódom.Szerintem a világ legnagyobb dolga, mikor világra jön egy kis élet, pláne ha az az enyém, amit már annyira várunk.A fájdalomtól egyáltalán nem félek.

Hanyadik héttől kezdtetek el úgy igazán hízni?

Éna 21. hétben vagyok és még semmit nem híztam. (most mértek) De olvasom, hogy 28-30 hetesen általában 8-10 kg-nál tart mindenki. Nem vagyok vékony alkat, 83 kg-mal kezdtem a terhességet (173cm vagyok). Szóval kissé ducisan, de a tavaszi mozgás segített.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ez egyénileg, sõt ugyanannál a nõnél terhességenként is változó. Mikor a kisfiamat vártam a 20. hétig egy dekát sem híztam, aztán a 41. hétre csak feljött 15 kg, pedig nem ettem semmivel se többet. Bár az igaz, hogy az utolsó hónapban eléggé elkezdtem vizesedni. Most még csak a 15. hetet töltöttem be és 1,5 kg már feljött. Pedig ugyanolyan súllyal indultam a mostani terhesség elõtt is, mint az elsõnél és nem falok.

Szia! Szerintem ez egyénileg, sõt ugyanannál a nõnél terhességenként is változó. Mikor a kisfiamat vártam a 20. hétig egy dekát sem híztam, aztán a 41. hétre csak feljött 15 kg, pedig nem ettem semmivel se többet. Bár az igaz, hogy az utolsó hónapban eléggé elkezdtem vizesedni. Most még csak a 15. hetet töltöttem be és 1, 5 kg már feljött. Pedig ugyanolyan súllyal indultam a mostani terhesség elõtt is, mint az elsõnél és nem falok.
Én 87-el kezdtem és most, a 23.héten vagyok 91.Szerintem alkat- és étvágytól függ.Aki ducibban kezdi, mint én, óvatosabbnak kell lenni.
Szia, én is 171 cm vagyok, és 82, 20 kg-val kezdtem a terhességet, most vagyok a 17 hétben, és eddig fogytam 2 egész kg-t. :) Hétfõn megyek megint tanácsadóba, kíváncsi leszek mennyit mutat majd a mérleg.
Hali! Én 60 kg-val kezdtem a terhességemet most (39. hét) vagyok 74. A 22. hétig talán ha 2 kg-t híztam, de jött a december és 3 hét alatt 6 kg feljött. Azután megint szépen egyenletesen jöttek a kilócskák. Azt gondoltam, a végén megint ugrásszerû hízás jön, de eddig elmaradt. Azt hiszem ez egyénenként változó.
Szia! Nem baj, ha nem híztál, mert bõven volt tartalékod :) Leszívja a baba ami kell neki. Én teherbe eséskor voltam 90 kg, 12 hetesen 84 kg, jelenleg 33 hetesen 88 kg, tehát +4 kg, amibõl 2 a baba. A nagy csökkenés a "reggeli" rosszulléteknek volt köszönhetõ. A dokim szerint most fog majd megindulni, mert a Pocok most már csak nõ, plusz várható a vizesedés is, ami megnyomja a súlyt. Óvatosan az evéssel, a kívánóssággal. Inkább gyümölcsöt, rostosat (saját facsart), zöldségféléket egyél. Fontos a teljes kiõrlésû gabona a szorulás elkerülése végett. Sétálj sokat, az segít.

En most leptem a 7-dik hetbe, a terhesseg tobbsegnel hanyadik hettol kezd el igazan noni a pocak? A melleim azok nagyobbak es erzekenyek, a pocakomis kicsit nagyobb, de en ugyertem mikor nemfogom tudni mar begombolni a farmeromat?

Meg mindig nincs hanyingerem?Ami fura hogy kemeny a szekletem,es gyakrabban jarok nagy szuksegre.Ez nembaj?

Legjobb válasz: Hát ez szerintem teljesen egyéni. Én már a 7. héten nem nagyon tudtam begombolni a nadrágomat, viszont hánytam rendesen. 6. héttõl szoktak a kellemetlen hányingeres tünetek/álomkórság kezdõdni, de a szerencsésebbek ezt sosem tapasztalják meg. Hidd el, nagyon rossz! A pocid pedig észrevétlenül, szépen csendben ki fog kerekedni hamarosan. Sok boldogságot kívánok nektek!

Hát ez szerintem teljesen egyéni. Én már a 7. héten nem nagyon tudtam begombolni a nadrágomat, viszont hánytam rendesen. 6. héttõl szoktak a kellemetlen hányingeres tünetek/álomkórság kezdõdni, de a szerencsésebbek ezt sosem tapasztalják meg. Hidd el, nagyon rossz! A pocid pedig észrevétlenül, szépen csendben ki fog kerekedni hamarosan. Sok boldogságot kívánok nektek!
Szia!én most leszek 12.hetes, a mellein kb 2hete nemfájnak már, de azért érzékenyebbek, mint eddig, a pocid azért nagyobb, mert felvagy puffadva, készül a hely a pocaklakónak.Nekem is azt mondták, hogy kb 14.-héttõl azért már látszódik a poci, persze ezis alkat függõ.én már nembírom begombolni a nacikat, illetve nem akarom be eröltetni, ezért még jo hogy van 'kicsit'vastagabb idõmbõl naci, amik most erre tökéletesek, hogy nem nyomják a pocim, mert tök kellemetlen ugy.ha már látszik, akkor nyugodtan lehet venni a kismama nacikat-ezek naon kényelmesek lesznek majd a pocinak!!!A széklet sûrûbb az nembaj---lesz ez még igy se :-)!!!addig örülj még minden ok vele, én reggelente szoktam inni tejes-kv-t, ami jol beindítja, remélem késöbb sem lesz gond ezzel, legalábbis annyira nemlesz vészes!!A hányinger pedig--nos örülj neki, hálisten énis összetehetem a két kezem, mert nekem sem volt eddig sem, s eztán nemis lesz már hányingerem, csupán kb 7.-háttõl a szagok zavarták meg picit a gyomrom, de ennyi!ennek csak örülj Te is!!!Vigyázz magadra!!
Szia! Teljesen változó! Én a 18 hetes (majdnem félidõs!! terhes) voltam, amikor férjhez mentem és nagyon szép, darázsderekú menyasszony voltam. :) Azóta eltelt 13 hét (31 hetes vagyok most) és már 112 cm a hasam kerülete... Szóval mindenkinél más, nagyon gyorsan telik az idõ, úgyhogy hamarosan Neked is elkezd nõni a pocid! Ami nagyon fontos, akármilyen alkat vagy, használj napi 2-szer minimum Terhességi csík (striák) elleni krémet - akkor is kezd el, ha még egyáltalán nem gömbölyödsz! Boldog babavárást!
Pocakod egyelõre a puffadás miatt lehet. Székletproblémák végig lesznek a terhesség alatt. Nekem egyáltalán nem volt sem hányingerem, sem semmim. A pocakom a 17. héten kezdett el nõni, akkor már nem tudtam a farmeromat felhúzni. 23 hetes kismama

Terhesség mennyi idősen nő a has látványosan? És hanyadik héttől szineződik el a mellbimbó?

Legjobb válasz: Már akinek! nekem nem szinezodott el! Hogy melyik héten mi tortenik, figyelemmel kovetheted itt: http://www.babaszoba.hu/topics/9month/week/1

Már akinek! nekem nem szinezodott el! Hogy melyik héten mi tortenik, figyelemmel kovetheted itt: http://www.babaszoba.hu/topics/9month/week/1


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!